HSG
-
WIADOMOŚĆ
-
A sam zabieg był dla Ciebie też taki bolesny? Miałaś zrosty?Starania o drugie dziecko
HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
LH:FSH poniżej 0,6 (?)
AMH w normie (2,39 ng/ml)
TSH w normie
Diagnoza:
Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
Zamrożony 3AB -
To jedziemy na tym samym wózku. Ja też owulację mam, wyniki też są ok i też 2 lata bezowocnych starań... Chyba już bym wolała, żeby okazało się na HSG, że to jajowody są problemem - ale też wyszło bez zarzutu. Jak widzisz i tak źle, i tak niedobrze. Bo co z tego, że wyszło ok, skoro wróciłam do punktu wyjścia. Teraz będę miała laparo, więc może w końcu poznam przyczynę niepowodzeń.
Trzymam kciuki, żeby zabieg poszedł Ci tak szybko i bezboleśnie jak u mnieWiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2018, 11:52
Starania o drugie dziecko
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
TSH w normie
Diagnoza:
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Zamrożony 3AB -
nick nieaktualnyHalo halo jest tu ktoś ? Czy słyszałyście może od lekarza. Coś na temat żelu z kwasem hialuronowym jako terapia profilaktyczna ? Czytam właśnie ze powinno stosować się ten żel podczas hsg w przypadku stwierdzenia i usunięcia zrostów , ponoć dzięki niemu zrosty nie tworzą sie na nowo , ktoś coś słyszał ? Ja mam hsg 11.10 co prawda będziemy to mój 25 dc ale mam cykl bezowulacyjny wiec ponoć można zrobić . Hm..
-
Ja czytałam tutaj na forum, że używa się jakiegoś żelu w czasie laparoskopii i że właśnie ma zapobiegać tworzeniu się zrostów. O używaniu czegoś takiego w czasie HSG nie słyszałam.
Isia1986 lubi tę wiadomość
Starania o drugie dziecko
Hormony w normie
TSH w normie
Diagnoza:
Leczenie:
Zamrożony 3AB -
nick nieaktualnym_d_f wrote:Ja czytałam tutaj na forum, że używa się jakiegoś żelu w czasie laparoskopii i że właśnie ma zapobiegać tworzeniu się zrostów. O używaniu czegoś takiego w czasie HSG nie słyszałam.
-
Hej, mam pytanie jak się czulyscie po badaniu? Ja miałam dzisiaj i teraz wieczorem dostałam dreszczy i mam stan podgorączkowy. Powinnam się martwić i wracać do szpitala czy dzisiaj tak może być? Brzuch mnie pobolewa ale cały czas tak samo.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2018, 21:24
Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
HSG - oba drożne :-)2018
PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
ovarin,
Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
IVF start styczeń 2022 ❄️
21.03 - transfer ❄️😭
2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
nick nieaktualnygacka89 wrote:Hej, mam pytanie jak się czulyscie po badaniu? Ja miałam dzisiaj i teraz wieczorem dostałam dreszczy i mam stan podgorączkowy. Powinnam się martwić i wracać do szpitala czy dzisiaj tak może być? Brzuch mnie pobolewa ale cały czas tak samo.
-
Isia1986 wrote:Jej i jak samopoczucie ? Lepiej ? Nie pomogę bo jestem przed badaniem niestety , ale jak sieć dziś czujesz ?
Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
ovarin,
21.03 - transfer ❄️😭
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
Cześć Dziewczyny, jestem Marlena trafiłam na Wasz wątek i chciałabym się z Wami podzielić moimi sprawami- w grupie raźniej podobno
Staramy się z mężem o dzidziusia 14 miesięcy. Przeszłam badania hormonalne w szpitalu i niby jest wszytko ok. Pisze niby bo AMH-0,83 i troszeczkę TSH jest oznaczone inaczej w styczniu tego roku miałam robione TSH3 i wyszło 4,07, w sierpniu w szpitalu TSH 2,02 a wczoraj odebrałam wynik z laboratorium i TSH3 wyszło 3,99. Jakiś totalny rozjazd. Czułam że ten wynik szpitalny jest "dziwny" bo na przestrzeni lat TSH ciągle mi rosło a teraz raptem spadło ? Przewidując to endokrynolog przypisał mi euthyrox 25 i kazał powtórzyć badanie. Więc dziś wykupuję receptę i zacznę od jutra przyjmować.
