Gyncentrum Katowice In Vitro
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam. Czy są tutaj kobietki, które podchodzą do ivf w Katowicach w GC?
Ja nie załapałam się na rządówkę i mam plan podejść komercyjnie właśnie tam. Nie znalazłam podobnego wątku więc może będziemy mogły tutaj się wymienić doświadczeniami i pokibicować sobie wzajemnie?
Jakie macie doświadczenia z tą kliniką i czy możecie ją polecić?ewlinaaa85 lubi tę wiadomość
-
ja jestem z Gc mialam juz 3 iui. na rzadówke tez nie mialam sznas bo dopiero teraz zaczelam myslec o in vitro ... i chcialam do czerwca bo refundacja.
nie moge narazie nic powiedziec , bo ciazy nie ma. ale ogolnie jest ok, tylko ze przerzucaja do innych lekarzy czesto, mimo ze jest sie zapisanym .. ciezko z terminami . ale ogolnie milo, tylko jakos czuje pospiech lekarzy na wizytach
Luty 2015-HSG,3iui
1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17
2 crio:(
Szczep.immuno
2 IMSI: 3 transfery
3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest
-
Ja tez jestem w GC bylm dopiero na jednej wizycie do ivf bede podchodzic w maju. Wiec za duzo do powiedzenia poki co nie mam
Ewa1984 lubi tę wiadomość
maj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306
-
mimi86 czemu akurat w maju ? teraz do czerwca sa te refundacje na leki do stymulacji
Luty 2015-HSG,3iui
Szczep.immuno
-
Ja jestem po ivf w GynC, ale byłam w programie rządowym. Z czystym sercem mogę polecić dr M. To na prawdę super lekarz, może trochę specyficzny i małomówny, ale bardzo dobry specjalista.
Nie mogę im nic zarzucić, bardzo miła obsługa, od pań w recepcji, pielęgniarek i dr M.Mimi86, mia6 lubią tę wiadomość
Moje dwa szczęścia ❤❤ urodzone 27.07.2016 -
pysia wrote:mimi86 czemu akurat w maju ? teraz do czerwca sa te refundacje na leki do stymulacjimaj- krótki protokół- 6 mrozaczków
-
O nawet nas kilka jest
Pysia a jakie ivf robisz? Jakiś program 2+1 czy coś podobnego czy inaczej?
Mimi86 no to dość dużo czekania masz. A bierzesz pod uwagę, że te leki będą potem dużo droższe?
Karolina1111 gratuluję masz powyżej 35 lat, że dwa zarodki miałaś podane? I widzę, że masz IO i PCOS jak ja. Dajesz nadzieje -
Karolina1111 wrote:Ja jestem po ivf w GynC, ale byłam w programie rządowym. Z czystym sercem mogę polecić dr M. To na prawdę super lekarz, może trochę specyficzny i małomówny, ale bardzo dobry specjalista.
Nie mogę im nic zarzucić, bardzo miła obsługa, od pań w recepcji, pielęgniarek i dr M.
Mój brzuszek też jest zasługą Dra M mam porównanie z Provi. Po 2 procedurach tam, to dr M ocierał nam łzy i dodawał otuchyMała_Mi79, roletka lubią tę wiadomość
-
Anatolka wrote:Mój brzuszek też jest zasługą Dra M mam porównanie z Provi. Po 2 procedurach tam, to dr M ocierał nam łzy i dodawał otuchy
Czyli widzę dobre opinie o doktorku Ja się trochę obawiam tego, że jest małomówny, bo ja to lubię jak lekarz do mnie pogada. Odpowiada na pytania wyczerpująco czy niespecjalnie? -
włąsnie jest małomówny, ja nie wiem co mysleć. ostatnio przekonałam sie tez do pani doktor Cz. sama nie wiem na kogo sie zdecydowac , zreszta oni i tak sami przerzucają wizyty ..;/
ja wzielam 2+1, bo taki rozchwytywany.. zobaczymy czy dobra decyzje podjełam nie ma sie co martwic na zapas, a o dziecko walczyc bede nawet jakbym miala kredyt brac , narazie zapożyczyłam sie u rodzicow na 17 tys, i mam odłożone 3 tys, z czasem kasa bedzie sie zbierac ale za duzo odkladac nie mam z czego, po ok, 1,5 tys miesiecznie .
Luty 2015-HSG,3iui
Szczep.immuno
-
vioris -tak, wiem że potem będą droższe. Ale i tak bym sie nie wyrobiła do marca musze czekac po pierwszej procedurze ivf - wiec gdybym miala procedure w kwietniu i by sie tez nie powiodla to kolejne 3 miesiace czekania - wiec i tak refundowane leki by przepadly. Dlatego poczekam spokojnie, podejde w maju skorzystam raz jeszcze z refundacji leków i bede miala spokojną glowe ze mm umowe w pracy na kolejne 2 lata
Anatolka lubi tę wiadomość
maj- krótki protokół- 6 mrozaczków
-
vioris wrote:Czyli widzę dobre opinie o doktorku Ja się trochę obawiam tego, że jest małomówny, bo ja to lubię jak lekarz do mnie pogada. Odpowiada na pytania wyczerpująco czy niespecjalnie?
