Immunoglobuliny informacje
-
WIADOMOŚĆ
-
PandaUsia wrote:O kurde,szkoda że nie poszukałam gdzieś indziej bo przepłaciłam hah może na przyszłość się przyda
Podali w invimedzie tam gdzie się leczymy,soczysty tysiak to kosztowało,podanie nuda straszna lekki stres
W poniedziałek był transfer,lekkie bóle dzisiaj na przemian lewy prawy jajnik mam nadzieję że to nic złego i czekam z nadzieją ☺️ progesteron dzisiaj prawie 44 więc ok
Mam nadzieję, że się udało ☺️🤞🏽🤞🏽🤞🏽 Daj znać 💕💕
12 lat razem👩🏽❤️👨🏽
ONA 👩🏽- 28 lat, dobre AMH, niedoczynność tarczycy, lekka adenomioza, mutacja genu CFTR, allo mlr 0%
ON 👨🏽- 30 lat, Od 0 plemników do kilku milionów, przyczyną operacja na jądrach w 1 rż.
▫️XI 2021- rozpoczęcie starań naturalnych🙊
▫️VI 2022- brak plemników w ejakulacie, diagnoza 💔
▫️IV 2024- 1 procedura IVF- 1 niedojrzała komórka 💔
▫️VI 2024- 2 procedura IVF- 10 komórek- brak zapłodnienia mrożonym nasieniem 💔
▫️IX 2024- 3 procedura IVF z nasieniem dawcy, 6 komórek- 1x 4AA, 5x 4AB ❄️
▫️IX-XII 2024- 4 nieudane transfery, próby na encorton, intralipid, accofil, prograf, 2 zarodkach💔
▫️XII 2024- 4 procedura IVF z nasieniem męża, 10 komórek- 1x 5AA, 4x 4AA, 3x 4AB ❄️
▫️II 2025- V transfer- ivig 25g,❄️ 5AA, 4AA 💔
▫️III 2025 VI transfer- intralipid, accofil, transfer ❄️4AB w 6. dobie brania proga💕Beta 7dpt 38, 9dpt 101, 11dpt 216, 14dpt 901🤞🏽😍 -
Cześć,
Czy była ktoraś z was na podaniu intralipidu w Vigor Point ale w Krakowie ?
Na widok krwi robi mi się słabo i chciałabym wiedzieć jak wyglądała usługa, ile to trwało ?
Wg zaleceń ma być to powolny wlew ale jak są " niedouczone" pielęgniarki żeby nie zrobiły tego w 30 min. Cena atrakcyjna bo za 200ml powiedzieli mi 350 zł wiec mega tanio, tylko czy cena nie jest tak niska przez jakość wykonanej usługi ? -
Cześć,
Lekarz zalecił mi immunoglobuliny do transferu. Mam allo-MLR 0% i cross match 35%. Zamierzam kupić Flebogammę w Czechach. Miałyście może podawaną gdzieś w Warszawie?kariotypy - ok
antytrombina III - ok
trombofilia - ok
homocysteina - ok
antykoagulant toczniowy - ok
cytokiny - ok
białko c, białko s - ok
zespół antyfosfolipidowy - ok
biopsja endometrium - ok
HLA-C - wynik obojga C1C1
KIR - haplotyp Bx, 4/6 - najważniejsze wykryte
cross match - 35%
allo-MLR - 0%
1 stymulacja, 3 zarodki 4BC, 3 nieudane transfery, brak implantacji
2 stymulacja, 2 zarodki 4AA, 3AB, czekają na transfer
Z uwagi na wynik cross match 44% i allo MLR 0% zalecona immunosupresja encorton i equoral, po lekach cross match spadł do 35%. -
Frotka wrote:Cześć,
Lekarz zalecił mi immunoglobuliny do transferu. Mam allo-MLR 0% i cross match 35%. Zamierzam kupić Flebogammę w Czechach. Miałyście może podawaną gdzieś w Warszawie?
Gameta na Ul. Cybernetyki.
Najpierw konsultacja tel z ich ginekologiem - klasyfikacja ok 300 zł.
Podanie immunoglobulin chyba 550 zł jak dobrze pamiętam - czas trwania 8 godzin -
Minia90 wrote:Gameta na Ul. Cybernetyki.
Najpierw konsultacja tel z ich ginekologiem - klasyfikacja ok 300 zł.
Podanie immunoglobulin chyba 550 zł jak dobrze pamiętam - czas trwania 8 godzin
DziękiCiekawe czy tylko w Gamecie w Warszawie podają. U mnie lekarz napisał że jak będzie dobra tolerancja leku, to można będzie zwiększyć prędkość wlewu. 8 godzin to jednak długo.
kariotypy - ok
antytrombina III - ok
trombofilia - ok
homocysteina - ok
antykoagulant toczniowy - ok
cytokiny - ok
białko c, białko s - ok
zespół antyfosfolipidowy - ok
biopsja endometrium - ok
HLA-C - wynik obojga C1C1
KIR - haplotyp Bx, 4/6 - najważniejsze wykryte
cross match - 35%
allo-MLR - 0%
1 stymulacja, 3 zarodki 4BC, 3 nieudane transfery, brak implantacji
2 stymulacja, 2 zarodki 4AA, 3AB, czekają na transfer
Z uwagi na wynik cross match 44% i allo MLR 0% zalecona immunosupresja encorton i equoral, po lekach cross match spadł do 35%. -
Frotka wrote:Dzięki
Ciekawe czy tylko w Gamecie w Warszawie podają. U mnie lekarz napisał że jak będzie dobra tolerancja leku, to można będzie zwiększyć prędkość wlewu. 8 godzin to jednak długo.
Nie wiem jak jest w innych miejscach. Chyba podaja tez w gyncentrym, ale nie jestem pewna. Próbowałam przyspieszyć zarówno za 1 jak i 2 razem, ale nie nie dało. Pielęgniarki nie chciały. No może za drugim razem poszło ciut szybciej. -
Minia90 wrote:Dobry kontakt, szybka realizacja:
Lékárna AVE Bohumín
Čs.armády 499
735 81 Bohumín
Cena 28300 czeskich koron. -
Dziewczyny, jak miałyście zlecony intralipid lub immunoglobuliny to czy w klinice była możliwość podania ich w ramach programu rządowego? Czytałam na stronie naszego bociana że jak jest zalecony intralipid to powinien być refundowany… nie wiem jak kliniki do tego podchodzą?
-
Kalijot wrote:Dziewczyny, jak miałyście zlecony intralipid lub immunoglobuliny to czy w klinice była możliwość podania ich w ramach programu rządowego? Czytałam na stronie naszego bociana że jak jest zalecony intralipid to powinien być refundowany… nie wiem jak kliniki do tego podchodzą?
U mnie w klinice nie chcieli się zgodzić nawet za opłatą, musiałam kombinować gdzie indziej. Jeśli itralipid wypisze Ci ginekolog to Ci go podadzą, jeśli immunolog to niestety nie. Dopytaj w klinice ale raczeni nie będą się chcieli zgodzić.Kalijot lubi tę wiadomość
Ona: 36at
On: 38lat
09.2023 - IUI - ❌
01.2024 - KET (AZ) -❌
09. 2024 - KET (AZ) - ❌
10. 2024 - KET (AZ) - ❌
03.2025 - KET (AZ) - ❌
niskie amh - 0,52
endometrioza II/ III
Mięśniak
Allo mlr 0
Kiry brak 2DS1, 2DS5 i 3DS1
07.2024 - Test BeReady -
- endometrium PreReceptywne (przesunięcie transferu o 12 godzin do przodu)
07.09.2024 - CD138 - 0/10 komórek ❤️
Diphereline
Plan działania - wizyta u prof Malinowskiego w Łodzi
cd. nastąpi 🍀 -
Kingus 1 wrote:U mnie w klinice nie chcieli się zgodzić nawet za opłatą, musiałam kombinować gdzie indziej. Jeśli itralipid wypisze Ci ginekolog to Ci go podadzą, jeśli immunolog to niestety nie. Dopytaj w klinice ale raczeni nie będą się chcieli zgodzić.
-
Kalijot wrote:Dziewczyny, jak miałyście zlecony intralipid lub immunoglobuliny to czy w klinice była możliwość podania ich w ramach programu rządowego? Czytałam na stronie naszego bociana że jak jest zalecony intralipid to powinien być refundowany… nie wiem jak kliniki do tego podchodzą?
nie wiem jak w bocianie, ale w gyncentrum za podanie immunoglobin życzą sobie 1 tys złw innym miejscu znalazłam za 400.. dziwne bo np atosiban podali za free po transferze
👩 89'endometrioza,niedoczynność tarczycy,AMH - 0,9 🧔♂️ 90'
☘️ 2023-2024 II procedury IVF, 2x 🐣 - nieudane
🍀 Decyzja o KD - start luty 2025
18.02 transfer -
Umbrella wrote:Cześć,
Czy była ktoraś z was na podaniu intralipidu w Vigor Point ale w Krakowie ?
Na widok krwi robi mi się słabo i chciałabym wiedzieć jak wyglądała usługa, ile to trwało ?
Wg zaleceń ma być to powolny wlew ale jak są " niedouczone" pielęgniarki żeby nie zrobiły tego w 30 min. Cena atrakcyjna bo za 200ml powiedzieli mi 350 zł wiec mega tanio, tylko czy cena nie jest tak niska przez jakość wykonanej usługi ?
To nie jest jakoś mego tanio. Płaciłam tysiaka w swojej klinice za podanie 20mg dawki czyli 400ml. 9 godz trzeba liczyć. Do tego jest specjalna pompa więc nie ma możliwości podania omyłkowo za szybko. -
W gyncentrum Katowice płaciłam za podanie immunoglobulin 400 zł. Niestety transfer się nie udał. Do kolejnego transferu miesiąc później miałam podawany już tylko intralipid, 2 dni przed i 10 dni po transferze. Oba podania były w ramach refundacji, nic nie płaciłam. Narazie transfer udany 🤞🏽💕12 lat razem👩🏽❤️👨🏽
ONA 👩🏽- 28 lat, dobre AMH, niedoczynność tarczycy, lekka adenomioza, mutacja genu CFTR, allo mlr 0%
ON 👨🏽- 30 lat, Od 0 plemników do kilku milionów, przyczyną operacja na jądrach w 1 rż.
▫️IX-XII 2024- 4 nieudane transfery, próby na encorton, intralipid, accofil, prograf, 2 zarodkach💔
▫️XII 2024- 4 procedura IVF z nasieniem męża, 10 komórek- 1x 5AA, 4x 4AA, 3x 4AB ❄️
▫️III 2025 VI transfer- intralipid, accofil, transfer ❄️4AB w 6. dobie brania proga💕Beta 7dpt 38, 9dpt 101, 11dpt 216, 14dpt 901🤞🏽😍 -
Ja pokazałam odpowiedzi z ministerstwa z instagtama naszego bociana i mejla od znajomej, która napisała w tej sprawie do ministerstwa. Pani na recepcji załączyła do mojej kartoteki te screeny i w razie kontroli jest czarno na białym12 lat razem👩🏽❤️👨🏽
▫️III 2025 VI transfer- intralipid, accofil, transfer ❄️4AB w 6. dobie brania proga💕Beta 7dpt 38, 9dpt 101, 11dpt 216, 14dpt 901🤞🏽😍