Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro 2019 , walczymy dalej!!!
Odpowiedz

In vitro 2019 , walczymy dalej!!!

Oceń ten wątek:
  • bazylkove Autorytet
    Postów: 2054 3417

    Wysłany: 28 stycznia 2019, 15:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    mia4444 wrote:
    Bazylkove jak się czujecie;;*

    Dzięki, że pytasz, doooobrze się czuje :) tylko spać się chce :)

    No i czekam na czwartkową wizytę :)

    EllaDe, Andziax88, Paulcia28, mia4444 lubią tę wiadomość

    7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko! <3
    1x HSG, 2x HSC,
    M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok
  • zulka Autorytet
    Postów: 1247 1289

    Wysłany: 28 stycznia 2019, 16:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja38 wrote:
    Aga, dr powiedział, że zapłodnienie 15 komórek to wariactwo , negocjowaliśmy i stanęło na 10. Nie wiem dlaczego tak ...? Zasugerował, że wyglądają bardzo dorodnie i tym samym zarodków powinno być również dużo . Zdaliśmy się na to co powiedział :-) A co do hodowli to chyba czekamy do 3 doby. Za dużo się dzisiaj działo i nie łapię wszystkich informacji ;-)
    EllaDe właśnie nie mogę spać, to chyba te emocje :-)
    Ty chociaż coś wiesz, Ja na wizycie nie dopytałam ale pamiętam , że będą zapładniać wszystkie nadające się i na pewno zostawią min jeden 3-dniowy a reszta będzie hodowana dalej.

    Alicja38 lubi tę wiadomość

  • Paulcia28 Autorytet
    Postów: 5526 4503

    Wysłany: 28 stycznia 2019, 16:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka0308 wrote:
    Na 14dpt beta 6008, sama nie wierzę !!
    Bliźnięta czy trojaczki :-P gratuluję, beta pozwalająca

    mia4444 lubi tę wiadomość

    Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

    -12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
  • Paulcia28 Autorytet
    Postów: 5526 4503

    Wysłany: 28 stycznia 2019, 16:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziax88 wrote:
    U mnie dr zdecydował o zapłodnieniu 8 komórek. Finalnie z 13 pobranych uzyskalismy 3 blastocysty, więc to nie jest powalajacy wynik. Liczyliśmy na więcej...przy pierwszej procedurze i 6 pobranych komorkach mieliśmy taka sama ilość zarodków jak teraz. Nie wiem od czego to zależy...ale mimo wszystko liczę na to, że to będą "te" zarodki ;)
    I tak możesz się cieszyć takim wynikiem, ja po pierwszej punkcji miałam 18 komórek a 4 zarodki,a z drugiej punkcji 10 dojrzałych(20 pęcherzyków) i jeden zarodek ,który cudem się zaczął dzielić,aż się boję co przyniesie ostatnia stymulacja :-( a raczej czy w ogóle coś się zaplodni,ale najpierw trzeba wystartować a póki co to na to nie wygląda,wybaczcie za smęty

    Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

    -12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
  • Aguuula;2525 Autorytet
    Postów: 1147 1235

    Wysłany: 28 stycznia 2019, 16:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    bazylkove wrote:
    Dzięki, że pytasz, doooobrze się czuje :) tylko spać się chce :)

    No i czekam na czwartkową wizytę :)
    Idziemy prawie "łep w łep" ;) ja mam w piątek. Nie umiem się doczekać ale z drugiej strony oczywiście stres jest.

    mia4444 lubi tę wiadomość

    1usahdgehm7f6w5e.png
    4xIUI :( ,3x transfer :( ,1x crio :( ,1x transfer -biochemiczna :( , 1x crio :)
  • Aguuula;2525 Autorytet
    Postów: 1147 1235

    Wysłany: 28 stycznia 2019, 16:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka0308 wrote:
    Na 14dpt beta 6008, sama nie wierzę !!
    Wooooow! Mega!
    Ja jeszcze powtórzę betę we środę przed piątkową wizytą Mam nadzieję ze będzie ładny przyrost.

