IN VITRO - LUTY 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Salma wrote:Mam wyniki:
20,09 miu/ml
w sb był transfer więc dzisiaj 5 dzień po transferze? chyba tak trzeba liczyć.
Co sądzicie o takiej becie?
Oczywiście się martwię czy nie jest za niska...
ale liczę, że to po prostu dopiero początek.
&&&&&& za przyrosty. Niech maluch rośnie zdrowo!...Salma lubi tę wiadomość
1 x CP
3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
ANA1 wątpliwe
Mutacja PAI-1
12.2020 IVF ostatnie podejście -
20,09 miu/ml
ale liczę, że to po prostu dopiero początek.
Salma super. Cieszę się razem z Tobą i teraz tylko będziemy obserwować przyrosty.
GratulujęSalma lubi tę wiadomość
starania od 06.2015
hsg - lewy jajowód niedrożny, histeroskopia ok, czynnik męski ok
CLO (10 cykli)
IUI 03.09.2018
IVF I 10.2018 - 2 zarodki 8A CB
IVF II 02.2019 - 2 kruszynki ze mną, beta 22.02 - 4,9
❄❄ -
Salma wrote:mocno trzymam kciuki! sikańca wytrzymałaś i nie zrobiłaś?
Sikańce oszukańce
Wolałam sobie darować stresu.
starania od 06.2015
hsg - lewy jajowód niedrożny, histeroskopia ok, czynnik męski ok
CLO (10 cykli)
IUI 03.09.2018
IVF I 10.2018 - 2 zarodki 8A CB
IVF II 02.2019 - 2 kruszynki ze mną, beta 22.02 - 4,9
❄❄ -
20,09 miu/ml
ale liczę, że to po prostu dopiero początek.Salma lubi tę wiadomość
5 lat starań, niedoczynność tarczycy, hashimoto, wysoka prolaktyna, endometrioza IIst.13.XI transfer 2BB , 04.II crio 2AB , crio 04.04, 5dpt-23,2; 7dpt-70; 9dpt-209; 19dpt- 6194; 26dpt ❤️ -
moonik wrote:A ja z pytaniem z innej beczki
Mam dziś 1 dzień stymulacji (zaczęłam Menopur, wcześniej oczywiście już był gonapeptyl) i coś czuję ze zaczyna mnie boleć ząb.... I już oczywiście strach, czy jak pójdę gdzieś na szybko do dentysty i np będzie borowanie +znieczulenie zwykle przy tym, to czy ja nie zepsuje stymulacji??? Ale znowu czekać? Potem będzie jeszcze gorzej... bardzo mnie jakoś nie boli, ale czuję że coś się dzieje....
Nie znam się, ale znieczulenie teraz na logikę nie powinno nic popsuć - w końcu do punkcji też Cię znieczulają, tylko trochę inaczej Na wszelki wypadek możesz powiedzieć stomatologowi, co bierzesz, on powinien wiedzieć czy to może mieć jakieś interakcje.
Poza tym czym wcześniej pójdziesz tym jest większa szansa, że to coś łatwego do wyleczenia i może obejdzie się bez znieczulenia. Mnie czasem dentyści namawiają, żeby nie znieczulać, bo powinnam wytrzymać i rzeczywiście - wtedy jest OKmoonik lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny na długim protokole. Czy któraś z Was dostała @ W TRAKCIE brania antykoncepcji?
W 14dc rano byłam na USG, dr dość mocno mnie pouciskał, bo jeden jajnik mam bardziej schowany i chciał go dobrze obejrzeć. Wieczorem tego dnia zauważyłam delikatne krwawienie (wcześniej ciągle miałam plamienie, ale to skonsultowałam z drem i powiedział, że normalne) i myślałam, że to przez to niezbyt delikatne USG. Ale to było we wtorek, a krwawienie mam do dziś, i to właściwie dziś mam już takie konkretne jak w 3 dniu @. Chyba nie ma sensu iść na kolejne USG, bo dopiero co byłam badana, ale dziwne to, co?
Może któraś miała podobnie? -
Salma, gratulacje - dobrze to wygląda jak na tak wczesny dzień po transferze
Trzymam kciuki za wasze dzisiejsze testy!
Ja mam dziś monitoring w 8 dniu na menopurze i czekam niecierpliwie jak to tam w środku wygląda.
Miłego dnia!Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2019, 08:48
Alstro38, Salma lubią tę wiadomość
PCOS, MTHFR, PAI-1, hiperprolaktynemia.
M - fragmentacja DNA
🔸2018 - 3 x IUI cb
🔸01.2019 - 1 IVF FAMSI długi protokół, hiperka. 25.02 pick-up 4 kumulusy, 2 oocyty -> 1❄️ (4BC). 03.04 FET. 10dpt beta 0,1.
🔸04.2019 - 2 IVF FAMSI długi protokół. 24.05 pick-up 10 kumulusów, 7 oocytów -> 6 ❄️ 😍
27.06 FET 3AB i 3BB. 5dpt beta 28. 7dpt beta 77. 11dpt beta 258. 14dpt beta 945. 21dpt beta 14561, są dwa pęcherzyki. 28dpt mamy ❤️❤️. 17t4d będzie parka!
24.02.2020 Nasze skarby są już z nami! 🥰
"Kiedy coś uparcie gaśnie, zaufaj iskierce nadziei" -
Q
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2020, 08:14
bz10, Salma, WIK, Monika85, Rybitwa lubią tę wiadomość
-
elfi wrote:Moonik, moim zdaniem idź szybko do dentysty. Leczenie lepiej mieć teraz niż np. po transferze.
