Gyncentrum i nie tylko...
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyYoselyn82 wrote:No to pewnie dlatego lekarz nie zlecał tobie innych badań , bo masz już dziecko. A czemu zrobilas ten immunofenotyp? Miałaś jakieś podejrzenia?
Werdandi, bardzo mi przykro:( nie masz opcji skontaktowania się z lekarzem szybciej?
Sisska, Serdecznie dzięki za wiadomość. Jutro ide do dr G- K i zobaczymy co powie. Kciuki zaciśnięte:) -
Aga1510 wrote:Yoselyn, a Ty teraz będziesz wchodzić na encorton i brać intralipid?
Werdandi, bardzo mi przykro:( nie masz opcji skontaktowania się z lekarzem szybciej?
Sisska, Serdecznie dzięki za wiadomość. Jutro ide do dr G- K i zobaczymy co powie. Kciuki zaciśnięte:)
Mnie się udało ale nie brałam intralipidu, encorton dopiero brałam po pozytywnej becie.
Zresztą ja podchodziłam do AZ jak się udało.Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
nick nieaktualnyYoselyn82 wrote:Mnie się udało ale nie brałam intralipidu, encorton dopiero brałam po pozytywnej becie.
Zresztą ja podchodziłam do AZ jak się udało. -
Aga1510 wrote:tzn w ogóle nie brałaś czy do udanego transferu nie brałaś? Przepraszam, ciężkim mam dzisiaj dzień.
Brałam w wcześniejszych transferach, nawet accofil brałam ale udawało się na chwilę. A kiedy się udało nie brałam żadnych z tych rzeczyMój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Aga1510 wrote:Yoselyn, a Ty teraz będziesz wchodzić na encorton i brać intralipid?
Sisska, Serdecznie dzięki za wiadomość. Jutro ide do dr G- K i zobaczymy co powie. Kciuki zaciśnięte:)
Sisska trzymam kciuki 😊Lipiec 2019 laparoskopia i przebicie wodniaka jajowodu
Listopad 2019 1 wizyta w gyncentrum w kierunku in vitro
Grudzień 2019 laparoskopia i usunięcie jajowodu
Kwiecień 2020 początki stymulacji
Czerwiec 2020 stymulacja hormonalna do in vitro
25.06 punkcja 2 pęcherzyki
Lipiec 2020 krótki protokół - 3 pęcherzyki
W sumie 3 zapłodnione i zamrożone
Sierpień 2020 transfer 1 zarodka - nieudany
Kwiecień 2021-stymulacja do drugiego transferu
05/05/2021 criotransfer, zarodek z 3 doby. Prog w dniu transferu 12, 2 doba po transferze 16. -
nick nieaktualnyDzisiaj ginekolog mi powiedział, że rzadko kiedy ktoś ma 25 % nnki do konsultacji immunologa. Powiedziała, że da mi encorton i intralipid, ale zrozumiałam, że być może immunolog jeszcze coś mi da. Może któraś z Was była w takiej sytuacji i wiec coś więcej? Yoselyn? Dzięki serdeczne za pomoc.
-
Aga1510 wrote:Dzisiaj ginekolog mi powiedział, że rzadko kiedy ktoś ma 25 % nnki do konsultacji immunologa. Powiedziała, że da mi encorton i intralipid, ale zrozumiałam, że być może immunolog jeszcze coś mi da. Może któraś z Was była w takiej sytuacji i wiec coś więcej? Yoselyn? Dzięki serdeczne za pomoc.
Hmm dostaniesz intralipid, steryd, nie wiem co jeszcze możesz dostac, pewnie heparynę..
Chyba że immunosupresje ale to już zadecyduje immunologMój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
❤️❤️❤️ -
Tym razem przesunięcie wizyty prawie o 2 godziny. Dla mnie to nie problem bo i tak wzięłam cały dzień wolny, ale coraz mniej podoba mi się to podejście. Najpierw mocno spóźniona wizyta (przy czym zapewniano mnie, że wejdę po kobiecie która jest w gabinecie, potem okazało się inaczej), a teraz przesunięcie. Nie wiem czy to standard w takich klinikach i powinnam się przyzwyczajać?Immunologia. Drastycznie wysokie TNF.
I-VII transferów - niskie bety lub bety zerowe.
VIII transfer na immunoglobulinach. Wysokie bety od początku. Dziecko na świecie. Ciąża to matematyka. -
Hej za mną 5 inseminacji.
Pierwsza zakończona ciążą, niestety poronienie w 8tc
Druga negatywna
Trzecia zakończona ciążą biochemiczna
Czwarta i piąta negatywna.
Mam zalecenia od immunologa ( doc. Paśnik)
Zmieniam klinikę na gyncentrum... i teraz się zastanawiam czy dalej robić inseminację czy już podejść do in vitro. Jak sądzicie?
