X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Immunoglobuliny informacje
Odpowiedz

Immunoglobuliny informacje

Oceń ten wątek:
  • Śnieżka90 Autorytet

Wysłany: 31 marca, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flora27 wrote:
    Ja pokazałam odpowiedzi z ministerstwa z instagtama naszego bociana i mejla od znajomej, która napisała w tej sprawie do ministerstwa. Pani na recepcji załączyła do mojej kartoteki te screeny i w razie kontroli jest czarno na białym :)
    Cześć,

Mogłabyś przesłać mi tego e-maila oraz screeny ?

Śnieżka
    Aniołek- 10 tc [*] 2019
    Aniołek- 7 tc [*]2021
    Aniołek- cb 2022
    Aniołek-cb 2025
    Starania od 08.2016

I dla Nas zaświeci słońce...
  • Flora27 Koleżanka

Wysłany: 4 kwietnia, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śnieżka90 wrote:
    Cześć,

Mogłabyś przesłać mi tego e-maila oraz screeny ?

Jeśli jeszcze potrzebujesz to mogę ci przesłać screeny odpowiedzi z ministerstwa, ale mejla nie, bo to od znajomej, a nie wiem czy będzie sobie życzyła, żeby to krążyło mimo zakrytych danych 😁

12 lat razem👩🏽‍❤️‍👨🏽
    ONA 👩🏽- 28 lat, niedoczynność tarczycy, lekka adenomioza, mutacja genu CFTR, allo mlr 0%
    ON 👨🏽- 30 lat, Od 0 plemników do kilku milionów, przyczyną operacja na jądrach w 1 rż.

▫️XI 2021- rozpoczęcie starań naturalnych🙊
    ▫️VI 2022- brak plemników, diagnoza 💔
    ▫️IV 2024- 1 procedura- 1 niedojrzała komórka 💔
    ▫️VI 2024- 2 procedura- 10 komórek- brak zapłodnienia mrożonym nasieniem 💔
    ▫️IX 2024- 3 procedura z nasieniem dawcy, 6 komórek- 6x❄️
    ▫️IX-XII 2024- 4 nieudane transfery, próby na encorton, intralipid, accofil, prograf 💔
    ▫️XII 2024- 4 procedura z nasieniem męża, 10 komórek-
    1x 5AA, 4x 4AA, 3x 4AB ❄️
    ▫️II 2025- V transfer- ivig 25g,❄️ 5AA, 4AA 💔
    ▫️III 2025 VI transfer- intralipid, accofil, encorton, transfer ❄️4AB w 6. dobie brania proga💕Beta 7dpt 38, 9dpt 101, 11dpt 216, 14dpt 901, 16dpt 1730, 17dpt pęcherzyk ciążowy 🤞🏽😍
  • asia_gorzka Nowa

Wysłany: 5 kwietnia, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny 🤗 nie wiem co robić... 😥 W grudniu miałam mieć transfer z immunoglobulinami. Kupiliśmy Flebogammę, ale zarodki obumarły i transferu nie było. Teraz czekamy na adopcję komórki. Minęło już 3,5 miesiąca, a dawczyni nadal nie ma. Boję się, że nie zdążę wykorzystać immunoglobulin, bo datę ważności mają do czerwca, a zapłaciliśmy za nie 5500zl za 4 fiolki🫣 Może któraś z Was potrzebuje ich szybko "na już"? Pozdrawiam serdecznie 🤗

• Olga_90 Koleżanka

Wysłany: 5 kwietnia, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Dzisiaj miałam wlew Flebogamma w ZdroweKroplówki na na Marywilskiej w Warszawie i chciałabym się podzielić tym miejscem – świetna cena i bardzo dobre podejście. Dzwoniłam w wiele miejsc i tutaj była najniższa cena. Za kroplówkę bez nawodnienia zapłaciłam 450 zł. Polecam z całego serca!

Kalijot, Qwerty1983, Kingus 1 lubią tę wiadomość

Ona: 35 lat
    On: 42 lata - bardzo słabe nasienia

❌ 09.2018 - FET 2 zarodki - biochem 13
    ❌ 07.2024 - FET1 - beta nie drgnęła
    ❌02. 2025 - FET1 – beta 0, z zaleceniamy dr.J.- Encorton, hydroxychloroquine, acard, neoparin, Accofil. Cycl sztuczny.
    ❌ 04.2025 – FET1 dr. S - imunoglobuliny, Prograf, acard, Accofil. Cycl naturalny.
    5 dpt – 9 (wpływ Ovitrelle)
    7 dpt – 7
    9 dpt – 4,56
    11 dpt - 1.2

🔻AMH-0,92 '24
    🔻Allo mlr 0 (miałam wlew dożylny flebofamma)

🟢cross match 23%
    🟢Kir BX, brak trzech DS
    🔻Test Reya: opóźnione okienko implantacji, „młody” endometrium, wysoka aktywność imunologiczna
    🟢Histeroskopia – w porządku.
    🟢CD138 – 1 komórka.
    cytokiny - dobre, tylko Interleukin 6 trochępo dwyszony
    🔻trombofilia- Mutacja 675 (4G/5G) w genie PAI-l

🟢1 stymulacja 2 zarodki - 2 dobre po PGTa
    🟢2 stymulacja 5 zarodków - 3 dobre po PGTa
  • Śnieżka90 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,

Kolejny transfer się nie udał i zastanawiam się nad badaniem które zlecił S w Krośnie- czy warto ?
    Czy odrazu lepiej kasę przeznaczyć na immunoglobiny ?

Jeżeli tak- to gdzie kupić? Które?

Śnieżka
    Aniołek- 10 tc [*] 2019
    Aniołek- 7 tc [*]2021
    Aniołek- cb 2022
    Aniołek-cb 2025
    Starania od 08.2016

I dla Nas zaświeci słońce...
  • Qwerty1983 Koleżanka

Wysłany: 23 kwietnia, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śnieżka90 wrote:
    Dziewczyny,

Kolejny transfer się nie udał i zastanawiam się nad badaniem które zlecił S w Krośnie- czy warto ?
    Czy odrazu lepiej kasę przeznaczyć na immunoglobiny ?

Jeżeli tak- to gdzie kupić? Które?

Dr. Sydor wypisuję Flebogammę, można kupić w Czechach
    Robiłam badanie w Krosnie, ale czy warto nie powiem, bo u mnie było wszystko +- w porządku.

‹‹ 111 112 113 114 115
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