X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro 2020, walczymy dalej!!!
Odpowiedz

In vitro 2020, walczymy dalej!!!

Oceń ten wątek:
  • Eve30 Koleżanka

Wysłany: 9 lipca 2020, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, powiedzcie mi czy beta w 14 dniu po traansferze 1054 jest ok?

Jlod, Mamka92 lubią tę wiadomość

• Eve30 Koleżanka

Wysłany: 9 lipca 2020, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viktoria Ka wrote:
    Dziewczny zaczełam znowu panikować prosze Was o radę, czy zdarzaża sie ze objawy ustępują a później wracją?
    Jestem w 16 dpt wczoraj robiłam bete: 1 107 wszytsko ok, przyrost ok ale dziś zanikneły objawy : wrażliwść piersi, zawroty głowy - wizyte mam dopiero 20 lipca .

U mnie to samo, tylko podbrzusze mnie boli cały czas jak na okres i to mnie martwi.

• ana82 Debiutantka

Wysłany: 9 lipca 2020, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracam właśnie że spotkania z embriologiemi w Invimedzie. Na 3 próby im vitro tylko raz jeden zarodek był ok , reszta już w 3 dobie nie rokowała :( Poryczlam się trochę jeszcze w gabinecie, bo chyba nie ma sensu przedłużać i trzeba raczej pomyśleć o adopcji komórek...😭😭 Myślicie ,że jest jeszcze sens zmieniać klinikę i liczyc na własne genetycznie potomstwo? To już 4 lata starań,a młodsza nie będę...

• Eve30 Koleżanka

Wysłany: 9 lipca 2020, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana82 a lekarz zlecił może jakieś badania genetyczne?

• ana82 Debiutantka

Wysłany: 9 lipca 2020, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve30 wrote:
    Ana82 a lekarz zlecił może jakieś badania genetyczne?
    Robiliśmy wcześniej kariotypy i wszystko było ok. Muszę przyznać , że z forum dowiaduje się więcej niż od lekarzy..trochę to smutne

• Eve30 Koleżanka

Wysłany: 9 lipca 2020, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana82 wrote:
    Robiliśmy wcześniej kariotypy i wszystko było ok. Muszę przyznać , że z forum dowiaduje się więcej niż od lekarzy..trochę to smutne

Wiem jak to jest. Ja po prostu szłam na żywioł, bo lekarz tylko zdawkowo albo w ogóle... Bardzo Ci współczuję i życzę dużo siły. Jeśli masz jeszcze fundusze to zmieniłabym klinikę i lekarza. Może spojrzałby swiezym okiem na Twoją sytuację. Ja poszłam na żywioł. Po prawie 8 latach postawiliśmy na in vitro i się udało, w następnym tygodniu mam pierwszą wizytę i też się denerwuje czy jest wszystko ok. A dziewczyny na różnych forach opisywały, że zmieniały nawet po 3 kliniki.

ana82 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2020, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana82 wrote:
    Wracam właśnie że spotkania z embriologiemi w Invimedzie. Na 3 próby im vitro tylko raz jeden zarodek był ok , reszta już w 3 dobie nie rokowała :( Poryczlam się trochę jeszcze w gabinecie, bo chyba nie ma sensu przedłużać i trzeba raczej pomyśleć o adopcji komórek...😭😭 Myślicie ,że jest jeszcze sens zmieniać klinikę i liczyc na własne genetycznie potomstwo? To już 4 lata starań,a młodsza nie będę...

Ja Po 3ivf zmieniłam, mieliśmy dwa zarodki :3.3.3 i 4.3.3... teraz nowe leczenie.

Dziewczyny po visanne może nie być okresu? Ja nie mam :( tylko plamienia ciągle od początku brania

• Eve30 Koleżanka

Wysłany: 9 lipca 2020, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka90 wrote:
    Ja Po 3ivf zmieniłam, mieliśmy dwa zarodki :3.3.3 i 4.3.3... teraz nowe leczenie.

Dziewczyny po visanne może nie być okresu? Ja nie mam :( tylko plamienia ciągle od początku brania

Ja brałam visanne przez rok czasu i w ogóle okresu nie miałam. A czemu ją bierzesz teraz?

• Mamka92 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2020, 05:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve30 wrote:
    U mnie to samo, tylko podbrzusze mnie boli cały czas jak na okres i to mnie martwi.

Tez tak mialam objawy pojawiały się i znikały na kilka dni by znow wrócić od 7 tc mecza mnie straszne mdlosci i wymioty...

2014 Polna Poznań 3x iui :(
    4 transfery :-(
    2015 Medart
    2 zarodki 8b - synek 42tc
    2019 transfer 5.1.1 cb
    10.05.2020 crio 5.1.1 i 4.2.1
    Córeczka 32tc
    km5sf71xl2bypfj2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2020, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve30 wrote:
    Ja brałam visanne przez rok czasu i w ogóle okresu nie miałam. A czemu ją bierzesz teraz?
    Dzięki za odp. Biorę na zaleczenie stanu zapalnego edometriozy przed transferem lub punkcja ,bo został mi Mrozak jeszcze w starej klinice

• Eve30 Koleżanka

Wysłany: 10 lipca 2020, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamka92 wrote:
    Tez tak mialam objawy pojawiały się i znikały na kilka dni by znow wrócić od 7 tc mecza mnie straszne mdlosci i wymioty...

Mi mdłości właśnie też się pojawiają, a na mięso patrzeć nie mogę. Widzę, że podchodziłaś do ivf na Polnej, ale bez skutku. Mi właśnie tam się udało.

• Eve30 Koleżanka

Wysłany: 10 lipca 2020, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka90 wrote:
    Dzięki za odp. Biorę na zaleczenie stanu zapalnego edometriozy przed transferem lub punkcja ,bo został mi Mrozak jeszcze w starej klinice
    Oby niedługo, bo jak dla mnie to były paskudne tabletki. Kochana ja próbowałabym z innym lekarzem, może wpadnie na coś co Ci pomoże. Trzymam kciuki 🤞

• Mamka92 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2020, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve30 wrote:
    Mi mdłości właśnie też się pojawiają, a na mięso patrzeć nie mogę. Widzę, że podchodziłaś do ivf na Polnej, ale bez skutku. Mi właśnie tam się udało.

Mdłości to dobry znak:) ale chciałabym żeby już odpuściły mam synka 4 letniego ciezko mu wytłumaczyć ze mama sie zle czuje a cale dnie spędzamy razem bo tatuś w pracy do wieczora...

Tak dokładnie Polna byla dla mnie totalna porażka ledwo z życiem uszłam mialam mega hiperke i ponad 30 jaj! Finalnie mega slabe zarodki.

2014 Polna Poznań 3x iui :(
    4 transfery :-(
    2015 Medart
    2 zarodki 8b - synek 42tc
    2019 transfer 5.1.1 cb
    10.05.2020 crio 5.1.1 i 4.2.1
    Córeczka 32tc
    km5sf71xl2bypfj2.png
  • believer Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2020, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana82 wrote:
    Ana a badalas AMH? Bo wgmnie jego wynik duzo powie, jak masz dobre to moze warto sprobowac w innej klinice, na innych lekach, innym protokole (krótki/długi). Jesli 82 to Twoj rocznik to nie jest tak zle moim zdaniem :)
    EDIT: doczytalam ze masz AMH 1,9, to wg mnie jest dobrze. Ja bym jeszcze sprobowala na Twoim miejscu w innej klinice ale nie wiem czy Invicta. A o Novum myslalas?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2020, 08:02

ana82 lubi tę wiadomość

starania od 04.2018 r.
    Ja: rocznik '87,AMH 0,02-> IVF z KD
    MTHFR hetero, PAI-1 homo, kariotyp Bx (bez 2DS5,3DS1), histeroskopia ok,
    On: rocznik '88, fragmentacja 27,1 % (norma <25%)

10 transferów nieudanych
    11 transfer - udany na chwilę - 7 tc -poronienie zatrzymane 💔
  • Eve30 Koleżanka

Wysłany: 10 lipca 2020, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamka92 wrote:
    Mdłości to dobry znak:) ale chciałabym żeby już odpuściły mam synka 4 letniego ciezko mu wytłumaczyć ze mama sie zle czuje a cale dnie spędzamy razem bo tatuś w pracy do wieczora...

Tak dokładnie Polna byla dla mnie totalna porażka ledwo z życiem uszłam mialam mega hiperke i ponad 30 jaj! Finalnie mega slabe zarodki.
    No tak, masz wyzwanie z maluszkiem ☺️ ale damy radę jakoś, kto jak nie my 😁
    Widzisz, a ja dobrze wspominam. Przeszłam to naprawdę dobrze, tylko raz na początku stymulacji bolała mnie głowa, a tak wszystko ok.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2020, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve30 wrote:
    Oby niedługo, bo jak dla mnie to były paskudne tabletki. Kochana ja próbowałabym z innym lekarzem, może wpadnie na coś co Ci pomoże. Trzymam kciuki 🤞

Jestem po tym mega śpiąca, bez energii ... Właśnie mam tak od ponad MSC i dziwiłam się co mi jest,zwłaszcza że teraz której pracuje,ale w sumie intensywniej .... No ale akurat czuję się tak od czasu kiedy to biorę :/ i jeszcze ostatnio doszły bóle głowy . Lekarz nie widział dobrej stymulacji czy też ok endometrium do transferu po 3ivf .mówił,że to źle wpłynie na wszystko i radzi właśnie wyciszyć ten stan zapalny , na długo to to nie będzie,ale też moje ostatnie miesiączki to była najpierw mega biegunka ,a potem dopiero okres i to jeszcze poprzedzony tygodniowym plamieniem. Plus MSC leczyłam mega hemoroida,który powstał przez przedokresowa biegunke. Mówię Wam,było coraz gorzej....

• Eve30 Koleżanka

Wysłany: 10 lipca 2020, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka90 wrote:
    Jestem po tym mega śpiąca, bez energii ... Właśnie mam tak od ponad MSC i dziwiłam się co mi jest,zwłaszcza że teraz której pracuje,ale w sumie intensywniej .... No ale akurat czuję się tak od czasu kiedy to biorę :/ i jeszcze ostatnio doszły bóle głowy . Lekarz nie widział dobrej stymulacji czy też ok endometrium do transferu po 3ivf .mówił,że to źle wpłynie na wszystko i radzi właśnie wyciszyć ten stan zapalny , na długo to to nie będzie,ale też moje ostatnie miesiączki to była najpierw mega biegunka ,a potem dopiero okres i to jeszcze poprzedzony tygodniowym plamieniem. Plus MSC leczyłam mega hemoroida,który powstał przez przedokresowa biegunke. Mówię Wam,było coraz gorzej....

No pewnie stany zapalne nie są wskazane, dlatego lepiej chwile poczekać i je zniwelować. Endometrioza jest paskudna bardzo. Znam to. Chciałabym żeby na czas miesiączki przysługiwał nam urlop.

• Cherry78 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2020, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmis kochana, za dzisiejsza wizytę 🙏 ❤️❤️❤️

parviflora, Marmis lubią tę wiadomość

Wiek 44l.
    Kriobank, długi protokół
    AMH 0.59
    FSH 8.6
    Kir AA

Transfer No 7
    Warszawa - Bocian

23.3.2021 ET 4aa 🥰
    Beta
    7dpt - 61,6
    9dpt - 140,6
    11dpt - 406,8
    15dpt - 3482
    24dpt - pięknie bijące ❤️
    7w1d - 1,02 cm maleństwa 🥰
    1.12 Tygrysek ❤️

22.11.2022FET 4aa
    7dpt beta 96.9
    13dpt beta 1632
    27dpt jest ❤️
    23.06.23 2.3 kg 🫶🏻
    16.07.2023 synek jest z nami ❤️

46l. 😅

event.png
  • parviflora Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2020, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry, a jak u Ciebie sprawy wyglądają kiedy do Polski przylatujesz po swojego ❄️?

Marmis, czekamy na informacje po wizycie ✊

Marmis, Cherry78 lubią tę wiadomość

Starania od 02.2016
    2019 - 3x IUI
    2020 - 3x IMSI, 3x ET 3 dniowych zarodków - beta 0, brak ❄️
    2021 - ruszamy po AZ
    - 17.02 - FET 4BB - poronienie zatrzymane 10.04👼
    - 26.06 - FET 4BA - beta <0.2
    - 22.09 - FET 3AA - 12 dpt beta 4.3 - cb
    2022
    -11.04 - FET 4AB🍀

19.12- 38+1, nasza córeczka przyszła na świat -3.030 kg, 51cm😍

03.06.24 - 40 tyg, naturalny cud - synek - 4.130, 59 cm 😍
  • Marmis Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2020, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziękuję za pamięć. Ja w drodze , troche stresik mnie dopada Dam znac po poludniu.

parviflora, Cherry78, Martaaa87 lubią tę wiadomość

Marmis
‹‹ 250 251 252 253 254 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