Jeżeli in vitro to brać zarodki 2-3 dniowe czy blastki?Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2020, 20:40
-
Znów opóźnienie i to prawie godzinne. Coś czuję, że następnym razem będzie to samo.Immunologia. Drastycznie wysokie TNF.
VIII transfer na immunoglobulinach. Wysokie bety od początku. Dziecko na świecie. Ciąża to matematyka. -
nick nieaktualnyFaren2206 wrote:Hej za mną 5 inseminacji.
Pierwsza zakończona ciążą, niestety poronienie w 8tc
Druga negatywna
Trzecia zakończona ciążą biochemiczna
Czwarta i piąta negatywna.
Mam zalecenia od immunologa ( doc. Paśnik)
Zmieniam klinikę na gyncentrum... i teraz się zastanawiam czy dalej robić inseminację czy już podejść do in vitro. Jak sądzicie?
Jeżeli in vitro to brać zarodki 2-3 dniowe czy blastki?
Krakowska, i jaki plan dalej?Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2020, 08:34
-
Aga1510 wrote:Jakie masz zalecenia od Immunologa?
Krakowska, i jaki plan dalej?
Jednak tam zostanę, byle tylko były jakieś efekty.
Na razie wszystko dobrze, wykryto podwójną owulację, pęcherzyki 16-18 mm i dobre endometrium, tylko jakieś zgrubienie jest. I znowu kolejne badania, szczerze mówiąc myślałam, że to wszystko szybciej pójdzie. Podobno na wyniki badań trzeba czekać miesiąc. I kiedy w końcu dopuszczą mnie do zabiegu.Immunologia. Drastycznie wysokie TNF.
nick nieaktualnyKrakowska wrote:Jednak tam zostanę, byle tylko były jakieś efekty.
Na razie wszystko dobrze, wykryto podwójną owulację, pęcherzyki 16-18 mm i dobre endometrium, tylko jakieś zgrubienie jest. I znowu kolejne badania, szczerze mówiąc myślałam, że to wszystko szybciej pójdzie. Podobno na wyniki badań trzeba czekać miesiąc. I kiedy w końcu dopuszczą mnie do zabiegu. -
Aga1510 wrote:A jakie badania Ci zlecili? I co to za zgrubienie?
Z krwi, chyba te do HSG już m.in. antyhcv, anty hbc, VDLR i covid niestety, podobno to jest sporo płatne?
Plus kolejne kontrolne USG.
A zgrubienie nie wiem jakie, może polip może nie. Tyle się dowiedziałam.
Immunologia. Drastycznie wysokie TNF.
nick nieaktualnyKrakowska wrote:Z krwi, chyba te do HSG już m.in. antyhcv, anty hbc, VDLR i covid niestety, podobno to jest sporo płatne?
Plus kolejne kontrolne USG.
A zgrubienie nie wiem jakie, może polip może nie. Tyle się dowiedziałam.Krakowska lubi tę wiadomość
-
Sandratika wrote:Czy wszystkie przed transferem poddajecie się testowi n COVID? Janie chce go robić, nie rozumiem dlaczego maja mnie do tego przymuszać? Maja prawo odmówić mi transferu? .
Ona: 30, On: 38lat. Starania ok 2-3 lata.
08.2020.- I CS Lametta [*] 6tc😢💔
11.2020- II CS z Lamettą - 💕
19.05. 2020-III badania prenatalne:
♀️ 2048g 💓150/ min
♂️ 2272g💓 145/min
"Jezu, Ty się tym zajmij. Zawierzam się Tobie" -
Elleen wrote:Myślę, że mają. Tak samo jakbyś nie miala innych badań, które są wymagane do zabiegu, np na WZW czy HIV, to zabiegu nie przeprowadza. W tym momencie to jest po prostu kolejne wymagane badanie.
Dla mnie nie do końca, bo jest tyle szumu na temat wiarygodności tych testów i ogólnie samego wirusa, ze to jest paranoja. Ja i mąż pracujemy w dużych korporacjach i nie było u nas ani jednego przypadku...nikt z rodziny, nikt ze znajomych... oczywiście przestrzegamy zasad, ale zaczynamy wątpić w samego wirusa i to ze jest groźniejszy od powikłań po grypie. Ale oczywiście nie to jest tematem tego forum.
Zreszta transfer robię 3 raz i za każdym razem każą mi robić cała różyczkę... chorowałam w dzieciństwie wiec przeciwciała mi nie znikną.... zapytałam położna o to, to się tylko roześmiała, przyznała mi racje i powiedziała ze takie mają wymagania, czyli wyciąganie kasy. Dlatego poważnie się zastanawiam czy tego gdzieś nie zgłosić, bo naprawdę wiele tam jest do poprawy.Yoselyn82, Krakowska lubią tę wiadomość