X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Immunoglobuliny informacje
Odpowiedz

Immunoglobuliny informacje

Oceń ten wątek:
  • iska0108 Autorytet

Wysłany: 23 września, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katia86 wrote:
    Ma ktoś na sprzedaż immunoglobiny??
    Mam, zaakceptowałam zaproszenie :)

👱🏻‍♀️27 🧔🏻‍♂️34
    Starania od 09.2021
    KIR AA, endometrioza, niedoczynność tarczycy.
    AMH 0,7-0,9 ng/ml
    03.23 I IVF
    ❄️4BA❄️4BA❄️3BB
    28.03 FET ❄️4BA 💚
    5dpt ⏸️ | 8dpt 25,24 |10dpt 49,94 | 14 dpt 436,9 | 16 dpt 1304 | 20dpt 5219 | 24dpt 9860 | 27dpt 💚 6+3 💔👼 łyżeczkowanie x2 😫
    18.09 FET ❄️4BA ❌(accofil, EG)
    13.11 FET ❄️3BB ❌(accofil, EG, heparyna)
    01.24 II IVF ❌

➡️ Zmiana kliniki.
    07.24 III IVF ❄️ 5AA po PGT-A
    07.25 ⏸️ NATURALS 🤰🏼bety 🆗
    24.07 1,67cm 👶
    14.08 3,27cm człowieka 💚
    NIFTY ➡️ zdrowa dziewczynka 🩷

preg.png
  • Maura8 Nowa

Wysłany: 25 września, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest to moj pierwszy post na forum...

Mam ogromne prośbę o pomoc.
    Potrzebuje podania immunoglobulin 2x20g.

Czy ktoś ma jakieś preparaty na sprzedaż?
    Widzę, że opcja jest kupienie tego w czeskiej aptece - jak to się odbywa? Trzeba mieć receptę, skierowanie? Da się to zrobić telefonicznie/internetowo czy trzeba odebrać osobiście?

Czy w Warszawie lub okolicach (lub innym mieście w Polsce) znacie jakieś przychodnie gdzie można mieć podany kupiony przez siebie preparat?

Będę niezmiernie wdzięczna za wszelka pomoc 😟

Renfri92, iska0108 lubią tę wiadomość

• iska0108 Autorytet

Wysłany: 25 września, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maura8 wrote:
    Jest to moj pierwszy post na forum...

Mam ogromne prośbę o pomoc.
    Potrzebuje podania immunoglobulin 2x20g.

Czy ktoś ma jakieś preparaty na sprzedaż?
    Widzę, że opcja jest kupienie tego w czeskiej aptece - jak to się odbywa? Trzeba mieć receptę, skierowanie? Da się to zrobić telefonicznie/internetowo czy trzeba odebrać osobiście?

Czy w Warszawie lub okolicach (lub innym mieście w Polsce) znacie jakieś przychodnie gdzie można mieć podany kupiony przez siebie preparat?

Będę niezmiernie wdzięczna za wszelka pomoc 😟

Ja mam na sprzedaż 20g flebogammy ważnej do 04/2026, zapraszam do kontaktu :)

👱🏻‍♀️27 🧔🏻‍♂️34
    Starania od 09.2021
    AMH 0,7-0,9 ng/ml
    03.23 I IVF
    ❄️4BA❄️4BA❄️3BB
    28.03 FET ❄️4BA 💚
    5dpt ⏸️ | 8dpt 25,24 |10dpt 49,94 | 14 dpt 436,9 | 16 dpt 1304 | 20dpt 5219 | 24dpt 9860 | 27dpt 💚 6+3 💔👼 łyżeczkowanie x2 😫
    01.24 II IVF ❌

➡️ Zmiana kliniki.
    24.07 1,67cm 👶
    14.08 3,27cm człowieka 💚

preg.png
  • Maura8 Nowa

Wysłany: 25 września, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo dziękuję, jak się mogę skontaktować prywatnie ws szczegółów (miejsce odbioru, cena?). Czy znasz miejsca - przychodnie które podają kupiona IVIG i gdzie można to bezpiecznie zrobić?

