X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Gyncentrum i nie tylko...
Odpowiedz

Gyncentrum i nie tylko...

Oceń ten wątek:
  • ania609 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W czoraj robił mi lekarz bardzo długo usg..powiedział że ciaza wygląda na młodszą niż ja mówię ale po in vitro może się tak zdążyć ..nie wypuszcza mnie z rad dopuki się nie wyjaśni czy ciaza przebiega prawidłowo i napewno w żadnym wypadku nie mam odstawiac leków w piątek tak jak mówili w gyn..zobaczymy ...codziennie napewno nie będę miała usg? ..

oar8dqk3h868txgg.png
  • Sunshine_111 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, to bardzo dobre wieści! Też Ci chciałam napisać, że ja bym jeszcze nie odstawiała leków. Czytałam na necie wiele przypadków, że lekarze kazali odstawiać, a zarodek pojawiał się później, lub na innym sprzęcie było go widać. U mnie na forum jest dziewczyna, u której zarodek i serducho pojawiły się 2 tygodnie później niż powinno było coś widać, a teraz dzidzia nadgoniła i jest prawie równo z terminem miesiączki! Trzymam cały czas mocno kciuki! :)

mhsvf71xt0wtqk81.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu musisz czekac..niestety to czekanue jest najgorsze no ale nic nie zrobisz:( sa rozne przypadki..widocznie maluszek potrzebuje wiecej czasu :* dalej 3mam kciuki!
    a jak sie czujesz? jakies mdlosci Cie mecza?

• ania609 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteście cudowne :) jak zobaczyłam ten malutki zarys to w głębi serca troszkę mi się zrobiło lżej chodź przed nami długa droga..pobrali mi dziś krew na betę mam nadzieję ze ładnie przerasta ..mam delikatne mdłości ale nie wymiotuje mam za to problem z wc nie mogę zrobić..:/ a w brzuchu mi się przelewa ..

oar8dqk3h868txgg.png
  • ania609 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skorzystałam też dzisiaj ze spowiedzi i trochę żałuję. .ksiądz zrobił mi wykład na temat in vitro...żenada. .powiedziałam mu że nie zawsze można zajść w ciążę naturalnie mimo leczenia są przypadki ze nie ma innego wyjścia ze nic nie pomaga. .Ale szkoda gadać ksiądz tego nie zrozumie...

oar8dqk3h868txgg.png
  • iwcia10 Przyjaciółka

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania609 wrote:
    Skorzystałam też dzisiaj ze spowiedzi i trochę żałuję. .ksiądz zrobił mi wykład na temat in vitro...żenada. .powiedziałam mu że nie zawsze można zajść w ciążę naturalnie mimo leczenia są przypadki ze nie ma innego wyjścia ze nic nie pomaga. .Ale szkoda gadać ksiądz tego nie zrozumie...

Ania kościół jest wielkim przeciwnikiem in vitro, z nimi nie ma co poruszac nawet takiego tematu. Ja bardzo oddalilam sie od kosciola wlasnie z tego powodu ze moje dziecko nie jest tam mile widziane ale jakos sie tym zbytnio nie przejmuje. Ciemnogrod i tyle...

• iwcia10 Przyjaciółka

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tym bardziej uważam ze z in vitro nie ma potrzeby sie spowiadac bo to zaden grzech i niech sie ksieza w ogole nie wtracaja w polityke jak i metodę zaplodnienia a niech sie zajmą jak rozwiazac problem pedofilii wśród księży.

lilou, linkaa28, Kamiisia, pippi lubią tę wiadomość

• linkaa28 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania to jest nadzieja:** mam nadzieje se beta ladnie rośnie i za kilka dni będzie upragnione serducho:) leż i myśl pozytywnie! Trzymam caly czas kciuki!

24.11 criotransfer 2 blastocyst
    9dpt 91.70, 11dpt 196.10, 14dpt 990,50
    24.07.2017 Iga i Oliwia (37+1)
  • Alrauna1987 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania609 wrote:

Kosciol jest przeciwko in vitro-dawania zycia a z aborcji -zabijania bez problemu rozgrzesza...no comment. Dla mnie ksieza moga sobie swoje umoralnianie w dupe wsadzic. Wiekszej obludy i zaklamania niz w kosciele nigdzie indziej nie ma.

