Gyncentrum i nie tylko...
-
WIADOMOŚĆ
-
Yoselyn82 wrote:Sil wyslalam do ciebie e-mail.. odbierz poczte
Linkaa dzięki :*
Malami właśnie, co u ciebie? Jak zabieg?
Ja mam dziś straszny dzień, już chcę by było jutro.3 IMSI GynC 1 ISCI Arte
9-117,9 11-269,6 13-523,6 15-1196 19-4722 23-13129
16.06.2017 nasz świat odmieniła Aurora -
lilou wrote:U nas temat tabu, a w Ameryce wyszła bardzo fajna książeczka dla dzieci z ivf: http://www.gillyelle.com
Będziecie mowić dzieciom, ze sa z ivf, czy bedzie to tajemnica? Zastanawialiście sie juz nad tym?lilou lubi tę wiadomość
3 IMSI GynC 1 ISCI Arte
Dziewczyny a ktory zastrzyk jest lepszy? fragmin, clexane czy fraxiparyne? wiem ze to to samo tylko inna substancja czynna ale od czego to zalezy w ogole w jakich dawkach maja podac? czemu jedne maja clexane, inne fragmin
Jak to sie przelicza... czy clexane 0,4 odpowiada 2,5 tys fragminu? czy jakos inaczej
Sil a co sie dzieje?Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Rano właściciel mieszkania mi powiedział, że łazienka nie wymaga remontu tylko odświeżenia. Potem popsuło się auto. Nie mam sił po prostu.3 IMSI GynC 1 ISCI Arte
nick nieaktualnyCzesc Dziewczyny
Ja juz po...dla mnie to bylo straszne:(( bol nie samowity...chyba ja jestem wyjatkiem dr Gr i polozna przed zabiegiem mi mowili ze mam sie nie stresowac bo nie boli ale potem masakra ...Boze oby sie teraz udalo bo nie chce kolejny raz przez to przechodzic:(
Pozniej mu nagadalam jak mnie wymeczyl..ogolnie dr spoko...nic do niego nie mam..lubi se pogadac:P ale dal mi estrofem 1x1 i jakies plastry ktore maja polepszyc endo...sama przypomnialam o encortonie...to takie oczy zrobil po co mi sterydy? pow ze zawsze to mialam i dla sw spokoju chce to miec. to dal mi 1x1...noi podglad 11-12dc wiec calkiem inaczej niz zawsze...
zasranawiaja mnie te plastry zbytnio nie mialam problemu z rosnieciem endo...ehh jyz sama niewiem co lepsze.. -
małamii89 wrote:Czesc Dziewczyny
Ja juz po...dla mnie to bylo straszne:(( bol nie samowity...chyba ja jestem wyjatkiem dr Gr i polozna przed zabiegiem mi mowili ze mam sie nie stresowac bo nie boli ale potem masakra ...Boze oby sie teraz udalo bo nie chce kolejny raz przez to przechodzic:(
Pozniej mu nagadalam jak mnie wymeczyl..ogolnie dr spoko...nic do niego nie mam..lubi se pogadac:P ale dal mi estrofem 1x1 i jakies plastry ktore maja polepszyc endo...sama przypomnialam o encortonie...to takie oczy zrobil po co mi sterydy? pow ze zawsze to mialam i dla sw spokoju chce to miec. to dal mi 1x1...noi podglad 11-12dc wiec calkiem inaczej niz zawsze...
zasranawiaja mnie te plastry zbytnio nie mialam problemu z rosnieciem endo...ehh jyz sama niewiem co lepsze..
Współczuje, jak piszesz o tym bólu to przypomina mi sie drożność jajowodow w szpitalu masakra.
Miałam raz plastry chyba systen50 sie nazywają. Dostałam je bo endo na samych tabletach nie chciało mi rosnąć. Plastry tez nie pomogły, dlatego ja zawsze podchodzę na naturalnym cyklu.
4.11.2017 testuje to będzie 4-ty raz, oby ostatni
Jak zwykle beta mnie niż 0,1- pasuje na jakiś czas.
06.2018r. zmiana kliniki i stymulacja długim protokołem, 4 blastki.
