Immunoglobuliny informacje
-
WIADOMOŚĆ
-
Klusek wrote:Cześć,
czy ktoś potrzebuje immunoglobulin, Flebogammy?
Mamy dwie buteleczki oryginalnie zaplombowane, ważne ponad rok. Wyszło trochę komplikacji.👩94’
•adenomioza
•kir bx z jednym DS
🧔♂️93’
•obniżone parametry nasienia, wysoka fragmentacja
1 IVF
4x beta 0
2 IVF
1x beta 0
Zostały ❄️❄️ po PGTA -
Klusek wrote:Jest z tym okropny problem we Wrocławiu. Zimą jak dzwoniłam to Invimed mówił że podają pacjentkom spoza kliniki. Najbliżej potem jeszcze jedna klinika w Katowicach. Jak dzwoniłam pod koniec marca 2025 umowic się na konkretny termin to zarówno jedna i druga klinika odmówiła, mówiąc że nie mając miejsca na 'obce' pacjentki, zmienili politykę...
Finalnie umówieni byliśmy wstępnie na wlew w Gamecie w Warszawie, bo nigdzie we Wrocławiu nie wyrażali zgody -
Cześć wszystkimi,
Mam pytanie dotyczące immunoglobulin Flebogamma.
Po roku ponownie będę je przyjmować i chciałabym dowiedzieć się, czy macie jakies aktualnie informacje.
Noże któraś z Was sie orientuje jakie są aktualne ceny oraz które apteki mają je w swojej ofercie.
Czy ktoś ma informacje na ten temat?
Z góry bardzo dziękuję 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia, 23:57
-
Klusek wrote:Cześć,
czy ktoś potrzebuje immunoglobulin, Flebogammy?
Mamy dwie buteleczki oryginalnie zaplombowane, ważne ponad rok. Wyszło trochę komplikacji.Klusek lubi tę wiadomość
👩94’
•adenomioza
•kir bx z jednym DS
🧔♂️93’
•obniżone parametry nasienia, wysoka fragmentacja
1 IVF
4x beta 0
2 IVF
1x beta 0
Zostały ❄️❄️ po PGTA -
Empetka wrote:Cześć wszystkimi,
Mam pytanie dotyczące immunoglobulin Flebogamma.
Po roku ponownie będę je przyjmować i chciałabym dowiedzieć się, czy macie jakies aktualnie informacje.
Noże któraś z Was sie orientuje jakie są aktualne ceny oraz które apteki mają je w swojej ofercie.
Czy ktoś ma informacje na ten temat?
Z góry bardzo dziękuję 😁
Też chętnie się dowiem gdzie udało wam się upolować najtaniej w ostatnim czasie . Ja póki co najlepsza ofertę znalazłam w Ave : jedna butelka 200ml 15812 KCEmpetka lubi tę wiadomość
-
Sofija.91 wrote:Też chętnie się dowiem gdzie udało wam się upolować najtaniej w ostatnim czasie . Ja póki co najlepsza ofertę znalazłam w Ave : jedna butelka 200ml 15812 KC👩🏻🦰’92 + 🧔🏻♂️’90 | starania od 04.2022
obniżona rezerwa jajnikowa, KIR AA
teratozoospermia
11.2023 - 03.2025
2x IMSI, 4 transfery zdrowych zarodków, 3x obstawa immunologiczna, nigdy b-hCG+
05.2025
IMSI, ❄️4AB zdrowy po PGT-A
IPLE: areceptywne endometrium
Minihistero: adenomioza, przewlekłe zapalenie, przerost i polipowatość endometrium
➡️antybiotyki + wyciszenie Diphereline x2 -
Klusek wrote:Jest z tym okropny problem we Wrocławiu. Zimą jak dzwoniłam to Invimed mówił że podają pacjentkom spoza kliniki. Najbliżej potem jeszcze jedna klinika w Katowicach. Jak dzwoniłam pod koniec marca 2025 umowic się na konkretny termin to zarówno jedna i druga klinika odmówiła, mówiąc że nie mając miejsca na 'obce' pacjentki, zmienili politykę...
Finalnie umówieni byliśmy wstępnie na wlew w Gamecie w Warszawie, bo nigdzie we Wrocławiu nie wyrażali zgody -
Dziekuje za odpowiedz. No nic we Wroclawiu nie znalazlam poza InVimed ale oni mozliwe ze tylko swoim pacjentkom podaja. A ja bylam ich pacjentkom i juz nie jestem
No najblizej Poznan ale tam chcieli 900zl za podanie i jestem aktualnie na wlewach w Vigir Point w Tychach kolo Katowic. 400zl. Serdecznie polecam. Przemila Pani i mozna wejsc bez uprzedniego umowionego spotkania.Klusek, Empetka lubią tę wiadomość
-
Ewela1111zabka wrote:Dziekuje za odpowiedz. No nic we Wroclawiu nie znalazlam poza InVimed ale oni mozliwe ze tylko swoim pacjentkom podaja. A ja bylam ich pacjentkom i juz nie jestem
No najblizej Poznan ale tam chcieli 900zl za podanie i jestem aktualnie na wlewach w Vigir Point w Tychach kolo Katowic. 400zl. Serdecznie polecam. Przemila Pani i mozna wejsc bez uprzedniego umowionego spotkania.
