Immunologia. Leki i szczepienia limfocytami.
-
WIADOMOŚĆ
-
jasmina6 wrote:Pierwsza wizyta potwierdziła, że maluch w macicy ale nic więcej nie było widać... za tydzień podgląd czy jest serce potem doszczepianie (na które nie wiem czy mam odstawić encorton???), a potem dość trudny dla mnie moment 9 tygodnia - wtedy w 2015 moje szczęście się skończyło.
Wiecie jakoś tak ostrożnie podchodzę do tej ciąży, wybiegam max kilka tygodni do przodu. Wiem, że to co mogłam zrobiłam, teraz już niewiele zależy ode mnie. I tak jak sobie obiecałam beta była robiona 2 razy a nie 12, usg raz a nie 5.
doskonale Cię rozumiem.. z jednej strony radość ale z drugiej niedowierzanie i obawa przed tym co będzie.. Dla nas ciąża to nie jest niestety radosny czas Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze i masz rację - nie ma co wariować- co ma być to będzie! A będzie dobrze!Fasolka77
-
To nie Socha?
Dzięki dziewczyny czekam cierpliwie.
Czyli z tym encortonem to odstawiam z dwa dni przed szczepieniem? Ale tak od razu czy z tydzień wcześniej zaczynam pół i odstawuam stopniowo?
Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015 -
Paśnik potrafi zadbać o nasze portfele. Zaleca konieczne badania a nie wszystkie.
Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
Sarrrra wrote:a pasik , sacha oraz Pituch-Noworolska to z Krakowa?
Paśnik z Łodzi.
Sacha oraz Pituch-Noworolska z Krakowa.
Pituch-Noworolska przyjmuje w Osteomedzie na ul. Kazimierza Wielkiego koszt wizyty 200 zł.
Dziewczyny sobie chwaliły SachaWiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2017, 12:16
-
sama nie wiem co mam robić. Mój gin polecał go i że warto iść w immunologie, żeby ją sprawdzić żeby chociaż w zakresie immunologi wykluczyc przyczyny poronienia. Mam też w Zabrzu polecaną dr ginekolog co zajmuje się poronieniami nawykowymi oraz immunologią. Sama nie wiem czy może jednak tu na miejscu. Czy lekarze zlecaja różne badania. Ona jest też ginekologiem (doktor Janosz) więc może też spojrzy z punktu widzenia ginekologi.
Mój gn polecał dr, który zajmuje się tylko immunologią a nie ginekologa ze specjalizają w zakresie immunologii ale boję się, ze dlateg tak powiedział, żeby nie robic sobie konkurencji...Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2017, 12:30
-
natlem wrote:Polecam również dr Janosz jest ginekologiem ale specjalizuje sie w immunologii i poronieniach. Bylam zapisana do dr sydora w ogromnej kolejce do dzus dnia bym nie byla zdiagnozowana bo na koniec sierpnua bylam zapisana. A tak badania juz porobione, leczenie wdrożone lekarka rewelacyjna zreszta pozniej na innych watkach ja tez polecali przyjmuje w zabrzu i katowicach. W Zabrzu taniej
a napisz proszę. Byłaś u niej już z gotowymi badaniami czy ona po kolei Ci zaleciła z immunologii które warto zrobic z uwagi na poronienie? a potem druga wizyta aby ocenic wyniki? -
jasmina6 wrote:To nie Socha?
Dzięki dziewczyny czekam cierpliwie.
Czyli z tym encortonem to odstawiam z dwa dni przed szczepieniem? Ale tak od razu czy z tydzień wcześniej zaczynam pół i odstawuam stopniowo?
Jasmina jakie leki jeszcze bierzesz poza encortonem?Fasolka77
-
Sarrrra wrote:Myślisz , ze jak poroniłam tylko raz oficjalnie a tak t tylko ciażą biochemiczna i to na zasadzie tak mi sie wydaje to ona podejdzie poważnie do tematu? zrobi mi wszystkie badania ? ja mam mutację i podejrzewam, ze dawka heparyny 0,6 była zamała. Mam mutacje pai homozygota . W morfologi wyszły mi zbyt duża ilość PLT co odpowiada za nadkrzepliwosć mimo, ze brałam heparynę 0,6. Morfologia była z daty, w której beta zaczęła już spadać. Obawiam sie , że mój gin nie zpecjalizuje się w poronieniach mimo , że go uwielbiam za jego podejscie do pacjentki.
a jak wygląda u niej odbieranie telefonu ub odpisywanie na smsy gdy cos sie dzieje? chodzi mi o prowadzenie ciaży.... mój gin jest wspaniały bo jest zawsze do dyspozycji jak tylko ma możliwość. Bardzo sie nami dobrze opiekuję.
Nie przeżyję kolejnego poronienia i chce ustalić czy zawiniła immunologia czy też może mutacja i zbyt mała ilość heparynystarania od sierpnia 2015, 01/16- polip szyjkowy, 04/16- laparoskopia torbiel łagodna endometrioza, 05/16-02/17 stymulacje zespół LUF, 03/17- 1sza IUI , 04/17- 2ga IUI 05/17 I IVF Imsi 8B i 8A ;( 06/17 histero 23.08.17 start długi protokół gonapeptyl. Cd4/cd8 mthfr homo, pai-1 hetero -
Fasolka77 wrote:Jasmina jakie leki jeszcze bierzesz poza encortonem?
Sarrrra wrote:badania na immunofenotyp w cytolabie miałam. Powiedz mi to jest właśnie to badanie na komórki NK? robiłam je w 21 dniu cyklu a 9 dniu po owulacji. Był to cykl ciażowy. Mam nadzieje, że nie zrobiłam tych badań za wcześnie i dlatego nie wyszło.starania od sierpnia 2015, 01/16- polip szyjkowy, 04/16- laparoskopia torbiel łagodna endometrioza, 05/16-02/17 stymulacje zespół LUF, 03/17- 1sza IUI , 04/17- 2ga IUI 05/17 I IVF Imsi 8B i 8A ;( 06/17 histero 23.08.17 start długi protokół gonapeptyl. Cd4/cd8 mthfr homo, pai-1 hetero