Immunologia. Leki i szczepienia limfocytami.
-
WIADOMOŚĆ
-
sylwia80 wrote:Pisałam o Intralipidzie i sterydzie a nie o oleju.
Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
Angelius Provita -
lusia1986 wrote:Mam jeszcze raz zrobić test LCT i ANA wg zalecenia doc Paśnika, że mogło się coś zmienić. Czy robiąc test LCT mąz też musi być obecny żeby oddać krew? (na razie go nie i może być problem).Bo badanie będę robić w labolatorium Synevo. Dzwoniłam tam dzisiaj i Pani mi powiedziała że są różne warianty tego badania, zależy jak lekarz zlecił, że mogę również sama oddać, a oni to mieszją z jakąś inną próbką. Napisałam znowu do Paśnika, ale mi jeszcze nie odpisał jak to zrobić. Robiła któraś to badanie w tym labolatorium ?
Wszystkiw badania immuno robilam sama.. maz nie oddawal krwi.. jedno z tych badań chyba wlasnie test LCT ma dac wynik czy mozesz byc szczepiona limfocytami meza.. to mnie zdziwilo bo jak wspomnialam ktew iddalam tylko ja.. doc. Paśnik nie kwestionowal wyniku.. badania ribilam w Invimed a oni wysylali probki do Synevo i dwie do APC z tego co pamietam.. lacznie robilam 10 badan immunoNajszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie
POF, Hashimoto,
MTHFR C677T nieprawidlowa heterozygota CT
PAI-1 nieprawidłowa heterozygota 4G/5G
po leczeniu immunosupresyjnym
I ET
II ET szczęśliwy -
Bardzo upraszczacie ten test LCT. On nie jest potrzebny tylko do tego zeby moc szczepic limfocytami meza.
Zdaje sie ze przy dodatnim wyniku, nie mozna miec w ogole szczepien, a sam wynik nadaje sie do "leczenia". -
Bella93 wrote:Bardzo upraszczacie ten test LCT. On nie jest potrzebny tylko do tego zeby moc szczepic limfocytami meza.
Zdaje sie ze przy dodatnim wyniku, nie mozna miec w ogole szczepien, a sam wynik nadaje sie do "leczenia".
Bella masz racje chodzilo mi o szczepienia w ogole.. zle sie wyrazilam.. jak mialby wynik odpowiedziec na pytanie czy moge byc szczepiona limfocytami męża jesli mąż nie był w ogóle badany..Najszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie
POF, Hashimoto,
I ET
II ET szczęśliwy -
Kadetka wrote:Bella masz racje chodzilo mi o szczepienia w ogole.. zle sie wyrazilam.. jak mialby wynik odpowiedziec na pytanie czy moge byc szczepiona limfocytami męża jesli mąż nie był w ogóle badany..
-
Bella93 wrote:A mi chodzilo o to ze ten wynik to wiecej niz "moge miec szczepienia"
aaaa to co jeszcze mówi ten wynik? Nikt nie przedstawił mi jego wyniki w inny sposób...Najszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie
POF, Hashimoto,
I ET
II ET szczęśliwy -
Kadetka wrote:aaaa to co jeszcze mówi ten wynik? Nikt nie przedstawił mi jego wyniki w inny sposób...
Sam dodatni wynik tego badania mowi, ze kobieta wytworzyla przeciwciala przeciw limfocytom meza/partnera i najprawdopodobniej bedzie "atakowac" zarodek. -
Poziomka25 wrote:Hm czyli test lct mówi że nie wytworze przeciwciał przeciw limfocytów męża ale allo mlr ze nie wyprodukuje czegoś co ochroni zarodek...
-
Poziomka25 wrote:I Bella powiedz mi to ze poronilam i dalej mam zero to nie znaczy tez ze ich w ogole nie bylo i np mogly spaść po poronieniu?
Nie chce mi się wierzyc ze moja immunologia tak zawodzi. Stawiam na wadę genetyczna albo czynniki chemiczne ktore zatrzymały tą ciąże. Wizyte u Pasnika mam 26 czerwca, ale chyba nie zgodzę się na szczepienia, poza tym koszt ogromny a teraz mamy lipę z kasą.
Zbadać się możesz przecież to nie zaszkodzi, lepiej wiedzieć niż domyślać się tylko ze to nie immumologia.
przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
Angelius Provita -
SusieOne wrote:A jakie czynniki chemiczne?
Zbadać się możesz przecież to nie zaszkodzi, lepiej wiedzieć niż domyślać się tylko ze to nie immumologia.
Mogly byc, mogly byc niskie/wysokie, moglo ich nie byc, tego sie nie dowiemy.
Mozesz zerknac w link, w mojej stopce, u mnie widac ze ciaza podnosila mlr.Poziomka25 lubi tę wiadomość
-
Bella93 wrote:Poziomka juz ma wynik mlr - 0%
Mogly byc, mogly byc niskie/wysokie, moglo ich nie byc, tego sie nie dowiemy.
Mozesz zerknac w link, w mojej stopce, u mnie widac ze ciaza podnosila mlr.
Angelius Provita -
redken wrote:Dziewczyny, Paśnik zlecił mi badania IMK i LCT. Czy mogę je zrobić jak jestem lekko przeziębiona czy nie bardzo? Nie biorę żadnych leków.
Na wynik badan immunologicznych ma wplyw wszystko... pytanie masz wizyte u doc. Jesli mozesz sie wstrzymac z badaniami to bedzie bezpieczeniej ale jesli nie zdazysz ich zrobić pozniej to ja bym zrobila..
Ja robilan badania majac infekcje pecherza, przyjmowalam wtedy furagine i przy pobraniu zapisali taka informacjeNajszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie
POF, Hashimoto,
I ET
II ET szczęśliwy -
redken wrote:Dziewczyny, Paśnik zlecił mi badania IMK i LCT. Czy mogę je zrobić jak jestem lekko przeziębiona czy nie bardzo? Nie biorę żadnych leków.Amelka[*] - 17.03.13 (10tc)
Franio[*]- 16.06.14 (9tc)
Karolek[*]- 13.12.14 (10tc)
niedoczynność tarczycy, NK, MTHRF C667T homozygota - metylofolin 0,8mg, B6, B12, D3, eutyrox, acard,... -
reni86 wrote:IMK nie bo infekcja zaburzy wyniki więc jak dla mnie bez sensu.
Angelius Provita -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2020, 16:43
SusieOne lubi tę wiadomość
3xPICSI
5xcrio
2xcb
2x6tydz [*]
Immunosupresja, szczepienia...
Udało się.
10.2021 urodziłam swój wyczekany pierwszy Skarb ❤️
Ciaza naturalna.