Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro 2019 , walczymy dalej!!!
Odpowiedz

In vitro 2019 , walczymy dalej!!!

Oceń ten wątek:
  • e_mil_ka Autorytet
    Postów: 4729 2925

    Wysłany: 2 stycznia 2019, 17:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w Nowym Roku. Mimo ze ja ma przymusowo zawieszone starania to wpadam Wam życzyć by ten rok przyniósl Wam upragnione ciąże. Trzymam kciuki za wszystkie staraczki. Mam nadzieje ze i ja moze pod koniec 2019 roku wroce do starań.

    tolerancyjna, Paulcia28 lubią tę wiadomość

    Emilka
    22.09.2016 r. - punkcja, hiperka, transfer przełożony- 5 *
    grudzień 2016- crio 2 BB :( cb
    19.02.17 - crio 3BB :( cb
    04.05.17 - crio 3BB :( cb
    27.07.17 - histeroskopia
    MTHFR, antygen tocznia, p. przeciwkardiolipinowe, ANA - ujemne,
    09.09.17 - crio 2BB :(
    24.05.18 - crio 3BB :(
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 6739 9014

    Wysłany: 2 stycznia 2019, 17:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    bazylkove wrote:
    To będzie drugi transfer i nasze ostatnie mrozaczki. Mam nadzieje ze tym razem się uda :)

    Póki co umieram przez Encorton, strasznie zle się po nim czuje. Któraś z Was brała przed transferem?

    To i tak dużo zarodków miałaś! Trzymam kciuki żeby tym razem się udało :)
    Ja przed transferem brałam medrol, ale teraz jestem na Encortonie już 4 cykl. Jakie masz dawki? Ja nie odczuwam żadnych skutków ubocznych na razie.

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • bazylkove Autorytet
    Postów: 2054 3416

    Wysłany: 2 stycznia 2019, 17:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Ja przed transferem brałam medrol, ale teraz jestem na Encortonie już 4 cykl. Jakie masz dawki? Ja nie odczuwam żadnych skutków ubocznych na razie.

    Biorę 2x5 mg poproszę doktora o zmianę na inny lek. Strasznie mnie mdli i mam jadłowstręt do wszystkiego :/ na innym wątku dziewczyna poradziła mi jeść kiwi i póki co to pomaga. Zobaczymy jak długo dam radę ;)

    7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko! <3
    1x HSG, 2x HSC,
    M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok
  • Hercia35 Autorytet
    Postów: 1310 787

    Wysłany: 2 stycznia 2019, 17:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja dołączam do Waszego grona :) Podchodze pierwszy raz do ivf, w Krakowie. Jestem w trakcie stymulacji. Dzis mialam pierwsze podglądanie i jest 9 pęcherzyków, ale sa jeszcze male. Wiec stymuluje sie dalej :)
    Pozdrawiam serdecznie i trzymam kciuki za nas WSZYSTKIE!

    Alstro38, MonikA_89!, Paulcia28, Alicja38, tolerancyjna lubią tę wiadomość

    2010 Syn :)
    Endometrioza, AMH 0,90
    3 IUI :(
    Artvimed Kraków
    23.11.2018 start in vitro (długi protokół)
    09.01.2019 punkcja (9 pęcherzyków, 7 komórek, 3 dojrzale, 1 zaplodniona)
    12.01.2019 ❄
    08.04.2019 transfer 3 dniowej ❄ nieudany
    05.2019 start II in vitro (Macierzyństwo Kraków, dr Przybycień)
    13.06.2019 punkcja (4 pobrane komórki, 3 dojrzałe, 3 zapłodnione)
    18.06.2019 ❄❄❄ 5 dniowe blastki (5.1.1; 5.1.1; 3.2.2)
    08.09.2019 transfer blastki 5.1.1
    Beta:
    8 dpt 110,80
    10 dpt 260,50
    12 dpt 491,40
    15 dpt 1808,00
    25 dpt (6+2) bije ❤
    30.04.2020 Inga- nasz mały CUD przyszedł na świat ❤
  • Onia Autorytet
    Postów: 1487 593

