X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Immunologia. Leki i szczepienia limfocytami.
Odpowiedz

Immunologia. Leki i szczepienia limfocytami.

Oceń ten wątek:
  • Virad Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2020, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esperanza Mia wrote:
    jeszcze się boję tym bardziej że od jutra powoli odstawiam leki immuno.
    Widze ze nie tylko ja mam stracha :(
    Ja tez powoli odstawiam lekki od immuno i tez się boje.

Esperanza Mia lubi tę wiadomość

Nareszcie razem. 👨‍👩‍👧‍👦
  • Aguś93 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2020, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Virad wrote:
    Ja miałam szczepienia i brałam też sterd w dawce 15mg 😉

A oriętujecie się jak to jest gdy : ktoś nie miał szczepień tylko allo-mlr ma rosnąć w sposób naturalny ?

11.18 Histeroskopia ,2xIUI :(
    06.19 In Vitro- 5 zarodków, po badaniu 3 zdrowe
    07.19 Transfer :(, 12.19 Transfer :(
    05.20 Transfer :(
    Zmiana kliniki -2 i 3 procedura in vitro- beta 0 lub biochemiczne
    Zmiana kliniki - 4 procedura
    22.11 transfer 4bb i 3ba
    7dpt 165🍀
    9dpt 372🍀
    11dpt 601🍀
    14 dpt 1081🍀
    21 dpt wizyta są 2 zarodki 👊🍀
    34 dpt Mamy jedno ❤
    w4sqflw1wm1d4kvz.png
  • Virad Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2020, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś93 wrote:
    A oriętujecie się jak to jest gdy : ktoś nie miał szczepień tylko allo-mlr ma rosnąć w sposób naturalny ?
    Normalnie, u zdrowej kobiety to działa tak.. jak zachodzi w ciąże to zaczyna allo rosnąć ... samo.
    są jednak takie kobiety gdzie allo nie rośnie im wcale i maja już dzieci. Ale takich przypadków jest raczej nie wiele.

Jeżeli kiedykolwiek była ciąża to można sprawdzić przez zrobienie badania allo MLR. Powinno być jakieś... większe niż 0.
    Ja mimo kilku straconych ciąż na różnych etapach allo miałam na poziomie 0... i stad konieczność szczepien u mnie była.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2020, 09:43

Aguś93 lubi tę wiadomość

Nareszcie razem. 👨‍👩‍👧‍👦
  • dot123 Przyjaciółka

Wysłany: 26 kwietnia 2020, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esperanza Mia wrote:
    Nie dziękuję, jeszcze się boję tym bardziej że od jutra powoli odstawiam leki immuno.
    Nie miałam szczepień, Paśnik mi ich nie zlecił bo wg niego u nie wyrządziły by szkodę. Nawrot anemii z którą bardzo długo walczyłam. Że względu na przewlekła grzybicę zabronił immunosupresji
    Więc tylko zlecił encorton na ANA i NK i accofil na braki w kir.
    W pełni rozumiem obawy, ale nie daj się im! Musi być dobrze. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2020, 18:10

Esperanza Mia lubi tę wiadomość

• Ja anka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2020, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki, dawno tutaj nie zaglądalam. Nie ma szans się przekopać przez wszystko.
    Napiszcie proszę czy w Gynemedzie robią teraz szczepienia? Jak przerwałam, bo się bałam 👑, ale to wszystko jeszcze chyba trochę potrwa, dlatego zastanawiam się czy nie zaryzykować. Pewnie bym musiała teraz zgłosić się na konsultacje z profesorem.
    Boję się brać szczepień, bo miałam zlecone pullowane +partner... Badają dawcow na 👑?

33 lata, amh 0,6; 2 inseminacje, 3 IV, 5 transferow, za każdym Razem Beta nie drgnela.

Szczepienia limfocytami.

11.2020 Kriobank. Zgłosiliśmy się po ostatni zarodek). Dr zaproponowala lekka stymulacje letrozolem. Trzy blastocysty. Jedna podana (szósty transfer) - 14.12.2020. - jest ❤️.
    Cykl przed udanym transferem prograf. Później encortolon, accofil, atosiban, intralipid, fraxiparine, acard.

17.06 w 32tc na świat przyszła Zosia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2020, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój immunolog mówił że pullowanych teraz nie wykonują nie byli by wstanie sprawdzić każdego na obecności wirusa .

• baksia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja anka, ja miałam w środę pierwsze szczepienie tylko, że ja mam od partnera

iv09ej28y92h7fp1.png
    23.03.2019 Aniołek ❤️ - 9 tc Poronienie zatrzymane
    6.06.2019 - puste jajo płodowe
    12.11.2019 Aniołek ❤️ - 8tc poronienie zatrzymane
    Problemy immunologiczne-szczepienia limfocytami
    Pomorskie
  • trodde Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny.
    Chciałabym do Was dołączyć.
    Jestem po trzech stratach, zbadałam już chyba wszystko poza immunologią i praktycznie wszystkie wyniki mam ok. Dobry immunolog to moja ostatnia deska ratunku. Od jakiegoś czasu próbowałam się zapisać do doc. Paśnika i wreszcie udało mi się wpisać na listę rezerwową. Powiedzcie mi proszę jaki jest mniej więcej czas oczekiwania na wizytę z tej listy?

783d57eae4.png

Starania od 07.2018, 38 lat
    NK 11%, kariotypy ok, fragmentacja DNA 8%
    alloMLR 0% !
    szczepienia limfocytami

10.2018 - poronienie 9 tc
    02.2019 - poronienie 6 tc
    12.2019 - poronienie 11 tc - Córeczka

09.2020 - II ❤️ rośnie nam Dominik 💙

19.05.2021. CC - urodził się Dominik ❤️❤️❤️

Lublin

"kto raz posmakował latania już zawsze będzie chodził z oczami utkwionymi w niebo, bo raz już tam był i zawsze będzie chciał tam wrócić..."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baksia wrote:
    Ja anka, ja miałam w środę pierwsze szczepienie tylko, że ja mam od partnera
    I jak po sczepieniu miałaś jakieś skutki uboczne gdzie robiłaś szczepienia w łodzi ? Dużo krwi pobiera się od męża??

• baksia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figunia wrote:
    I jak po sczepieniu miałaś jakieś skutki uboczne gdzie robiłaś szczepienia w łodzi ? Dużo krwi pobiera się od męża??

Od partnera pobrali ok 100 ml krwi. W APC pobierali krew, a szczepienie miałam w gynemed ponieważ jestem pacjentka Prof Malinowskiego.
    Po szczepieniu od razu bolały mnie troszeczkę ręce i miałam delikatnie zaczerwienione w miejscach gdzie były wkłucia. Następnego dnia już dosyć mocno bolały mnie ręce, dalej miałam zaczerwienione i pojawiły się takie guzki tam gdzie były wkłucia. 3 dnia już było coraz mniej tego wszystkiego,a teraz mam tylko guzki i one trochę bolą ale tylko jak się je dotyka. Więc nie jest źle ☺️

iv09ej28y92h7fp1.png
    23.03.2019 Aniołek ❤️ - 9 tc Poronienie zatrzymane
    6.06.2019 - puste jajo płodowe
    12.11.2019 Aniołek ❤️ - 8tc poronienie zatrzymane
    Problemy immunologiczne-szczepienia limfocytami
    Pomorskie
  • Linka2019 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2020, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, jestem nowa w tym wątku, liczę na Wasze doświadczenie i poradę.
    Jestem po dwóch poronieniach, wybrałam się do doc. P., zleciła badania. Prawie wszystkie wyniki są ok, oprócz cytokin-tutaj docent dopatruje przyczyny. Zlecił szczepienia od męża. Powiedział, że nic innego nie wchodzi w grę typu immunosupresja, accofil itd., bo reszta wyników jest w porządku.

Mam jeszcze 3 zamrożone zarodki- 2 transfery (dwa zarodki są zamrożone na jednej słomce). I teraz nie wiem, czy robić dwa transfery a po ewentualnym niepowodzeniu, ruszać z kolejną procedurą i wtedy szczepienia, czy juz teraz poddać się szczepieniom. Nie super klasy zarodki (te super wykorzystałam wcześniej). A szczepienie mają "moc" około pół roku, więc nie zdążę i z dwoma transferami i z ewentualną nową procedurą.

Czy macie wiedze, czy podczas trwania procedury można się szczepić? czy jest jakaś kolejność jak np. w przypadku immunosupresji, która wpływa na jakoś komórek?

• Krąsi Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2020, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Linka, najlepiej zrobić tak, że przechodzisz procedurę, Zarodki zamrażasz, szczepisz się i dopiero podchodzi do transferu. Wg Paśnika szczepienia wpływają potem na procedurę. Procedurę można zacząć (zgodnie z tym, co mi mówił) około 2 miesiące po ostatnim szczepieniu.

Jeśli jesteś zdecydowana na szczepienia, to ja bym zrobiła szczepienia, podeszła do transferu, w razie niepowodzenia do kolejnego transferu i dopiero kolejna procedura.

ona: schorzenia reumatoidalne, p/c p-plemnikowe 1:10, hiperprolakt. czynnościowa, MTHFR A1298C - homo, PAI 4G/5G - hetero, KIR Bx, brak: 2DS2, 2DS3, HLA-C - C1, IL 10 poniżej normy, IL 4 w dolnych granicach normy, po szczepieniach limfocytami Męża
    musi mieć plan działania, inaczej wpada w depresję, póki ma plan - ma siłę walczyć dalej;

on: p/c p-plemnikowe 1:100, obniżone parametry nasienia, hipogonadyzm hipogonadotropowy, CTFR: F508del - hetero, HLA-C - C1/C2;
    leniwiec, przyparty do muru - walczy;

1. ICSI - nieudane;
    2. PICSI: 24.10.2020 Malineczka jest po drugiej stronie brzuszka :)
  • mt30 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2020, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linka2019 wrote:
    Cześć Dziewczyny, jestem nowa w tym wątku, liczę na Wasze doświadczenie i poradę.
    Jestem po dwóch poronieniach, wybrałam się do doc. P., zleciła badania. Prawie wszystkie wyniki są ok, oprócz cytokin-tutaj docent dopatruje przyczyny. Zlecił szczepienia od męża. Powiedział, że nic innego nie wchodzi w grę typu immunosupresja, accofil itd., bo reszta wyników jest w porządku.

Mam jeszcze 3 zamrożone zarodki- 2 transfery (dwa zarodki są zamrożone na jednej słomce). I teraz nie wiem, czy robić dwa transfery a po ewentualnym niepowodzeniu, ruszać z kolejną procedurą i wtedy szczepienia, czy juz teraz poddać się szczepieniom. Nie super klasy zarodki (te super wykorzystałam wcześniej). A szczepienie mają "moc" około pół roku, więc nie zdążę i z dwoma transferami i z ewentualną nową procedurą.

Czy macie wiedze, czy podczas trwania procedury można się szczepić? czy jest jakaś kolejność jak np. w przypadku immunosupresji, która wpływa na jakoś komórek?

Ja mam taki sam stan w klinice. 2 zamrożone razem są to morule i jeden zarodek. Jestem w trakcie szczepień. Podchodzenia do kolejnej procedury mając zarodki nie brałam pod uwagę.

Dodam, jeszcze, że również mam dobre wyniki z wyjątkiem cytokin.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2020, 15:25

• Linka2019 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2020, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krąsi, mt30 dziękuję za informacje
    Ja już wybiegam w przyszłość, gdyby nie powiodły mi się dwa transfery, to wtedy myślę o kolejnej procedurze.
    A wiecie może czy można terapie szczenieniami powtarzać? tzn. robię szczepienia, potem dwa transfery- przykładowo niepowodzenia, potem kolejną procedure (mija już ponad pół roku) i kolejne szczepienia i transfer?
    Ps. czy po kolejnych szczepieniach lub po ich serii (3) docent zaleca raz jeszcze powtórzenie cytokin, aby zobaczyć, czy szczepienia poprawiły wynik?
    Ps.1. nie wiem czy jestem zdecydowana na szczepienie; jak jechałam do docenta to myślałam, ze zgodze się na wszystko tylko nie na szczepienia, ale nie dał mi żadnej alternatywy; chyba jak większość z nas przesuwam swoją granicę.

• mt30 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2020, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linka2019 wrote:
    Krąsi, mt30 dziękuję za informacje
    Ja już wybiegam w przyszłość, gdyby nie powiodły mi się dwa transfery, to wtedy myślę o kolejnej procedurze.
    A wiecie może czy można terapie szczenieniami powtarzać? tzn. robię szczepienia, potem dwa transfery- przykładowo niepowodzenia, potem kolejną procedure (mija już ponad pół roku) i kolejne szczepienia i transfer?
    Ps. czy po kolejnych szczepieniach lub po ich serii (3) docent zaleca raz jeszcze powtórzenie cytokin, aby zobaczyć, czy szczepienia poprawiły wynik?
    Ps.1. nie wiem czy jestem zdecydowana na szczepienie; jak jechałam do docenta to myślałam, ze zgodze się na wszystko tylko nie na szczepienia, ale nie dał mi żadnej alternatywy; chyba jak większość z nas przesuwam swoją granicę.

Nie myśl tyle i nie wybiegaj wprzód. Będzie dobrze. Ja jestem po dwóch procedurach i jak na razie to szczepienia to pikuś, są bezbolesne, no może przez 4 dni po bym tylko spłała i spała ale to też wynik dalekiej podrózy.

Nie sprawdza się cytokin po szczepieniach tylko allo mrl. Szczepienia mają za zadanie ominąć twoje wyniki i powiedzieć organizmowi, że już jesteś w ciązy .

• Krąsi Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2020, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mt30 wrote:
    Nie sprawdza się cytokin po szczepieniach tylko allo mrl. Szczepienia mają za zadanie ominąć twoje wyniki i powiedzieć organizmowi, że już jesteś w ciązy .

Nie zgodzę się z tym. Miałam zalecenie sprawdzić cytokiny 4 tygodnie po ostatnim szczepieniu.

Tak, można powtarzać szczepienia. Często pierwsza seria jest od męża, a kolejna od dawcy.

ona: schorzenia reumatoidalne, p/c p-plemnikowe 1:10, hiperprolakt. czynnościowa, MTHFR A1298C - homo, PAI 4G/5G - hetero, KIR Bx, brak: 2DS2, 2DS3, HLA-C - C1, IL 10 poniżej normy, IL 4 w dolnych granicach normy, po szczepieniach limfocytami Męża
    musi mieć plan działania, inaczej wpada w depresję, póki ma plan - ma siłę walczyć dalej;

on: p/c p-plemnikowe 1:100, obniżone parametry nasienia, hipogonadyzm hipogonadotropowy, CTFR: F508del - hetero, HLA-C - C1/C2;
    leniwiec, przyparty do muru - walczy;

1. ICSI - nieudane;
    2. PICSI: 24.10.2020 Malineczka jest po drugiej stronie brzuszka :)
  • mt30 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2020, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krąsi wrote:
    Nie zgodzę się z tym. Miałam zalecenie sprawdzić cytokiny 4 tygodnie po ostatnim szczepieniu.

Tak, można powtarzać szczepienia. Często pierwsza seria jest od męża, a kolejna od dawcy.
    hmm, no dobrze mi dr. tylko zlecił badanie allo najwczesniej 3 tyg. po oststnim szczepieniu

• Linka2019 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2020, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak w ogóle nie miałam tego badania, o którym mówicie, tego allo mrl, miałam cytokiny i to ja ich podstawie docent powiedział, że mam za mało ochrony zarodka.
    Drogie to wszystko cholernie.
    Czyli sugerujecie, że po szczepieniach będę w stanie wrócić około 350 km? 🙂

• joanien1104 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie miałam cytokin, ale miałam allo zrobione. Docent mi mówił, że te badania mówią to samo, więc nie widzi powodu by robić jedno i drugie. Zarówno na kiepski wynik allo i cytokin zalecone są szczepienia.

• Aguś93 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joanien1104 wrote:
    Ja nie miałam cytokin, ale miałam allo zrobione. Docent mi mówił, że te badania mówią to samo, więc nie widzi powodu by robić jedno i drugie. Zarówno na kiepski wynik allo i cytokin zalecone są szczepienia.
    Mi też
    Doc. wspominał o szczepieniach na podstawie moich cytokin.
    A inny lekarz na złe cytokiny zapisał lek Prograf.

11.18 Histeroskopia ,2xIUI :(
    06.19 In Vitro- 5 zarodków, po badaniu 3 zdrowe
    07.19 Transfer :(, 12.19 Transfer :(
    05.20 Transfer :(
    Zmiana kliniki -2 i 3 procedura in vitro- beta 0 lub biochemiczne
    Zmiana kliniki - 4 procedura
    22.11 transfer 4bb i 3ba
    7dpt 165🍀
    9dpt 372🍀
    11dpt 601🍀
    14 dpt 1081🍀
    21 dpt wizyta są 2 zarodki 👊🍀
    34 dpt Mamy jedno ❤
    w4sqflw1wm1d4kvz.png
‹‹ 1373 1374 1375 1376 1377 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