Immunoglobuliny informacje
-
WIADOMOŚĆ
-
Mam, zaakceptowałam zaproszenieKatia86 wrote:Ma ktoś na sprzedaż immunoglobiny??
👱🏻♀️27 🧔🏻♂️34
Starania od 09.2021
KIR AA, endometrioza, niedoczynność tarczycy.
AMH 0,7-0,9 ng/ml
03.23 I IVF
❄️4BA❄️4BA❄️3BB
28.03 FET ❄️4BA 💚
5dpt ⏸️ | 8dpt 25,24 |10dpt 49,94 | 14 dpt 436,9 | 16 dpt 1304 | 20dpt 5219 | 24dpt 9860 | 27dpt 💚 6+3 💔👼 łyżeczkowanie x2 😫
18.09 FET ❄️4BA ❌(accofil, EG)
13.11 FET ❄️3BB ❌(accofil, EG, heparyna)
01.24 II IVF ❌
➡️ Zmiana kliniki.
07.24 III IVF ❄️ 5AA po PGT-A
07.25 ⏸️ NATURALS 🤰🏼bety 🆗
24.07 1,67cm 👶
14.08 3,27cm człowieka 💚
NIFTY ➡️ zdrowa dziewczynka 🩷

-
Jest to moj pierwszy post na forum...
Mam ogromne prośbę o pomoc.
Potrzebuje podania immunoglobulin 2x20g.
Czy ktoś ma jakieś preparaty na sprzedaż?
Widzę, że opcja jest kupienie tego w czeskiej aptece - jak to się odbywa? Trzeba mieć receptę, skierowanie? Da się to zrobić telefonicznie/internetowo czy trzeba odebrać osobiście?
Czy w Warszawie lub okolicach (lub innym mieście w Polsce) znacie jakieś przychodnie gdzie można mieć podany kupiony przez siebie preparat?
Będę niezmiernie wdzięczna za wszelka pomoc 😟
Renfri92, iska0108 lubią tę wiadomość
-
Maura8 wrote:Jest to moj pierwszy post na forum...
Mam ogromne prośbę o pomoc.
Potrzebuje podania immunoglobulin 2x20g.
Czy ktoś ma jakieś preparaty na sprzedaż?
Widzę, że opcja jest kupienie tego w czeskiej aptece - jak to się odbywa? Trzeba mieć receptę, skierowanie? Da się to zrobić telefonicznie/internetowo czy trzeba odebrać osobiście?
Czy w Warszawie lub okolicach (lub innym mieście w Polsce) znacie jakieś przychodnie gdzie można mieć podany kupiony przez siebie preparat?
Będę niezmiernie wdzięczna za wszelka pomoc 😟
Ja mam na sprzedaż 20g flebogammy ważnej do 04/2026, zapraszam do kontaktu
👱🏻♀️27 🧔🏻♂️34
Starania od 09.2021
AMH 0,7-0,9 ng/ml
03.23 I IVF
❄️4BA❄️4BA❄️3BB
28.03 FET ❄️4BA 💚
5dpt ⏸️ | 8dpt 25,24 |10dpt 49,94 | 14 dpt 436,9 | 16 dpt 1304 | 20dpt 5219 | 24dpt 9860 | 27dpt 💚 6+3 💔👼 łyżeczkowanie x2 😫
01.24 II IVF ❌
➡️ Zmiana kliniki.
24.07 1,67cm 👶
14.08 3,27cm człowieka 💚

-
Wysłałam zaproszenie do przyjaciółek, sprawdź proszę i zaakceptuj, wtedy będziemy mogły pisać na privMaura8 wrote:Bardzo dziękuję, jak się mogę skontaktować prywatnie ws szczegółów (miejsce odbioru, cena?). Czy znasz miejsca - przychodnie które podają kupiona IVIG i gdzie można to bezpiecznie zrobić?
Maura8 lubi tę wiadomość
👱🏻♀️27 🧔🏻♂️34
Starania od 09.2021
AMH 0,7-0,9 ng/ml
03.23 I IVF
❄️4BA❄️4BA❄️3BB
28.03 FET ❄️4BA 💚
01.24 II IVF ❌
➡️ Zmiana kliniki.
24.07 1,67cm 👶
14.08 3,27cm człowieka 💚

-
Napisałam do Ciebie ☺️Maura8 wrote:Bardzo dziękuję, jak się mogę skontaktować prywatnie ws szczegółów (miejsce odbioru, cena?). Czy znasz miejsca - przychodnie które podają kupiona IVIG i gdzie można to bezpiecznie zrobić?👱🏻♀️27 🧔🏻♂️34
Starania od 09.2021
AMH 0,7-0,9 ng/ml
03.23 I IVF
❄️4BA❄️4BA❄️3BB
28.03 FET ❄️4BA 💚
01.24 II IVF ❌
➡️ Zmiana kliniki.
24.07 1,67cm 👶
14.08 3,27cm człowieka 💚

-
Witam, czy ktoś z Państwa ma do sprzedania lek Flebogamma? Lek pilnie potrzebny, a recepty raczej nie uda nam się załatwić. Jestem z okolic Łodzi.
Gdyby ktoś miał ten lek z dobrą datą ważności i chciał odsprzedać, to proszę o kontakt.
Mój tel. 720828791 -
Hej, to mój pierwszy post, ale forum śledzę od dawna.
Od siebie chciałam napisać, że mi immunoglobuliny pomogły dopiero za drugim razem. To był piąty transfer (zbadany zarodek ale niby najsłabszy 2/3bb z szóstej doby). Totalnie w niego nie wierzyłam, bo dwa miesiące wcześniej miałam transfer super zarodka z ivig 20g. Nie pomogło. Byłam załamana. Ale w grudniu podeszliśmy jeszcze raz z ivig. Miałam zalecenia od dra P i dra M z Łodzi. Zdesperowana trochę połączyłam ich zalecenia i dzięki temu dzisiaj tule swoje Maleństwo. Wierzę że to z zwiększoną dawka ivig pomogła. Do tego był intralipid, encorton, progesteron, estrofem, antybiotyk miesiąc wcześniej plus scratching endometrium, acard, relanium, tona melisy i pewnie jeszcze coś o czym zdążyłam zapomnieć.
Tak czy inaczej, mi się udało. Zostały mi dwie butelki Flebogamma 10g/200ml. Data do 9/2026. (Planuje drugie dziecko ale nie zdążę wykorzystać, a dobrze aby komuś pomogło). Jestem z Waw. Jeśli komuś się przydadzą, to piszcie.
Asssia lubi tę wiadomość
-
Ola75 wrote:Witam, czy ktoś z Państwa ma do sprzedania lek Flebogamma? Lek pilnie potrzebny, a recepty raczej nie uda nam się załatwić. Jestem z okolic Łodzi.
Gdyby ktoś miał ten lek z dobrą datą ważności i chciał odsprzedać, to proszę o kontakt.
Mój tel. 720828791
Mam 2x10g/200ml Flebogamma ważna do 9/2026. Najlepiej Warszawa/okolice. -
Cześć dziewczyny. Zagadnęłam tu do Was z wątku o Komórce dawczyni. Za mną 4 podejscia z KD ze względu na brak odpowiedzi na moich komorkach. Wszystko opisałam w mojej stopce (dwa podejścia beta 0, wyszedł stan zapalny więc przeszłam leczenie, trzecie podejście udało się ale poroniłam w 8tc i myślałam, że to po prostu pech ale teraz mam czwarte podejście i po 15 dpt beta zaczyna zwalniać więc pewnie biochem).
Czeka mnie ostatnie podejście w programie ministerialnym i chyba znowu muszę wrócić do immunologii bo wychodzi na to, że nie wszystkie karty zostały odkryte. Konsultowalam się z dr.Sydorem i stwierdził, że w wynikach nie widzi przyczyny ( umieściłam też w stopce) polecił wtedy badania w kierunku tego stanu zapalnego natomiast wychodzi na to, że jednak jest coś jeszcze. Zaznaczę, że wszystkie te podejścia były z przebadanymi zarodkami wysokiej klasy od młodych dawczyń i w sumie dzięki temu wiem, że muszę chyba pogrzebać w immunologii bo resztę wykluczylam. Proszę o Waszą poradę odnośnie immunoglobulin. Możecie napisać coś więcej? Kiedy immunoglobuliny a kiedy intralipid? Bo to chyba nie to samo? Jaki koszt? Gdzie podają? Trzeba szukać jakiejś pielęgniarki na własną rękę czy szpital? Kiedy to się podaje? Sydor wspominał, że w przypadku niepowodzenia mi to poleci. Czy udało Wam się w końcu po takim leczeniu? Tracę nadzieję🥹♀️♂️ obydwoje po 38
On - zdrowy
Ona: AMH (1.26-2.2023, 1.08-5.2023,O.26- 1.2024)
Allo:28.3
Cross:35.9
CMT:9%
przeciwciała: ujemne
V Leiden: ujemny
Czynnik II (protrombiny) brak mutacji
Czynnik VR2: brak mutacji
MTHFR: układ heterozygotyczny
Zespół łamliwego chromosomu X: brak
KirBxzdel2DL5,2DS1,2DS5,
Obydwoje HLA-C: C2C2
Pod opieką kliniki od 2023
3 próby na swoich komórkach, KRAKOVI
1)jedna blas,chora po PGT
2)nic nie dotrwało do5dob, Zoladex
3) mini stymu - no answer
DECYZJA KD (25l), INVICTA
6 kom, 4 blastocysty( 511,522,523), PGT: 3 ok
1 transfer: 11.2024 - beta 0
Atosiban na moją prośbę:
2 transfer: 03.2025- beta 0
Histeroskopia- stan zapalny endo(10 dni Metronidazol, Macmirror, Unidox)
3 tran: 06.2025, 8 t.c 💔
znowu:10 dni Metronidazol, Macmirror, Unidox
NOWA DAWCZYNI-25l
6 kom, 4 blas(2x:511,2x:522)
Po PGT: 2 ok (511 i 522)
Encorton, Accofil, Clexane,No spa,Prolutex
15.10 transfer 511
15 dpt: cb💔
Immunoglobuliny-ostatnia nadzieja🍀 -
Angelles wrote:Cześć dziewczyny. Zagadnęłam tu do Was z wątku o Komórce dawczyni. Za mną 4 podejscia z KD ze względu na brak odpowiedzi na moich komorkach. Wszystko opisałam w mojej stopce (dwa podejścia beta 0, wyszedł stan zapalny więc przeszłam leczenie, trzecie podejście udało się ale poroniłam w 8tc i myślałam, że to po prostu pech ale teraz mam czwarte podejście i po 15 dpt beta zaczyna zwalniać więc pewnie biochem).
