In vitro 2019 , walczymy dalej!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMaenka wrote:Iriiska bardzo współczuję hiperki i tego wszystkiego. Jak się teraz czujesz? Czy obyło się bez szpitala? Byłam odcięta od forum na kilka dni przez totalny zajazd w pracy. Wielkie kciuki za walczący zarodeczek Mam nadzieję, że ładnie dojrzeje i w następnym cyklu zagości u Ciebie!
U mnie dziś druga weryfikacja była. Czekam na wyniki..
Kciuki za piękną bete! -
Dziękuję dziewczyny za wszelkie informacje i wsparcie
Zanes, mam 29 lat.
Na początku było mi bardzo trudno oswoić się z tą informacją, że natuaralnie niewiele zdziałamy. Teraz generalnie jestem dobrej myśli i cieszę, że w obecnych czasach medycyna daje takie możliwości, dzięki którym wszystkie mamy realne szanse na macierzyństwo wiem, że się uda! Trzymam za nas wszystkie kciuki!
Podpowiedzcie mi proszę, jak wygląda kwestia badań przed in vitro. Póki co zostały nam zlecone kariotypy, na których wyniki już czekamy i szereg badań pod kątem różnych chorób. A co z badaniem hormonów u mnie? Ostatnie wyniki mam sprzed 8mscy (było wszystko ok), AMH tez nie najświeższe, bo sprzed 6mscy. I co z badaniami pod kątem narkozy? O ile się nie mylę pobieranie komórek jajowych jest w uśpieniu (?). -
Dzwonił embriolog, kropek się dalej dzieli już podzielił się na 4
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2019, 09:55
sucharek85, asienka30, Kate_88, Aguuula;2525, aga_ni, Paulcia28, Loka84, tolerancyjna, Anielkaa, Kasia8805, iriiska, Zanes, mia4444, arcala, Bajka_88, e_mil_ka, wszamanka, Maja25 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLucjana wrote:Dziękuję dziewczyny za wszelkie informacje i wsparcie
Zanes, mam 29 lat.
Na początku było mi bardzo trudno oswoić się z tą informacją, że natuaralnie niewiele zdziałamy. Teraz generalnie jestem dobrej myśli i cieszę, że w obecnych czasach medycyna daje takie możliwości, dzięki którym wszystkie mamy realne szanse na macierzyństwo wiem, że się uda! Trzymam za nas wszystkie kciuki!
Podpowiedzcie mi proszę, jak wygląda kwestia badań przed in vitro. Póki co zostały nam zlecone kariotypy, na których wyniki już czekamy i szereg badań pod kątem różnych chorób. A co z badaniem hormonów u mnie? Ostatnie wyniki mam sprzed 8mscy (było wszystko ok), AMH tez nie najświeższe, bo sprzed 6mscy. I co z badaniami pod kątem narkozy? O ile się nie mylę pobieranie komórek jajowych jest w uśpieniu (?).
Lucjana z badań to kariotypy, mutacje, badania infekcyjne, standardowo hormony w tym AMH, cytologia i usg piersi. Ja wzbogacona o swoje własne doświadczenia zrobiłabym dodatkowo subpopulacje limfocytów.. A do narkozy badania lekarz zleci już przed pick up. Jak dla mnie narkoza to najlepsze z całej procedury:P chwila spokoju i wytchnienia od procedury naprawdę nie jest tak źle fizycznie.. zastrzyki usg pick up da się przejść ale psychicznie bywa ciężko..Lucjana lubi tę wiadomość
-
Maja25 wrote:Dziewczyny melduję pierwsze trzy zastrzyki pierwszej stymulacji... Dałam radę.. Zresztą dzień ciężki i w biegu, że te zastrzyki też na szybko, więc nawet nie miałam czasu pojeczec:)
Przepraszam, że nie komentuje, ale chwilowo nie mam czasu...
