Immunologia. Leki i szczepienia limfocytami.
-
WIADOMOŚĆ
-
mokka wrote:Dziewczyny, ratunku !!!
Otrzymałam wyniki
Cytokiny Th1/Th2 - metoda wysokiej czułości:
Interleukina 2 (IL-2) <274 fg/ml <274 - 1027
Interleukina 4 (IL-4) <274 fg/ml <274 - 1200
Interleukina 6 (IL-6) 21752 fg/ml <274 - 9530 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Interleukina 10 (IL-10) <274 fg/ml <274 - 1420
Interferon gamma (IFN-gamma) <274 fg/ml <274 - 6224
Czynnik martwicy nowotworu (TNF-alfa) 576 fg/ml <274 - 1920 !!!!!!!!!!!!!!!!!
Co oznacza taki wynik ???? Czy jest jeszcze szansa na ciążę ? Wizyta u immuno dopiero 19.12.Nie wytrzymam do tego czasu........#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
nick nieaktualny
-
Wiki03 wrote:Cześć dziewczyny. Staramy się z mężem ponad 3 lata. 3 IUI nieudane i 1 IVF. Chcemy po nowym roku zrobić głębszą diagnostykę i zbadać też immmunologię. Ile się czeka na wizytę do dr Paśnika?M&M
-
nick nieaktualny
-
Rucola wrote:Z tego wybika ze masz za wysoką Il6 a reszta w normie, nie jestem immunologiem a wydaje mi się że masz calkiem niezłe te wyniki. Ta Il6 musi świadczyć i czymś konkretnym ale ti juz tylko immunolog prawde Ci powie.
Zera zabrakło w czynniku martwicy. 5760 to jest wynik. Nie wytrzymam do 19.12. Czy z tym w ogóle można walczyć? -
nick nieaktualny
-
Poziomka3 wrote:Witam Was dziewczyny.Lecze się już 8lat..Za mną 4 pełne procedury ims,amh 4.6 mąż ok w sumie nie wszystko ok oprócz braku naturalnej owulacji.Komórek zawsze jest dużo ale zapladniaja się góra 2-3,transfer zawsze w 3 dobie nigdy nie ma mrozakow.Teraz zmieniliśmy lekarza i chce badać immunologie bo mówi ze średnie te wyniki on vitro.cześć badan mam.,resztę mam zrobić.na pewno dodatnie Ana, pai 4 i mthr 1289c.szukamy przyczyny słabych zarodków
Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015 -
Rucola wrote:Tak, końcem października z immunofenotypem i przeciwciałami przeciwplemnikowymi. Nigdy nie byłam w ciąży, nawet biochemicznej. Zlecił mi pakiet na trombofilię, APS, cytokiny i test LCT. Pojutrze moja druga wizyta
Starania od 03.2016 - PCOS, astenoteratozoospermia, MTHFR-A1298C, PAI-1 4G- układ homo; -
Malwas wrote:Cześć, od czego zaczynałaś badania immunologii? Chciałam dzisiaj w Diagnostyce zrobić subpopulacje limfocytów, żeby od czegoś zacząć, ale najpierw Pani nie wiedziała, o co chodzi (mówię jej profil limfocytarny), dzwoniła gdzieś dalej i w końcu mi powiedziała, że to badanie można zrobić tylko w Warszawie... (jestem z Krakowa). Zrobiłam więc na poczatek ANA2 i czynnik reumatoidalny (mam problemy ze zwyrodnieniami krążków, czasami bóle stawów). Wcześniej wykonywałam przeciwciała przeciwplemnikowe były ok i przeciwko kardiolipinie IgM i IgG były ok.
-
Malwas wrote:Cześć, od czego zaczynałaś badania immunologii? Chciałam dzisiaj w Diagnostyce zrobić subpopulacje limfocytów, żeby od czegoś zacząć, ale najpierw Pani nie wiedziała, o co chodzi (mówię jej profil limfocytarny), dzwoniła gdzieś dalej i w końcu mi powiedziała, że to badanie można zrobić tylko w Warszawie... (jestem z Krakowa). Zrobiłam więc na poczatek ANA2 i czynnik reumatoidalny (mam problemy ze zwyrodnieniami krążków, czasami bóle stawów). Wcześniej wykonywałam przeciwciała przeciwplemnikowe były ok i przeciwko kardiolipinie IgM i IgG były ok.
Hej, w Szpitalu Dziecięcym w Prokocimiu mają laboratorium gdzie robią badania z immunologi np. Subpopulacje limfocytów T i liczba limfocytów B + NK.
Po poronieniu możesz zrobić też Allo-MLR i test mikrocytotoksyczny, KIR.
