Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro - klinika w Warszawie
Odpowiedz

In vitro - klinika w Warszawie

Oceń ten wątek:
  • MrsGolan Przyjaciółka

Wysłany: 8 czerwca, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawda jest też taka, że nawet jak lekarz jest bardzo w porządku i chce odpowiedzieć na te tysiące pytań to i tak bedzie widział jaka jest kolejka w poczekalni i, że musi się spieszyć. U nas większość wizyt była opóźniona, niektóre ponad pół godziny. Jak lekarz wie, że już kolejne pary czekają to po którymś pytaniu zacznie pytania ucinać... nie wiem czemu kliniki/przychodnie nie mogą rezerwować więcej czasu na wizyty, skoro wiadomo, że niektórzy pacjenci potrzebują więcej czasu 🤷🏻‍♀️

👩🏻'91 - Niedoczynność tarczycy / Hashimoto -> euthyrox
    👦🏻'91 - żylaki powrózka nasiennego -> zabieg mikrochirurgiczny ❌ -> embolizacja ✅
    Kariotyp, AZF, CFTR - prawidłowe

W klinice od 07.2025 - 5x cykl stymulowany (Lametta, Zivafert, Duphaston)

I PROCEDURA 04.2026 - protokół krótki
    Menopur, Orgalutran (x3), Decapeptyl (x3)
    punkcja (10dc) -> 8/12 zdegenerowane komórki -> 0 ❄️

II PROCEDURA 06.2026 - protokół długi
    Diphereline -> Gonapeptyl Daily + Menopur (150) -> Zivafert (1)
    13.06 - punkcja
    4 zapłodnione komórki
  • Lukier88 Znajoma

Wysłany: 8 czerwca, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MrsGolan wrote:
    Prawda jest też taka, że nawet jak lekarz jest bardzo w porządku i chce odpowiedzieć na te tysiące pytań to i tak bedzie widział jaka jest kolejka w poczekalni i, że musi się spieszyć. U nas większość wizyt była opóźniona, niektóre ponad pół godziny. Jak lekarz wie, że już kolejne pary czekają to po którymś pytaniu zacznie pytania ucinać... nie wiem czemu kliniki/przychodnie nie mogą rezerwować więcej czasu na wizyty, skoro wiadomo, że niektórzy pacjenci potrzebują więcej czasu 🤷🏻‍♀️

Pewnie chodzi o pieniądze… Im więcej par przyjmą, tym więcej kasy zarobią. Jak zapisywałam się teraz na pierwszą wizytę dotyczącą potencjalnej kwalifikacji do in vitro, to mam tylko 30 minut, żeby wszystko opowiedzieć i pokazać wszystkie wyniki badań. Nie wiem czy zdążę 🙈

• snowflake Nowa

Wysłany: 9 czerwca, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja jestem pod opieką nOvum od listopada. I szczerze polecam. Przyjmował nas dr Wojewódzki ale teraz jestem u dr Zygler bo jego często nie było jak wypadały mi wizyty. 🙈 Nam od razu mówili o transferze 5-dniowej blastocysty. Niestety trochę nam się zeszło bo pobrali u mnie 22 komórki i musiałam mieć transfer mrożony. Zarodek był super jakości niestety wczorajsza beta pokazała że się nie przyjął 😢 czekam teraz na teleporadę co dalej - i zobaczymy co nam zaproponują.

• Lukier88 Znajoma

Wysłany: 9 czerwca, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snowflake wrote:
    Hej, ja jestem pod opieką nOvum od listopada. I szczerze polecam. Przyjmował nas dr Wojewódzki ale teraz jestem u dr Zygler bo jego często nie było jak wypadały mi wizyty. 🙈 Nam od razu mówili o transferze 5-dniowej blastocysty. Niestety trochę nam się zeszło bo pobrali u mnie 22 komórki i musiałam mieć transfer mrożony. Zarodek był super jakości niestety wczorajsza beta pokazała że się nie przyjął 😢 czekam teraz na teleporadę co dalej - i zobaczymy co nam zaproponują.

Hej, od listopada i dopiero teraz był transfer?? Czemu tak długo?

• snowflake Nowa

Wysłany: 10 czerwca, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lukier88 wrote:
    Hej, od listopada i dopiero teraz był transfer?? Czemu tak długo?

Wiesz co zanim nas zakwalifikowali, zanim dostaliśmy zgody. Wizyty, dodatkowe badania. Potem mnie przestymulowali i musieliśmy o 2 msc odroczyć transfer 🙈 bo musiałam dojść do siebie całkowicie 😂
    Ale moja koleżanka miała tak samo pierwsza wizyta październik/listopad ale w zeszłym roku i transfer w czerwcu 😂

1 2 3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