X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Immunologia. Leki i szczepienia limfocytami.
Odpowiedz

Immunologia. Leki i szczepienia limfocytami.

Oceń ten wątek:
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Bella, dziękuję <3
    Nie ma za co.
    Ja mam wynik stosunku 1,1 przy takich samych normach i Pasnik powiedzial, ze to jak najbardziej dobry wynik (nie jest za nisko)

summer86 lubi tę wiadomość

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤
    Matylda 🩷11.08.2022
  • Roxx Koleżanka

Wysłany: 1 października 2017, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    Nie ma za co.
    Ja mam wynik stosunku 1,1 przy takich samych normach i Pasnik powiedzial, ze to jak najbardziej dobry wynik (nie jest za nisko)
    Ja ostatnio jak kupowałam sól fizjologiczną 4 razy po 500 ml to Nie potrzebowałam na to recepty

• summer86 Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    Nie ma za co.

Z IVF planujemy po nowym roku ruszyć, może wcześniej uda mi się pojechać na wizytę do dr Paśnika.
    A czy przy takim poziomie NK z Twojego doświadczenia konieczny będzie intralipid czy wystarczy steryd?

U mnie cokolwiek zaskoczyło dopiero po 17 cyklu (pozamaciczna), trochę na ślepo do IUI przepisano mi Medrol w małej dawce, więc może coś jest na rzeczy..

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Roxx Koleżanka

Wysłany: 1 października 2017, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Dziewczyny, pomożecie w sprawie wyników profilu limfocytarnego? Badanie robiłam w Diagnostyce, ale widzę że wysyłali je do CZD.

Martwi mnie ten poziom NK i komentarz do badania "Obniżona liczba limfocytów T CD4+CD8+. Poza tym rozkład badanych subpopulacji w granicach wartości referencyjnych dla wieku".

https://zapodaj.net/e3a4b3dbba927.jpg.html
    Jaki jest koszt tego badania w diagnostyce?? Bo ja robiłam ocenę aktywności cytotoksycznej komóerek NK a może bym jeszcze takie coś zrobilam. Wizytę mam w przyszły poniedziałek jak dlugo się czeka na wyniki??

• summer86 Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roxx, chyba zależy w jakiej miejscowości się robi badanie, bo oni je wysyłają.
    Ja płaciłam 250 zł, krew mi pobierali 12 września, badanie było robione 14 w CZD września a wynik był dostępny od 19 września, z tym że przesyłali go pocztą i nie był w systemie, więc musiałam jechać osobiście odebrać tam gdzie mi pobierali.
    Diagnostyka ma to do siebie, że ceny różnią się w zależności od laboratorium.

Selina robiła podobne badanie w Synevo i miała dużo szybciej wynik.

Słyszałam, że badanie o nazwie "subpopulacja limfocytów" ma w swojej ofercie również ALAB, ale nie wiem jaki jest jego zakres.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2017, 18:05

3i49mg7yu2aqel15.png
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2017, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ja robiłam w Synevo, tylko miałam chyba rozszerzony ten panel NK i oprócz tego robiłam Ana1, p.ciala p.kardiolipinowe, białko C i S i ze zniżką 20% zapłaciłam 730zl :/ Same NK kosztują coś właśnie 250-270zl, ale wyniki są szybko, bo już po 2-3dniach miałam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2017, 18:23

• Roxx Koleżanka

Wysłany: 1 października 2017, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Roxx, chyba zależy w jakiej miejscowości się robi badanie, bo oni je wysyłają.
    Ja płaciłam 250 zł, krew mi pobierali 12 września, badanie było robione 14 w CZD września a wynik był dostępny od 19 września, z tym że przesyłali go pocztą i nie był w systemie, więc musiałam jechać osobiście odebrać tam gdzie mi pobierali.
    Diagnostyka ma to do siebie, że ceny różnią się w zależności od laboratorium.

Selina robiła podobne badanie w Synevo i miała dużo szybciej wynik.

Słyszałam, że badanie o nazwie "subpopulacja limfocytów" ma w swojej ofercie również ALAB, ale nie wiem jaki jest jego zakres.
    A to nie będę robić bo może nie będzie potrzebne a dr Paśnik tak a pewno zleci jeszcze jakies badania choć ich już mam bardzo dużo to w tedy zrobię

• Kabusia Koleżanka

Wysłany: 2 października 2017, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny te które są po immunologii. Możecie mi napisać jakie zlecono Wam badania do wykonania po nieudanych transferach?. Ja miałam raz transfer zarodka 10B1 w trzeciej dobie, nie zagnieździł się. Kolejny Crio plus embryoglue blastocysty 4 AB również nie zagnieździł się. Nie mam już żadnych zarodków. kolejna procedura od nowa przede mną, zanim się poddam kolejnemu transferowi chciałabym zbadać immunologię, aby wykluczyć ją jako przyczynę niepowodzenia w zagnieżdżaniu. Zanim zacznę jeżdżenie po specjalistach chciałabym już mieć wyniki tych badań. proszę o pomoc...

• jasmina6 Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytokiny lub mlr jeśli byłaś kiedyś w ciąży. NK, ANA, przeciwciała antyfosfolipidowe, plemnikowe, kardiolipinowe.
    Dziewczyny co jeszcze? Bo mam zaćmienie.
    Kabusia poza tym radzę cofnąć się ze 30 stron na tym wątku i podczytywać bo jakieś info może Ci się przydać.

3i49uay3vn9a2peg.png
    Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
    Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
    Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Białko C i białko S, homocysteina i może mutacje na trombofilię?
    Dziewczyny od Paśnika wspominały jeszcze o helicobacter.

A ja ponowię pytanie, myślicie, że przy NK prawie 14% konieczny będzie intralipid czy wystarczy steryd? Reszta badań póki co wyszła ok, poza tym co w stopce (MTHFR i PAI).

3i49mg7yu2aqel15.png
  • Kabusia Koleżanka

Wysłany: 2 października 2017, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ciąży nigdy nie byłam , przekopałam cały wątek i wypisałam listę: Mutacje MTHFR, mutacja w genie protrombiny, homocysteina, witamina B12, kwas foliowy,białko C i S, antykoagulant tocznia LA, p/c Pb2 glikoproteinie, subpopulacje limfocytów, p/c ANA , witamina D, przeciwciała przeciplemnikowe, czynnik martwicy nowotworu. Poproszę ginekologa chociaż o część na NFZ a resztę zrobię prywatnie.

• jasmina6 Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginekolog Ci tego nie wypisze, cześć immunolog ale te najdroższe niestety czekają Ciebie :(
    Brawo za przekopanie :)

3i49uay3vn9a2peg.png
    Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
  • jasmina6 Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    A ja ponowię pytanie, myślicie, że przy NK prawie 14% konieczny będzie intralipid czy wystarczy steryd? Reszta badań póki co wyszła ok, poza tym co w stopce (MTHFR i PAI).
    Szykowałabym się na intralipid :)

3i49uay3vn9a2peg.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kabusia wrote:
    W ciąży nigdy nie byłam , przekopałam cały wątek i wypisałam listę: Mutacje MTHFR, mutacja w genie protrombiny, homocysteina, witamina B12, kwas foliowy,białko C i S, antykoagulant tocznia LA, p/c Pb2 glikoproteinie, subpopulacje limfocytów, p/c ANA , witamina D, przeciwciała przeciplemnikowe, czynnik martwicy nowotworu. Poproszę ginekologa chociaż o część na NFZ a resztę zrobię prywatnie.

Kubusia, za mutacje z krwi w kierunku trombofili zapłacisz majątek. Tu można zrobić badanie z wymazu z policzka:

http://www.testdna.pl/choroba_zakrzepowo-zatorowa/

Jeśli to badanie jest mniej wiarygodne niż z krwi, poprawcie mnie proszę, bo nie chcę nikogo w błąd wprowadzać.

jasmina6, dziękuję za odpowiedź. Mam nadzieję, że w klinice, do której mam zamiar pójść jakoś to ogarną. Jeśli nie poszukam jakiegoś immunologa.

3i49mg7yu2aqel15.png
  • kinga27.30 Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer - też zamówiłam sobie swego czasu stamtąd badanie, polecam. Poza tym dowiadywałam się, jak to wygląda stacjonarnie - też pobierają wymaz z policzka - więc wychodzi niemal że na to samo...

ibm2tv73nhk4mn1x.png
    2014.06. - start
    2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
    JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
    ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
    14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk) :(
    11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa Maluchy <3 Została z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
    19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb!
  • sylwia80 Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Kubusia, za mutacje z krwi w kierunku trombofili zapłacisz majątek. Tu można zrobić badanie z wymazu z policzka:

http://www.testdna.pl/choroba_zakrzepowo-zatorowa/

Jeśli to badanie jest mniej wiarygodne niż z krwi, poprawcie mnie proszę, bo nie chcę nikogo w błąd wprowadzać.

jasmina6, dziękuję za odpowiedź. Mam nadzieję, że w klinice, do której mam zamiar pójść jakoś to ogarną. Jeśli nie poszukam jakiegoś immunologa.

Jest to badanie bardzo wiarygodne i najbardziej się opłaca zrobić, bo masz w pakiecie 6 mutacji. Tez tam robiłam i wiele osób z forum.

MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3.
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny po szczepieniach czy wam tsh poszło w górę ? Ja nie maiłam nigdy problemu zawsze miałam od 0,7-1,3 max a teraz 1,99 . Mój mąż masz hashimoto ale chyba nie jest realne bym dostała w " prezencie " od niego .

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kabusia wrote:

niestety będziesz musiała zapłacić z własnej kieszeni bo NFZ ma gdzieś kobiety, które chcą mieć dziecko... niby polityka prorodzinna...szkoda gadać. Nie rób badań na własną rękę- idź do lekarza, niech lekarz zdecyduje co warto zrobić. To jest indywidualna sprawa co zleci

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • kinga27.30 Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam na własną rękę, jakbym miała czekać, zanim mi zleci lekarz, to chyba bym osiwiała do tego czasu... I tak trafiłam do kliniki już ze zrobionymi mutacjami, a parę tygodni temu zrobiłam (też na własną rękę) limfocyty, kwas foliowy, białko c i s i homocysteinę. Tym samym widząc wyniki jestem już umówiona na wizytę do immunolog, przynajmniej nie pójdę na wizytę z pustymi rękami (i znowu czas)...

ibm2tv73nhk4mn1x.png
    2014.06. - start
    2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
    JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
    ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
    14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk) :(
    11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa Maluchy <3 Została z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
    19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb!
  • Justine Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Białko C i białko S, homocysteina i może mutacje na trombofilię?
    Dziewczyny od Paśnika wspominały jeszcze o helicobacter.

Twój poziom NK nie jest tragiczny. Starczy steryd, ale brany dłużej niż kilkanaście dni.

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
‹‹ 203 204 205 206 207 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