Immunoglobuliny informacje
-
WIADOMOŚĆ
-
Loniaa wrote:Cześć,
Czy któraś z Was zdecydowała się na immunoglobuliny przy staraniach naturalnych ? (Allo 0)
Chyba jest bardzo mało dziewczyn, które stosowały przy naturalnych staraniach. Myślę że po pierwsze jest to droga sprawa m. A trzeba je podać w odpowiednim momencie przed dokładną data transferu.
Przy naturalnych trzeba wiedzieć dokładnie czy i kiedy wypadnie owulacja. Dodatkowo, niewiadomo czy zarodek będzie wadliwy. Przy ivf można to teoretycznie zbadać (ofc nigdy nie ma 100% pewności ze zdrowy zarodek da ciąże).
Dodatkowo dla wielu osób immunologia jest ostatnią badaną kwestią, gdzie już sie inne leczenie i procedury.
Dla mnie immunoglobuliny były niejako ostatnią deską ratunku i nie zdecydowałabym się na to rozwiązanie przy naturalnych staraniach, a nawet przy ivf bez zbadania wszystkiego innego (endometrium, zarodki, itd. ). Przy naturalnych staraniach, immunolodzy z Łodzi najczęściej proponują szczepienia limfocytami, które działają dłużej (ivig teoretycznie utrzymuje się w organizmie ok miesiąca).
Ale oczywiście decyzja należy do osoby, po obgadaniu z lekarzem. -
Asssia wrote:To ja rezerwuje u Ciebie;) Zaproszę Ciebie do koleżanek...tylko muszę ogarnąć jeszcze jak to się robi i pogadamy jeszcze co i jak. Bo jak coś to i tak mogę potrzebować więcej, przed transferem i po.
I wiadomo, że z tymi Czechami to kupa "zabawy"...Ale chyba warto....
A w Czechach to mają tylko po 10g czy też 20g?
Jakie tam mają ceny? Gdzie najlepiej to kupić? Cieszyn? Czy jakieś inne miejscowości?
Wysłałam ci zaproszenie do przyjaciółek.
Ja gdybym miała jeszcze raz brać ivig to bym brała. Dla mnie warto.
u mnie się sprawdziły.
Spotkałam się tylko z 10g/200ml. Kupowałam w aptece w Bohuninie przy granicy z Polską. Cena zależy od kursu walut. W grudniu kosztowały 14156 koronnczeskich za butelkę. Sprawdzę ile dokładnie płaciłam ale chyba wtedy to było jakoś 2300-2500 za jedna . (Byłam w Czechach trzy razy i muszę sprawdzić jak stały ceny).
Asssia lubi tę wiadomość
-
Dziobak9004 wrote:Chyba jest bardzo mało dziewczyn, które stosowały przy naturalnych staraniach. Myślę że po pierwsze jest to droga sprawa m. A trzeba je podać w odpowiednim momencie przed dokładną data transferu.
Przy naturalnych trzeba wiedzieć dokładnie czy i kiedy wypadnie owulacja. Dodatkowo, niewiadomo czy zarodek będzie wadliwy. Przy ivf można to teoretycznie zbadać (ofc nigdy nie ma 100% pewności ze zdrowy zarodek da ciąże).
Dodatkowo dla wielu osób immunologia jest ostatnią badaną kwestią, gdzie już sie inne leczenie i procedury.
Dla mnie immunoglobuliny były niejako ostatnią deską ratunku i nie zdecydowałabym się na to rozwiązanie przy naturalnych staraniach, a nawet przy ivf bez zbadania wszystkiego innego (endometrium, zarodki, itd. ). Przy naturalnych staraniach, immunolodzy z Łodzi najczęściej proponują szczepienia limfocytami, które działają dłużej (ivig teoretycznie utrzymuje się w organizmie ok miesiąca).
Ale oczywiście decyzja należy do osoby, po obgadaniu z lekarzem.
Rozumiem Twoje zdanie na ten temat, natomiast zapytałam konkretnie, czy na tym forum są dziewczyny, które starały się naturalnie z immunoglobulinami. Miałabym kilka pytań 🤗
-
Dziobak9004 wrote:Chyba jest bardzo mało dziewczyn, które stosowały przy naturalnych staraniach. Myślę że po pierwsze jest to droga sprawa m. A trzeba je podać w odpowiednim momencie przed dokładną data transferu.
Ale oczywiście decyzja należy do osoby, po obgadaniu z lekarzem. -
Ja się zdecydowałam. Dość szybko zachodziłam do tej pory w ciążę (3poronienia). Jestem po pierwszym wlewie, mam nadzieję że szybko pójdzie żeby nie wyrzucać pieniędzy w błoto.
Mam allo mlr 0 i cross march 36%
Inny chorób nie mam
Dziobak9004, Angelles lubią tę wiadomość
-
Ola1989 wrote:Ja się zdecydowałam. Dość szybko zachodziłam do tej pory w ciążę (3poronienia). Jestem po pierwszym wlewie, mam nadzieję że szybko pójdzie żeby nie wyrzucać pieniędzy w błoto.
Mam allo mlr 0 i cross march 36%
Inny chorób nie mam
Dzięki za odzew Olu. Masz ustalony jakiś schemat wlewów ivig ? Podobno ich efekt utrzymuje się ok 45 dni.. Czy oprócz tego stosujesz jakieś wspomagacze cyklu(stymulacja) czy inne leki ? -
Moja procedura wygląda tak (jestem w pierwszym cyklu gdzie mogę zajść w ciążę): Przed owulacją (jakieś 4-5 dni) miałam Intralipid, a 3-4 dni po owulacji ivig. Wlewy co 4 tygodnie, będą potrzebne minimum 3, później można zastąpić właśnie intralipidem, jeśli fundusze nie będą pozwalać na ivig.
Do tego od owulacji mam acard i clexane 0.4
Cykl wcześniej zoccor oraz Heviran
Suplementy: wit E, kwas liponowy, colostrum bovinum, L-arginina, wit D
Loniaa lubi tę wiadomość
-
Ola1989 wrote:Moja procedura wygląda tak (jestem w pierwszym cyklu gdzie mogę zajść w ciążę): Przed owulacją (jakieś 4-5 dni) miałam Intralipid, a 3-4 dni po owulacji ivig. Wlewy co 4 tygodnie, będą potrzebne minimum 3, później można zastąpić właśnie intralipidem, jeśli fundusze nie będą pozwalać na ivig.
Do tego od owulacji mam acard i clexane 0.4
Cykl wcześniej zoccor oraz Heviran
Suplementy: wit E, kwas liponowy, colostrum bovinum, L-arginina, wit D
Bardzo dziękuję. Czy to są zalecenia od doc P?
-
Dziewczyny, przede mną test IPLe (pakiet IHC - przeciwciała: CD56, CD16, CD3, CD4, CD 8, CD 25, CD20, CD138 ) w Krośnie.
Czy któraś z Was może to robiła? Jeśli coś wyjdzie nie tak, to jaka może być cena za leczenie? Czy to tylko te bardzo drogie wlewy, o których piszecie?
Zastanawiam się jeszcze nad tym czy zlecać to badanie, czy jest sens. Test kosztuje 2 tyś. zł, jeśli leczenie jest bardziej kosztowne to nie wiem... Zostało mi tylko 0,5 roku do 45 lat..44 l.
Transfer 18.07.2025 nieudany KD
Transfer 15.09.2025 AZ
7 dpt beta <2,3 czyli jednak nic z tego -
LusiaKa wrote:Dziewczyny, przede mną test IPLe (pakiet IHC - przeciwciała: CD56, CD16, CD3, CD4, CD 8, CD 25, CD20, CD138 ) w Krośnie.
Czy któraś z Was może to robiła? Jeśli coś wyjdzie nie tak, to jaka może być cena za leczenie? Czy to tylko te bardzo drogie wlewy, o których piszecie?
Zastanawiam się jeszcze nad tym czy zlecać to badanie, czy jest sens. Test kosztuje 2 tyś. zł, jeśli leczenie jest bardziej kosztowne to nie wiem... Zostało mi tylko 0,5 roku do 45 lat..