    1usahdgehm7f6w5e.png
    4xIUI :( ,3x transfer :( ,1x crio :( ,1x transfer -biochemiczna :( , 1x crio :)
  • aga_ni Autorytet
    Postów: 2253 1637

    Wysłany: 28 stycznia 2019, 16:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja38 wrote:
    Aga, dr powiedział, że zapłodnienie 15 komórek to wariactwo , negocjowaliśmy i stanęło na 10. Nie wiem dlaczego tak ...? Zasugerował, że wyglądają bardzo dorodnie i tym samym zarodków powinno być również dużo . Zdaliśmy się na to co powiedział :-) A co do hodowli to chyba czekamy do 3 doby. Za dużo się dzisiaj działo i nie łapię wszystkich informacji ;-)
    EllaDe właśnie nie mogę spać, to chyba te emocje :-)

    rozumiem, w takim razie czekamy do trzeciej doby :) na pewno wiele z nich się zapłodni, teraz już tylko odpoczywaj :)

    23.10 urodził się Władek ❤️
    starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI :( ICSI 1 - 01.2018 :( ICSI 2 - 08.2018 :(
    IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer!
  • Cccierpliwa Autorytet
    Postów: 18764 9773

    Wysłany: 28 stycznia 2019, 16:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    zulka wrote:
    Dziewczyny ile dni po punkcji zaczęły się objawy hiperki ? Ja jeszcze czuję jajniki ale coraz mniej poza tym jest ok. Czuje tęż w pewnych momentach brzuch jakbym miała niedługo dostać okres. W piątek była punkcja.
    Dzien po punkcji poznym popoludniem sie zaczelo, a w nocy już bylam w szpitalu

    iv099vvj3sqle66v.png
    uwo9ugpjllm6t8kg.png

    https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

    -> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3


    ⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7673 10893

    Wysłany: 28 stycznia 2019, 16:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka0308 wrote:
    Na 14dpt beta 6008, sama nie wierzę !!
    Rety, to ile masz tych kropków?? :P
    Gratulacje :*

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • arcala Autorytet
    Postów: 417 496

    Wysłany: 28 stycznia 2019, 16:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może głupie pytanie ale co to jest ta "hiperka", o której piszecie? Kiedy występuje i jakie są jej objawy?

    xnw443r87qw16n8g.png

    On: wszystko ok
    Ona: AMH - 3,08; TSH - 3.053 -> Euthyrox N25; PCO
    03.2019-start I procedury in vitro (źle przeprowadzona stymulacja dała 1 pecherzyk, który pękł przed punkcją)
    04.2019-torbiel
    05.2019-torbiel zniknęła; start II procedury in vitro; 23.05. punkcja (pobrano 15 oocytów; zapłodniono 6; 4 zarodki); 25.05. transfer 2-dniowego czterokomórkowca; 05.06. beta <0.2 w 13dpt 😪
    27.11.2019- transfer 🌻🌻 2dn
    9 dpt-beta 25.7 mlU/ml prog 38.9 ng/ml
    11 dpt-beta 56.4 mlU/ml prog 41.8 ng/ml
    14 dpt-beta 143 mlU/ml prog 36.5 ng/ml
    16 dpt-beta 279 mlU/ml prog 37.3 ng/ml
    21 dpt-beta 2215 mlU/ml prog 40.6 ng/ml
    22 dpt - mamy zarodek!!!
    36 dpt - mamy ❤
    został ❄
  • bazylkove Autorytet
    Postów: 2054 3417

    Wysłany: 28 stycznia 2019, 16:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguuula;2525 wrote:
    Wooooow! Mega!
    Ja jeszcze powtórzę betę we środę przed piątkową wizytą Mam nadzieję ze będzie ładny przyrost.

    Ja tez będę robić betę w środę :)

    7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko! <3
    1x HSG, 2x HSC,
    M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok
  • Cccierpliwa Autorytet
    Postów: 18764 9773

    Wysłany: 28 stycznia 2019, 16:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z beta to jeat tak, ze o jiczym nie musi swiadczyc...
    Ja mialam z blizniakami w 14dpt 1700 a 21dpt 10270 i kolezanka miala meeeega stres bo miala o wiele wieksza (a wizyte usg pozniej ode mnie) a bylysmy na tym samym etapie... i u niej jedno a u mnie byly blizniami ;)

    MonikA_89! lubi tę wiadomość

    iv099vvj3sqle66v.png
    uwo9ugpjllm6t8kg.png

    https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

    -> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3


    ⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Anys Autorytet
    Postów: 3681 3127