U nas stary proboszcz zabronil kobieta ktore maja nieslubne dziecko wchodzic glownym wejsciem a mogly tylko bocznym. Na marginesie jego coreczka mulatka na UJ w tym czasie studiowala a on nawet samochod w pokera przegral....Bog - tak, ksieza - stanowcze NIE!!!

Ania trzymajcie sie dzielnie razem z babelkiem!!! &&&&&&&

Kamiisia, pippi, Krakowianka lubią tę wiadomość

age.png
    Ponad 4 lata walki...[***]....
    "Przyjdzie taka chwila gdy stwierdzisz, że wszystko sie skończyło.
    To właśnie będzie początek."

Louis L'Amour
    6 stymulacji , 9 transferów, 14 zarodków , 2 cb , 1 poronienie i 1 kochany cud na ziemi 💞💞💞
    4aa +embryoglue
    7dpt - 4.91
    11dpt - 36.94
    14 dpt - 338
    18 dpt - 1456
    22dpt - pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
    25 dpt 8610 prg 45
    26 dpt pulsuje 💓
    12+4 tc usg prenatalne OK 😁
    Zły wynik pappy 😭 ryzyko ZD 1:62
    14+3 tc usg bez zarzutu u docenta , będzie 🧑
    19+4 II usg prenatalne bez zarzutu.
    Krystianek waży ok 350g.💓💓💓 Boże miej w swej opiece mój CUD 🙏
    age.png
  • ania609 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia10 wrote:
    Ania kościół jest wielkim przeciwnikiem in vitro, z nimi nie ma co poruszac nawet takiego tematu. Ja bardzo oddalilam sie od kosciola wlasnie z tego powodu ze moje dziecko nie jest tam mile widziane ale jakos sie tym zbytnio nie przejmuje. Ciemnogrod i tyle...
    No dokładnie ..gdybym wiedziała ze tak zaraguje to bym nie skorzystała ze spowiedzi ..Ale tu dziewczyny brały komunie i ksiądz podzeszdl do mnie i zapytał a ja biorę komunie ? To powiedziałam że musiałabym się wyspowiadac no i tak wyprisil dziewczyny ..nawet zapomniałam tej regulki :p

oar8dqk3h868txgg.png
  • ania609 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki kochana :( trzymamy się dzielnie :) tylko mam wzdecia i gazy :/..
    Ksiądz gadał mi o zabijaniu zarodków i mam prosić Boga o wybaczenia ..żałuję że to powiedziałam w sumie nie powiedziałam tego jako grzech bo powiedziałam w ten sposób ze odsunelam się od kościoła bo Kościół i popiera in vitro a moja ciaza taką właśnie jest ..nie żałuję tego i nigdy nie będę zalowala i uważam że jeśli Bóg tego nietoleruje to będę sadzona po śmierci przez Boga, a nie przez ksiedza

oar8dqk3h868txgg.png
  • iwcia10 Przyjaciółka

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na temat księży nie bede tu pisac bo mnie admin zablokuje za obraźliwe słowa ;) dla mnie to ani jakas wazna osoba ani autorytet takze niech sobie gadaja takie bzdury jak im lepiej.

Kamiisia lubi tę wiadomość

• Fay Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, dobrze, że wszystko pod kontrolą. Trzymam kciuki!

Fay
  • Fay Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alrauno, chciałam coś Cię zapytać w kwestii AZ, napiszę na priv. Też mnie to czeka, nie mam złudzeń, jeszcze jeden transfer, ale będąc w Gync już chcę zacząć działać.

Fay
  • ania609 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za kciuki :) też tak myślę ..ksiądz to tylko ksiadz mam ich w nosie :) leżę z dwoma dziewczynami ktore sa siedzące tak dosyć bardzo ..pewnie swoje też mysla. .Ale są miłe

oar8dqk3h868txgg.png
  • Fay Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie przejmuj się zdaniem innych, to Twoje życie i Twoja odpowiedzialność.

