X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Immunoglobuliny informacje
Odpowiedz

Immunoglobuliny informacje

Oceń ten wątek:
  • Justyna1501. Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anikk wrote:
    Bardzo Ci dziękuję za pomoc :) mam jeszcze pytanko bo jestem zielona, potrzebuje kupić 20 gram leku , rozumiem że to kupię tak jakby w 1 kroplówce tak? Bo Docent potrzebuje dane do nazywy leku jaki będzie dostępny oraz w jakiej będzie pojemności, te 20 gr,to 1 opakowanie czy np to się kupuje 2× po 10 gr? Przepraszam że tak chaotycznie pisze, ale to dla mnie nowy temat 🙈 z góry dziękuję za odpowiedź
    Zadzwoń do apteki Ave Lekarna w Bohuminie, pytasz jakie mają dawki i wtedy piszesz do doceniamy. Zwykle jedna buteleczka na 10 gram.

• Justyna1501. Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a to prawa że immunoglobuliny zwiekszaja szanse powodzenia transferu o około 40% ?

• Anikk Debiutantka

Wysłany: 12 stycznia, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1501. wrote:
    Zadzwoń do apteki Ave Lekarna w Bohuminie, pytasz jakie mają dawki i wtedy piszesz do doceniamy. Zwykle jedna buteleczka na 10 gram.
    Bardzo dziękuję 🥰

• Qwerty1983 Koleżanka

Wysłany: 12 stycznia, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1501. wrote:
    Dziewczyny, a to prawa że immunoglobuliny zwiekszaja szanse powodzenia transferu o około 40% ?

Nie ma takiej statystyki. Immunologia to nie do końca zbadany temat. Wielu ginikologów w ogóle nie wierzą w immunologie.

• MalaMiMi Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1501. wrote:

Musiałabyś zapytac immunologa , który je zaleca jaka ma skuteczność.

KateM lubi tę wiadomość

• Justyna1501. Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaMiMi wrote:
    Musiałabyś zapytac immunologa , który je zaleca jaka ma skuteczność.
    Dziękuję.

• Kalijot Koleżanka

Wysłany: 13 stycznia, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi.nu wrote:
    To szkoda że nie powiedział Ci wcześniej, że jest niedostępny do 21 stycznia. Ja dostałam taką informację jak wysłał mi zalecenia.
    No dokładnie… nic mi nie mówił. Mówił że 3tyg i tyle… a przecież wiedział kiedy robię badania. Jeszcze z nim pisałam w tym dniu w sprawie płatności. Bardzo mnie rozczarował.

• Atyde111 Debiutantka

Wysłany: 14 stycznia, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Staramy się o rodzeństwo, został nam ostatni zarodek (dzięki szczepieniom). Teraz immunolog zalecił immunosupresję (na cross 100%) , wynik cross match spadł o połowę do 40%, zlecił dodatkowo antybiotyk ale cross match niestety wzrósł do 80%. Czekamy z powtórzeniem wyników bo immunolog podejrzewa że musiałam złapać jakąś infekcję.
    Czy ktoś miał taką sytuację ? Czy ktoś na wysoki cross stosował jednak immunoglobuliny zamiast kolejnej immunosupresji ? Dodam że allo mlr mam na poziomie 40-50%.
    Dziękuję za podzielenie się waszymi doświadczeniami

• Anikk Debiutantka

Wysłany: 17 stycznia, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie odnośnie immunoglobin jaka jest długość daty ich ważności? W przyszłym tygodniu odbieram lek, ale transfer planuje za około 2 miesiące . Boję się że pojadę po lek, a się okaże że one mają krótka datę , stąd moje pytanie , dziękuję z góry za pomoc :)

• thestorm Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anikk wrote:
    Dziewczyny mam pytanie odnośnie immunoglobin jaka jest długość daty ich ważności? W przyszłym tygodniu odbieram lek, ale transfer planuje za około 2 miesiące . Boję się że pojadę po lek, a się okaże że one mają krótka datę , stąd moje pytanie , dziękuję z góry za pomoc :)

Moje miały dwuletnią ważność. Ale możesz zapytać zawsze w aptece bo to zależy od konkretnej sztuki.

96’ 👫 kryptozoospermia, adenomioza, PCOS, niedoczynność tarczycy, brak prawego jajowodu, cienkie endometrium, Allo mlr 0%.

