Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro 2019 , walczymy dalej!!!
Odpowiedz

In vitro 2019 , walczymy dalej!!!

Oceń ten wątek:
  • Onia Autorytet
    Postów: 1491 594

    Wysłany: 1 stycznia 2019, 10:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Berbeć, widzę że zabawa naprawdę udana skoro dopiero się kładziesz :)

    Ja stwierdziłam, że strajkuję i nie świętuję, bo nie mam czego. Cieszę się, że 2018 rok wreszcie się skończył, bo przyniósł zbyt wiele cierpienia i utraconych nadziei. Wczoraj z mężem zrobiliśmy sobie wieczór filmowy. Piliśmy czerwone winko zagryzając deską serów i wędlin, a po północy poszłam spać (jak tylko przestali walić petardami) :P

    Też byliśmy w domu ( chyba pierwszy raz) .... filmy, mąż, pies do przytulania , a o 1:00 lulu. Mam nadzieję że w przyszłym roku będzie podobnie, ale w powiekszonym składzie :)

    Paulcia28, MonikA_89!, Bajka_88, Alstro38, tolerancyjna lubią tę wiadomość

    c5c9c0e3f3.png
  • Paulcia28 Autorytet
    Postów: 5207 4190

    Wysłany: 1 stycznia 2019, 10:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Berbeć, widzę że zabawa naprawdę udana skoro dopiero się kładziesz :)

    Ja stwierdziłam, że strajkuję i nie świętuję, bo nie mam czego. Cieszę się, że 2018 rok wreszcie się skończył, bo przyniósł zbyt wiele cierpienia i utraconych nadziei. Wczoraj z mężem zrobiliśmy sobie wieczór filmowy. Piliśmy czerwone winko zagryzając deską serów i wędlin, a po północy poszłam spać (jak tylko przestali walić petardami) :P
    Polubiłam za fajnie spędzony czas , mnie wzięło wczoraj na sentymenty i krótko przed północą o mało co się nie poryczalam, 2018 kosztował mnie dużo siły ale dużo nauczył.
    My od wieczora graliśmy z mężem online do 3 w nocy, w międzyczasie smazac mięsko na Raclette grill,nic szczególnego ale potrzebowaliśmy pobyć tylko ze sobą, cieszę się że mamy już 2019, nie wiem co ten rok przyniesie ale korona już na głowie i czekam by wystartować ,jeszcze 8 dni i wizyta :-)

    MonikA_89!, tolerancyjna lubią tę wiadomość

    Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

    12/19 naturalny cud- cb

    Aniołki (8*)2015 (12*)2018

    Amh 2,74

    Tsh 0.69 biorę L-Thyroxin
    25 mg

    Zespół Ashermana
    Usunięty polip
  • NieTakaNowa Koleżanka
    Postów: 47 28

    Wysłany: 1 stycznia 2019, 11:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Mam sporo leków które zostały mi po ivf, poniżej lista.
    Jeśli któraś z Was by chciała to zapraszam na priv :)

    Puregon 600j.m. ważn. 04/2020 (nieodpakowany, przechowywany w lodówce)

    Igły do PuregonPen - 21 opakowań

    Orgalutran 0,25mg/0,5ml ważn. 04/2020 - 1 zastrzyk

    Clexane 60mg ważn. 06/2020 - 1 opakowanie
    11/2019 - 5 zastrzyków

    Clexane 80mg ważn. 04/2019 - 1 opakowanie
    02/2021 - 2 zastrzyki

    Lutinus 100mg ważn. 11/2019 - 1 opakowanie (21szt)
    11/2019 - 18 sztuk

    Prolutex 25mg ważn. 04/2020 - 6 zastrzyków

    Duphaston 10mg ważn. 06/2020 - 1 opakowanie
    11/2020 - 1 opakowanie
    04/2021 - 18 tabletek

