In vitro 2019 , walczymy dalej!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasia8805 wrote:Hej. Czy mąż którejś z Was miał operacje żylaków powrózka nasiennego!? Jeśli tak jaka metoda i gdzie. Dr Wolski zalecił i odradzil. Kolejna procedurę jeśli nie zrobimy zabiegu.
Kasia8805 lubi tę wiadomość
KIR AA, PCO, PAI-1, MTHFR, ANA1 dodatnie, obniżone parametry nasienia
starania od 2015
4 nieudane IUI
operacja zpn - poprawa fragmentacji
I podejście do IVF: 9 lipca punkcja (16 kumulusow, 8 komórek, 6 dojrzalych), 14 lipca - transfer 1 blastki
3 mrozaczki...
sierpień 2018 - scratching endometrium
12 września - crio
11 października - crio
15 .02.2019 - start II procedury
01.03.2019 - transfer 3-dniowego Kropka; 12 dpt - beta hcg 259,9; 14 dpt - beta hcg 912,4; 17 dpt - beta hcg 2719,0; 20 dpt - beta hcg 8518,0; 23 dpt - beta hcg 22385,0; mamy -
inka222 wrote:Dziękuję.
Mam jeszcze pytanie, bo miałam już robiony immunofenotyp i tam komórki nk wyszły mi 9% czyli ok ale rozumiem, że ten test cytotoksyczności to jeszcze coś innego ?Nie mamy też żadnej kwalifikacji do szczepień nikt mi o tym nic nie mówił, więc nie wiem czy mamt to robić,
Dopytuję tak bo u immunologa byłam przed pierwszym transferem i zalecił te badania w przypadku niepowodzenia, ale u mnie I transfer cb, a drugi transfer to sytuacja aktualna czyli poronienie zatrzymane 6 t. Teraz zastanawiam się czy muszę iść do niego jeszcze raz czy badania zostaną te same raczej ? pytam Was bo wizyta u niego 200 zł a nie chciałabym, żeby mi za tą kasę powiedział tylko, że mam zrobić to co wypisane ;/
Test cytotoksycznosci to cos innego. Jesli np. Allo mlr wyjdzie 0% lub niskie to pradopodobnie zakwalifikuja Was do szczepień. Szczepienia tez stosuje sie na inne nieprawidłowości w wynikach ale nie mam az takiej wiedzy. Co do szczepień to ja jestem nastawiona do nich sceptycznie. To metoda która nie jest potwierdzona ze przynosi efekty co wiecej w niektorych krajach zakazana. Ja ze szczepien zrezygnowałam bo zaproponowano nam je tylko dlatego ze podobno interleukina 10 moglaby byc u mnie wyzsza ale jest w normie. Nie znaleziono w immunologii u mnie niczego co by wskazywalo na jakies problemy. Stwierdzilam ze oferowanie szczepien w moim przypadku to na sile wyciągnięcie kasy. Moze sie myle ale takie jest moje zdanie -
Promyk89 wrote:Ewcia 91o jest szansa na dofinansowanie ale nawet jesli nie to i tak będziemy w stanie jakoś ruszyć nasze oszczędności
Jakie miałyście badania oprócz zwykłych hormonów, iwrusologicznych etc? Bo co czytam to jakieś immunologiczne, kariotypy etc... wiem,że to nie konieczne do in vitro, ale może coś zasugerujecie?
Ja robilam jeszcze badanie na mutacje genu MTHFR. No i po ciazach biochemicznych jeszcze badania na trombofilię. -
Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny:***
Paulcia28 wrote:Przykro mi ,tulam mocno. Ale mówisz że to 6dpt hm nie chce robić Ci nadziei Ale może ?
Można podejść do crio w następnym cyklu jeśli lekarz nie będzie miał przeciwskazan.
