Immunoglobuliny informacje
-
WIADOMOŚĆ
-
PandaUsia wrote:Mi ginekolog z kliniki ale po tym jak immunolog dał zielone światło na to żeby to wdrożyć
immunolog oczywiście też Ci wystawi
No właśnie immunolog ani ginekolog nie chcą mi wystawić recepty !
Jedna zwala na drugą a ja potrzebuję kupić je jak najszybciej i wziąć.
Czy możecie mi napisać kontakt do lekarzy którzy wam wystawili taka receptę ale pewnie immunologów z możliwością porady telefonicznej ?
Będę bardzo wdzięczna -
Renkoslawa wrote:No właśnie immunolog ani ginekolog nie chcą mi wystawić recepty !
Czy możecie mi napisać kontakt do lekarzy którzy wam wystawili taka receptę ale pewnie immunologów z możliwością porady telefonicznej ?
Będę bardzo wdzięczna -
Renkoslawa wrote:No właśnie immunolog ani ginekolog nie chcą mi wystawić recepty !
Będę bardzo wdzięczna
DziwneTo kto Ci w ogóle zaproponował te immunoglobuliny,skąd się wziął temat?
Wiesz druga sprawa jest taka kto Ci je poda i da zalecenia -
PandaUsia wrote:Dziwne
To kto Ci w ogóle zaproponował te immunoglobuliny,skąd się wziął temat?
Wiesz druga sprawa jest taka kto Ci je poda i da zalecenia
Immunoglobuliny mam w zaleceniach od immunolog ale nie chce mi wystawić na nie recepty. Moja ginekolog twierdzi że ona powinna to zrobić skoro je zleca.
Mam problem z immunologia mój organizm traktuje zarodek jak intruza. Transfer na accofilu i encortonie był nieudany mimo przebadanego super zarodka. Chciałabym spróbować tych wlewów mimo wysokich kosztów. -
Renkoslawa wrote:Immunoglobuliny mam w zaleceniach od immunolog ale nie chce mi wystawić na nie recepty. Moja ginekolog twierdzi że ona powinna to zrobić skoro je zleca.
Mam problem z immunologia mój organizm traktuje zarodek jak intruza. Transfer na accofilu i encortonie był nieudany mimo przebadanego super zarodka. Chciałabym spróbować tych wlewów mimo wysokich kosztów.
Ale dziwna akcja,jeśli nie popiera to po co zleca..no nic,najkrócej będzie zrobić wizytę u innego immunologa Docent Paśnik na pewno przepisuje,
tylko do niego umówić się to cud,na Śląsku jest jeszcze jeden ewentualnie w Wodzisławiu śląskim ale nie wiem skąd jesteś
-
PandaUsia wrote:Hej ! Z ciekawości pytanko,zbliża się transfer do którego pierwszy raz dajemy immunoglobuliny i docent powiedział że skoro je dajemy to accofil już nie potrzebny - czy ktoś też tak miał? Myślałam że zrobimy pełną obstawę lekami a tu niespodzianka 🫣
-
PandaUsia wrote:Ale dziwna akcja,jeśli nie popiera to po co zleca..no nic,najkrócej będzie zrobić wizytę u innego immunologa Docent Paśnik na pewno przepisuje,
tylko do niego umówić się to cud,na Śląsku jest jeszcze jeden ewentualnie w Wodzisławiu śląskim ale nie wiem skąd jesteś
Możesz podać nazwisko? Też mieszkam w Śląskim. -
Kalijot wrote:Jestem po długo wyczekanej wizycie u Lit i jego plan jest taki: przez miesiąc leczenie zocor i groprinosin plus jakieś witaminy. W kolejnym cyklu transfer. Przed transferem wlew z Accofil plus do wyboru albo SMOF (intralipid) albo immunoglobuliny.Ona i On '84
2011 córka, ciąża naturalna bez żadnych problemów
2013 I poronienie 8tc, TSH prawie niewykrywalne - Graves- Basedov
08.2017 operacja całkowitego usunięcia tarczycy, Euthyrox do końca życia 😁
11.2017 II poronienie 9tc
02.2019 III poronienie 8tc
09.2019 IV poronienie 9tc (zarodek z nieprawidłową liczbą chromosomów)
V Leiden heterozygota, MTHFR homozygota, PAI-1 homozygota, on i ona kariotypy OK
05.2021 trafiamy do Kliniki leczenia niepłodności
AMH 0,3 decyzja o KD, parametry nasienia OK, 12KD ->mamy 5❄️
07.2022 I FET beta 0, PGT-A ok; Acard, Clexane
08.2023 II FET beta 0, PGT-A ok; Acard, Clexane
01.2024 III FET beta 0, PGT-A ok, wlew GCS-F, Encorton, Accofil, Intralipid, Acard, Clexane
04.07.2024 IV FET beta 0, wlew IG 15g, Encorton, Acard, Clexane
31.07.2024 V FET beta 0, wlew IG 20g, Encorton,Acard, Ovitrelle, Clexane
12.2024 KD, 6 komórek, brak zarodków
01.2025 KD, 6 komórek, brak zarodków
❌02.2025 adenomioza ->06/2025 AZ -
PandaUsia wrote:Hej! Informacyjnie bo jadę odebrać w przyszłym tygodniu immunoglobuliny ze skierowaniem od Doktor z kliniki a nie Docenta bo tak było łatwiej - flebogamma dostępna w Czechach w cenie 14 150czk za butelkę 200ml czyli 10g,nie trzeba przechowywać w lodówce
Piszecie mail albo SMS dzień wcześniej do apteki i oni to ściągają,adresy e-mail są na necie
Apteki się nazywają AGEL,ARNIKA więc warto zamówić w tej która jest najbliżej ale różnica jest parę km
Doktor powiedziała że podanie potrwa około 4-5h ale potwierdzę wam w piątek ile i za ile w Katowicach 🤑
I jak tam transfer? Gdzie podawałaś immunoglobuliny w końcu? 😁 ja mam transfer za ok. 3 tygodnie, buteleczki czekają, a najtaniej jak dzwoniłam wyszło mi podanie w vigor point Tychy- 400 zł. W Kato w Vigor już chcieli 600 zł
12 lat razem👩🏽❤️👨🏽
ONA 👩🏽- 27 lat, dobre AMH, niedoczynność tarczycy, lekka adenomioza, mutacja genu CFTR, allo mlr 0%, złe cytokiny
ON 👨🏽- 30 lat, skrajne parametry nasienia, spowodowane operacją na jądrach w 1 rż. Od 0 plemników do kilku milionów.
▫️Listopad 2021- rozpoczęcie starań naturalnych🙊
▫️Czerwiec 2022- brak plemników w ejakulacie, diagnoza 💔
▫️Kwiecień 2024- 1 procedura IVF- 1 niedojrzała komórka 💔
▫️Czerwiec 2024- 2 procedura IVF- 10 komórek- brak zapłodnienia mrożonym nasieniem 💔
▫️Wrzesień 2024- 3 procedura IVF z nasieniem dawcy, 6 komórek- 1x 4AA, 5x 4AB ❄️
▫️Wrzesień-Grudzień 2024- 4 nieudane transfery, próby na encorton, intralipid, accofil, prograf, 2 zarodkach 💔
▫️Grudzień 2024- 4 procedura IVF z nasieniem męża, 10 komórek- 1x 5AA, 4x 4AA, 3x 4AB ❄️
▫️Luty 2025- V transfer- zoladex, dexamethason, accofil, flebogamma 25g, dwie blastki ❄️🤞🏽💕 -
Flora27 wrote:I jak tam transfer? Gdzie podawałaś immunoglobuliny w końcu? 😁 ja mam transfer za ok. 3 tygodnie, buteleczki czekają, a najtaniej jak dzwoniłam wyszło mi podanie w vigor point Tychy- 400 zł. W Kato w Vigor już chcieli 600 zł
O kurde,szkoda że nie poszukałam gdzieś indziej bo przepłaciłam hah może na przyszłość się przyda
Podali w invimedzie tam gdzie się leczymy,soczysty tysiak to kosztowało,podanie nuda straszna lekki stres
W poniedziałek był transfer,lekkie bóle dzisiaj na przemian lewy prawy jajnik mam nadzieję że to nic złego i czekam z nadzieją ☺️ progesteron dzisiaj prawie 44 więc ok -
Na przyszłość do dziewczyn z Gyncentrum Katowice: jak powiedziałam swojej lekarce, że podaję immunoglobuliny w vigor point, bo taniej to bardzo się zdziwiła, że tyle sobie liczą w klinice za podanie kroplówki. Powiedziała, że mam się umawiać u nich i cenę mi zmienią na te 400 zł iw cenniku później też! TakŻe mam nadzieję, że faktycznie tak będzie 😊12 lat razem👩🏽❤️👨🏽
ONA 👩🏽- 27 lat, dobre AMH, niedoczynność tarczycy, lekka adenomioza, mutacja genu CFTR, allo mlr 0%, złe cytokiny
ON 👨🏽- 30 lat, skrajne parametry nasienia, spowodowane operacją na jądrach w 1 rż. Od 0 plemników do kilku milionów.
▫️Listopad 2021- rozpoczęcie starań naturalnych🙊
▫️Czerwiec 2022- brak plemników w ejakulacie, diagnoza 💔
▫️Kwiecień 2024- 1 procedura IVF- 1 niedojrzała komórka 💔
▫️Czerwiec 2024- 2 procedura IVF- 10 komórek- brak zapłodnienia mrożonym nasieniem 💔
▫️Wrzesień 2024- 3 procedura IVF z nasieniem dawcy, 6 komórek- 1x 4AA, 5x 4AB ❄️
▫️Wrzesień-Grudzień 2024- 4 nieudane transfery, próby na encorton, intralipid, accofil, prograf, 2 zarodkach 💔
▫️Grudzień 2024- 4 procedura IVF z nasieniem męża, 10 komórek- 1x 5AA, 4x 4AA, 3x 4AB ❄️
▫️Luty 2025- V transfer- zoladex, dexamethason, accofil, flebogamma 25g, dwie blastki ❄️🤞🏽💕