Immunologia. Leki i szczepienia limfocytami.
-
WIADOMOŚĆ
-
Na adres Apc a w tytule do dr PasnikaStarania od 2013r.
2015r. - 2x IUIhsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIOkariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
Lady Pink, tak, w brzuch jak jak fragmin i prolutex
Nic nie bolało. Zero rewelacji
lady_pink lubi tę wiadomość
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
Cześć i Czołem. Po 3 nieudanej ciazy prowadzonej na żelaznym zwstawie i zakonczonej poronieniem w 7 tygodniu, stracilam nadzieje, ktora na chwile przywrócił mi Dr Paśnik. Innowacja, szczepienia i donoszona ciąża. Przeczytałam wszystkie internety chodź mój ślubny zakazał czytac cokolwiek. Mam uwierzyć, ze sie uda. A uda się?
Moj Mą robi badania ja helikobakter i lecimy z koksem.
Irytuje mnie tylko niewyjasniona kwestia, ktora pewnie omowie odplatnie przez tel z Dr.
Czy Pan Paśnik po 2 szczepieniu zaleca badanie MLR? Bo nie wiem czy zaslepiona nadzieja źle zrozumialam czy co. Po 2 szczepieniu staranka i 3 w trakcie ciazy. Tak powiedział jak bum cyk cyk. Chybaa jak mlr nie drygnie?
Czy któraś z was drogie moje Panie miala podobny schemat dzialania?Trombofilka, brak hamowania, ana
3 aniołki -
Teraz to mnie zalamalas. Jestem po 3 szczepieniach u Pasnika. 3 bety pozytywne. Teraz mam plamienie i strasznie się boję. Badań nie robiłam po 3 szczepieniu.mogłabyś dokładniej opisać swoje leczenie u Pasnika. Bardzo proszęStarania od 2013r.
12 lipca 2016r. CRIO
Cześć dziewczyny.
O ciążę staramy się już ponad 3 lata. Póki co mamy za sobą ciążę biochemiczną i 5 nieudanych transferów in-vitro (w tym jedno puste jajo). Lekarz zalecił mi badania immunologiczne i genetyczne. I właśnie chyba coś w tych pierwszych wyszło. Mówię chyba, bo na konsultacji jeszcze nie byłam (w lutym wizyta).
Więc mam pytanie do was. Czy któraś z was miała robione testy na obecność przeciwciał allo-MLR? Jakie miałyście wyniki, jakie leczenie i jaka skuteczność.
Wyczytałam już, że te ciała są potrzebne aby chronić zarodek przed atakami układu immunologicznego matki więc ich poziom musi być dostatecznie duży (minimum 40%), a w moim wyniki jest 0%. Przy czym w pewnym artykule doczytałam, że ich poziom poza okresem ciąży jest nieważny liczy się tylko poziom w ciąży (artykuł dotyczył poziomu MLR u kobiet po 2 poronieniach, badanego przed i w czasie ciąży i jego wpływu na donoszenie ciąży). Z kolei gdzie indziej piszą, że nawet poza okresem ciąży poziom tych przeciwciał jest ważny.
I teraz sama nie wiem co mam myśleć. To w sumie jedyny punkt zaczepienia w ostatnich badaniach (wcześniej stwierdzono Hashi i niedrożność jajowodów - stąd in-vitro).
Więc ponawiam moje pytanie - czy któraś z was miała takie badania? Czy i jakie leczenie zostało podjęte? I wreszcie z jakim skutkiem?
Bardzo proszę o odpowiedz...Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
25.03.2015 - biochemiczna.
6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).
Naturalny cud w czerwcu 2020 rokuSpodzewamy się synka
-
Natty ale ja nie w celu zastraszania pytam. Bo jesli tak dziala i to dziala to ja bede bardzo szczęśliwa. Pan Paśnik dopiero rozpoczyna ze mna przygode. Bylam tylko na konsultacji u niego. Ale z Twojego wpisu wynika, ze tak to dziala. Nie sprawdza wyników. Trzeba mu zaufac.
Plamienia skonsultuj z ginem. Nie zawsze oznaczaja najgorsze.Trombofilka, brak hamowania, ana
3 aniołki -
Miałaś już szczepienia?Starania od 2013r.
12 lipca 2016r. CRIO
Myślałam że jesteś po szczepieniach. U mnie zaskoczyło..choc wczoraj i dzisiaj 15dpt mam różowe plamuenia jak aplikuje lutke. Strasznie się bojęStarania od 2013r.
12 lipca 2016r. CRIO
Natty a Ty jakie mialas hamowanie ? Ja za kazdym razem zachodzilam naturalnie, tylko ronilam w 6/7 tyg.
Lez w łóżeczku i nie stresuj sie. Wiem...łatwo powiedziec. Ale pamietaj, ze robisz wszystko zeby sie udalo. Na reszte nie masz wplywu. I tym razem sie uda !natty85 lubi tę wiadomość
Trombofilka, brak hamowania, ana
3 aniołki -
Ja robiłam tylko cytokiny nie robiłam alloStarania od 2013r.
12 lipca 2016r. CRIO
Biorę lutke duphaston i fraxi. Miałam szczepienia i 2 razy intralipidStarania od 2013r.
12 lipca 2016r. CRIO
Trzymam kciuki. Ja za jakis czas zaczynam to samo. To znaczy fraxi na bank szczepienia na bank. Boje sie. I zastanawiam czemu Paśnik po 2 szczwpieniu nie robi kontroli. Naczytalam sie, ze Pan Malinowski obok sprawdze czy szczepionki sie przyjelyTrombofilka, brak hamowania, ana
3 aniołki -
MariaElena wrote:Maarronek ja mialam robione. Mam brak hamowania i bede leciec na szczepionkach.
Jak dawno miałaś to stwierdzone? I czy jakieś inne leczenie przed szczepionkami miałaś?Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
25.03.2015 - biochemiczna.
6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).
Naturalny cud w czerwcu 2020 rokuSpodzewamy się synka
-
Marronek mialam to badaniw robione po 2 poronieniu. Lecz moja ginka chciala mimo braku hamowania sprobowac na zelaznym zestawie. Nie udalo sie, wyslala mnie do Łodzi. Tam Pan Paśnik zobaczyl to badanie z przed roku, powiedział, ze to jest przeszkodą w utrzymaniu ciąży i bedziemy próbować szczepionek. Ze ta metoda pomaga nadbudowac ten zerowy wynik MLR. Mam zrobic badania męża na kiłe hiv itd i mojego helikobaktera i mu wyslac. Wtedy zaczniemy sie szczepicTrombofilka, brak hamowania, ana
3 aniołki -
nick nieaktualny