WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Immunoglobuliny informacje
Odpowiedz

Immunoglobuliny informacje

Oceń ten wątek:
  • Flora27 Koleżanka

Wysłany: 12 lutego, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PandaUsia wrote:
    O kurde,szkoda że nie poszukałam gdzieś indziej bo przepłaciłam hah może na przyszłość się przyda
    Podali w invimedzie tam gdzie się leczymy,soczysty tysiak to kosztowało,podanie nuda straszna lekki stres

W poniedziałek był transfer,lekkie bóle dzisiaj na przemian lewy prawy jajnik mam nadzieję że to nic złego i czekam z nadzieją ☺️ progesteron dzisiaj prawie 44 więc ok

Mam nadzieję, że się udało ☺️🤞🏽🤞🏽🤞🏽 Daj znać 💕💕

12 lat razem👩🏽‍❤️‍👨🏽
    ONA 👩🏽- 28 lat, niedoczynność tarczycy, lekka adenomioza, mutacja genu CFTR, allo mlr 0%
    ON 👨🏽- 30 lat, Od 0 plemników do kilku milionów, przyczyną operacja na jądrach w 1 rż.

▫️XI 2021- rozpoczęcie starań naturalnych🙊
    ▫️VI 2022- brak plemników, diagnoza 💔
    ▫️IV 2024- 1 procedura- 1 niedojrzała komórka 💔
    ▫️VI 2024- 2 procedura- 10 komórek- brak zapłodnienia mrożonym nasieniem 💔
    ▫️IX 2024- 3 procedura z nasieniem dawcy, 6 komórek- 6x❄️
    ▫️IX-XII 2024- 4 nieudane transfery, próby na encorton, intralipid, accofil, prograf 💔
    ▫️XII 2024- 4 procedura z nasieniem męża, 10 komórek-
    1x 5AA, 4x 4AA, 3x 4AB ❄️
    ▫️II 2025- V transfer- ivig 25g,❄️ 5AA, 4AA 💔
    ▫️III 2025 VI transfer- intralipid, accofil, encorton, transfer ❄️4AB w 6. dobie brania proga💕Beta 7dpt 38, 9dpt 101, 11dpt 216, 14dpt 901, 16dpt 1730, 17dpt pęcherzyk ciążowy😍, 30dpt poronienie 😭💔
  • Umbrella Nowa

Wysłany: 21 lutego, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    Czy była ktoraś z was na podaniu intralipidu w Vigor Point ale w Krakowie ?
    Na widok krwi robi mi się słabo i chciałabym wiedzieć jak wyglądała usługa, ile to trwało ?
    Wg zaleceń ma być to powolny wlew ale jak są " niedouczone" pielęgniarki żeby nie zrobiły tego w 30 min. Cena atrakcyjna bo za 200ml powiedzieli mi 350 zł wiec mega tanio, tylko czy cena nie jest tak niska przez jakość wykonanej usługi ?

• Frotka Debiutantka

Wysłany: 23 lutego, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    Lekarz zalecił mi immunoglobuliny do transferu. Mam allo-MLR 0% i cross match 35%. Zamierzam kupić Flebogammę w Czechach. Miałyście może podawaną gdzieś w Warszawie?

kariotypy ✅
    antytrombina III ✅
    trombofilia ✅
    homocysteina ✅
    antykoagulant toczniowy ✅
    cytokiny ✅
    białko c, białko s ✅
    zespół antyfosfolipidowy ✅
    biopsja endometrium ✅
    HLA-C - wynik obojga C1C1 ✅
    KIR - haplotyp Bx, 4/6 - najważniejsze wykryte ✅

cross match - 35% ❌
    allo-MLR - 0% ❌

Pierwsza stymulacja, 3 zarodki 4BC
    • Trzy nieudane transfery, brak implantacji, beta <0,10

Druga stymulacja, 2 zarodki, 4AA i 3AB
    • Transfer 03.04 - 4AA (estrofem, lutinus, progesterone besins, agolutin, neoparin, immunoglobuliny)
    8dpt <0,20

• Transfer 30.04 - 3AB (estrofem, lutinus, progesterone besins, prograf, neoparin)
    10dpt < 0,10
  • Minia90 Debiutantka

Wysłany: 24 lutego, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frotka wrote:
    Cześć,
    Lekarz zalecił mi immunoglobuliny do transferu. Mam allo-MLR 0% i cross match 35%. Zamierzam kupić Flebogammę w Czechach. Miałyście może podawaną gdzieś w Warszawie?

