X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Immunoglobuliny informacje
Odpowiedz

Immunoglobuliny informacje

Oceń ten wątek:
  • PandaUsia Koleżanka

Wysłany: 20 stycznia, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renkoslawa wrote:
    Jaki lekarz - immunolog czy ginekolog, dawał wam receptę na immunoglobuliny ?

Mi ginekolog z kliniki ale po tym jak immunolog dał zielone światło na to żeby to wdrożyć
    immunolog oczywiście też Ci wystawi

• Renkoslawa Debiutantka

Wysłany: 21 stycznia, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PandaUsia wrote:
    Mi ginekolog z kliniki ale po tym jak immunolog dał zielone światło na to żeby to wdrożyć
    immunolog oczywiście też Ci wystawi

No właśnie immunolog ani ginekolog nie chcą mi wystawić recepty !
    Jedna zwala na drugą a ja potrzebuję kupić je jak najszybciej i wziąć.
    Czy możecie mi napisać kontakt do lekarzy którzy wam wystawili taka receptę ale pewnie immunologów z możliwością porady telefonicznej ?
    Będę bardzo wdzięczna

• Renkoslawa Debiutantka

Wysłany: 21 stycznia, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qwerty1983 wrote:
    Immunolog
    Możesz podać nazwisko ?

• Anikk Debiutantka

Wysłany: 21 stycznia, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renkoslawa wrote:
    Czy możecie mi napisać kontakt do lekarzy którzy wam wystawili taka receptę ale pewnie immunologów z możliwością porady telefonicznej ?
    Będę bardzo wdzięczna
    Mi wystawił immunolog Doc.Pasnik z Łodzi, Apc analizy medyczne , tam przyjmuje

• Qwerty1983 Koleżanka

Wysłany: 21 stycznia, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renkoslawa wrote:
    Możesz podać nazwisko ?
    Dr Wojciech Sydor
    Bioven 10 % na Ukrainie można kupić bez recepty :)
    Ale bez zalecenia lekarza nikt nie zrobi wlew.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia, 18:58

• PandaUsia Koleżanka

Wysłany: 21 stycznia, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renkoslawa wrote:
    Będę bardzo wdzięczna

Dziwne :( To kto Ci w ogóle zaproponował te immunoglobuliny,skąd się wziął temat?
    Wiesz druga sprawa jest taka kto Ci je poda i da zalecenia

• Renkoslawa Debiutantka

Wysłany: 22 stycznia, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qwerty1983 wrote:
    Dr Wojciech Sydor
    Bioven 10 % na Ukrainie można kupić bez recepty :)
    Ale bez zalecenia lekarza nikt nie zrobi wlew.

Już trzeba receptę. Orientowałam się bo mieszkam niedaleko granicy. Dodatkowo jest droższy niż flebogamma.

• Renkoslawa Debiutantka

Wysłany: 22 stycznia, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renkoslawa wrote:
    Możesz podać nazwisko ?
    Anna Pituch Noworodka immunolog

• Renkoslawa Debiutantka

Wysłany: 22 stycznia, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PandaUsia wrote:
    Dziwne :( To kto Ci w ogóle zaproponował te immunoglobuliny,skąd się wziął temat?
    Wiesz druga sprawa jest taka kto Ci je poda i da zalecenia

Immunoglobuliny mam w zaleceniach od immunolog ale nie chce mi wystawić na nie recepty. Moja ginekolog twierdzi że ona powinna to zrobić skoro je zleca.
    Mam problem z immunologia mój organizm traktuje zarodek jak intruza. Transfer na accofilu i encortonie był nieudany mimo przebadanego super zarodka. Chciałabym spróbować tych wlewów mimo wysokich kosztów.

• PandaUsia Koleżanka

Wysłany: 22 stycznia, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renkoslawa wrote:
    Immunoglobuliny mam w zaleceniach od immunolog ale nie chce mi wystawić na nie recepty. Moja ginekolog twierdzi że ona powinna to zrobić skoro je zleca.
    Mam problem z immunologia mój organizm traktuje zarodek jak intruza. Transfer na accofilu i encortonie był nieudany mimo przebadanego super zarodka. Chciałabym spróbować tych wlewów mimo wysokich kosztów.

