Immunoglobuliny informacje
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny, czy któraś z Was kupowała ostatnio ivig w Czechach i Słowacji i jest w stanie polecić aptekę która aktualnie ma lek?
Apteka w której wcześniej kupowałam już nie ma. Te co miały kiedy szukałam w sierpniu albo nie odpisują albo nie mają. 🤦♀️
A może któraś z Was ma na sprzedaż? Planowaliśmy kupić tym tazem odrazu 2x20g 🤔96’ 👫 kryptozoospermia, adenomioza, PCOS, niedoczynność tarczycy, brak prawego jajowodu, cienkie endometrium, Allo mlr 0%.
11.2021 ICSI- 12❄️
(1 poronienie 8t, 1 ciąża pozamaciczna, 1 ciąża biochemiczna)
2024
Immunosupresja- Azathioprine i Encorton
Sztuczna menopauza- Diphereline
IX transfer 3BA (+AH, accofil, intralipid) ❤️🍀
I Prenatalne- niskie ryzyka, Nifty ok 🩵🩵🩵
-
Rakieta_P🚀 wrote:❤️❤️❤️
Łatwo nie jest, ale poddać się nie potrafię... Powoli włącza mi się stres jaki będzie efekt hodowli w drugiej procedurze. U Ciebie widzę, że każda kolejna procedura to piękniejsza ilość ❄️ Miałaś zmiany w lekach, czy ciągle ten sam zestaw? Ja się martwię, że rok starsza będę i drugi raz ustrzelić 6❄️ to raczej niemożliwe 😢
My mamy jeszcze 4 zarodki, ale jeśli nie dadzą one upragnionej ciąży to pewnie tez podejdziemy do kolejnej stymulacji, oczywiście jeśli zdrowie na to pozwoli.
Leki do stymulacji miałam takie same, manipulacja była w dawkowaniu i przed 3 stymulacją wprowadziliśmy suplementację na poprawienie nasienia i jakości komórek jajowych. W mim przypadku kluczowa była jednak zmiana kliniki, przynajmniej tak myślę. W 3 procedurze byłam w Novum a oni maja bardzo dobre laboratorium. Lekarze mówili mi, że zazwyczaj 2 stymulacja jest najlepsza, bo lekarz zna już odpowiedz organizmu na leki, wiec byłam zaskoczona, że 3 stymulacja tak dobrze poszła, a miałam wtedy 37 lat. Klinika też była zaskoczona 🤣😉, stąd pomysł na to, że kluczem jest laboratorium + suple + doświadczenie z poprzednich stymulacji.
Z drugiej strony nauczyłam się tu na forum, że życie zaskakuje i to co sprawdzało się kilka miesięcy temu, może teraz być niewystarczające. Nie mamy wyjścia dziewczyny i musimy próbować wszystkiego co się da.Rakieta_P🚀 lubi tę wiadomość
-
thestorm wrote:Hej dziewczyny, czy któraś z Was kupowała ostatnio ivig w Czechach i Słowacji i jest w stanie polecić aptekę która aktualnie ma lek?
Apteka w której wcześniej kupowałam już nie ma. Te co miały kiedy szukałam w sierpniu albo nie odpisują albo nie mają. 🤦♀️
A może któraś z Was ma na sprzedaż? Planowaliśmy kupić tym tazem odrazu 2x20g 🤔thestorm lubi tę wiadomość
37 lat,IV 2019 AMH - 1,31, 11.19 AMH - 0,87
Kriobank, I ET - nieudany , jeden zarodek 7B
II ET - 2AA ,7 dpt - beta 39, synek ❤️
10.2021. - beta 6, cb 💔
01.2022- 10 t.c puste 2 jaja 💔💔
12.2022- 6t3d💔 brak ❤️ -
Sarenka150 wrote:Jestem właśnie na wlewie. Narazie wszystko w przodku.