    Encorton 5mg ważn. 04/2019 - 38 tabletek
    11/2020 - 77 tabletek

    Estrofem 2mg ważn. 01/2021 - 24 tabletki
    07/2020 - 3 tabletki

    Divigel 0,1% ważn. 10/2020 - 24 sztuki

    Luteina 50mg ważn. 60/2019 - 25 tabletek

    Medargin ważn. 03/2020 - 1/2 puszki

    Ubiquinol 50mg Swanson ważn. 09/2019 - 42 tabletki

    Metylocobalamin 2,5mg Swanson ważn. 09/2019 - 50 tabletek

    Folian 400uq Solgar ważn. 02/2021 - 27 tabletek

    B Komplex mse Dr Enzmann ważn. 09/2019 - 25 tabletek

    Wit B12 10uq Naturell ważn. 01/2020 - 80 tabletek

  • asienka30 Autorytet
    Postów: 1199 1241

    Wysłany: 1 stycznia 2019, 11:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczynki. Tez jestem już gotowa do dalszej walki. Moje biedne podsumowanie 2018: operacja żylaków M, 4 nieudane IUI, nieudane IVF (cztery zarodki, trzy transfery, beta za każdym razem zero...). Już niedługo stymulacja nr 2 i walka z immunologia. Oby ten rok był łaskawszy.

    Alstro38 lubi tę wiadomość

    yy12gx5.png
    KIR AA, PCO, PAI-1, MTHFR, ANA1 dodatnie, obniżone parametry nasienia
    starania od 2015
    4 nieudane IUI
    operacja zpn - poprawa fragmentacji
    I podejście do IVF: 9 lipca punkcja (16 kumulusow, 8 komórek, 6 dojrzalych), 14 lipca - transfer 1 blastki :(
    3 mrozaczki...
    sierpień 2018 - scratching endometrium
    12 września - crio :(
    11 października - crio :(
    15 .02.2019 - start II procedury
    01.03.2019 - transfer 3-dniowego Kropka; 12 dpt - beta hcg 259,9; 14 dpt - beta hcg 912,4; 17 dpt - beta hcg 2719,0; 20 dpt - beta hcg 8518,0; 23 dpt - beta hcg 22385,0; mamy <3
  • asienka30 Autorytet
    Postów: 1199 1241

    Wysłany: 1 stycznia 2019, 11:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    I cieszę się, ze tu do Was trafiłam, bo z Wami łatwiej przetrwac to co nas w życiu spotyka❤️❤️

    MonikA_89!, Paulcia28, Bruised, Alstro38, tolerancyjna lubią tę wiadomość

    yy12gx5.png
    KIR AA, PCO, PAI-1, MTHFR, ANA1 dodatnie, obniżone parametry nasienia
    starania od 2015
    4 nieudane IUI
    operacja zpn - poprawa fragmentacji
    I podejście do IVF: 9 lipca punkcja (16 kumulusow, 8 komórek, 6 dojrzalych), 14 lipca - transfer 1 blastki :(
    3 mrozaczki...
    sierpień 2018 - scratching endometrium
    12 września - crio :(
    11 października - crio :(
    15 .02.2019 - start II procedury
    01.03.2019 - transfer 3-dniowego Kropka; 12 dpt - beta hcg 259,9; 14 dpt - beta hcg 912,4; 17 dpt - beta hcg 2719,0; 20 dpt - beta hcg 8518,0; 23 dpt - beta hcg 22385,0; mamy <3
  • japonka Autorytet
    Postów: 2234 2280

    Wysłany: 1 stycznia 2019, 12:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Trzymam kciuki, ale aż tyle trwa stymulacja u Ciebie??? Dla mnie 12 dni to było już przesada,współczuję ale trzymam kciuki za super efekty
    Długi protokół... Najpierw 14-18 dni na lekach wyciszających przysadkę, jeszcze przed tym 20 dni antykoncepcji i teraz 12 dni stymulacji i mam nadzieję, że koniec. Nie chcę już nigdy powtarzać tego długiego, bo czuję się źle, na samym Gonapeptylu jakbym miała grypę, od stymulacji mam problemy z brzuchem i psychicznie już też zmęczona.