Ale dziwna akcja,jeśli nie popiera to po co zleca..no nic,najkrócej będzie zrobić wizytę u innego immunologa Docent Paśnik na pewno przepisuje,
    tylko do niego umówić się to cud,na Śląsku jest jeszcze jeden ewentualnie w Wodzisławiu śląskim ale nie wiem skąd jesteś

• PandaUsia Koleżanka

Wysłany: 22 stycznia, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ! Z ciekawości pytanko,zbliża się transfer do którego pierwszy raz dajemy immunoglobuliny i docent powiedział że skoro je dajemy to accofil już nie potrzebny - czy ktoś też tak miał? Myślałam że zrobimy pełną obstawę lekami a tu niespodzianka 🫣

• Qwerty1983 Koleżanka

Wysłany: 23 stycznia, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PandaUsia wrote:
    Hej ! Z ciekawości pytanko,zbliża się transfer do którego pierwszy raz dajemy immunoglobuliny i docent powiedział że skoro je dajemy to accofil już nie potrzebny - czy ktoś też tak miał? Myślałam że zrobimy pełną obstawę lekami a tu niespodzianka 🫣
    Dr. Sydor zlecił Accofil + immunoglobuliny

• Qwerty1983 Koleżanka

Wysłany: 23 stycznia, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PandaUsia wrote:
    Ale dziwna akcja,jeśli nie popiera to po co zleca..no nic,najkrócej będzie zrobić wizytę u innego immunologa Docent Paśnik na pewno przepisuje,
    tylko do niego umówić się to cud,na Śląsku jest jeszcze jeden ewentualnie w Wodzisławiu śląskim ale nie wiem skąd jesteś

Możesz podać nazwisko? Też mieszkam w Śląskim.

• PandaUsia Koleżanka

Wysłany: 23 stycznia, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qwerty1983 wrote:
    Możesz podać nazwisko? Też mieszkam w Śląskim.

Kluszczyk

Qwerty1983 lubi tę wiadomość

• Kalijot Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po długo wyczekanej wizycie u Lit i jego plan jest taki: przez miesiąc leczenie zocor i groprinosin plus jakieś witaminy. W kolejnym cyklu transfer. Przed transferem wlew z Accofil plus do wyboru albo SMOF (intralipid) albo immunoglobuliny.

• mi.nu Autorytet

Wysłany: 27 stycznia, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalijot wrote:
    Jestem po długo wyczekanej wizycie u Lit i jego plan jest taki: przez miesiąc leczenie zocor i groprinosin plus jakieś witaminy. W kolejnym cyklu transfer. Przed transferem wlew z Accofil plus do wyboru albo SMOF (intralipid) albo immunoglobuliny.
    Chyba wszystkim daje podobnie.

Ona i On '84
    2011 córka, ciąża naturalna
    2013-2019 4 poronienia,
    V Leiden heterozygota, MTHFR homozygota, PAI-1 homozygota, on i ona kariotypy OK
    05.2021 trafiamy do Kliniki leczenia niepłodności
    AMH 0,3 decyzja o KD, parametry nasienia OK, 12KD ->mamy 5❄️
    07.2022 I FET beta 0, PGT-A ok; Acard, Clexane
    08.2023 II FET beta 0, PGT-A ok; Acard, Clexane
    01.2024 III FET beta 0, PGT-A ok, wlew GCS-F, Encorton, Accofil, Intralipid, Acard, Clexane
    04.07.2024 IV FET beta 0, wlew IG 15g, Encorton, Acard, Clexane
    31.07.2024 V FET beta 0, wlew IG 20g, Encorton,Acard, Ovitrelle, Clexane
    12.2024 KD, 6 komórek, brak zarodków
    01.2025 KD, 6 komórek, brak zarodków
    ❌02.2025 adenomioza-antybiotyki,Diphereline 3mce
    18.06.2025 transfer AZ, beta 0, ❄️ 4.2.2
    07.2025 drugie podejście AZ ❄️4.1.1
  • Kalijot Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi.nu wrote:
    Chyba wszystkim daje podobnie.
    No moja koleżanka, która u niego była też tak mówi. Pozostaje wierzyć że to jedyne skuteczne leczenie. 🙈

• Flora27 Koleżanka

Wysłany: 29 stycznia, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PandaUsia wrote:
    Hej! Informacyjnie bo jadę odebrać w przyszłym tygodniu immunoglobuliny ze skierowaniem od Doktor z kliniki a nie Docenta bo tak było łatwiej - flebogamma dostępna w Czechach w cenie 14 150czk za butelkę 200ml czyli 10g,nie trzeba przechowywać w lodówce
    Piszecie mail albo SMS dzień wcześniej do apteki i oni to ściągają,adresy e-mail są na necie
    Apteki się nazywają AGEL,ARNIKA więc warto zamówić w tej która jest najbliżej ale różnica jest parę km :)
    Doktor powiedziała że podanie potrwa około 4-5h ale potwierdzę wam w piątek ile i za ile w Katowicach 🤑

I jak tam transfer? Gdzie podawałaś immunoglobuliny w końcu? 😁 ja mam transfer za ok. 3 tygodnie, buteleczki czekają, a najtaniej jak dzwoniłam wyszło mi podanie w vigor point Tychy- 400 zł. W Kato w Vigor już chcieli 600 zł

12 lat razem👩🏽‍❤️‍👨🏽
    ONA 👩🏽- 28 lat, niedoczynność tarczycy, lekka adenomioza, mutacja genu CFTR, allo mlr 0%
    ON 👨🏽- 30 lat, Od 0 plemników do kilku milionów, przyczyną operacja na jądrach w 1 rż.

