Forum Starając się z pomocą medyczną Helicobacter Pyroli
Odpowiedz

Helicobacter Pyroli

  • AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • Dominisia883 Autorytet
    Postów: 587 498

    Wysłany: 6 kwietnia 2018, 14:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) natknęłam się na ten temat i bardzo mnie zaciekawiłyscie. Miałam ta bakterie i również brałam antybiotyk przez 10 dni i lekarz mówił że po tym antybiotyku na pewno tej bakterii już nie ma ale że zrobimy powtórną gastroskopię i będzie wiadomo ale że gastroskopię robić można raz na pół roku to czekam. Nie miałam pojęcia że można zrobić badanie krwi i tak sprawdzić czy bakterii już nie ma. Objawy mam nadal ale mam przewlekłe zapalenie żołądka więc to też daje te objawy. Ostatnio androlog powiedział nam że w naszym wypadku to tylko in vitro (mała ilość plemników) . Mąż jakiś czas temu robił posiew i wyszła bakteria jakaś (nie pamiętam nazwy ale mogę zerknąć w wynik) lekarz stwierdził że ta bakteria jest ode mnie i w ogóle to mamy się tym nie przejmować bo nie trzeba jej leczyć itp.... teraz zaczynam łączyć fakty , może ja przekazałam mężowi tą bakterie i stąd tak słabe nasienie :( jakiś rok temu podejrzewali lekarze ze też mąż ma bakterie w moczu bo wyniki były średnie ale dostał skierowanie na USG i wyszło że jednak nie ma bakterii w moczu ale już teraz to nie ufam tym lekarzom bo ciągle kręci się w okol nas temat bakterii ale każdy bagatelizuje :( . Jakie dokładnie badanie z krwi powinnam zrobić ja a jakie mąż żeby wykluczyć jakiekolwiek bakterie? Wiem że jesteście nie zastąpione a lekarzy słuchać się już nie zamierzam. Chce zawalczyć z nasieniem ale muszę najpierw znaleźć przyczynę tak kiepskich parametrów :(

    Kiepskie nasienie
    IO
    Mutacje mthfr hetero
    4 lata starań
    2018 IUI 😥
    06.2020 IVF biochemiczna 😥
    Próbujemy dalej naturalnie ♥️
    Klinika Medart Poznań 🤞🍀
  • Nat_88 Koleżanka
    Postów: 154 18

    Wysłany: 7 kwietnia 2018, 11:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Początkowo zrobiłam test z apteki i wyszedł pozytywny. Zrobiłam IGG i wyszło 0,9 czyli wynik niejednoznaczny...
    Chciałabym wiedzieć jednak więcej, jakie badania powinnam zrobić, żeby mieć pewność, czy to stare zakażenie, czy mam je teraz.

    Hashimoto
    Podwyższona prolaktyna


    11.2016 cb
    01.2018 ICSI :(
    29.05.2018 crio :(
    29.11.2018 crio :(
  • annana88 Przyjaciółka
    Postów: 299 47

    Wysłany: 11 kwietnia 2018, 08:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natt z tego co mi wiadomo to najbardziej miarodajna jest gastroskopia :) . Ja robiłam ostatnio test z krwi i wynik mocno pozytywny ale mam też objawy HB więc podjęłam leczenie bez dodatkowych badań.

    starania od ok 2015
    Ja: Usunięta przegroda, PCOS
    M: Mała ilość żołnierzyków
    1 IUI - 26.09.2017 :(
  • Ojkaojka Autorytet
    Postów: 579 185

    Wysłany: 17 kwietnia 2018, 15:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nat88 możesz zrobić badanie na antygen hp z kału, ma bardzo dużą wykrywalność, co do aktualnego zakażenia.

    12.2015 - poronienie 7 tc
    09.2018 - poronienie 17tc (triploidia)
    MTHFR_1298A-C homo|PAI-1 hetero
    AMH - 6,2
  • Krąsi Autorytet
    Postów: 1393 980

    Wysłany: 20 marca 2019, 08:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odświeżam wątek, żeby podzielić się dobrym słowem:

    otóż helicobacter pylori wyszedł mi w kale oraz we krwi IgG 1,16, Mężowi wyszedł we krwi IgG 2,35. Mąż nie zrobił badania z kału. Przeszliśmy antybiotykoterapię: metronidazol 500 mg 2x dziennie oraz amotaks 1 g 2x dziennie, do tego mesopral 2x dziennie, kuracja trwała 14 dni. I chciałam się pochwalić efektem, który wiążę jedynie z wyleczeniem tego dziadostwa (nie robiłam powtórnych badań, za mało czasu minęło od zakończenia antybiotykoterapii): miałam kilka dni pod rząd śluz. Do tej pory zazwyczaj 1-2 dni i bardzo mało śluzu, a teraz 8 dni i bardzo często śluz, bardzo ładny rozciągliwy.
    Metronidazol stosowany jest również w leczeniu stanu zapalnego endometrium i być może miałam również to, tyle, że niezdiagnozowane i w ten sposób wpłynęło to na mój śluz. Efektu w postaci ciąży na razie brak, niemniej jednak sam efekt związany ze śluzem jest super!

