Immunoglobuliny informacje
-
WIADOMOŚĆ
-
WiosnyFanka wrote:Nie znam się, ale się wypowiem
Wydaje mi sie, że jest to technicznie niemożliwe. Ja miałam dodatnie przeciwciała w klasie IgG m.in. w cytomegalii i EBV i to były jedne ze wskazań do Ivigu.
Właśnie dostałam info od immunologa, że jest to możliwe, bo IVIG to IgG. Znalazłam w między czasie artukuły, w których piszą ze immunoglobuliny mogą dawać fałszywie dodatnie wyniki.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC85593/ -
Yey wrote:Właśnie dostałam info od immunologa, że jest to możliwe, bo IVIG to IgG. Znalazłam w między czasie artukuły, w których piszą ze immunoglobuliny mogą dawać fałszywie dodatnie wyniki.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC85593/
Chyba Salome z toxo miała coś po ivigu, ale musiałabyś odszukać jej posty.Krakowska lubi tę wiadomość
kirAA, allo-mlr 0, morfo 0%,2%, Fragmentacja DNA - 28%,ŻPN II st
Kariotyp❗️BT (11;22)
03.2022 I IVF - Artemida Białystok
09.03 punkcja ❄️❄️08.04 transfer 1AA ❄️ 10dpt < 1.1 05.05 transfer 3AA ❄️ 6-6,8-11,10-5 cb💔🖤
06.2022 II IVF długi protokół
04.07 punkcja❄️❄️❄️❄️ 08.09 transfer 1BB, accofil + acard 14.09 6dpt <0.2 🖤09.10 transfer 4AA accofil+acard 4dpt - 3,7 6dpt-8,2 8dpt - 4.6 💔🖤
09.11 transfer 4AA 6-3.5,8-17,9-25,10-27,12-18💔🖤
14.12 transfer 3AB 5 -13,7 - 27.1 💔🖤
16.01.2023 - Invimed Wrocław - start
13.02 punkcja
8❄️ zbadanych 2❄️BT
19.04 - 7 transfer 4AA
4dpt 9, 7dpt 45,10dpt 243, 13dpt 810, 15dpt 1872, 17dpt 3401, 27dpt usg + wlew ivig
21w3 440g chłopaka 🐥
28w5 1438g chłopaka🐥
35w3 2700g chłopaka 🐣
-
Yey wrote:Właśnie dostałam info od immunologa, że jest to możliwe, bo IVIG to IgG. Znalazłam w między czasie artukuły, w których piszą ze immunoglobuliny mogą dawać fałszywie dodatnie wyniki.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC85593/
A to ciekawostka. Dzięki.
Dostałaś info jak długo po podaniu IVIG utrzymuje się wynik fałszywie dodatni? Co w sytuacji gdy zalecane jest kilka wlewów? Ma to jakiś negatywny wpływ na płód w kontekście fałszywie dodatnich IgG toxo?Starania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g
-
MalaMiMi wrote:Dziewczyny, które miały podany lek w krakovi, jak to wyglądało? Mialyscie też mierzone ciśnienie co jakiś czas?
Ciśnienie jeśli było mierzone to raczej raz, inaczej bym zapamiętała.
Wszystko było sprawnie. Na recepcji podałam skierowanie i przekazałam leki. Potem w gabinecie pielęgniarka bardzo szybko i w zasadzie bezboleśnie założyła wenflon (po koszmarze w Gyncetrum duża różnica, nie miałam śladu) i zaprowadziła mnie do dwuosobowej sali z leżanką i całym tym oprzyrządowaniem do kroplówek.
Po wszystkim odłączenie, opłacenie wszystkiego i do domu. Wszyscy bardzo mili.WiosnyFanka lubi tę wiadomość
Immunologia. Drastycznie wysokie TNF.
I-VII transferów - niskie bety lub bety zerowe.
VIII transfer na immunoglobulinach. Wysokie bety od początku. Dziecko na świecie. Ciąża to matematyka. -
Krakowska wrote:Ciśnienie jeśli było mierzone to raczej raz, inaczej bym zapamiętała.
Wszystko było sprawnie. Na recepcji podałam skierowanie i przekazałam leki. Potem w gabinecie pielęgniarka bardzo szybko i w zasadzie bezboleśnie założyła wenflon (po koszmarze w Gyncetrum duża różnica, nie miałam śladu) i zaprowadziła mnie do dwuosobowej sali z leżanką i całym tym oprzyrządowaniem do kroplówek.
Po wszystkim odłączenie, opłacenie wszystkiego i do domu. Wszyscy bardzo mili.
Dziękuję za odpowiedź!Krakowska lubi tę wiadomość
-
WiosnyFanka wrote:A to ciekawostka. Dzięki.
Dostałaś info jak długo po podaniu IVIG utrzymuje się wynik fałszywie dodatni? Co w sytuacji gdy zalecane jest kilka wlewów? Ma to jakiś negatywny wpływ na płód w kontekście fałszywie dodatnich IgG toxo?
Skoro IVIG działa ok. 4 tyg. to pewnie 4 tyg., ale nie mam jasnej info od lekarza. Nie wiem też nic nt. negatywnego wpływu. -
Hej zostawiam info może komuś się przyda. Dzisiaj dzwoniłam do salve i nie podają tam już immunoglobulin. Doc Paśnik napisał ze pozostaje Kraków, a ja jestem z Podlasia 😒
37 lat,IV 2019 AMH - 1,31, 11.19 AMH - 0,87
Kriobank, I ET - nieudany , jeden zarodek 7B
II ET - 2AA ,7 dpt - beta 39, synek ❤️
10.2021. - beta 6, cb 💔
01.2022- 10 t.c puste 2 jaja 💔💔
12.2022- 6t3d💔 brak ❤️ -
nick nieaktualny
-
gonia729 wrote:Hej zostawiam info może komuś się przyda. Dzisiaj dzwoniłam do salve i nie podają tam już immunoglobulin. Doc Paśnik napisał ze pozostaje Kraków, a ja jestem z Podlasia 😒
Wlew możesz zrobić w Gyncentrum w Katowicach. Robiłam w zeszły piątek i poszło sprawnie. Minusem jest koszt... 1000 zł, ale nie miałam innej opcji. Nie wymagali żadnego skierowania czy konsultacji z lekarzem z kliniki. -
Yey wrote:Hej, czy robiłyście testy genetyczne typu Nifty, Sanco po podaniu immunoglobulin? Czy orientujecie się czy IVIG może zaburzyć wynik/ dać fałszywie dodatki lub ujemny wynik?
My obowiązkowo będziemy robić nifty, te najbardziej rozszerzone, chyba pro.37👩AMH 13,40(20')10,75(22')7,73(24')
❌IO/PCOS/KIR AA/PAI/MTHFR/adeno/mięśniak
✔️kariotyp/CBA/IMK+treg/ANA/ASA/ACA/APL/PPb2/PPT/
LA/helikobacter/MUCh/celiaklia/pasożyty
-14kg jest owu!
38🧔
❌HLA C1C2
✔️kariotyp/nasienie/ASA
VITROLIVE SZCZECIN
03-10/22 HyCoSy✓3xIUI
BOCIAN SZCZECIN
1. ICSI 12/22 (IMSI,Fertilechip,ES) 14🥚11 MII 6❄️
01/23➡️FET5AA❌EG
02/23➡️FET5BB❌EG
03/23 immuno+IPLE❌histero✓
05/23➡️FET4AA❌EG+accofil+ivig
06/23➡️FET2x3BB💔EG+intralipid+accofil 6tc cb
09/23➡️FET5CB💔EG+AH+intralipid+accofil cb?
ALLO 0->33,2
CROSS 23,3->16,7->23,7->15->13,5
2. ICSI 07/24(PICSI,Fertilechip,ES) 13🥚13 MII 8❄️
CD138+diphereline✓
09/24➡️FET5AA💔EG+intralipid+accofil+plaquenil+
encorton Aurorka👼7tc poronienie indukowane
diphereline✓cs 2🥚! ovitrelle!
11/24➡️FET5AA🌈Okruszka🍀
"Choćby się spóźniał cud, ja będę czekać, uciszę swój cały świat, by słyszeć Twój szept..." -
Hej dziewczyny, powiedzcie proszę kto kieruje Was na immunoglobuliny? Czy zawsze jest to immunolog? U mnie wszystkie badania wyszły ok a mimo to brak implantacji. Do dr. Sydora można się dostać jedynie jako pacjentka gyncentrum a może macie jakieś inne sposoby żeby gdzieś się do niego załapać na wizytę.GB👎 anty TG👎 anty TPO👎
12.22 pierwsza stymulacja 1x8A 4bb❄️3bb❄️2bc❄️
1.23 transfer świeżaka 8A ➡️ beta 0💔
⛔️ nawrót GB
Histero✅biopsja✅ANA✅
KirBX
5.23 FET +tractocile 4bb❄️➡️ beta 0💔
7.23 odwołany
8.23 wlew accofil+encorton+EG+tractocile FET ❄️❄️ ➡️? -
Lenek wrote:Hej dziewczyny, powiedzcie proszę kto kieruje Was na immunoglobuliny? Czy zawsze jest to immunolog? U mnie wszystkie badania wyszły ok a mimo to brak implantacji. Do dr. Sydora można się dostać jedynie jako pacjentka gyncentrum a może macie jakieś inne sposoby żeby gdzieś się do niego załapać na wizytę.
Sydor przyjmuje z tego co jest napisane na ZnanymLekarzu w kilku miejscach, nie tylko w Gyncentrum.
Ja zalecenie immunoglobulin dostałam od immunologa. Natomiast móg ginekolog tez bez problemu takie zalecenie wystawił (ale na podstawie wcześniejszej korespondencji z immunologiem, do której miał wgłąd).Lenek, Krakowska lubią tę wiadomość
Starania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g
-
WiosnyFanka wrote:Sydor przyjmuje z tego co jest napisane na ZnanymLekarzu w kilku miejscach, nie tylko w Gyncentrum.
Ja zalecenie immunoglobulin dostałam od immunologa. Natomiast móg ginekolog tez bez problemu takie zalecenie wystawił (ale na podstawie wcześniejszej korespondencji z immunologiem, do której miał wgłąd).
Okej dzięki, przestudiuje zatem wszystkie inne lokalizacje 🤓GB👎 anty TG👎 anty TPO👎
⛔️ nawrót GB
Histero✅biopsja✅ANA✅
KirBX
7.23 odwołany
Lenek wrote:Hej dziewczyny, powiedzcie proszę kto kieruje Was na immunoglobuliny? Czy zawsze jest to immunolog? U mnie wszystkie badania wyszły ok a mimo to brak implantacji. Do dr. Sydora można się dostać jedynie jako pacjentka gyncentrum a może macie jakieś inne sposoby żeby gdzieś się do niego załapać na wizytę.
Hej
Doktora Sydor przyjmuje również w sport Medicum w Krakowie sama osobiście nie byłam pacjentką gyn centrum dostałam polecenie od swojego lekarza z kliniki aby się do niego udać tak też zapisałam się na termin w Krakowie zabrałam że sobą badania które już miałam, doktor zlecił kolejne na profil cytikinowy ,Hla- 29 i te które były mu potrzebne do kolejnych transferów podeszłam z acofillem i intralioidem oraz encorton. Jednak te transfery nie były udane podchodząc do nowej procedury umówiłam nowa wizytę i z góry poprosiłam o imunoglobuliny lekarz wypisał nie było problemu w tym miesiącu miałam wlew i transfer czekam na wynik bety. -
Tiffanim wrote:Hej
Doktora Sydor przyjmuje również w sport Medicum w Krakowie sama osobiście nie byłam pacjentką gyn centrum dostałam polecenie od swojego lekarza z kliniki aby się do niego udać tak też zapisałam się na termin w Krakowie zabrałam że sobą badania które już miałam, doktor zlecił kolejne na profil cytikinowy ,Hla- 29 i te które były mu potrzebne do kolejnych transferów podeszłam z acofillem i intralioidem oraz encorton. Jednak te transfery nie były udane podchodząc do nowej procedury umówiłam nowa wizytę i z góry poprosiłam o imunoglobuliny lekarz wypisał nie było problemu w tym miesiącu miałam wlew i transfer czekam na wynik bety.
GB👎 anty TG👎 anty TPO👎
⛔️ nawrót GB
Histero✅biopsja✅ANA✅
KirBX
7.23 odwołany
Lenek wrote:Koniecznie daj znać jaki wynik🤞🏻 umówiłam się do Dr n. med. Agata Kachel-Flis, jest immunologiem w Tychach i zobaczymy bo opinii nie znalazłam o tej pani doktor. Do Krakowa nie mam fizycznych możliwości jechać bo poprzednie procedury wykończyły mnie z urlopu oczywiście jak będzie trzeba to pojadę ale spróbuje najpierw tutaj.
Właśnie przyszła Beta i jest negatywna także u mnie nie zadziałało dodam że nie badałam zarodka....
Jednak ty walcz są dziewczyny którym po imunoglobulinach się udaje.
Pozdrawiam i powodzenia życzę -
Tiffanim wrote:Właśnie przyszła Beta i jest negatywna także u mnie nie zadziałało dodam że nie badałam zarodka....
Jednak ty walcz są dziewczyny którym po imunoglobulinach się udaje.
Pozdrawiam i powodzenia życzęGB👎 anty TG👎 anty TPO👎
⛔️ nawrót GB
Histero✅biopsja✅ANA✅
KirBX
7.23 odwołany
8.23 wlew accofil+encorton+EG+tractocile FET ❄️❄️ ➡️?