W mojej sytuacji dr. Sydor zlecił immunoglobuliny przed transferem. -
Czesc,
Ja robiłam test IPLe koszt 2tys. Plus pobranie materiału.
Osobiście wysyłałam pocztą.
Właśnie dostałam wyniki i czy któraś mogla by mi pokazać jak wyglądają wyniki ze wskazaniem do immunoglobin ?Śnieżka
Aniołek- 10 tc [*] 2019
Aniołek- 7 tc [*]2021
Aniołek- cb 2022
Aniołek-cb 2025
Starania od 08.2016
I dla Nas zaświeci słońce... -
Nie masz inf. w opisie? Ja miałam we wnioskach badania inf. o wskazaniu do zastosowania ivig.Śnieżka90 wrote:Czesc,
Ja robiłam test IPLe koszt 2tys. Plus pobranie materiału.
Osobiście wysyłałam pocztą.
Właśnie dostałam wyniki i czy któraś mogla by mi pokazać jak wyglądają wyniki ze wskazaniem do immunoglobin ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada, 13:38
👩🏻🦰’92 + 🧔🏻♂️’90 | starania od 04.2022
obniżona rezerwa jajnikowa, adenomioza, KIR AA, RIF
teratozoospermia
03.2023 - 03.2025
2x IUI, 2x IMSI, 4 transfery zdrowych zarodków, 3x obstawa immunologiczna, nigdy b-hCG+
05.2025 IMSI, ❄️4AB zdrowy po PGT-A
IPLE & minihistero❌
wyciszenie Diphereline x3✅
ivig + FET⏳ -
Opis jest dziwny, mam ponizej norm i zalecenia to hCG, seks i na samym końcu immunoglobiny.sylstaa wrote:Nie masz inf. w opisie? Ja miałam we wnioskach badania inf. o wskazaniu do zastosowania ivig.Śnieżka
Aniołek- 10 tc [*] 2019
Aniołek- 7 tc [*]2021
Aniołek- cb 2022
Aniołek-cb 2025
Starania od 08.2016
I dla Nas zaświeci słońce... -
U mnie jest wyjaśnienie zalecenia ivig z powodu obniżonej liczby limfocytów T regulatorowych (CD25+)Śnieżka90 wrote:Opis jest dziwny, mam ponizej norm i zalecenia to hCG, seks i na samym końcu immunoglobiny.👩🏻🦰’92 + 🧔🏻♂️’90 | starania od 04.2022
obniżona rezerwa jajnikowa, adenomioza, KIR AA, RIF
teratozoospermia
03.2023 - 03.2025
2x IUI, 2x IMSI, 4 transfery zdrowych zarodków, 3x obstawa immunologiczna, nigdy b-hCG+
05.2025 IMSI, ❄️4AB zdrowy po PGT-A
IPLE & minihistero❌
wyciszenie Diphereline x3✅
ivig + FET⏳ -
Cześć,
mam do sprzedania immunoglobulinę Bioven 10% 100ml (mam 2 opakowania) ale uwaga termin jest do końca grudnia. Trzymałam Bioven dla siebie, ale mój transfer nie odbędzie w tym roku, także jeśli ktoś jest zainteresowany, to proszę o wiadomość. Odbiór tylko w Warszawie, ponieważ immunoglobulinę przechowuje w lodówce.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada, 08:42
-
Cześć. Robiłam cross match w swojej klinice oni wysyłali do laboratorium APC w Łodzi. Ale odbierałam badanie przez ALAB. W związku z tym napisała do ALAB czy robią cross match w jakiej cenie i ile się czeka. I ogóle jest lepsze pod względem ceny, oczekiwania i dostępności. Niby konsultant twierdził, że to badanie jest wykonywane przez ich placówki. I zastanawiam czy czy warto jednak robić to badanie przez ALAB.
Czy któraś z Was robiła i ma jakieś doświadczenia w zakresie dokładności czy potem porównywalności do tych z APC? Ogólnie te wyniki są procentowe, mi wyszło sporo powyżej pozytywnego. Ja będzie spadać to raczej powinno być widać tu czy tu właściwą tendencje. Ale tak się zastanawiam czy ma to jakieś znaczenie gdzie zrobię to badnie.