Przed podaniem leku podpisałam oświadczenie, że przyjmuję lek na własną odpowiedzialność, zostało mi zmierzone ciśnienie, założyli 2 wenflony, ale lek toczy się tylko 1. Drugi jest na wypadek alergii/wstrząsu anafilaktycznego. Przez pierwsze 15 min był ze mną lekarz i sprawdzali jak reaguje na lek. Teraz juz wygodnie sobie siedzę na podaniu leku. Mam nadzieję, że będzie wszystko w porządku. Rano dopadł mnie stres przed podaniem leku, bo po przebudzeniu okazało się, że trochę boli mnie gardło i boje się, że to początek choroby ale teraz jest już lepiej.
10.2021. - beta 6, cb 💔
12.2022- 6t3d💔 brak ❤️ -
gonia729 wrote:Trzymam kciuki żeby wszystko dobrze przebiegło❤️. Mówili jak długo będzie to trwało ? Podają przez kroplówkę czy pompę ?
Podanie jest przez kroplówkę. Na zaleceniach mam zapisane podanie 2,5h ale myśle że finalnie potrwa to jakieś 3,5h.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2023, 15:51
-
Sarenka150 wrote:Powodzenia Zoja ✊✊✊ Będziesz się transferować jeszcze w tym roku?
Widziałam w Twojej stopce, że przebadałaś większość zarodków a pomimo tego, nadal są niepowiedzenia. Niech ten zły los w końcu są odwróci.
Dziękuję jeśli się wyrobimy z transferem to zaraz przed świętami, także zobaczymy czy zdążymy.
Dwa pierwsze transfery miałam z przebadanymi zarodkami i nic z tego. W drugiej procedurze też dwa pierwsze ze zdrowymi, po jednym ciąża pozamaciczna, a po drugim beta urosła do 20, także u mnie nawet zdrowe zarodki nie dają radyDo tej pory łącznie 8 transferów ivf
2021r. - 3 nieudane IUI, laparoskopia
2022r. - 1 procedura: 4 transfery (2 przebadane zarodki, bardzo niskie lub zerowe bety)
W międzyczasie histeroskopia, antybiotyki, scratching
2023r. - 2 procedura: 4 transfery
1 transfer, zarodek przebadany - CP z wycięciem jajowodu
2 transfer, zarodek przebadany, immunoglobuliny - CB
3 transfer z dwoma zarodkami - beta nie drgnęła
Kolejna histeroskopia (mechaniczna), 3 miesiące sztucznej menopauzy
4 transfer 21.12.2023 - immunoglobuliny, tona leków - 6dpt beta 26, 8dpt beta 60, 10dpt beta 166, 12dpt beta 442 18dpt beta 7700 -
thestorm wrote:Hej dziewczyny, czy któraś z Was kupowała ostatnio ivig w Czechach i Słowacji i jest w stanie polecić aptekę która aktualnie ma lek?
A może któraś z Was ma na sprzedaż? Planowaliśmy kupić tym tazem odrazu 2x20g 🤔thestorm lubi tę wiadomość
👩🧔38 lat, starania od 2016
Leczenie w klinice od 02/2021:
2 x IUI - Bhcg 0 😪, IVF/ICSI 2022 IVF- 6 ❄️
04/2022- I FET, p.zatrzymane 8t.c.💔 💔 😢
01/2023- II FETc.b. 4 t.c., p.samoistne 💔 😢
04-08/2023- immunolog-badania
11-12/2023- histero i scratching endo +antybiotyk., immunosupresja
01/2024 przygot. do 3 FET + ivig(?) - odwołany 😔
24.01 - ⏸️ cud 😍naturalsik; 17dpo-beta 490,27; prog.17,85; 19dpo-1319,21; 21dpo-3904,60; 23dpo-6315,68 ❤🥺🙏 (Leki: letrox, neoparin, acard, utrogestan,metypred)
• 8+6 - CRL 2,21cm • 9+4 - CRL 2,80 cm obrzęk 😰🥺🙏 • 11+4 - CRL 4,71 cm 💚
12+6 - I prenatalne - CRL 6,27 cm, FHR 163, USG +PAPP-A ryzyka niskie🙏
21+5 II prenatalne - 426 g, FHR 145 + echo serca wszystko ok🩷
30+2 III prenatalne - 1502 g🎀
37+6 - Nasz Mały Cud - Emilka 2710 g, 47 cm szczęścia ❤
-
Sarenka150 wrote:My mamy jeszcze 4 zarodki, ale jeśli nie dadzą one upragnionej ciąży to pewnie tez podejdziemy do kolejnej stymulacji, oczywiście jeśli zdrowie na to pozwoli.
Leki do stymulacji miałam takie same, manipulacja była w dawkowaniu i przed 3 stymulacją wprowadziliśmy suplementację na poprawienie nasienia i jakości komórek jajowych. W mim przypadku kluczowa była jednak zmiana kliniki, przynajmniej tak myślę. W 3 procedurze byłam w Novum a oni maja bardzo dobre laboratorium. Lekarze mówili mi, że zazwyczaj 2 stymulacja jest najlepsza, bo lekarz zna już odpowiedz organizmu na leki, wiec byłam zaskoczona, że 3 stymulacja tak dobrze poszła, a miałam wtedy 37 lat. Klinika też była zaskoczona 🤣😉, stąd pomysł na to, że kluczem jest laboratorium + suple + doświadczenie z poprzednich stymulacji.
Z drugiej strony nauczyłam się tu na forum, że życie zaskakuje i to co sprawdzało się kilka miesięcy temu, może teraz być niewystarczające. Nie mamy wyjścia dziewczyny i musimy próbować wszystkiego co się da.
Wolę jednak nastawiać się na gorszy wynik i miło zaskoczyć ❤️
My zostajemy w tej samej klinice. Lekarz mówił, że ten sam zestaw leków będzie, bo ładnie wyszło. Choć poszło bardzo szybko, więc tak myślę, że może ciut mniejsze dawki, żeby możliwie wszystkie pecherzyki ruszyły.
No zobaczymy, trzeba będzie jakoś to przetrwać drugi raz 💔37👩AMH 13,40(20')10,75(22')7,73(24')
❌IO/PCOS/KIR AA/PAI/MTHFR/adeno/mięśniak
✔️kariotyp/CBA/IMK+treg/ANA/ASA/ACA/APL/PPb2/PPT/
LA/helikobacter/MUCh/celiaklia/pasożyty
-14kg jest owu!
38🧔
❌HLA C1C2
✔️kariotyp/nasienie/ASA
VITROLIVE SZCZECIN
03-10/22 HyCoSy✓3xIUI
BOCIAN SZCZECIN
I PROCEDURA
12/22 ICSI(IMSI,Fertilechip,ES) 14🥚11 MII 6❄️
01/23➡️FET5AA❌EG
02/23➡️FET5BB❌EG
03/23 immuno+IPLE❌histero✓
05/23➡️FET4AA❌EG+accofil+ivig
06/23➡️FET2x3BB💔EG+intralipid+wlew accofil+accofil 6tc CB
09/23➡️FET5CB💔EG+AH+intralipid+wlew accofil+ accofil CB?
ALLO 0->33,2 szczepienia
CROSS 23,3->16,7->23,7->15->13,5
II PROCEDURA
07/24 ICSI(PICSI,Fertilechip,ES) 13🥚13 MII 8❄️
CD138+diphereline
09/24➡️FET5AA💔EG+intralipid+accofil+plaquenil+
encorton Aurorka👼7tc poronienie indukowane
diphereline->FET🌈
"Choćby się spóźniał cud, ja będę czekać, ucisze swój cały świat, by słyszeć Twój szept..." -
A może któraś z Was ma na sprzedaż? Planowaliśmy kupić tym tazem odrazu 2x20g 🤔
Kaki się ogłaszała że ma na sprzedaż. Popatrz na tytuły wątków, bo gdzieś mi minęło 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2023, 15:13
thestorm lubi tę wiadomość
37👩AMH 13,40(20')10,75(22')7,73(24')
-14kg jest owu!
38🧔
❌HLA C1C2
✔️kariotyp/nasienie/ASA
VITROLIVE SZCZECIN
03-10/22 HyCoSy✓3xIUI
BOCIAN SZCZECIN
I PROCEDURA
01/23➡️FET5AA❌EG
02/23➡️FET5BB❌EG
ALLO 0->33,2 szczepienia
II PROCEDURA
CD138+diphereline
diphereline->FET🌈
"Choćby się spóźniał cud, ja będę czekać, ucisze swój cały świat, by słyszeć Twój szept..." -
Sarenka150 wrote:Niestety czytam ze smutkiem twoją historię ale wierzę, że końcu dla każdej z nas zaświeci słońce. Nie znam nikogo tak bardzo zdeterminowanego jak dziewczyny z tego forum. Wola walki jest ogromna i w końcu musi się udać.
Ja teraz mam ekscytację pomieszaną ze strachem, ale wiem co czujesz, bo ostatnie 3 transfery miałam w fazie całkowitej obojętności.
Urszulo, życzę Ci z całych sił aby dzisiejszy transfer był Twoim szczęśliwym transferem ✊✊✊i aby się okazało, że już w przyszłym tygodniu będziemy cieszyć się z pozytywnych bet. O niczym innym nie marzę dla Ciebie, dla Was i dla siebie.
O której godzinie masz transfer? Daj proszę znać jak będziesz już po transferze.
Jestem już po transferze wszystko poszło sprawnie wlew z atobisanu byl jako taki dodatek .progesteron 92 🙉więc zobaczymy co z tego będzie. Teraz wracamy przed nami 500km 😜
I tak jak myślałam stres mnie dopadł już w nocy nie spałam I rano lekko telepanie miałam. Ale jeszcze przed transferem miałam masaż urogenitalny ( u mnie w klinice go robią) I masażysta jakoś opowieściami mnie rozbawiała i trochę się rozluźniłam. Plus na sali byłam z 3 kobietkami weterankami oj dużo to dało kazda po przejściach i dlugimi historiami .jak wyszłam mówię do męża nie tylko my tak mamy pod górkę .
A jak się czujesz po wlewie wszystko ok?
Mam nadzieję że grudniowe testowanie będzie dla nas wszystkich magiczne 🌟Sarenka150, Rakieta_P🚀 lubią tę wiadomość
-
-
Rakieta_P🚀 wrote:Suple i dieta - od października pilnujemy na 200%. Noo u mnie waga poszła w dół. Więc chciałaby się mieć nadzieję, na dobry wynik hodowli. Pierwsza procedura pod tym kątem wyszła naprawdę mega. Jednak właśnie za dużo historii się zna, żeby być tak pewnym tego ...
Wolę jednak nastawiać się na gorszy wynik i miło zaskoczyć ❤️
My zostajemy w tej samej klinice. Lekarz mówił, że ten sam zestaw leków będzie, bo ładnie wyszło. Choć poszło bardzo szybko, więc tak myślę, że może ciut mniejsze dawki, żeby możliwie wszystkie pecherzyki ruszyły.
No zobaczymy, trzeba będzie jakoś to przetrwać drugi raz 💔
Niestety za drugim razem stres jest taki sam jak za pierwszym razem, pomimo tego, że wszystko już przerobiłaś i wiesz z czym będziesz się mierzyć.
Dieta i suple to zawsze dobra opcja i cieszę się, że lekarze zaczynają doceniać tą formę wspomagania płodności, ale mimo wszystko największą kopalnia wiedzy jest forum.
-
Sarenka150 wrote:Podanie jest przez kroplówkę. Na zaleceniach mam zapisane podanie 2,5h ale myśle że finalnie potrwa to jakieś 3,5h.
10.2021. - beta 6, cb 💔
12.2022- 6t3d💔 brak ❤️ -
Urszula wrote:Jestem już po transferze wszystko poszło sprawnie wlew z atobisanu byl jako taki dodatek .progesteron 92 🙉więc zobaczymy co z tego będzie. Teraz wracamy przed nami 500km 😜
I tak jak myślałam stres mnie dopadł już w nocy nie spałam I rano lekko telepanie miałam. Ale jeszcze przed transferem miałam masaż urogenitalny ( u mnie w klinice go robią) I masażysta jakoś opowieściami mnie rozbawiała i trochę się rozluźniłam. Plus na sali byłam z 3 kobietkami weterankami oj dużo to dało kazda po przejściach i dlugimi historiami .jak wyszłam mówię do męża nie tylko my tak mamy pod górkę .
A jak się czujesz po wlewie wszystko ok?
Mam nadzieję że grudniowe testowanie będzie dla nas wszystkich magiczne 🌟
Zapowiada się dobrze, transfer sprawny, Atosiban podany, progesteron to jakiś kosmos! 😉 Jak można zrobić taki piękny wynik proga? 😉
Mam nadzieję, że droga nie była wyboista, bo wyprawa 500km to długa droga.
Fajna sprawa z tym masażem, w mojej klinice tego nie ma.
Cieszę się, że wracasz do domu z pozytywnym nastawieniem.
Będę trzymała za Was kciuki ✊🙏😍🍀 Niech grudniowe testowanie przyniesie nam upragniony prezent na Boże Narodzenie.Urszula lubi tę wiadomość
-
gonia729 wrote:Tez miała flebogamme? Dzwoniłam teraz do opramed to dziewczyna mi powiedziała ze moj wlew będzie trwał 6 godz 😳 ale zrobią 🙂
Mam Bioven, ten ukraiński odpowiednik.
Cieszę się, że udało Ci się umówić 😉
Dlaczego masz mieć takie długie podanie? Tak masz w zaleceniach od lekarza?Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2023, 19:54
-
Sarenka150 wrote:Mam Bioven, ten ukraiński odpowiednik.
Cieszę się, że udało Ci się umówić 😉
Dlaczego masz mieć takie długie podanie? Tak masz w zaleceniach od lekarza?
10.2021. - beta 6, cb 💔
12.2022- 6t3d💔 brak ❤️ -
gonia729 wrote:Tak ja mam od Pasnika, przeczytałam jej zalecenia podania i dawkę leku i powiedziała ze ten przez tyle czasu się podaje. Na razie dzwoniłam tylko upewnić się czy zgodza się podac. Czekam jeszcze na nowy cykl po nieudanym transferze
gonia729 lubi tę wiadomość
37👩AMH 13,40(20')10,75(22')7,73(24')
-14kg jest owu!
38🧔
❌HLA C1C2
✔️kariotyp/nasienie/ASA
VITROLIVE SZCZECIN
03-10/22 HyCoSy✓3xIUI
BOCIAN SZCZECIN
I PROCEDURA
01/23➡️FET5AA❌EG
02/23➡️FET5BB❌EG
ALLO 0->33,2 szczepienia
II PROCEDURA
CD138+diphereline
diphereline->FET🌈
Sarenka150 wrote:Teraz zaczynam się zastanawiać, dlaczego u mnie na zaleceniach podanie było takie krótkie? 🧐 Tylko 2,5h.
10.2021. - beta 6, cb 💔
12.2022- 6t3d💔 brak ❤️ -
Sarenka150 wrote:Zapowiada się dobrze, transfer sprawny, Atosiban podany, progesteron to jakiś kosmos! 😉 Jak można zrobić taki piękny wynik proga? 😉
Mam nadzieję, że droga nie była wyboista, bo wyprawa 500km to długa droga.
Fajna sprawa z tym masażem, w mojej klinice tego nie ma.
Cieszę się, że wracasz do domu z pozytywnym nastawieniem.
Będę trzymała za Was kciuki ✊🙏😍🍀 Niech grudniowe testowanie przyniesie nam upragniony prezent na Boże Narodzenie.
Trzymam kciuki za jutro ✊️✊️✊️zazdroszczę tego optymizmu u Ciebie pomimo też tak trudnej drogi 💪💪💪💪
Mój mąż mówi że nie jestem sobą 🤷♀️🤷♀️🤷♀️i to wina hormonów bo miałam dwie stymulację pod rząd żeby uzyskać jak najwięcej zarodkwo i pewnie dlatego takie zmienne nastroje .
Ale podróż całkiem sprawie nam poszła, dziś mam wolne ale już jutro idę do pracy bo z doświadczenia wiem czy się pracuje czy nie to nie ma znaczenia przynajmniej u mnie nie miało.
Uwielbiam święta Bożego Narodzenia ale 2 lata temu byłam w ciąży w grudniu , rok temu też i teraz kolejny transfer o tym samym czasie, mam nadzieję że będę musiałam powstrzymywać łez przy wigilinym stole. I tym optymistycznym akcentem 🤣🤣🤣 ubieram sie ciepło i idę na 10 min spacer zlecenie od urofizjoterpetyki żeby było lepsze ukrwienie macicy😊