Fay
  • Klee Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, współczuję, że trafiłaś na takiego księdza. Pewnie był z tych starszych? Ale nie wszyscy są tacy - ja spowiadałam się 2 razy z in vitro i miałam to szczęście, że za każdym razem trafiłam na "normalnego" księdza, nie fanatycznego, ok. 30-40 lat, więc może to młodsze pokolenie księży już liberalniej patrzy na te sprawy. Dostałam rozgrzeszenie, żadnych gadek głupich (typu: zabijanie zarodka) czy nawet lekkiego nawet umoralniania, że in vitro jest złe, nie było (chociaż byłam przygotowana na to), a jeden ksiądz nawet powiedział, że wie, jakim problemem jest niepłodność, bo sam ma brata, który z żoną bezskutecznie stara się o dziecko, zapytał on tylko, jak długo się staramy i czy przed in vitro próbowaliśmy obserwacji śluzu itd.
    A co do kościoła, ja myślę tak: dlaczego księża (czyli tylko ludzie, którzy też błądzą i błędnie, fanatycznie interpretują zjawiska nowe, o których w Biblii nie ma ani słowa, jak wcześniej transplantacja, a teraz in vitro) mają spowodować, że odwrócę się od Boga i np. przestanę chodzić do kościoła? Ja na to nie pozwolę. Ksiądz to tylko ksiądz, a księża są różni.
    Ania, trzymaj się dzielnie :) Jesteśmy z Tobą! :)

Gyncentrum: 3 x IUI, 3 x IVF
    Artemida Białystok: 1 IVF
    ciąża naturalna 6 tc [*]
    EuroFertil: 1 IVF
    zawsze 0 zarodków do mrożenia
  • Klee Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alrauno, a może lepiej napisz tu na forum inf. o AZ z Gync. - ja też bym chętnie się dowiedziała, jak to u nich wygląda (cena, czas oczekiwania itd.), a myślę, że inni też są ciekawi i by z tego skorzystali (bo pewnie są też tacy, co czytają forum, ale nie piszą). Byłabym wdzięczna. :)

Gyncentrum: 3 x IUI, 3 x IVF
    Artemida Białystok: 1 IVF
    ciąża naturalna 6 tc [*]
    EuroFertil: 1 IVF
    zawsze 0 zarodków do mrożenia
  • Alrauna1987 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma sprawy :-)
    Lista ktora wlasnie dzisiaj dostalam obowiazkowych badan przed przystapieniem do AZ:
    Anty-HIV-1,2
    Anty-HCV-Ab
    VDRL
    Toksoplazmoza
    Badanie w kierunku Chlamydii (wymaz PCR)
    Badanie cytologiczne
    Badanie czystości pochwy
    Badanie na obecność przeciwciał różyczki
    Mykoplazma (wymaz PCR)
    Ureoplazma (wymaz PCR)
    HBsAG
    Histeroskopia

Niektore bede musiala dorobic wiec przypuszczam ze transfer na pazdziernik koniec wrzesnia sie sciagnie.
    Cena 3900 o ile dobrze pamietam.
    Zarodkow maja duzo i wszystkie od par ktore maja juz dzieci. Maja to ponoc potwierdzone. Koordtnatorka nastawila nas na 60% powodzenia. Mowila ze bardzo duzo odbywa sie adopcji ale szczegolow zdradzic nie moze. Napomknela ze jesli chodzi o KD u nich to krucho.

Klee lubi tę wiadomość

age.png

Louis L'Amour
    6 stymulacji , 9 transferów, 14 zarodków , 2 cb , 1 poronienie i 1 kochany cud na ziemi 💞💞💞
    4aa +embryoglue
    7dpt - 4.91
    11dpt - 36.94
    14 dpt - 338
    18 dpt - 1456
    25 dpt 8610 prg 45
    26 dpt pulsuje 💓
    age.png
  • Alrauna1987 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak cos pytajcie, odpowiem jak najszybciej sie da ;-)

age.png

Louis L'Amour
    4aa +embryoglue
    7dpt - 4.91
    11dpt - 36.94
    14 dpt - 338
    18 dpt - 1456
    25 dpt 8610 prg 45
    26 dpt pulsuje 💓
    age.png
‹‹ 455 456 457 458 459 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