    Wysłany: 28 stycznia 2019, 16:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej . Moge sie dolaczyc do was ? Mam corke 2 letnia z IN VITRO i od jakiegos dobrego roku intensywnie staramy sie o rodzenstwo poprzedni rok mialam jeden crio nie udany . Potem kupilam rozne witaminki , i ziola ojca klimuszko . Pod koniec roku moelismy podchodzic do in vitro ale zaciazylam naturalnie ( serio ) to byl szok niestety poronilam ;( ale to i tak dla mnie duzo ze zaszlam w ciaze naturalnie . Wiec temat in vitro odlozylismy. Teraz pije ziola ojca sroki i jakos tak chyba moj organizm po nich fiksuje wiec dokoncze ten cykl i odstawiam je. No i ostatnio robilam tez imunologie wyszly za wysokie komorki NK obecnie jestem na sterydach . Teraz coraz czesciej mysle zeby wrocic do tematu in vitro bo ze tak sie wyraze zegar biologiczny tyka .
    Wszystkim ktorym sie udalo szczerze gratuluje pamietam jakie to szczescie zobaczyc dwie kreski :)

    mia4444, Paulcia28, Bajka_88, asienka30 lubią tę wiadomość

    ✔29.03 Punkcja
    pobrano 22 kumulusy
    ✔Mam 4❄❄❄❄
    Transfer odroczony - hiperka
    ✔30.04 transfer
    Progesteron w dniu transferu 17.367 ng/ml
    Podano jednen kropek 4 AA
    Ah+ Embrioglue
    7dpt beta 12.8 prg 19.7ng
    9dpt beta 12.8 🙁
    ✔4.06 transfer 4AA
    Prg w dniu transferu 25.757 ng
    7dpt test II
    8dpt test II
    9dpt beta 128,9
    13dpt beta 1035
    22dpt ❤
    6tc [*]😥
    ☀️2020 zaczynamy od nowa 💪💪
    24.01 histeroskopia
    Endometrium w stanie nierownowagi hormonalnej.
    Komorki nk 20%
    25dc beta 30
    27 dc beta 111.4
    32dc beta 1013
    40dc beta 17140
    41 dc jest groszek i serduszko ❤

    Cudzie trwaj ❤
  • Aguuula;2525 Autorytet
    Postów: 1147 1235

    Wysłany: 28 stycznia 2019, 17:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    bazylkove wrote:
    Ja tez będę robić betę w środę :)
    To super!
    Ja idę bo będę chyba troszkę spokojniejsza przed wizytą.

    1usahdgehm7f6w5e.png
    4xIUI :( ,3x transfer :( ,1x crio :( ,1x transfer -biochemiczna :( , 1x crio :)
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7673 10893

    Wysłany: 28 stycznia 2019, 18:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Anys :)
    Mam nadzieję, że niedługo zobaczysz upragnione dwie kreski!

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • aga_ni Autorytet
    Postów: 2253 1637

    Wysłany: 28 stycznia 2019, 18:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    arcala wrote:
    Może głupie pytanie ale co to jest ta "hiperka", o której piszecie? Kiedy występuje i jakie są jej objawy?
    Arcala, hiperstymulacja to możliwe powikłanie podczas stymulacji do in vitro. Może się wydarzyć w czasie stymulacji (przed punkcja) albo już po punkcji. Dziewczyny z ryzykiem hiperstymulacji maja odroczony transfer ponieważ potencjalna ciąża (a dokładnie hcg) pogorszyłaby objawy.

    Ja np miałam to ryzyko, dlatego nie miałam długiego protokołu in vitro tylko krótki (nie podaje się zastrzyku z hcg podczas stymulacji) i w procedurach w których miałam b wysoki estradiol miałam odroczony transfer.

    Ja miałam tylko lekka hiperstymulacje, moje objawy to opuchnięty twardy brzuch, ból brzucha możny j problemy z oddychaniem. Przeszło po tygodniu.

    arcala lubi tę wiadomość

    23.10 urodził się Władek ❤️
    starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI :( ICSI 1 - 01.2018 :( ICSI 2 - 08.2018 :(
    IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer!
  • aga_ni Autorytet
    Postów: 2253 1637

    Wysłany: 28 stycznia 2019, 18:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anys wrote:
    Hej . Moge sie dolaczyc do was ? Mam corke 2 letnia z IN VITRO i od jakiegos dobrego roku intensywnie staramy sie o rodzenstwo poprzedni rok mialam jeden crio nie udany . Potem kupilam rozne witaminki , i ziola ojca klimuszko . Pod koniec roku moelismy podchodzic do in vitro ale zaciazylam naturalnie ( serio ) to byl szok niestety poronilam ;( ale to i tak dla mnie duzo ze zaszlam w ciaze naturalnie . Wiec temat in vitro odlozylismy. Teraz pije ziola ojca sroki i jakos tak chyba moj organizm po nich fiksuje wiec dokoncze ten cykl i odstawiam je. No i ostatnio robilam tez imunologie wyszly za wysokie komorki NK obecnie jestem na sterydach . Teraz coraz czesciej mysle zeby wrocic do tematu in vitro bo ze tak sie wyraze zegar biologiczny tyka .
    Wszystkim ktorym sie udalo szczerze gratuluje pamietam jakie to szczescie zobaczyc dwie kreski :)

    Anys, witaj na forum, powodzenia!

    23.10 urodził się Władek ❤️
    starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI :( ICSI 1 - 01.2018 :( ICSI 2 - 08.2018 :(
    IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer!
  • stokrotka0308 Ekspertka
    Postów: 205 250

    Wysłany: 28 stycznia 2019, 18:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podany był jeden zarodek, sama jestem bardzo zaskoczona takimi przyrostami, a usg mam za tydzień. Jestem bardzo ciekawa czego się na nim dowiem :)

    Endometrioza III stopnia , 2012 i 2014r. - laparoskopie
    06.2016 - amh 0,06, adopcja zarodka, 10.2018 - IMSI- transfer 2x3dniowe - biochem, 01.2019 - transfer blastki, 7dpt - II kreski, 9dpt - beta 368 :) 11dpt - 1160 :) 14dpt-
    6008... cudzie trwaj... : )
  • ZosiaSamosia3 Ekspertka
    Postów: 161 52

    Wysłany: 28 stycznia 2019, 18:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Herbatka37 wrote:
    Biore od 23 dc Gonapeptyl , po 6 zastrzyku czulam sie słabsza, a od 4 dni wziela mnie niezla choroba, totalnie osłabiony organizm, brak sily i checi na co kolwiek. Jak Wy sie czulyscie?
    Jutro jade do lekarza i ma mi juz zlecić nowe zastrzyki na stymulację, zastanawiam sie czy te Gonapeptyl bede rowniez musiala robic codzienie, ciekawe jakie mi zleci na stymulację. Moze ktoras z Was miala podobny dlugi protokół gdzie na wyciszenie od 23 dc dostala Gonapeptyl ?
    ja ide długim protokołem, niestety ale gonapeptyl bedziesz brała podczas całej stymulacji jeszcze czyli około 10 dni jeszcze z tym że mniejszą ilość :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2019, 18:14

    Wiek 34 starania od 2 lat
    Drożność ok, nasienie super żołnierze , AMH 2,43 , niepłodność idiopatyczna, wyniki immunologi - ANA miano 1:160

    2.2018- ciąża poroniona

    od tej pory acard
    4X iui Artemida Olsztyn :( 7-10.2018

    od 02.01.2019 r. pierwsze ivf
    (antyki, później od 22 dnia cyklu Gonapeptyl Daily później dołożony Monopur byłam stymulowana przez 12 dni, punkcję 31.01.2019 r , transfer 3.02.2019 r. ( 3mrożarki,4AB, 4BB, 4CC świeży 11AA 3 dniowy)
    11dpt 18,1
    13dpt 61,4 (przyrost 250%)
    16 dpt 107.4 (przyrost 45%)
    18 dpt 101 (spadek)
  • ZosiaSamosia3 Ekspertka
    Postów: 161 52

    Wysłany: 28 stycznia 2019, 18:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ja też mam pytanko odnośnie hiperstymulacji bo piszecie że należy pić duzo wody i jeść dużo białka ja mam mieć punkcję w czwartek i dostałam antybiotyk "Unidox"który mam zażyć od środy przez 5 dni czyli do niedzieli ( w niedziele mogę mieć transfer). W aptece Pani powiedziała że przy przyjmowaniu tego antybiotyku nie jeść białka i jestem teraz w kropce co mam robić?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2019, 18:31

    Wiek 34 starania od 2 lat
    Drożność ok, nasienie super żołnierze , AMH 2,43 , niepłodność idiopatyczna, wyniki immunologi - ANA miano 1:160

    2.2018- ciąża poroniona

    od tej pory acard
    4X iui Artemida Olsztyn :( 7-10.2018

    od 02.01.2019 r. pierwsze ivf
    (antyki, później od 22 dnia cyklu Gonapeptyl Daily później dołożony Monopur byłam stymulowana przez 12 dni, punkcję 31.01.2019 r , transfer 3.02.2019 r. ( 3mrożarki,4AB, 4BB, 4CC świeży 11AA 3 dniowy)
    11dpt 18,1
    13dpt 61,4 (przyrost 250%)
    16 dpt 107.4 (przyrost 45%)
    18 dpt 101 (spadek)
‹‹ 110 111 112 113 114 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego