X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Immunoglobuliny informacje
Odpowiedz

Immunoglobuliny informacje

Oceń ten wątek:
  • Justyna1501. Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anikk wrote:
    Bardzo Ci dziękuję za pomoc :) mam jeszcze pytanko bo jestem zielona, potrzebuje kupić 20 gram leku , rozumiem że to kupię tak jakby w 1 kroplówce tak? Bo Docent potrzebuje dane do nazywy leku jaki będzie dostępny oraz w jakiej będzie pojemności, te 20 gr,to 1 opakowanie czy np to się kupuje 2× po 10 gr? Przepraszam że tak chaotycznie pisze, ale to dla mnie nowy temat 🙈 z góry dziękuję za odpowiedź
    Zadzwoń do apteki Ave Lekarna w Bohuminie, pytasz jakie mają dawki i wtedy piszesz do doceniamy. Zwykle jedna buteleczka na 10 gram.

• Justyna1501. Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a to prawa że immunoglobuliny zwiekszaja szanse powodzenia transferu o około 40% ?

• Anikk Debiutantka

Wysłany: 12 stycznia, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1501. wrote:
    Zadzwoń do apteki Ave Lekarna w Bohuminie, pytasz jakie mają dawki i wtedy piszesz do doceniamy. Zwykle jedna buteleczka na 10 gram.
    Bardzo dziękuję 🥰

• Qwerty1983 Koleżanka

Wysłany: 12 stycznia, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1501. wrote:
    Dziewczyny, a to prawa że immunoglobuliny zwiekszaja szanse powodzenia transferu o około 40% ?

Nie ma takiej statystyki. Immunologia to nie do końca zbadany temat. Wielu ginikologów w ogóle nie wierzą w immunologie.

• MalaMiMi Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1501. wrote:

Musiałabyś zapytac immunologa , który je zaleca jaka ma skuteczność.

KateM lubi tę wiadomość

• Justyna1501. Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaMiMi wrote:
    Musiałabyś zapytac immunologa , który je zaleca jaka ma skuteczność.
    Dziękuję.

• Kalijot Przyjaciółka

Wysłany: 13 stycznia, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi.nu wrote:
    To szkoda że nie powiedział Ci wcześniej, że jest niedostępny do 21 stycznia. Ja dostałam taką informację jak wysłał mi zalecenia.
    No dokładnie… nic mi nie mówił. Mówił że 3tyg i tyle… a przecież wiedział kiedy robię badania. Jeszcze z nim pisałam w tym dniu w sprawie płatności. Bardzo mnie rozczarował.

• Atyde111 Debiutantka

Wysłany: 14 stycznia, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Staramy się o rodzeństwo, został nam ostatni zarodek (dzięki szczepieniom). Teraz immunolog zalecił immunosupresję (na cross 100%) , wynik cross match spadł o połowę do 40%, zlecił dodatkowo antybiotyk ale cross match niestety wzrósł do 80%. Czekamy z powtórzeniem wyników bo immunolog podejrzewa że musiałam złapać jakąś infekcję.
    Czy ktoś miał taką sytuację ? Czy ktoś na wysoki cross stosował jednak immunoglobuliny zamiast kolejnej immunosupresji ? Dodam że allo mlr mam na poziomie 40-50%.
    Dziękuję za podzielenie się waszymi doświadczeniami

• Anikk Debiutantka

Wysłany: 17 stycznia, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie odnośnie immunoglobin jaka jest długość daty ich ważności? W przyszłym tygodniu odbieram lek, ale transfer planuje za około 2 miesiące . Boję się że pojadę po lek, a się okaże że one mają krótka datę , stąd moje pytanie , dziękuję z góry za pomoc :)

• thestorm Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anikk wrote:
    Dziewczyny mam pytanie odnośnie immunoglobin jaka jest długość daty ich ważności? W przyszłym tygodniu odbieram lek, ale transfer planuje za około 2 miesiące . Boję się że pojadę po lek, a się okaże że one mają krótka datę , stąd moje pytanie , dziękuję z góry za pomoc :)

Moje miały dwuletnią ważność. Ale możesz zapytać zawsze w aptece bo to zależy od konkretnej sztuki.

96’ 👫 kryptozoospermia, adenomioza, PCOS, niedoczynność tarczycy, brak prawego jajowodu, cienkie endometrium, Allo mlr 0%.