Gameta na Ul. Cybernetyki.

Najpierw konsultacja tel z ich ginekologiem - klasyfikacja ok 300 zł.

Podanie immunoglobulin chyba 550 zł jak dobrze pamiętam - czas trwania 8 godzin

• Frotka Debiutantka

Wysłany: 25 lutego, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minia90 wrote:
    Gameta na Ul. Cybernetyki.

Najpierw konsultacja tel z ich ginekologiem - klasyfikacja ok 300 zł.

Podanie immunoglobulin chyba 550 zł jak dobrze pamiętam - czas trwania 8 godzin

Dzięki :) Ciekawe czy tylko w Gamecie w Warszawie podają. U mnie lekarz napisał że jak będzie dobra tolerancja leku, to można będzie zwiększyć prędkość wlewu. 8 godzin to jednak długo.

kariotypy ✅
    antytrombina III ✅
    trombofilia ✅
    homocysteina ✅
    antykoagulant toczniowy ✅
    cytokiny ✅
    białko c, białko s ✅
    zespół antyfosfolipidowy ✅
    biopsja endometrium ✅
    HLA-C - wynik obojga C1C1 ✅
    KIR - haplotyp Bx, 4/6 - najważniejsze wykryte ✅

cross match - 35% ❌
    allo-MLR - 0% ❌

Pierwsza stymulacja, 3 zarodki 4BC
    • Trzy nieudane transfery, brak implantacji, beta <0,10

Druga stymulacja, 2 zarodki, 4AA i 3AB
    • Transfer 03.04 - 4AA (estrofem, lutinus, progesterone besins, agolutin, neoparin, immunoglobuliny)
    8dpt <0,20

• Transfer 30.04 - 3AB (estrofem, lutinus, progesterone besins, prograf, neoparin)
    10dpt < 0,10
  • Minia90 Debiutantka

Wysłany: 26 lutego, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frotka wrote:
    Dzięki :) Ciekawe czy tylko w Gamecie w Warszawie podają. U mnie lekarz napisał że jak będzie dobra tolerancja leku, to można będzie zwiększyć prędkość wlewu. 8 godzin to jednak długo.

Nie wiem jak jest w innych miejscach. Chyba podaja tez w gyncentrym, ale nie jestem pewna. Próbowałam przyspieszyć zarówno za 1 jak i 2 razem, ale nie nie dało. Pielęgniarki nie chciały. No może za drugim razem poszło ciut szybciej.

• Ka_Ba88 Nowa

Wysłany: 3 marca, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, gdzie w Czechach albo w Polsce kupiliście Flebogamma? Macie adresy jakiejś apteki?

• Minia90 Debiutantka

Wysłany: 3 marca, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry kontakt, szybka realizacja:

Lékárna AVE Bohumín
    Čs.armády 499
    735 81 Bohumín
    T:+420 720 033 673

QUOTE=Ka_Ba88]Dziewczyny, gdzie w Czechach albo w Polsce kupiliście Flebogamma? Macie adresy jakiejś apteki?[/QUOTE]

• BasiaB . Debiutantka

Wysłany: 6 marca, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jaką ważność mają immunoglobuliny? Czy można je kupić z wyprzedzeniem kilka miesięcy?

• Minia90 Debiutantka

Wysłany: 6 marca, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BasiaB . wrote:
    Dziewczyny, jaką ważność mają immunoglobuliny? Czy można je kupić z wyprzedzeniem kilka miesięcy?

U mie był ważny prawie rok. Użyłam 4-5 miesięcy po kupnie. Zawsze można dopytać rezerwując lek w aptece.

