Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Immunologia. Leki i szczepienia limfocytami.
Odpowiedz

Immunologia. Leki i szczepienia limfocytami.

Oceń ten wątek:
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mokka wrote:
    Dziewczyny, ratunku !!!
    Otrzymałam wyniki
    Cytokiny Th1/Th2 - metoda wysokiej czułości:

Interleukina 2 (IL-2) <274 fg/ml <274 - 1027
    Interleukina 4 (IL-4) <274 fg/ml <274 - 1200

Interleukina 6 (IL-6) 21752 fg/ml <274 - 9530 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Interleukina 10 (IL-10) <274 fg/ml <274 - 1420
    Interferon gamma (IFN-gamma) <274 fg/ml <274 - 6224

Czynnik martwicy nowotworu (TNF-alfa) 576 fg/ml <274 - 1920 !!!!!!!!!!!!!!!!!

Co oznacza taki wynik ???? Czy jest jeszcze szansa na ciążę ? Wizyta u immuno dopiero 19.12.Nie wytrzymam do tego czasu........
    Z tego wybika ze masz za wysoką Il6 a reszta w normie, nie jestem immunologiem a wydaje mi się że masz calkiem niezłe te wyniki. Ta Il6 musi świadczyć i czymś konkretnym ale ti juz tylko immunolog prawde Ci powie.

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Staramy się z mężem ponad 3 lata. 3 IUI nieudane i 1 IVF. Chcemy po nowym roku zrobić głębszą diagnostykę i zbadać też immmunologię. Ile się czeka na wizytę do dr Paśnika?

• Martoszka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki03 wrote:
    Cześć dziewczyny. Staramy się z mężem ponad 3 lata. 3 IUI nieudane i 1 IVF. Chcemy po nowym roku zrobić głębszą diagnostykę i zbadać też immmunologię. Ile się czeka na wizytę do dr Paśnika?
    Około 2-4 tygodni. Zależy w której przychodni.

M&M
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka wrote:
    Około 2-4 tygodni. Zależy w której przychodni.

Dzięki. A w jakiej przychodni szybciej się dostanę? Masz jakiś kontakt?

• mokka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Z tego wybika ze masz za wysoką Il6 a reszta w normie, nie jestem immunologiem a wydaje mi się że masz calkiem niezłe te wyniki. Ta Il6 musi świadczyć i czymś konkretnym ale ti juz tylko immunolog prawde Ci powie.

Zera zabrakło w czynniku martwicy. 5760 to jest wynik. Nie wytrzymam do 19.12. Czy z tym w ogóle można walczyć?

mthfr 677 hetero, 1298 hetero, PAI hetero, brzydkie cytokiny 5 x IUI
    3 lata starań, 2x biochemiczna - maj 2017, styczeń 2018 :(
    atdcjw4zirwf79qi.png
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laboratorium apc analizy medyczne lub przychodnia aps-medica.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2017, 10:37

M&M
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka wrote:
    Laboratorium apc analizy medyczne lub przychodnia aps-medica.

Dzięki wielkie :-)

• jasmina6 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka3 wrote:
    Witam Was dziewczyny.Lecze się już 8lat..Za mną 4 pełne procedury ims,amh 4.6 mąż ok w sumie nie wszystko ok oprócz braku naturalnej owulacji.Komórek zawsze jest dużo ale zapladniaja się góra 2-3,transfer zawsze w 3 dobie nigdy nie ma mrozakow.Teraz zmieniliśmy lekarza i chce badać immunologie bo mówi ze średnie te wyniki on vitro.cześć badan mam.,resztę mam zrobić.na pewno dodatnie Ana, pai 4 i mthr 1289c.szukamy przyczyny słabych zarodków
    Przepraszam, ale pozwolę sobie zapytać, oczywiście odpowiesz jeśli zechcesz... dlaczego Twoje maleństwo żyło tylko 3 miesiące?

3i49uay3vn9a2peg.png
    Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
    Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
    Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015
  • Malwas Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Tak, końcem października z immunofenotypem i przeciwciałami przeciwplemnikowymi. Nigdy nie byłam w ciąży, nawet biochemicznej. Zlecił mi pakiet na trombofilię, APS, cytokiny i test LCT. Pojutrze moja druga wizyta ;)
    Cześć, od czego zaczynałaś badania immunologii? Chciałam dzisiaj w Diagnostyce zrobić subpopulacje limfocytów, żeby od czegoś zacząć, ale najpierw Pani nie wiedziała, o co chodzi (mówię jej profil limfocytarny), dzwoniła gdzieś dalej i w końcu mi powiedziała, że to badanie można zrobić tylko w Warszawie... (jestem z Krakowa). Zrobiłam więc na poczatek ANA2 i czynnik reumatoidalny (mam problemy ze zwyrodnieniami krążków, czasami bóle stawów). Wcześniej wykonywałam przeciwciała przeciwplemnikowe były ok i przeciwko kardiolipinie IgM i IgG były ok.

3i49px9iphyqib5j.png
    7u22ugpjteqyoky0.png
    Starania od 03.2016 - PCOS, astenoteratozoospermia, MTHFR-A1298C, PAI-1 4G- układ homo;
  • amygdala Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwas wrote:
    Cześć, od czego zaczynałaś badania immunologii? Chciałam dzisiaj w Diagnostyce zrobić subpopulacje limfocytów, żeby od czegoś zacząć, ale najpierw Pani nie wiedziała, o co chodzi (mówię jej profil limfocytarny), dzwoniła gdzieś dalej i w końcu mi powiedziała, że to badanie można zrobić tylko w Warszawie... (jestem z Krakowa). Zrobiłam więc na poczatek ANA2 i czynnik reumatoidalny (mam problemy ze zwyrodnieniami krążków, czasami bóle stawów). Wcześniej wykonywałam przeciwciała przeciwplemnikowe były ok i przeciwko kardiolipinie IgM i IgG były ok.
    W laboratoriach Synevo można zrobić test CBA czyli inaczej ocenę cytokin Th1 th2. Sprawdź sobie w necie placowki Synevo w swoim mieście lub zadzwoń na infolinię Synevo i zapytaj gdzie możesz zrobić to badanie w swoim mieście. To jest jedno z podstawowych badań jeśli myślisz o immunologii. Warto już z nim pojechać na wizytę do immunologa.

zem3df9hunlqvfmi.png
  • Bea_ Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    a te endometrialne to w jaki sposób badałaś???
    To było w ramach immunofenotypu. Badanie z krwi. Też się zdziwiłam, że da się to oznaczyć.

gannkw7i858ouu0g.png
  • lipcowka86 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwas wrote:

Hej, w Szpitalu Dziecięcym w Prokocimiu mają laboratorium gdzie robią badania z immunologi np. Subpopulacje limfocytów T i liczba limfocytów B + NK.
    Po poronieniu możesz zrobić też Allo-MLR i test mikrocytotoksyczny, KIR.
    Robiłaś badania w kierunku trombofilii wrodzonej??

qdkk6iye60nsfj4p.png
  • Bea_ Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po pierwszej wizycie u dr. P. Pojechałam tam z kompletem badań zrobionych na własną rękę i dr był pod ogromnym wrażeniem ;) Na mnie też zrobił dobre wrażenie - konkretny i sympatyczny lekarz. Natomiast powiedział, że z moimi wynikami to dziwi się, że nie jestem w ciąży (i nigdy nie byłam). W zasadzie trudno mu było znaleźć punkt zaczepienia, bo nawet jeśli NK troszkę za wysoko, to tak niewiele, że to samo w sobie jego zdaniem nie powinno być przyczyną, zwłaszcza że aktywność jest niska. Mam dorobić jeszcze PAI-1, bo tego nie miałam, a chyba rzeczywiście nie ma się zbytnio do czego u mnie przyczepić.
    Moja analiza KIR została potwierdzona, wygląda to na AA. Pomysł jest taki, żeby mieć serię z Intralipidem i Accofil podskórnie oraz domaczcicznie. Najpierw jednak ten PAI-1. Wiecie, gdzie najlepiej go zrobić? Najchętniej ze śliny, bo po ostatnich hektolitrach oddanej krwi do badań obiecałam sobie spokój do końca roku.

gannkw7i858ouu0g.png
  • mokka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile czekałas na wizytę do dr Paśnika ?

atdcjw4zirwf79qi.png
  • kinga1185 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_ wrote:
    Jestem po pierwszej wizycie u dr. P. Pojechałam tam z kompletem badań zrobionych na własną rękę i dr był pod ogromnym wrażeniem ;) Na mnie też zrobił dobre wrażenie - konkretny i sympatyczny lekarz. Natomiast powiedział, że z moimi wynikami to dziwi się, że nie jestem w ciąży (i nigdy nie byłam). W zasadzie trudno mu było znaleźć punkt zaczepienia, bo nawet jeśli NK troszkę za wysoko, to tak niewiele, że to samo w sobie jego zdaniem nie powinno być przyczyną, zwłaszcza że aktywność jest niska. Mam dorobić jeszcze PAI-1, bo tego nie miałam, a chyba rzeczywiście nie ma się zbytnio do czego u mnie przyczepić.
    Moja analiza KIR została potwierdzona, wygląda to na AA. Pomysł jest taki, żeby mieć serię z Intralipidem i Accofil podskórnie oraz domaczcicznie. Najpierw jednak ten PAI-1. Wiecie, gdzie najlepiej go zrobić? Najchętniej ze śliny, bo po ostatnich hektolitrach oddanej krwi do badań obiecałam sobie spokój do końca roku.

Test.dna - wymaz z policzka. Badanie mozna zamowic internetowo.

Bea_ lubi tę wiadomość

25.02.2023 synek
    20.08.2020 córka
  • Bea_ Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mokka wrote:
    Ile czekałas na wizytę do dr Paśnika ?
    Czekałam około 3 tygodnie. W tym czasie czekałam też na wyniki badań. Akurat wszystko się udało zgromadzić na wizytę.

gannkw7i858ouu0g.png
  • mokka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam zagwozdkę którego wybrać immunologa. Odległość nie ma znaczenia. Bardzo mnie zmartwiły wysokie wyniki Interleukiny 6 i czynnika martwicy nowotworu. Powoli tracę siły, nie wiem co dalej. Czy da się w ogóle to pokonać:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2017, 14:11

atdcjw4zirwf79qi.png
  • sylwia80 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_ wrote:

A przypomnij jakie masz NK ?

MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3.
  • Bea_ Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NK 13,80%, aktywność 6%.

gannkw7i858ouu0g.png
  • Poziomka3 Nowa

Wysłany: 30 listopada 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasmina6 wrote:
    Przepraszam, ale pozwolę sobie zapytać, oczywiście odpowiesz jeśli zechcesz... dlaczego Twoje maleństwo żyło tylko 3 miesiące?
    Bo szpital nie wykryl wady serduszka...a ze hal wczesniakiem jego serduszko niedoczekalo operacji.każda stymulacja to inne leki.

W skrócie 4 invitro,6inseminacj,1 ciąża biochemiczna,poród w 30tyg,dziecko żyło 3mce:(.walczymy dalej....chociaż jest ciężko...
‹‹ 278 279 280 281 282 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