Immunoglobuliny informacje
-
WIADOMOŚĆ
-
WiosnyFanka wrote:Spokojnie może być w poniedziałek. To nie są ustalenia na sztywno, tylko orientacyjne.
Ja raz miałam nawet 1 dzień przed transferem przy zaleceniach 3-4 dni przed transferem.
Dziękuję, dzięki Wam pójdę dzisiaj spokojnie spać 😂WiosnyFanka lubi tę wiadomość
-
Sarenka150 wrote:Wlew będę robić w Opramed w Warszawie. Moja klinika nie zgodziła się na podanie immunoglobuliny.
37 lat,IV 2019 AMH - 1,31, 11.19 AMH - 0,87
Kriobank, I ET - nieudany , jeden zarodek 7B
II ET - 2AA ,7 dpt - beta 39, synek ❤️
10.2021. - beta 6, cb 💔
01.2022- 10 t.c puste 2 jaja 💔💔
12.2022- 6t3d💔 brak ❤️ -
gonia729 wrote:Ja jestem w bocianie i tez finalnie się nie zgadzają. Ciekawe jak to wyglada w opramed, pytałaś może przez ile czasu je podaja i czy przez pompę?
Lekarz zlecił podanie przez 2,5h. W Opramed będę w poniedziałek, wiec dowiem się, czy jest to kroplówka czy pompa. A Ty miałaś już podanie? -
Sarenka150 wrote:Lekarz zlecił podanie przez 2,5h. W Opramed będę w poniedziałek, wiec dowiem się, czy jest to kroplówka czy pompa. A Ty miałaś już podanie?
10.2021. - beta 6, cb 💔
12.2022- 6t3d💔 brak ❤️ -
gonia729 wrote:Jeszcze nie, tez właśnie szukam gdzie zgodzą się podac. Do Warszawy mam najbliżej.
Ja to miejsce znalazłam dzięki pomocy dziewczyn z forum. Wcześniej dzwoniłam po różnych placówkach, usługach pielęgniarskich ect. ale nikt się nie zgodził na podanie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2023, 22:26
gonia729 lubi tę wiadomość
-
Sarenka150 wrote:Dziewczyny ratunku, bo zgłupiałam. Gdy transfer mam mieć w środę o 14:00 czyli 29 listopada a od lekarza mam zalecone podanie immunoglobuliny 3 dni przed transferem, to znaczy że podanie mam mieć w niedzielę 26 listopada czy może być to poniedziałek 27 listopada a 29 listopada to jest właśnie ten 3 dzień???
Podane miałam w poniedziałek, a w środę o 14 transfer.
Sarenka150 lubi tę wiadomość
kirAA, allo-mlr 0, morfo 0%,2%, Fragmentacja DNA - 28%,ŻPN II st
Kariotyp❗️BT (11;22)
03.2022 I IVF - Artemida Białystok
09.03 punkcja ❄️❄️08.04 transfer 1AA ❄️ 10dpt < 1.1 05.05 transfer 3AA ❄️ 6-6,8-11,10-5 cb💔🖤
06.2022 II IVF długi protokół
04.07 punkcja❄️❄️❄️❄️ 08.09 transfer 1BB, accofil + acard 14.09 6dpt <0.2 🖤09.10 transfer 4AA accofil+acard 4dpt - 3,7 6dpt-8,2 8dpt - 4.6 💔🖤
09.11 transfer 4AA 6-3.5,8-17,9-25,10-27,12-18💔🖤
14.12 transfer 3AB 5 -13,7 - 27.1 💔🖤
16.01.2023 - Invimed Wrocław - start
13.02 punkcja
8❄️ zbadanych 2❄️BT
19.04 - 7 transfer 4AA
4dpt 9, 7dpt 45,10dpt 243, 13dpt 810, 15dpt 1872, 17dpt 3401, 27dpt usg + wlew ivig
21w3 440g chłopaka 🐥
28w5 1438g chłopaka🐥
35w3 2700g chłopaka 🐣
-
Sarenka150 wrote:Dziewczyny ratunku, bo zgłupiałam. Gdy transfer mam mieć w środę o 14:00 czyli 29 listopada a od lekarza mam zalecone podanie immunoglobuliny 3 dni przed transferem, to znaczy że podanie mam mieć w niedzielę 26 listopada czy może być to poniedziałek 27 listopada a 29 listopada to jest właśnie ten 3 dzień???