Jak tanio! Mi w Wwa mówili 900zl, w pozostałych klinikach zanim odmawiali 1300, 1200 bo dodatkowa wizyta dochodziła kwalifikacyjna.Empetka lubi tę wiadomość
Od 10 lat walka z endometriozą 💪
Laparotomia, laparoskopia
Od 2 lat dieta przeciwzapalna 🤍
3 nieudane procedury
2 poronienia
Walka o kolejną ciążę ❤️ -
Ewela1111zabka wrote:Dziekuje za odpowiedz. No nic we Wroclawiu nie znalazlam poza InVimed ale oni mozliwe ze tylko swoim pacjentkom podaja. A ja bylam ich pacjentkom i juz nie jestem
No najblizej Poznan ale tam chcieli 900zl za podanie i jestem aktualnie na wlewach w Vigir Point w Tychach kolo Katowic. 400zl. Serdecznie polecam. Przemila Pani i mozna wejsc bez uprzedniego umowionego spotkania.
A można spytać ile czasu trwał Twój wlew ?
-
Empetka wrote:A można spytać ile czasu trwał Twój wlew ?
Na poczatku tak jakby mi sie w glowie zakrecilo ale nie wiem czy to przez to ze wpadlam spozniona i jeszcze mialam przygody po drodze. I Pani doradzila ze moze mi poda kroplowke z elektrolitami i faktycznie wyszlo ze bylam odwodniona. Dr Pasnik mi powtarzal ze przy tych wlewach zalecane duzo pic przed i w trakcie wiec jak macie opcje to tez polecam jednoczesnie taka nawadnijaca kroplowke. 100 zl doplacilam i sie odrazu lepiej poczulam powiem Wam. -
Ewela1111zabka wrote:Pewnie! 4h ogolnie rowno praktycznie.
Na poczatku tak jakby mi sie w glowie zakrecilo ale nie wiem czy to przez to ze wpadlam spozniona i jeszcze mialam przygody po drodze. I Pani doradzila ze moze mi poda kroplowke z elektrolitami i faktycznie wyszlo ze bylam odwodniona. Dr Pasnik mi powtarzal ze przy tych wlewach zalecane duzo pic przed i w trakcie wiec jak macie opcje to tez polecam jednoczesnie taka nawadnijaca kroplowke. 100 zl doplacilam i sie odrazu lepiej poczulam powiem Wam.
To szybko, ja ostatnio spędziłam pod kroplówką prawie 9h ( 2x200 ml) i zastanawiałam sie czy to norma I jak sprawa wygląda u innych.
Dziękuję za odpowiedź.
Pozdrawiam
😀 -
Czy ktoś potrzebuje może immunoglobuliny - Flebogamma? 🤗
Mamy dwie buteleczki po 200ml , 50mg/ml ( w sumie 20g), oryginalnie zaplombowane, ważne ponad rok, zapisane przez dr P..Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia, 23:04
Od 10 lat walka z endometriozą 💪
Laparotomia, laparoskopia
Od 2 lat dieta przeciwzapalna 🤍
3 nieudane procedury
2 poronienia
Walka o kolejną ciążę ❤️ -
Mam immunoglobuliny Flebogammę 50mg/ml,
2 butelki po 200 ml. Lek przepisany przez docenta P. zakupiony w aptece w Czechach. Cały czas przechowywany w lodówce, data ważności 09.2026r.
Może ktoś chętny?kariotypy ✅
antytrombina III ✅
trombofilia ✅
homocysteina ✅
antykoagulant toczniowy ✅
cytokiny ✅
białko c, białko s ✅
zespół antyfosfolipidowy ✅
biopsja endometrium ✅
HLA-C - wynik obojga C1C1 ✅
KIR - haplotyp Bx, 4/6 - najważniejsze wykryte ✅
cross match - 21% ❌
allo-MLR - 0% ❌
Pierwsza stymulacja, 3 zarodki 4BC
• Trzy nieudane transfery, brak implantacji, beta <0,10
Druga stymulacja, 2 zarodki, 4AA i 3AB
• Transfer 03.04 - 4AA (estrofem, lutinus, progesterone besins, agolutin, neoparin, immunoglobuliny)
8dpt <0,20
• Transfer 30.04 - 3AB (estrofem, lutinus, progesterone besins, prograf, neoparin)
10dpt < 0,10 -