X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Ile dni po transferze wychodzą testy z moczu (10 mIU/ml); kiedy nie ma już nadziei na pozytywny?
Odpowiedz

Ile dni po transferze wychodzą testy z moczu (10 mIU/ml); kiedy nie ma już nadziei na pozytywny?

Oceń ten wątek:
  • Justyna123! Znajoma

Wysłany: 28 grudnia 2024, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzelka wrote:
    Ja to dziewczyny od kilku dni zastanawiam się jak tu nie zwariować.
    Na święta u teściowej wybierałam sobie herbatkę owocową. Większość smaków odrzuciłam, bo hibiskus, a niby nie można. Wybrałam jedną, wypiłam, po jakimś czasie coś mnie tknęło żeby sprawdzić, czy zawarta w niej lukrecja jest dozwolona. Oczywiście znalazłam, że nie.
    Gdzieś czytałam, że mięta i rumianek są ok. Po jakimś czasie algorytm wyświetlił mi artykuł, że nie wolno.
    Chyba odłączę sobie internet. Jeszcze zdrowy rozsądek się przebija, że ile tam w tej herbatce było tego hibiskusa czy lukrecji, że ziół też nie piję codziennie po pół kubka suszu, no ale kurczę. Tworzenie takich artykułów powinno być zabronione, a przynajmniej powinny być automatycznie blokowane od momentu zainstalowania aplikacji ciążowej ;)
    A kawy to oczywiście można do jakiejś tam ilości kofeiny, ale ogólnie nie można. Herbata zielona też zawiera kofeinę, ale do iluś tam można, ale nie można bo kofeina i jeszcze jakieś składniki które szkodzą zarodkowi i płodowi 🤯

zgadzam sie, mozna zwariowac. uwazam, ze stres zwiazany z ta paranoja, do ktorej czlowiek sie doprowadza czytajac i sprawdzajac kazdy produkt jest znacznie bardziej szkodliwy niz ta przykladowa kawa czy herbata z hibiskusem. dlatego postanowilam odstawic tylko najbardziej popularne produkty jak surowe mieso, ryby czy jajka itp a na reszte nie patrzec

• Rzelka Ekspertka

Wysłany: 28 grudnia 2024, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna123! wrote:
    zgadzam sie, mozna zwariowac. uwazam, ze stres zwiazany z ta paranoja, do ktorej czlowiek sie doprowadza czytajac i sprawdzajac kazdy produkt jest znacznie bardziej szkodliwy niz ta przykladowa kawa czy herbata z hibiskusem. dlatego postanowilam odstawic tylko najbardziej popularne produkty jak surowe mieso, ryby czy jajka itp a na reszte nie patrzec
    Zgadzam się. Surowe produkty, znacznie ograniczyłam słodycze i przetworzone produkty, no i faktycznie mniej tej kawy i herbaty piję, ale nie to że kompletnie nic. Oczywiście alkoholu absolutne 0, ale o tym chyba nie trzeba wspominać ;)

Starania od marca 2022.
    W klinice od lutego 2023
    USG 🆗
    Owulacje obecne 🆗
    Hormony 🆗, poza TSH 4,2 -> Euthyrox 25 -> 1,4 -> 2,18
    HyCoSy - podejrzenie zwężenia prawego jajowodu
    Laparoskopia 🆗
    12 mscy stymulacji Lamettą bez efektu
    Ovitrelle, Duphaston, Utrogestan - bez efektu.
    Grudzień IVF:
    AMH 3,5
    stymulacja od 5dc - Rekovelle, Orgalutran, Gonapeptyl daily, Dostinex.
    11 🥚, 3 zarodki,
    12.12.24, 5 dni po punkcji świeży transfer 5.1.2,
    2 ❄️
    5dpt ⏸️
    6dpt HCG 58,6 🤔
    9dpt 210 😌
    11dpt 409 🥳
    18dpt 8486
    23dpt 2,6mm człowieka z tętnem ♥️

CDN...

preg.png
  • emilymil Koleżanka

Wysłany: 28 grudnia 2024, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna123! wrote:
    na pewno wszystko bedzie dobrze!!! daj znac koniecznie jak bylo! ja w poniedzialek bede wiedziala kiedy mam wizyte:) a masz jakies objawy ciazy?

W sumie to nie mam żadnych jakiś wyraźnych objawów. Jakbym miała szukać na siłę to delikatnie ból jajników, ale pewnie jakbym nie wiedziała, że coś tam się dzieje to bym pewnie nawet na to uwagi nie zwróciła. Trochę zmęczenie i senność, ale to też pewnie kwestia tej pogody. Żadnych mdłości czy tkliwości piersi nie mam. Też mi się wydaje, że ta beta nie jest jeszcze aż tak wysoka, jak ona ma dojść do ponad 200 tys 😱. A Ty masz jakies objawy?

