X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Immunologia. Leki i szczepienia limfocytami.
Odpowiedz

Immunologia. Leki i szczepienia limfocytami.

Oceń ten wątek:
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mokka wrote:
    Dziewczyny, ratunku !!!
    Otrzymałam wyniki
    Cytokiny Th1/Th2 - metoda wysokiej czułości:

Interleukina 2 (IL-2) <274 fg/ml <274 - 1027
    Interleukina 4 (IL-4) <274 fg/ml <274 - 1200

Interleukina 6 (IL-6) 21752 fg/ml <274 - 9530 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Interleukina 10 (IL-10) <274 fg/ml <274 - 1420
    Interferon gamma (IFN-gamma) <274 fg/ml <274 - 6224

Czynnik martwicy nowotworu (TNF-alfa) 576 fg/ml <274 - 1920 !!!!!!!!!!!!!!!!!

Co oznacza taki wynik ???? Czy jest jeszcze szansa na ciążę ? Wizyta u immuno dopiero 19.12.Nie wytrzymam do tego czasu........
    Z tego wybika ze masz za wysoką Il6 a reszta w normie, nie jestem immunologiem a wydaje mi się że masz calkiem niezłe te wyniki. Ta Il6 musi świadczyć i czymś konkretnym ale ti juz tylko immunolog prawde Ci powie.

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Staramy się z mężem ponad 3 lata. 3 IUI nieudane i 1 IVF. Chcemy po nowym roku zrobić głębszą diagnostykę i zbadać też immmunologię. Ile się czeka na wizytę do dr Paśnika?

• Martoszka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki03 wrote:
    Cześć dziewczyny. Staramy się z mężem ponad 3 lata. 3 IUI nieudane i 1 IVF. Chcemy po nowym roku zrobić głębszą diagnostykę i zbadać też immmunologię. Ile się czeka na wizytę do dr Paśnika?
    Około 2-4 tygodni. Zależy w której przychodni.

M&M
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka wrote:
    Około 2-4 tygodni. Zależy w której przychodni.

Dzięki. A w jakiej przychodni szybciej się dostanę? Masz jakiś kontakt?

• mokka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Z tego wybika ze masz za wysoką Il6 a reszta w normie, nie jestem immunologiem a wydaje mi się że masz calkiem niezłe te wyniki. Ta Il6 musi świadczyć i czymś konkretnym ale ti juz tylko immunolog prawde Ci powie.

Zera zabrakło w czynniku martwicy. 5760 to jest wynik. Nie wytrzymam do 19.12. Czy z tym w ogóle można walczyć?

mthfr 677 hetero, 1298 hetero, PAI hetero, brzydkie cytokiny 5 x IUI
    3 lata starań, 2x biochemiczna - maj 2017, styczeń 2018 :(
    atdcjw4zirwf79qi.png
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laboratorium apc analizy medyczne lub przychodnia aps-medica.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2017, 10:37

M&M
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka wrote:
    Laboratorium apc analizy medyczne lub przychodnia aps-medica.

Dzięki wielkie :-)

• jasmina6 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka3 wrote:
    Witam Was dziewczyny.Lecze się już 8lat..Za mną 4 pełne procedury ims,amh 4.6 mąż ok w sumie nie wszystko ok oprócz braku naturalnej owulacji.Komórek zawsze jest dużo ale zapladniaja się góra 2-3,transfer zawsze w 3 dobie nigdy nie ma mrozakow.Teraz zmieniliśmy lekarza i chce badać immunologie bo mówi ze średnie te wyniki on vitro.cześć badan mam.,resztę mam zrobić.na pewno dodatnie Ana, pai 4 i mthr 1289c.szukamy przyczyny słabych zarodków
    Przepraszam, ale pozwolę sobie zapytać, oczywiście odpowiesz jeśli zechcesz... dlaczego Twoje maleństwo żyło tylko 3 miesiące?

3i49uay3vn9a2peg.png
    Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
    Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
    Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015
  • Malwas Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Tak, końcem października z immunofenotypem i przeciwciałami przeciwplemnikowymi. Nigdy nie byłam w ciąży, nawet biochemicznej. Zlecił mi pakiet na trombofilię, APS, cytokiny i test LCT. Pojutrze moja druga wizyta ;)
    Cześć, od czego zaczynałaś badania immunologii? Chciałam dzisiaj w Diagnostyce zrobić subpopulacje limfocytów, żeby od czegoś zacząć, ale najpierw Pani nie wiedziała, o co chodzi (mówię jej profil limfocytarny), dzwoniła gdzieś dalej i w końcu mi powiedziała, że to badanie można zrobić tylko w Warszawie... (jestem z Krakowa). Zrobiłam więc na poczatek ANA2 i czynnik reumatoidalny (mam problemy ze zwyrodnieniami krążków, czasami bóle stawów). Wcześniej wykonywałam przeciwciała przeciwplemnikowe były ok i przeciwko kardiolipinie IgM i IgG były ok.

3i49px9iphyqib5j.png
    7u22ugpjteqyoky0.png
    Starania od 03.2016 - PCOS, astenoteratozoospermia, MTHFR-A1298C, PAI-1 4G- układ homo;
  • amygdala Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwas wrote:
    Cześć, od czego zaczynałaś badania immunologii? Chciałam dzisiaj w Diagnostyce zrobić subpopulacje limfocytów, żeby od czegoś zacząć, ale najpierw Pani nie wiedziała, o co chodzi (mówię jej profil limfocytarny), dzwoniła gdzieś dalej i w końcu mi powiedziała, że to badanie można zrobić tylko w Warszawie... (jestem z Krakowa). Zrobiłam więc na poczatek ANA2 i czynnik reumatoidalny (mam problemy ze zwyrodnieniami krążków, czasami bóle stawów). Wcześniej wykonywałam przeciwciała przeciwplemnikowe były ok i przeciwko kardiolipinie IgM i IgG były ok.
    W laboratoriach Synevo można zrobić test CBA czyli inaczej ocenę cytokin Th1 th2. Sprawdź sobie w necie placowki Synevo w swoim mieście lub zadzwoń na infolinię Synevo i zapytaj gdzie możesz zrobić to badanie w swoim mieście. To jest jedno z podstawowych badań jeśli myślisz o immunologii. Warto już z nim pojechać na wizytę do immunologa.

zem3df9hunlqvfmi.png
  • Bea_ Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    a te endometrialne to w jaki sposób badałaś???
    To było w ramach immunofenotypu. Badanie z krwi. Też się zdziwiłam, że da się to oznaczyć.

gannkw7i858ouu0g.png
  • lipcowka86 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwas wrote:

Hej, w Szpitalu Dziecięcym w Prokocimiu mają laboratorium gdzie robią badania z immunologi np. Subpopulacje limfocytów T i liczba limfocytów B + NK.
    Po poronieniu możesz zrobić też Allo-MLR i test mikrocytotoksyczny, KIR.
    Robiłaś badania w kierunku trombofilii wrodzonej??

qdkk6iye60nsfj4p.png
  • Bea_ Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po pierwszej wizycie u dr. P. Pojechałam tam z kompletem badań zrobionych na własną rękę i dr był pod ogromnym wrażeniem ;) Na mnie też zrobił dobre wrażenie - konkretny i sympatyczny lekarz. Natomiast powiedział, że z moimi wynikami to dziwi się, że nie jestem w ciąży (i nigdy nie byłam). W zasadzie trudno mu było znaleźć punkt zaczepienia, bo nawet jeśli NK troszkę za wysoko, to tak niewiele, że to samo w sobie jego zdaniem nie powinno być przyczyną, zwłaszcza że aktywność jest niska. Mam dorobić jeszcze PAI-1, bo tego nie miałam, a chyba rzeczywiście nie ma się zbytnio do czego u mnie przyczepić.
    Moja analiza KIR została potwierdzona, wygląda to na AA. Pomysł jest taki, żeby mieć serię z Intralipidem i Accofil podskórnie oraz domaczcicznie. Najpierw jednak ten PAI-1. Wiecie, gdzie najlepiej go zrobić? Najchętniej ze śliny, bo po ostatnich hektolitrach oddanej krwi do badań obiecałam sobie spokój do końca roku.

gannkw7i858ouu0g.png
  • mokka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile czekałas na wizytę do dr Paśnika ?

atdcjw4zirwf79qi.png
  • kinga1185 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_ wrote:
    Jestem po pierwszej wizycie u dr. P. Pojechałam tam z kompletem badań zrobionych na własną rękę i dr był pod ogromnym wrażeniem ;) Na mnie też zrobił dobre wrażenie - konkretny i sympatyczny lekarz. Natomiast powiedział, że z moimi wynikami to dziwi się, że nie jestem w ciąży (i nigdy nie byłam). W zasadzie trudno mu było znaleźć punkt zaczepienia, bo nawet jeśli NK troszkę za wysoko, to tak niewiele, że to samo w sobie jego zdaniem nie powinno być przyczyną, zwłaszcza że aktywność jest niska. Mam dorobić jeszcze PAI-1, bo tego nie miałam, a chyba rzeczywiście nie ma się zbytnio do czego u mnie przyczepić.
    Moja analiza KIR została potwierdzona, wygląda to na AA. Pomysł jest taki, żeby mieć serię z Intralipidem i Accofil podskórnie oraz domaczcicznie. Najpierw jednak ten PAI-1. Wiecie, gdzie najlepiej go zrobić? Najchętniej ze śliny, bo po ostatnich hektolitrach oddanej krwi do badań obiecałam sobie spokój do końca roku.

Test.dna - wymaz z policzka. Badanie mozna zamowic internetowo.

Bea_ lubi tę wiadomość

25.02.2023 synek
    20.08.2020 córka
  • Bea_ Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mokka wrote:
    Ile czekałas na wizytę do dr Paśnika ?
    Czekałam około 3 tygodnie. W tym czasie czekałam też na wyniki badań. Akurat wszystko się udało zgromadzić na wizytę.

gannkw7i858ouu0g.png
  • mokka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam zagwozdkę którego wybrać immunologa. Odległość nie ma znaczenia. Bardzo mnie zmartwiły wysokie wyniki Interleukiny 6 i czynnika martwicy nowotworu. Powoli tracę siły, nie wiem co dalej. Czy da się w ogóle to pokonać:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2017, 14:11

atdcjw4zirwf79qi.png
  • sylwia80 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_ wrote:

A przypomnij jakie masz NK ?

MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3.
  • Bea_ Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NK 13,80%, aktywność 6%.

gannkw7i858ouu0g.png
  • Poziomka3 Nowa

Wysłany: 30 listopada 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasmina6 wrote:
    Przepraszam, ale pozwolę sobie zapytać, oczywiście odpowiesz jeśli zechcesz... dlaczego Twoje maleństwo żyło tylko 3 miesiące?
    Bo szpital nie wykryl wady serduszka...a ze hal wczesniakiem jego serduszko niedoczekalo operacji.każda stymulacja to inne leki.

W skrócie 4 invitro,6inseminacj,1 ciąża biochemiczna,poród w 30tyg,dziecko żyło 3mce:(.walczymy dalej....chociaż jest ciężko...
‹‹ 278 279 280 281 282 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