Dziękuje za ciepłe słowa:) wczoraj doczekałam s ie telefonu i powiedzieli mi ze jeszcze nie wszystko stracone i ze mam zwiekszyc progesteron.Dało mi to malutka nadzieje, ale rozum podpowiada co innego;(
Ostateczna weryfikacja we wtorek. Jutro rano zrobie jeszcze test ciazowy,.
Nastawiam sie powoli psychicznie na drugie podejscie. .. Czy ktos robił w Invikcie w Gdańsku z krio? Zastanawiam sie nad kosztami. ..
-
iksik87 wrote:Zastanawia mnie jescze jedna rzecz- jak to jest wkońcu z tymi klasyfikacjami zarodków?
Mój mrozaczek dostał ocene 4.23 cokolwiek to znaczy- tak mi przez tel powiedzieli. Dokument z pierwszego zarodka mąż mi zabrał, żebym za dużo nie czytała.
I dobrze zrobił wiedzac za duzo o zarodkach czesto je skreslamy na poczatku a pozytywne nastawienie jest bardzo ważne. Czesto bywa tak że słabsze zarodki dają ciąże a z tymi super rokujacymi sie nie udaje.Paulcia28 lubi tę wiadomość
-
Jestem!!! Melduje sie )) juz z domu. Punkcja faktycznie to mega pikus. Ale chyba dlatego ze miałam przecudownego anestezjologa!!! Najlepszy!!! Pobrano 8 oocytow. Juz dzis powiedzieli ze zapłodnia 4 a moze i wiecej...jutro czekam na telefon z laboratorium. To jest dopiero ciężkie czekac na taki telefon
Paulcia28, Bajka_88, Asia0905, wszamanka, asienka30, Maenka, mia4444, e_mil_ka lubią tę wiadomość
-
Sonia83 wrote:Jestem!!! Melduje sie )) juz z domu. Punkcja faktycznie to mega pikus. Ale chyba dlatego ze miałam przecudownego anestezjologa!!! Najlepszy!!! Pobrano 8 oocytow. Juz dzis powiedzieli ze zapłodnia 4 a moze i wiecej...jutro czekam na telefon z laboratorium. To jest dopiero ciężkie czekac na taki telefon
-
Sonia83 wrote:Jestem!!! Melduje sie )) juz z domu. Punkcja faktycznie to mega pikus. Ale chyba dlatego ze miałam przecudownego anestezjologa!!! Najlepszy!!! Pobrano 8 oocytow. Juz dzis powiedzieli ze zapłodnia 4 a moze i wiecej...jutro czekam na telefon z laboratorium. To jest dopiero ciężkie czekac na taki telefon
Jak się czujesz? To trzymamy kciuki za silne kropkiDiagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
Sonia, super że już jesteś po i jak się ogólnie czujesz? Odpoczynek przez weekend.
Kolejna na stół jestem ja, już w poniedziałekBajka_88, Paulcia28, asienka30 lubią tę wiadomość
PCOS, MTHFR, PAI-1, hiperprolaktynemia.
M - fragmentacja DNA
🔸2018 - 3 x IUI cb
🔸01.2019 - 1 IVF FAMSI długi protokół, hiperka. 25.02 pick-up 4 kumulusy, 2 oocyty -> 1❄️ (4BC). 03.04 FET. 10dpt beta 0,1.
🔸04.2019 - 2 IVF FAMSI długi protokół. 24.05 pick-up 10 kumulusów, 7 oocytów -> 6 ❄️ 😍
27.06 FET 3AB i 3BB. 5dpt beta 28. 7dpt beta 77. 11dpt beta 258. 14dpt beta 945. 21dpt beta 14561, są dwa pęcherzyki. 28dpt mamy ❤️❤️. 17t4d będzie parka!
24.02.2020 Nasze skarby są już z nami! 🥰
"Kiedy coś uparcie gaśnie, zaufaj iskierce nadziei" -
Witam was dziewczyny.
Byliśmy dzisiaj na kolejnej wizycie. No i w końcu coś zaczyna się dziać. Papiery podpisane. Zaczynamy.