    Wika2804 lubi tę wiadomość

    gg64roeq27dqfbxi.png

    ona: schorzenia reumatoidalne, p/c p-plemnikowe 1:10, hiperprolakt. czynnościowa, MTHFR A1298C - homo, PAI 4G/5G - hetero, KIR Bx, brak: 2DS2, 2DS3, HLA-C - C1, IL 10 poniżej normy, IL 4 w dolnych granicach normy, po szczepieniach limfocytami Męża
    musi mieć plan działania, inaczej wpada w depresję, póki ma plan - ma siłę walczyć dalej;

    on: p/c p-plemnikowe 1:100, obniżone parametry nasienia, hipogonadyzm hipogonadotropowy, CTFR: F508del - hetero, HLA-C - C1/C2;
    leniwiec, przyparty do muru - walczy;

    1. ICSI - nieudane;
    2. PICSI: 24.10.2020 Malineczka jest po drugiej stronie brzuszka :)
  • Wika2804 Koleżanka
    Postów: 54 4

    Wysłany: 29 marca 2020, 18:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krąsi wrote:
    Odświeżam wątek, żeby podzielić się dobrym słowem:

    otóż helicobacter pylori wyszedł mi w kale oraz we krwi IgG 1,16, Mężowi wyszedł we krwi IgG 2,35. Mąż nie zrobił badania z kału. Przeszliśmy antybiotykoterapię: metronidazol 500 mg 2x dziennie oraz amotaks 1 g 2x dziennie, do tego mesopral 2x dziennie, kuracja trwała 14 dni. I chciałam się pochwalić efektem, który wiążę jedynie z wyleczeniem tego dziadostwa (nie robiłam powtórnych badań, za mało czasu minęło od zakończenia antybiotykoterapii): miałam kilka dni pod rząd śluz. Do tej pory zazwyczaj 1-2 dni i bardzo mało śluzu, a teraz 8 dni i bardzo często śluz, bardzo ładny rozciągliwy.
    Metronidazol stosowany jest również w leczeniu stanu zapalnego endometrium i być może miałam również to, tyle, że niezdiagnozowane i w ten sposób wpłynęło to na mój śluz. Efektu w postaci ciąży na razie brak, niemniej jednak sam efekt związany ze śluzem jest super!

    Krąsi , Mam takie pytanie . Ponieważ z testu krwi wyszło ,że mam HP i 9.04 mam prywatne gastroskopie. Niestety w moim przypadku obiawy HP to odbijania , pieczenie żołądka , nudności. Stosuje leki obiawowe. Czy po przebytym HP po antybiotykoterapii mogę się zacząć starać o dzidzię? Oczywiście po odstawieniu antybiotyku planuje jeszcze dojść do siebie i tak w Maju/Czerwcu starać się już

    ✳️22 lata
    ✳️Tsh - 3.78(0.4- 4.5)
    ✳️Ft4 - 1.28 (0.93 - 1.7)
    ✳️Ft3 - 3.59 (2- 4.4)
    ✳️ Ferrytyna- 12.64 (13-150)
    Anty-tpo- 24 (0-34)
    Anty-tg -355 (0-115)😭
    ✳️ Homocysteina - w super normie
    ✳️ Brak objawów wskazujących na problemy z tarczycą
    ✳️ Nadmierny stres (staram się z nim walczyć)
    ✳️Od 05.2020 - suplementacja wit.C , pikolinian cynku, Wit.B , wiesiołek , wit.d3 K2 MK7 , selenium 100mcg
    ❗Czerwiec 2020 - rozpoczęcie starań ❗

    25.08
    Tsh - 1.43
    Ft4- 1.40
    Ft3- 2.89
    Anty-tg - 70 🤗
    Anty-tpo - 13
    29.08 ⏸️ 🥺♥️♥️♥️
    Euthyrox 37.5
  • Krąsi Autorytet
    Postów: 1393 980

    Wysłany: 29 marca 2020, 21:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wika - w mojej ocenie tak, ale nie jestem lekarzem.

    Wika2804 lubi tę wiadomość

    gg64roeq27dqfbxi.png

    ona: schorzenia reumatoidalne, p/c p-plemnikowe 1:10, hiperprolakt. czynnościowa, MTHFR A1298C - homo, PAI 4G/5G - hetero, KIR Bx, brak: 2DS2, 2DS3, HLA-C - C1, IL 10 poniżej normy, IL 4 w dolnych granicach normy, po szczepieniach limfocytami Męża
    musi mieć plan działania, inaczej wpada w depresję, póki ma plan - ma siłę walczyć dalej;

    on: p/c p-plemnikowe 1:100, obniżone parametry nasienia, hipogonadyzm hipogonadotropowy, CTFR: F508del - hetero, HLA-C - C1/C2;
    leniwiec, przyparty do muru - walczy;

    1. ICSI - nieudane;
    2. PICSI: 24.10.2020 Malineczka jest po drugiej stronie brzuszka :)
  • Marta93 Autorytet
    Postów: 1112 1221

    Wysłany: 8 września 2020, 14:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam u mnie helicobacter pylori igg wyszło 1,00 czy to oznacza że już przeszłam tą bakterie czy nadal mam i będę musiała brać antybiotyk? Jestem w salve medica w Łodzi

    27 lat 08.09.1993
    Początek starań 2016
    Październik2016 puste jajo[*]
    08.2017 nowe starania
    06.2019 szczęśliwa żona
    28.02.2020 1 iui😣
    19.04 ciąża biochemiczna
    02.05.2020 2iui 😣
    11.2020 zaczynamy przygodę z ivf salve medica Łódz
    8.11.pierwszy zastrzyk Gonalu 👏
    18.11 Punkcja pobrano 16 prawidłowych komórek ,8zaplodniono reszta do dawstwa
    24.11. - mamy ❄️❄️❄️ blastocysty z 5doby i 1❄️ z 6doby
    25.11- mam HPV genotyp 52 😣
    21.01.2021 Transfer blastocysty 4AA
    28.01 7dpt beta 13.8
    01.02 11dpt beta 12.8
    02.02.12 dpt beta 10.8 (ciąża biochemiczna)
    25.02 3BB ❌
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego