X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Immunoglobuliny informacje
Odpowiedz

Immunoglobuliny informacje

Oceń ten wątek:
  • PandaUsia Koleżanka

Wysłany: 20 stycznia, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renkoslawa wrote:
    Jaki lekarz - immunolog czy ginekolog, dawał wam receptę na immunoglobuliny ?

Mi ginekolog z kliniki ale po tym jak immunolog dał zielone światło na to żeby to wdrożyć
    immunolog oczywiście też Ci wystawi

• Renkoslawa Debiutantka

Wysłany: 21 stycznia, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PandaUsia wrote:
    Mi ginekolog z kliniki ale po tym jak immunolog dał zielone światło na to żeby to wdrożyć
    immunolog oczywiście też Ci wystawi

No właśnie immunolog ani ginekolog nie chcą mi wystawić recepty !
    Jedna zwala na drugą a ja potrzebuję kupić je jak najszybciej i wziąć.
    Czy możecie mi napisać kontakt do lekarzy którzy wam wystawili taka receptę ale pewnie immunologów z możliwością porady telefonicznej ?
    Będę bardzo wdzięczna

• Renkoslawa Debiutantka

Wysłany: 21 stycznia, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qwerty1983 wrote:
    Immunolog
    Możesz podać nazwisko ?

• Anikk Debiutantka

Wysłany: 21 stycznia, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renkoslawa wrote:
    Czy możecie mi napisać kontakt do lekarzy którzy wam wystawili taka receptę ale pewnie immunologów z możliwością porady telefonicznej ?
    Będę bardzo wdzięczna
    Mi wystawił immunolog Doc.Pasnik z Łodzi, Apc analizy medyczne , tam przyjmuje

• Qwerty1983 Koleżanka

Wysłany: 21 stycznia, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renkoslawa wrote:
    Możesz podać nazwisko ?
    Dr Wojciech Sydor
    Bioven 10 % na Ukrainie można kupić bez recepty :)
    Ale bez zalecenia lekarza nikt nie zrobi wlew.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia, 18:58

• PandaUsia Koleżanka

Wysłany: 21 stycznia, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renkoslawa wrote:
    Będę bardzo wdzięczna

Dziwne :( To kto Ci w ogóle zaproponował te immunoglobuliny,skąd się wziął temat?
    Wiesz druga sprawa jest taka kto Ci je poda i da zalecenia

• Renkoslawa Debiutantka

Wysłany: 22 stycznia, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qwerty1983 wrote:
    Dr Wojciech Sydor
    Bioven 10 % na Ukrainie można kupić bez recepty :)
    Ale bez zalecenia lekarza nikt nie zrobi wlew.

Już trzeba receptę. Orientowałam się bo mieszkam niedaleko granicy. Dodatkowo jest droższy niż flebogamma.

• Renkoslawa Debiutantka

Wysłany: 22 stycznia, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renkoslawa wrote:
    Możesz podać nazwisko ?
    Anna Pituch Noworodka immunolog

• Renkoslawa Debiutantka

Wysłany: 22 stycznia, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PandaUsia wrote:
    Dziwne :( To kto Ci w ogóle zaproponował te immunoglobuliny,skąd się wziął temat?
    Wiesz druga sprawa jest taka kto Ci je poda i da zalecenia

Immunoglobuliny mam w zaleceniach od immunolog ale nie chce mi wystawić na nie recepty. Moja ginekolog twierdzi że ona powinna to zrobić skoro je zleca.
    Mam problem z immunologia mój organizm traktuje zarodek jak intruza. Transfer na accofilu i encortonie był nieudany mimo przebadanego super zarodka. Chciałabym spróbować tych wlewów mimo wysokich kosztów.

• PandaUsia Koleżanka

Wysłany: 22 stycznia, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renkoslawa wrote:
    Immunoglobuliny mam w zaleceniach od immunolog ale nie chce mi wystawić na nie recepty. Moja ginekolog twierdzi że ona powinna to zrobić skoro je zleca.
    Mam problem z immunologia mój organizm traktuje zarodek jak intruza. Transfer na accofilu i encortonie był nieudany mimo przebadanego super zarodka. Chciałabym spróbować tych wlewów mimo wysokich kosztów.

Ale dziwna akcja,jeśli nie popiera to po co zleca..no nic,najkrócej będzie zrobić wizytę u innego immunologa Docent Paśnik na pewno przepisuje,
    tylko do niego umówić się to cud,na Śląsku jest jeszcze jeden ewentualnie w Wodzisławiu śląskim ale nie wiem skąd jesteś

• PandaUsia Koleżanka

Wysłany: 22 stycznia, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ! Z ciekawości pytanko,zbliża się transfer do którego pierwszy raz dajemy immunoglobuliny i docent powiedział że skoro je dajemy to accofil już nie potrzebny - czy ktoś też tak miał? Myślałam że zrobimy pełną obstawę lekami a tu niespodzianka 🫣

• Qwerty1983 Koleżanka

Wysłany: 23 stycznia, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PandaUsia wrote:
    Hej ! Z ciekawości pytanko,zbliża się transfer do którego pierwszy raz dajemy immunoglobuliny i docent powiedział że skoro je dajemy to accofil już nie potrzebny - czy ktoś też tak miał? Myślałam że zrobimy pełną obstawę lekami a tu niespodzianka 🫣
    Dr. Sydor zlecił Accofil + immunoglobuliny

• Qwerty1983 Koleżanka

Wysłany: 23 stycznia, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PandaUsia wrote:
    Ale dziwna akcja,jeśli nie popiera to po co zleca..no nic,najkrócej będzie zrobić wizytę u innego immunologa Docent Paśnik na pewno przepisuje,
    tylko do niego umówić się to cud,na Śląsku jest jeszcze jeden ewentualnie w Wodzisławiu śląskim ale nie wiem skąd jesteś

Możesz podać nazwisko? Też mieszkam w Śląskim.

• PandaUsia Koleżanka

Wysłany: 23 stycznia, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qwerty1983 wrote:
    Możesz podać nazwisko? Też mieszkam w Śląskim.

Kluszczyk

Qwerty1983 lubi tę wiadomość

• Kalijot Koleżanka

Wysłany: 27 stycznia, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po długo wyczekanej wizycie u Lit i jego plan jest taki: przez miesiąc leczenie zocor i groprinosin plus jakieś witaminy. W kolejnym cyklu transfer. Przed transferem wlew z Accofil plus do wyboru albo SMOF (intralipid) albo immunoglobuliny.

• mi.nu Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalijot wrote:
    Jestem po długo wyczekanej wizycie u Lit i jego plan jest taki: przez miesiąc leczenie zocor i groprinosin plus jakieś witaminy. W kolejnym cyklu transfer. Przed transferem wlew z Accofil plus do wyboru albo SMOF (intralipid) albo immunoglobuliny.
    Chyba wszystkim daje podobnie.

Ona i On '84
    2011 córka, ciąża naturalna bez żadnych problemów
    2013 I poronienie 8tc, TSH prawie niewykrywalne - Graves- Basedov
    08.2017 operacja całkowitego usunięcia tarczycy, Euthyrox do końca życia 😁
    11.2017 II poronienie 9tc
    02.2019 III poronienie 8tc
    09.2019 IV poronienie 9tc (zarodek z nieprawidłową liczbą chromosomów)
    V Leiden heterozygota, MTHFR homozygota, PAI-1 homozygota, on i ona kariotypy OK
    05.2021 trafiamy do Kliniki leczenia niepłodności
    AMH 0,3 decyzja o KD, parametry nasienia OK, 12KD ->mamy 5❄️
    07.2022 I FET beta 0, PGT-A ok; Acard, Clexane
    08.2023 II FET beta 0, PGT-A ok; Acard, Clexane
    01.2024 III FET beta 0, PGT-A ok, wlew GCS-F, Encorton, Accofil, Intralipid, Acard, Clexane
    04.07.2024 IV FET beta 0, wlew IG 15g, Encorton, Acard, Clexane
    31.07.2024 V FET beta 0, wlew IG 20g, Encorton,Acard, Ovitrelle, Clexane
    12.2024 KD, 6 komórek, brak zarodków
    01.2025 KD, 6 komórek, brak zarodków
    ❌02.2025 adenomioza ->06/2025 AZ
  • Kalijot Koleżanka

Wysłany: 27 stycznia, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi.nu wrote:
    Chyba wszystkim daje podobnie.
    No moja koleżanka, która u niego była też tak mówi. Pozostaje wierzyć że to jedyne skuteczne leczenie. 🙈

• Flora27 Koleżanka

Wysłany: 29 stycznia, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PandaUsia wrote:
    Hej! Informacyjnie bo jadę odebrać w przyszłym tygodniu immunoglobuliny ze skierowaniem od Doktor z kliniki a nie Docenta bo tak było łatwiej - flebogamma dostępna w Czechach w cenie 14 150czk za butelkę 200ml czyli 10g,nie trzeba przechowywać w lodówce
    Piszecie mail albo SMS dzień wcześniej do apteki i oni to ściągają,adresy e-mail są na necie
    Apteki się nazywają AGEL,ARNIKA więc warto zamówić w tej która jest najbliżej ale różnica jest parę km :)
    Doktor powiedziała że podanie potrwa około 4-5h ale potwierdzę wam w piątek ile i za ile w Katowicach 🤑

I jak tam transfer? Gdzie podawałaś immunoglobuliny w końcu? 😁 ja mam transfer za ok. 3 tygodnie, buteleczki czekają, a najtaniej jak dzwoniłam wyszło mi podanie w vigor point Tychy- 400 zł. W Kato w Vigor już chcieli 600 zł

12 lat razem👩🏽‍❤️‍👨🏽
    ONA 👩🏽- 27 lat, dobre AMH, niedoczynność tarczycy, lekka adenomioza, mutacja genu CFTR, allo mlr 0%, złe cytokiny
    ON 👨🏽- 30 lat, skrajne parametry nasienia, spowodowane operacją na jądrach w 1 rż. Od 0 plemników do kilku milionów.

▫️Listopad 2021- rozpoczęcie starań naturalnych🙊
    ▫️Czerwiec 2022- brak plemników w ejakulacie, diagnoza 💔
    ▫️Kwiecień 2024- 1 procedura IVF- 1 niedojrzała komórka 💔
    ▫️Czerwiec 2024- 2 procedura IVF- 10 komórek- brak zapłodnienia mrożonym nasieniem 💔
    ▫️Wrzesień 2024- 3 procedura IVF z nasieniem dawcy, 6 komórek- 1x 4AA, 5x 4AB ❄️
    ▫️Wrzesień-Grudzień 2024- 4 nieudane transfery, próby na encorton, intralipid, accofil, prograf, 2 zarodkach 💔
    ▫️Grudzień 2024- 4 procedura IVF z nasieniem męża, 10 komórek- 1x 5AA, 4x 4AA, 3x 4AB ❄️
    ▫️Luty 2025- V transfer- zoladex, dexamethason, accofil, flebogamma 25g, dwie blastki ❄️🤞🏽💕
  • PandaUsia Koleżanka

Wysłany: 29 stycznia, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flora27 wrote:
    I jak tam transfer? Gdzie podawałaś immunoglobuliny w końcu? 😁 ja mam transfer za ok. 3 tygodnie, buteleczki czekają, a najtaniej jak dzwoniłam wyszło mi podanie w vigor point Tychy- 400 zł. W Kato w Vigor już chcieli 600 zł

O kurde,szkoda że nie poszukałam gdzieś indziej bo przepłaciłam hah może na przyszłość się przyda
    Podali w invimedzie tam gdzie się leczymy,soczysty tysiak to kosztowało,podanie nuda straszna lekki stres

W poniedziałek był transfer,lekkie bóle dzisiaj na przemian lewy prawy jajnik mam nadzieję że to nic złego i czekam z nadzieją ☺️ progesteron dzisiaj prawie 44 więc ok

• Flora27 Koleżanka

Wysłany: 12 lutego, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś

Na przyszłość do dziewczyn z Gyncentrum Katowice: jak powiedziałam swojej lekarce, że podaję immunoglobuliny w vigor point, bo taniej to bardzo się zdziwiła, że tyle sobie liczą w klinice za podanie kroplówki. Powiedziała, że mam się umawiać u nich i cenę mi zmienią na te 400 zł iw cenniku później też! TakŻe mam nadzieję, że faktycznie tak będzie 😊

12 lat razem👩🏽‍❤️‍👨🏽
    ONA 👩🏽- 27 lat, dobre AMH, niedoczynność tarczycy, lekka adenomioza, mutacja genu CFTR, allo mlr 0%, złe cytokiny
    ON 👨🏽- 30 lat, skrajne parametry nasienia, spowodowane operacją na jądrach w 1 rż. Od 0 plemników do kilku milionów.

▫️Listopad 2021- rozpoczęcie starań naturalnych🙊
    ▫️Czerwiec 2022- brak plemników w ejakulacie, diagnoza 💔
    ▫️Kwiecień 2024- 1 procedura IVF- 1 niedojrzała komórka 💔
    ▫️Czerwiec 2024- 2 procedura IVF- 10 komórek- brak zapłodnienia mrożonym nasieniem 💔
    ▫️Wrzesień 2024- 3 procedura IVF z nasieniem dawcy, 6 komórek- 1x 4AA, 5x 4AB ❄️
    ▫️Wrzesień-Grudzień 2024- 4 nieudane transfery, próby na encorton, intralipid, accofil, prograf, 2 zarodkach 💔
    ▫️Grudzień 2024- 4 procedura IVF z nasieniem męża, 10 komórek- 1x 5AA, 4x 4AA, 3x 4AB ❄️
    ▫️Luty 2025- V transfer- zoladex, dexamethason, accofil, flebogamma 25g, dwie blastki ❄️🤞🏽💕
‹‹ 110 111 112 113 114
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