Helicobacter Pyroli
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny
natknęłam się na ten temat i bardzo mnie zaciekawiłyscie. Miałam ta bakterie i również brałam antybiotyk przez 10 dni i lekarz mówił że po tym antybiotyku na pewno tej bakterii już nie ma ale że zrobimy powtórną gastroskopię i będzie wiadomo ale że gastroskopię robić można raz na pół roku to czekam. Nie miałam pojęcia że można zrobić badanie krwi i tak sprawdzić czy bakterii już nie ma. Objawy mam nadal ale mam przewlekłe zapalenie żołądka więc to też daje te objawy. Ostatnio androlog powiedział nam że w naszym wypadku to tylko in vitro (mała ilość plemników) . Mąż jakiś czas temu robił posiew i wyszła bakteria jakaś (nie pamiętam nazwy ale mogę zerknąć w wynik) lekarz stwierdził że ta bakteria jest ode mnie i w ogóle to mamy się tym nie przejmować bo nie trzeba jej leczyć itp.... teraz zaczynam łączyć fakty , może ja przekazałam mężowi tą bakterie i stąd tak słabe nasienie
jakiś rok temu podejrzewali lekarze ze też mąż ma bakterie w moczu bo wyniki były średnie ale dostał skierowanie na USG i wyszło że jednak nie ma bakterii w moczu ale już teraz to nie ufam tym lekarzom bo ciągle kręci się w okol nas temat bakterii ale każdy bagatelizuje
. Jakie dokładnie badanie z krwi powinnam zrobić ja a jakie mąż żeby wykluczyć jakiekolwiek bakterie? Wiem że jesteście nie zastąpione a lekarzy słuchać się już nie zamierzam. Chce zawalczyć z nasieniem ale muszę najpierw znaleźć przyczynę tak kiepskich parametrów
Kiepskie nasienie
IO
Mutacje mthfr hetero
4 lata starań
2018 IUI 😥
06.2020 IVF biochemiczna 😥
Próbujemy dalej naturalnie ♥️
Klinika Medart Poznań 🤞🍀 -
Cześć dziewczyny,
Początkowo zrobiłam test z apteki i wyszedł pozytywny. Zrobiłam IGG i wyszło 0,9 czyli wynik niejednoznaczny...
Chciałabym wiedzieć jednak więcej, jakie badania powinnam zrobić, żeby mieć pewność, czy to stare zakażenie, czy mam je teraz.
Hashimoto
Podwyższona prolaktyna
11.2016 cb
01.2018 ICSI
29.05.2018 crio
29.11.2018 crio -
Natt z tego co mi wiadomo to najbardziej miarodajna jest gastroskopia
. Ja robiłam ostatnio test z krwi i wynik mocno pozytywny ale mam też objawy HB więc podjęłam leczenie bez dodatkowych badań.
starania od ok 2015
Ja: Usunięta przegroda, PCOS?/ Wysokie androgeny
M: Mała ilość żołnierzyków
1 IUI - 26.09.2017
7.2020 - ❄️❄️
8.09.2020- transfer 💪
30.05.2021- 👶 -
Odświeżam wątek, żeby podzielić się dobrym słowem:
otóż helicobacter pylori wyszedł mi w kale oraz we krwi IgG 1,16, Mężowi wyszedł we krwi IgG 2,35. Mąż nie zrobił badania z kału. Przeszliśmy antybiotykoterapię: metronidazol 500 mg 2x dziennie oraz amotaks 1 g 2x dziennie, do tego mesopral 2x dziennie, kuracja trwała 14 dni. I chciałam się pochwalić efektem, który wiążę jedynie z wyleczeniem tego dziadostwa (nie robiłam powtórnych badań, za mało czasu minęło od zakończenia antybiotykoterapii): miałam kilka dni pod rząd śluz. Do tej pory zazwyczaj 1-2 dni i bardzo mało śluzu, a teraz 8 dni i bardzo często śluz, bardzo ładny rozciągliwy.
Metronidazol stosowany jest również w leczeniu stanu zapalnego endometrium i być może miałam również to, tyle, że niezdiagnozowane i w ten sposób wpłynęło to na mój śluz. Efektu w postaci ciąży na razie brak, niemniej jednak sam efekt związany ze śluzem jest super!Wika2804 lubi tę wiadomość
ona: schorzenia reumatoidalne, p/c p-plemnikowe 1:10, hiperprolakt. czynnościowa, MTHFR A1298C - homo, PAI 4G/5G - hetero, KIR Bx, brak: 2DS2, 2DS3, HLA-C - C1, IL 10 poniżej normy, IL 4 w dolnych granicach normy, po szczepieniach limfocytami Męża
musi mieć plan działania, inaczej wpada w depresję, póki ma plan - ma siłę walczyć dalej;
on: p/c p-plemnikowe 1:100, obniżone parametry nasienia, hipogonadyzm hipogonadotropowy, CTFR: F508del - hetero, HLA-C - C1/C2;
leniwiec, przyparty do muru - walczy;
1. ICSI - nieudane;
2. PICSI: 24.10.2020 Malineczka jest po drugiej stronie brzuszka -
Krąsi wrote:Odświeżam wątek, żeby podzielić się dobrym słowem:
otóż helicobacter pylori wyszedł mi w kale oraz we krwi IgG 1,16, Mężowi wyszedł we krwi IgG 2,35. Mąż nie zrobił badania z kału. Przeszliśmy antybiotykoterapię: metronidazol 500 mg 2x dziennie oraz amotaks 1 g 2x dziennie, do tego mesopral 2x dziennie, kuracja trwała 14 dni. I chciałam się pochwalić efektem, który wiążę jedynie z wyleczeniem tego dziadostwa (nie robiłam powtórnych badań, za mało czasu minęło od zakończenia antybiotykoterapii): miałam kilka dni pod rząd śluz. Do tej pory zazwyczaj 1-2 dni i bardzo mało śluzu, a teraz 8 dni i bardzo często śluz, bardzo ładny rozciągliwy.
Metronidazol stosowany jest również w leczeniu stanu zapalnego endometrium i być może miałam również to, tyle, że niezdiagnozowane i w ten sposób wpłynęło to na mój śluz. Efektu w postaci ciąży na razie brak, niemniej jednak sam efekt związany ze śluzem jest super!
Krąsi , Mam takie pytanie . Ponieważ z testu krwi wyszło ,że mam HP i 9.04 mam prywatne gastroskopie. Niestety w moim przypadku obiawy HP to odbijania , pieczenie żołądka , nudności. Stosuje leki obiawowe. Czy po przebytym HP po antybiotykoterapii mogę się zacząć starać o dzidzię? Oczywiście po odstawieniu antybiotyku planuje jeszcze dojść do siebie i tak w Maju/Czerwcu starać się już✳️22 lata
✳️Tsh - 3.78(0.4- 4.5)
✳️Ft4 - 1.28 (0.93 - 1.7)
✳️Ft3 - 3.59 (2- 4.4)
✳️ Ferrytyna- 12.64 (13-150)
Anty-tpo- 24 (0-34)
Anty-tg -355 (0-115)😭
✳️ Homocysteina - w super normie
✳️ Brak objawów wskazujących na problemy z tarczycą
✳️ Nadmierny stres (staram się z nim walczyć)
✳️Od 05.2020 - suplementacja wit.C , pikolinian cynku, Wit.B , wiesiołek , wit.d3 K2 MK7 , selenium 100mcg
❗Czerwiec 2020 - rozpoczęcie starań ❗
25.08
Tsh - 1.43
Ft4- 1.40
Ft3- 2.89
Anty-tg - 70 🤗
Anty-tpo - 13
29.08 ⏸️ 🥺♥️♥️♥️
Euthyrox 37.5 -
Wika - w mojej ocenie tak, ale nie jestem lekarzem.
Wika2804 lubi tę wiadomość
ona: schorzenia reumatoidalne, p/c p-plemnikowe 1:10, hiperprolakt. czynnościowa, MTHFR A1298C - homo, PAI 4G/5G - hetero, KIR Bx, brak: 2DS2, 2DS3, HLA-C - C1, IL 10 poniżej normy, IL 4 w dolnych granicach normy, po szczepieniach limfocytami Męża
musi mieć plan działania, inaczej wpada w depresję, póki ma plan - ma siłę walczyć dalej;
on: p/c p-plemnikowe 1:100, obniżone parametry nasienia, hipogonadyzm hipogonadotropowy, CTFR: F508del - hetero, HLA-C - C1/C2;
leniwiec, przyparty do muru - walczy;
1. ICSI - nieudane;
2. PICSI: 24.10.2020 Malineczka jest po drugiej stronie brzuszka -
Witam u mnie helicobacter pylori igg wyszło 1,00 czy to oznacza że już przeszłam tą bakterie czy nadal mam i będę musiała brać antybiotyk? Jestem w salve medica w Łodzi11.2022 w oczekiwaniu na nasz naturalny cud po 6 latach ciężkich starań 😍🤰🏼
11.2024 start starania o drugie dzieciątko -