    a5526252e0.png

    38 lat | 5,5 r starań, 1 strata 5.2017 (Adaś,LBWC,16t)| JA: MTHFR 677T homo, IO, NK 20%, INF ⬆️, KIR Bx, AMH 1,3; ON: 4%, fDNA 32% | 3x IUI, 3 x ICSI (6 transferów, 8 zarodków, 4*)
  • Paulcia28 Autorytet
    Postów: 5207 4190

    Wysłany: 1 stycznia 2019, 12:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    japonka wrote:
    Długi protokół... Najpierw 14-18 dni na lekach wyciszających przysadkę, jeszcze przed tym 20 dni antykoncepcji i teraz 12 dni stymulacji i mam nadzieję, że koniec. Nie chcę już nigdy powtarzać tego długiego, bo czuję się źle, na samym Gonapeptylu jakbym miała grypę, od stymulacji mam problemy z brzuchem i psychicznie już też zmęczona.
    Ja długi protokół wspominam dobrze,lepiej niż krótki ale komplikacje były gorsze,hiperka i zapalenie otrzewnej :-( nie wiem co lekarz ma w planach Ale ja mam też pomysł... Zobaczymy za 8 dni a Ty dzielna kobieto walcz,niech moc będzie z Tobą

    Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

    12/19 naturalny cud- cb

    Aniołki (8*)2015 (12*)2018

    Amh 2,74

    Tsh 0.69 biorę L-Thyroxin
    25 mg

    Zespół Ashermana
    Usunięty polip
  • Gaja88 Autorytet
    Postów: 844 1011

    Wysłany: 1 stycznia 2019, 13:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja z nadzieją, że ten rok będzie nasz!! :)

    Paulcia28, MonikA_89!, Alstro38, tolerancyjna lubią tę wiadomość

    uwo9krnt2dhf5q93.png
    starania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
    2018-2019 - 2 IUI, 3 procedury, 3 transfery- :( :( :( laparoskopia i histeroskopia
    zmiana kliniki
    4 IMSI - 01.2020 r. - 7❄️ :)
    transfer - 5.05.2020 - blastka 5.1.1
    beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt <3
  • Bajka_88 Autorytet
    Postów: 2778 2230

    Wysłany: 1 stycznia 2019, 13:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane dziewczynki w Nowym Roku. Trochę późno się wstało. Sylwka spędziliśmy z mężem sam na sam. Posiedzieli trochę za długo przed Tv i mam takiego lenia że głowa mała. Zostałam obudzonaa tylko na śniadanko przygotowane przez lubego i spowrotem pod kołdrę. Nie opuszczamy wyrka dzisiaj;).
    Dziewczynki wy moje kochane życzę wam w nowym roku wszystkiego naj naj naj i spełnienia tego najważniejszego marzenia. Buziole.



    Kate chcemy zapłodnić jak najwięcej komórek. Niestety musimy przełożyć wizytę że stycznia na luty. Jak zawsze "coś" wypadnie.
    Monika będę męczyć doktorka żeby zapłodnił wszystkie. Pcos miałam stwierdzone na samym początku leczenia. Fakt w klinice nie dopatrzyli się niczego. Ale przez 8 miesięcy byłam na lekach na endometrioze , sztuczna menopauza" możliwe że się wchłonęły cysty.za kilka dni mam wizytę u gina , liczę na kontrolne USG.

    MonikA_89!, Paulcia28, tolerancyjna lubią tę wiadomość

    Bajka_88
    qb3cj44j0iv7jgvt.png

    Starania o juniora od 2014 r.
    04.2018 początek przygody z in vitro
    transfer 05.2018 ciąża biochemiczna :(
    transfer 06.2018 :(
    04.03.2019 Transfer dwóch trzydniowych kropków. 8dpt bhcg 75; 10dpt bhcg 236; 12 dpt bhcg 509,; 19dpt bhcg 7253, pęcherzyki w macicy; 26 dpt bhcg >10000; mamy dwa seruszka <3 <3. ; 28 dpt serduszka pięknie biją 😊
    31.10 - maluszki są z nami

    Cudzie trwaj...
  • Ewi28 Autorytet
    Postów: 3897 1510

    Wysłany: 1 stycznia 2019, 14:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem i ja :)

    Paulcia28, tolerancyjna lubią tę wiadomość

    l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Paulcia28 Autorytet
    Postów: 5207 4190

    Wysłany: 1 stycznia 2019, 14:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi28 wrote:
    Jestem i ja :)
    Bardzo się cieszę ❤
    Dzięki dziewczyny że jesteśmy dalej razem :-):-)

    Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

    12/19 naturalny cud- cb

    Aniołki (8*)2015 (12*)2018

    Amh 2,74

    Tsh 0.69 biorę L-Thyroxin
    25 mg

    Zespół Ashermana
    Usunięty polip
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 6768 9051

    Wysłany: 1 stycznia 2019, 14:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka, męcz tego swojego doktorka :) Wydaje mi się, że jeśli jest dobra wola lekarza, to w papierach można wpisać wszystko :P

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • tolerancyjna Autorytet
    Postów: 1716 1503

    Wysłany: 1 stycznia 2019, 15:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej! Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku :* oby był dla nas łaskawy ;)

    MonikA_89!, Paulcia28, Alstro38, Gaja88 lubią tę wiadomość

    30 lat; hiperprolaktynemia, niedoczynność, PCOS, plastyka macicy; AMH 3,03; kariotypy ok
    ON: Morfologia 2%, HBA i DFI prawidłowe
    3 x IUI :(
    06.18 - I PICSI, z 14 pobranych żadnej zapłodnionej komórki :(
    08.18 - II PICSI, z 15 pobranych żadnej zapłodnionej komórki :(
    03.19 - start III procedury,
    19.06.19 - IMSI + Fertile Chip, 21 pęcherzyków/10 komórek, w pierwszej dobie zero zapłodnień... I nagle cud! Transfer w 3 dobie zarodka 8a, beta 9 dtp 1,97; 10 dpt 1,34 :(
    08.06.20 - transfer AZ :(
  • Maenka Autorytet
    Postów: 1350 1623

    Wysłany: 1 stycznia 2019, 18:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)

    Jeśli można to dołączam również. Nie jako weteranka, a żółtodziób w tym temacie. Czekamy na telefon z kliniki, aby umówić się na wizytę startową. Nie mogę się doczekać. Obsweruję Was już od kilku dobrych miesięcy i naprawdę dzięki Wam dowiedziałam się wiele cennych informacji o procedurach, lekach itp. itd. To bardzo pomocna wiedza... Fajnie, że jesteście. Życzę pomyślności i wytrwałości na ten rok - musi być lepszy! Musi być nasz!

    Alstro38, MonikA_89!, Paulcia28, tolerancyjna lubią tę wiadomość

    👱‍♀️
    hiperprolaktynemia, niedoczynność tarczycy; AMH 6,7; PCO; MTHFR c.1286A>C (A1298C); choroba autoimmuno; białko S 75% i białko C 88% - ok; histero - ok; NKz krwi ok - 12.4%; homocysteina ok - 5.39; ANA+, ANA3 ok, milion przeciwciał ok; anemia - ukryty niedobór żelaza; PAI 4G/SG hetero.

    👨
    bardzo słabe parametry nasienia. przyczyna nieznana.

    ✨01.2019: FAMSI nr 1
    = ET + 3 ❄❄❄.
    23.02.2019: ET morulki (4 doba) - 😥
    07.05.2019: FET blastki - 😥
    27.06.2019: histeroskopia - wszystko ok + scratching
    21.08.2019: FET 2 blastek: 2.2.3 i 3.2.2 - cb 😥

    ✨09.12.2019: FAMSI nr 2
    = 2 ❄️❄️.
    20.12.2019: wizyta u doc. Paśnika, niska Interleukina10, reszta super - szczepienia limfo(?)
    01.2020: biopcja endo (nk i receptywność) - lekko podwyższone nk
    04.06.2020: FET 4.1.1 i 4.2.3: 6 dpt: 56🍀, 8 dpt: 189, 11 dpt: 560, 14 dpt 3300, 19 dpt: 20.000 jest 2mm wojownik, cudzie trwaj... 🥰 m
  • Alstro38 Ekspertka
    Postów: 217 160

    Wysłany: 1 stycznia 2019, 18:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Nowe dziewczyny, im więcej nas będzie będzie nam łatwiej to przejść, bo każda z nas ma inne doświadczenie.

    Paulcia28, tolerancyjna lubią tę wiadomość

  • morganaa Autorytet
    Postów: 1753 1025

    Wysłany: 1 stycznia 2019, 18:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny - wszystkiego dobrego w Nowym Roku, przede wszystkim udanych transferów i spokojnych ciąż, niech Wasze marzenia się spełnią :)

    mam nadzieję, że już niedługo spotkamy się wszystkie na fioletowej stronie mocy :) kciuki za Was wszystkie mocno zaciśnięte, jesteście mega silnymi babkami jak czytam teraz Wasze podsumowania - wierzę, że wygracie tą walkę, nie może być inaczej :) jestem z Wami :)

    Paulcia28, Alstro38, tolerancyjna, MonikA_89! lubią tę wiadomość

    mbnotr8.png
  • aga_ni Autorytet
    Postów: 2160 1616

    Wysłany: 1 stycznia 2019, 19:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, dołączam i ja. Wszystkiego dobrego (i niczego złego) życzę w tym 2019 sobie i Wam.

    My mamy wizytę 10 stycznia i mam nadzieje ze jakoś tak wystartujemy z trzecia procedura.

    Paulcia28, Alstro38, MonikA_89!, tolerancyjna lubią tę wiadomość

    23.10 urodził się Władek ❤️
    starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI :( ICSI 1 - 01.2018 :( ICSI 2 - 08.2018 :(
    IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer!
  • Onia Autorytet
    Postów: 1491 594

    Wysłany: 1 stycznia 2019, 20:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga_ni wrote:
    Witajcie, dołączam i ja. Wszystkiego dobrego (i niczego złego) życzę w tym 2019 sobie i Wam.

    My mamy wizytę 10 stycznia i mam nadzieje ze jakoś tak wystartujemy z trzecia procedura.

    Powodzenia w nowym roku. Oby same dobre wiadomości płyneły od lekarzy i zaczęło nam się układać tak jak już dawno powinno :D

    Paulcia28, Alstro38, MonikA_89! lubią tę wiadomość

    c5c9c0e3f3.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 stycznia 2019, 20:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja , wszystkiego najlepszego dla Was w nowym roku !
    My planujemy wystartować w styczniu jak dobrze pójdzie z pierwsza procedurą.

    Paulcia28, Alstro38, tolerancyjna, July lubią tę wiadomość

  • Aneczka2014 Przyjaciółka
    Postów: 258 44

    Wysłany: 1 stycznia 2019, 20:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. W takim razie i ja się witam jako żółtodziób. Jestem po 3 nieudanych IUI mieliśmy nie podchodzić do In Vitro ale spróbujemy. Badania wszystkie dobre poza prolaktyna na która biorę bromergon.Póki co zbieramy informacje i kasę.
    Wszystkim życzę szczęśliwego Nowego Roku

    Paulcia28, tolerancyjna, Alicja38 lubią tę wiadomość

1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Jak obliczyć dni płodne?

Czy starając się zajść w ciążę powinnaś wiedzieć kiedy występuje owulacja i kiedy są dni płodne? Czy nie wystarczy zadbać o to, żeby kochać się regularnie przez cały cykl i prędzej czy później i tak zajdziesz w ciążę? Nie zawsze. Każdego cyklu masz zaledwie 20% szans na zajście w ciążę, a pary z obniżoną płodnością mają ich dużo mniej. Warto wiedzieć jak obliczyć dni płodne i poznać wady i zalety każdej z metod.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego

Projekt OvuFriend: "Opracowanie nowych w skali światowej rozwiązań w obszarze uczenia maszynowego wspierających w planowaniu rodziny i pokonywaniu problemu niepłodności" współfinansowany przez Narodowe Centrum Badań i Rozwoju w ramach programu Inteligentny Rozwój 2014-2020.