X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Immunologia. Leki i szczepienia limfocytami.
Odpowiedz

Immunologia. Leki i szczepienia limfocytami.

Oceń ten wątek:
  • Anulek84 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, czy może mi pomóc w interpretacji moich wynikow(te co mam w stopce, chodzi o immuno) Kiry. Jestem po 2 poronieniach, dostałam zalecenie aby udać się do dr Sydora, czekamy tylko na allo- mrl. Wiem, że kir AA jest najgorszy jakie leczenie jest przewidziane przy takim zestawie badań, ewentualnie na co się przygotować jeszcze. Dodam , że lekarz kazał się wstrzymać 3 miesiące z IVF ze względu, że zachodzę w ciążę naturalnie. Pozdrawiam

👩40 👨41
    II.2024 💔 (5t)
    XII.2024 💔 chłopiec 👼 9t5d (poronienie zatrzymane 6t1d)

start programu IVF (wrzesień '24)
    🔜 immunolog
    ✔zespół antyfosfolipidowy -brak
    ✔antykoagulant toczniowy -ujemny
    ->p/c. blokujące -test MLR czekamy na wynik
    ❌PPJ (ANA2) met. IIF typ świecenia miano (dsDNA, AMA)- dodatni
    🔜 genetyk
    ✔ kariotypy -prawidłowe
    ❌MTHFR c.665C homozygota
    ❌PAI-I c.820-817 (4_5) heterozygota
    ❌KIR AA
    obecne: 2DL1, 2DL3, 2DL4 deleted, 2DS4(del-22bp), 3DL1, 3DL2, 3DL3, 2DP1, 3DP1 norm
    nieobecne: 2DL2, 2DL4 norm, 2DL5(group 1), 2DL5(group 2), 2DS1, 2DS2, 2DS3, 2DS4 norm, 2DS5, 3DS1, 3DP1 variant
    AMH: 0,78 -> 1,15⬆
‹‹ 1693 1694 1695 1696 1697
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