X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Immunoglobuliny informacje
Odpowiedz

Immunoglobuliny informacje

Oceń ten wątek:
  • Yey Koleżanka

Wysłany: 10 maja 2023, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:
    Nie znam się, ale się wypowiem ;)
    Wydaje mi sie, że jest to technicznie niemożliwe. Ja miałam dodatnie przeciwciała w klasie IgG m.in. w cytomegalii i EBV i to były jedne ze wskazań do Ivigu.

Właśnie dostałam info od immunologa, że jest to możliwe, bo IVIG to IgG. Znalazłam w między czasie artukuły, w których piszą ze immunoglobuliny mogą dawać fałszywie dodatnie wyniki.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC85593/

• KateM Autorytet

Wysłany: 10 maja 2023, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yey wrote:
    Właśnie dostałam info od immunologa, że jest to możliwe, bo IVIG to IgG. Znalazłam w między czasie artukuły, w których piszą ze immunoglobuliny mogą dawać fałszywie dodatnie wyniki.

Chyba Salome z toxo miała coś po ivigu, ale musiałabyś odszukać jej posty.

Krakowska lubi tę wiadomość

kirAA, allo-mlr 0, morfo 0%,2%, Fragmentacja DNA - 28%,ŻPN II st
    Kariotyp❗️BT (11;22)
    03.2022 I IVF - Artemida Białystok
    09.03 punkcja ❄️❄️08.04 transfer 1AA ❄️ 10dpt < 1.1 05.05 transfer 3AA ❄️ 6-6,8-11,10-5 cb💔🖤
    06.2022 II IVF długi protokół
    04.07 punkcja❄️❄️❄️❄️ 08.09 transfer 1BB, accofil + acard 14.09 6dpt <0.2 🖤09.10 transfer 4AA accofil+acard 4dpt - 3,7 6dpt-8,2 8dpt - 4.6 💔🖤
    09.11 transfer 4AA 6-3.5,8-17,9-25,10-27,12-18💔🖤
    14.12 transfer 3AB 5 -13,7 - 27.1 💔🖤
    16.01.2023 - Invimed Wrocław - start
    13.02 punkcja
    8❄️ zbadanych 2❄️BT
    19.04 - 7 transfer 4AA
    4dpt 9, 7dpt 45,10dpt 243, 13dpt 810, 15dpt 1872, 17dpt 3401, 27dpt usg + wlew ivig
    21w3 440g chłopaka 🐥
    28w5 1438g chłopaka🐥
    35w3 2700g chłopaka 🐣
    age.png
  • WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2023, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yey wrote:

A to ciekawostka. Dzięki.
    Dostałaś info jak długo po podaniu IVIG utrzymuje się wynik fałszywie dodatni? Co w sytuacji gdy zalecane jest kilka wlewów? Ma to jakiś negatywny wpływ na płód w kontekście fałszywie dodatnich IgG toxo?

Starania od 2019.
    ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
    FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
    FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
    31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
    8+1: CRL - 1,73cm;
    11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
    13+6: CRL - 7,97cm
    21+4: połowkowe (475g Człowieka)
    35+5: narodziny synusia - 2450g

age.png
  • MalaMiMi Ekspertka

Wysłany: 11 maja 2023, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które miały podany lek w krakovi, jak to wyglądało? Mialyscie też mierzone ciśnienie co jakiś czas?

• Krakowska Autorytet

Wysłany: 11 maja 2023, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaMiMi wrote:
    Dziewczyny, które miały podany lek w krakovi, jak to wyglądało? Mialyscie też mierzone ciśnienie co jakiś czas?

Ciśnienie jeśli było mierzone to raczej raz, inaczej bym zapamiętała.
    Wszystko było sprawnie. Na recepcji podałam skierowanie i przekazałam leki. Potem w gabinecie pielęgniarka bardzo szybko i w zasadzie bezboleśnie założyła wenflon (po koszmarze w Gyncetrum duża różnica, nie miałam śladu) i zaprowadziła mnie do dwuosobowej sali z leżanką i całym tym oprzyrządowaniem do kroplówek.
    Po wszystkim odłączenie, opłacenie wszystkiego i do domu. Wszyscy bardzo mili.

WiosnyFanka lubi tę wiadomość

Immunologia. Drastycznie wysokie TNF.
    I-VII transferów - niskie bety lub bety zerowe.
    VIII transfer na immunoglobulinach. Wysokie bety od początku. Dziecko na świecie. Ciąża to matematyka.
  • MalaMiMi Ekspertka

Wysłany: 11 maja 2023, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakowska wrote:
    Ciśnienie jeśli było mierzone to raczej raz, inaczej bym zapamiętała.
    Wszystko było sprawnie. Na recepcji podałam skierowanie i przekazałam leki. Potem w gabinecie pielęgniarka bardzo szybko i w zasadzie bezboleśnie założyła wenflon (po koszmarze w Gyncetrum duża różnica, nie miałam śladu) i zaprowadziła mnie do dwuosobowej sali z leżanką i całym tym oprzyrządowaniem do kroplówek.
    Po wszystkim odłączenie, opłacenie wszystkiego i do domu. Wszyscy bardzo mili.

Dziękuję za odpowiedź!

Krakowska lubi tę wiadomość

• Yey Koleżanka

Wysłany: 11 maja 2023, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:
    A to ciekawostka. Dzięki.
    Dostałaś info jak długo po podaniu IVIG utrzymuje się wynik fałszywie dodatni? Co w sytuacji gdy zalecane jest kilka wlewów? Ma to jakiś negatywny wpływ na płód w kontekście fałszywie dodatnich IgG toxo?

Skoro IVIG działa ok. 4 tyg. to pewnie 4 tyg., ale nie mam jasnej info od lekarza. Nie wiem też nic nt. negatywnego wpływu.

• gonia729 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2023, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej zostawiam info może komuś się przyda. Dzisiaj dzwoniłam do salve i nie podają tam już immunoglobulin. Doc Paśnik napisał ze pozostaje Kraków, a ja jestem z Podlasia 😒

zem3h371z4hl4les.png
    37 lat,IV 2019 AMH - 1,31, 11.19 AMH - 0,87
    Kriobank, I ET - nieudany :(, jeden zarodek 7B
    II ET - 2AA :),7 dpt - beta 39, synek ❤️
    10.2021. - beta 6, cb 💔
    01.2022- 10 t.c puste 2 jaja 💔💔
    12.2022- 6t3d💔 brak ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2023, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Wrzucam wam link do ciekawego konta, które ostatnio odkryłam, może Wam też się przyda, prowadzą go położne i bardzo fachowe informacje 😊

https://instagram.com/nurses_midwives_ivf?igshid=NTc4MTIwNjQ2YQ==

• Yey Koleżanka

Wysłany: 15 maja 2023, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gonia729 wrote:
    Hej zostawiam info może komuś się przyda. Dzisiaj dzwoniłam do salve i nie podają tam już immunoglobulin. Doc Paśnik napisał ze pozostaje Kraków, a ja jestem z Podlasia 😒

Wlew możesz zrobić w Gyncentrum w Katowicach. Robiłam w zeszły piątek i poszło sprawnie. Minusem jest koszt... 1000 zł, ale nie miałam innej opcji. Nie wymagali żadnego skierowania czy konsultacji z lekarzem z kliniki.

• Yey Koleżanka

Wysłany: 15 maja 2023, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, czy robiłyście testy genetyczne typu Nifty, Sanco po podaniu immunoglobulin? Czy orientujecie się czy IVIG może zaburzyć wynik/ dać fałszywie dodatki lub ujemny wynik?

• Rakieta_P🚀 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2023, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yey wrote:
    Hej, czy robiłyście testy genetyczne typu Nifty, Sanco po podaniu immunoglobulin? Czy orientujecie się czy IVIG może zaburzyć wynik/ dać fałszywie dodatki lub ujemny wynik?
    Ivig działa 4-5 tyg. A z tego co się orientuję to badania genetyczne to razem z prenatalnymi 11-13 TC. Wiec druga dawka nawet nie ma szans być w organizmie.
    My obowiązkowo będziemy robić nifty, te najbardziej rozszerzone, chyba pro.

37👩AMH 13,40(20')10,75(22')7,73(24')
    ❌IO/PCOS/KIR AA/PAI/MTHFR/adeno/mięśniak
    ✔️kariotyp/CBA/IMK+treg/ANA/ASA/ACA/APL/PPb2/PPT/
    LA/helikobacter/MUCh/celiaklia/pasożyty
    -14kg jest owu!
    38🧔
    ❌HLA C1C2
    ✔️kariotyp/nasienie/ASA

VITROLIVE SZCZECIN
    03-10/22 HyCoSy✓3xIUI

BOCIAN SZCZECIN
    1. ICSI 12/22 (IMSI,Fertilechip,ES) 14🥚11 MII 6❄️
    01/23➡️FET5AA❌EG
    02/23➡️FET5BB❌EG
    03/23 immuno+IPLE❌histero✓
    05/23➡️FET4AA❌EG+accofil+ivig
    06/23➡️FET2x3BB💔EG+intralipid+accofil 6tc cb
    09/23➡️FET5CB💔EG+AH+intralipid+accofil cb?

ALLO 0->33,2
    CROSS 23,3->16,7->23,7->15->13,5

2. ICSI 07/24(PICSI,Fertilechip,ES) 13🥚13 MII 8❄️
    CD138+diphereline✓
    09/24➡️FET5AA💔EG+intralipid+accofil+plaquenil+
    encorton Aurorka👼7tc poronienie indukowane

diphereline✓cs 2🥚! ovitrelle!
    11/24➡️FET5AA🌈Okruszka🍀

"Choćby się spóźniał cud, ja będę czekać, uciszę swój cały świat, by słyszeć Twój szept..."
  • Lenek Autorytet

Wysłany: 16 maja 2023, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, powiedzcie proszę kto kieruje Was na immunoglobuliny? Czy zawsze jest to immunolog? U mnie wszystkie badania wyszły ok a mimo to brak implantacji. Do dr. Sydora można się dostać jedynie jako pacjentka gyncentrum :( a może macie jakieś inne sposoby żeby gdzieś się do niego załapać na wizytę.

GB👎 anty TG👎 anty TPO👎
    12.22 pierwsza stymulacja 1x8A 4bb❄️3bb❄️2bc❄️
    1.23 transfer świeżaka 8A ➡️ beta 0💔
    ⛔️ nawrót GB
    Histero✅biopsja✅ANA✅
    KirBX
    5.23 FET +tractocile 4bb❄️➡️ beta 0💔
    7.23 odwołany
    8.23 wlew accofil+encorton+EG+tractocile FET ❄️❄️ ➡️?
  • WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2023, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenek wrote:
    Hej dziewczyny, powiedzcie proszę kto kieruje Was na immunoglobuliny? Czy zawsze jest to immunolog? U mnie wszystkie badania wyszły ok a mimo to brak implantacji. Do dr. Sydora można się dostać jedynie jako pacjentka gyncentrum :( a może macie jakieś inne sposoby żeby gdzieś się do niego załapać na wizytę.

Sydor przyjmuje z tego co jest napisane na ZnanymLekarzu w kilku miejscach, nie tylko w Gyncentrum.

Ja zalecenie immunoglobulin dostałam od immunologa. Natomiast móg ginekolog tez bez problemu takie zalecenie wystawił (ale na podstawie wcześniejszej korespondencji z immunologiem, do której miał wgłąd).

Lenek, Krakowska lubią tę wiadomość

Starania od 2019.
    ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
    FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
    FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
    31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
    8+1: CRL - 1,73cm;
    11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
    13+6: CRL - 7,97cm
    21+4: połowkowe (475g Człowieka)
    35+5: narodziny synusia - 2450g

age.png
  • Lenek Autorytet

Wysłany: 16 maja 2023, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:
    Sydor przyjmuje z tego co jest napisane na ZnanymLekarzu w kilku miejscach, nie tylko w Gyncentrum.

Ja zalecenie immunoglobulin dostałam od immunologa. Natomiast móg ginekolog tez bez problemu takie zalecenie wystawił (ale na podstawie wcześniejszej korespondencji z immunologiem, do której miał wgłąd).

Okej dzięki, przestudiuje zatem wszystkie inne lokalizacje 🤓

GB👎 anty TG👎 anty TPO👎
    ⛔️ nawrót GB
    Histero✅biopsja✅ANA✅
    KirBX
    7.23 odwołany
  • Tiffanim Przyjaciółka

Wysłany: 16 maja 2023, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenek wrote:

Hej
    Doktora Sydor przyjmuje również w sport Medicum w Krakowie sama osobiście nie byłam pacjentką gyn centrum dostałam polecenie od swojego lekarza z kliniki aby się do niego udać tak też zapisałam się na termin w Krakowie zabrałam że sobą badania które już miałam, doktor zlecił kolejne na profil cytikinowy ,Hla- 29 i te które były mu potrzebne do kolejnych transferów podeszłam z acofillem i intralioidem oraz encorton. Jednak te transfery nie były udane podchodząc do nowej procedury umówiłam nowa wizytę i z góry poprosiłam o imunoglobuliny lekarz wypisał nie było problemu w tym miesiącu miałam wlew i transfer czekam na wynik bety.

• Lenek Autorytet

Wysłany: 16 maja 2023, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tiffanim wrote:
    Hej
    Doktora Sydor przyjmuje również w sport Medicum w Krakowie sama osobiście nie byłam pacjentką gyn centrum dostałam polecenie od swojego lekarza z kliniki aby się do niego udać tak też zapisałam się na termin w Krakowie zabrałam że sobą badania które już miałam, doktor zlecił kolejne na profil cytikinowy ,Hla- 29 i te które były mu potrzebne do kolejnych transferów podeszłam z acofillem i intralioidem oraz encorton. Jednak te transfery nie były udane podchodząc do nowej procedury umówiłam nowa wizytę i z góry poprosiłam o imunoglobuliny lekarz wypisał nie było problemu w tym miesiącu miałam wlew i transfer czekam na wynik bety.
    Koniecznie daj znać jaki wynik🤞🏻 umówiłam się do Dr n. med. Agata Kachel-Flis, jest immunologiem w Tychach i zobaczymy bo opinii nie znalazłam o tej pani doktor. Do Krakowa nie mam fizycznych możliwości jechać bo poprzednie procedury wykończyły mnie z urlopu :( oczywiście jak będzie trzeba to pojadę ale spróbuje najpierw tutaj.

GB👎 anty TG👎 anty TPO👎
    ⛔️ nawrót GB
    Histero✅biopsja✅ANA✅
    KirBX
    7.23 odwołany
  • Tiffanim Przyjaciółka

Wysłany: 16 maja 2023, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenek wrote:
    Koniecznie daj znać jaki wynik🤞🏻 umówiłam się do Dr n. med. Agata Kachel-Flis, jest immunologiem w Tychach i zobaczymy bo opinii nie znalazłam o tej pani doktor. Do Krakowa nie mam fizycznych możliwości jechać bo poprzednie procedury wykończyły mnie z urlopu :( oczywiście jak będzie trzeba to pojadę ale spróbuje najpierw tutaj.

Właśnie przyszła Beta i jest negatywna także u mnie nie zadziałało dodam że nie badałam zarodka....
    Jednak ty walcz są dziewczyny którym po imunoglobulinach się udaje.
    Pozdrawiam i powodzenia życzę

• Lenek Autorytet

Wysłany: 16 maja 2023, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tiffanim wrote:
    Właśnie przyszła Beta i jest negatywna także u mnie nie zadziałało dodam że nie badałam zarodka....
    Jednak ty walcz są dziewczyny którym po imunoglobulinach się udaje.
    Pozdrawiam i powodzenia życzę
    Tak mi przykro 😢 przechodziłam to samo w niedziele. Ja tez nie mam zbadanych zarodków ale wyczerpałam już inne możliwości wiec zobaczymy :/

GB👎 anty TG👎 anty TPO👎
    ⛔️ nawrót GB
    Histero✅biopsja✅ANA✅
    KirBX
    7.23 odwołany
  • Tiffanim Przyjaciółka

Wysłany: 16 maja 2023, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenek wrote:
    Tak mi przykro 😢 przechodziłam to samo w niedziele. Ja tez nie mam zbadanych zarodków ale wyczerpałam już inne możliwości wiec zobaczymy :/

A ty miałaś też podany wlew z imunoglobulinami?

‹‹ 35 36 37 38 39 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