    Wysłany: 2 stycznia 2019, 17:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny potrzebuje porady i głosów rozsądku.
    Dostałam wyniki badań, estradiol, progesteron.... wiadomo przed tranferem, ale zrobiłam też TSH- bo miałam grubo ponad 2 i dr przepisała mi lek, który zażywam od jakiegoś miesiąca.... i co sięokazało dzieijszy wynik 3,7... masakra :( czy przy takim wyniku transfer ma sens ? no i o co chodzi z tymi tabletkami, że nic nie pomogły. Nigdy nie miałam tak wysokiego TSH

    c5c9c0e3f3.png
  • inka2707 Autorytet
    Postów: 1059 971

    Wysłany: 2 stycznia 2019, 18:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiula0630 wrote:
    Witam Was i ja, od ponad 4 lat śledzę Wasze forum i po tym czasie wielu prób, rozczarowań, zabiegów i leczenia przyszedł czas na IVF. Czy któraś z Was podchodzi może w Vitrolive w Szczecinie? Z góry dziękuję za przyjęcie mnie do waszego grona i ściskam cieplutko! ❤️

    Hej, ja podchodziłam w szczecińskim Vitrolive :) możesz zerknąć na wątek Klinika Vitrolive Szczecin. Powodzenia ;)

    Rocznik 83, starania od początku 2016 r., AMH 6,07
    2.05 - crio ,8 dpt 128,8;12 dpt 918,8 zostały 3 mrozaczki
    1usadf9hr9wk5u3g.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 stycznia 2019, 19:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onia wrote:
    Dziewczyny potrzebuje porady i głosów rozsądku.
    Dostałam wyniki badań, estradiol, progesteron.... wiadomo przed tranferem, ale zrobiłam też TSH- bo miałam grubo ponad 2 i dr przepisała mi lek, który zażywam od jakiegoś miesiąca.... i co sięokazało dzieijszy wynik 3,7... masakra :( czy przy takim wyniku transfer ma sens ? no i o co chodzi z tymi tabletkami, że nic nie pomogły. Nigdy nie miałam tak wysokiego TSH


    Onia a bierzesz coś na tarczyce? Ja bym pewnie minimalnie zwiększyła eutyrox albo szukała na już endokrynologa jeśli nic nie bierzesz. A kiedy planowo transfer?

  • asienka30 Autorytet
    Postów: 1199 1241

    Wysłany: 2 stycznia 2019, 19:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onia wrote:
    Dziewczyny potrzebuje porady i głosów rozsądku.
    Dostałam wyniki badań, estradiol, progesteron.... wiadomo przed tranferem, ale zrobiłam też TSH- bo miałam grubo ponad 2 i dr przepisała mi lek, który zażywam od jakiegoś miesiąca.... i co sięokazało dzieijszy wynik 3,7... masakra :( czy przy takim wyniku transfer ma sens ? no i o co chodzi z tymi tabletkami, że nic nie pomogły. Nigdy nie miałam tak wysokiego TSH
    No wysokie to tsh i bardzo dziwne ze skończyło mimo lekow. A wyslalas wynik do swojego lekarza? Może jeszcze zdążysz zwiększyć dawki leków i zbić je do transferu?

    yy12gx5.png
    KIR AA, PCO, PAI-1, MTHFR, ANA1 dodatnie, obniżone parametry nasienia
    starania od 2015
    4 nieudane IUI
    operacja zpn - poprawa fragmentacji
    I podejście do IVF: 9 lipca punkcja (16 kumulusow, 8 komórek, 6 dojrzalych), 14 lipca - transfer 1 blastki :(
    3 mrozaczki...
    sierpień 2018 - scratching endometrium
    12 września - crio :(
    11 października - crio :(
    15 .02.2019 - start II procedury
    01.03.2019 - transfer 3-dniowego Kropka; 12 dpt - beta hcg 259,9; 14 dpt - beta hcg 912,4; 17 dpt - beta hcg 2719,0; 20 dpt - beta hcg 8518,0; 23 dpt - beta hcg 22385,0; mamy <3
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 6739 9014