• iska0108 Autorytet

Wysłany: 25 września, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maura8 wrote:
    Bardzo dziękuję, jak się mogę skontaktować prywatnie ws szczegółów (miejsce odbioru, cena?). Czy znasz miejsca - przychodnie które podają kupiona IVIG i gdzie można to bezpiecznie zrobić?
    Wysłałam zaproszenie do przyjaciółek, sprawdź proszę i zaakceptuj, wtedy będziemy mogły pisać na priv :)

Maura8 lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️27 🧔🏻‍♂️34
    Starania od 09.2021
    AMH 0,7-0,9 ng/ml
    03.23 I IVF
    ❄️4BA❄️4BA❄️3BB
    28.03 FET ❄️4BA 💚
    01.24 II IVF ❌

➡️ Zmiana kliniki.
    24.07 1,67cm 👶
    14.08 3,27cm człowieka 💚

preg.png
  • iska0108 Autorytet

Wysłany: 25 września, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maura8 wrote:
    Napisałam do Ciebie ☺️

👱🏻‍♀️27 🧔🏻‍♂️34
    Starania od 09.2021
    AMH 0,7-0,9 ng/ml
    03.23 I IVF
    ❄️4BA❄️4BA❄️3BB
    28.03 FET ❄️4BA 💚
    01.24 II IVF ❌

➡️ Zmiana kliniki.
    24.07 1,67cm 👶
    14.08 3,27cm człowieka 💚

preg.png
  • Ola75 Nowa

Wysłany: 16 października, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga_10 wrote:
    Czy ktoś może potrzebuje immunoglobuliny - Privigen 100/ml (10%) pojemność 200 ml tj. 20 g. Zakupione w Niemczech. Data ważności 03.2027

• Ola75 Nowa

Wysłany: 17 października, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, czy ktoś z Państwa ma do sprzedania lek Flebogamma? Lek pilnie potrzebny, a recepty raczej nie uda nam się załatwić. Jestem z okolic Łodzi.
    Gdyby ktoś miał ten lek z dobrą datą ważności i chciał odsprzedać, to proszę o kontakt.
    Mój tel. 720828791

• Alka1 Nowa

Wysłany: 17 października, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga_10 wrote:
    Czy ktoś może potrzebuje immunoglobuliny - Privigen 100/ml (10%) pojemność 200 ml tj. 20 g. Zakupione w Niemczech. Data ważności 03.2027

Czy te immunoglobuliny (Privigen) są aktualne? W jakiej cenie?

• Dziobak9004 Debiutantka

Wysłany: 24 października, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, to mój pierwszy post, ale forum śledzę od dawna.

Od siebie chciałam napisać, że mi immunoglobuliny pomogły dopiero za drugim razem. To był piąty transfer (zbadany zarodek ale niby najsłabszy 2/3bb z szóstej doby). Totalnie w niego nie wierzyłam, bo dwa miesiące wcześniej miałam transfer super zarodka z ivig 20g. Nie pomogło. Byłam załamana. Ale w grudniu podeszliśmy jeszcze raz z ivig. Miałam zalecenia od dra P i dra M z Łodzi. Zdesperowana trochę połączyłam ich zalecenia i dzięki temu dzisiaj tule swoje Maleństwo. Wierzę że to z zwiększoną dawka ivig pomogła. Do tego był intralipid, encorton, progesteron, estrofem, antybiotyk miesiąc wcześniej plus scratching endometrium, acard, relanium, tona melisy i pewnie jeszcze coś o czym zdążyłam zapomnieć.

Tak czy inaczej, mi się udało. Zostały mi dwie butelki Flebogamma 10g/200ml. Data do 9/2026. (Planuje drugie dziecko ale nie zdążę wykorzystać, a dobrze aby komuś pomogło). Jestem z Waw. Jeśli komuś się przydadzą, to piszcie.

Asssia lubi tę wiadomość

Wysłany: 24 października, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola75 wrote:
    Witam, czy ktoś z Państwa ma do sprzedania lek Flebogamma? Lek pilnie potrzebny, a recepty raczej nie uda nam się załatwić. Jestem z okolic Łodzi.
    Gdyby ktoś miał ten lek z dobrą datą ważności i chciał odsprzedać, to proszę o kontakt.
    Mój tel. 720828791

Mam 2x10g/200ml Flebogamma ważna do 9/2026. Najlepiej Warszawa/okolice.

