Immunolog pomocy warszawa
-
Hej dziewczyny, mam pytanie, gdzie w Warszawie chodzicie do immunologa? Jestem po nieudanych transferach, w klinice w której się leczę lekarze sceptycznie podchodzą do problemów z immunologia, nawet nie chcą spojrzeć na badania immunologiczne, nie przepisują encortonu ani innych tego typu leków, twierdzą, że jest za mało wiarygodnych badań potwierdzających skuteczność takiego leczenia, czeka mnie kolejny transfer, chciałabym zwiększyć swoje szanse, planuje konsultacje immunologiczną, gdzie w Warszawie znajdę lekarza który przepisze encorton/inne leki immunosupresyjne spojrzy szerzej na problem, pomimo sceptyzmu lekarza prowadzącego z kliniki.
-
A w jakiej klinice sie leczysz? W Gamecie przyjmuje dr Bartosiewicz oraz doc. Pasnik, a poza tym to do wyboru jest jeszcze prof. Jerzak (bardzo specyficzna). Ja ze swojej strony polecam dr Jarosz z Invimed Gdynia - tu porady zdalnie.
laurkasiczek lubi tę wiadomość
-
Dziękuję za odpowiedź, klinika na literę F, nie chce podwac całej nazwy żeby nie narobić sobie problemów. Zastanawiałam się właśnie nad wizyta u prof. Jerzak, jednak słyszałam że ona zleca masę badań i suplementów, których tak na prawdę to nie wiem czy potrzebuje, albo każe powtórzyć u polecanych u siebie, tyle pieniędzy już wydałam że głowa mała. U mnie największym problemem jest trombofilia V laiden, minimalnie dodatni Aps i Ana1, kiry i hlc ok. Wydaje mi się ze nie mam jakieś bardzo skopanej tej immunologii, jednak wiem że małe wsparcie immunologiczne zwiększa trochę szanse, a zostały mi tylko 2 zarodki. U Jarosz niestety odległe terminy a zależy mi na czasie.
-
Jezeli zalezy Ci na czasie to z prof Jerzak moze byc ciezko, bo ona najpierw kaze wlasnie podzialac dieta, cwiczeniami, terapia, suplementami i wtedy zleca leki (jest o niej watek w dziale poronienia).
-
Byłam na kilku wizytach w Infemini u dr Marianowskiej, bardzo fajne spojrzenie i otwarty umysł. Ja jednak ostatecznie przeniosłam się na zdalne leczenie do dr Jarosz (Gdynia).♀ 35 lat
niedoczynność tarczycy
♂ 36 lat
oligospermia
🐕🦺 7 lat
pudel 🤪
📅 17.06.2024 wizyta kwalifikacyjna ✔️
📅 27.06 histeroskopia polipa (kolejna 🥲) ✔️
📅 09.07 początek stymulacji [Mensinorm 150+75, Ganirelix 0,25] ✔️
📅18.07 punkcja ✔️ ❄️❄️❄️
📅 23.07 transfer ❌
📅 18.09 transfer ❌ (ciążą biochemiczna)
📅 25.10 transfer ❌
📅18.11.2024 zmiana kliniki
📅 03.01.2025 początek II stymulacji [Recovelle 15 + Orgalutran]
📅15.01.2025 punkcja ❄️5.11 pgt❄️5.2.2?❄️3.2.2
📅04.02.2025 histeroskopia +cd138+cd56
📅11.06.2025 transfer ❄️5.11 pgt

-
Ceci wrote:Jezeli zalezy Ci na czasie to z prof Jerzak moze byc ciezko, bo ona najpierw kaze wlasnie podzialac dieta, cwiczeniami, terapia, suplementami i wtedy zleca leki (jest o niej watek w dziale poronienia).
Sprawdzę ten wątek, myślam że te ćwiczenia, dieta itp są bardziej na stymulację żeby uzyskać lepsze jajeczka i zarodki. 😞 A ja już mam zarodki, zanim ta dieta i reszta zadziała to miną wieki a ja potrzebuje wsparcia za 2miechy bo mam wtedy transfer. Myślałam bardziej że przepisze mi jakieś leki na lepsza implantację i żeby organizm nie atakował zarodka itp. Tak czy siak są do niej terminy więc chyba się umowie i zobaczę co się stanie. Chociaż trochę się jej boje po tym co o niej przeczytałam. Dziękuję Ci bardzo i życzę powodzenia w waszych staraniachWiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca, 18:53
-
Alora wrote:O tej pani nie słyszałam wogole, wezmę ja pod uwagę, dzieki
Jakbyś do niej poszła to daj znać.
Ja byłam na jednej wizycie i więcej nie pójdę. Dla mnie olewcza, zero zaangażowania w diagnostykę poronienia.
Ciekawe czy tylko między nami nie było chemii czy ona tak ma.
Alora lubi tę wiadomość
🦋 Hashimoto | 🌺 endometrioza / adenomioza
🧪 AMH: 0,34
🧬 MTHFR C677T (het.) | PAI-1 4G/5G (het.)
💉 IVF od 2019 r.
→ 8 procedur IVF/ICSI
→ bardzo niska odpowiedź: często 0 oocytów, maks. 1 pęcherzyk
🔹 Transfery: 5× ET/KET (zarodki 2-dniowe) → ❌
🔹 MZ 2024/2025 → 2× CB 🤍
🔹 VI 2025 → ciąża → poronienie w 8. tc 💔
🧫 Biopsja kontrolna endometrium (luty 2026):
→ CD138: 0–1 d.p.w.
→ CD56: 54/1 d.p.w. -
Dziewczyny, a co jest nie tak z tą Jerzak?
To przecież nie jest lekarka z Instagrama. Może po prostu ma inne zalety.
Przyznam, że lekarze z Instagrama trochę mnie odrzucają. Zawsze się zastanawiam, kiedy oni właściwie mają czas na pacjentów, skoro nagrywają tyle rolek. 🤷♀️🦋 Hashimoto | 🌺 endometrioza / adenomioza
🧪 AMH: 0,34
🧬 MTHFR C677T (het.) | PAI-1 4G/5G (het.)
💉 IVF od 2019 r.
→ 8 procedur IVF/ICSI
→ bardzo niska odpowiedź: często 0 oocytów, maks. 1 pęcherzyk
🔹 Transfery: 5× ET/KET (zarodki 2-dniowe) → ❌
🔹 MZ 2024/2025 → 2× CB 🤍
🔹 VI 2025 → ciąża → poronienie w 8. tc 💔
🧫 Biopsja kontrolna endometrium (luty 2026):
→ CD138: 0–1 d.p.w.
→ CD56: 54/1 d.p.w. -
Cień wrote:Dziewczyny, a co jest nie tak z tą Jerzak?
To przecież nie jest lekarka z Instagrama. Może po prostu ma inne zalety.
Przyznam, że lekarze z Instagrama trochę mnie odrzucają. Zawsze się zastanawiam, kiedy oni właściwie mają czas na pacjentów, skoro nagrywają tyle rolek. 🤷♀️
Ponoć jest oschła, mega niemiła, wizyty trwają kilka minut, bardzo uboga informacja zwrotna, a porady kosztują nie mało. Ma ogromną wiedzę, ale strach jej o cokolwiek zapytać bo od razu się obrusza. Nie wiem czy tak faktycznie jest, sama się przekonam, ale mam nadzieję że trafie na jej dobry dzień. -
U mnie po wykonaniu kompletu badań immuno: komplet na APS, antykoagulant toczniowy, p/c ANA, trombofilia, białko S i białko C, cytokiny, immunofenotyp, KIRy, biopsja CD138 i CD56, sprawdzenie pasożytów, poziomu witamin, homocysteiny. Wyszły w sumie dodatnie ANA (1:160), lekko zaburzone cytokiny i mutacja V Leiden + PAI. Miałam też glistę ludzką przywiezioną z wakacji. Internista przeleczył zanim dostałam się do immuno.
Byłam u Litmanowicza w Salve na początku... W sumie stwierdził, że generalnie nie jest źle i tyle. Miałam sporo badań, dorzucił jeszcze kilka na które nikt później nie spojrzał za ok. 1.5k. Leczył mnie statynami, lekiem p/c wirusowym bez recepty, colostrum i wlewami intralipid za gruby hajs u siebie w klinice. Z wątku na ovu później się dowiedziałam, że taki zestaw dostaje większość pacjentek. Transfer się nie udał. Przeniosłam się do dr Jarosz, nie powtarzałam badań, wszystko uznała (badania miały ok. 6 msc i więcej) dostałam: hydroxychloroquine na ANA i cytokiny, wyższą dawkę heparyny na V Leiden, zalecenie obniżenia homocysteiny (wynik graniczny 8.5). Transfer się udał. Nie wiem czy to były leki czy szczęście, ale generalnie porównując obu lekarzy dr Jarosz generalnie poświęcała więcej czasu, była bardziej komunikatywna. Terminy do niej też nie są jakieś strasznie długie np. porównując do Paśnika. Czasem da się ustrzelić naprawdę szybko jak ktoś zrezygnuje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca, 10:25
👩🏼 91’ (34)
Amh-1.6 (07.2024); hormony (dostinex - hiperprolaktynemia) ✅ tarczyca, insulina ✅ hipoglikemia reaktywna ❌ ; MUCHa ✅ Wit. D, B12, homocysteina, ferrytyna ✅ Kariotypy cytokiny❓ immunofenotyp ✅ komórki NK ✅ przewlekłe EBV ❌ trombofilia❌ ; CD138 ✅ Bx i 4/5 KIRów ✅
🧔🏻♂️ 89’ (36)
usunięte żylaki powrózka nasiennego ✅ - brak poprawy; ciężki czynnik męski
1 IVF - Oviklinika Waw
08.2024 3 🥚 -> 2 ❄️
27.11.2024 transfer, blastka 4.2.2 ❌ EG + AH + Neoparin + smoflipid
27.12.2024 transfer, blastka 3.2.2 EG + AH + Neoparin + Hydroxychlorquine
6dpt-36; 8dpt-91; 12 dpt-361; 14 dpt-905; 20 dpt GS 1,11 YS 0,22 22 dpt-13901; 27 dpt-33512; 28 dpt-CRL 5mm i ❤️ 8tc+3-CRL 1,9cm; 9tc+3 CRL 2,7 cm; 12tc+3 prenatalne ok CRL 5,8 cm 🩵

-
Też mam dobre odczucia po kontaktach z dr Jarosz, patrzyła bardzo holistycznie. Nie tylko na badania immunologiczne, ale równiez na kwestie progesteronu po transferze, histeroskopii, biopsji. Dodatkowo, wiedzac ze mialam krwiaka w 1 ciazy, dostalam dodatkowo accofil, zeby nie pojawil sie w drugiej. Przy tym pani doktor jest bardzo miła i zaangażowana.
-
Ja również polecam dr Jarosz, poszłam już do niej z kompletem badań, coś dodatkowego mi zaleciała ale sporo już miałam. Dostałam Encorton i Accofil (na KIR AA). Wcześniej konsultowałam się też z prof Wyzgalem w Warszawie (stacjonarnie) i zalecił bardzo mocne leczenie (Accofil 1 dawka, prograf, Encorton, neoparin) a wtedy nie miałam wszystkich badań nawet zrobionych, więc finalne zdecydowałam się na zalecenia dr Jarosz. Czasami na termin trzeba poczekać, ale też czasem się coś zwalnia (możesz zerknąć na wątek poświęcony doktor bo czasami dziewczyny piszą, że zwalniają termin). Trzymam kciuki 🤞☺️👩+👦+🐶 | starania od 05.2023
👩
AMH: 1,5
✅hormony, kariotyp, cytokiny, immunofenotyp, komórki NK, homocysteina, trombofilia, białko C, białko S, zespół antyfosfolipidowy, TSH, prolaktyna, wit D, wit B12
❌ANA 1:160, KIR AA, MTHFR-homo, PAI-1 homo
👦
azoospermia → udana biopsja mTESE
✅hormony, AZF, kariotyp, CFTR, wit D, B12, inhibina B
I IVF - 04.2025
13🥚→ 10xMII → 1❄️
ET 4.1.1 (Cyclogest, Duphaston)❌
II IVF - 06.2025
19🥚→ 11xMII → 0❄️
III IVF - 10.2025
27🥚→ 20xMII → 5❄️
FET 3.1.1 (Utrogestan, Duphaston, Encorton, Accofil) → 10 dpt: β 205; 14 dpt: β 826, prog. 30,83 ng/ml; 22 dpt: β 17318; 28 dpt: β 44192, prog. 32,31 ng/ml, CRL 0,74 + ❤️; 31 dpt: CRL 1,05; 8t+5: CRL 2,12; 9t+6; CRL 2,9, FHR: 176; 10t+5: FeliaTest - zdrowa 🩷; prenatalne ⏳

-
classy wrote:Ja również polecam dr Jarosz, poszłam już do niej z kompletem badań, coś dodatkowego mi zaleciała ale sporo już miałam. Dostałam Encorton i Accofil (na KIR AA). Wcześniej konsultowałam się też z prof Wyzgalem w Warszawie (stacjonarnie) i zalecił bardzo mocne leczenie (Accofil 1 dawka, prograf, Encorton, neoparin) a wtedy nie miałam wszystkich badań nawet zrobionych, więc finalne zdecydowałam się na zalecenia dr Jarosz. Czasami na termin trzeba poczekać, ale też czasem się coś zwalnia (możesz zerknąć na wątek poświęcony doktor bo czasami dziewczyny piszą, że zwalniają termin). Trzymam kciuki 🤞☺️
Czy u dr Jarosz pierwsza wizyta też może być online? Czy dopiero kolejne? I jak to wygląda, czytam jej wyniki badań czy jakoś je wcześniej przesyłam. Przepraszam jeśli moje pytania są głupie ale jakoś sobie tego nie wyobrażam, że przeczytam jej teczkę badań i ona się w tym wszystkim nie pogubi. -
Zapisałam się do immunolog w gamecie. Jak się nie uda, to wtedy dr Jarosz. Wiem, że może być różnie, ale to moj pierwszy transfer z heparyna i acardem i bardzo wierzę, że się uda. Niestety wcześniej nie wiedziałam że mam V leiden, dodatnie Ana i ze trzeba zbić homocysteine ( a było około 12) . Tak na prawdę wszystko co wiem zawdzięczam czytaniu tego forum no może jeszcze rozmowy z chwytem gpt ( miliony tematów o tym samym, bo może akurat zadam mu inaczej pytanie i dowiem się coś więcej) gdy pytałam w klinice po poronieniu dlaczego mogło się tak stać, nikt mi nie powiedział żebym zrobiła jakieś badania, po prostu tak się czasem zdarza. W immunologie dopiero sie wgryzam w te wątki, nie mam tych badań zrobionych o których piszecie, te cytokiny, immunocos tam. Mam tylko kir. Nie wiem czy powinnam tutaj o tym pisać, ale już mi się ulewa, że człowiek wszystkiego musi dowiadywać się sam. Kiedyś myślałam że połączą moja komórkę z plemnikiem na szkiełku i siup będę w ciąży, a tu ciągle piętrzą się nowe przeszkody.
-
Pierwsza wizyta może być online. Przesyła się mailem wszystkie wyniki badań, następnie o umówionej godzinie pani doktor dzwoni i omawia wszystko. Później zalecenia przesyłane są na maila.Alora wrote:Czy u dr Jarosz pierwsza wizyta też może być online? Czy dopiero kolejne? I jak to wygląda, czytam jej wyniki badań czy jakoś je wcześniej przesyłam. Przepraszam jeśli moje pytania są głupie ale jakoś sobie tego nie wyobrażam, że przeczytam jej teczkę badań i ona się w tym wszystkim nie pogubi.
-
Alora wrote:Czy u dr Jarosz pierwsza wizyta też może być online? Czy dopiero kolejne? I jak to wygląda, czytam jej wyniki badań czy jakoś je wcześniej przesyłam. Przepraszam jeśli moje pytania są głupie ale jakoś sobie tego nie wyobrażam, że przeczytam jej teczkę badań i ona się w tym wszystkim nie pogubi.
Tak, pierwsza wizyta może być online. Ja wszystkie miałam online ☺️ wyniki badań wysyła się wcześniej na podanego maila i potem podczas konsultacji, doktor omawia wszystko, pyta o różne rzeczy i mówi jakie ewentualnie badania zrobić i jakie koleje kroki ☺️
Ja na pierwszą wizytę miałam już spory pakiet badań i wydaje mi się, że warto już coś mieć żeby konsultacja była bardziej efektywna ☺️👩+👦+🐶 | starania od 05.2023
👩
✅hormony, kariotyp, cytokiny, immunofenotyp, komórki NK, homocysteina, trombofilia, białko C, białko S, zespół antyfosfolipidowy, TSH, prolaktyna, wit D, wit B12
👦
I IVF - 04.2025
13🥚→ 10xMII → 1❄️
II IVF - 06.2025
19🥚→ 11xMII → 0❄️
III IVF - 10.2025
27🥚→ 20xMII → 5❄️
FET 3.1.1 (Utrogestan, Duphaston, Encorton, Accofil) → 10 dpt: β 205; 14 dpt: β 826, prog. 30,83 ng/ml; 22 dpt: β 17318; 28 dpt: β 44192, prog. 32,31 ng/ml, CRL 0,74 + ❤️; 31 dpt: CRL 1,05; 8t+5: CRL 2,12; 9t+6; CRL 2,9, FHR: 176; 10t+5: FeliaTest - zdrowa 🩷; prenatalne ⏳

-
Dziękuję, a powiedz mi czy te badania immunofentyp, cytokiny (to jest pod nazwą test CBA?) mogę zrobić w diagnostyce? I co jeszcze potrzebne? I ile tak orientacyjnie się czeka na wyniki? Z badań immunologicznych mam tylko kir i hlc. Z tych dotyczących mikrozakrzepow mam komplet, łącznie z białkami.classy wrote:Tak, pierwsza wizyta może być online. Ja wszystkie miałam online ☺️ wyniki badań wysyła się wcześniej na podanego maila i potem podczas konsultacji, doktor omawia wszystko, pyta o różne rzeczy i mówi jakie ewentualnie badania zrobić i jakie koleje kroki ☺️
Ja na pierwszą wizytę miałam już spory pakiet badań i wydaje mi się, że warto już coś mieć żeby konsultacja była bardziej efektywna ☺️ -
Alora wrote:Dziękuję, a powiedz mi czy te badania immunofentyp, cytokiny (to jest pod nazwą test CBA?) mogę zrobić w diagnostyce? I co jeszcze potrzebne? I ile tak orientacyjnie się czeka na wyniki? Z badań immunologicznych mam tylko kir i hlc. Z tych dotyczących mikrozakrzepow mam komplet, łącznie z białkami.
Tak, jak dobrze pamiętam to cytokiny to test CBA. Na wątku miesięcznym na pierwszej tronie jest ściąga z tego ☺️. Ja oba te badania robiłam w Bocianie w Warszawie, nie pamiętam już niestety gdzie rekomendowała robić dr Jarosz. Ja czekałam tak do tygodnia na wyniki.
Ja jeszcze robiłam badania tarczycowe, homocysteine, poziom witamin, morfologię, przeciwciała ANA, trombofilie, na zespół antyfosfolipidowy. To tak mniej więcej co miałam na początek ☺️👩+👦+🐶 | starania od 05.2023
👩
👦
I IVF - 04.2025
13🥚→ 10xMII → 1❄️
II IVF - 06.2025
19🥚→ 11xMII → 0❄️
III IVF - 10.2025
27🥚→ 20xMII → 5❄️

-

, druga córka