Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Immunologia. Leki i szczepienia limfocytami.
Odpowiedz

Immunologia. Leki i szczepienia limfocytami.

Oceń ten wątek:
  • Anulek84 Autorytet

Wysłany: 1 lutego, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, czy może mi pomóc w interpretacji moich wynikow(te co mam w stopce, chodzi o immuno) Kiry. Jestem po 2 poronieniach, dostałam zalecenie aby udać się do dr Sydora, czekamy tylko na allo- mrl. Wiem, że kir AA jest najgorszy jakie leczenie jest przewidziane przy takim zestawie badań, ewentualnie na co się przygotować jeszcze. Dodam , że lekarz kazał się wstrzymać 3 miesiące z IVF ze względu, że zachodzę w ciążę naturalnie. Pozdrawiam

👩40 👨42
    02.2024 💔 (5t)
    12.2024 💔 chłopiec 👼 9t5d
    start programu IVF (09.2024)
    zespół antyfosfolipidowy 🆗 antykoagulant toczniowy 🆗 kariotypy 🆗mucha 🆗CD138🆗
    ❌allo MLR 0%
    ❌PPJ (ANA2)- dodatni
    ❌MTHFR c.665C homo
    ❌PAI-I c.820-817 (4_5) hetero
    ❌KIR AA
    obecne: 2DL1, 2DL3, 2DL4 deleted, 2DS4(del-22bp), 3DL1, 3DL2, 3DL3, 2DP1, 3DP1 norm
    nieobecne: 2DL2, 2DL4 norm, 2DL5(group 1), 2DL5(group 2), 2DS1, 2DS2, 2DS3, 2DS4 norm, 2DS5, 3DS1, 3DP1 variant
    AMH: 0,78 -> 1,05⬆
    03.2025 stumulacja przed IVF:💉 Mensinorm, Rekovelle
    💉i💊do transferu: Accofil, Encorton, Prograf
  • Aksandra Autorytet

Wysłany: 2 lutego, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulek84 wrote:
    Cześć dziewczyny, czy może mi pomóc w interpretacji moich wynikow(te co mam w stopce, chodzi o immuno) Kiry. Jestem po 2 poronieniach, dostałam zalecenie aby udać się do dr Sydora, czekamy tylko na allo- mrl. Wiem, że kir AA jest najgorszy jakie leczenie jest przewidziane przy takim zestawie badań, ewentualnie na co się przygotować jeszcze. Dodam , że lekarz kazał się wstrzymać 3 miesiące z IVF ze względu, że zachodzę w ciążę naturalnie. Pozdrawiam

Ja na brak niektórych kirow implantacyjnych dostawałam Accofil.

Anulek84 lubi tę wiadomość

♀️91'♂️ 89' 👩‍❤️‍👨 16cs naturalnych
    KIR Bx (+2DS2,+2DS3,-2DS1,-2DS5,-3DS1), HLA-C: ona C1, on C2, cytokiny, kom.NK 20%, mutacje hetero: czynnik V R2, MTHFR, PAI-1, ANA1,2 dodatnie, cross match=22%, histero: cd138=2 kom./hpf cd56=70kom.‼️
    Kariotypy, hormony, drożność, wymazy✅, nasienie - morfologia z 2% na 4%
    IVF - 17🥚(❄️ 6🥚,❄️ 5 zarodkow -1 zdegenerował przy rozmrożeniu)
    10.2024 FET 5dn blastka 8dpt 💔
    11.2024 FET 5dn blastka 8dpt 💔
  • aaguushh Autorytet

Wysłany: 2 lutego, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulek84 wrote:

Przy kirze AA konieczne jest zbadanie HLA+C partnera, bo od tego zależy ewentualne podanie accofilu. Jak będzie miał C1C1 to accofil jest zbędny, przy C1C2 lub C2C2 już tak. Przy allo mlr dobrze zbadać również cross match. Jak allo jest w okolicy 40% lub wyżej to jest ok, jak poniżej to już zależy czy twoim imnunologiem jest np. doc. Paśnik czy dr Sydor. Doc. Paśnik zaproponuje tańszą wersję, a mianowicie szczepienia limfocytami (męża lub dawcy i tu ważny jest wynik cross match) lub droższą wlew z immunoglobulin. Dr Sydor szczepień nie uznaje, tylko immunoglobuliny. Cross match prawidłowy jest bodajże do 10%. Powyżej konieczna immunosupresja.
    Ja mam kir AA, ale mąż HLA-C C1C1, więc accofil nie był konieczny. Allo miałam 0%, a cross match 3%. Z powodu allo wybrałam doc. Paśnika, choć bliżej miałam do dr Sydora. Byłam szczepiona limfocytami męża (2 szczepienia) i dziś szczęśliwie 9+1 tc. Dodam, że przed szczepieniami miałam na koncie 6 poronień na etapie 5 tc. Zaszłam i zachodziłam w ciąże naturalnie. Przy immunoglobulinach w grę wchodzi tylko in vitro.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego, 12:59

Thoruviel, Anulek84 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Aksandra Autorytet

Wysłany: 2 lutego, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaguushh wrote:
    Przy kirze AA konieczne jest zbadanie HLA+C partnera, bo od tego zależy ewentualne podanie accofilu. Jak będzie miał C1C1 to accofil jest zbędny, przy C1C2 lub C2C2 już tak. Przy allo mlr dobrze zbadać również cross match. Jak allo jest w okolicy 40% lub wyżej to jest ok, jak poniżej to już zależy czy twoim imnunologiem jest np. doc. Paśnik czy dr Sydor. Doc. Paśnik zaproponuje tańszą wersję, a mianowicie szczepienia limfocytami (męża lub dawcy i tu ważny jest wynik cross match) lub droższą wlew z immunoglobulin. Dr Sydor szczepień nie uznaje, tylko immunoglobuliny. Cross match prawidłowy jest bodajże do 10%. Powyżej konieczna immunosupresja.
    Ja mam kir AA, ale mąż HLA-C C1C1, więc accofil nie był konieczny. Allo miałam 0%, a cross match 3%. Z powodu allo wybrałam doc. Paśnika, choć bliżej miałam do dr Sydora. Byłam szczepiona limfocytami męża (2 szczepienia) i dziś szczęśliwie 9+1 tc. Dodam, że przed szczepieniami miałam na koncie 6 poronień na etapie 5 tc. Zaszłam i zachodziłam w ciąże naturalnie. Przy immunoglobulinach w grę wchodzi tylko in vitro.

Zaciekawiło mnie bardzo to, co napisałaś w ostatnim zdaniu, że przy immunoglobulinach w grę wchodzi tylko in vitro. Dlaczego? Jutro będę miała konsultacje z immunologiem i spodziewam się sporej obstawy lekami, też jestem w programie ivf, ale po cichu gdzieś ciągle myślę, że z pomocą immunologa mielibyśmy szansę zajść naturalnie 🥹

♀️91'♂️ 89' 👩‍❤️‍👨 16cs naturalnych
    KIR Bx (+2DS2,+2DS3,-2DS1,-2DS5,-3DS1), HLA-C: ona C1, on C2, cytokiny, kom.NK 20%, mutacje hetero: czynnik V R2, MTHFR, PAI-1, ANA1,2 dodatnie, cross match=22%, histero: cd138=2 kom./hpf cd56=70kom.‼️
    Kariotypy, hormony, drożność, wymazy✅, nasienie - morfologia z 2% na 4%
    IVF - 17🥚(❄️ 6🥚,❄️ 5 zarodkow -1 zdegenerował przy rozmrożeniu)
    10.2024 FET 5dn blastka 8dpt 💔
    11.2024 FET 5dn blastka 8dpt 💔
  • Thoruviel Ekspertka

Wysłany: 2 lutego, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaguushh wrote:

Dzięki za super wytłumaczenie. Właśnie zastanawiałam się dlaczego doc. Paśnik nie przepisuje mi accofilu. Wcześniej lekarz w innej klinice przepisywał mi accofil, pomagało. Chociaż wtedy mieliśmy bez badan immunologicznych, w ciemno nam lekarz dawał accofil....

U nas allo-mlr jest 38%. "Tylko" cross-match miałam bardzo wysoki (39%, po antybiotykoterapii 61%.... nie wiem co tu się wydarzyło). I Docent powiedział, że po immunosupresji mamy podchodzić do transferu i mamy rozważyć heparynę (genetycznie jest ok, ale powiedział, że klinicznie- ze względu na naszą historię). Czułam pewien dyskomfort, że nie chce accofilu (dwa razy się pytałam), ale już rozumiem dzięki Tobie dlaczego 😉 Mam KIR AA, mąż HLA-C C1C1, czyli Przy allo-MLR 38% accofil jest zbędny.

I Twoja historia daje nadzieję, trzymam kciuki, żeby dalej dobrze szło u Was 🤞 w lutym planujemy transfer, czekam na @ i idziemy na wizytę przygotowującą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego, 15:45

Kariotypy prawidłowe
    AMH 4,8 (wrzesień 2024)

Stymulacja nr 5 październik 2024 - 2 zarodki, prawidłowy 1, 1 nieprzebadany
    - cross- match 39%, po antybiotyku 61% --> styczeń '25: Equoral 50 + encorton
    - allo-MLR 38%, komórki NK 9%
    - KIR AA
    - transfer VIII 04.03 ❄️ 5.2.1 - beta 10dpt 0.156 💔
    - transfer IX ❄️ 5.2.3 kwiecień 25' ⌛

Stymulacja nr 4 maj 2024 - 1 zarodek prawidłowy 5.2.3
    - transfer VII ❄️ Accofil - implantacja 🍀
    - sierpień - poronienie 6t 💔

Stymulacja nr 3 marzec 2023 - 3 zarodki, dwa ok po PGT-A
    - transfer ❄️ 5.1.1 czerwiec z Accofil- implantacja 🍀
    - wrzesień 2023 - poronienie, 12 t 5 dni 💔
    - marzec 2024 ❄️ 5.2.3 z Accofil - 💔

Stymulacja nr 2: czerwiec 2022 - 1 zarodek 5.2.2 - nieprawidłowy PGT-A

Stymuacja nr 1: sierpień 2021 - 4 zarodki bez PGT-A
    - 4 x ET sierpień 2021- marzec 2022 ❌, raz cb
    - luty 2022 - badanie receptywności endometrium - NK w normie

IUI 05.2021 - 💔
  • Anulek84 Autorytet

Wysłany: 2 lutego, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaguushh wrote:

Czyli szczepienia są tańsze? Dr Sydor nie zalecił nam cross match ani hla-C u męża. Czy te badania można robić po poronieniu, ewentualnie ile tygodni po? Kazał czekać z in vitro ze względu, że właśnie zachodzę w ciążę naturalnie. Też jestem w programie, ale wiadomo, że wolelibyśmy naturalnie. Czy te szczepienia ogarnia ktoś w Krakowie?

👩40 👨42
    02.2024 💔 (5t)
    ❌allo MLR 0%
    ❌PPJ (ANA2)- dodatni
    ❌MTHFR c.665C homo
    ❌KIR AA
    obecne: 2DL1, 2DL3, 2DL4 deleted, 2DS4(del-22bp), 3DL1, 3DL2, 3DL3, 2DP1, 3DP1 norm
    nieobecne: 2DL2, 2DL4 norm, 2DL5(group 1), 2DL5(group 2), 2DS1, 2DS2, 2DS3, 2DS4 norm, 2DS5, 3DS1, 3DP1 variant
  • aaguushh Autorytet

Wysłany: 2 lutego, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksandra wrote:
    Zaciekawiło mnie bardzo to, co napisałaś w ostatnim zdaniu, że przy immunoglobulinach w grę wchodzi tylko in vitro. Dlaczego? Jutro będę miała konsultacje z immunologiem i spodziewam się sporej obstawy lekami, też jestem w programie ivf, ale po cichu gdzieś ciągle myślę, że z pomocą immunologa mielibyśmy szansę zajść naturalnie 🥹

Koszt immunoglobulin jest wysoki, kupując w Czechach trzeba liczyć się z wydatkiem ok. 6 tys. zł, a długość działania dosyć krótka, rzadko idzie zmieścić się w dwóch cyklach, dlatego lekarze decydują się na in vitro, żeby przy takich kosztach zwiększyć szanse na zapłodnienie.

Aksandra lubi tę wiadomość

preg.png
  • aaguushh Autorytet

Wysłany: 2 lutego, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Thoruviel wrote:
    Dzięki za super wytłumaczenie. Właśnie zastanawiałam się dlaczego doc. Paśnik nie przepisuje mi accofilu. Wcześniej lekarz w innej klinice przepisywał mi accofil, pomagało. Chociaż wtedy mieliśmy bez badan immunologicznych, w ciemno nam lekarz dawał accofil....

U nas allo-mlr jest 38%. "Tylko" cross-match miałam bardzo wysoki (39%, po antybiotykoterapii 61%.... nie wiem co tu się wydarzyło). I Docent powiedział, że po immunosupresji mamy podchodzić do transferu i mamy rozważyć heparynę (genetycznie jest ok, ale powiedział, że klinicznie- ze względu na naszą historię). Czułam pewien dyskomfort, że nie chce accofilu (dwa razy się pytałam), ale już rozumiem dzięki Tobie dlaczego 😉 Mam KIR AA, mąż HLA-C C1C1, czyli Przy allo-MLR 38% accofil jest zbędny.

I Twoja historia daje nadzieję, trzymam kciuki, żeby dalej dobrze szło u Was 🤞 w lutym planujemy transfer, czekam na @ i idziemy na wizytę przygotowującą.

Dziękuję i również trzymam kciuki 🤞
    U mnie po szczepieniu cross match również wystrzelił w kosmos z 3 % na 90%, po antybiotykoterapii spadło na 75% i doc. Paśnik powiedział, że jest tendencja spadkowa i mamy działać w następnym cyklu póki allo jest jeszcze przyzwoite. I tak się udało.
    Dodam, że kiedyś lekarze też w ciemno mi podawali accofil... 😠

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego, 17:25

preg.png
  • aaguushh Autorytet

Wysłany: 2 lutego, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulek84 wrote:
    Czyli szczepienia są tańsze? Dr Sydor nie zalecił nam cross match ani hla-C u męża. Czy te badania można robić po poronieniu, ewentualnie ile tygodni po? Kazał czekać z in vitro ze względu, że właśnie zachodzę w ciążę naturalnie. Też jestem w programie, ale wiadomo, że wolelibyśmy naturalnie. Czy te szczepienia ogarnia ktoś w Krakowie?

Ja wszystkie badania robiłam sześć tygodni po poronieniu i odstawieniu leków - tak mi pani radziła w laboratorium. Oczywiście są wyjątki, że szczepienia nie wszystkim kobietom pomagają, ale raczej większości tak. Cena jednego szczepienia to teraz 1200 zł, przeważnie doc. Paśnik zleca serię 3 szczepień (ja akurat miałam dwa). W Krakowie raczej nikt nie szczepi, chyba tylko Łódź i Warszawa.

preg.png
  • Anulek84 Autorytet

Wysłany: 2 lutego, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy któraś z Was orientuje się co w sytuacji jeśli zaszłabym naturalnie w ciążę ale nie mam jeszcze zaleceń ? Czy immunolog może w takiej sytuacji pomóc aby ciąża się utrzymała? Bez immunosupresji przed potwierdzoną ciążą betą ( nie mam jeszcze żadnych zaleceń) pytam gdybym nie zdążyła jeszcze udać się na wizytę ( mam dopiero pod koniec lutego).

👩40 👨42
    02.2024 💔 (5t)
    ❌allo MLR 0%
    ❌PPJ (ANA2)- dodatni
    ❌MTHFR c.665C homo
    ❌KIR AA
  • PandaUsia Koleżanka

Wysłany: 2 lutego, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaguushh wrote:
    Koszt immunoglobulin jest wysoki, kupując w Czechach trzeba liczyć się z wydatkiem ok. 6 tys. zł, a długość działania dosyć krótka, rzadko idzie zmieścić się w dwóch cyklach, dlatego lekarze decydują się na in vitro, żeby przy takich kosztach zwiększyć szanse na zapłodnienie.

Koszt immuno to 4800zl za 20g + podanie kroplówki 500-1000zl
    Działają po 3 dniach ale nie na długo,to by nie trzeba było dokładać drugiej dawki po pozytywnej becie

• Cudawianki Koleżanka

Wysłany: 4 lutego, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Na co stosuje się accofil oprócz KIRy AA?
    Przy jakich innych złych wynikach?

• Monkai Ekspertka

Wysłany: 6 lutego, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaguushh wrote:

Hmmm mi kiedyś Sydor polecił Paśnika i zalecił szczepienie... To był rok 2018.

Ona '83
    On '74
    2016-2017 7xIUI 💔
    2018 ❄️❄️❄️
    3.2018 IVF 💔
    11.2018 IVF💔
    2025 wracam silniejsza i walczę dalej
    AMH 0,544
    4🥚 tylko 1 ❄️
  • Nowy_nick Debiutantka

Wysłany: 6 lutego, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie, czy warto udać się do immunologa? Wystąpiło puste jajo płodowe, wyszedł kir AA brak Kirów implementacyjnych, mąż HLAc c1c1 ginekolodzy zalecają próbować dalej i traktują jako losowość.

Pytanie czy dr zleci jakieś inne badania immunologiczne/leki? Czy warto się umówić na wizytę w takiej sytuacji?

Czy udało się komuś zajść w naturalną ciążę przy kirAA bez leków?

• Nowy_nick Debiutantka

Wysłany: 13 lutego, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy coś zmieniło pod kątem labolatorium i badania CBA u Dr Sydora, czy nadal koniecznie trzeba je wykonać tam, gdzie zlecają do APC?

Czy immunofenotyp i cba trzeba zrobić w konkretnym dniu cyklu?

• frankapzn Autorytet

Wysłany: 14 lutego, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś z Was ma może do odsprzedania Intralipid ?! jestem w ogromnej potrzebie !

Ona :35 🧡Hashimoto,adeno,mieśniak, mthfr oraz pai, KIR AA NK 44% AMH 23'-2,8 24' -2,1 25'-3,6?
    Kariotyp ok On: 39 🧡obniżone parametry nasienia
    Kariotypy ok AZF/CFTR ok
    Starania od 2019 , 1 poronienie
    I IVF 12/2023 , brak zarodków 😭
    II IVF 05/2024
    2 ❄️❄️4AB ,4BC
    08/24 FET 4 AB
    beta 7,3 (6dpt) 14,4 (8dpt) 12 (10 dpt)😿💔
    02.25FET ( z zaleceniami immuno) :( beta 0 ;(
    III IVF 03/2025🙏🍀
  • CulturalJelly35 Koleżanka

Wysłany: 14 lutego, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frankapzn wrote:
    Dziewczyny, czy któraś z Was ma może do odsprzedania Intralipid ?! jestem w ogromnej potrzebie !
    Ja mam 100ml privigen. Pisz na priv

'88 - Ja, '87 - On ✔️

2022:
    01.22 - rozpoczęcie starań
    11.22 - rozpoczęcie IVF, 6 zarodków AA
    FETI - poronienie 6tc

2023:
    1.23 - FET II - 2 zarodki ❌️
    2.23 - wysokie NK z biopsji, CD138 - antybiotyk
    3.23 - FET III❌️
    4.23 - Histeroskopia i biopsja endometrium (wykryto mikropolipy i stan zapalny wciąż jest) leczenie antybiotykami
    6.23 - FET IV, hcg 0 ❌️, laparoskopia endometriozy (1 st), stan zapalny wyleczony. Sterydy
    7.23 - ciąża naturalna, poronienie zatrzymane 8tc

2024:
    IVF2 - 6 zdrowych zarodków AA, po PGT
    FET1 - puste jajo 6c
    FET2 - ciąża jajowodowa
    06.24 - Czyżby immunologia to byl ten trop? TAK!

Ciąża naturalna 1 cykl po szczepieniach LIT i Tacrolimusie. 27 tydzień już!
  • paulina91 Znajoma

Wysłany: 15 lutego, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Thoruviel wrote:

Hejka. Czy mogę zapytać jaki brałaś antybiotyk ?
    Mam Allo Mlr 0% Cross Match 30,9%
    Paśnik powiedział że muszę sie przeleczyc antybiotykiem, a potem 2 razy doszczepienia i dopierku transfer.

IVF Irlandia Pł ➡️ I transfer 😪
    IVF Białystok Artemida ➡️ 2 transfery 😪
    Niedoczynnnosc tarczycy
    Insulinooporność
    Histeroskopia
    Laparoskopia
    Endometrioza II
    Test BeReady
    IVF Katowice Angelius
    1 transfer u dr. Paligi mamy 👧🩷
    Walczymy o rodzeństwo 🤞
  • Thoruviel Ekspertka

Wysłany: 15 lutego, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina91 wrote:
    Hejka. Czy mogę zapytać jaki brałaś antybiotyk ?
    Mam Allo Mlr 0% Cross Match 30,9%
    Paśnik powiedział że muszę sie przeleczyc antybiotykiem, a potem 2 razy doszczepienia i dopierku transfer.

Hej,

u mnie przepisał Doxycyklina przez 10 dni + Lactovaginal + probiotyk. Także taki "standardowy" antybiotyk, w Bocianie przed punkcją też go przyjmowałam. Po antybiotyku (2 tygodnie po odstawieniu) powtarzałam wynik cross-match. Też jeszcze będziesz miała powtarzać cross-match?

Kariotypy prawidłowe
    AMH 4,8 (wrzesień 2024)

Stymulacja nr 5 październik 2024 - 2 zarodki, prawidłowy 1, 1 nieprzebadany
    - cross- match 39%, po antybiotyku 61% --> styczeń '25: Equoral 50 + encorton
    - allo-MLR 38%, komórki NK 9%
    - KIR AA
    - transfer VIII 04.03 ❄️ 5.2.1 - beta 10dpt 0.156 💔
    - transfer IX ❄️ 5.2.3 kwiecień 25' ⌛

Stymulacja nr 4 maj 2024 - 1 zarodek prawidłowy 5.2.3
    - transfer VII ❄️ Accofil - implantacja 🍀
    - sierpień - poronienie 6t 💔

Stymulacja nr 3 marzec 2023 - 3 zarodki, dwa ok po PGT-A
    - transfer ❄️ 5.1.1 czerwiec z Accofil- implantacja 🍀
    - wrzesień 2023 - poronienie, 12 t 5 dni 💔
    - marzec 2024 ❄️ 5.2.3 z Accofil - 💔

Stymulacja nr 2: czerwiec 2022 - 1 zarodek 5.2.2 - nieprawidłowy PGT-A

Stymuacja nr 1: sierpień 2021 - 4 zarodki bez PGT-A
    - 4 x ET sierpień 2021- marzec 2022 ❌, raz cb
    - luty 2022 - badanie receptywności endometrium - NK w normie

IUI 05.2021 - 💔
  • paulina91 Znajoma

Wysłany: 15 lutego, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Thoruviel wrote:
    Hej,

u mnie przepisał Doxycyklina przez 10 dni + Lactovaginal + probiotyk. Także taki "standardowy" antybiotyk, w Bocianie przed punkcją też go przyjmowałam. Po antybiotyku (2 tygodnie po odstawieniu) powtarzałam wynik cross-match. Też jeszcze będziesz miała powtarzać cross-match?

Pewnie będę musiała powtórzyć wyniki, żeby być 100% przygotowana do transferu. Mamy ostatni zarodek i nie możemy go stracić.

IVF Irlandia Pł ➡️ I transfer 😪
    IVF Białystok Artemida ➡️ 2 transfery 😪
    Niedoczynnnosc tarczycy
    Insulinooporność
    Histeroskopia
    Laparoskopia
    Endometrioza II
    Test BeReady
    IVF Katowice Angelius
    1 transfer u dr. Paligi mamy 👧🩷
    Walczymy o rodzeństwo 🤞
‹‹ 1695 1696 1697 1698 1699 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