11.2021 ICSI- 12❄️
    (1 poronienie 8t, 1 ciąża pozamaciczna, 1 ciąża biochemiczna)

2024
    Immunosupresja- Azathioprine i Encorton
    Sztuczna menopauza- Diphereline

IX transfer 3BA (+AH, accofil, intralipid) 🍀
    Synek na świecie 🌈🩵

age.png

🌸 Sprzedaje ciuszki po synku na:
    https://www.vinted.pl/member/92234590-bestmiracles 🌸
  • Renkoslawa Debiutantka

Wysłany: 17 stycznia, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś kupowała ostatnio immunoglobuliny na Słowacji lub w Czechach ?
    Z Ukrainy nie opłaca się niestety teraz ściągać za drogo wychodzi.
    Czy dostaliście receptę od immunologa taka żeby zagranicą je kupić ?

• Anikk Debiutantka

Wysłany: 17 stycznia, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renkoslawa wrote:
    Czy któraś kupowała ostatnio immunoglobuliny na Słowacji lub w Czechach ?
    Z Ukrainy nie opłaca się niestety teraz ściągać za drogo wychodzi.
    Czy dostaliście receptę od immunologa taka żeby zagranicą je kupić ?
    Ja obecnie kupuje w Czechach, receptę dostałam od Docenta Pasnika . Zamówiłam przez maila, wysłałam skan recepty, w poniedziałek odbieram lek

• basia2702 Debiutantka

Wysłany: 18 stycznia, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy jest tu może ktoś kto miał robiony wlew w Krakowie w Medistica?? Mam zlecony wlew 20g jak pojawią się dwie kreski, poźniej jeszcze 3 co 4 tygodnie... Jakieś opinie na temat Medistica? Z tego co tu przeczytałam na wątku to gdzie indziej jest taniej i nie wiem teraz co robić... Przed tym wlewem trzeba zrobić jakieś badania?

• MalaMiMi Autorytet

Wysłany: 18 stycznia, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basia2702 wrote:
    Dziewczyny, czy jest tu może ktoś kto miał robiony wlew w Krakowie w Medistica?? Mam zlecony wlew 20g jak pojawią się dwie kreski, poźniej jeszcze 3 co 4 tygodnie... Jakieś opinie na temat Medistica? Z tego co tu przeczytałam na wątku to gdzie indziej jest taniej i nie wiem teraz co robić... Przed tym wlewem trzeba zrobić jakieś badania?

A jaka tam mają cenę? W krakovi maja teraz po 700.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia, 21:09

• basia2702 Debiutantka

Wysłany: 18 stycznia, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszy wlew 20 g 9000 zł 🙈 poźniej 15g po 7500, oni zamawiają lek.

• MalaMiMi Autorytet

Wysłany: 19 stycznia, 00:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basia2702 wrote:
    Pierwszy wlew 20 g 9000 zł 🙈 poźniej 15g po 7500, oni zamawiają lek.

A ok to w krakovi musisz mieć swój i umawiasz sir tylko na podanie. Podobnie było w gyncentrum z tym , że nie pamiętam ile chcieli za podanie.

• PandaUsia Koleżanka

Wysłany: 19 stycznia, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Informacyjnie bo jadę odebrać w przyszłym tygodniu immunoglobuliny ze skierowaniem od Doktor z kliniki a nie Docenta bo tak było łatwiej - flebogamma dostępna w Czechach w cenie 14 150czk za butelkę 200ml czyli 10g,nie trzeba przechowywać w lodówce
    Piszecie mail albo SMS dzień wcześniej do apteki i oni to ściągają,adresy e-mail są na necie
    Apteki się nazywają AGEL,ARNIKA więc warto zamówić w tej która jest najbliżej ale różnica jest parę km :)
    Doktor powiedziała że podanie potrwa około 4-5h ale potwierdzę wam w piątek ile i za ile w Katowicach 🤑

meerici lubi tę wiadomość

• basia2702 Debiutantka

Wysłany: 20 stycznia, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy wiecie może czy to prawda że na NFZ immunoglobuliny są refundowane tylko dla dzieci? Taką znalazłam informację w necie.

• Renkoslawa Debiutantka

Wysłany: 20 stycznia, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki lekarz - immunolog czy ginekolog, dawał wam receptę na immunoglobuliny ?

• Qwerty1983 Koleżanka

Wysłany: 20 stycznia, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renkoslawa wrote:
    Jaki lekarz - immunolog czy ginekolog, dawał wam receptę na immunoglobuliny ?

Immunolog

‹‹ 110 111 112 113 114 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