• Justyna123! Znajoma

Wysłany: 28 grudnia 2024, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emilymil wrote:
    W sumie to nie mam żadnych jakiś wyraźnych objawów. Jakbym miała szukać na siłę to delikatnie ból jajników, ale pewnie jakbym nie wiedziała, że coś tam się dzieje to bym pewnie nawet na to uwagi nie zwróciła. Trochę zmęczenie i senność, ale to też pewnie kwestia tej pogody. Żadnych mdłości czy tkliwości piersi nie mam. Też mi się wydaje, że ta beta nie jest jeszcze aż tak wysoka, jak ona ma dojść do ponad 200 tys 😱. A Ty masz jakies objawy?

haha tak, oczywiscie alkoholu tez nie pije! wypilam pozegnalny kieliszek szampana przed transferem 😄 u mnie tez nic konkretnego i tak jak Ty musialabym szukac na sile, a w innych okolicznosciach bym nie zwrocila uwagi. mam nadzieje, ze tak zostanie jak najdluzej w takim razie😄

• emilymil Koleżanka

Wysłany: 3 stycznia, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna123! wrote:
    na pewno wszystko bedzie dobrze!!! daj znac koniecznie jak bylo! ja w poniedzialek bede wiedziala kiedy mam wizyte:) a masz jakies objawy ciazy?

Jak tam miałaś już tą pierwsza wizyte? :)

• Justyna123! Znajoma

Wysłany: 8 stycznia, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emilymil wrote:
    Jak tam miałaś już tą pierwsza wizyte? :)
    hej! dopiero jutro idę, tak mi sugerowała klinika. dam znać jak będę po!

ps. powiem szczerze, że zaczęłam też odczuwać "skutki uboczne".. jestem jak wypluty balon przez cały dzień ;/ a co u Was? jakiś update?

• emilymil Koleżanka

Wysłany: 8 stycznia, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna123! wrote:
    hej! dopiero jutro idę, tak mi sugerowała klinika. dam znać jak będę po!

ps. powiem szczerze, że zaczęłam też odczuwać "skutki uboczne".. jestem jak wypluty balon przez cały dzień ;/ a co u Was? jakiś update?

Ja już po pierwszej wizycie, całe 2 mm z serduszkiem bijącym 😀. Ja właśnie też, jak na początku nie miałam żadnych objawów tak teraz, ze zdwojoną siłą, mdłości, wymioty, dużo spania. Na szczęście lekarz przepisała mi leki, bo słabo bylo z jedzeniem, przez te mdlosci.

Daj znać koniecznie jutro!

• Justyna123! Znajoma

Wysłany: 9 stycznia, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emilymil wrote:
    Ja już po pierwszej wizycie, całe 2 mm z serduszkiem bijącym 😀. Ja właśnie też, jak na początku nie miałam żadnych objawów tak teraz, ze zdwojoną siłą, mdłości, wymioty, dużo spania. Na szczęście lekarz przepisała mi leki, bo słabo bylo z jedzeniem, przez te mdlosci.

Daj znać koniecznie jutro!

ja mialam dzisiaj wizyte, bijace serce, rosnie itd. ale powiem szczerze, ze troche mnie dobila ta wizyta. bo niby wszystko super, ale ta moja lekarka miala takie podejscie “nie ma sie co cieszyc ani niczego planowac, bo wszystko sie moze wydarzyc, widzimy sie za miesiac”. i niby ok, rozumiem, ze trzeba myslec realnie, a ja najchetniej bym kupila wozek i zabawki, ale nie chcialam byc tak sprowadzona na ziemie, dobrze mi bylo w tych moich urojeniach i planowaniu 😂

• Moonlight21 Koleżanka

Wysłany: 20 stycznia, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżóweczka wrote:
    U mnie pozytywny był w 7 dpt, przy becie z krwi 72.

A wcześniej robiła Pani testy ??? Czy dopiero tego 7 dnia

• Ivon1991 Nowa

Wysłany: 31 stycznia, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Czy ktoras z was miała wczesna blastke w 5dobie (1.2.2) I transfer się udal? Jestem w 6dpt I beta 0. Lekarz twierdzi, ze za wcześnie jeszcze żeby wyszla beta
    Progesteron 22.25
    Estradiol 1948

• Monitka_ Nowa

Wysłany: 1 lutego, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej..
    Dziś wypada 3DPT 5dniowej blastki. Nie wytrzymałam i zrobiłam test ultraczuły.
    Nie wierząc moim oczom ujrzałam bladą kreskę. :)
    Betę dla kliniki powinnam wykonać 6 i 10 DPT.
    Wiem, że wszystko może się zdarzyć i nie powinnam się nakręcać ale daje mi to nadzieję i radość.

• Ivon1991 Nowa

Wysłany: 1 lutego, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz mowil, że mam za wczesnie nie robic testow bo może być to efekt stymulacji I wyjda falszywie dodatnie. Zrób bete Jak nie chcesz czekać :) Daj znac

‹‹ 7 8 9 10 11
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