Czeka mnie ostatnie podejście w programie ministerialnym i chyba znowu muszę wrócić do immunologii bo wychodzi na to, że nie wszystkie karty zostały odkryte. Konsultowalam się z dr.Sydorem i stwierdził, że w wynikach nie widzi przyczyny ( umieściłam też w stopce) polecił wtedy badania w kierunku tego stanu zapalnego natomiast wychodzi na to, że jednak jest coś jeszcze. Zaznaczę, że wszystkie te podejścia były z przebadanymi zarodkami wysokiej klasy od młodych dawczyń i w sumie dzięki temu wiem, że muszę chyba pogrzebać w immunologii bo resztę wykluczylam. Proszę o Waszą poradę odnośnie immunoglobulin. Możecie napisać coś więcej? Kiedy immunoglobuliny a kiedy intralipid? Bo to chyba nie to samo? Jaki koszt? Gdzie podają? Trzeba szukać jakiejś pielęgniarki na własną rękę czy szpital? Kiedy to się podaje? Sydor wspominał, że w przypadku niepowodzenia mi to poleci. Czy udało Wam się w końcu po takim leczeniu? Tracę nadzieję🥹
Hej, u mnie immunoglobuliny wjechały jak okazało się że po 3 transferach i dwóch biochemiach wyszło allo mlr 0 i też rozjechane cytokiny (duży atak na zarodek).
Leczyłam się jednocześnie u M. młodego i P. w Łodzi. Jeden dał intralipid do immunoglobulin, drugi nie. Jeden chciał dorzucić accofil, drugi nie.
Ostatecznie poszłam bardziej tokiem M., bo przy samych zaleceniach P. pierwszy transfer z immunoglobulinami mi się nie udał (nawet nie było biochemii, a zarodek przebadany).
Do 5 transferu podeszłam z większą dawką ivig, jak zalecił dr M. Aczkolwiek mocno namawiał na szczepienia twierdząc że ivig jest „mało bezpieczne”, nie tłumacząc dokładnie dlaczego. Docent P. zapewnił o bezpieczeństwie immunoglobulin.
Tak czy inaczej, u mnie 5 transfer z ivig i najsłabszym zarodkiem się udał. Miałam też intralipid, heparynę, acard, wiele innych leków dodatkowo. (Intralipid i ivig to nie to samo, ale z tego co się orientuję, to immunolog z Waw stosuje chyba zamiennie, ale to tylko tak słyszałam.
Ja podawałam w klinikach warszawskich i raz miałam prywatną pielęgniarkę. Cena za usługę wlewu to od 500 do 1000 zł (zależy która opcja i klinika). Do tego koszt samego leku. Najczęściej chyba dziewczyny (i ja też), biorą Flebogamma. Jedna butelka 10g to koszt ok 2200 zł, trzeba kupić w Czechach. Najczęściej podaje się 20g dwukrotnie (1x20 g przed i 1x20g po transferze), czyli koszt ok 4500 za dwie buteleczki 10g. (Ale dziewczyny też sprzedają tutaj). Wiem że podają też w Poznaniu, Krakowie i Katowicach (tzn. Podawali jak brałam w grudniu/styczniu). Ja brałam kilka dni przed transferem i kilka dni po transferze jak beta była dodatnia. Wlewy trwały ok 8 godzin. Z tym że ja miałam większą dawkę niż 20g. Ale u wielu dziewczyn udaje się przy standardowych dawkach.
No i jak mówię, mi pierwszy transfer z immunoglobulinami (20g) i intralipidem się nie udał. Dopiero po miesięcznej przerwie i dorzuceniu paru leków, procedur i większej dawce ivig, udało się i dzisiaj maluch ma ponad miesiąc.
Wierzę że u mnie był duży problem z immunologia i ivig pomogło. Nie wiem czy było jedynym remedium, ale myślę że miało swój udział w tym wszystkim.
Daj znać jeśli masz jakieś pytania.
Asssia, Angelles lubią tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny,
Ja podobnie jak Angelles zaglądam tu z innego forum.
Badam immunologie i na razie cross-match 65%...jakoś strasznie dużo:( Czekam jeszcze na wynik allo. Coś czuję, że immunoglobuliny mogą być mi zlecone. Jak już będę wiedziała co i jak, zakładam ok.1.5 tyg. chętnie odkupię - okolice Warszawy.
Bo z tymi Czechami to na razie zielona w temacie...
Pozdrawiam.
-
A te immunoglobuliny to płyn czy jakieś saszetki czy gotowe worki takie kroplowkowe? I czy to musi być w lodówce bom zielona 😜♀️♂️ obydwoje po 38
On - zdrowy
Ona: AMH (1.26-2.2023, 1.08-5.2023,O.26- 1.2024)
Allo:28.3
Cross:35.9
CMT:9%
przeciwciała: ujemne
V Leiden: ujemny
Czynnik II (protrombiny) brak mutacji
Czynnik VR2: brak mutacji
MTHFR: układ heterozygotyczny
Zespół łamliwego chromosomu X: brak
KirBxzdel2DL5,2DS1,2DS5,
Obydwoje HLA-C: C2C2
Pod opieką kliniki od 2023
3 próby na swoich komórkach, KRAKOVI
1)jedna blas,chora po PGT
2)nic nie dotrwało do5dob, Zoladex
3) mini stymu - no answer
DECYZJA KD (25l), INVICTA
6 kom, 4 blastocysty( 511,522,523), PGT: 3 ok
1 transfer: 11.2024 - beta 0
Atosiban na moją prośbę:
2 transfer: 03.2025- beta 0
Histeroskopia- stan zapalny endo(10 dni Metronidazol, Macmirror, Unidox)
3 tran: 06.2025, 8 t.c 💔
znowu:10 dni Metronidazol, Macmirror, Unidox
NOWA DAWCZYNI-25l
6 kom, 4 blas(2x:511,2x:522)
Po PGT: 2 ok (511 i 522)
Encorton, Accofil, Clexane,No spa,Prolutex
15.10 transfer 511
15 dpt: cb💔
Immunoglobuliny-ostatnia nadzieja🍀 -
Angelles wrote:A te immunoglobuliny to płyn czy jakieś saszetki czy gotowe worki takie kroplowkowe? I czy to musi być w lodówce bom zielona 😜
Immunoglobuliny to gotowy płyn do podania. Na ulotce flebogammy jest tylko zalecenie ze ma być w temperaturze poniżej 30 stopni. Ale ani lekarz, ani apteka nie mówili nic o zaleceniach lodówkowych, tylko w nienasłonecznionym i niedostępnym miejscu dla dzieci. W aptece też mieli odłożone normalnie na półeczkę dla klientek.
Angelles lubi tę wiadomość
-
Asssia wrote:Cześć Dziewczyny,
Ja podobnie jak Angelles zaglądam tu z innego forum.
Badam immunologie i na razie cross-match 65%...jakoś strasznie dużo:( Czekam jeszcze na wynik allo. Coś czuję, że immunoglobuliny mogą być mi zlecone. Jak już będę wiedziała co i jak, zakładam ok.1.5 tyg. chętnie odkupię - okolice Warszawy.
Bo z tymi Czechami to na razie zielona w temacie...
Pozdrawiam.
Jeśli chodzi o Czechy to jest trochę „zabawy” z tym, bo trzeba pisać do apteki dowiedzieć się jakie mają ivig, trzeba mieć receptę papierową na ten konkretny preparat i to wszystko w 14 dni bo tyle jest ważna recepta, itp. Ale do ogarnięcia w razie czego.
Ale jak coś to jak mówię, zostały mi dwie butle po 10g, okolice Warszawy.
-
To ja rezerwuje u Ciebie;) Zaproszę Ciebie do koleżanek...tylko muszę ogarnąć jeszcze jak to się robi i pogadamy jeszcze co i jak. Bo jak coś to i tak mogę potrzebować więcej, przed transferem i po.
I wiadomo, że z tymi Czechami to kupa "zabawy"...Ale chyba warto....
A w Czechach to mają tylko po 10g czy też 20g?
Jakie tam mają ceny? Gdzie najlepiej to kupić? Cieszyn? Czy jakieś inne miejscowości?
Dziobak9004 lubi tę wiadomość