▫️XI 2021- rozpoczęcie starań naturalnych🙊
    ▫️VI 2022- brak plemników, diagnoza 💔
    ▫️IV 2024- 1 procedura- 1 niedojrzała komórka 💔
    ▫️VI 2024- 2 procedura- 10 komórek- brak zapłodnienia mrożonym nasieniem 💔
    ▫️IX 2024- 3 procedura z nasieniem dawcy, 6 komórek- 6x❄️
    ▫️IX-XII 2024- 4 nieudane transfery, próby na encorton, intralipid, accofil, prograf 💔
    ▫️XII 2024- 4 procedura z nasieniem męża, 10 komórek-
    1x 5AA, 4x 4AA, 3x 4AB ❄️
    ▫️II 2025- V transfer- ivig 25g,❄️ 5AA, 4AA 💔
    ▫️III 2025 VI transfer- intralipid, accofil, encorton, transfer ❄️4AB w 6. dobie brania proga💕Beta 7dpt 38, 9dpt 101, 11dpt 216, 14dpt 901, 16dpt 1730, 17dpt pęcherzyk ciążowy😍, 30dpt poronienie 😭💔
  • PandaUsia Koleżanka

Wysłany: 29 stycznia, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flora27 wrote:
    I jak tam transfer? Gdzie podawałaś immunoglobuliny w końcu? 😁 ja mam transfer za ok. 3 tygodnie, buteleczki czekają, a najtaniej jak dzwoniłam wyszło mi podanie w vigor point Tychy- 400 zł. W Kato w Vigor już chcieli 600 zł

O kurde,szkoda że nie poszukałam gdzieś indziej bo przepłaciłam hah może na przyszłość się przyda
    Podali w invimedzie tam gdzie się leczymy,soczysty tysiak to kosztowało,podanie nuda straszna lekki stres

W poniedziałek był transfer,lekkie bóle dzisiaj na przemian lewy prawy jajnik mam nadzieję że to nic złego i czekam z nadzieją ☺️ progesteron dzisiaj prawie 44 więc ok

• Flora27 Koleżanka

Wysłany: 12 lutego, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś

Na przyszłość do dziewczyn z Gyncentrum Katowice: jak powiedziałam swojej lekarce, że podaję immunoglobuliny w vigor point, bo taniej to bardzo się zdziwiła, że tyle sobie liczą w klinice za podanie kroplówki. Powiedziała, że mam się umawiać u nich i cenę mi zmienią na te 400 zł iw cenniku później też! TakŻe mam nadzieję, że faktycznie tak będzie 😊

12 lat razem👩🏽‍❤️‍👨🏽
    ONA 👩🏽- 28 lat, niedoczynność tarczycy, lekka adenomioza, mutacja genu CFTR, allo mlr 0%
    ON 👨🏽- 30 lat, Od 0 plemników do kilku milionów, przyczyną operacja na jądrach w 1 rż.

▫️XI 2021- rozpoczęcie starań naturalnych🙊
    ▫️VI 2022- brak plemników, diagnoza 💔
    ▫️IV 2024- 1 procedura- 1 niedojrzała komórka 💔
    ▫️VI 2024- 2 procedura- 10 komórek- brak zapłodnienia mrożonym nasieniem 💔
    ▫️IX 2024- 3 procedura z nasieniem dawcy, 6 komórek- 6x❄️
    ▫️IX-XII 2024- 4 nieudane transfery, próby na encorton, intralipid, accofil, prograf 💔
    ▫️XII 2024- 4 procedura z nasieniem męża, 10 komórek-
    1x 5AA, 4x 4AA, 3x 4AB ❄️
    ▫️II 2025- V transfer- ivig 25g,❄️ 5AA, 4AA 💔
    ▫️III 2025 VI transfer- intralipid, accofil, encorton, transfer ❄️4AB w 6. dobie brania proga💕Beta 7dpt 38, 9dpt 101, 11dpt 216, 14dpt 901, 16dpt 1730, 17dpt pęcherzyk ciążowy😍, 30dpt poronienie 😭💔
‹‹ 111 112 113 114 115 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