X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Immunoglobuliny informacje
Odpowiedz

Immunoglobuliny informacje

Oceń ten wątek:
  • Qwerty1983 Koleżanka

Wysłany: 19 listopada, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asssia wrote:
    Cześć. Robiłam cross match w swojej klinice oni wysyłali do laboratorium APC w Łodzi. Ale odbierałam badanie przez ALAB. W związku z tym napisała do ALAB czy robią cross match w jakiej cenie i ile się czeka. I ogóle jest lepsze pod względem ceny, oczekiwania i dostępności. Niby konsultant twierdził, że to badanie jest wykonywane przez ich placówki. I zastanawiam czy czy warto jednak robić to badanie przez ALAB.

Czy któraś z Was robiła i ma jakieś doświadczenia w zakresie dokładności czy potem porównywalności do tych z APC? Ogólnie te wyniki są procentowe, mi wyszło sporo powyżej pozytywnego. Ja będzie spadać to raczej powinno być widać tu czy tu właściwą tendencje. Ale tak się zastanawiam czy ma to jakieś znaczenie gdzie zrobię to badnie.
    Dr. Sydor zalecał wykonywać badania w Diagnostyce

• Asssia Przyjaciółka

Wysłany: 19 listopada, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qwerty1983 wrote:
    Dr. Sydor zalecał wykonywać badania w Diagnostyce
    Aha...w Diagnostyce wykonują tylko w jednym laboratorium w Warszawie:( A w Alab wychodzi, że w każdym.

• Lierin2 Autorytet

Wysłany: 23 listopada, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam do sprzedania FLEBOGAMMA 20g. Swiezutka, dopiero w Czechach kupiona , data waznosci marzec 2027. Cena 5000 zl (1000 zl taniej noz kupiona i 3000 zl taniej niz w Polsce).
    Zaibteresowane prosze o kontakt na priv, oryginalnie zapakowana i przechowywana.
    Mozliwy odbior osobisty Katowice lub Podbeskidzie

ONA i ON - 37 & 36 l.
    ✅️ OK u obojga: Kariotypy, hormony, owu, AMH -1,56->0,7-> 1,2
    ❌ Zdiagnozowane problemy:
    Ona - PAI - 1 - hetero, MTHFR - hetero
    On - IO - leczona, Oligospermia - (3 mln -> 10 mln) MSOME 0% -> 1%

🍀Starania od 4.2021
    09.22- Invitro - 6 jajek -> 3 komórki -> ❄️4AA zdrowy
    🔥I runda ICSI:
    17. 11.22 - Transfer (Embryoglue, Atobisan, Accofil, Encorton, Accard, Heparyna, Prolutex, Besins, Estrofem)
    4dpt - ⏸️ beta, 32 dpt serduszko. -> 9 tc 💔

🩺Zmiana kliniki na Angelius + przygotowania (wyleczenie H.Pylori, SIBO, Hemochromatoza - mąż, suple + dieta)
    🔥II runda ICSI:
    3.25- Invitro - 7 jajek -> 4 komórki -> ❄️ ❄️ ❄️ 2x3AA i 1x2AA - zdrowe

7.25- Transfer 3AA (Embryoglue, Atobisan, Accofil, Prograf, Heparyna, Progesteron, Scopolan, Spasmolina, Letrox)
    12 dpt CB (beta 250)->💔

Immuno:
    👉 Cytokiny lekko rozjechane 👉 Allo MLR - 20.5% (bez ciazy), 0% po poronieniu 👉 KIR BX - brak niektorych kirow DS. ✅️Reszta ok.
  • JakubLucyna Nowa

Wysłany: 23 listopada, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lierin2 wrote:
    Mam do sprzedania FLEBOGAMMA 20g. Swiezutka, dopiero w Czechach kupiona , data waznosci marzec 2027. Cena 5000 zl (1000 zl taniej noz kupiona i 3000 zl taniej niz w Polsce).
    Zaibteresowane prosze o kontakt na priv, oryginalnie zapakowana i przechowywana.
    Mozliwy odbior osobisty Katowice lub Podbeskidzie

Wysłałem zaproszenie do znajomych, proszę o więcej szczegółów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada, 21:14

• Asssia Przyjaciółka

Wysłany: 24 listopada, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    Czy są tu Dziewczyny, które brały antybiotyk na obniżenie cross match? Z ile do ile Wam spadło po antybiotykoterapii?

• JakubLucyna Nowa

Wysłany: 25 listopada, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Szukam namiarów na sprawdzone kliniki/poradnie które podadzą immunoglobuliny kupione we własnym zakresie. Chodzi mi o konkretne nazwy placówek. Najlepiej Poznań Wrocław Łódź Katowice. Dodatkowe informacje i porady w tej kwestii również będą mile widziane. Z góry dziękuję

• Lierin2 Autorytet

Wysłany: 25 listopada, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JakubLucyna wrote:
    Wysłałem zaproszenie do znajomych, proszę o więcej szczegółów.
    Odpisałam! :)

ONA i ON - 37 & 36 l.
    ✅️ OK u obojga: Kariotypy, hormony, owu, AMH -1,56->0,7-> 1,2
    ❌ Zdiagnozowane problemy:
    Ona - PAI - 1 - hetero, MTHFR - hetero
    On - IO - leczona, Oligospermia - (3 mln -> 10 mln) MSOME 0% -> 1%

🍀Starania od 4.2021
    09.22- Invitro - 6 jajek -> 3 komórki -> ❄️4AA zdrowy
    🔥I runda ICSI:
    17. 11.22 - Transfer (Embryoglue, Atobisan, Accofil, Encorton, Accard, Heparyna, Prolutex, Besins, Estrofem)
    4dpt - ⏸️ beta, 32 dpt serduszko. -> 9 tc 💔

🩺Zmiana kliniki na Angelius + przygotowania (wyleczenie H.Pylori, SIBO, Hemochromatoza - mąż, suple + dieta)
    🔥II runda ICSI:
    3.25- Invitro - 7 jajek -> 4 komórki -> ❄️ ❄️ ❄️ 2x3AA i 1x2AA - zdrowe

7.25- Transfer 3AA (Embryoglue, Atobisan, Accofil, Prograf, Heparyna, Progesteron, Scopolan, Spasmolina, Letrox)
    12 dpt CB (beta 250)->💔

Immuno:
    👉 Cytokiny lekko rozjechane 👉 Allo MLR - 20.5% (bez ciazy), 0% po poronieniu 👉 KIR BX - brak niektorych kirow DS. ✅️Reszta ok.
  • Qwerty1983 Koleżanka

Wysłany: 25 listopada, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JakubLucyna wrote:
    Witam. Szukam namiarów na sprawdzone kliniki/poradnie które podadzą immunoglobuliny kupione we własnym zakresie. Chodzi mi o konkretne nazwy placówek. Najlepiej Poznań Wrocław Łódź Katowice. Dodatkowe informacje i porady w tej kwestii również będą mile widziane. Z góry dziękuję

Vigor point
    ul. Miedziana 10, Katowice
    3 razy robiłam tam wlew. Miałam zalecenia Dr. Sydora. Nie wiem czy zrobią wlew bez przebaczenia lekarza. Chyba NIE. Immunoglobuliny to poważny lek.

• JakubLucyna Nowa

Wysłany: 25 listopada, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy zalecie od Dr.Paśnika ale w klinice w której się leczymy nie podadzą dlatego szukam namiarów na sprawdzone przez Was.

• Karolaa88 Ekspertka

Wysłany: 27 listopada, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LusiaKa wrote:
    Dziewczyny, przede mną test IPLe (pakiet IHC - przeciwciała: CD56, CD16, CD3, CD4, CD 8, CD 25, CD20, CD138 ) w Krośnie.
    Czy któraś z Was może to robiła? Jeśli coś wyjdzie nie tak, to jaka może być cena za leczenie? Czy to tylko te bardzo drogie wlewy, o których piszecie?
    Zastanawiam się jeszcze nad tym czy zlecać to badanie, czy jest sens. Test kosztuje 2 tyś. zł, jeśli leczenie jest bardziej kosztowne to nie wiem... Zostało mi tylko 0,5 roku do 45 lat..

Hej, ja robiłam IPLE i wg mnie to kasa wyrzucona w błoto. Nikt tego nie robi poza tym Krosnem, rekomenduje to dr Sydor a dr Paśnik nie wspomniał

👦 syn naturalnie, cc w IX 2017
    *Artvimed Kraków 2020
    2 x IUI nieudane

* I IVF ICSI Novum Warszawa 2022
    4 transfery nieudane, 1 biochem, histeroskopia, dr Sydor

* Napromedica Białystok 2023
    diagnoza: nietolerancje pokarmowe, obustronne żylaki powrózka u męża

*Provita Angelius Katowice (XII 2023 - obecnie)
    AMH: 2,91 ng/ml
    Mąż: otyłość, zaburzenia krzywej insulinowo- glukozowej, niska jakość nasienia
    2024- 1 stymulacja IVF - 1 transfer ❌
    2024 - 2 stymulacja IVF - 3 transfery ❌
    wrzesień 2025 ❄️❄️❄️
    4 miesiące na diphereline (transfer styczeń 2026)
    Paśnik 11.2025- allo 0%
    Janowiec 11.2025 - histeroskopia —> adenomioza + polip (w trakcie badania CD i NK)
  • LeniweJajniki25 Przyjaciółka

Wysłany: 4 grudnia, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, czy ktoś ma jeszcze immunoglobuliny na sprzedaż? Proszę o kontakt [email protected]

👩🏻Ona26l🧔🏻‍♂️On26l
    AMH 2.1,
    nasienie słabe 🔴
    Jajowody drożne 🟢
    Histeroskopia- prawidłowa🟢
    Kariotyp-Ok🟢
    Kir Bx / nie ma kilku implantacyjnych
    HLA-C C1C1
    Protrombina🟢
    MTHFR🟢
    Czynnik V Leiden🟢
    PAI-1 🔴 4G/5G
    ANA🔴
    Cross match 11.3%🟢
    Rozjechane cytokiny 🔴

07.24r FET 2zarodków🔴
    01.25r Transfer 3.1.1 💉💊Accofil,Encorton,neoparin, smoflipid, acard, EG🔴
    04.25r FET 2zarodków ten sam zestaw leków inne dawki
    5dpt test pozytywny
    6dpt beta 28.00
    8dpt beta 74.00
    13dpt beta 734.00
    14dpt beta 1217.00
    14.05 USG mamy serduszko 6+0
    7tc[*]
    Szczepienia LIT x3
‹‹ 117 118 119 120 121
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Alergiczny katar u maluchów: domowe wsparcie i sygnały alarmowe.

Rozpoznanie, czy katar u dziecka to alergia, czy infekcja, bywa trudne, a poprawne odróżnienie objawów jest kluczowe dla skutecznego leczenia. Ten artykuł to kompleksowy przewodnik dla rodziców, pomagający zrozumieć specyfikę kataru alergicznego u dziecka, jego symptomy, domowe sposoby łagodzenia oraz kiedy konieczna jest wizyta u lekarza. Dowiedz się, jak zapobiegać powikłaniom i skutecznie wspierać malucha w walce z dolegliwościami.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