• Qwerty1983 Koleżanka

Wysłany: 10 marca, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minia90 wrote:
    Dobry kontakt, szybka realizacja:

Lékárna AVE Bohumín
    Čs.armády 499
    735 81 Bohumín
    Też polecam. W piątek byłam na wizycie u Dr. Sydora, dostałam receptę na Flebogamma DIF. Napisałam meila po polsku na ten adres [email protected] odrazu dostałam odpowiedź że można odebrać w poniedziałek.
    Cena 28300 czeskich koron.

• Kalijot Przyjaciółka

Wysłany: 16 marca, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak miałyście zlecony intralipid lub immunoglobuliny to czy w klinice była możliwość podania ich w ramach programu rządowego? Czytałam na stronie naszego bociana że jak jest zalecony intralipid to powinien być refundowany… nie wiem jak kliniki do tego podchodzą?

• Kingus 1 Autorytet

Wysłany: 16 marca, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalijot wrote:
    Dziewczyny, jak miałyście zlecony intralipid lub immunoglobuliny to czy w klinice była możliwość podania ich w ramach programu rządowego? Czytałam na stronie naszego bociana że jak jest zalecony intralipid to powinien być refundowany… nie wiem jak kliniki do tego podchodzą?

U mnie w klinice nie chcieli się zgodzić nawet za opłatą, musiałam kombinować gdzie indziej. Jeśli itralipid wypisze Ci ginekolog to Ci go podadzą, jeśli immunolog to niestety nie. Dopytaj w klinice ale raczeni nie będą się chcieli zgodzić.

Kalijot lubi tę wiadomość

Ona: 36lat
    On: 38lat

Starania od 01.2023
    09.2023 - IUI - ❌
    01.2024 - KET (AZ) -❌ cs - 4aa
    Transfery refundacja z MZ
    09.2024 - KET (AZ) - ❌cs - 3bb
    10.2024 - KET (AZ) - ❌cn - 4ab
    03.2025 - KET (AZ) - ❌cs - 4bb

niskie amh - 0,52
    endometrioza, mięśniaki
    Allo mlr 0 %
    Cross match - 28,8 %
    Kiry BX - brak 2DS1, 2DS5 i 3DS1
    07.2024 - Test BeReady -
    (transfer 12 godzin do przodu)

* 14.04.2025 - wizyta prof Malinowski Łódź
    * 17.04. 2025 - wizyta dr Marta Paliga Angelius Katowice
    * 28.05.25 - histeroskopia +CD138

Dalszy plan KD - cd. nastąpi 🍀

09/10.2025- transfer? 🤔
  • Kalijot Przyjaciółka

Wysłany: 18 marca, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kingus 1 wrote:
    U mnie w klinice nie chcieli się zgodzić nawet za opłatą, musiałam kombinować gdzie indziej. Jeśli itralipid wypisze Ci ginekolog to Ci go podadzą, jeśli immunolog to niestety nie. Dopytaj w klinice ale raczeni nie będą się chcieli zgodzić.
    W Bocianie są z tym ok, ale skierowanie musi być od ich lekarza (może być wypisane na podstawie skierowania od immunologa) no i odpłatnie.

• Valletta Autorytet

Wysłany: 18 marca, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalijot wrote:

nie wiem jak w bocianie, ale w gyncentrum za podanie immunoglobin życzą sobie 1 tys zł ;) w innym miejscu znalazłam za 400.. dziwne bo np atosiban podali za free po transferze

👩🏻36l endometrioza, niedoczynność tarczycy
    🧔🏻‍♂️35l zdrowy

🖇 Starania z przerwami od 10/2019
    🩺 2021-2023 leczenie endometriozy (III laparoskopie, 6m sztucznej menopauzy 💉Zoladex).

☘️ I IVF 07/2023 ❄️
    08/2023 - histeroskopia diagnostyczna, NK, CD138, EndoBiome, próbny transfer.
    01/2024 - Leczenie stanu zapalnego endometrium 💊
    FET- 03/2024 - 6dpt - 7.2, 8dpt - 31,30- cb 💔 (accofil)

07/2024 - rezonans endometriozy
    08/2024 - leczenie Helicobacter Pylori

☘️ II IVF 11/2024 ❄️ - ET <2.3 (accofil, encorton, neoparin, acard, intralipid)

☘️ KD -III IVF 02/2025 ❄️ - ET <2.3 (accofil, encorton, neoparin, acard)

03/2025 - Leczenie stanu zapalnego endometrium 💊

🍀 KD - IV IVF 04/2025 ❄️❄️ - FET 22/04 ❄️- 6dpt - ⏸ 7dpt - 52 🥹, 10dpt - 236 🥹 13dpt - 1362, 16dpt - 5134 (acard, neoparin, prograf, accofil, immunoglobuliny).

Dodatkowe wsparcia ☔️:
    Psychoterapia, fizjoterapia, immunolog, dieta przeciwzapalna.
  • Corgi Przyjaciółka

Wysłany: 18 marca, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umbrella wrote:
    Cześć,
    Czy była ktoraś z was na podaniu intralipidu w Vigor Point ale w Krakowie ?
    Na widok krwi robi mi się słabo i chciałabym wiedzieć jak wyglądała usługa, ile to trwało ?
    Wg zaleceń ma być to powolny wlew ale jak są " niedouczone" pielęgniarki żeby nie zrobiły tego w 30 min. Cena atrakcyjna bo za 200ml powiedzieli mi 350 zł wiec mega tanio, tylko czy cena nie jest tak niska przez jakość wykonanej usługi ?

To nie jest jakoś mego tanio. Płaciłam tysiaka w swojej klinice za podanie 20mg dawki czyli 400ml. 9 godz trzeba liczyć. Do tego jest specjalna pompa więc nie ma możliwości podania omyłkowo za szybko.

• Kalijot Przyjaciółka

Wysłany: 18 marca, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi powiedzieli w Bocianie że intralipid 200zl. Aż boję się o jakość tego bo w klinice rekomendowanej przez immunologa koszt to 750zl. Teraz się zastanawiam czy to ten sam intralipid…

• Flora27 Koleżanka

Wysłany: 31 marca, 02:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W gyncentrum Katowice płaciłam za podanie immunoglobulin 400 zł. Niestety transfer się nie udał. Do kolejnego transferu miesiąc później miałam podawany już tylko intralipid, 2 dni przed i 10 dni po transferze. Oba podania były w ramach refundacji, nic nie płaciłam. Narazie transfer udany 🤞🏽💕

12 lat razem👩🏽‍❤️‍👨🏽
    ONA 👩🏽- 28 lat, niedoczynność tarczycy, lekka adenomioza, mutacja genu CFTR, allo mlr 0%
    ON 👨🏽- 30 lat, Od 0 plemników do kilku milionów, przyczyną operacja na jądrach w 1 rż.

▫️IX-XII 2024- 4 nieudane transfery, próby na encorton, intralipid, accofil, prograf 💔
    ▫️III 2025 VI transfer- intralipid, accofil, encorton, transfer ❄️4AB w 6. dobie brania proga💕Beta 7dpt 38, 9dpt 101, 11dpt 216, 14dpt 901, 16dpt 1730, 17dpt pęcherzyk ciążowy😍, 30dpt poronienie 😭💔
  • Kalijot Przyjaciółka

Wysłany: 31 marca, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawie jak kliniki różnie do tego podchodzą. W Bocianie nie chcą robić tego na NFZ. Mówią, że to nie jest refundowane

• Flora27 Koleżanka

Wysłany: 31 marca, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pokazałam odpowiedzi z ministerstwa z instagtama naszego bociana i mejla od znajomej, która napisała w tej sprawie do ministerstwa. Pani na recepcji załączyła do mojej kartoteki te screeny i w razie kontroli jest czarno na białym :)

12 lat razem👩🏽‍❤️‍👨🏽

‹‹ 111 112 113 114 115
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