Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro 2019 , walczymy dalej!!!
Odpowiedz

In vitro 2019 , walczymy dalej!!!

Oceń ten wątek:
  • Bruised Autorytet
    Postów: 1687 1829

    Wysłany: 3 stycznia 2019, 20:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate_______ wrote:
    Zgłaszam się i ja! @ przyszła w końcu w terminie po tych wszystkich przejściach... Jestem na estrofemie budujemy endo.. :) wyniki i wizyta 10 stycznia jeśli będzie dobrze i będzie co transferowac to 16 stycznia kolejny sądny dzień.. proszę o kciuki bo mnie dopada panika :P
    Trzymam mocno!

    Kate_______ lubi tę wiadomość

    1usa6iye99zfca7r.png

    Starania od marca 2016

    PICSI nr 1 - 3 zarodki, 3 nieudane transfery :(
    PICSI nr 2 - 6 śnieżynek, 3 nieudane transfery :(
    PICSI nr 3 - ❄❄❄
    27.08. - 3.1.1.
    5dpt - beta-HCG 25,8; 7dpt - 71; 11dpt - 669; 15dpt - 5420; 18dpt - 14301, 19dpt - USG - 1,5mm szczęścia, 30dpt <3
  • Paulcia28 Autorytet
    Postów: 5527 4506

    Wysłany: 3 stycznia 2019, 20:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate_______ wrote:
    Zgłaszam się i ja! @ przyszła w końcu w terminie po tych wszystkich przejściach... Jestem na estrofemie budujemy endo.. :) wyniki i wizyta 10 stycznia jeśli będzie dobrze i będzie co transferowac to 16 stycznia kolejny sądny dzień.. proszę o kciuki bo mnie dopada panika :P
    Kochana cieszę się bardzo i kibicuje by wszystko przebiegło po Twojej myśli ❤✊✊✊

    Kate_______ lubi tę wiadomość

    Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

    -12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
  • asienka30 Autorytet
    Postów: 1239 1277

    Wysłany: 3 stycznia 2019, 20:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate_______ wrote:
    Zgłaszam się i ja! @ przyszła w końcu w terminie po tych wszystkich przejściach... Jestem na estrofemie budujemy endo.. :) wyniki i wizyta 10 stycznia jeśli będzie dobrze i będzie co transferowac to 16 stycznia kolejny sądny dzień.. proszę o kciuki bo mnie dopada panika :P
    Pewnie ze trzymamy kciuki&&& będziemy czekać z Tobą na wiesci ;)

    Kate_______ lubi tę wiadomość

    8jhd5h3.png
    KIR AA, PCO, PAI-1, MTHFR, ANA1 dodatnie, obniżone parametry nasienia
    starania od 2015
    4 nieudane IUI
    operacja zpn - poprawa fragmentacji
    I podejście do IVF: 9 lipca punkcja (16 kumulusow, 8 komórek, 6 dojrzalych), 14 lipca - transfer 1 blastki :(
    3 mrozaczki...
    sierpień 2018 - scratching endometrium
    12 września - crio :(
    11 października - crio :(
    15 .02.2019 - start II procedury
    01.03.2019 - transfer 3-dniowego Kropka; 12 dpt - beta hcg 259,9; 14 dpt - beta hcg 912,4; 17 dpt - beta hcg 2719,0; 20 dpt - beta hcg 8518,0; 23 dpt - beta hcg 22385,0; mamy <3
  • Onia Autorytet
    Postów: 1510 601

    Wysłany: 3 stycznia 2019, 20:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alayna wrote:
    Hejka czy przy progesteronu 1,57ng/ ml transfer może zostać odroczony? Jutro mam punkcje
    moje dr mówiła że ma być poniżej 2

    c5c9c0e3f3.png
  • Onia Autorytet
    Postów: 1510 601

    Wysłany: 3 stycznia 2019, 20:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hercia35 wrote:
    Dziewczyny jakie macie zdanie o embrioglue? Warto brac? Chodzi mi głównie o sytuację gdzie jest problem z zagniezdzaniem.
    a badałas KIRy?

    c5c9c0e3f3.png
  • Onia Autorytet
    Postów: 1510 601

    Wysłany: 3 stycznia 2019, 20:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate_______ wrote:
    Zgłaszam się i ja! @ przyszła w końcu w terminie po tych wszystkich przejściach... Jestem na estrofemie budujemy endo.. :) wyniki i wizyta 10 stycznia jeśli będzie dobrze i będzie co transferowac to 16 stycznia kolejny sądny dzień.. proszę o kciuki bo mnie dopada panika :P

    Kciuki zaciśniete :)

    Kate_______ lubi tę wiadomość

    c5c9c0e3f3.png
  • Onia Autorytet
    Postów: 1510 601

    Wysłany: 3 stycznia 2019, 20:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie TSH za wysokie . Transfer ostatcznie odwołany :(:(:(:(

    c5c9c0e3f3.png
  • asienka30 Autorytet
    Postów: 1239 1277

    Wysłany: 3 stycznia 2019, 20:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onia, lekarz Ci odpisał? Jak z tym Twoim tsh?