Jest małomówny to prawda i raczej sam nie pogada więcej niż to absolutnie konieczne, ale jak masz pytania to odpowie. Nigdy mnie nie zbył jak miałam swoją listę pytań
Przerzucana od lekarza do lekarza też nigdy nie byłam. Ani razu się nie zdarzyła taka sytuacja.vioris lubi tę wiadomość
-
vioris wrote:Karolina1111 gratuluję masz powyżej 35 lat, że dwa zarodki miałaś podane? I widzę, że masz IO i PCOS jak ja. Dajesz nadzieje
Tak mam i pco i io, ale nie był to żaden problem. Więc jak najbardziej trzeba patrzeć optymistycznie
A co do dr Cz. pozostawię bez komentarza, w każdym razie nie polecamMoje dwa szczęścia ❤❤ urodzone 27.07.2016 -
pysia wrote:włąsnie jest małomówny, ja nie wiem co mysleć. ostatnio przekonałam sie tez do pani doktor Cz. sama nie wiem na kogo sie zdecydowac , zreszta oni i tak sami przerzucają wizyty ..;/
ja wzielam 2+1, bo taki rozchwytywany.. zobaczymy czy dobra decyzje podjełam nie ma sie co martwic na zapas, a o dziecko walczyc bede nawet jakbym miala kredyt brac , narazie zapożyczyłam sie u rodzicow na 17 tys, i mam odłożone 3 tys, z czasem kasa bedzie sie zbierac ale za duzo odkladac nie mam z czego, po ok, 1,5 tys miesiecznie .
Ja bylam jeden raz u dr Cz na konsultowaniu badań i nie zrobiła na mnie dobrego wrażenia. Zresztą ja ogólnie do kobiet nie znoszę chodzić
A już sobie przypomniałam z wątku IVF że wzięłaś ten pakiet. My właśnie musimy wziąć kredyt, więc boję się brać ten pakiet, bo potem kolejnego kredytu brać nie będziemy jak nam zabraknie kasy. A te dopłaty do pakietu to jest masakra. Nie potrafią zrobić normalnego pakietu bez ukrytych kosztów?
No ja to nie odkładam więcej niż 300-400 zł miesięcznie więc jak Wam się udaje 1500 odłożyć to super. -
Mimi86 wrote:vioris -tak, wiem że potem będą droższe. Ale i tak bym sie nie wyrobiła do marca musze czekac po pierwszej procedurze ivf - wiec gdybym miala procedure w kwietniu i by sie tez nie powiodla to kolejne 3 miesiace czekania - wiec i tak refundowane leki by przepadly. Dlatego poczekam spokojnie, podejde w maju skorzystam raz jeszcze z refundacji leków i bede miala spokojną glowe ze mm umowe w pracy na kolejne 2 lata
Rozumiem, no każdy ma inną sytuację
Ale mówisz, że umowa kończy Ci się w maju, to nawet gdybyś zaszła w ciążę wcześniej to przecież umowę będą musieli przedłużyć do końca trwania ciąży a potem macierzyńskie, bo jesteś chroniona od 1 dnia ciąży -
Karolina1111 wrote:Dziękuję nawet 30-tki nie mam, ani żadnych innych wskazań medycznych do podania dwóch zarodków. W GynC to żaden problem, Twoja decyzja czy bierzesz jeden czy dwa.
Tak mam i pco i io, ale nie był to żaden problem. Więc jak najbardziej trzeba patrzeć optymistycznie
A co do dr Cz. pozostawię bez komentarza, w każdym razie nie polecam
Widzę, że u Was decyzja była najpierw jeden a przy criotransferze dwa. No i się dwa przyjęły Rozumiem, że dr M pyta po prostu ile chce się zarodków tak ?
A przy Twoim PCOS jaki masz wynik AMH? Jaką miałas stymulację? -
no wlasnie u mnie przedluzaja tylko do konca trwania ciazy a macierzynski masz juz z zusu a zaklad cie nie zwalnia tylko nie przedluza ci dalej umowy - tak zrobili moim koleżankommaj- krótki protokół- 6 mrozaczków
-
Mimi86 wrote:no wlasnie u mnie przedluzaja tylko do konca trwania ciazy a macierzynski masz juz z zusu a zaklad cie nie zwalnia tylko nie przedluza ci dalej umowy - tak zrobili moim koleżankom
-
Jak zajdę odrazu w czerwcu powiedzmy to zdążę wrócić prZed samym końcem umowy ,wtedy mi dadzą kolejna tacy łaskawi są hehe ale jak mi sie nie uda w cZerwcu/lipcu to pozamiatanemaj- krótki protokół- 6 mrozaczków
-
vioris wrote:Ja bylam jeden raz u dr Cz na konsultowaniu badań i nie zrobiła na mnie dobrego wrażenia. Zresztą ja ogólnie do kobiet nie znoszę chodzić
A już sobie przypomniałam z wątku IVF że wzięłaś ten pakiet. My właśnie musimy wziąć kredyt, więc boję się brać ten pakiet, bo potem kolejnego kredytu brać nie będziemy jak nam zabraknie kasy. A te dopłaty do pakietu to jest masakra. Nie potrafią zrobić normalnego pakietu bez ukrytych kosztów?
No ja to nie odkładam więcej niż 300-400 zł miesięcznie więc jak Wam się udaje 1500 odłożyć to super.
potrafie odłożyc ,ale to juz takim mega kosztem ze na nic wiecej mnie nie stac, naszczescie mieszkamy z rodzicami wiec moge zawsze liczyc na jakąś pomoc
ja sie chyba zdecyduje na 2 zarodki, jesli beda, moge miec bliźniaki, takie podwójne szcęście
vioris lubi tę wiadomość
Luty 2015-HSG,3iui
Szczep.immuno