07.03.2019. crio blastocysty, czekam na betę
11dpt- beta hcg 1140, 13dpt - beta hcg 2540 -
Sil wrote:Rano właściciel mieszkania mi powiedział, że łazienka nie wymaga remontu tylko odświeżenia. Potem popsuło się auto. Nie mam sił po prostu.
Jak pech to pech. Ale myśle, ze jak bym była w ciazy to chyba nawet jak by mi ktoś ukradł auto to bym sie tym nie przejęła4.11.2017 testuje to będzie 4-ty raz, oby ostatni
Yoselyn82 wrote:Dziewczyny a ktory zastrzyk jest lepszy? fragmin, clexane czy fraxiparyne? wiem ze to to samo tylko inna substancja czynna ale od czego to zalezy w ogole w jakich dawkach maja podac? czemu jedne maja clexane, inne fragmin
Jak to sie przelicza... czy clexane 0,4 odpowiada 2,5 tys fragminu? czy jakos inaczej
Sil a co sie dzieje?
Zapytaj lekarza, on Ci przepisze odpowiednią dawkę. W zasadzie to każdy z tych zastrzyków słyszałam ze dziewczyny stosowały. Clexane jest chyba najtańszy i jak mi sie skoczy fragmin, a bede w ciazy to chyba zamienię.4.11.2017 testuje to będzie 4-ty raz, oby ostatni
nick nieaktualny
-
Małami masz rację!! też 2 raz bym się bała iść tym bardziej że wiem co mnie czeka, co innego jak nie wiemy czego się spodziewać na całe szczeście już też masz to za sobą:* no masz późno podgląd ale może to dobrze bo wystarczy że bedziesz tylko raz a ja mam w 8-9 dc więc pewnie w 11-12 pojade 2 raz..
Ciekawe te plastry hmmm ale jak mogą pomóc to bierz:) a drogie są? wcześniej nie stosowali chyba takich plastrów w gyn?
Ciekawe też to że co lekarz to inaczej przepisują leki do crio, no ale mam nadzieję że sugerują się naszymi teczkami a nie ich "widzimisie"
Teraz jest nasz czas i ja wierzą że ten scratching nam pomoże!!
24.11 criotransfer 2 blastocyst
9dpt 91.70, 11dpt 196.10, 14dpt 990,50
24.07.2017 Iga i Oliwia (37+1) -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
małamii89 wrote:Kasiurek a kiedy Ty testujesz? jak sue czujesz? tak dokladnie mam te plastry...zobaczymy jak to bedzie..
Ja testuje w przyszły piątek. Czuje się dobrze, czasami mnie trochę boli jak na okres i biorę nospe wtedy, ogólnie jak dłużej postoje to boli mnie krzyż ;/ staram sie nie myśleć o tym, ze mam w brzuszku bąbelki, bo jak myśle to zastanawiam sie czy jeszcze tam są... czy będzie tak jak zwykle, czy może dostanę piękną niespodziankę. Jak zacznę to rozpatrywać to dopada mnie takie rozżalenie.4.11.2017 testuje to będzie 4-ty raz, oby ostatni
małamii89 wrote:linka te plastry za 2 op ok 50 zlotych..ja i tak chyba pojade wczesniej ok 10 dnia na podglad dla spokoju...
grettka ma w ogole inne nastawienie do tego wszystkiego...dzisiaj tez u niego duzo ludzi ale straszne dlugie sa wizyty u niego..
Małami, na innym forum narzekają na Grettke.... ja już nie wiem co robić...Jakie są Twoje odczucia? -
małamii89 wrote:aaa noi te leki mam beac od 1dc a nie od 2dc. .dziwne nie?
To akurat dobrze że dłuższe wizyty niż u M czy Cz... przynajmniej człowiek zdąży zapytać na krześle a nie w drzwiach;) no dziwne trochę ale skoro tak zalecił to bym aż tak się nie przejmowała tym 1dc, jedyny problem dobrze określić 1 dc bo u mnie to czasem plamienie 2 dni a potem krew więc pewnie bym się wahała czy to już24.11 criotransfer 2 blastocyst
9dpt 91.70, 11dpt 196.10, 14dpt 990,50
24.07.2017 Iga i Oliwia (37+1)