Robiłaś badania w kierunku trombofilii wrodzonej?? -
Jestem po pierwszej wizycie u dr. P. Pojechałam tam z kompletem badań zrobionych na własną rękę i dr był pod ogromnym wrażeniem Na mnie też zrobił dobre wrażenie - konkretny i sympatyczny lekarz. Natomiast powiedział, że z moimi wynikami to dziwi się, że nie jestem w ciąży (i nigdy nie byłam). W zasadzie trudno mu było znaleźć punkt zaczepienia, bo nawet jeśli NK troszkę za wysoko, to tak niewiele, że to samo w sobie jego zdaniem nie powinno być przyczyną, zwłaszcza że aktywność jest niska. Mam dorobić jeszcze PAI-1, bo tego nie miałam, a chyba rzeczywiście nie ma się zbytnio do czego u mnie przyczepić.
Moja analiza KIR została potwierdzona, wygląda to na AA. Pomysł jest taki, żeby mieć serię z Intralipidem i Accofil podskórnie oraz domaczcicznie. Najpierw jednak ten PAI-1. Wiecie, gdzie najlepiej go zrobić? Najchętniej ze śliny, bo po ostatnich hektolitrach oddanej krwi do badań obiecałam sobie spokój do końca roku. -
Bea_ wrote:Jestem po pierwszej wizycie u dr. P. Pojechałam tam z kompletem badań zrobionych na własną rękę i dr był pod ogromnym wrażeniem Na mnie też zrobił dobre wrażenie - konkretny i sympatyczny lekarz. Natomiast powiedział, że z moimi wynikami to dziwi się, że nie jestem w ciąży (i nigdy nie byłam). W zasadzie trudno mu było znaleźć punkt zaczepienia, bo nawet jeśli NK troszkę za wysoko, to tak niewiele, że to samo w sobie jego zdaniem nie powinno być przyczyną, zwłaszcza że aktywność jest niska. Mam dorobić jeszcze PAI-1, bo tego nie miałam, a chyba rzeczywiście nie ma się zbytnio do czego u mnie przyczepić.
Moja analiza KIR została potwierdzona, wygląda to na AA. Pomysł jest taki, żeby mieć serię z Intralipidem i Accofil podskórnie oraz domaczcicznie. Najpierw jednak ten PAI-1. Wiecie, gdzie najlepiej go zrobić? Najchętniej ze śliny, bo po ostatnich hektolitrach oddanej krwi do badań obiecałam sobie spokój do końca roku.
Test.dna - wymaz z policzka. Badanie mozna zamowic internetowo.Bea_ lubi tę wiadomość
25.02.2023 synek
20.08.2020 córka -
Dziewczyny mam zagwozdkę którego wybrać immunologa. Odległość nie ma znaczenia. Bardzo mnie zmartwiły wysokie wyniki Interleukiny 6 i czynnika martwicy nowotworu. Powoli tracę siły, nie wiem co dalej. Czy da się w ogóle to pokonać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2017, 14:11
-
Bea_ wrote:Jestem po pierwszej wizycie u dr. P. Pojechałam tam z kompletem badań zrobionych na własną rękę i dr był pod ogromnym wrażeniem Na mnie też zrobił dobre wrażenie - konkretny i sympatyczny lekarz. Natomiast powiedział, że z moimi wynikami to dziwi się, że nie jestem w ciąży (i nigdy nie byłam). W zasadzie trudno mu było znaleźć punkt zaczepienia, bo nawet jeśli NK troszkę za wysoko, to tak niewiele, że to samo w sobie jego zdaniem nie powinno być przyczyną, zwłaszcza że aktywność jest niska. Mam dorobić jeszcze PAI-1, bo tego nie miałam, a chyba rzeczywiście nie ma się zbytnio do czego u mnie przyczepić.
Moja analiza KIR została potwierdzona, wygląda to na AA. Pomysł jest taki, żeby mieć serię z Intralipidem i Accofil podskórnie oraz domaczcicznie. Najpierw jednak ten PAI-1. Wiecie, gdzie najlepiej go zrobić? Najchętniej ze śliny, bo po ostatnich hektolitrach oddanej krwi do badań obiecałam sobie spokój do końca roku.
A przypomnij jakie masz NK ?
MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3. -
jasmina6 wrote:Przepraszam, ale pozwolę sobie zapytać, oczywiście odpowiesz jeśli zechcesz... dlaczego Twoje maleństwo żyło tylko 3 miesiące?W skrócie 4 invitro,6inseminacj,1 ciąża biochemiczna,poród w 30tyg,dziecko żyło 3mce:(.walczymy dalej....chociaż jest ciężko...