X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro 2019 , walczymy dalej!!!
Odpowiedz

In vitro 2019 , walczymy dalej!!!

Oceń ten wątek:
  • Anettaa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj lece do apteki bo mam do odebrania witaminy (skonczyły sie ) a pozniej do sklepu po czerwone wino i orzechy brazylijskie hahahha- jak to moj maz stwierdził kazdy pretekst jest dobry ,żeby sie napić lampkę wina :D :D

iriiska lubi tę wiadomość

• Oranda Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zulka wrote:
    Oranda bardzo się cieszę, że maluszek ma się dobrze. Teraz jesteś na pewno spokojniejsza. Ja w poniedziałek zobaczę czy mój groszek się rozwija. A jak Twoje samopoczucie? Objawy ciążowe masz?
    Czuję się śpiąca i zmęczona. Z objawów ciążowych to były lekkie mdłości ale już prawie przeszły, no i piersi są czułe. To wszystko. W ciąży z Marcelem było podobnie. Aaa, Mam też chęć na owoce.
    Nie wiem czy jestem spokojniejsza. Dostałam l4 i na pewno będę spokojniej żyć teraz ale przecież wiadomo że się martwię. Ja to się może uspokoję w sierpniu :D Zobaczymy.

2011- cb,
    2012.09- poród, jest Marcel!,
    2015.07- cb,
    2017.03-poronienie zatrzymane 8tc/12tc
    2017.04 - badania - mthfr+, c677tt
    2017.10 -cp, laparoskopia oszczędzająca
    2018 - badania hormonalne, immunologiczne i inne w normie. Niestety jajowody do bani :/
    2019 - IVF - start 15.04, 26.04 - 13/15 komórek jest ok, 8 zapłodnionych - 3 zarodki do mrożenia
    25.05 - crio 4aa - 7dpt beta 53 - 10 dpt beta 270
  • Oranda Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patryka89 wrote:
    Oranda, dostałaś skierowanie na te wszystkie badania wirusowe, które trzeba zrobić do 10tc? Bo ja nie... I teraz zastanawiam się, czy robić je na własną rękę. Bo chyba te sprzed ciąży się nie liczą.
    Wiesz co ja je miałam zrobić przed tą wizytą wczorajszą. Więc mam już je.

2011- cb,
    2012.09- poród, jest Marcel!,
    2015.07- cb,
    2017.03-poronienie zatrzymane 8tc/12tc
    2017.04 - badania - mthfr+, c677tt
    2017.10 -cp, laparoskopia oszczędzająca
    2018 - badania hormonalne, immunologiczne i inne w normie. Niestety jajowody do bani :/
    2019 - IVF - start 15.04, 26.04 - 13/15 komórek jest ok, 8 zapłodnionych - 3 zarodki do mrożenia
    25.05 - crio 4aa - 7dpt beta 53 - 10 dpt beta 270
  • asienka30 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ani@ wrote:
    AGIKA88, jestem właśnie przed badaniami lekarskimi. Czy taka informacja, że ja np jestem w ciąży lub że ciąża jest z Ivf jest potrzebna lekarzowi? Pytam bo dzisiaj mam pierwszą wizytę i jak przeczytałam Twój post to zaczęłam sie zastanawiać.
    Ja nie miałam zamiaru nikomu o niczym nie mówić... Chyba, że oni pytają...
    Jejku Dziewczyny aż nie wierzę, ze od Was to czytam... oczywiście ze lekarzowi jest potrzebna informacja ze ciąża jest po ivf. To jest bardzo ważna informacja. Taka ciąża traktowana jest (przynajmniej do końca pierwszego trymestru) jako ciąża podwyższonego ryzyka. Potrzeba jest więcej wizyt, dokładniejsze badania i przede wszystkim dobre podejście lekarza prowadzącego.
    Ok, ja rozumiem ze nie chcecie mówić znajomym czy rodzinie o IVF ale w przypadku wizyt u lekarza jest to podstawowa informacja. Jeśli lekarz neguję sam sens i zasadność poddania się ivf to po co chodzić do takiego lekarza?? Będziecie się tam czuły dobrze i zaopiekowane?
    Ja tam poprosiłam lekarza żeby mi wpisał w kartę ciąży, ze jest to ciąża po ivf i każdego lekarza o tym informuje, aby mieć pewność ze odpowiednio się mną zajmie.

Edit: I nie napisałam tego żeby kogokolwiek urazić, tylko zebyscie Kochane pomyslaly czy warto ukrywać taka informacje przed lekarzem po tylu latach walki o ciaze? A później, tfu tfu, zastanawiać czy to nie był błąd jak coś złego się wydarzy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2019, 16:50

iriiska lubi tę wiadomość

8jhd5h3.png
    KIR AA, PCO, PAI-1, MTHFR, ANA1 dodatnie, obniżone parametry nasienia
    starania od 2015
    4 nieudane IUI
    operacja zpn - poprawa fragmentacji
    I podejście do IVF: 9 lipca punkcja (16 kumulusow, 8 komórek, 6 dojrzalych), 14 lipca - transfer 1 blastki :(
    3 mrozaczki...
    sierpień 2018 - scratching endometrium
    12 września - crio :(
    11 października - crio :(
    15 .02.2019 - start II procedury
    01.03.2019 - transfer 3-dniowego Kropka; 12 dpt - beta hcg 259,9; 14 dpt - beta hcg 912,4; 17 dpt - beta hcg 2719,0; 20 dpt - beta hcg 8518,0; 23 dpt - beta hcg 22385,0; mamy <3
  • Catlady Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amilka wrote:
    Hej po przerwie!
    Bylam tu z Wami od kwietnia jako mila. Po nieudanym 1 ivf i braku mrozaczkow zalamalam sie. Zapomnialam ze powinnam sie cieszyc ze ivf bylo darmo bo z badan klinicznych. Ktos nad nami jednak czuwa bo tym razem zadzwonil telefon z programu miejskiego- za poltora cyklu zaczynamy znowu:)
    Miesiac sie podnosilam, teraz chce dorobic troche badan. Przyszedl dzis moj wynik z test dna-mam nieprawidlowe:

mthfr a1298c homo i pai homo

Czy juz trzeba sie czolgac w strone cmentarza?;)a tak na serio,czy to mogla byc przyczyna problemow czy raczej niewielka przeszkoda?
    Tak dla upewnienia, czy dobrze zrozumialam: to oznacza metylofolian, metyl b6, najlepiej jeszcze choline, acard plus jak bedziemy podchodzic 2 raz to jakis neoparin czy cos podobnego tak?

Gratulacje dla Was, ktorym sie udalo:) brawa dla tych, ktorzy sie nie poddaja. Ja przeszlam zalamke, podziwiam Wasze twarde tylki:)
    Cześć Mila :) pamiętam Cię, chyba miałyśmy jakoś razem transfer w maju. Mi też się wtedy nie udało, też miałam chwilową załamkę. Dobrze że wróciłaś :)
    Jeśli chodzi o te mutacje, to ja też mam mthfr, i tak jak pisze iriiska - kwas foliowy metylowany, acard :)

Powodzenia!! Trzymam kciuki :)

Amilka lubi tę wiadomość

Baby H. <3
    202205061770.png

Baby T. <3
    202005301770.png

🙋🏻‍♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
    💁🏻‍♂️• Nekrospermia / brak ruchliwych plemników

07.05.2019 - punkcja: 16 komórek, 12 zapłodnionych, 4 zarodki
    12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
    05.06.2019 - FET odwołany (endo 6,6mm)
    14.08.2019 - FET 4.1.1 ☹️
    11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
    7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
    27dpt - mamy ❤️

11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
    5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
    28dpt - mamy ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2019, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Catlady dokladnie:) czytam Was juz gdzies od miesiaca (mozna czytac ale nie komentowac bez konta) ale po odebraniu wynikow dopiero postanowilam dac znac ze zyje;) no coz,trzeba dzialac dalej. Jestem wielka fanka wypowiedzi "w koncu sie uda, zalezy od twardosci tylka i zasobnosci portfela":)

Catlady lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2019, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asienka30 wrote:
    Jejku Dziewczyny aż nie wierzę, ze od Was to czytam... oczywiście ze lekarzowi jest potrzebna informacja ze ciąża jest po ivf. To jest bardzo ważna informacja. Taka ciąża traktowana jest (przynajmniej do końca pierwszego trymestru) jako ciąża podwyższonego ryzyka. Potrzeba jest więcej wizyt, dokładniejsze badania i przede wszystkim dobre podejście lekarza prowadzącego.
    Ok, ja rozumiem ze nie chcecie mówić znajomym czy rodzinie o IVF ale w przypadku wizyt u lekarza jest to podstawowa informacja. Jeśli lekarz neguję sam sens i zasadność poddania się ivf to po co chodzić do takiego lekarza?? Będziecie się tam czuły dobrze i zaopiekowane?
    Ja tam poprosiłam lekarza żeby mi wpisał w kartę ciąży, ze jest to ciąża po ivf i każdego lekarza o tym informuje, aby mieć pewność ze odpowiednio się mną zajmie.

Edit: I nie napisałam tego żeby kogokolwiek urazić, tylko zebyscie Kochane pomyslaly czy warto ukrywać taka informacje przed lekarzem po tylu latach walki o ciaze? A później, tfu tfu, zastanawiać czy to nie był błąd jak coś złego się wydarzy?
    To byl lekarz medycyny pracy.. To raczej nie jest jej sprawa jaką drogą idę by dotrzec do macierzynstwa. Nie mialam problemu z tym zeby jej o tym powiedziec, w koncu musialam przyznac ze biore leki i ze bylam usypiana co jakis czas. Specjalizacja jaka ta lekarka sie zajmuje, nie ma nic wspolnego z Ivf.

• asienka30 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agika88 wrote:
    To byl lekarz medycyny pracy.. To raczej nie jest jej sprawa jaką drogą idę by dotrzec do macierzynstwa. Nie mialam problemu z tym zeby jej o tym powiedziec, w koncu musialam przyznac ze biore leki i ze bylam usypiana co jakis czas. Specjalizacja jaka ta lekarka sie zajmuje, nie ma nic wspolnego z Ivf.
    Agika ta lekarka z która miałaś do czynienia to w ogóle jakiś koszmar, skarga się na nią należy, jak nic. Powinna ponieść konsekwencje.
    A ja miałam na myśli informowanie lekarza prowadzącego ciaze oraz specjalistów, do których się udajemy w trakcie prowadzenia ciąży.

8jhd5h3.png
    starania od 2015
    4 nieudane IUI
    I podejście do IVF: 9 lipca punkcja (16 kumulusow, 8 komórek, 6 dojrzalych), 14 lipca - transfer 1 blastki :(
    3 mrozaczki...
    01.03.2019 - transfer 3-dniowego Kropka; 12 dpt - beta hcg 259,9; 14 dpt - beta hcg 912,4; 17 dpt - beta hcg 2719,0; 20 dpt - beta hcg 8518,0; 23 dpt - beta hcg 22385,0; mamy <3
  • a.a.90 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puchatek wrote:
    A ja dostałam dziś receptę na Estrofem i mam brać od 2dc. To znaczy ze to będzie na cyklu sztucznym? Czy po co ten Estrofem?
    13-15 dc mam przyjść na wizytę z wynikami estradiolu i PRG

Ja tez estrofem biorę i acard a dodatkowo kupilam sobie olej z wiesiolka 🙄ja 12 dc mam wizytę i badam krew i jak endometrium będzie ok to 15,16 dc transfer

iriiska, Puchatek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2019, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asienka30 wrote:
    Agika ta lekarka z która miałaś do czynienia to w ogóle jakiś koszmar, skarga się na nią należy, jak nic. Powinna ponieść konsekwencje.
    A ja miałam na myśli informowanie lekarza prowadzącego ciaze oraz specjalistów, do których się udajemy w trakcie prowadzenia ciąży.
    Nawet sie nie chce komentowac zachowania tego babsztyla... W sumie nie wyobrazam sobie nie informowac o ivf lekarza prowadzacego..to bardzo wazna kwestia.

• asienka30 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agika88 wrote:
    Nawet sie nie chce komentowac zachowania tego babsztyla... W sumie nie wyobrazam sobie nie informowac o ivf lekarza prowadzacego..to bardzo wazna kwestia.
    Przykre to ze, nie dość ze musimy przejść taka ciężka drogę w walce o dziecko, to jeszcze spotykamy się z takimi komentarzami i to jeszcze od lekarzy...
    Trzymam kciuki za Ciebie&&&& niech to będzie Twój czas! :)

8jhd5h3.png
    starania od 2015
    4 nieudane IUI
    3 mrozaczki...
  • Ani@ Przyjaciółka

Wysłany: 3 lipca 2019, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asienka30 wrote:

Asienka, ja mowilam tutaj o badaniach okresowycj do pracy. Okulista, neurolog, psychotesty żeby móc autem prowadzic bo jestem przedstawicielem handlowym :) oczywiście zgadzam sie z Tobą w 100%, że jesli chodzi o lekarza prowadzącego to jest to najwaznejsze info, że ciąża z ivf i tego napewno nie mam zamiaru ukrywać.

Bardziej mi chodziło o te badania okresowe do pracy, ja jeszcze jestem na samym początku, nawet nie bylam na USG -nie chciałabym żeby sama info o ciąży dotarła do pracodawcy, a co za tym idzie pracownicy. Nie wiadomo nigdy jak ciąża sie rozwinie - zwlaszcza na początku, więc poprostu nie chciałam żeby każdy wiedział.

Starania od 2017
    M: bardzo słabe nasienie
    Ż: TSH podwyższone - euthyrox 75

Artvimed - Kraków
    Krótki protokół - Puregon 125, później 150.
    2 czerwiec - pierwszy dzień stymulacji
    12 czerwiec punkcja
    9 pobranych komórek
    6 kumulusów
    5 zapłodnionych
    4 zygoty

17 czerwiec transfer 5 dniowego kropka 5.1.1.

1 ❄️

24 czerwca 7dpt- beta 68
    26 czerwiec 9dpt- beta 218
    28 czerwiec 11dpt- beta 629
  • Patryka89 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oranda wrote:
    Wiesz co ja je miałam zrobić przed tą wizytą wczorajszą. Więc mam już je.
    Ech, i teraz nie wiem co robić. Mój lekarz mi tego nie zlecił, i teraz nie wiem, czy robić na własną rękę, czy olać i zapytać na następnej wizycie. Ta jednak będzie już po 10 tc...

3i49k6nl9z7tnsf6.png
    30 lat
    Starania od września 2016
    U mnie ok, mąż - słabe nasienie
    1 AID - 16.02.2019 :(
    2 AID - 13.03.2019 :(
    30.03 - start długiego protokołu ivf
    20.05 - pick-up, 14 kumulusów --> 11 oocytów, 1 blastocysta 4.1.2
    25.05 - transfer; 6dpt beta 30; 10dpt beta 380
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2019, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asienka30 wrote:
    Przykre to ze, nie dość ze musimy przejść taka ciężka drogę w walce o dziecko, to jeszcze spotykamy się z takimi komentarzami i to jeszcze od lekarzy...
    Trzymam kciuki za Ciebie&&&& niech to będzie Twój czas! :)
    Ostatnio juz mam dosyc tego wszystkiego.. Czekanie mnie dobija, rok i 3 procedury ivf a tylko jeden transfer w zeszlym roku, mam niby 3 mrozaczki ale po punkcji hiperka i trzeba odczekac, pozniej endo male a tutaj tego dnia nie ma doktora, mialam miec transfer w piatek a wyszlo ze endometrium jeszcze niewystarczajace..jutro kolejny podglad, a kazdy kolejny dzien to dla mnie mordega.. In vitro odebralo nam całą radosc ze staran, zostal tylko strach ze w ogole moze sie nie udac.. tego nikt nie zagwarantuje..

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2019, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ani@ wrote:
    Asienka, ja mowilam tutaj o badaniach okresowycj do pracy. Okulista, neurolog, psychotesty żeby móc autem prowadzic bo jestem przedstawicielem handlowym :) oczywiście zgadzam sie z Tobą w 100%, że jesli chodzi o lekarza prowadzącego to jest to najwaznejsze info, że ciąża z ivf i tego napewno nie mam zamiaru ukrywać.

Bardziej mi chodziło o te badania okresowe do pracy, ja jeszcze jestem na samym początku, nawet nie bylam na USG -nie chciałabym żeby sama info o ciąży dotarła do pracodawcy, a co za tym idzie pracownicy. Nie wiadomo nigdy jak ciąża sie rozwinie - zwlaszcza na początku, więc poprostu nie chciałam żeby każdy wiedział.
    Teoretycznie nie musisz mowic lekarzowi medycyny pracy o ivf, a o ciazy moglas jeszcze nie wiedziec wiec nie musosz nic mówić.

• asienka30 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ani@ wrote:

No przy badaniach okresowych to oczywiscie ;)
    Już mnie wystraszylyscie, ze chcecie przed swoimi lekarzami prowadzącymi ukrywać ze ciąża z ivf... ;) no to niepotrzebnie się rozpisalam, hehehe 😂

8jhd5h3.png
    starania od 2015
    4 nieudane IUI
    3 mrozaczki...
  • asienka30 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agika88 wrote:
    Ostatnio juz mam dosyc tego wszystkiego.. Czekanie mnie dobija, rok i 3 procedury ivf a tylko jeden transfer w zeszlym roku, mam niby 3 mrozaczki ale po punkcji hiperka i trzeba odczekac, pozniej endo male a tutaj tego dnia nie ma doktora, mialam miec transfer w piatek a wyszlo ze endometrium jeszcze niewystarczajace..jutro kolejny podglad, a kazdy kolejny dzien to dla mnie mordega.. In vitro odebralo nam całą radosc ze staran, zostal tylko strach ze w ogole moze sie nie udac.. tego nikt nie zagwarantuje..
    Kojarzę Kochana Twoją historię, bo chyba nawet podobnie pojawiliśmy na wątku IVF 2018. I rozumiem ze masz już serdecznie dosyć tego wszystkiego i tych wszystkich przeszkód...No i fakt, gwarancji nikt nam nie da, a nam zostają tylko kolejne i kolejne próby... ale macie aż 3 mrozaczki, musi być dobrze! Wreszcie przecież zła passa musi się odwrócić. Ogromne kciuki za jutrzejszy podgląd &&&&&

8jhd5h3.png
    starania od 2015
    4 nieudane IUI
    3 mrozaczki...
  • a.a.90 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agika88 wrote:
    Dziewczyny ale mialam teraz sytuacje.. bylam u lekarza medycyny pracy, dodadalam ze podchodzimy do Ivf, na co lekarka ze to jest zbrodnia ze jak tak mozna zebym sie nad soba zastanowila bo istnieje naprotechnologia...az mnie zatkalo.

Pewnie jest wyznawcą Kaczyńskiego i Rydzyka. Nie przejmuj się
    Ja jak zaszłam w ciążę ppzamaciczna to mi lekarz powiedział że nie ma ciąży i że na ciążę trzeba sobie zasłużyć. Nie muszę mówić jaki to był strzał w twarz .idziesz w pierwszej ciąży na usg myślisz że uslyszysz serduszko a tu taki gong
    Napisz skargę ja tak zrobiłam i obsmarowalam to w necie .

• Anettaa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agika88 wrote:

Kochana wiem co czujesz tylko ze u mnie to taka chęć do naturalnych starań. Nagle stałam się zgorzkniala i taka fuu.. Mi to też odebrało ochotę do starań i działań. Nie ukrywam ze od kad postanowiliśmy ze działamy z iv jakas radosc życia wróciła, mala bo mała ale jest-mimo tego że jak narazie jest ciężko.

Wierzę że te nasze smutki zostaną w końcu nagrodzone :-*

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2019, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak..wszystkie jedziemy na tym samym wozkuz zazdrosze tutaj tym dziewczynom ktore uwazaja e te wszystkie lata staran nie sa zmarnowane bo to krok do przodu i do celu do macierzynstwa, ja tak nie uwazam, dla mnie to 8 lat placzu, strachu i lez ktorych nikt mi nie zwroci, kupa wyrzeczen, na wszystko bylo mi szkoda bo te pare zlotych moze przydac sie akurat na jakieś badanie a ja chce kupic jakas pierdole... tak naprawde to przelecialy najlepsze lata w zyciu i wiem ze jesli sie uda to nie bede cieszyc sie ciaza tylko bede sie bala cala 9 moesiecy czy cos sie nie stanie :(

‹‹ 704 705 706 707 708 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