11.2021 ICSI- 12❄️
    (1 poronienie 8t, 1 ciąża pozamaciczna, 1 ciąża biochemiczna)

2024
    Immunosupresja- Azathioprine i Encorton
    Sztuczna menopauza- Diphereline

IX transfer 3BA (+AH, accofil, intralipid) 🍀
    Synek na świecie 🌈🩵

age.png
  • Renkoslawa Debiutantka

Wysłany: 17 stycznia, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś kupowała ostatnio immunoglobuliny na Słowacji lub w Czechach ?
    Z Ukrainy nie opłaca się niestety teraz ściągać za drogo wychodzi.
    Czy dostaliście receptę od immunologa taka żeby zagranicą je kupić ?

• Anikk Debiutantka

Wysłany: 17 stycznia, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renkoslawa wrote:
    Czy któraś kupowała ostatnio immunoglobuliny na Słowacji lub w Czechach ?
    Z Ukrainy nie opłaca się niestety teraz ściągać za drogo wychodzi.
    Czy dostaliście receptę od immunologa taka żeby zagranicą je kupić ?
    Ja obecnie kupuje w Czechach, receptę dostałam od Docenta Pasnika . Zamówiłam przez maila, wysłałam skan recepty, w poniedziałek odbieram lek

• basia2702 Debiutantka

Wysłany: 18 stycznia, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy jest tu może ktoś kto miał robiony wlew w Krakowie w Medistica?? Mam zlecony wlew 20g jak pojawią się dwie kreski, poźniej jeszcze 3 co 4 tygodnie... Jakieś opinie na temat Medistica? Z tego co tu przeczytałam na wątku to gdzie indziej jest taniej i nie wiem teraz co robić... Przed tym wlewem trzeba zrobić jakieś badania?

• MalaMiMi Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basia2702 wrote:
    Dziewczyny, czy jest tu może ktoś kto miał robiony wlew w Krakowie w Medistica?? Mam zlecony wlew 20g jak pojawią się dwie kreski, poźniej jeszcze 3 co 4 tygodnie... Jakieś opinie na temat Medistica? Z tego co tu przeczytałam na wątku to gdzie indziej jest taniej i nie wiem teraz co robić... Przed tym wlewem trzeba zrobić jakieś badania?

A jaka tam mają cenę? W krakovi maja teraz po 700.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia, 21:09

• basia2702 Debiutantka

Wysłany: 18 stycznia, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszy wlew 20 g 9000 zł 🙈 poźniej 15g po 7500, oni zamawiają lek.

• MalaMiMi Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia, 00:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basia2702 wrote:
    Pierwszy wlew 20 g 9000 zł 🙈 poźniej 15g po 7500, oni zamawiają lek.

A ok to w krakovi musisz mieć swój i umawiasz sir tylko na podanie. Podobnie było w gyncentrum z tym , że nie pamiętam ile chcieli za podanie.

• PandaUsia Koleżanka

Wysłany: 19 stycznia, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Informacyjnie bo jadę odebrać w przyszłym tygodniu immunoglobuliny ze skierowaniem od Doktor z kliniki a nie Docenta bo tak było łatwiej - flebogamma dostępna w Czechach w cenie 14 150czk za butelkę 200ml czyli 10g,nie trzeba przechowywać w lodówce
    Piszecie mail albo SMS dzień wcześniej do apteki i oni to ściągają,adresy e-mail są na necie
    Apteki się nazywają AGEL,ARNIKA więc warto zamówić w tej która jest najbliżej ale różnica jest parę km :)
    Doktor powiedziała że podanie potrwa około 4-5h ale potwierdzę wam w piątek ile i za ile w Katowicach 🤑

meerici lubi tę wiadomość

• basia2702 Debiutantka

Wysłany: 20 stycznia, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy wiecie może czy to prawda że na NFZ immunoglobuliny są refundowane tylko dla dzieci? Taką znalazłam informację w necie.

• Renkoslawa Debiutantka

Wysłany: 20 stycznia, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki lekarz - immunolog czy ginekolog, dawał wam receptę na immunoglobuliny ?

• Qwerty1983 Koleżanka

Wysłany: 20 stycznia, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renkoslawa wrote:
    Jaki lekarz - immunolog czy ginekolog, dawał wam receptę na immunoglobuliny ?

Immunolog

‹‹ 110 111 112 113 114
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