Nie znam się, ale znieczulenie teraz na logikę nie powinno nic popsuć - w końcu do punkcji też Cię znieczulają, tylko trochę inaczej Na wszelki wypadek możesz powiedzieć stomatologowi, co bierzesz, on powinien wiedzieć czy to może mieć jakieś interakcje.
Poza tym czym wcześniej pójdziesz tym jest większa szansa, że to coś łatwego do wyleczenia i może obejdzie się bez znieczulenia. Mnie czasem dentyści namawiają, żeby nie znieczulać, bo powinnam wytrzymać i rzeczywiście - wtedy jest OK
po transferze to jest sietraktowanym jak w ciazy, a wtedy dentysci raczej ograniczają sie do minimum....moonik lubi tę wiadomość
Emi82
1 mrozaczek 2.2.2;
MTHFR_1298A-C Układ heterozygotyczny
3 transfer z tevagrastimem
2 transfer
1 transfer .
3 stymulacje: zebrane 4 zarodki 5 dniowe;
2016: 1 pełen cykl in vitro z podaniami kolejno 3 zarodków 3 dniowych -
endometrioza IV, biopsja endo - ok, uma 4 razy - ok
3 laparoskopie,
AMH około 1
ANA pozytywny
KIR brak 3DP1 haplo Bx.
Maż OK
Starania: 2014 -
elfi wrote:Dziewczyny na długim protokole. Czy któraś z Was dostała @ W TRAKCIE brania antykoncepcji?
W 14dc rano byłam na USG, dr dość mocno mnie pouciskał, bo jeden jajnik mam bardziej schowany i chciał go dobrze obejrzeć. Wieczorem tego dnia zauważyłam delikatne krwawienie (wcześniej ciągle miałam plamienie, ale to skonsultowałam z drem i powiedział, że normalne) i myślałam, że to przez to niezbyt delikatne USG. Ale to było we wtorek, a krwawienie mam do dziś, i to właściwie dziś mam już takie konkretne jak w 3 dniu @. Chyba nie ma sensu iść na kolejne USG, bo dopiero co byłam badana, ale dziwne to, co?
Może któraś miała podobnie?
Pewnie Antki za słąbe w twoim przypadku.Emi82
1 mrozaczek 2.2.2;
2 transfer
1 transfer .
3 laparoskopie,
AMH około 1
ANA pozytywny
KIR brak 3DP1 haplo Bx.
Maż OK
rebe wrote:Wow! Wg mnie super beta jak na 5dpt! Gratulacje, powtarzaj ja! Co mówi lekarz?6 IUI
1 IVF-punkcja 11.02- transfer 1 blastki 16.02- test 20,09 - 21.02; 360,2 - 26.02; 801,1 - 28.02. -
moonik wrote:A ja z pytaniem z innej beczki
Mam dziś 1 dzień stymulacji (zaczęłam Menopur, wcześniej oczywiście już był gonapeptyl) i coś czuję ze zaczyna mnie boleć ząb.... I już oczywiście strach, czy jak pójdę gdzieś na szybko do dentysty i np będzie borowanie +znieczulenie zwykle przy tym, to czy ja nie zepsuje stymulacji??? Ale znowu czekać? Potem będzie jeszcze gorzej... bardzo mnie jakoś nie boli, ale czuję że coś się dzieje....
wrzucam ci też linka mamyginekolog o stomatologii w ciąży, jest tam też o znieczuleniu: https://mamaginekolog.pl/opieka-stomatologiczna-kobiet-ciazy/.moonik, Xkali, Makt lubią tę wiadomość
6 IUI
1 IVF-punkcja 11.02- transfer 1 blastki 16.02- test 20,09 - 21.02; 360,2 - 26.02; 801,1 - 28.02. -
Pewnie tak, czyli to co na pewno zrobiłabys i bez konsultacji z lekarzem:-) niesamowita ta twoja Beta, daje nadzieje. Jeśli na cyklu naturalnym to może będzie bliźniak z naturalnego pęcherzyka?)
Salma wrote:właśnie jeszcze do niego nie dzwoniłam, kazał testować 12 dpt i nie wiem co mu powiedzieć.... czy po prostu nie każe mi czekać i monitorować przyrost.Salma lubi tę wiadomość
-
Salma wrote:właśnie jeszcze do niego nie dzwoniłam, kazał testować 12 dpt i nie wiem co mu powiedzieć.... czy po prostu nie każe mi czekać i monitorować przyrost.
pewnie tak będzie, a proga oznaczałaś?Emi82
1 mrozaczek 2.2.2;
2 transfer
1 transfer .
3 laparoskopie,
AMH około 1
ANA pozytywny
KIR brak 3DP1 haplo Bx.
Maż OK
Emi82 wrote:Pewnie Antki za słąbe w twoim przypadku.
Nie wiem, co robić. Do końca opakowania jeszcze tylko 4 tabletki, wizyta za 1,5 tygodnia... -
nick nieaktualnyAna ana wrote:Wyrok koło południa.
Jestem gotowa na porażkę no i sukces oczywiście też ale boję się panicznie powtórki z rozrywki i biochemicznej, bardzo to przeżywałam i najgorsze to ciągła niepewność że może akurat się uda.
Co ma być to będzie ale oby wynik był jednoznaczny.