Trzymam na wszystkie kciuki:)Diagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
Kate_88 wrote:Lucjana z badań to kariotypy, mutacje, badania infekcyjne, standardowo hormony w tym AMH, cytologia i usg piersi. Ja wzbogacona o swoje własne doświadczenia zrobiłabym dodatkowo subpopulacje limfocytów.. A do narkozy badania lekarz zleci już przed pick up. Jak dla mnie narkoza to najlepsze z całej procedury:P chwila spokoju i wytchnienia od procedury naprawdę nie jest tak źle fizycznie.. zastrzyki usg pick up da się przejść ale psychicznie bywa ciężko..
A czy te wszystkie badania łącznie z hormonami i AMH powinnam mieć zrobione, przed wizytą na której będziemy ustalać protokół? I w jakim celu robi się subpopulację limfocytów i co to w ogóle jest?
Narkoza trochę mnie przeraża, ale jak myślę o tym wszystkim całościowo, to chyba rzeczywiście to najmniejszy pikuś -
nick nieaktualnyLucjana wrote:A czy te wszystkie badania łącznie z hormonami i AMH powinnam mieć zrobione, przed wizytą na której będziemy ustalać protokół? I w jakim celu robi się subpopulację limfocytów i co to w ogóle jest?
Narkoza trochę mnie przeraża, ale jak myślę o tym wszystkim całościowo, to chyba rzeczywiście to najmniejszy pikuś
Subpopulacje limfocytów robi się przed miesiączka pod koniec cyklu..A więc zależy na jakim etapie jesteś Komórki nk nie powinny przekraczać 12% ja dopiero po drugim transferze zrobiłam to badanie i tak to mogłabym sobie przyjmować zarodki w nieskończoność.. A organizm by je zwalczał.. warto zrobić we własnym zakresie i ewentualnie umówić się do immunologa. A w jakim mieście podchodzisz do ivf? -
nick nieaktualnyCześć dziewczyny, melduje się po wizycie,moja punkcja odbędzie się w niedziele rano. O kciuki proszę ☺️
Tymczasem piąstki zaciskam za dzisiejsze wizyty i weryfikacje!Aguuula;2525, Paulcia28, Kate_88, Bajka_88, Zanes, mia4444, Marmis, Maja25 lubią tę wiadomość
-
asienka30 wrote:Hej. Poprawiły się w sumie wszystkie parametry. Teraz są w normie. Co prawda w dolnych granicach normy ale zawsze to coś. Operacje robiliśmy prywatnie u dr Wolskiego ale nie w novum (gdzie on przyjmuje), tylko w jego prywatnym gabinecie.19.12.2019 IUI
03.01.2019 długi protokół start
08.02.2019 punkcja 24 komórki jajowe- brak zarodków
co dalej?
"Marzenie o czymś nieprawdopodobnym ma swoją nazwę. Nazywamy je nadzieją."
Ponad 7 lat starań o drugie dziecko.
19.11.2010 największe szczęście Julka -
Widzę że dzis dużo się będzie działo! Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty, badania i kropki
Paulcia28 lubi tę wiadomość
19.12.2019 IUI
co dalej?
Kate_88 wrote:Subpopulacje limfocytów robi się przed miesiączka pod koniec cyklu..A więc zależy na jakim etapie jesteś Komórki nk nie powinny przekraczać 12% ja dopiero po drugim transferze zrobiłam to badanie i tak to mogłabym sobie przyjmować zarodki w nieskończoność.. A organizm by je zwalczał.. warto zrobić we własnym zakresie i ewentualnie umówić się do immunologa. A w jakim mieście podchodzisz do ivf?
Do ivf podchodzimy w Warszawie w Invicie. Byliśmy wcześniej w Bocianie, ale to nie było miłe doświadczenie.
A wracając do badań hormonów i AMH - powinnam mieć je zrobione, przed wizytą na której będziemy ustalać protokół?
-
nick nieaktualny
-
Lucjana wrote:Do ivf podchodzimy w Warszawie w Invicie. Byliśmy wcześniej w Bocianie, ale to nie było miłe doświadczenie.
A wracając do badań hormonów i AMH - powinnam mieć je zrobione, przed wizytą na której będziemy ustalać protokół?Lucjana lubi tę wiadomość
19.12.2019 IUI
co dalej?
Lucjana wrote:Do ivf podchodzimy w Warszawie w Invicie. Byliśmy wcześniej w Bocianie, ale to nie było miłe doświadczenie.
A wracając do badań hormonów i AMH - powinnam mieć je zrobione, przed wizytą na której będziemy ustalać protokół?Lucjana lubi tę wiadomość
Starania od marca 2016
PICSI nr 1 - 3 zarodki, 3 nieudane transfery
PICSI nr 2 - 6 śnieżynek, 3 nieudane transfery
PICSI nr 3 - ❄❄❄
27.08.20 - 3.1.1.
5dpt - beta-HCG 25,8; 7dpt - 71; 11dpt - 669; 15dpt - 5420; 18dpt - 14301, 19dpt - USG - 1,5mm szczęścia, 30dpt
Bobas 1: 04.2021
7.03.24 ETM 3.1.1.
beta-HCG 5dpt - 18,37; 7dpt - 68,32; 9dpt - 68,82; 12dpt - 666,15; 15dpt - 2864
-
nick nieaktualnyLucjana wrote:Do ivf podchodzimy w Warszawie w Invicie. Byliśmy wcześniej w Bocianie, ale to nie było miłe doświadczenie.
A wracając do badań hormonów i AMH - powinnam mieć je zrobione, przed wizytą na której będziemy ustalać protokół?
Tak W invicta to się nazywa pakiet piewrszorazowy I to na wizytę trzeba mieć no i mąż też musi mieć wynikiLucjana lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny melduję się, że u mnie beta nie ruszyła. Miałam transfer w zeszła sobotę - 6ty dpt (morulka- 4 doba). Doktor powiedział, że dziś już coś może wyjść ale nie musi. Nie wiem może chciał mnie z tym tylko pocieszyć i tym razem już raczej nic z tego nie będzie... mimo to trzymajcie kciuki nadal! Staram się jeszcze być dobrej myśli chociaż miałam taki masakryczny i ciężki tydzień W pracy (w sumie 3 dni), że mam aż sobie za złe, że może mogłam się bardziej oszczędzać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2019, 12:37
mia4444, Bajka_88 lubią tę wiadomość
👱♀️hiperprolaktynemia, niedoczynność tarczycy; AMH 6,7; PCO; MTHFR c.1286A>C (A1298C); choroba autoimmuno; ANA+; anemia - ukryty niedobór żelaza; PAI 4G/SG hetero; podwyższone nk w macicy; niska il10.
👨słabe parametry nasienia.
✨01.2019: FAMSI nr 1
= ET + 3 ❄❄❄.
23.02.19: ET morulki - 😥
07.05.19: FET blastki - 😥
21.08.19: FET 2 blastek: 2.2.3 i 3.2.2 - cb 😥
✨09.12.19: FAMSI nr 2
= 2 ❄️❄️.
04.06.20: FET 4.1.1 i 4.2.3: 6 dpt: 56🍀, 8 dpt: 189, 11 dpt: 560, 14 dpt 3300, 19 dpt: 20.000 jest 2mm wojownik, 31dpt mamy ❤ - cudzie trwaj
03.09.20: it's a boy! 👶
02.2021: mamy nasz cud ❤ -
Maenka wrote:Iriiska bardzo współczuję hiperki i tego wszystkiego. Jak się teraz czujesz? Czy obyło się bez szpitala? Byłam odcięta od forum na kilka dni przez totalny zajazd w pracy. Wielkie kciuki za walczący zarodeczek Mam nadzieję, że ładnie dojrzeje i w następnym cyklu zagości u Ciebie!
U mnie dziś druga weryfikacja była. Czekam na wyniki..
Dostałam skierowanie do szpitala i właśnie się snuje po oddziałach, od lekarza do lekarza - szczerze mówiąc nikt nie wie co ze mną zrobić i na jaki odział mnie skierowac / Skierowanie od lekarza z kliniki jest traktowane zupełnie niepoważnie... Masakra ogólnie.
Widziałam później Twój post, nie martw się jeszcze beta, to zdecydowanie za wcześnie wszystkie sobie tu powtarzamy że 9 dzień to minimum - na spokojnie, trzymam mocno kciuki!
Asienkaaa cudownie, że Twój walczy - mój też! Niech moc będzie z nimi dadza radę
PCOS, MTHFR, PAI-1, hiperprolaktynemia.
M - fragmentacja DNA
🔸2018 - 3 x IUI cb
🔸01.2019 - 1 IVF FAMSI długi protokół, hiperka. 25.02 pick-up 4 kumulusy, 2 oocyty -> 1❄️ (4BC). 03.04 FET. 10dpt beta 0,1.
🔸04.2019 - 2 IVF FAMSI długi protokół. 24.05 pick-up 10 kumulusów, 7 oocytów -> 6 ❄️ 😍
27.06 FET 3AB i 3BB. 5dpt beta 28. 7dpt beta 77. 11dpt beta 258. 14dpt beta 945. 21dpt beta 14561, są dwa pęcherzyki. 28dpt mamy ❤️❤️. 17t4d będzie parka!
24.02.2020 Nasze skarby są już z nami! 🥰
"Kiedy coś uparcie gaśnie, zaufaj iskierce nadziei" -
Dziewczyny jak u was było z okresem po nieudanym transferze? Kiedy przyszedł?5 lat starań
Niedoczynność tarczycy
Mięśniaki macicy
Nasienie OK
Histeroskopia 04.2017 (usunięte polipy)
Styczeń 2018 I-IUI
Luty 2018 II-IUI
Kwiecień 2018 III-IUI
Luty 2019 I-IVF -
Kasia8805 wrote:My dostaliśmy skierowanie na wyniki na pierwszej wizycie w klinice i od razu dr przepisała mi tabletki anty bo mieliśmy wyniki męża które od razu kwalifikowany nas do ivf. Kolejna wizyta była ustalona tak aby były wyniki i wtedy mieliśmy działać dalej. Podchodzikismy w invikcie ale w Gdyni.
No ja również mam od razu przepisane tabletki anty, ale właśnie ani słowa o ponownym badaniu AMH i hormonach. Zastanawiam się, czy nie zrobić sobie ich we własnych zakresie, żeby nie przedłużać całego procesu.
Bruised mówisz, że dopiero w 1 dniu stymulacji zostały Wam te badania zlecone. Pytanie (może głupie), kiedy jest pierwszy dzień stymulacji? W dniu rozpoczęcia przyjmowania anty, czy to już etap zastrzyków, czy jeszcze coś innego?
Kate_88 - dzięki za wskazówkę. Zastanawiam, się czy zrobić ten pakiet pierwszorazowy, nie czekając aż lekarzowi się przypomni, ale z drugiej strony nie chce być mądrzejsza od lekarza... -
AsiaMotylek wrote:Dzwonił embriolog, kropek się dalej dzieli już podzielił się na 4Bajka_88
Starania o juniora od 2014 r.
04.2018 początek przygody z in vitro
transfer 05.2018 ciąża biochemiczna
transfer 06.2018
04.03.2019 Transfer dwóch trzydniowych kropków. 8dpt bhcg 75; 10dpt bhcg 236; 12 dpt bhcg 509,; 19dpt bhcg 7253, pęcherzyki w macicy; 26 dpt bhcg >10000; mamy dwa seruszka . ; 28 dpt serduszka pięknie biją 😊
31.10 - maluszki są z nami
Cudzie trwaj...