Endometrium na chwilę obecna 10 mm... wiec chyba ok.
1 marca będziemy rozmrażać i zapładniać komórki. na 4 marca mamy zaplanowany transfer 3-dniowych zarodeczków. Oczywiście zabieramy 2 ( w końcu wyszło na moje )
Największe zaskoczenie mieliśmy, kiedy otrzymaliśmy wyniki nasienia. Poprawa. Jakim cudem... nie wiem.
Fragmentacja DNA z 20% nieprawidłowych spadła do 11%
test wiązania plemnika z hialuronianem HBA z 40% na 54% prawidłowych
no i zrobili jeszcze badanie na Pomiar Stresu Oksydacyjnego Plemników - 0,48. - czy któryś z waszych mężów/ partnerów miał zlecone to badanie?? Bo dla nas to nowość.
Oczywiście jak zawsze trzymam kciuki za wasze punkcje i transfery, także te nadchodzące.
Asia0905, wszamanka, Paulcia28, asienka30, Waleczna, Gaja88, mia4444, e_mil_ka, iriiska, Kate_88 lubią tę wiadomość
Bajka_88
Starania o juniora od 2014 r.
04.2018 początek przygody z in vitro
transfer 05.2018 ciąża biochemiczna
transfer 06.2018
04.03.2019 Transfer dwóch trzydniowych kropków. 8dpt bhcg 75; 10dpt bhcg 236; 12 dpt bhcg 509,; 19dpt bhcg 7253, pęcherzyki w macicy; 26 dpt bhcg >10000; mamy dwa seruszka . ; 28 dpt serduszka pięknie biją 😊
31.10 - maluszki są z nami
Cudzie trwaj... -
Bajka_88 wrote:Witam was dziewczyny.
Byliśmy dzisiaj na kolejnej wizycie. No i w końcu coś zaczyna się dziać. Papiery podpisane. Zaczynamy.
1 marca będziemy rozmrażać i zapładniać komórki. na 4 marca mamy zaplanowany transfer 3-dniowych zarodeczków. Oczywiście zabieramy 2 ( w końcu wyszło na moje )
Największe zaskoczenie mieliśmy, kiedy otrzymaliśmy wyniki nasienia. Poprawa. Jakim cudem... nie wiem.
no i zrobili jeszcze badanie na Pomiar Stresu Oksydacyjnego Plemników - 0,48. - czy któryś z waszych mężów/ partnerów miał zlecone to badanie?? Bo dla nas to nowość.
Oczywiście jak zawsze trzymam kciuki za wasze punkcje i transfery, także te nadchodzące.
Wiesz że kibicuje Ci z całego serca ( oczywiście wszystkim dziewczynom też )
Teraz Twoja kolej na bliźniętaDiagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
Cześć Dziewczyny. Byliśmy byliśmy wczoraj w klinice.
No i niestety potwierdziły się wcześniejsze przewidywania, cudu nie było, moje diety i suplementy nie pomogły.
Endometrium 4,6mm transfer odwołany znów.
Doktor nie potrafił mi powiedzieć dlaczego nie rośnie..tzn. wiadomo ze mam niski estradiol ale nie wiadomo dlaczego..
Ja się zastanawiam czy ta cała stymulacja coś nie rozregulowała, chociaż doktor mówi że to już było dawno (w grudniu) wiec jaki to może mieć teraz wpływ..
No ale my przed in vitro mieliśmy monitorowane cykle i zawsze było endo ok10mm a teraz klops..
Zła jestem że znów czekanie i że muszę znów wrócić do pracy której nie cierpię.