Jeszcze wcześniej ginekolog zaproponował badanie HSG w szpitalu na Karowej, robią tam starą tradycyjną metodą (nie sono). Zdecydowałam się na to badanie, idę na nie za jakieś 2-3 tygodnie ale teraz nie wiem co z euthyrox-em ? Przyjmować ? Szkoda mi znowu czekać 3 tygodnie i stracić kolejny cykl. Czy ten lek koliduje z badaniem HSG ? Niestety nie dopytałam o to lekarza ;-( Macie jakieś doświadczenie w tym temacie ? -
marlenaO wrote:Cześć Dziewczyny, jestem Marlena trafiłam na Wasz wątek i chciałabym się z Wami podzielić moimi sprawami- w grupie raźniej podobno
Staramy się z mężem o dzidziusia 14 miesięcy. Przeszłam badania hormonalne w szpitalu i niby jest wszytko ok. Pisze niby bo AMH-0,83 i troszeczkę TSH jest oznaczone inaczej w styczniu tego roku miałam robione TSH3 i wyszło 4,07, w sierpniu w szpitalu TSH 2,02 a wczoraj odebrałam wynik z laboratorium i TSH3 wyszło 3,99. Jakiś totalny rozjazd. Czułam że ten wynik szpitalny jest "dziwny" bo na przestrzeni lat TSH ciągle mi rosło a teraz raptem spadło ? Przewidując to endokrynolog przypisał mi euthyrox 25 i kazał powtórzyć badanie. Więc dziś wykupuję receptę i zacznę od jutra przyjmować.
Jeszcze wcześniej ginekolog zaproponował badanie HSG w szpitalu na Karowej, robią tam starą tradycyjną metodą (nie sono). Zdecydowałam się na to badanie, idę na nie za jakieś 2-3 tygodnie ale teraz nie wiem co z euthyrox-em ? Przyjmować ? Szkoda mi znowu czekać 3 tygodnie i stracić kolejny cykl. Czy ten lek koliduje z badaniem HSG ? Niestety nie dopytałam o to lekarza ;-( Macie jakieś doświadczenie w tym temacie ?Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
ovarin,
21.03 - transfer ❄️😭
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
nick nieaktualnymarlenaO wrote:Cześć Dziewczyny, jestem Marlena trafiłam na Wasz wątek i chciałabym się z Wami podzielić moimi sprawami- w grupie raźniej podobno
Jeszcze wcześniej ginekolog zaproponował badanie HSG w szpitalu na Karowej, robią tam starą tradycyjną metodą (nie sono). Zdecydowałam się na to badanie, idę na nie za jakieś 2-3 tygodnie ale teraz nie wiem co z euthyrox-em ? Przyjmować ? Szkoda mi znowu czekać 3 tygodnie i stracić kolejny cykl. Czy ten lek koliduje z badaniem HSG ? Niestety nie dopytałam o to lekarza ;-( Macie jakieś doświadczenie w tym temacie ? -
Isia1986 wrote:Hej ja jestem przed histero to ci nie pomogę ale zwróciłam uwagę na twoje AMH 0,83 bo jestem po wizycie w klinice niepłodności i miałam żel sobą jedynie lh i fsh gdzie w stosunku wynik 0,6 lekarz zlecił wlasnie amh i powiedziała ze jak będziemy poniżej 1,5 mam wrócić szybko na wizytę . Czekam na @ żeby zrobić badanie a tobie co powiedział lekarz na ten wynik?