    Wysłany: 2 stycznia 2019, 19:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    bazylkove wrote:
    Biorę 2x5 mg poproszę doktora o zmianę na inny lek. Strasznie mnie mdli i mam jadłowstręt do wszystkiego :/ na innym wątku dziewczyna poradziła mi jeść kiwi i póki co to pomaga. Zobaczymy jak długo dam radę ;)
    Ja teraz biorę 5-10-15mg w zależności od fazy cyklu. Myślisz, że te objawy są przez steryd? Nie bierzesz przypadkiem innych leków, z którymi mógłby jakoś wchodzić w reakcję? Może bierz go po posiłku?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2019, 19:22

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • bazylkove Autorytet
    Postów: 2054 3416

    Wysłany: 2 stycznia 2019, 19:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Ja teraz biorę 5-10-15mg w zależności od fazy cyklu. Myślisz, że te objawy są przez steryd? Nie bierzesz przypadkiem innych leków, z którymi mógłby jakoś wchodzić w reakcję? Może bierz go po posiłku?

    Biorę po śniadaniu i po obiedzie. A z leków mam praktycznie ten sam zestaw: Estrofem, Dostinex, Metformax i Euthyrox. Może z czymś to nie pasi, zapytam w sobotę na kolejnej wizycie.

    7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko! <3
    1x HSG, 2x HSC,
    M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok
  • Onia Autorytet
    Postów: 1487 593

    Wysłany: 2 stycznia 2019, 20:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate_______ wrote:
    Onia a bierzesz coś na tarczyce? Ja bym pewnie minimalnie zwiększyła eutyrox albo szukała na już endokrynologa jeśli nic nie bierzesz. A kiedy planowo transfer?

    biore Eutyrox , który dr mi przepisała z miesiąc temu. Dlatego nie kumam skąd ten wzrost (???) Transfer na przyszły tydzień jest planowany. chyba zaczne wyć zaraz

    c5c9c0e3f3.png
  • Onia Autorytet
    Postów: 1487 593

    Wysłany: 2 stycznia 2019, 20:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    asienka30 wrote:
    No wysokie to tsh i bardzo dziwne ze skończyło mimo lekow. A wyslalas wynik do swojego lekarza? Może jeszcze zdążysz zwiększyć dawki leków i zbić je do transferu?

    Wysłałam wyniki. Napisała, że za wysokie i zapytała jakie było poprzednio. Odpisałam i czekam na jej odpowiedź. Załamka :(

    c5c9c0e3f3.png
  • [email protected] 35 Przyjaciółka
    Postów: 125 47

    Wysłany: 2 stycznia 2019, 21:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Pewnie że możesz :-) witaj :-)

    Ja mam 9 stycznia wizytę i może z końcem stycznia zacznę stymulacje nr 3 ,ile macie sniezynek jeśli mogę zapytac,jaki powód że in vitro robicie jesli mogę zapytać? U nas azoospermia i słabe i malusio plemników.
    Trafiliśmy do kliniki że słabymi wynikami męża. Styczeń 2018 pierwsza stymulacja, dziewięć komórek, na sześć zaplodnionych cztery zarodki, trzy transfery i jedna ciąża biochemiczna. Listopad druga procedura i czternaście komórek, na sześć zaplodnionych znowu cztery zarodki. Świeży transfer i dalej nic. Zostało nam trzy zarodki i dziesięć zamrozonych komórek.

    Po każdej negatywnej becie mam dzień zalamki ale jak tylko przychodzi @ ja odrazu już zaczynam działać i planować i chyba to jakoś dalej mi siłę do dalszej walki:)

    Nikodem 💕
    nzjd3e3k7nzy4ecl.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 stycznia 2019, 22:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2019, 09:17

    Paulcia28, Hercia35, Alicja38, tolerancyjna lubią tę wiadomość

  • Paulcia28 Autorytet
    Postów: 5207 4190

    Wysłany: 2 stycznia 2019, 22:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trafiliśmy do kliniki że słabymi wynikami męża. Styczeń 2018 pierwsza stymulacja, dziewięć komórek, na sześć zaplodnionych cztery zarodki, trzy transfery i jedna ciąża biochemiczna. Listopad druga procedura i czternaście komórek, na sześć zaplodnionych znowu cztery zarodki. Świeży transfer i dalej nic. Zostało nam trzy zarodki i dziesięć zamrozonych komórek.