    8jhd5h3.png
    KIR AA, PCO, PAI-1, MTHFR, ANA1 dodatnie, obniżone parametry nasienia
    starania od 2015
    4 nieudane IUI
    operacja zpn - poprawa fragmentacji
    I podejście do IVF: 9 lipca punkcja (16 kumulusow, 8 komórek, 6 dojrzalych), 14 lipca - transfer 1 blastki :(
    3 mrozaczki...
    sierpień 2018 - scratching endometrium
    12 września - crio :(
    11 października - crio :(
    15 .02.2019 - start II procedury
    01.03.2019 - transfer 3-dniowego Kropka; 12 dpt - beta hcg 259,9; 14 dpt - beta hcg 912,4; 17 dpt - beta hcg 2719,0; 20 dpt - beta hcg 8518,0; 23 dpt - beta hcg 22385,0; mamy <3
  • asienka30 Autorytet
    Postów: 1239 1277

    Wysłany: 3 stycznia 2019, 20:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onia wrote:
    U mnie TSH za wysokie . Transfer ostatcznie odwołany :(:(:(:(
    :( To kiepsko :( trzymaj się. Wiem, ze łatwo mi mówić ale lepiej poczekać jeszcze miesiąc i wszystko wyregulowac, niż stracić zarodek.

    Paulcia28 lubi tę wiadomość

    8jhd5h3.png
    KIR AA, PCO, PAI-1, MTHFR, ANA1 dodatnie, obniżone parametry nasienia
    starania od 2015
    4 nieudane IUI
    operacja zpn - poprawa fragmentacji
    I podejście do IVF: 9 lipca punkcja (16 kumulusow, 8 komórek, 6 dojrzalych), 14 lipca - transfer 1 blastki :(
    3 mrozaczki...
    sierpień 2018 - scratching endometrium
    12 września - crio :(
    11 października - crio :(
    15 .02.2019 - start II procedury
    01.03.2019 - transfer 3-dniowego Kropka; 12 dpt - beta hcg 259,9; 14 dpt - beta hcg 912,4; 17 dpt - beta hcg 2719,0; 20 dpt - beta hcg 8518,0; 23 dpt - beta hcg 22385,0; mamy <3
  • Onia Autorytet
    Postów: 1510 601

    Wysłany: 3 stycznia 2019, 20:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    asienka30 wrote:
    :( To kiepsko :( trzymaj się. Wiem, ze łatwo mi mówić ale lepiej poczekać jeszcze miesiąc i wszystko wyregulowac, niż stracić zarodek.

    Bardzo mi przykro, ale tak jak mówisz stracić zarodek było by znacznie gorsze ehhh :(
    To teraz czekam na okres.... nie wiem kiedy przyjedzie .
    Ma któras z was wiedzę kiedy może przyjść @ Estrofem mam zmniejszyć do 2 , póżniej do 1 tabletki i przestać zażywać całkiem

    c5c9c0e3f3.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 3 stycznia 2019, 20:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2019, 09:17

  • Onia Autorytet
    Postów: 1510 601

    Wysłany: 3 stycznia 2019, 20:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnetyczna wrote:
    Jak wysokie masz to tsh? Chorujesz na tarczyce?
    listopad 2,5 brałam lek od tego czasu
    wczoraj zrobiłam badanie i wyszło 3,9, a dziś 2,9
    nie choruje na tarczyce. Chyba, że tak ale o tym nie wiem ....

    c5c9c0e3f3.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 3 stycznia 2019, 20:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny dzisiaj jest 7 dzień od podania zarodków. ale nic nie czuje żadnych dolegliwości boje że sie nie uda

  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11233

    Wysłany: 3 stycznia 2019, 20:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate_______ wrote:
    Zgłaszam się i ja! @ przyszła w końcu w terminie po tych wszystkich przejściach... Jestem na estrofemie budujemy endo.. :) wyniki i wizyta 10 stycznia jeśli będzie dobrze i będzie co transferowac to 16 stycznia kolejny sądny dzień.. proszę o kciuki bo mnie dopada panika :P
    Kciuki zaciśnięte!!! ✊✊✊

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11233

    Wysłany: 3 stycznia 2019, 20:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onia wrote:
    U mnie TSH za wysokie . Transfer ostatcznie odwołany :(:(:(:(
    :( Szkoda. Z drugiej jednak strony jeśli zarodkek miałyby się nie zagnieździć przez ten progesteron to lepiej przesunąć transfer

