X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Immunologia. Leki i szczepienia limfocytami.
Odpowiedz

Immunologia. Leki i szczepienia limfocytami.

Oceń ten wątek:
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasmina6 wrote:
    Pierwsza wizyta potwierdziła, że maluch w macicy ale nic więcej nie było widać... za tydzień podgląd czy jest serce potem doszczepianie (na które nie wiem czy mam odstawić encorton???), a potem dość trudny dla mnie moment 9 tygodnia - wtedy w 2015 moje szczęście się skończyło.
    Wiecie jakoś tak ostrożnie podchodzę do tej ciąży, wybiegam max kilka tygodni do przodu. Wiem, że to co mogłam zrobiłam, teraz już niewiele zależy ode mnie. I tak jak sobie obiecałam beta była robiona 2 razy a nie 12, usg raz a nie 5.

doskonale Cię rozumiem.. z jednej strony radość ale z drugiej niedowierzanie i obawa przed tym co będzie.. Dla nas ciąża to nie jest niestety radosny czas :( Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze i masz rację - nie ma co wariować- co ma być to będzie! A będzie dobrze! :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • kasia.gutek Przyjaciółka

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasmina ja się doszczepialam w 8tc.Do mnie wtedy doc dzwonił i mówił,żeby 2-3dni przed odstawić przed planowanym szczepieniem.A wzięłam encorton w środę ( w pon.)miałam doszczepienie.

Kasia.gutek
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny znacie jakiegoś słynnego immunologa w Krakowie, który zajmuje się poronieniami? jest jakiś słynny lekarz z tych okolic ale nie znam nazwiska.

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • jasmina6 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie Socha?
    Dzięki dziewczyny ;) czekam cierpliwie.
    Czyli z tym encortonem to odstawiam z dwa dni przed szczepieniem? Ale tak od razu czy z tydzień wcześniej zaczynam pół i odstawuam stopniowo?

3i49uay3vn9a2peg.png
    Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
    Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
    Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015
  • ma_pi Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten "słynny" to pewnie dr Sacha.

• lipcowka86 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też Ginekolog mówił o dr. Sacha i jeszcze o Annie Pituch-Noworolska, w efekcie końcowym byliśmy u Pani Pituch. Zobaczymy nie wykluczam jeszcze wizyty u Sacha albo u Paśnika...

qdkk6iye60nsfj4p.png
  • jasmina6 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paśnik potrafi zadbać o nasze portfele. Zaleca konieczne badania a nie wszystkie.

3i49uay3vn9a2peg.png
    Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a pasik , sacha oraz Pituch-Noworolska to z Krakowa?

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy jak wczorak poroniłam to waryo do niego się zgłosić aby zrobc badania do tych 6 tyg od poronienia?

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i który lepszy pasik czy sacha?

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • lipcowka86 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    a pasik , sacha oraz Pituch-Noworolska to z Krakowa?

Paśnik z Łodzi.
    Sacha oraz Pituch-Noworolska z Krakowa.

Pituch-Noworolska przyjmuje w Osteomedzie na ul. Kazimierza Wielkiego koszt wizyty 200 zł.

Dziewczyny sobie chwaliły Sacha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2017, 12:16

qdkk6iye60nsfj4p.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sama nie wiem co mam robić. Mój gin polecał go i że warto iść w immunologie, żeby ją sprawdzić żeby chociaż w zakresie immunologi wykluczyc przyczyny poronienia. Mam też w Zabrzu polecaną dr ginekolog co zajmuje się poronieniami nawykowymi oraz immunologią. Sama nie wiem czy może jednak tu na miejscu. Czy lekarze zlecaja różne badania. Ona jest też ginekologiem (doktor Janosz) więc może też spojrzy z punktu widzenia ginekologi.

Mój gn polecał dr, który zajmuje się tylko immunologią a nie ginekologa ze specjalizają w zakresie immunologii ale boję się, ze dlateg tak powiedział, żeby nie robic sobie konkurencji...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2017, 12:30

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natlem wrote:
    Polecam również dr Janosz jest ginekologiem ale specjalizuje sie w immunologii i poronieniach. Bylam zapisana do dr sydora w ogromnej kolejce do dzus dnia bym nie byla zdiagnozowana bo na koniec sierpnua bylam zapisana. A tak badania juz porobione, leczenie wdrożone lekarka rewelacyjna zreszta pozniej na innych watkach ja tez polecali przyjmuje w zabrzu i katowicach. W Zabrzu taniej ;)

a napisz proszę. Byłaś u niej już z gotowymi badaniami czy ona po kolei Ci zaleciła z immunologii które warto zrobic z uwagi na poronienie? a potem druga wizyta aby ocenic wyniki?

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasmina6 wrote:
    To nie Socha?
    Dzięki dziewczyny ;) czekam cierpliwie.
    Czyli z tym encortonem to odstawiam z dwa dni przed szczepieniem? Ale tak od razu czy z tydzień wcześniej zaczynam pół i odstawuam stopniowo?

Jasmina jakie leki jeszcze bierzesz poza encortonem?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • natlem Przyjaciółka

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    Myślisz , ze jak poroniłam tylko raz oficjalnie a tak t tylko ciażą biochemiczna i to na zasadzie tak mi sie wydaje to ona podejdzie poważnie do tematu? zrobi mi wszystkie badania ? ja mam mutację i podejrzewam, ze dawka heparyny 0,6 była zamała. Mam mutacje pai homozygota . W morfologi wyszły mi zbyt duża ilość PLT co odpowiada za nadkrzepliwosć:( mimo, ze brałam heparynę 0,6. Morfologia była z daty, w której beta zaczęła już spadać. Obawiam sie , że mój gin nie zpecjalizuje się w poronieniach mimo , że go uwielbiam za jego podejscie do pacjentki.

a jak wygląda u niej odbieranie telefonu ub odpisywanie na smsy gdy cos sie dzieje? chodzi mi o prowadzenie ciaży.... mój gin jest wspaniały bo jest zawsze do dyspozycji jak tylko ma możliwość. Bardzo sie nami dobrze opiekuję.

Nie przeżyję kolejnego poronienia i chce ustalić czy zawiniła immunologia czy też może mutacja i zbyt mała ilość heparyny :(
    Powiem tak ja do niej trafiłam po 1 nieudanym transferze - potraktowała mnie poważnie mój gin zalecił bym poszła do immunologa bo szkoda próbować bez rezultatu choruje na stawy. Byłam zapisana do Sydora ale zrobiłam sobie sama badanie na immunofenotyp bo upatrywalam czytając fora że tam może wyjść coś nie tak no i ANA robiąc badanie ani ż laboratorium zapytała jaki mnie lekarz kieruje na to badanie a ja że dr Google no i mi poleciła tą Janosz - później poczytałam bardzo pozytywne opinie na jej temat w zakresie właśnie że pomogła tym co już wiele razy poronili lub nie udawały się transfery. No i poszłam do niej zrezygnowałam z tego autora bo ona bardzo dużo mi wniosła. Ona pracuje również w angeliusie. Na pierwszej wizycie przeanalizował mi cały ten immunofenotyp zlecił a już leki i dała listę na kolejne badania podała email żebym nie musiała już na wizyty przychodzić i cały czas jestem ż nią w kontakcie email, SMS telefon rewelacyjna kobieta. Ostatecznie trochę mi mutacji wyszło i poszłam na wizytę wiadomo że mailowo mi tak wszystkiego nie wytłumaczy. Pierwsza wizyta byłam prawie godzinę. Ogólnie jeśli mi się uda być w tej ciąży to wszyscy moi dotychczasowi ginekolodzy chyba pójdą w odstawke na korzyść Pani doktor :)

starania od sierpnia 2015, 01/16- polip szyjkowy, 04/16- laparoskopia torbiel łagodna endometrioza, 05/16-02/17 stymulacje zespół LUF, 03/17- 1sza IUI :(, 04/17- 2ga IUI :( 05/17 I IVF Imsi 8B i 8A ;( 06/17 histero 23.08.17 start długi protokół gonapeptyl. Cd4/cd8 mthfr homo, pai-1 hetero
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    już sie do niej zapisałam ale do Zabrza. Cena też nie wygórowana :) umówiona jestem na czw za tydzien będzie to10 dni po poronieniu. Mam nadzieje, ze nie za późno.

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    badania na immunofenotyp w cytolabie miałam. Powiedz mi to jest właśnie to badanie na komórki NK? robiłam je w 21 dniu cyklu a 9 dniu po owulacji. Był to cykl ciażowy. Mam nadzieje, że nie zrobiłam tych badań za wcześnie i dlatego nie wyszło.

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • jasmina6 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Jasmina jakie leki jeszcze bierzesz poza encortonem?
    Magnez, estrofem, encorton, Letrox, fragmin, Femibion, wit d3, kwas foliowy, acard.

3i49uay3vn9a2peg.png
  • natlem Przyjaciółka

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    badania na immunofenotyp w cytolabie miałam. Powiedz mi to jest właśnie to badanie na komórki NK? robiłam je w 21 dniu cyklu a 9 dniu po owulacji. Był to cykl ciażowy. Mam nadzieje, że nie zrobiłam tych badań za wcześnie i dlatego nie wyszło.
    Ja robiłam w 22dc będzie ok. Też z cytolabu. Tak sa tam m.in. Na nk. Najważniejszy ponoć jest wynik cd4/cd8 i cd16+cd56+(to są te nk) jakie masz wyniki? Daj znać jak będziesz po wizycie jak wrażenia:)

starania od sierpnia 2015, 01/16- polip szyjkowy, 04/16- laparoskopia torbiel łagodna endometrioza, 05/16-02/17 stymulacje zespół LUF, 03/17- 1sza IUI :(, 04/17- 2ga IUI :( 05/17 I IVF Imsi 8B i 8A ;( 06/17 histero 23.08.17 start długi protokół gonapeptyl. Cd4/cd8 mthfr homo, pai-1 hetero
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny w jakich przypadkach robi się test zgodności tkankowej? nikt mi tego do tej pory nie zlecił... a nie wiem jakie są wskazania oprócz poronień...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
‹‹ 167 168 169 170 171 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