X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Immunoglobuliny informacje
Odpowiedz

Immunoglobuliny informacje

Oceń ten wątek:
  • Flora27 Koleżanka

Wysłany: 12 lutego, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PandaUsia wrote:
    O kurde,szkoda że nie poszukałam gdzieś indziej bo przepłaciłam hah może na przyszłość się przyda
    Podali w invimedzie tam gdzie się leczymy,soczysty tysiak to kosztowało,podanie nuda straszna lekki stres

W poniedziałek był transfer,lekkie bóle dzisiaj na przemian lewy prawy jajnik mam nadzieję że to nic złego i czekam z nadzieją ☺️ progesteron dzisiaj prawie 44 więc ok

Mam nadzieję, że się udało ☺️🤞🏽🤞🏽🤞🏽 Daj znać 💕💕

12 lat razem👩🏽‍❤️‍👨🏽
    ONA 👩🏽- 27 lat, dobre AMH, niedoczynność tarczycy, lekka adenomioza, mutacja genu CFTR, allo mlr 0%, złe cytokiny
    ON 👨🏽- 30 lat, skrajne parametry nasienia, spowodowane operacją na jądrach w 1 rż. Od 0 plemników do kilku milionów.

▫️Listopad 2021- rozpoczęcie starań naturalnych🙊
    ▫️Czerwiec 2022- brak plemników w ejakulacie, diagnoza 💔
    ▫️Kwiecień 2024- 1 procedura IVF- 1 niedojrzała komórka 💔
    ▫️Czerwiec 2024- 2 procedura IVF- 10 komórek- brak zapłodnienia mrożonym nasieniem 💔
    ▫️Wrzesień 2024- 3 procedura IVF z nasieniem dawcy, 6 komórek- 1x 4AA, 5x 4AB ❄️
    ▫️Wrzesień-Grudzień 2024- 4 nieudane transfery, próby na encorton, intralipid, accofil, prograf, 2 zarodkach 💔
    ▫️Grudzień 2024- 4 procedura IVF z nasieniem męża, 10 komórek- 1x 5AA, 4x 4AA, 3x 4AB ❄️
    ▫️Luty 2025- V transfer- zoladex, dexamethason, accofil, flebogamma 25g, dwie blastki ❄️🤞🏽💕
  • Umbrella Nowa

Wysłany: 21 lutego, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    Czy była ktoraś z was na podaniu intralipidu w Vigor Point ale w Krakowie ?
    Na widok krwi robi mi się słabo i chciałabym wiedzieć jak wyglądała usługa, ile to trwało ?
    Wg zaleceń ma być to powolny wlew ale jak są " niedouczone" pielęgniarki żeby nie zrobiły tego w 30 min. Cena atrakcyjna bo za 200ml powiedzieli mi 350 zł wiec mega tanio, tylko czy cena nie jest tak niska przez jakość wykonanej usługi ?

• Frotka Nowa

Wysłany: 23 lutego, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    Lekarz zalecił mi immunoglobuliny do transferu. Mam allo-MLR 0% i cross match 35%. Zamierzam kupić Flebogammę w Czechach. Miałyście może podawaną gdzieś w Warszawie?

kariotypy - ok
    antytrombina III - ok
    trombofilia - ok
    homocysteina - ok
    antykoagulant toczniowy - ok
    cytokiny - ok
    białko c, białko s - ok
    zespół antyfosfolipidowy - ok
    biopsja endometrium - ok
    HLA-C - wynik obojga C1C1
    KIR - haplotyp Bx, 4/6 - najważniejsze wykryte
    cross match - 35%
    allo-MLR - 0%

1 stymulacja, 3 zarodki 4BC, 3 nieudane transfery, brak implantacji

2 stymulacja, 2 zarodki 4AA, 3AB, czekają na transfer

Z uwagi na wynik cross match 44% i allo MLR 0% zalecona immunosupresja encorton i equoral, po lekach cross match spadł do 35%.
  • Minia90 Debiutantka

Wysłany: 24 lutego, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frotka wrote:
    Cześć,
    Lekarz zalecił mi immunoglobuliny do transferu. Mam allo-MLR 0% i cross match 35%. Zamierzam kupić Flebogammę w Czechach. Miałyście może podawaną gdzieś w Warszawie?

Gameta na Ul. Cybernetyki.

Najpierw konsultacja tel z ich ginekologiem - klasyfikacja ok 300 zł.

Podanie immunoglobulin chyba 550 zł jak dobrze pamiętam - czas trwania 8 godzin

• Frotka Nowa

Wysłany: 25 lutego, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minia90 wrote:
    Gameta na Ul. Cybernetyki.

Najpierw konsultacja tel z ich ginekologiem - klasyfikacja ok 300 zł.

Podanie immunoglobulin chyba 550 zł jak dobrze pamiętam - czas trwania 8 godzin

Dzięki :) Ciekawe czy tylko w Gamecie w Warszawie podają. U mnie lekarz napisał że jak będzie dobra tolerancja leku, to można będzie zwiększyć prędkość wlewu. 8 godzin to jednak długo.

kariotypy - ok
    antytrombina III - ok
    trombofilia - ok
    homocysteina - ok
    antykoagulant toczniowy - ok
    cytokiny - ok
    białko c, białko s - ok
    zespół antyfosfolipidowy - ok
    biopsja endometrium - ok
    HLA-C - wynik obojga C1C1
    KIR - haplotyp Bx, 4/6 - najważniejsze wykryte
    cross match - 35%
    allo-MLR - 0%

1 stymulacja, 3 zarodki 4BC, 3 nieudane transfery, brak implantacji

2 stymulacja, 2 zarodki 4AA, 3AB, czekają na transfer

Z uwagi na wynik cross match 44% i allo MLR 0% zalecona immunosupresja encorton i equoral, po lekach cross match spadł do 35%.
  • Minia90 Debiutantka

Wysłany: 26 lutego, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frotka wrote:
    Dzięki :) Ciekawe czy tylko w Gamecie w Warszawie podają. U mnie lekarz napisał że jak będzie dobra tolerancja leku, to można będzie zwiększyć prędkość wlewu. 8 godzin to jednak długo.

Nie wiem jak jest w innych miejscach. Chyba podaja tez w gyncentrym, ale nie jestem pewna. Próbowałam przyspieszyć zarówno za 1 jak i 2 razem, ale nie nie dało. Pielęgniarki nie chciały. No może za drugim razem poszło ciut szybciej.

• Ka_Ba88 Nowa

Wysłany: 3 marca, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, gdzie w Czechach albo w Polsce kupiliście Flebogamma? Macie adresy jakiejś apteki?

• Minia90 Debiutantka

Wysłany: 3 marca, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry kontakt, szybka realizacja:

Lékárna AVE Bohumín
    Čs.armády 499
    735 81 Bohumín
    T:+420 720 033 673

QUOTE=Ka_Ba88]Dziewczyny, gdzie w Czechach albo w Polsce kupiliście Flebogamma? Macie adresy jakiejś apteki?[/QUOTE]

‹‹ 110 111 112 113 114
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