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Ana ana Autorytet
    Postów: 545 295

    Wysłany: 3 stycznia 2019, 20:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    joe anna wrote:
    cześć dziewczyny dzisiaj jest 7 dzień od podania zarodków. ale nic nie czuje żadnych dolegliwości boje że sie nie uda
    Trzymam kciuki żeby się udało.

    starania od 06.2015
    hsg - lewy jajowód niedrożny, histeroskopia ok, czynnik męski ok
    CLO (10 cykli)
    IUI 03.09.2018 :(
    IVF I 10.2018 - 2 zarodki 8A CB :(
    IVF II 02.2019 - 2 kruszynki ze mną, beta 22.02 - 4,9
    ❄❄
  • asienka30 Autorytet
    Postów: 1239 1277

    Wysłany: 3 stycznia 2019, 21:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    joe anna wrote:
    cześć dziewczyny dzisiaj jest 7 dzień od podania zarodków. ale nic nie czuje żadnych dolegliwości boje że sie nie uda
    Brak dolegliwości to też dobry "objaw" ;) staraj się nie stresować i czekaj grzecznie :) kiedy testujesz?

    Paulcia28 lubi tę wiadomość

    8jhd5h3.png
    KIR AA, PCO, PAI-1, MTHFR, ANA1 dodatnie, obniżone parametry nasienia
    starania od 2015
    4 nieudane IUI
    operacja zpn - poprawa fragmentacji
    I podejście do IVF: 9 lipca punkcja (16 kumulusow, 8 komórek, 6 dojrzalych), 14 lipca - transfer 1 blastki :(
    3 mrozaczki...
    sierpień 2018 - scratching endometrium
    12 września - crio :(
    11 października - crio :(
    15 .02.2019 - start II procedury
    01.03.2019 - transfer 3-dniowego Kropka; 12 dpt - beta hcg 259,9; 14 dpt - beta hcg 912,4; 17 dpt - beta hcg 2719,0; 20 dpt - beta hcg 8518,0; 23 dpt - beta hcg 22385,0; mamy <3
  • Onia Autorytet
    Postów: 1510 601

    Wysłany: 3 stycznia 2019, 21:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    joe anna wrote:
    cześć dziewczyny dzisiaj jest 7 dzień od podania zarodków. ale nic nie czuje żadnych dolegliwości boje że sie nie uda

    to nic nie znaczy.
    Kiedy test?

    joe anna lubi tę wiadomość

    c5c9c0e3f3.png
  • Paulcia28 Autorytet
    Postów: 5527 4506

    Wysłany: 3 stycznia 2019, 21:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    joe anna wrote:
    cześć dziewczyny dzisiaj jest 7 dzień od podania zarodków. ale nic nie czuje żadnych dolegliwości boje że sie nie uda
    Brak dolegliwości to nie znaczy że się nie udało, bądź dobrej myśli,a my trzymamy mocno kciuki i czekamy na pierwszą pozytywną betę w 2019 :-)
    Tylko nie rób testu sikanca bo to oszust :-P betę zrób i będzie wiadomo,
    Kiedy testujesz? Ilo dniowe miałaś zarodki transferowane?

    Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

    -12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
  • Kosanka Autorytet
    Postów: 2013 2267

    Wysłany: 3 stycznia 2019, 22:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudownego 2019 roku, Dziewczyny! :)

    Ja dziś mam kryzys. Poszłam wycenić badania immunologiczne. Wyjdzie ponad 4000. I zwątpiłam. Nie liczyłam, ile już wydaliśmy, bo po co. Pewnie było tego dużo, dużo więcej niż te 4000. Tylko ja już chyba w to wszystko nie wierzę.
    Czytałam trochę na forum o tych badaniach i mam wrażenie, że to kolejne chybił-trafił. Czy mi się wydaje, czy u większości par to niewiele daje?
    Dziś już w pewnym momencie pomyślałam, że chyba wolałabym za tą całą kasę skoczyć na Dominikanę... Powiedziałam to na głos przy "Panu i władcy świata mego". Wyszłam na sukiszcze. :(

    41 lat
    - 2 x IUI :(
    - 1 procedura - 1 zarodek: 3 doba, 8AA :(
    - Badania immunologiczne - totalnie rozchwiane cytokiny - encorton
    - Mutacje MTHFR a1298c, PAI 1 - włączone heparyna i acard
    - 2 procedura - 2 zarodki: dwudniowe 4AB :(
    - Szczepienia limfocytami męża w Łodzi
    - 3 procedura - 1 zarodek, blastuś 5AB
    7 dpt 57 😍
    9 dpt 157,7
    12 dpt - 485,9
    15 dpt - 1764
    19 dpt - 7256 😁
    25 dpt - 💖 😍

    1usa20mmkjfnof95.png
‹‹ 4 5 6 7 8 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego