X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Immunologia. Leki i szczepienia limfocytami.
Odpowiedz

Immunologia. Leki i szczepienia limfocytami.

Oceń ten wątek:
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Bella, dziękuję <3
    Nie ma za co.
    Ja mam wynik stosunku 1,1 przy takich samych normach i Pasnik powiedzial, ze to jak najbardziej dobry wynik (nie jest za nisko)

summer86 lubi tę wiadomość

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷11.08.2022

preg.png
  • Roxx Koleżanka

Wysłany: 1 października 2017, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    Nie ma za co.
    Ja mam wynik stosunku 1,1 przy takich samych normach i Pasnik powiedzial, ze to jak najbardziej dobry wynik (nie jest za nisko)
    Ja ostatnio jak kupowałam sól fizjologiczną 4 razy po 500 ml to Nie potrzebowałam na to recepty

• summer86 Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    Nie ma za co.

Z IVF planujemy po nowym roku ruszyć, może wcześniej uda mi się pojechać na wizytę do dr Paśnika.
    A czy przy takim poziomie NK z Twojego doświadczenia konieczny będzie intralipid czy wystarczy steryd?

U mnie cokolwiek zaskoczyło dopiero po 17 cyklu (pozamaciczna), trochę na ślepo do IUI przepisano mi Medrol w małej dawce, więc może coś jest na rzeczy..

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Roxx Koleżanka

Wysłany: 1 października 2017, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Dziewczyny, pomożecie w sprawie wyników profilu limfocytarnego? Badanie robiłam w Diagnostyce, ale widzę że wysyłali je do CZD.

Martwi mnie ten poziom NK i komentarz do badania "Obniżona liczba limfocytów T CD4+CD8+. Poza tym rozkład badanych subpopulacji w granicach wartości referencyjnych dla wieku".

https://zapodaj.net/e3a4b3dbba927.jpg.html
    Jaki jest koszt tego badania w diagnostyce?? Bo ja robiłam ocenę aktywności cytotoksycznej komóerek NK a może bym jeszcze takie coś zrobilam. Wizytę mam w przyszły poniedziałek jak dlugo się czeka na wyniki??

• summer86 Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roxx, chyba zależy w jakiej miejscowości się robi badanie, bo oni je wysyłają.
    Ja płaciłam 250 zł, krew mi pobierali 12 września, badanie było robione 14 w CZD września a wynik był dostępny od 19 września, z tym że przesyłali go pocztą i nie był w systemie, więc musiałam jechać osobiście odebrać tam gdzie mi pobierali.
    Diagnostyka ma to do siebie, że ceny różnią się w zależności od laboratorium.

Selina robiła podobne badanie w Synevo i miała dużo szybciej wynik.

Słyszałam, że badanie o nazwie "subpopulacja limfocytów" ma w swojej ofercie również ALAB, ale nie wiem jaki jest jego zakres.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2017, 18:05

3i49mg7yu2aqel15.png
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2017, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ja robiłam w Synevo, tylko miałam chyba rozszerzony ten panel NK i oprócz tego robiłam Ana1, p.ciala p.kardiolipinowe, białko C i S i ze zniżką 20% zapłaciłam 730zl :/ Same NK kosztują coś właśnie 250-270zl, ale wyniki są szybko, bo już po 2-3dniach miałam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2017, 18:23

• Roxx Koleżanka

Wysłany: 1 października 2017, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Roxx, chyba zależy w jakiej miejscowości się robi badanie, bo oni je wysyłają.
    Ja płaciłam 250 zł, krew mi pobierali 12 września, badanie było robione 14 w CZD września a wynik był dostępny od 19 września, z tym że przesyłali go pocztą i nie był w systemie, więc musiałam jechać osobiście odebrać tam gdzie mi pobierali.
    Diagnostyka ma to do siebie, że ceny różnią się w zależności od laboratorium.

Selina robiła podobne badanie w Synevo i miała dużo szybciej wynik.

Słyszałam, że badanie o nazwie "subpopulacja limfocytów" ma w swojej ofercie również ALAB, ale nie wiem jaki jest jego zakres.
    A to nie będę robić bo może nie będzie potrzebne a dr Paśnik tak a pewno zleci jeszcze jakies badania choć ich już mam bardzo dużo to w tedy zrobię

• Kabusia Koleżanka

Wysłany: 2 października 2017, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny te które są po immunologii. Możecie mi napisać jakie zlecono Wam badania do wykonania po nieudanych transferach?. Ja miałam raz transfer zarodka 10B1 w trzeciej dobie, nie zagnieździł się. Kolejny Crio plus embryoglue blastocysty 4 AB również nie zagnieździł się. Nie mam już żadnych zarodków. kolejna procedura od nowa przede mną, zanim się poddam kolejnemu transferowi chciałabym zbadać immunologię, aby wykluczyć ją jako przyczynę niepowodzenia w zagnieżdżaniu. Zanim zacznę jeżdżenie po specjalistach chciałabym już mieć wyniki tych badań. proszę o pomoc...

• jasmina6 Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytokiny lub mlr jeśli byłaś kiedyś w ciąży. NK, ANA, przeciwciała antyfosfolipidowe, plemnikowe, kardiolipinowe.
    Dziewczyny co jeszcze? Bo mam zaćmienie.
    Kabusia poza tym radzę cofnąć się ze 30 stron na tym wątku i podczytywać bo jakieś info może Ci się przydać.

3i49uay3vn9a2peg.png
    Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
    Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
    Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Białko C i białko S, homocysteina i może mutacje na trombofilię?
    Dziewczyny od Paśnika wspominały jeszcze o helicobacter.

A ja ponowię pytanie, myślicie, że przy NK prawie 14% konieczny będzie intralipid czy wystarczy steryd? Reszta badań póki co wyszła ok, poza tym co w stopce (MTHFR i PAI).

3i49mg7yu2aqel15.png
  • Kabusia Koleżanka

Wysłany: 2 października 2017, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ciąży nigdy nie byłam , przekopałam cały wątek i wypisałam listę: Mutacje MTHFR, mutacja w genie protrombiny, homocysteina, witamina B12, kwas foliowy,białko C i S, antykoagulant tocznia LA, p/c Pb2 glikoproteinie, subpopulacje limfocytów, p/c ANA , witamina D, przeciwciała przeciplemnikowe, czynnik martwicy nowotworu. Poproszę ginekologa chociaż o część na NFZ a resztę zrobię prywatnie.

• jasmina6 Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginekolog Ci tego nie wypisze, cześć immunolog ale te najdroższe niestety czekają Ciebie :(
    Brawo za przekopanie :)

3i49uay3vn9a2peg.png
    Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
  • jasmina6 Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    A ja ponowię pytanie, myślicie, że przy NK prawie 14% konieczny będzie intralipid czy wystarczy steryd? Reszta badań póki co wyszła ok, poza tym co w stopce (MTHFR i PAI).
    Szykowałabym się na intralipid :)

3i49uay3vn9a2peg.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kabusia wrote:
    W ciąży nigdy nie byłam , przekopałam cały wątek i wypisałam listę: Mutacje MTHFR, mutacja w genie protrombiny, homocysteina, witamina B12, kwas foliowy,białko C i S, antykoagulant tocznia LA, p/c Pb2 glikoproteinie, subpopulacje limfocytów, p/c ANA , witamina D, przeciwciała przeciplemnikowe, czynnik martwicy nowotworu. Poproszę ginekologa chociaż o część na NFZ a resztę zrobię prywatnie.

Kubusia, za mutacje z krwi w kierunku trombofili zapłacisz majątek. Tu można zrobić badanie z wymazu z policzka:

http://www.testdna.pl/choroba_zakrzepowo-zatorowa/

Jeśli to badanie jest mniej wiarygodne niż z krwi, poprawcie mnie proszę, bo nie chcę nikogo w błąd wprowadzać.

jasmina6, dziękuję za odpowiedź. Mam nadzieję, że w klinice, do której mam zamiar pójść jakoś to ogarną. Jeśli nie poszukam jakiegoś immunologa.

3i49mg7yu2aqel15.png
  • kinga27.30 Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer - też zamówiłam sobie swego czasu stamtąd badanie, polecam. Poza tym dowiadywałam się, jak to wygląda stacjonarnie - też pobierają wymaz z policzka - więc wychodzi niemal że na to samo...

ibm2tv73nhk4mn1x.png
    2014.06. - start
    2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
    JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
    ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
    14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk) :(
    11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa Maluchy <3 Została z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
    19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb!
  • sylwia80 Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Kubusia, za mutacje z krwi w kierunku trombofili zapłacisz majątek. Tu można zrobić badanie z wymazu z policzka:

http://www.testdna.pl/choroba_zakrzepowo-zatorowa/

Jeśli to badanie jest mniej wiarygodne niż z krwi, poprawcie mnie proszę, bo nie chcę nikogo w błąd wprowadzać.

jasmina6, dziękuję za odpowiedź. Mam nadzieję, że w klinice, do której mam zamiar pójść jakoś to ogarną. Jeśli nie poszukam jakiegoś immunologa.

Jest to badanie bardzo wiarygodne i najbardziej się opłaca zrobić, bo masz w pakiecie 6 mutacji. Tez tam robiłam i wiele osób z forum.

MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3.
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny po szczepieniach czy wam tsh poszło w górę ? Ja nie maiłam nigdy problemu zawsze miałam od 0,7-1,3 max a teraz 1,99 . Mój mąż masz hashimoto ale chyba nie jest realne bym dostała w " prezencie " od niego .

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kabusia wrote:

niestety będziesz musiała zapłacić z własnej kieszeni bo NFZ ma gdzieś kobiety, które chcą mieć dziecko... niby polityka prorodzinna...szkoda gadać. Nie rób badań na własną rękę- idź do lekarza, niech lekarz zdecyduje co warto zrobić. To jest indywidualna sprawa co zleci

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • kinga27.30 Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam na własną rękę, jakbym miała czekać, zanim mi zleci lekarz, to chyba bym osiwiała do tego czasu... I tak trafiłam do kliniki już ze zrobionymi mutacjami, a parę tygodni temu zrobiłam (też na własną rękę) limfocyty, kwas foliowy, białko c i s i homocysteinę. Tym samym widząc wyniki jestem już umówiona na wizytę do immunolog, przynajmniej nie pójdę na wizytę z pustymi rękami (i znowu czas)...

ibm2tv73nhk4mn1x.png
    2014.06. - start
    2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
    JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
    ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
    14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk) :(
    11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa Maluchy <3 Została z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
    19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb!
  • Justine Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Białko C i białko S, homocysteina i może mutacje na trombofilię?
    Dziewczyny od Paśnika wspominały jeszcze o helicobacter.

Twój poziom NK nie jest tragiczny. Starczy steryd, ale brany dłużej niż kilkanaście dni.

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
‹‹ 203 204 205 206 207 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