Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › Starając się z pomocą medyczną › Immunolog pomocy warszawa
Odpowiedz

Immunolog pomocy warszawa

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    ‹ 1 2
Oceń ten wątek:
  • Alora Koleżanka

Wysłany: 15 kwietnia, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mln wrote:
    Hej, czy jesteś już może po wizycie? Zakladam że jeśli w Gamecie to u dr Bartosiewicz? Mam wizytę w przyszłym tygodniu i tak jak Ty jeszcze nie wgryzłam się w immunologię, mam jakieś jedno badanie, ale poza tym nic i zastanawiam się co powinnam przynieść na taką wizytę żeby jak najlepiej ją wykorzystać.

Hej, tak jestem po wizycie, wzięłam ze sobą wszystkie badania które już miałam (badanie nasienia sprzed roku, pakiet genetyczny na trombofilie, Ana, homocysteine), z tych immunologicznych miałam tylko kiry i hlc i w sumie u mnie to wystarczyło. Ja nawet nie zdążyłabym dorobić innych badań bo niecały tydzień po wizycie miałam transfer. Pani dr bardzo konkretna, miła, przepisała mi encorton, dla zmaksymalizowania szans, zaleciła metylowane wit na obniżenie homocysteiny. Acard, heparynę - ale to już miałam zalecone przez gina z kliniki. Jeśli się nie uda ten transfer, to mam dorobić resztę badań immunologicznych, rozszerzymy diagnostykę i leczenie. Ogólnie polecam. Edit: jestem po transferze i beta rośnie, przyrosty lepsze niż w poprzednim transferze bez leków. Wtedy zarodek zatrzymał się w 7tyg, ale beta od początku słabo przyrastała.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia, 21:09

preg.png
‹ 1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Alergiczny katar u maluchów: domowe wsparcie i sygnały alarmowe.

Rozpoznanie, czy katar u dziecka to alergia, czy infekcja, bywa trudne, a poprawne odróżnienie objawów jest kluczowe dla skutecznego leczenia. Ten artykuł to kompleksowy przewodnik dla rodziców, pomagający zrozumieć specyfikę kataru alergicznego u dziecka, jego symptomy, domowe sposoby łagodzenia oraz kiedy konieczna jest wizyta u lekarza. Dowiedz się, jak zapobiegać powikłaniom i skutecznie wspierać malucha w walce z dolegliwościami.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inozytol a kobieca płodność – wsparcie owulacji, metabolizmu i zdrowia hormonalnego kobiet

Coraz więcej kobiet w wieku rozrodczym zmaga się z zaburzeniami hormonalnymi, które utrudniają zajście w ciążę lub jej prawidłowy przebieg. Dlatego wiele par w czasie starań o dziecko decyduje się na wprowadzenie suplementacji poprawiającej kobiecą płodność. Jednym z najlepiej przebadanych składników jest inozytol, który – regulując gospodarkę hormonalną i cukrową – może zwiększyć szansę na zapłodnienie. Jak dokładnie działa i jakie inne skuteczne składniki wspierające płodność kobiet warto włączyć do codziennej suplementacji?

CZYTAJ WIĘCEJ