X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Immunoglobuliny informacje
Odpowiedz

Immunoglobuliny informacje

Oceń ten wątek:
  • Qwerty1983 Koleżanka

Wysłany: 21 sierpnia, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela1111zabka wrote:
    Witam, dziewczyny gdzie w okolicach Wroclawia moge miec podany wlew z immunoglobulin? Nigdzie nie moge znalezc w okolicy:/

W Katowice robiłam wlew immunoglobuliny w Vigorpoint

• Joannaa Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klusek wrote:
    Cześć,

czy ktoś potrzebuje immunoglobulin, Flebogammy?

Mamy dwie buteleczki oryginalnie zaplombowane, ważne ponad rok. Wyszło trochę komplikacji.
    Jestem zainteresowana, wysłałam zaproszenie

👩94’
    •adenomioza
    •kir bx z jednym DS
    🧔‍♂️93’
    •obniżone parametry nasienia, wysoka fragmentacja
    1 IVF
    4x beta 0
    2 IVF
    1x beta 0
    Zostały ❄️❄️ po PGTA
  • Ewela1111zabka Nowa

Wysłany: 21 sierpnia, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klusek wrote:
    Jest z tym okropny problem we Wrocławiu. Zimą jak dzwoniłam to Invimed mówił że podają pacjentkom spoza kliniki. Najbliżej potem jeszcze jedna klinika w Katowicach. Jak dzwoniłam pod koniec marca 2025 umowic się na konkretny termin to zarówno jedna i druga klinika odmówiła, mówiąc że nie mając miejsca na 'obce' pacjentki, zmienili politykę...

Finalnie umówieni byliśmy wstępnie na wlew w Gamecie w Warszawie, bo nigdzie we Wrocławiu nie wyrażali zgody :(

• Empetka Debiutantka

Wysłany: 21 sierpnia, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkimi,
    ​Mam pytanie dotyczące immunoglobulin Flebogamma.
    Po roku ponownie będę je przyjmować i chciałabym dowiedzieć się, czy macie jakies aktualnie informacje.
    Noże któraś z Was sie orientuje jakie są aktualne ceny oraz które apteki mają je w swojej ofercie.

Czy ktoś ma informacje na ten temat?

Z góry bardzo dziękuję 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia, 23:57

• Joannaa Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klusek wrote:
    Cześć,

czy ktoś potrzebuje immunoglobulin, Flebogammy?

Mamy dwie buteleczki oryginalnie zaplombowane, ważne ponad rok. Wyszło trochę komplikacji.
    Wysłałam wiadomość.

Klusek lubi tę wiadomość

👩94’
    •adenomioza
    •kir bx z jednym DS
    🧔‍♂️93’
    •obniżone parametry nasienia, wysoka fragmentacja
    1 IVF
    4x beta 0
    2 IVF
    1x beta 0
    Zostały ❄️❄️ po PGTA
  • Sofija.91 Debiutantka

Wysłany: 22 sierpnia, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Empetka wrote:
    Cześć wszystkimi,
    ​Mam pytanie dotyczące immunoglobulin Flebogamma.
    Po roku ponownie będę je przyjmować i chciałabym dowiedzieć się, czy macie jakies aktualnie informacje.
    Noże któraś z Was sie orientuje jakie są aktualne ceny oraz które apteki mają je w swojej ofercie.

Czy ktoś ma informacje na ten temat?

Z góry bardzo dziękuję 😁

Też chętnie się dowiem gdzie udało wam się upolować najtaniej w ostatnim czasie . Ja póki co najlepsza ofertę znalazłam w Ave : jedna butelka 200ml 15812 KC

Empetka lubi tę wiadomość

• sylstaa Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sofija.91 wrote:
    Też chętnie się dowiem gdzie udało wam się upolować najtaniej w ostatnim czasie . Ja póki co najlepsza ofertę znalazłam w Ave : jedna butelka 200ml 15812 KC
    Ja pod koniec lipca kupowałam w Trutnovie, cena podobna -15.800 koron/200ml

👩🏻‍🦰’92 + 🧔🏻‍♂️’90 | starania od 04.2022
    obniżona rezerwa jajnikowa, KIR AA
    teratozoospermia

11.2023 - 03.2025
    2x IMSI, 4 transfery zdrowych zarodków, 3x obstawa immunologiczna, nigdy b-hCG+

05.2025
    IMSI, ❄️4AB zdrowy po PGT-A
    IPLE: areceptywne endometrium
    Minihistero: adenomioza, przewlekłe zapalenie, przerost i polipowatość endometrium

➡️antybiotyki + wyciszenie Diphereline x2
  • Ewela1111zabka Nowa

Wysłany: 22 sierpnia, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klusek wrote:
    Jest z tym okropny problem we Wrocławiu. Zimą jak dzwoniłam to Invimed mówił że podają pacjentkom spoza kliniki. Najbliżej potem jeszcze jedna klinika w Katowicach. Jak dzwoniłam pod koniec marca 2025 umowic się na konkretny termin to zarówno jedna i druga klinika odmówiła, mówiąc że nie mając miejsca na 'obce' pacjentki, zmienili politykę...

Finalnie umówieni byliśmy wstępnie na wlew w Gamecie w Warszawie, bo nigdzie we Wrocławiu nie wyrażali zgody :(

• Ewela1111zabka Nowa

Wysłany: 22 sierpnia, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za odpowiedz. No nic we Wroclawiu nie znalazlam poza InVimed ale oni mozliwe ze tylko swoim pacjentkom podaja. A ja bylam ich pacjentkom i juz nie jestem ;)
    No najblizej Poznan ale tam chcieli 900zl za podanie i jestem aktualnie na wlewach w Vigir Point w Tychach kolo Katowic. 400zl. Serdecznie polecam. Przemila Pani i mozna wejsc bez uprzedniego umowionego spotkania.

Klusek, Empetka lubią tę wiadomość

• Klusek Znajoma

Wysłany: 25 sierpnia, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela1111zabka wrote:
    Dziekuje za odpowiedz. No nic we Wroclawiu nie znalazlam poza InVimed ale oni mozliwe ze tylko swoim pacjentkom podaja. A ja bylam ich pacjentkom i juz nie jestem ;)
    No najblizej Poznan ale tam chcieli 900zl za podanie i jestem aktualnie na wlewach w Vigir Point w Tychach kolo Katowic. 400zl. Serdecznie polecam. Przemila Pani i mozna wejsc bez uprzedniego umowionego spotkania.

Jak tanio! Mi w Wwa mówili 900zl, w pozostałych klinikach zanim odmawiali 1300, 1200 bo dodatkowa wizyta dochodziła kwalifikacyjna.

Empetka lubi tę wiadomość

Od 10 lat walka z endometriozą 💪
    Laparotomia, laparoskopia

Od 2 lat dieta przeciwzapalna 🤍

3 nieudane procedury
    2 poronienia

Walka o kolejną ciążę ❤️
  • Empetka Debiutantka

Wysłany: 27 sierpnia, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela1111zabka wrote:

A można spytać ile czasu trwał Twój wlew ?

• Empetka Debiutantka

Wysłany: 27 sierpnia, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylstaa wrote:
    Ja pod koniec lipca kupowałam w Trutnovie, cena podobna -15.800 koron/200ml

Dziękuję za odpowiedzi. Dziś udało mi się dziś kupić w Ostrawie, w aptece Arnika, w cenie 15 700 koron za butelkę 200 ml.

• Ewela1111zabka Nowa

Wysłany: 28 sierpnia, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Empetka wrote:
    A można spytać ile czasu trwał Twój wlew ?
    Pewnie! 4h ogolnie rowno praktycznie.
    Na poczatku tak jakby mi sie w glowie zakrecilo ale nie wiem czy to przez to ze wpadlam spozniona i jeszcze mialam przygody po drodze. I Pani doradzila ze moze mi poda kroplowke z elektrolitami i faktycznie wyszlo ze bylam odwodniona. Dr Pasnik mi powtarzal ze przy tych wlewach zalecane duzo pic przed i w trakcie wiec jak macie opcje to tez polecam jednoczesnie taka nawadnijaca kroplowke. 100 zl doplacilam i sie odrazu lepiej poczulam powiem Wam.

• Empetka Debiutantka

Wysłany: 29 sierpnia, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela1111zabka wrote:
    Pewnie! 4h ogolnie rowno praktycznie.
    Na poczatku tak jakby mi sie w glowie zakrecilo ale nie wiem czy to przez to ze wpadlam spozniona i jeszcze mialam przygody po drodze. I Pani doradzila ze moze mi poda kroplowke z elektrolitami i faktycznie wyszlo ze bylam odwodniona. Dr Pasnik mi powtarzal ze przy tych wlewach zalecane duzo pic przed i w trakcie wiec jak macie opcje to tez polecam jednoczesnie taka nawadnijaca kroplowke. 100 zl doplacilam i sie odrazu lepiej poczulam powiem Wam.

To szybko, ja ostatnio spędziłam pod kroplówką prawie 9h ( 2x200 ml) i zastanawiałam sie czy to norma I jak sprawa wygląda u innych.

Dziękuję za odpowiedź.

Pozdrawiam
    😀

• Klusek Znajoma

Wysłany: 30 sierpnia, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoś potrzebuje może immunoglobuliny - Flebogamma? 🤗

Mamy dwie buteleczki po 200ml , 50mg/ml ( w sumie 20g), oryginalnie zaplombowane, ważne ponad rok, zapisane przez dr P..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia, 23:04

Od 10 lat walka z endometriozą 💪
    Laparotomia, laparoskopia

Od 2 lat dieta przeciwzapalna 🤍

3 nieudane procedury
    2 poronienia

Walka o kolejną ciążę ❤️
  • Kinga_10 Nowa

Wysłany: 31 sierpnia, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoś może potrzebuje immunoglobuliny - Privigen 100/ml (10%) pojemność 200 ml tj. 20 g. Zakupione w Niemczech. Data ważności 03.2027

• Frotka Znajoma

Wysłany: 31 sierpnia, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam immunoglobuliny Flebogammę 50mg/ml,
    2 butelki po 200 ml. Lek przepisany przez docenta P. zakupiony w aptece w Czechach. Cały czas przechowywany w lodówce, data ważności 09.2026r.
    Może ktoś chętny?

kariotypy ✅
    antytrombina III ✅
    trombofilia ✅
    homocysteina ✅
    antykoagulant toczniowy ✅
    cytokiny ✅
    białko c, białko s ✅
    zespół antyfosfolipidowy ✅
    biopsja endometrium ✅
    HLA-C - wynik obojga C1C1 ✅
    KIR - haplotyp Bx, 4/6 - najważniejsze wykryte ✅

cross match - 21% ❌
    allo-MLR - 0% ❌

Pierwsza stymulacja, 3 zarodki 4BC
    • Trzy nieudane transfery, brak implantacji, beta <0,10

Druga stymulacja, 2 zarodki, 4AA i 3AB
    • Transfer 03.04 - 4AA (estrofem, lutinus, progesterone besins, agolutin, neoparin, immunoglobuliny)
    8dpt <0,20

• Transfer 30.04 - 3AB (estrofem, lutinus, progesterone besins, prograf, neoparin)
    10dpt < 0,10
‹‹ 114 115 116 117 118
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