Hej ja w zaleceniach od doc. P ma napisane 3-4 dni przed transferem. Wczoraj tj 24.11 miałam podane immunoglobuliny a w poniedziałek 27.11 mam transfer. Mialam podane w Tychach w Vigor Point za 200 zł bez problemu 3h 45 min kroplówka. W Poznaniu nikt nie chciał mi podać więc taka wyprawa na Śląsk. Zabraliśmy że sobą tylko andrenaline w penie na wypadek gdyby coś się działo ale nic nie było. Nie wiem czy gdyby coś się wydarzyło to by mi tam pomogli ale całe szczęście wszystko ok.Filiżanka8 lubi tę wiadomość
-
Urszula wrote:Hej ja w zaleceniach od doc. P ma napisane 3-4 dni przed transferem. Wczoraj tj 24.11 miałam podane immunoglobuliny a w poniedziałek 27.11 mam transfer. Mialam podane w Tychach w Vigor Point za 200 zł bez problemu 3h 45 min kroplówka. W Poznaniu nikt nie chciał mi podać więc taka wyprawa na Śląsk. Zabraliśmy że sobą tylko andrenaline w penie na wypadek gdyby coś się działo ale nic nie było. Nie wiem czy gdyby coś się wydarzyło to by mi tam pomogli ale całe szczęście wszystko ok.
Też myślałam o wyprawie do Tych, na wypadek problemów w Wawie. Byłam nawet już tak zdesperowana, że uprosiłam znajomą pielęgniarkę, która pracuje w szpitalu, aby w razie dalszych problemów ze znalezieniem miejsca, w którym podadzą mi ivig zrobiła wlew u mnie w domu. Na szczęście nie muszę z tego korzystać.
Powodzenia w poniedziałek, oby to był Twój szczęśliwy transfer. -
Sarenka150 wrote:Też myślałam o wyprawie do Tych, na wypadek problemów w Wawie. Byłam nawet już tak zdesperowana, że uprosiłam znajomą pielęgniarkę, która pracuje w szpitalu, aby w razie dalszych problemów ze znalezieniem miejsca, w którym podadzą mi ivig zrobiła wlew u mnie w domu. Na szczęście nie muszę z tego korzystać.
Powodzenia w poniedziałek, oby to był Twój szczęśliwy transfer.
Też prosiłam znajomego ratownika medycznego żeby mi podał ale odmówił każdy sie boi, po wczorajszym podaniu w sumie nie wiem czego skoro każdy lek możesz zaszkodzić i mieć Powikłania ale wiadmo to chodzi o konsekwencje jakby co .
Dziękuję za życzenie powodzenia w transferze to będzie mój 9 transfer a 13 podany zarodek więc myśli w głowie są różne 🤷♀️czuje się jak jakas desperatka chcąca za wszelką cenę być w ciąży a życie jej mówi nie nie tobie się to nie należy. Po tylu niepowodzenaich ciężko uwierzyć że będzie dobrze ... -
Urszula wrote:Też prosiłam znajomego ratownika medycznego żeby mi podał ale odmówił każdy sie boi, po wczorajszym podaniu w sumie nie wiem czego skoro każdy lek możesz zaszkodzić i mieć Powikłania ale wiadmo to chodzi o konsekwencje jakby co .
Dziękuję za życzenie powodzenia w transferze to będzie mój 9 transfer a 13 podany zarodek więc myśli w głowie są różne 🤷♀️czuje się jak jakas desperatka chcąca za wszelką cenę być w ciąży a życie jej mówi nie nie tobie się to nie należy. Po tylu niepowodzenaich ciężko uwierzyć że będzie dobrze ...
Moja znajoma jest pielęgniarką z Ukrainy, która teraz pracuje w polskim szpitalu i mówiła, że podanie ivig nie niesie ze sobą jakiś nadzwyczajnych możliwych konsekwencji, ponieważ podając pacjentowi dowolny lek, zawsze istnieje ryzyko powikłań. Na Ukrainie ivig jest sprzedawany bez recepty i tam uważają, że to bezpieczny lek. Może w PL podanie ivig jest marginalne i dlatego tak ciężko jest znaleść kogoś, kto to zrobi.
Masz już sobą podobna drogę do mnie, czekam na 8 transfer 8 zarodka. Chciałam teraz wziąć 2 zarodki, ale klinika nie zgodziła się, bo mam blastki.
Urszulo, nie jesteś desperatka, jesteś bardzo silna, bo pomino niepowodzeń ciagle nie dajesz za wygraną.
Nie wiem czy miałaś jakieś próby implantacji zarodka ale ja mam za sobą 7 transferów i zarodki nigdy nie ruszyły. Liczę, że ivig mi pomogą, jeśli nie teraz to w kolejnych transferach.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2023, 14:28
Urszula lubi tę wiadomość
-
Sarenka150 wrote:Moja znajoma jest pielęgniarką z Ukrainy, która teraz pracuje w polskim szpitalu i mówiła, że podanie ivig nie niesie ze sobą jakiś nadzwyczajnych możliwych konsekwencji, ponieważ podając pacjentowi dowolny lek, zawsze istnieje ryzyko powikłań. Na Ukrainie ivig jest sprzedawany bez recepty i tam uważają, że to bezpieczny lek. Może w PL podanie ivig jest marginalne i dlatego tak ciężko jest znaleść kogoś, kto to zrobi.
Masz już sobą podobna drogę do mnie, czekam na 8 transfer 8 zarodka. Chciałam teraz wziąć 2 zarodki, ale klinika nie zgodziła się, bo mam blastki.
Urszulo, nie jesteś desperatka, jesteś bardzo silna, bo pomino niepowodzeń ciagle nie dajesz za wygraną.
Nie wiem czy miałaś jakieś próby implantacji zarodka ale ja mam za sobą 7 transferów i zarodki nigdy nie ruszyły. Liczę, że ivig mi pomogą, jeśli nie teraz to w kolejnych transferach.
Ja wczoraj jak miałam podawane immunoglobuliny to pani zrobiła mi herbatę, mąż siedział obok kupil mi żelki bo nie jem słodyczy wiadmo bo cukier itd ale w tej sytuacji trzeba było sobie umilić dzień. Serio luz przy podawaniu i gdyby nie wenfon to prawie relaks .
Na 8 trnaserow były 3 ciążę biochemiczne.pierwsze 4 transfery po 2 zarodki .później się okazało że mąż jest c1c2 I dwóch immunologow powiedziało że nie powinniśmy mieć podawane po dwa zarodki po jeśli trafiły się dwa c2 to jeden blokował drugiego ale skąd ja to mogłam wiedzieć przecież poszłam do lekarza któremu zaufałam a on nawet nie zauważył że mam 3 mięśniaki 🤦♀️oj szkoda gadać
Dziękuję Tobie za słowa wsparcia po prostu zawsze czułam jakoś ekstytacje o transfer a tu nic zero emocji ani radości ani smutku taka jaka obojetnosc mnie dopadła. Podejrzewam że od 3dpt stresior mnie dopadnie i wrócę na właściwe tory
Też trzymam kciuki za twój transfer ✊️✊️✊️✊️niech nam lek za miliony monet pomoże 💪💪💪💪Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2023, 16:27
-
Sarenka kiedy bedziesz miała wlew? Napisz po jak wrażenia
I trzymam kciuki żeby wszystko poszło po Twojej myśli 🙂Sarenka150 lubi tę wiadomość
10.2021. - beta 6, cb 💔
12.2022- 6t3d💔 brak ❤️ -
Trzymam kciuki za Was dziewczyny, przede mną też 8 transfer i druga próba z immunoglobulinami
Krakowska lubi tę wiadomość
Do tej pory łącznie 8 transferów ivf
2021r. - 3 nieudane IUI, laparoskopia
2022r. - 1 procedura: 4 transfery (2 przebadane zarodki, bardzo niskie lub zerowe bety)
W międzyczasie histeroskopia, antybiotyki, scratching
2023r. - 2 procedura: 4 transfery
1 transfer, zarodek przebadany - CP z wycięciem jajowodu
2 transfer, zarodek przebadany, immunoglobuliny - CB
3 transfer z dwoma zarodkami - beta nie drgnęła
Kolejna histeroskopia (mechaniczna), 3 miesiące sztucznej menopauzy
4 transfer 21.12.2023 - immunoglobuliny, tona leków - 6dpt beta 26, 8dpt beta 60, 10dpt beta 166, 12dpt beta 442 18dpt beta 7700 -
Urszula wrote:Ja wczoraj jak miałam podawane immunoglobuliny to pani zrobiła mi herbatę, mąż siedział obok kupil mi żelki bo nie jem słodyczy wiadmo bo cukier itd ale w tej sytuacji trzeba było sobie umilić dzień. Serio luz przy podawaniu i gdyby nie wenfon to prawie relaks .
Na 8 trnaserow były 3 ciążę biochemiczne.pierwsze 4 transfery po 2 zarodki .później się okazało że mąż jest c1c2 I dwóch immunologow powiedziało że nie powinniśmy mieć podawane po dwa zarodki po jeśli trafiły się dwa c2 to jeden blokował drugiego ale skąd ja to mogłam wiedzieć przecież poszłam do lekarza któremu zaufałam a on nawet nie zauważył że mam 3 mięśniaki 🤦♀️oj szkoda gadać
Dziękuję Tobie za słowa wsparcia po prostu zawsze czułam jakoś ekstytacje o transfer a tu nic zero emocji ani radości ani smutku taka jaka obojetnosc mnie dopadła. Podejrzewam że od 3dpt stresior mnie dopadnie i wrócę na właściwe tory
Też trzymam kciuki za twój transfer ✊️✊️✊️✊️niech nam lek za miliony monet pomoże 💪💪💪💪
Niestety czytam ze smutkiem twoją historię ale wierzę, że końcu dla każdej z nas zaświeci słońce. Nie znam nikogo tak bardzo zdeterminowanego jak dziewczyny z tego forum. Wola walki jest ogromna i w końcu musi się udać.
Ja teraz mam ekscytację pomieszaną ze strachem, ale wiem co czujesz, bo ostatnie 3 transfery miałam w fazie całkowitej obojętności.
Urszulo, życzę Ci z całych sił aby dzisiejszy transfer był Twoim szczęśliwym transferem ✊✊✊i aby się okazało, że już w przyszłym tygodniu będziemy cieszyć się z pozytywnych bet. O niczym innym nie marzę dla Ciebie, dla Was i dla siebie.
O której godzinie masz transfer? Daj proszę znać jak będziesz już po transferze.
Urszula lubi tę wiadomość
-
gonia729 wrote:Sarenka kiedy bedziesz miała wlew? Napisz po jak wrażenia
I trzymam kciuki żeby wszystko poszło po Twojej myśli 🙂
Jestem właśnie na wlewie. Narazie wszystko w przodku.
Przed podaniem leku podpisałam oświadczenie, że przyjmuję lek na własną odpowiedzialność, zostało mi zmierzone ciśnienie, założyli 2 wenflony, ale lek toczy się tylko 1. Drugi jest na wypadek alergii/wstrząsu anafilaktycznego. Przez pierwsze 15 min był ze mną lekarz i sprawdzali jak reaguje na lek. Teraz juz wygodnie sobie siedzę na podaniu leku. Mam nadzieję, że będzie wszystko w porządku. Rano dopadł mnie stres przed podaniem leku, bo po przebudzeniu okazało się, że trochę boli mnie gardło i boje się, że to początek choroby ale teraz jest już lepiej. -
Zoja101 wrote:Trzymam kciuki za Was dziewczyny, przede mną też 8 transfer i druga próba z immunoglobulinami
Powodzenia Zoja ✊✊✊ Będziesz się transferować jeszcze w tym roku?
Widziałam w Twojej stopce, że przebadałaś większość zarodków a pomimo tego, nadal są niepowiedzenia. Niech ten zły los w końcu są odwróci.
-
Powodzenia w transferach z ivig ❤️❤️❤️
Niech Wam ten lek przyniesie upragnione szczęście. Pamiętam, że zanim ja się zdecydowałam na ivig były tu same piękne historie i mam nadzieję, że ta dobra passa wróci 🙏❤️ Ja nie skreśliłam tego leku, mimo że nam nie pomógł. Póki co próbujemy ze szczepieniami.Sarenka150 lubi tę wiadomość
37👩AMH 13,40(20')10,75(22')7,73(24')
❌IO/PCOS/KIR AA/PAI/MTHFR/adeno/mięśniak
✔️kariotyp/CBA/IMK+treg/ANA/ASA/ACA/APL/PPb2/PPT/
LA/helikobacter/MUCh/celiaklia/pasożyty
-14kg jest owu!
38🧔
❌HLA C1C2
✔️kariotyp/nasienie/ASA
VITROLIVE SZCZECIN
03-10/22 HyCoSy✓3xIUI
BOCIAN SZCZECIN
I PROCEDURA
12/22 ICSI(IMSI,Fertilechip,ES) 14🥚11 MII 6❄️
01/23➡️FET5AA❌EG
02/23➡️FET5BB❌EG
03/23 immuno+IPLE❌histero✓
05/23➡️FET4AA❌EG+accofil+ivig
06/23➡️FET2x3BB💔EG+intralipid+wlew accofil+accofil 6tc CB
09/23➡️FET5CB💔EG+AH+intralipid+wlew accofil+ accofil CB?
ALLO 0->33,2 szczepienia
CROSS 23,3->16,7->23,7->15->13,5
II PROCEDURA
07/24 ICSI(PICSI,Fertilechip,ES) 13🥚13 MII 8❄️
CD138+diphereline
09/24➡️FET5AA💔EG+intralipid+accofil+plaquenil+
encorton Aurorka👼7tc poronienie indukowane
diphereline->FET🌈
"Choćby się spóźniał cud, ja będę czekać, ucisze swój cały świat, by słyszeć Twój szept..." -
Rakieta_P🚀 wrote:Powodzenia w transferach z ivig ❤️❤️❤️
Niech Wam ten lek przyniesie upragnione szczęście. Pamiętam, że zanim ja się zdecydowałam na ivig były tu same piękne historie i mam nadzieję, że ta dobra passa wróci 🙏❤️ Ja nie skreśliłam tego leku, mimo że nam nie pomógł. Póki co próbujemy ze szczepieniami.
Obserwuję Twoją historię, także bardzo Ci kibicuję ❤️✊🙏
Rakieta_P🚀 lubi tę wiadomość
-
Sarenka150 wrote:Obserwuję Twoją historię, także bardzo Ci kibicuję ❤️✊🙏
Łatwo nie jest, ale poddać się nie potrafię... Powoli włącza mi się stres jaki będzie efekt hodowli w drugiej procedurze. U Ciebie widzę, że każda kolejna procedura to piękniejsza ilość ❄️ Miałaś zmiany w lekach, czy ciągle ten sam zestaw? Ja się martwię, że rok starsza będę i drugi raz ustrzelić 6❄️ to raczej niemożliwe 😢37👩AMH 13,40(20')10,75(22')7,73(24')
❌IO/PCOS/KIR AA/PAI/MTHFR/adeno/mięśniak
✔️kariotyp/CBA/IMK+treg/ANA/ASA/ACA/APL/PPb2/PPT/
LA/helikobacter/MUCh/celiaklia/pasożyty
-14kg jest owu!
38🧔
❌HLA C1C2
✔️kariotyp/nasienie/ASA
VITROLIVE SZCZECIN
03-10/22 HyCoSy✓3xIUI
BOCIAN SZCZECIN
I PROCEDURA
12/22 ICSI(IMSI,Fertilechip,ES) 14🥚11 MII 6❄️
01/23➡️FET5AA❌EG
02/23➡️FET5BB❌EG
03/23 immuno+IPLE❌histero✓
05/23➡️FET4AA❌EG+accofil+ivig
06/23➡️FET2x3BB💔EG+intralipid+wlew accofil+accofil 6tc CB
09/23➡️FET5CB💔EG+AH+intralipid+wlew accofil+ accofil CB?
ALLO 0->33,2 szczepienia
CROSS 23,3->16,7->23,7->15->13,5
II PROCEDURA
07/24 ICSI(PICSI,Fertilechip,ES) 13🥚13 MII 8❄️
CD138+diphereline
09/24➡️FET5AA💔EG+intralipid+accofil+plaquenil+
encorton Aurorka👼7tc poronienie indukowane
diphereline->FET🌈
"Choćby się spóźniał cud, ja będę czekać, ucisze swój cały świat, by słyszeć Twój szept..."