Moj ginekolog ze wzgledu na amh d razu chcial mnie pokierowac na in vitro, nie spodziewalam sie tego totalnie, i dopiero jak kategorycznie odmowilam zaproponowal mi badanie droznosci jajowodow. Teraz jak mysle na spokojnie to mam wrazenie ze chcial mnie naciagnac bo nie wykluczyl nowdroznosci a od razu.cisnal na in vitro. Przeplakalam 5 dob i maz zapisal mnie do starszej profesor ginekolo endokrynolog i ona mnir uspokoila bo powiedziala ze fajnie jak amh jest powyzej 1 i max 3, ze 0,83 oznacza ze moja zdolnosc zajscia w ciaze jest mniejsza niz zdrowej kobiety ale najwazniejsza jest owulacja.i.hormony. A te mama idealne...poza tsh. Stosunek lh do fsh powinien byc ok 1. Jesli.jest mniejszy to oznacza ze zblizasz sie do okresu monopauzalnego i amh to albo ci potwierdzi albo zapczeczy. Jak wyjdzie ci ponizej 1,5 to bedzie pewnie stymulowal hormony. Mi wyszlo 0,8 ale hormony.nie potwierdzaja 'wygasania' wiec ta prof. kazala sie uspokoic i dzialac naturalnie. Nie wiem co.robic.tak naprawde i kogo sluchac. Aha i nie ma znaczenia e ktorym dniu cyklu robisz amh, ale pewnie czekasz zeby upewnic sie ze badanie jest nadal potrzebne.Isia1986 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTez mi się tak wydaje na logikę ze o invitro powinno się rozmawiać w chwili całkowitego przebadania i bez drożności nie miało by to sensu bo czarna na naturalna ciąże jest zawsze przy sprawdzeniu wszelkich przeszkód ... nie wiedziałam ze amh nożna robić nie zależnie od cyklu . Ale poczekam bo i tak za tydzień mam histero .. moje jajniki w obrazie usg wyglądają prawidłowo wiec lekarz nie kazał się nastawiać zle , ale w tym cyklu po podaniu estrofemu na wzrost endo dziwnym zbiegiem okoliczności mam cykl bezowulacyjny ... of wyznaczył owu ale jestem przeziębiona i miałam temp stad skok ech a na nonitoringu pęcherzyk urósł tylko do 9 mm
marlenaO, marlenaO lubią tę wiadomość
-
marlenaO wrote:Cześć Dziewczyny, jestem Marlena trafiłam na Wasz wątek i chciałabym się z Wami podzielić moimi sprawami- w grupie raźniej podobno
Jeszcze wcześniej ginekolog zaproponował badanie HSG w szpitalu na Karowej, robią tam starą tradycyjną metodą (nie sono). Zdecydowałam się na to badanie, idę na nie za jakieś 2-3 tygodnie ale teraz nie wiem co z euthyrox-em ? Przyjmować ? Szkoda mi znowu czekać 3 tygodnie i stracić kolejny cykl. Czy ten lek koliduje z badaniem HSG ? Niestety nie dopytałam o to lekarza ;-( Macie jakieś doświadczenie w tym temacie ?marlenaO lubi tę wiadomość
-
Załamałam się, czekałam na HSG, dostałam dziś okresu i powinnam mieć wykonanie badanie w przyszłym tygodniu a jak na złość lekarz mi odpisał że w przyszłym tygodniu wszystkie HSG na Karowej są odwołane ;-( Znowu wszytko się przesuwa o kolejny miesiąc.
Zaproponował sonoHSG prywatnie ale po pierwsze cena jest spora a po drugie naczytałam się że HSG z kontrastem jest lepsze. Co o tym sądzicie ? -
Ja płaciłam za sonoHSG w znieczuleniu 960 zł.
Jak mus to mus. I już.Starania od 2017r.
1 IVF maj/czerwiec 2019
4 zarodki 4AA 4BB 4BB 3.
1-Transfer 4AA
Test 06.07 - Bhcg<1.
2-Transfer odwołany-krwawienie w 15dc.
3-Transfer 4BB +assisted hatching+embryoglue
Test 21.09 -Bhcg 486
Test 23.09 - Bhcg 1076
USG 04.10 -
12.10 krwawienie. Poronienie zagrażające? Leżing zawodowy
31.10 - koniec leżingu !
21.11-USG prenatalne - syn?
12.12 - nawrót plamienia. Leżing.
11.01-usg połówkowe. syn ! 350g szczęścia.
23.03- 1660g ślicznego bobasa
27.05 3300g 54 cm - Misio
4 -transfer " 4AB "13.01
Bhcg <0.1
5 - 4ty ostatni transfer blastki "3" 13.10.2023
Bhcg 472