• Loniaa Znajoma

Wysłany: 25 października, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    Czy któraś z Was zdecydowała się na immunoglobuliny przy staraniach naturalnych ? (Allo 0)

• mt30 Autorytet

Wysłany: 30 października, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam 2x10g/200ml Flebogamma ważna do 11/2025. Jak ktoś potrzebuje to proszę prv

• Angelles Autorytet

Wysłany: 31 października, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Zagadnęłam tu do Was z wątku o Komórce dawczyni. Za mną 4 podejscia z KD ze względu na brak odpowiedzi na moich komorkach. Wszystko opisałam w mojej stopce (dwa podejścia beta 0, wyszedł stan zapalny więc przeszłam leczenie, trzecie podejście udało się ale poroniłam w 8tc i myślałam, że to po prostu pech ale teraz mam czwarte podejście i po 15 dpt beta zaczyna zwalniać więc pewnie biochem).
    Czeka mnie ostatnie podejście w programie ministerialnym i chyba znowu muszę wrócić do immunologii bo wychodzi na to, że nie wszystkie karty zostały odkryte. Konsultowalam się z dr.Sydorem i stwierdził, że w wynikach nie widzi przyczyny ( umieściłam też w stopce) polecił wtedy badania w kierunku tego stanu zapalnego natomiast wychodzi na to, że jednak jest coś jeszcze. Zaznaczę, że wszystkie te podejścia były z przebadanymi zarodkami wysokiej klasy od młodych dawczyń i w sumie dzięki temu wiem, że muszę chyba pogrzebać w immunologii bo resztę wykluczylam. Proszę o Waszą poradę odnośnie immunoglobulin. Możecie napisać coś więcej? Kiedy immunoglobuliny a kiedy intralipid? Bo to chyba nie to samo? Jaki koszt? Gdzie podają? Trzeba szukać jakiejś pielęgniarki na własną rękę czy szpital? Kiedy to się podaje? Sydor wspominał, że w przypadku niepowodzenia mi to poleci. Czy udało Wam się w końcu po takim leczeniu? Tracę nadzieję🥹

♀️♂️ obydwoje po 38
    On - zdrowy
    Ona: AMH (1.26-2.2023, 1.08-5.2023,O.26- 1.2024)
    Allo:28.3
    Cross:35.9
    CMT:9%
    przeciwciała: ujemne
    V Leiden: ujemny
    Czynnik II (protrombiny) brak mutacji
    Czynnik VR2: brak mutacji
    MTHFR: układ heterozygotyczny
    Zespół łamliwego chromosomu X: brak
    KirBxzdel2DL5,2DS1,2DS5,
    Obydwoje HLA-C: C2C2
    Pod opieką kliniki od 2023
    3 próby na swoich komórkach, KRAKOVI
    1)jedna blas,chora po PGT
    2)nic nie dotrwało do5dob, Zoladex
    3) mini stymu - no answer
    DECYZJA KD (25l), INVICTA
    6 kom, 4 blastocysty( 511,522,523), PGT: 3 ok
    1 transfer: 11.2024 - beta 0
    Atosiban na moją prośbę:
    2 transfer: 03.2025- beta 0
    Histeroskopia- stan zapalny endo(10 dni Metronidazol, Macmirror, Unidox)
    3 tran: 06.2025, 8 t.c 💔
    znowu:10 dni Metronidazol, Macmirror, Unidox
    NOWA DAWCZYNI-25l
    6 kom, 4 blas(2x:511,2x:522)
    Po PGT: 2 ok (511 i 522)
    Encorton, Accofil, Clexane,No spa,Prolutex
    15.10 transfer 511
    15 dpt: cb💔
    Immunoglobuliny-ostatnia nadzieja🍀

Wysłany: 31 października, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelles wrote:
    Cześć dziewczyny. Zagadnęłam tu do Was z wątku o Komórce dawczyni. Za mną 4 podejscia z KD ze względu na brak odpowiedzi na moich komorkach. Wszystko opisałam w mojej stopce (dwa podejścia beta 0, wyszedł stan zapalny więc przeszłam leczenie, trzecie podejście udało się ale poroniłam w 8tc i myślałam, że to po prostu pech ale teraz mam czwarte podejście i po 15 dpt beta zaczyna zwalniać więc pewnie biochem).
    Czeka mnie ostatnie podejście w programie ministerialnym i chyba znowu muszę wrócić do immunologii bo wychodzi na to, że nie wszystkie karty zostały odkryte. Konsultowalam się z dr.Sydorem i stwierdził, że w wynikach nie widzi przyczyny ( umieściłam też w stopce) polecił wtedy badania w kierunku tego stanu zapalnego natomiast wychodzi na to, że jednak jest coś jeszcze. Zaznaczę, że wszystkie te podejścia były z przebadanymi zarodkami wysokiej klasy od młodych dawczyń i w sumie dzięki temu wiem, że muszę chyba pogrzebać w immunologii bo resztę wykluczylam. Proszę o Waszą poradę odnośnie immunoglobulin. Możecie napisać coś więcej? Kiedy immunoglobuliny a kiedy intralipid? Bo to chyba nie to samo? Jaki koszt? Gdzie podają? Trzeba szukać jakiejś pielęgniarki na własną rękę czy szpital? Kiedy to się podaje? Sydor wspominał, że w przypadku niepowodzenia mi to poleci. Czy udało Wam się w końcu po takim leczeniu? Tracę nadzieję🥹

Hej, u mnie immunoglobuliny wjechały jak okazało się że po 3 transferach i dwóch biochemiach wyszło allo mlr 0 i też rozjechane cytokiny (duży atak na zarodek).

Leczyłam się jednocześnie u M. młodego i P. w Łodzi. Jeden dał intralipid do immunoglobulin, drugi nie. Jeden chciał dorzucić accofil, drugi nie.
    Ostatecznie poszłam bardziej tokiem M., bo przy samych zaleceniach P. pierwszy transfer z immunoglobulinami mi się nie udał (nawet nie było biochemii, a zarodek przebadany).

Do 5 transferu podeszłam z większą dawką ivig, jak zalecił dr M. Aczkolwiek mocno namawiał na szczepienia twierdząc że ivig jest „mało bezpieczne”, nie tłumacząc dokładnie dlaczego. Docent P. zapewnił o bezpieczeństwie immunoglobulin.

Tak czy inaczej, u mnie 5 transfer z ivig i najsłabszym zarodkiem się udał. Miałam też intralipid, heparynę, acard, wiele innych leków dodatkowo. (Intralipid i ivig to nie to samo, ale z tego co się orientuję, to immunolog z Waw stosuje chyba zamiennie, ale to tylko tak słyszałam.

Ja podawałam w klinikach warszawskich i raz miałam prywatną pielęgniarkę. Cena za usługę wlewu to od 500 do 1000 zł (zależy która opcja i klinika). Do tego koszt samego leku. Najczęściej chyba dziewczyny (i ja też), biorą Flebogamma. Jedna butelka 10g to koszt ok 2200 zł, trzeba kupić w Czechach. Najczęściej podaje się 20g dwukrotnie (1x20 g przed i 1x20g po transferze), czyli koszt ok 4500 za dwie buteleczki 10g. (Ale dziewczyny też sprzedają tutaj). Wiem że podają też w Poznaniu, Krakowie i Katowicach (tzn. Podawali jak brałam w grudniu/styczniu). Ja brałam kilka dni przed transferem i kilka dni po transferze jak beta była dodatnia. Wlewy trwały ok 8 godzin. Z tym że ja miałam większą dawkę niż 20g. Ale u wielu dziewczyn udaje się przy standardowych dawkach.

No i jak mówię, mi pierwszy transfer z immunoglobulinami (20g) i intralipidem się nie udał. Dopiero po miesięcznej przerwie i dorzuceniu paru leków, procedur i większej dawce ivig, udało się i dzisiaj maluch ma ponad miesiąc.

Wierzę że u mnie był duży problem z immunologia i ivig pomogło. Nie wiem czy było jedynym remedium, ale myślę że miało swój udział w tym wszystkim.

Daj znać jeśli masz jakieś pytania.

Asssia, Angelles lubią tę wiadomość

• Asssia Przyjaciółka

Wysłany: 31 października, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,
    Ja podobnie jak Angelles zaglądam tu z innego forum.

Badam immunologie i na razie cross-match 65%...jakoś strasznie dużo:( Czekam jeszcze na wynik allo. Coś czuję, że immunoglobuliny mogą być mi zlecone. Jak już będę wiedziała co i jak, zakładam ok.1.5 tyg. chętnie odkupię - okolice Warszawy.

Bo z tymi Czechami to na razie zielona w temacie...

Pozdrawiam.

• Angelles Autorytet

Wysłany: 31 października, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A te immunoglobuliny to płyn czy jakieś saszetki czy gotowe worki takie kroplowkowe? I czy to musi być w lodówce bom zielona 😜

♀️♂️ obydwoje po 38
    On - zdrowy
    Ona: AMH (1.26-2.2023, 1.08-5.2023,O.26- 1.2024)
    Allo:28.3
    Cross:35.9
    CMT:9%
    przeciwciała: ujemne
    V Leiden: ujemny
    Czynnik II (protrombiny) brak mutacji
    Czynnik VR2: brak mutacji
    MTHFR: układ heterozygotyczny
    Zespół łamliwego chromosomu X: brak
    KirBxzdel2DL5,2DS1,2DS5,
    Obydwoje HLA-C: C2C2
    Pod opieką kliniki od 2023
    3 próby na swoich komórkach, KRAKOVI
    1)jedna blas,chora po PGT
    2)nic nie dotrwało do5dob, Zoladex
    3) mini stymu - no answer
    DECYZJA KD (25l), INVICTA
    6 kom, 4 blastocysty( 511,522,523), PGT: 3 ok
    1 transfer: 11.2024 - beta 0
    Atosiban na moją prośbę:
    2 transfer: 03.2025- beta 0
    Histeroskopia- stan zapalny endo(10 dni Metronidazol, Macmirror, Unidox)
    3 tran: 06.2025, 8 t.c 💔
    znowu:10 dni Metronidazol, Macmirror, Unidox
    NOWA DAWCZYNI-25l
    6 kom, 4 blas(2x:511,2x:522)
    Po PGT: 2 ok (511 i 522)
    Encorton, Accofil, Clexane,No spa,Prolutex
    15.10 transfer 511
    15 dpt: cb💔
    Immunoglobuliny-ostatnia nadzieja🍀

Wysłany: 31 października, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelles wrote:
    A te immunoglobuliny to płyn czy jakieś saszetki czy gotowe worki takie kroplowkowe? I czy to musi być w lodówce bom zielona 😜

Immunoglobuliny to gotowy płyn do podania. Na ulotce flebogammy jest tylko zalecenie ze ma być w temperaturze poniżej 30 stopni. Ale ani lekarz, ani apteka nie mówili nic o zaleceniach lodówkowych, tylko w nienasłonecznionym i niedostępnym miejscu dla dzieci. W aptece też mieli odłożone normalnie na półeczkę dla klientek.

Angelles lubi tę wiadomość

Wysłany: 31 października, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asssia wrote:
    Cześć Dziewczyny,
    Ja podobnie jak Angelles zaglądam tu z innego forum.

Badam immunologie i na razie cross-match 65%...jakoś strasznie dużo:( Czekam jeszcze na wynik allo. Coś czuję, że immunoglobuliny mogą być mi zlecone. Jak już będę wiedziała co i jak, zakładam ok.1.5 tyg. chętnie odkupię - okolice Warszawy.

Bo z tymi Czechami to na razie zielona w temacie...

Pozdrawiam.

Jeśli chodzi o Czechy to jest trochę „zabawy” z tym, bo trzeba pisać do apteki dowiedzieć się jakie mają ivig, trzeba mieć receptę papierową na ten konkretny preparat i to wszystko w 14 dni bo tyle jest ważna recepta, itp. Ale do ogarnięcia w razie czego. :)

Ale jak coś to jak mówię, zostały mi dwie butle po 10g, okolice Warszawy.

• Asssia Przyjaciółka

Wysłany: 31 października, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja rezerwuje u Ciebie;) Zaproszę Ciebie do koleżanek...tylko muszę ogarnąć jeszcze jak to się robi i pogadamy jeszcze co i jak. Bo jak coś to i tak mogę potrzebować więcej, przed transferem i po.
    I wiadomo, że z tymi Czechami to kupa "zabawy"...Ale chyba warto....
    A w Czechach to mają tylko po 10g czy też 20g?
    Jakie tam mają ceny? Gdzie najlepiej to kupić? Cieszyn? Czy jakieś inne miejscowości?

Dziobak9004 lubi tę wiadomość

‹‹ 116 117 118 119 120
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