In vitro 2019 , walczymy dalej!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Mam skierowanie na tsh, ft3, ft4 ale myslalam zebyr je zrobic bliżej transferu?
Jeszcze cytomegalie robię bo w novum wymagają a w poprzedniej klinice nie chcieli.
Powiem wam że w pierwszej klinice prZed pierwszą czy drugą stymulacja nawet amh mi nie oznaczali asię przeciez na podstawie wartości dobiera się leki. Dobrali mi je na podstawie jakie miałam dwa lata przed rozpoczęciem nawet iui. I nigdy nie robili mi badania progesteronu przed transferem. Takie rzeczy wiem od was i forum. A w novum pierwsze co to 2 dc mam zrobić amh i wtedy ustalą dawki lekow i jakie. Będę szła krótkim protokołem. -
Ewi28 wrote:DZiewczyny robiac rano badania typu hiv, hbc, vdrl, chlamydia itd potrzebne do ivf moge rano wypić kawe? Zawsze na czczo latałam.
Zmieniłaś klinikę?? Bo byłaś w bocianie , dobrze pamiętam??Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2019, 15:34
Bajka_88
Starania o juniora od 2014 r.
04.2018 początek przygody z in vitro
transfer 05.2018 ciąża biochemiczna
transfer 06.2018
04.03.2019 Transfer dwóch trzydniowych kropków. 8dpt bhcg 75; 10dpt bhcg 236; 12 dpt bhcg 509,; 19dpt bhcg 7253, pęcherzyki w macicy; 26 dpt bhcg >10000; mamy dwa seruszka . ; 28 dpt serduszka pięknie biją 😊
31.10 - maluszki są z nami
Cudzie trwaj... -
Bajka_88 wrote:Oczywiście że możesz. Do tych badań nie trzeba być na czczo.
Zmieniłaś klinikę?? Bo byłaś w bocianie , dobrze pamiętam??Bajka_88, tolerancyjna lubią tę wiadomość
-
Ewi28 wrote:Mam skierowanie na tsh, ft3, ft4 ale myslalam zebyr je zrobic bliżej transferu?
Jeszcze cytomegalie robię bo w novum wymagają a w poprzedniej klinice nie chcieli.
Powiem wam że w pierwszej klinice prZed pierwszą czy drugą stymulacja nawet amh mi nie oznaczali asię przeciez na podstawie wartości dobiera się leki. Dobrali mi je na podstawie jakie miałam dwa lata przed rozpoczęciem nawet iui. I nigdy nie robili mi badania progesteronu przed transferem. Takie rzeczy wiem od was i forum. A w novum pierwsze co to 2 dc mam zrobić amh i wtedy ustalą dawki lekow i jakie. Będę szła krótkim protokołem.
Ja TSH miałam zrobić 2-3 dzień cyklu.
W Novum badania w większości są ważne 6 mcy.
Proga nie kazali robić przed transferem. Dają dużo luteiny już przed...1 x CP
3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
ANA1 wątpliwe
Mutacja PAI-1
12.2020 IVF ostatnie podejście -
Dziewczyny, nie nadążam za Wami Muszę chyba jakiś urlop ogarnąć, żeby być na bieżąco
U mnie dziś 3ds dopiero, a ja już mam wrażenie, że jajnik czuję. Na łeb mi pada od tego wszystkiego xDMaja25, asienka30, tolerancyjna lubią tę wiadomość
Starania od marca 2016
PICSI nr 1 - 3 zarodki, 3 nieudane transfery
PICSI nr 2 - 6 śnieżynek, 3 nieudane transfery
PICSI nr 3 - ❄❄❄
27.08.20 - 3.1.1.
5dpt - beta-HCG 25,8; 7dpt - 71; 11dpt - 669; 15dpt - 5420; 18dpt - 14301, 19dpt - USG - 1,5mm szczęścia, 30dpt
Bobas 1: 04.2021
7.03.24 ETM 3.1.1.
beta-HCG 5dpt - 18,37; 7dpt - 68,32; 9dpt - 68,82; 12dpt - 666,15; 15dpt - 2864
-
Aga ni nie widziałam jeszcze serduszek ( serduszka?) tylko same pęcherzyki ciążowe. W tym tygodniu idę na kolejne usg ( stresik, stresik). Nie wiem dlaczego mój doktor tak mi każe latać, sam chyba nie wierzył, że w końcu się udało
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2019, 17:26
ef36, mia4444 lubią tę wiadomość
Rocznik 1982.
Starania od 2016 r.
Słabe nasienie.
1 i 2 ICSI, 3 transfery w sumie 5 maluchów
3 ICSI pierwszy transfer w lutym 2019 r. - 14dpt beta 1330; 17dpt 3380; 18 dpt dwa pęcherzyki w macicy na USG. Co dalej? 20dpt 7598
22 dpt 14983
-
Hej dziewczyny, poratujcie...
od 20dpt 3dniowego zarodka do dziś (22dpt) mam delikatne plamienia... czasem brązowe, czasem różowe, czasem jakas niteczka krwi się znajdzie, zastanawiam się czym może to być spowodowane, czy to zły czy dobry objaw?
W 18dpt beta prawie 2700, prog 26 -
iksik87 wrote:Dziekuje za info:) przynajmniej wiem mniej wiecej na co sie przygotowac. A organizacyjnie jak to wyglada? czekam na @, a potem znowu jakies hormony do przygotowania endometrium, czy jak?
Z góry dziekuje za odp;)
Tak, ja czekałam na okres.I pamiętam ze jak miałam wizytę kontrolną zaraz na początku cyklu to lekarz podczas USG powiedział że niestety ale jajniki jeszcze potrzebują czasu po stymulacji bo nadal były powiększone mocno(mimo że jakoś ciężko nie przechodziłam stymulacji) i że lepiej będzie jeszcze jeden cykl poczekać.
Tak więc Puck up miałam w maju a transfer dopiero 17 lipca. I od jeśli dobrze pamiętam 2 badz 3 dnia cyklu tego lipcowego przyjmowałam estrofem a potem już przed samym transferem progesteron. Po transferze mialam weryfikację telefoniczne i ciągle zwiększano mi luteine bo coś ciężko było utrzymać na wlasciwym poziomie progesteron. Także już w samym lipcu to nie musiałam często chodzić na wizyty.tylko raz miałam sprawdzana grubość endometrium i od razu lekarz wyznaczył transfer więc organizacyjnie było nawet ok -
Miśka06 wrote:Hej dziewczyny, poratujcie...
od 20dpt 3dniowego zarodka do dziś (22dpt) mam delikatne plamienia... czasem brązowe, czasem różowe, czasem jakas niteczka krwi się znajdzie, zastanawiam się czym może to być spowodowane, czy to zły czy dobry objaw?
W 18dpt beta prawie 2700, prog 26
Może inne dziewczyny się wypowiedzą.
Ja męczę się z zaparciami. Po prostu tragedia 2 dni było ok i znów od wczoraj prawie nic! Nie wiem gdzie mi się to wszystko mieści. Nie chcę też napinać brzucha w toalecie bo się boję ze to zaszkodzi (moze schiza może nie) choć i tak mam wyrzuty sumienia. Samopoczucie mam do bani. M kupił mi dziś błonnik. Wypiję na noc. Wypiłam nawet latte bo zawsze mi pomagała. Zjadłam już kiwi a później jeszcze zjem musli z ciepłym mlekiem.Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
4xIUI ,3x transfer ,1x crio ,1x transfer -biochemiczna , 1x crio , drugi crio -
ef36 wrote:Zosia Samosia
Ja zrobiłam
Po konsultacji z genetykiem:
Kariotypy - badanie pozwala określić czy para posiada zmiany w liczbie lub budowie chromosomów. Te zmiany są najczęściej zupełnie niewidoczne, a mogą stanowić przyczynę poronienia. np. mąż koleżanki ma wadę które sprawiała, że każda bciążą kończyła sie w 4-5tc (wada dotyczy 50% jego plemników).
Po konsultacji z hematologiem:
_P/ciała p/jądrowe - i p.cytoplazmatyczne (ANA1), test przesiewowy met. IIF
_P/ciała p/ - Beta-glikoproteinie IGG i IGM (łącznie)
_P/ciała antykardiolipinowe - IgM i IgG
_Homocysteina
_Czynnik V Leiden
_Białko S wolne
_Białko C, aktywność
_Antytrombina III
_Antykoagulant toczniowy
_Mutacja w genie protrombiny
_Morfologia + płytki + rozmaz automatyczny
_vit B12
_Proteinogram
datkowo, bo ginekolog z kliniki nalegała:
-MTHFR
Nie mam jeszcze wyników PAI, ANA dodatnie z niskim mianem 1:160. Po zrobieniu szczegółowych badań ANA6) wyszło, że u mnie jest po trochu różnych przeciwciał i jak się spojrzy na nie osobno to dają wynik ujemny.
Poza tym wszystko książkowo.
Robiliśmy też badanie genetyczne zarodka i wyszła trisomia (zespół Downa). Wady genetyczne zarodków są główną przyczyną poronień.
dostałaś skierowanie na te badania od genetyka na nfz?Wiek 34 starania od 2 lat
Drożność ok, nasienie super żołnierze , AMH 2,43 , niepłodność idiopatyczna, wyniki immunologi - ANA miano 1:160
2.2018- ciąża poroniona
od tej pory acard
4X iui Artemida Olsztyn 7-10.2018
od 02.01.2019 r. pierwsze ivf
(antyki, później od 22 dnia cyklu Gonapeptyl Daily później dołożony Monopur byłam stymulowana przez 12 dni, punkcję 31.01.2019 r , transfer 3.02.2019 r. ( 3mrożarki,4AB, 4BB, 4CC świeży 11AA 3 dniowy)
11dpt 18,1
13dpt 61,4 (przyrost 250%)
16 dpt 107.4 (przyrost 45%)
18 dpt 101 (spadek) -
Paulcia28 wrote:Witamy na pokładzie
Jest jakaś konkretna przyczyna że podchodzicie do ivf? Jakim protokołem jedziesz? O to może razem wystartujemy, bo ja 27.2 jadę na kontrolę hormonów i prawdopodobnie od 28 już zaczynam się kłuć
Życzę cierpliwości i powodzenia
Ja za pewno też na dniach, więc będziemy się wspierac:)Paulcia28, MAALINKAA lubią tę wiadomość
Starania od 2016 - poronienie 04.2016,
laparoskopia 12.2017
Leczenie w Salve Medica Łódź
10.2018 dr Kłosiński
Niskie AMH
(09.18 -0,12)
(11.2018 -0,45)
Ja r. 77(42 lata)zdrowa
Mąż r.76(43 lata) zdrowy
Czekamy na pierwsze in vitro na własnych komórkach...
11.03 punkcja 2 komórki zamrozone
2 stymulację przerwane
Podchodzimy do tra sferu z 2 komorkami😐
01.02.20 transfer jedynego zarodka 4a 😢 the end of Dreams on jour own cells... -
Zanes wrote:Jeśli było krwawienie a nie plamienie to licz od wczoraj. Mogłaś przełożyć sobie stymulacje na następny miesiąc wiedząc o delegacjach bo teraz będzie Ci ciężko z usg a czasami trzeba robić co 2 dniStarania od 2016 - poronienie 04.2016,
laparoskopia 12.2017
10.2018 dr Kłosiński
Niskie AMH
(09.18 -0,12)
(11.2018 -0,45)
Ja r. 77(42 lata)zdrowa
Mąż r.76(43 lata) zdrowy
2 stymulację przerwane
01.02.20 transfer jedynego zarodka 4a 😢 the end of Dreams on jour own cells... -
Aguuula;2525 wrote:Hmm... Nie wiem.czy prog nie jest troszkę niski. Może będziesz musiała zwiększyć dawkę. Skontaktuj się z lekarzem.
Ja męczę się z zaparciami. Po prostu tragedia 2 dni było ok i znów od wczoraj prawie nic! Nie wiem gdzie mi się to wszystko mieści. Nie chcę też napinać brzucha w toalecie bo się boję ze to zaszkodzi (moze schiza może nie) choć i tak mam wyrzuty sumienia. Samopoczucie mam do bani. M kupił mi dziś błonnik. Wypiję na noc. Wypiłam nawet latte bo zawsze mi pomagała. Zjadłam już kiwi a później jeszcze zjem musli z ciepłym mlekiem.Aguuula;2525 lubi tę wiadomość
Starania od 2016 - poronienie 04.2016,
laparoskopia 12.2017
10.2018 dr Kłosiński
Niskie AMH
(09.18 -0,12)
(11.2018 -0,45)
Ja r. 77(42 lata)zdrowa
Mąż r.76(43 lata) zdrowy
2 stymulację przerwane
zulka wrote:Mi lekarz powiedział, że jak @ dostanę z rana jak się obudzę to jest pierwszy dzień jak koło południa to liczy się od następnego dnia.Starania od 2016 - poronienie 04.2016,
laparoskopia 12.2017
10.2018 dr Kłosiński
Niskie AMH
(09.18 -0,12)
(11.2018 -0,45)
Ja r. 77(42 lata)zdrowa
Mąż r.76(43 lata) zdrowy
2 stymulację przerwane
Hej dziewczyny przypomnę po krótce swoją historię, ponieważ z braku udzielania się na forum pewnie o mnie zapomniałyscie
11luty punkcja
14luty transfer 1 zarodka
18 luty trafiłam do szpitala z mega hiperka brzuch boli, skurcze, problemy z oddychaniem. Na dzień dzisiejszy bolą mnie plecy i dupka od lezenia oraz wszystkie żyły już mam pokute ale wiecie co? Pocieszające fakt jest taki iz lekarz dwa dni temu powiedział, że beta rośnie a dzisiaj powiedział że jest ciaza oczywiście kazał nastawić się psychicznie że pobyt w szpitalu będzie długi i samopoczucie będzie się z dnia na dzień pogarszalo
Codziennie rano jest płacz, bo kroplowek jest bardzo dużo , są bolace i piekace , brzuch Wygląda jak w 5 miesięcu ciąży, oj mogłabym długo wyliczać co jest nie tak.
Najważniejsze ze jest ciaza.!!! Musiałam się pochwalić choć wiem że trzeba być rozsądnym i zachować umiar w okazywaniu emocji na poczatku a więc pozdrowienia ode mnie i kropka ze szpitala ;*Bajka_88, Zanes, asienka30, CYTRYNKA_2016, Gaja88, wszamanka, Paulcia28, aga_ni, MAALINKAA, Asia0905, japonka, Sonia83, mia4444, Kate_88, klamka, e_mil_ka, tolerancyjna, asias, Anys, andzia83 lubią tę wiadomość
-
Aguuula;2525 wrote:Hmm... Nie wiem.czy prog nie jest troszkę niski. Może będziesz musiała zwiększyć dawkę. Skontaktuj się z lekarzem.
Ja męczę się z zaparciami. Po prostu tragedia 2 dni było ok i znów od wczoraj prawie nic! Nie wiem gdzie mi się to wszystko mieści. Nie chcę też napinać brzucha w toalecie bo się boję ze to zaszkodzi (moze schiza może nie) choć i tak mam wyrzuty sumienia. Samopoczucie mam do bani. M kupił mi dziś błonnik. Wypiję na noc. Wypiłam nawet latte bo zawsze mi pomagała. Zjadłam już kiwi a później jeszcze zjem musli z ciepłym mlekiem.
Polecam codziennie rano na czczo łyżeczkę mielonych nadion lnu rozpuszczonych w szklance gorącej wody. Wychodzi taki kisiel. Działa świetnie, jest naturalne i ma dużo wartościowych składnikówAguuula;2525 lubi tę wiadomość
PCOS, MTHFR, PAI-1, hiperprolaktynemia.
M - fragmentacja DNA
🔸2018 - 3 x IUI cb
🔸01.2019 - 1 IVF FAMSI długi protokół, hiperka. 25.02 pick-up 4 kumulusy, 2 oocyty -> 1❄️ (4BC). 03.04 FET. 10dpt beta 0,1.
🔸04.2019 - 2 IVF FAMSI długi protokół. 24.05 pick-up 10 kumulusów, 7 oocytów -> 6 ❄️ 😍
27.06 FET 3AB i 3BB. 5dpt beta 28. 7dpt beta 77. 11dpt beta 258. 14dpt beta 945. 21dpt beta 14561, są dwa pęcherzyki. 28dpt mamy ❤️❤️. 17t4d będzie parka!
24.02.2020 Nasze skarby są już z nami! 🥰
"Kiedy coś uparcie gaśnie, zaufaj iskierce nadziei" -
Lenkaaa13 wrote:Hej dziewczyny przypomnę po krótce swoją historię, ponieważ z braku udzielania się na forum pewnie o mnie zapomniałyscie
11luty punkcja
14luty transfer 1 zarodka
18 luty trafiłam do szpitala z mega hiperka brzuch boli, skurcze, problemy z oddychaniem. Na dzień dzisiejszy bolą mnie plecy i dupka od lezenia oraz wszystkie żyły już mam pokute ale wiecie co? Pocieszające fakt jest taki iz lekarz dwa dni temu powiedział, że beta rośnie a dzisiaj powiedział że jest ciaza oczywiście kazał nastawić się psychicznie że pobyt w szpitalu będzie długi i samopoczucie będzie się z dnia na dzień pogarszalo
Codziennie rano jest płacz, bo kroplowek jest bardzo dużo , są bolace i piekace , brzuch Wygląda jak w 5 miesięcu ciąży, oj mogłabym długo wyliczać co jest nie tak.
Najważniejsze ze jest ciaza.!!! Musiałam się pochwalić choć wiem że trzeba być rozsądnym i zachować umiar w okazywaniu emocji na poczatku a więc pozdrowienia ode mnie i kropka ze szpitala ;*
Lenka trzymaj się tam, oby wszystko się wyprostowało i kropek został z Tobą! Ja też mam ryzyko hiperki i bardzo się boje, jeszcze nie wiem czy będę miała transfer, jutro punkcja ale już teraz objawy mam podobne
Trafiłaś do normalnego szpitala czy na oddział ginekologiczny? Skierowali Cię z kliniki czy sama pojechałaś?
PCOS, MTHFR, PAI-1, hiperprolaktynemia.
M - fragmentacja DNA
🔸2018 - 3 x IUI cb
🔸01.2019 - 1 IVF FAMSI długi protokół, hiperka. 25.02 pick-up 4 kumulusy, 2 oocyty -> 1❄️ (4BC). 03.04 FET. 10dpt beta 0,1.
🔸04.2019 - 2 IVF FAMSI długi protokół. 24.05 pick-up 10 kumulusów, 7 oocytów -> 6 ❄️ 😍
27.06 FET 3AB i 3BB. 5dpt beta 28. 7dpt beta 77. 11dpt beta 258. 14dpt beta 945. 21dpt beta 14561, są dwa pęcherzyki. 28dpt mamy ❤️❤️. 17t4d będzie parka!
24.02.2020 Nasze skarby są już z nami! 🥰
"Kiedy coś uparcie gaśnie, zaufaj iskierce nadziei" -
nick nieaktualny