Mam brać estrofem 3 razy dziennie od 3 dnia cyklu i kolejna wizyta za 4 tygodnie..mia4444, Zanes lubią tę wiadomość
Biedronka 38 lat
Mąż-azospermia
ja-hashimoto(Eutyrox 75 i 50)
Bocian Białystok,
✅Pierwsze IVF:
punkcja 24.12.2018r,
6 komórek zapłodnionych
2blastki
➡️Transfer 29.12.2018niestety nieudany😭
5 transferów odwolanych przez słabe endometrium
➡️05.06.2019 criotransfer blasteczka 3BB
6dpt beta 32,4, 8dpt-93,6
11dpt-200,1 12dpt-194,9 14dpt 134 😭cb
✅Druga procedura IVF
Punkcja 03.08.2019
10 zapłodnionych komórek
2 zarodki 3-dniowe zamrożone
➡️Transfer 28.12.2019.
Syneczek jest z nami❤️
➡️Transfer 02.12.2022.
8dpt- beta 0,1😭 -
Bajka_88 wrote:Witam was dziewczyny.
Oczywiście jak zawsze trzymam kciuki za wasze punkcje i transfery, także te nadchodzące.Bajka_88 lubi tę wiadomość
KIR AA, PCO, PAI-1, MTHFR, ANA1 dodatnie, obniżone parametry nasienia
starania od 2015
4 nieudane IUI
operacja zpn - poprawa fragmentacji
I podejście do IVF: 9 lipca punkcja (16 kumulusow, 8 komórek, 6 dojrzalych), 14 lipca - transfer 1 blastki
3 mrozaczki...
sierpień 2018 - scratching endometrium
12 września - crio
11 października - crio
15 .02.2019 - start II procedury
01.03.2019 - transfer 3-dniowego Kropka; 12 dpt - beta hcg 259,9; 14 dpt - beta hcg 912,4; 17 dpt - beta hcg 2719,0; 20 dpt - beta hcg 8518,0; 23 dpt - beta hcg 22385,0; mamy -
Paulcia28 wrote:No moja droga cieszę się cholernie że to już tuż tuż
Wiesz że kibicuje Ci z całego serca ( oczywiście wszystkim dziewczynom też )
Teraz Twoja kolej na bliźnięta
Pamiętaj co Kate powiedziała... Ty też masz mieć bliźniaki;-).
Narazie nie dziękuję. , Nie chcę zapeszyć. Co ma być to będzie. Ale jestem pełna nadziei, że w końcu się uda.
Paulcia28 lubi tę wiadomość
Bajka_88
Starania o juniora od 2014 r.
04.2018 początek przygody z in vitro
transfer 05.2018 ciąża biochemiczna
transfer 06.2018
04.03.2019 Transfer dwóch trzydniowych kropków. 8dpt bhcg 75; 10dpt bhcg 236; 12 dpt bhcg 509,; 19dpt bhcg 7253, pęcherzyki w macicy; 26 dpt bhcg >10000; mamy dwa seruszka . ; 28 dpt serduszka pięknie biją 😊
31.10 - maluszki są z nami
Cudzie trwaj... -
Super wiadomosc!
I dobrze ze tak pozytywnie to przeszlas!Sonia83 lubi tę wiadomość
starania od maja 2017 r.
ja: PCOS on: morfologia 0% -
Czuje sie super. Leżałam w klinice około 40 minut po zabiegu. Dostałam jeszcze pyralginum w kroplowce. Bo wydawało mi sie ze mnie boli )) wszystko było cudownie bo anestezjolog zrobił wszystko tak jak prosiłam. Czyli wenflon wbiliśmy nie na sali operacyjnej. Tam weszłam z zamkniętymi oczami powiedziałam Dzien dobry i dobranoc zadziałał doktorek natychmiast mam zle wspomnienia kiedys po narkozie stad moje przebieranie nogami. Dostałam Estrofem tabletki, czopki i Luteinę i czekam na telefon z laboratorium moge góry przenosić tak sie ciesze, ze juz po najgorszym
Maenka, Bajka_88, mia4444, sucharek85, Kate_88, iriiska, Ewcia91o lubią tę wiadomość
-
iksik87 wrote:Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny:***
Dziękuje za ciepłe słowa:) wczoraj doczekałam s ie telefonu i powiedzieli mi ze jeszcze nie wszystko stracone i ze mam zwiekszyc progesteron.Dało mi to malutka nadzieje, ale rozum podpowiada co innego;(
Ostateczna weryfikacja we wtorek. Jutro rano zrobie jeszcze test ciazowy,.
Nastawiam sie powoli psychicznie na drugie podejscie. .. Czy ktos robił w Invikcie w Gdańsku z krio? Zastanawiam sie nad kosztami. .
Hej, ja miałam crio w gdańskiej invicta. Jeśli chodzi o koszty to wyszło coś około 2500 zl. Poza samym transferem brałam dodatkowo AH i kroplówkę z atosibanu w trakcie z powodu nadmiernych skurczów macicy.zanim zaproponowali mi ta kroplówkę 2 h przed transferem miałam test Uma który właśnie wykazał że są te skurcze zbyt częste.test kosztował jakieś 200 zł.
Pozdrawiam i trzymam kciuki -
Witam jestem tu nowa i chciała bym sie podzielić z wami moja historia.15 lutego miałam drugi transfer in vitro z mrozaczków.lekarz mówił żeby testowac 10 dnia ale w czwartek na wieczór dostałam delikatnych plamien brązowych,zalamalam się ale czytałam ze mogą być to plamienia implatacyjne.wiec w piątek zrobiłam test żeby wiedzieć czy mam leki brać czy odstawić a tu ku mojemu zdziwieniu na teście druga kreska się pojawiała bladsza od pierwszej ale jest .jutro rano znów powtórzę a tak się boje
Bajka_88, asienka30, Alstro38, e_mil_ka, Paulcia28, CYTRYNKA_2016, aganieszkam, andzia83 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny melduję się w domku z kropeczkiem! Wróciliśmy we trójkę! aby ten stan się utrzymał... tak się cieszę wiem, że jeszcze wiele niewiadomych przed nami, ale trzeba myśleć pozytywnie i wierzyć w kropka!
Podali nam ładna morulkę, 4 doba, oznaki przemienienia w blastkę. Była dziś jeszcze obserwowana od rana. Jej zdjęcie mnie totalnie rozczulilo...
Poza tym 3 zarodki jeszcze walczą. Minęła już 3 dobrą i ładnie się dzielą. Powstały z komórek jajowych, które nie były w pełni dojrzałe przy pick-upie i je dohodowali (fajnie, że jest taka procedura awaryjna).
No i tyle 1sza weryfikacja za 3 dni. Mam nadzieję, że to nasz czas.
Sonia cieszę się, że u Ciebie wszystko ok I dobrze przyeszłaś zabieg. Odpoczywaj po punkcji!
Trzymam kciuki za Was (nas ) wszystkie!Bajka_88, asienka30, Sonia83, Asia0905, Alstro38, mia4444, e_mil_ka, wszamanka, CYTRYNKA_2016, Kate_88, iriiska, Ewcia91o lubią tę wiadomość
👱♀️hiperprolaktynemia, niedoczynność tarczycy; AMH 6,7; PCO; MTHFR c.1286A>C (A1298C); choroba autoimmuno; ANA+; anemia - ukryty niedobór żelaza; PAI 4G/SG hetero; podwyższone nk w macicy; niska il10.
👨słabe parametry nasienia.
✨01.2019: FAMSI nr 1
= ET + 3 ❄❄❄.
23.02.19: ET morulki - 😥
07.05.19: FET blastki - 😥
21.08.19: FET 2 blastek: 2.2.3 i 3.2.2 - cb 😥
✨09.12.19: FAMSI nr 2
= 2 ❄️❄️.
04.06.20: FET 4.1.1 i 4.2.3: 6 dpt: 56🍀, 8 dpt: 189, 11 dpt: 560, 14 dpt 3300, 19 dpt: 20.000 jest 2mm wojownik, 31dpt mamy ❤ - cudzie trwaj
03.09.20: it's a boy! 👶
02.2021: mamy nasz cud ❤