Immunologia. Leki i szczepienia limfocytami.
-
WIADOMOŚĆ
-
summer86 wrote:Bella, dziękuję
Ja mam wynik stosunku 1,1 przy takich samych normach i Pasnik powiedzial, ze to jak najbardziej dobry wynik (nie jest za nisko)summer86 lubi tę wiadomość
-
Bella93 wrote:Nie ma za co.
Ja mam wynik stosunku 1,1 przy takich samych normach i Pasnik powiedzial, ze to jak najbardziej dobry wynik (nie jest za nisko) -
Bella93 wrote:Nie ma za co.
Ja mam wynik stosunku 1,1 przy takich samych normach i Pasnik powiedzial, ze to jak najbardziej dobry wynik (nie jest za nisko)
Z IVF planujemy po nowym roku ruszyć, może wcześniej uda mi się pojechać na wizytę do dr Paśnika.
A czy przy takim poziomie NK z Twojego doświadczenia konieczny będzie intralipid czy wystarczy steryd?
U mnie cokolwiek zaskoczyło dopiero po 17 cyklu (pozamaciczna), trochę na ślepo do IUI przepisano mi Medrol w małej dawce, więc może coś jest na rzeczy..
-
summer86 wrote:Dziewczyny, pomożecie w sprawie wyników profilu limfocytarnego? Badanie robiłam w Diagnostyce, ale widzę że wysyłali je do CZD.
Martwi mnie ten poziom NK i komentarz do badania "Obniżona liczba limfocytów T CD4+CD8+. Poza tym rozkład badanych subpopulacji w granicach wartości referencyjnych dla wieku".
https://zapodaj.net/e3a4b3dbba927.jpg.html -
Roxx, chyba zależy w jakiej miejscowości się robi badanie, bo oni je wysyłają.
Ja płaciłam 250 zł, krew mi pobierali 12 września, badanie było robione 14 w CZD września a wynik był dostępny od 19 września, z tym że przesyłali go pocztą i nie był w systemie, więc musiałam jechać osobiście odebrać tam gdzie mi pobierali.
Diagnostyka ma to do siebie, że ceny różnią się w zależności od laboratorium.
Selina robiła podobne badanie w Synevo i miała dużo szybciej wynik.
Słyszałam, że badanie o nazwie "subpopulacja limfocytów" ma w swojej ofercie również ALAB, ale nie wiem jaki jest jego zakres.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2017, 18:05
-
nick nieaktualnyTak ja robiłam w Synevo, tylko miałam chyba rozszerzony ten panel NK i oprócz tego robiłam Ana1, p.ciala p.kardiolipinowe, białko C i S i ze zniżką 20% zapłaciłam 730zl
Same NK kosztują coś właśnie 250-270zl, ale wyniki są szybko, bo już po 2-3dniach miałam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2017, 18:23
summer86 lubi tę wiadomość
-
summer86 wrote:Roxx, chyba zależy w jakiej miejscowości się robi badanie, bo oni je wysyłają.
Ja płaciłam 250 zł, krew mi pobierali 12 września, badanie było robione 14 w CZD września a wynik był dostępny od 19 września, z tym że przesyłali go pocztą i nie był w systemie, więc musiałam jechać osobiście odebrać tam gdzie mi pobierali.
Diagnostyka ma to do siebie, że ceny różnią się w zależności od laboratorium.
Selina robiła podobne badanie w Synevo i miała dużo szybciej wynik.
Słyszałam, że badanie o nazwie "subpopulacja limfocytów" ma w swojej ofercie również ALAB, ale nie wiem jaki jest jego zakres. -
Cześć dziewczyny te które są po immunologii. Możecie mi napisać jakie zlecono Wam badania do wykonania po nieudanych transferach?. Ja miałam raz transfer zarodka 10B1 w trzeciej dobie, nie zagnieździł się. Kolejny Crio plus embryoglue blastocysty 4 AB również nie zagnieździł się. Nie mam już żadnych zarodków. kolejna procedura od nowa przede mną, zanim się poddam kolejnemu transferowi chciałabym zbadać immunologię, aby wykluczyć ją jako przyczynę niepowodzenia w zagnieżdżaniu. Zanim zacznę jeżdżenie po specjalistach chciałabym już mieć wyniki tych badań. proszę o pomoc...
-
Cytokiny lub mlr jeśli byłaś kiedyś w ciąży. NK, ANA, przeciwciała antyfosfolipidowe, plemnikowe, kardiolipinowe.
Dziewczyny co jeszcze? Bo mam zaćmienie.
Kabusia poza tym radzę cofnąć się ze 30 stron na tym wątku i podczytywać bo jakieś info może Ci się przydać.
Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015 -
Białko C i białko S, homocysteina i może mutacje na trombofilię?
Dziewczyny od Paśnika wspominały jeszcze o helicobacter.
A ja ponowię pytanie, myślicie, że przy NK prawie 14% konieczny będzie intralipid czy wystarczy steryd? Reszta badań póki co wyszła ok, poza tym co w stopce (MTHFR i PAI).
-
W ciąży nigdy nie byłam , przekopałam cały wątek i wypisałam listę: Mutacje MTHFR, mutacja w genie protrombiny, homocysteina, witamina B12, kwas foliowy,białko C i S, antykoagulant tocznia LA, p/c Pb2 glikoproteinie, subpopulacje limfocytów, p/c ANA , witamina D, przeciwciała przeciplemnikowe, czynnik martwicy nowotworu. Poproszę ginekologa chociaż o część na NFZ a resztę zrobię prywatnie.
-
Ginekolog Ci tego nie wypisze, cześć immunolog ale te najdroższe niestety czekają Ciebie
Brawo za przekopaniesummer86 lubi tę wiadomość
Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
summer86 wrote:A ja ponowię pytanie, myślicie, że przy NK prawie 14% konieczny będzie intralipid czy wystarczy steryd? Reszta badań póki co wyszła ok, poza tym co w stopce (MTHFR i PAI).
Kabusia wrote:W ciąży nigdy nie byłam , przekopałam cały wątek i wypisałam listę: Mutacje MTHFR, mutacja w genie protrombiny, homocysteina, witamina B12, kwas foliowy,białko C i S, antykoagulant tocznia LA, p/c Pb2 glikoproteinie, subpopulacje limfocytów, p/c ANA , witamina D, przeciwciała przeciplemnikowe, czynnik martwicy nowotworu. Poproszę ginekologa chociaż o część na NFZ a resztę zrobię prywatnie.
Kubusia, za mutacje z krwi w kierunku trombofili zapłacisz majątek. Tu można zrobić badanie z wymazu z policzka:
http://www.testdna.pl/choroba_zakrzepowo-zatorowa/
Jeśli to badanie jest mniej wiarygodne niż z krwi, poprawcie mnie proszę, bo nie chcę nikogo w błąd wprowadzać.
jasmina6, dziękuję za odpowiedź. Mam nadzieję, że w klinice, do której mam zamiar pójść jakoś to ogarną. Jeśli nie poszukam jakiegoś immunologa. -
Summer - też zamówiłam sobie swego czasu stamtąd badanie, polecam. Poza tym dowiadywałam się, jak to wygląda stacjonarnie - też pobierają wymaz z policzka - więc wychodzi niemal że na to samo...
2014.06. - start
2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk)
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa MaluchyZostała z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb! -
summer86 wrote:Kubusia, za mutacje z krwi w kierunku trombofili zapłacisz majątek. Tu można zrobić badanie z wymazu z policzka:
http://www.testdna.pl/choroba_zakrzepowo-zatorowa/
Jeśli to badanie jest mniej wiarygodne niż z krwi, poprawcie mnie proszę, bo nie chcę nikogo w błąd wprowadzać.
jasmina6, dziękuję za odpowiedź. Mam nadzieję, że w klinice, do której mam zamiar pójść jakoś to ogarną. Jeśli nie poszukam jakiegoś immunologa.
Jest to badanie bardzo wiarygodne i najbardziej się opłaca zrobić, bo masz w pakiecie 6 mutacji. Tez tam robiłam i wiele osób z forum.
MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3. -
Dziewczyny po szczepieniach czy wam tsh poszło w górę ? Ja nie maiłam nigdy problemu zawsze miałam od 0,7-1,3 max a teraz 1,99 . Mój mąż masz hashimoto ale chyba nie jest realne bym dostała w " prezencie " od niego .Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
17.08 2019 7tc :💔
24.11 2024 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
url=https://www.tickerfactory.com][/url]
-
Kabusia wrote:W ciąży nigdy nie byłam , przekopałam cały wątek i wypisałam listę: Mutacje MTHFR, mutacja w genie protrombiny, homocysteina, witamina B12, kwas foliowy,białko C i S, antykoagulant tocznia LA, p/c Pb2 glikoproteinie, subpopulacje limfocytów, p/c ANA , witamina D, przeciwciała przeciplemnikowe, czynnik martwicy nowotworu. Poproszę ginekologa chociaż o część na NFZ a resztę zrobię prywatnie.
niestety będziesz musiała zapłacić z własnej kieszeni bo NFZ ma gdzieś kobiety, które chcą mieć dziecko... niby polityka prorodzinna...szkoda gadać. Nie rób badań na własną rękę- idź do lekarza, niech lekarz zdecyduje co warto zrobić. To jest indywidualna sprawa co zleciFasolka77
-
Ja robiłam na własną rękę, jakbym miała czekać, zanim mi zleci lekarz, to chyba bym osiwiała do tego czasu... I tak trafiłam do kliniki już ze zrobionymi mutacjami, a parę tygodni temu zrobiłam (też na własną rękę) limfocyty, kwas foliowy, białko c i s i homocysteinę. Tym samym widząc wyniki jestem już umówiona na wizytę do immunolog, przynajmniej nie pójdę na wizytę z pustymi rękami (i znowu czas)...
2014.06. - start
2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk)
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa MaluchyZostała z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb! -
summer86 wrote:Białko C i białko S, homocysteina i może mutacje na trombofilię?
Dziewczyny od Paśnika wspominały jeszcze o helicobacter.
A ja ponowię pytanie, myślicie, że przy NK prawie 14% konieczny będzie intralipid czy wystarczy steryd? Reszta badań póki co wyszła ok, poza tym co w stopce (MTHFR i PAI).
Twój poziom NK nie jest tragiczny. Starczy steryd, ale brany dłużej niż kilkanaście dni.summer86 lubi tę wiadomość
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/