    Po każdej negatywnej becie mam dzień zalamki ale jak tylko przychodzi @ ja odrazu już zaczynam działać i planować i chyba to jakoś dalej mi siłę do dalszej walki:)
    Ja miałam pierwszą stymulacje w styczniu rok temu, 18 komórek i 4 zarodki, dwa transfery w tym drugi udany na 12 tyg...
    We wrześniu stymulacja nr 2 i na 10 komórek 1 zarodek, transfer nieudany. Mąż miał w listopadzie druga i ostatnia biopsie jąder i mamy dwie słomki nasienia Ale plemników co kot naplakal,mam nadzieję że uzyskamy chociaż jeden zarodek...Ja potrzebowałam trochę odpoczynku bo po lyzeczkowaniu cykle mi się wydluzyly i spieprzyly, ale mam nadzieję że 9 stycznia dostanę zielone światło, widzę że też już przeszlas tak jak wiekszosc z nas , trzymam kciuki za powodzenie i życzę dużo siły

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2019, 22:22

    Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

    12/19 naturalny cud- cb

    Aniołki (8*)2015 (12*)2018

    Amh 2,74

    Tsh 0.69 biorę L-Thyroxin
    25 mg

    Zespół Ashermana
    Usunięty polip
  • Paulcia28 Autorytet
    Postów: 5207 4190

    Wysłany: 2 stycznia 2019, 22:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnetyczna wrote:
    Cześć Dziewczyny. To i ja dołączę. W lutym albo marcu planujemy start IVF. Dwie IUI nieudane za nami.
    Polubiłam za dołączenie :-)
    W razie pytań czy gdybyś chciała się wyzalic to jesteśmy tutaj :-)

    Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

    12/19 naturalny cud- cb

    Aniołki (8*)2015 (12*)2018

    Amh 2,74

    Tsh 0.69 biorę L-Thyroxin
    25 mg

    Zespół Ashermana
    Usunięty polip
  • Alicja38 Autorytet
    Postów: 934 1784

    Wysłany: 2 stycznia 2019, 22:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Witamy witamy
    Pewnie że przyjmiemy :-) rozgosc się
    Podchodzisz po raz pierwszy czy kolejny?
    Paulcia28 wrote:
    Witamy witamy
    Pewnie że przyjmiemy :-) rozgosc się
    Podchodzisz po raz pierwszy czy kolejny?
    Dziękuję za ciepłe przyjęcie :-) To moje pierwsze podejście do in vitro. Jestem wiekowa, mam 38 lat, przebyta operacja mięśniaka macicy 2 lata temu. W październiku ciąża pozamaciczna jajowodowa. W połowie stycznia zaczynam stymulację, czekam na c.d wyników. Moje amh - 2.6. Pozdrawiam i życzę wszystkim dziewczynom upragnionych ciąż!

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2019, 22:33

    MonikA_89! lubi tę wiadomość

    10/2018- ciąża pozamaciczna
    01/2019 - punkcja , mamy 9 , trzydniowych❄️
    28/03/2019 - 1 transfer 2x❄️❄️ cb... beta 10 dpt 47😣
    02/05/2019 - 2 transfer 1x❄️beta 12 dpt <1.2 😣
    22/06/2019 - 3 transfer 2x❄️❄️beta 9 dpt <1.2😣
    24/07/2019 - 4 transfer 2x ❄️❄️beta 12dpt 4.2 😣
    24/08/2019 - 5 transfer 1x❄️ 😣
    01/2020 naturalny cud ❤️ beta 11/01- 71, 13/01-197, 15/01-483, 20/01-2623, 22/01-6583...04/02 jest❤️9tydz KONIEC💔
  • Paulcia28 Autorytet
    Postów: 5207 4190

    Wysłany: 2 stycznia 2019, 22:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja38 wrote:
    Dziękuję za ciepłe przyjęcie :-) To moje pierwsze podejście do in vitro. Jestem wiekowa, mam 38 lat, przebyta operacja mięśniaka macicy 2 lata temu. W październiku ciąża pozamaciczna jajowodowa. W połowie stycznia zaczynam stymulację, czekam na c.d wyników. Moje amh - 2.6. Pozdrawiam i życzę wszystkim dziewczynom upragnionych ciąż!
    Aj tam wiekowa :-P młoda dojrzała kobieta :-)
    No to widzę że też po przejściach :-(
    Mam nadzieję że wszystko przejdziesz bezkomplikacyjnie , a jakim protokołem idziesz,jakie leki do stymulacji? Mnie doktorek zawsze Puregonem faszeruje bo dobrze na niego działam Ale może coś innego wymyśli,zobaczymy za tydzień

    Alicja38 lubi tę wiadomość

    Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

    12/19 naturalny cud- cb

    Aniołki (8*)2015 (12*)2018

    Amh 2,74

    Tsh 0.69 biorę L-Thyroxin
    25 mg

    Zespół Ashermana
    Usunięty polip
  • Paulcia28 Autorytet
    Postów: 5207 4190

    Wysłany: 2 stycznia 2019, 22:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hercia35 wrote:
    To i ja dołączam do Waszego grona :) Podchodze pierwszy raz do ivf, w Krakowie. Jestem w trakcie stymulacji. Dzis mialam pierwsze podglądanie i jest 9 pęcherzyków, ale sa jeszcze male. Wiec stymuluje sie dalej :)
    Pozdrawiam serdecznie i trzymam kciuki za nas WSZYSTKIE!
    Hej hej9 pęcherzykow to ładny wynik i nie martw się lada chwila urosną :-) a jakimi lekami się stymulujesz? Trzymam kciuki za dorodne komórki i później za silne zarodki

    Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

    12/19 naturalny cud- cb

    Aniołki (8*)2015 (12*)2018

    Amh 2,74

    Tsh 0.69 biorę L-Thyroxin
    25 mg

    Zespół Ashermana
    Usunięty polip
  • Alicja38 Autorytet
    Postów: 934 1784

    Wysłany: 2 stycznia 2019, 22:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Aj tam wiekowa :-P młoda dojrzała kobieta :-)
    No to widzę że też po przejściach :-(
    Mam nadzieję że wszystko przejdziesz bezkomplikacyjnie , a jakim protokołem idziesz,jakie leki do stymulacji? Mnie doktorek zawsze Puregonem faszeruje bo dobrze na niego działam Ale może coś innego wymyśli,zobaczymy za tydzień
    Kochana, plan jest taki, że krótkim protokołem . Wyniki hormonow są ok, tylko prolaktyna 41, ale nie dostałam żadnych leków ... Czekam na pierwszy dzień cyklu i wtedy się dowiem o lekach, będę informowała . Póki co nie mogę się odnaleźć na tym forum bo co chwilę mi skraca wiadomości... Dajcie mi trochę czasu :-) Tak, po przejściach jak Wy wszystkie ... Ściskam serdecznie!

    10/2018- ciąża pozamaciczna
    01/2019 - punkcja , mamy 9 , trzydniowych❄️
    28/03/2019 - 1 transfer 2x❄️❄️ cb... beta 10 dpt 47😣
    02/05/2019 - 2 transfer 1x❄️beta 12 dpt <1.2 😣
    22/06/2019 - 3 transfer 2x❄️❄️beta 9 dpt <1.2😣
    24/07/2019 - 4 transfer 2x ❄️❄️beta 12dpt 4.2 😣
    24/08/2019 - 5 transfer 1x❄️ 😣
    01/2020 naturalny cud ❤️ beta 11/01- 71, 13/01-197, 15/01-483, 20/01-2623, 22/01-6583...04/02 jest❤️9tydz KONIEC💔
‹‹ 2 3 4 5 6 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego

Projekt OvuFriend: "Opracowanie nowych w skali światowej rozwiązań w obszarze uczenia maszynowego wspierających w planowaniu rodziny i pokonywaniu problemu niepłodności" współfinansowany przez Narodowe Centrum Badań i Rozwoju w ramach programu Inteligentny Rozwój 2014-2020.