X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Immunoglobuliny informacje
Odpowiedz

Immunoglobuliny informacje

Oceń ten wątek:
  • Urszula Ekspertka

Wysłany: 30 października 2023, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMA1 wrote:
    Mi w Vigor Point w Katowicach przez telefon powiedzieli ze ok, a jak zobaczyli zalecenia od docenta ze to w odpowiednim czasie ma być podane i taki lek to się wystraszyli i powiedzieli ze jednak nie podadzą…. W końcu podali mi w Tychach tak jak Filiżance , i płaciłam 200 zł .

Dzięki za podpowiedź bo coś za pięknie mi ta rozmowa z panią przez telefon wyglądała. Ale miałaś tylko zalecenie żadnego skierowania tak ? Tak wolę dopytać bo trochę mnie to wszystko stresuje 😜

Filiżanka8 lubi tę wiadomość

• MMA1 Przyjaciółka

Wysłany: 30 października 2023, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMA1 wrote:
    Mi w Vigor Point w Katowicach przez telefon powiedzieli ze ok, a jak zobaczyli zalecenia od docenta ze to w odpowiednim czasie ma być podane i taki lek to się wystraszyli i powiedzieli ze jednak nie podadzą…. W końcu podali mi w Tychach tak jak Filiżance , i płaciłam 200 zł .

Aaa i oprócz zaleceń od docenta musiałam mieć jeszcze skierowanie - moja lekarka prowadząca je wypisała.

Urszula lubi tę wiadomość

• Urszula Ekspertka

Wysłany: 30 października 2023, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zadzwoniłam do Tych, całkiem inna rozmowa pani bardzo zorientowana co to za lek ,pytała się jakie tempo podania mam napisane żebym za późno nie przyszła do nich i mam zadzowniac wcześniej żeby sobie miejsce dla mnie zarezerwowali i 200 zł.teraz tylko muszę załatwić od P. Żeby na zaleceniach od niego była pieczątka bo tego na zaleceniach mailowym nie mam .dobrze że jeszcze chwilka czasu na to jest .

• Urszula Ekspertka

Wysłany: 30 października 2023, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMA1 wrote:
    Aaa i oprócz zaleceń od docenta musiałam mieć jeszcze skierowanie - moja lekarka prowadząca je wypisała.

No właśnie wysłałam maila do P.jak nie prześlę to też będę prosić moja pania doktor .dzięki za podpowiedź .

• MMA1 Przyjaciółka

Wysłany: 30 października 2023, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszula wrote:
    No właśnie wysłałam maila do P.jak nie prześlę to też będę prosić moja pania doktor .dzięki za podpowiedź .

No wlasnie w Katowicach inaczej mówiła mi pielęgniarka a inaczej właściciel … także mysle ze Tychy są pewniejsze bo maja w tym doświadczenie:) ja mialam zalecenia bez pieczątki z maila ;) od doc i skierowanie od lekarza.

Urszula lubi tę wiadomość

• Filiżanka8 Autorytet

Wysłany: 31 października 2023, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMA1 wrote:
    No wlasnie w Katowicach inaczej mówiła mi pielęgniarka a inaczej właściciel … także mysle ze Tychy są pewniejsze bo maja w tym doświadczenie:) ja mialam zalecenia bez pieczątki z maila ;) od doc i skierowanie od lekarza.
    Miałam kartkę od DrSydora ale czy byo tam słowo zalecenie czy skierowanie to nie pamietam. Była biedna kartka z informacja jak podac lek. Ze ma lecieć po woli chyba 3 godziny i ze po nawodnieniu. Na pewno była tam pieczarka bo była na wizycie u lekarza stacjonarnie.

On tez mówił o jakimś miejscu w Łodzi bo my pacjentka mowila ze jak jak szukałam to bylo w remoncie, tylko w Wawie bylo otwarte a to już mi bylo trochę za daleko.
    Od razu mówił żeby szukać gdzieś indziej bo podanie leku za 1000 zł to bardzo dużo.

*Starania 2017
    *Punkcja 4 zarodki przebadane PGTA
    *Transfery 11.22 i 12.22 nieudane
    *Transfer3. Lipiec 2023❤️ Ciąża prawidłowa do 26 tyg💔😭
    *06.2024 stymulacja pierwsza- 0 zarodków
    *09.2024Stymulacja druga: 3 zarodki, po PGTA zero:(
    *listopad24 mial być transfer:moze zarodek warunkowy? Albo 3 stymulacja
  • MałaMi90 Autorytet

Wysłany: 31 października 2023, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie immunoglobuliny też nie pomogły

Pokrótce:

Ona: niedoczynność tarczycy, endometrioza II stopnia, trombofilia wrodzona, brak KIR z DS allo po szczepieniach 23% co 2 mc doszczepienie

On: MSOME- 1% klasa II, 30mln plemników, Morfologia 1,61% RP 11%

I Procedura
    II Transfer
    9w1d 💔 CRL 24,1 Aniołku Kochamy Cię
    II Procedura
    Zaczynamy
    ❄️❄️❄️❄️❄️ 4x4AA/4BA
    2 przebadane i zdrowe
    Czas start III Procedura 06.2024
    ❄️❄️❄️❄️❄️ 3x4AA/2x4BA
    22.07 beta 59,70 prog 69,91 (6dpt)
    24.07 beta 163,80 prog 68,30 (8dpt)
    26.07 beta 359,60 prog 59.55 (10dpt)
    29.07 beta 1415,40 (13 dpt)
    30.07 pęcherzyk ciążowy 0,43cm
    31.07 beta 3050,40 (15 dpt)
    09.08 CRL 0,51 cm <3 ok 151/min (24dpt)

preg.png[/url]
  • gonia729 Autorytet

Wysłany: 31 października 2023, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, może pomożecie mi w przeliczeniu ?Mam w zaleceniach od Pasnika 2x 20 gram immunoglobuliny dożylnie. Pytałam w aptece to mi napisali ze maja 50mg/ml 100ml lub 200ml. To ile powinnam kupić ? Bo już zgłupiałam

zem3h371z4hl4les.png
    37 lat,IV 2019 AMH - 1,31, 11.19 AMH - 0,87
    Kriobank, I ET - nieudany :(, jeden zarodek 7B
    II ET - 2AA :),7 dpt - beta 39, synek ❤️
    10.2021. - beta 6, cb 💔
    01.2022- 10 t.c puste 2 jaja 💔💔
    12.2022- 6t3d💔 brak ❤️
  • Beth86 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2023, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gonia729 wrote:
    Hej dziewczyny, może pomożecie mi w przeliczeniu ?Mam w zaleceniach od Pasnika 2x 20 gram immunoglobuliny dożylnie. Pytałam w aptece to mi napisali ze maja 50mg/ml 100ml lub 200ml. To ile powinnam kupić ? Bo już zgłupiałam

Hej, zależy to od stężenia i pojemności buteleczki, jeśli masz 2×20g to potrzebujesz 4 opakowań - (50mg/ml - 10g/200 ml)

Dla ułatwienia podaję obliczenia😉
    50mg/ml, czyli w 100 ml jest 50mg*100ml = 5g,
    a w 200ml jest 50mg*200ml = 10g (10%)
    100mg/ml, a więc w 100ml jest 10g, a w 200ml jest 20g.

gonia729, Filiżanka8 lubią tę wiadomość

👩🧔38 lat, starania od 2016
    Leczenie w klinice od 02/2021:
    2 x IUI - Bhcg 0 😪, IVF/ICSI 2022 IVF- 6 ❄️
    04/2022- I FET, p.zatrzymane 8t.c.💔 💔 😢
    01/2023- II FETc.b. 4 t.c., p.samoistne 💔 😢
    04-08/2023- immunolog-badania
    11-12/2023- histero i scratching endo +antybiotyk., immunosupresja
    01/2024 przygot. do 3 FET + ivig(?) - odwołany 😔
    24.01 - ⏸️ cud 😍naturalsik; 17dpo-beta 490,27; prog.17,85; 19dpo-1319,21; 21dpo-3904,60; 23dpo-6315,68 ❤🥺🙏 (Leki: letrox, neoparin, acard, utrogestan,metypred)
    • 8+6 - CRL 2,21cm • 9+4 - CRL 2,80 cm obrzęk 😰🥺🙏 • 11+4 - CRL 4,71 cm 💚
    12+6 - I prenatalne - CRL 6,27 cm, FHR 163, USG +PAPP-A ryzyka niskie🙏
    21+5 II prenatalne - 426 g, FHR 145 + echo serca wszystko ok🩷
    30+2 III prenatalne - 1502 g🎀
    37+6 - Nasz Mały Cud - Emilka 2710 g, 47 cm szczęścia ❤
    age.png
  • gonia729 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2023, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy może ktoś ma na sprzedaż immunoglobuliny jedna dawkę 20 g?

zem3h371z4hl4les.png
    37 lat,IV 2019 AMH - 1,31, 11.19 AMH - 0,87
    Kriobank, I ET - nieudany :(, jeden zarodek 7B
    II ET - 2AA :),7 dpt - beta 39, synek ❤️
    10.2021. - beta 6, cb 💔
    01.2022- 10 t.c puste 2 jaja 💔💔
    12.2022- 6t3d💔 brak ❤️
  • Miła27 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2023, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, nie wiem czy zaglądacie. Pytanie mam do Was. Jestem juz pod ścianą, Nie mam konkretnej przyczyny naszej niepłodności. Przebadani jesteśmy i nic nie wyszło. Wiem,że w takich beznadziejnych przypadkach jak mój podają ivig właśnie dla par,które nie mają konkretnej przyczyny niepłodności.
    Mam nadzieję tylko,że mój lekarz zgodzi się na mój pomysł. Wcześniej jak pytałam to mowila,że ma pacjentki które je biorą to chyba nie ma nic przeciwko.
    Jestem pacjentką Docenta P. Immunologia wyszła ok, czy w takim przypadku docent wypisze skierowanie na ivig ? Jaka jest aktualna dostępność leku w Polsce,Czechach i Słowacji? Duża różnica cenowa jest pomiędzy Tymi krajami ?? Orientujecie się gdzie podaja w rozsądnej cenie w woj warmińsko-mazurskim/Mazowieckim czy Podlaskim? Dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam

• Miła27 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2023, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wchodzicie tu jeszcze dziewczyny?

• WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2023, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miła27 wrote:
    Cześć dziewczyny, nie wiem czy zaglądacie. Pytanie mam do Was. Jestem juz pod ścianą, Nie mam konkretnej przyczyny naszej niepłodności. Przebadani jesteśmy i nic nie wyszło. Wiem,że w takich beznadziejnych przypadkach jak mój podają ivig właśnie dla par,które nie mają konkretnej przyczyny niepłodności.
    Mam nadzieję tylko,że mój lekarz zgodzi się na mój pomysł. Wcześniej jak pytałam to mowila,że ma pacjentki które je biorą to chyba nie ma nic przeciwko.
    Jestem pacjentką Docenta P. Immunologia wyszła ok, czy w takim przypadku docent wypisze skierowanie na ivig ? Jaka jest aktualna dostępność leku w Polsce,Czechach i Słowacji? Duża różnica cenowa jest pomiędzy Tymi krajami ?? Orientujecie się gdzie podaja w rozsądnej cenie w woj warmińsko-mazurskim/Mazowieckim czy Podlaskim? Dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam

Ja akurat miałam wyraźne wskazania do immunoglobulin, nie mam pojęcia czy docent wypisze receptę i zalecenia bez wyraźnych wskazań. Badałaś Allo MLR?

Różnica w cenie 20gr to myślę, że jakieś 1000zł. Najtaniej preparat dostaniesz na Ukrainie pod nazwą Bioven, nie znam jednak konkretów. Trzeba kontaktować się z aptekami i pytań. Jeśli chodzi o podanie to spotkałam się tylko z placówkami w Krakowie, Katowicach, Tychach i Warszawie.

Starania od 2019.
    ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
    FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
    FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
    31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
    8+1: CRL - 1,73cm;
    11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
    13+6: CRL - 7,97cm
    21+4: połowkowe (475g Człowieka)
    35+5: narodziny synusia - 2450g

age.png
  • Miła27 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2023, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:
    Ja akurat miałam wyraźne wskazania do immunoglobulin, nie mam pojęcia czy docent wypisze receptę i zalecenia bez wyraźnych wskazań. Badałaś Allo MLR?

Różnica w cenie 20gr to myślę, że jakieś 1000zł. Najtaniej preparat dostaniesz na Ukrainie pod nazwą Bioven, nie znam jednak konkretów. Trzeba kontaktować się z aptekami i pytań. Jeśli chodzi o podanie to spotkałam się tylko z placówkami w Krakowie, Katowicach, Tychach i Warszawie.
    Nawet nie wiesz jak dziękuję Ci za odpowiedź 😘 czyli łączna różnica 1000 zł. No to super,że coś w Warszawie jest.
    Badałam allo i miałam mnóstwo innych badań. Widziałaś na forum dziewczyny o podobnej sytuacji, które miały immunoglobuliny? My tak naprawdę nie wiemy co Nam jest,a transfery nadal się nie udaja. Wierzę,że może jest coś czego medycyna nie jest w stanie "wyłapać" gdzies w nas w środku i te immunoglobuliny potrafią na to pomóc.

• WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2023, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miła27 wrote:
    Nawet nie wiesz jak dziękuję Ci za odpowiedź 😘 czyli łączna różnica 1000 zł. No to super,że coś w Warszawie jest.
    Badałam allo i miałam mnóstwo innych badań. Widziałaś na forum dziewczyny o podobnej sytuacji, które miały immunoglobuliny? My tak naprawdę nie wiemy co Nam jest,a transfery nadal się nie udaja. Wierzę,że może jest coś czego medycyna nie jest w stanie "wyłapać" gdzies w nas w środku i te immunoglobuliny potrafią na to pomóc.

Nie spotkałam się, aby ktoś nie miał wyraźnych wskazań i aby zdecydował się na immunoglobuliny, natomiast jak wyczerpaliście już wszystkie możliwości to ja bym spróbowała.

A zarodki mieliście przebadane? Jednak najczęstszą przyczyną niepowodzeń w transferach są zarodki nieprawidłowe genetycznie. Także jeśli zdecydujecie się na immunoglobuliny to najpierw upewniłabym się, że wszystkie pozostałe rzeczy są naprawdę w porządku.

Starania od 2019.
    ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
    FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
    FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
    31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
    8+1: CRL - 1,73cm;
    11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
    13+6: CRL - 7,97cm
    21+4: połowkowe (475g Człowieka)
    35+5: narodziny synusia - 2450g

age.png
  • Miła27 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2023, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:
    Nie spotkałam się, aby ktoś nie miał wyraźnych wskazań i aby zdecydował się na immunoglobuliny, natomiast jak wyczerpaliście już wszystkie możliwości to ja bym spróbowała.

A zarodki mieliście przebadane? Jednak najczęstszą przyczyną niepowodzeń w transferach są zarodki nieprawidłowe genetycznie. Także jeśli zdecydujecie się na immunoglobuliny to najpierw upewniłabym się, że wszystkie pozostałe rzeczy są naprawdę w porządku.
    Raz w ciąży już bylam, ale straciłam dziecko w dosc zaawansowanej ciazy . Okazalo się w sumie po latach,że to było spowodowane wada budowy. Po tamtym poronieniu ani razu nie udało się by beta choć raz drgnęła, dlatego zaczelam wierzyć,że coś jest nie tak "w srodku"

• Sarenka150 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2023, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miła27 wrote:

Jeśli cofniesz się o kilka stron, to tam powinnaś znaleść odpowiedzi odnośnie dostępności i cen immunoglobulin.
    W Polsce immunoglobulin raczej nie kupisz, bardzo trudno je dostać. Możesz próbować w Czechach i na Słowacji. Ja kupowałam Bioven we wrześniu w Lwowie ale cena była prawie taka sama jak w Czechach i na Słowacji, ale ciężko było je dostać.
    Jeśli masz kogoś znajomego na Ukrainie, kto mieszka bardziej w głębi kraju, to Bioven kupisz jakieś 1000 zł taniej niż w Lwowie. Tak przynajmniej było we wrześniu.
    W Warszawie immunoglobuliny podają w Opramed.
    We wrześniu za 1 dawkę Bioven czy 20g płaciłam 43 400 hrywien czyli 1 op. 10g/100ml kosztowało 21 700 hrywien. W przeliczeniu teraz jest to około 5000 zł.
    W listopadzie planuję podjeść pierwszy raz na Biovenie, także zobaczymy czy coś z tego będzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2023, 12:57

• Miła27 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2023, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarenka150 wrote:
    Jeśli cofniesz się o kilka stron, to tam powinnaś znaleść odpowiedzi odnośnie dostępności i cen immunoglobulin.
    W Polsce immunoglobulin raczej nie kupisz, bardzo trudno je dostać. Możesz próbować w Czechach i na Słowacji. Ja kupowałam Bioven we wrześniu w Lwowie ale cena była prawie taka sama jak w Czechach i na Słowacji, ale ciężko było je dostać.
    Jeśli masz kogoś znajomego na Ukrainie, kto mieszka bardziej w głębi kraju, to Bioven kupisz jakieś 1000 zł taniej niż w Lwowie. Tak przynajmniej było we wrześniu.
    W Warszawie immunoglobuliny podają w Opramed.
    We wrześniu za 1 dawkę Bioven czy 20g płaciłam 43 400 hrywien czyli 1 op. 10g/100ml kosztowało 21 700 hrywien. W przeliczeniu teraz jest to około 5000 zł.
    W listopadzie planuję podjeść pierwszy raz na Biovenie, także zobaczymy czy coś z tego będzie.
    Dziękuję za informację, czytalam trochę posty z wątku, ale nie udało mi się wszystkiego ogarnąć. Widzialam,że dziewczyny pisały,że u L. W Warszawie podają za 7400 ?

• Sarenka150 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2023, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miła27 wrote:
    Dziękuję za informację, czytalam trochę posty z wątku, ale nie udało mi się wszystkiego ogarnąć. Widzialam,że dziewczyny pisały,że u L. W Warszawie podają za 7400 ?

Też o tym słyszałam, ale nie jestem pacjentom L., więc pewności nie mam. W tej cenie jest immunoglobulina i podanie. W Opramed podanie jest za 300 zł, przynajmniej tak było 2 miesiące temu, gdy tam dzwoniłam.

• Sarenka150 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2023, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miła27 jakie badanie immunologiczne wykonaliście? Ile transferów masz za sobą? Czy kiedyś milaś dodatnią betę?

‹‹ 68 69 70 71 72 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