Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO - PAŹDZIERNIK'19
Odpowiedz

IN VITRO - PAŹDZIERNIK'19

Oceń ten wątek:
  • Makt Autorytet
    Postów: 12268 9545

    Wysłany: 9 października 2019, 15:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    pola wrote:
    u mnie wynik ujemny...

    Ale dokładnie jaki? Jeszcze jest wcześnie wiec się nie łam, powtórz za kilka dni. Przy 3 dniowym zarodku beta nieraz wychodzi dopiero 10 dpt :)

    Iiwup1.png

    Luty 2021 - wracamy po rodzeństwo!
    30.03 prog 40,37
    31.03 - FET (3) 3.1.2
    8 dpt beta <0,1, progesteron 14,96
    22.04 Histeroskopia diagnostyczna (usunięcie mikropolipa i mikrodziurki w bliźnie po cc)
    FET (4) 25.05?

    19.03.2020 (39+0) g. 13:35, 3335g, 54 cm Iga ❤️

    #2 IVF: 9.07.2019 - ET (2) 3.1.1;
    6dpt beta 12,37, progesteron 8,6;
    8dpt - 38, prog- 16,4;
    10 dpt - 130,6, prog- 14,79
    14dpt - 1260, prog- 15,04
    15 dpt (4+6) - GS 2,2 mm i YS 1,1 mm
    21 dpt- 9950, prog-15,65
    23 dpt (6+0) - ❤️
    14.11 (21+0) - usg połówkowe, 371g 👧🏼

    Mamy 3 bałwanki! ❄️❄️❄️
    (4.2.3, bl2, 4.3.2 z 6 doby)

    Nasza historia
  • anka1987 Autorytet
    Postów: 734 458

    Wysłany: 9 października 2019, 15:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    D_orcia wrote:
    U mnie dzisiaj też 2 dpt - 7.10. Mnie brzuch również boli, mam dziwne uklucia i jest dość wzdęty, czuję mocno jajniki i ogólnie słabo się czuje. Być może to skutek hormonów, leków, bo dostałam ich sporo...
    Również transfer miałam 7.10 i zaczynam się martwić bo ja czuję się normalnie. Jedynie wzdęta jestem.

    32 lat - starania o pierwsze dziecko <3
    Starania od 11.2016
    Leczenie w Invimed 10.2018
    Ja - AMH -6.06 po roku AMH 3.9
    HSG - drożne dwa jajowody.
    On:
    morfologia 1-2%
    SCD - 33%
    HBA -66%

    2 x IUI - nie udane
    hbIMSI -udane - bliźniaczki <3 <3
  • dariina Autorytet
    Postów: 407 197

    Wysłany: 9 października 2019, 16:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola
    Może do powtórzenia beta ? To było dość wcześnie prawda ?

    01.2018r. -01.2020 histeroskopia x 15
    Zespół Ashermana, adenomioza
    PAI hetero
    październik ->1 ivf próbujemy.. invimed kato
    kiepskie endo
    01.2020 biochemiczna.. x
  • Olgaxxx Koleżanka
    Postów: 33 47

    Wysłany: 9 października 2019, 16:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny !
    Dopiero do was dołączam , jutro mam wizytę na rozpisanie stymulacji ( bocian Białystok)
    Krótki protokół , pierwsza procedura .
    Postaram się was nadrobić ❤️

    Makt, dariina, blair., skała, Nadzieja, Aś2018, Atena000, Pia88 lubią tę wiadomość

  • Arcola Autorytet
    Postów: 1337 1230

    Wysłany: 9 października 2019, 16:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    pola wrote:
    u mnie wynik ujemny...
    Pola Ty miałaś 3dniowca. Poczekaj jeszcze do 10dpt i sprawdź jeszcze raz.

    Makt lubi tę wiadomość

    Kariotypy ok, Mthfr +v (R2) heterozygotyczne
    Nk - 13%, kiry AA/hlac c1,
    Allo 28,5%, Ana - ujemne
    Starania od lipiec`18
    AMH 4,63 ng/ml
    Euthyrox 75mg
    Nasienie:
    styczeń'19- morfologia 0%
    marzec'19 - morfologia 8%
    CB - wrzesień'18 (6t*), kwiecien'19(5t), kwiecien' 20(5t)
    ICSI maj' 19 (14 pobranych i zapłodnionych, jeszcze 4 ❄️)
    1 transfer 27.07.19 - 4.1.1 -złe przyrosty bety. Mały pęcherzyka do tygodnia ciąży. Aniołek (8t*).
    2 transfer 26.10.19 - 4.1.1 9dpt - 241,5/11dpt - 478/14dpt - 1260 (2x9t*)
    3 transfer 18.06.20- 8dpt beta 0,2
    Ciąża naturalna czerwiec'20 - pusty pęcherzyk (9t*)
    4 transfer 21.11.20- pusty pecherzyk (9t*)
  • Arcola Autorytet
    Postów: 1337 1230

    Wysłany: 9 października 2019, 16:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olgaxxx wrote:
    Hej dziewczyny !
    Dopiero do was dołączam , jutro mam wizytę na rozpisanie stymulacji ( bocian Białystok)
    Krótki protokół , pierwsza procedura .
    Postaram się was nadrobić ❤️
    Zapraszamy serdecznie 😁. Dopisz się według schematu z pierwszej strony.

    Kariotypy ok, Mthfr +v (R2) heterozygotyczne
    Nk - 13%, kiry AA/hlac c1,
    Allo 28,5%, Ana - ujemne
    Starania od lipiec`18
    AMH 4,63 ng/ml
    Euthyrox 75mg
    Nasienie:
    styczeń'19- morfologia 0%
    marzec'19 - morfologia 8%
    CB - wrzesień'18 (6t*), kwiecien'19(5t), kwiecien' 20(5t)
    ICSI maj' 19 (14 pobranych i zapłodnionych, jeszcze 4 ❄️)
    1 transfer 27.07.19 - 4.1.1 -złe przyrosty bety. Mały pęcherzyka do tygodnia ciąży. Aniołek (8t*).
    2 transfer 26.10.19 - 4.1.1 9dpt - 241,5/11dpt - 478/14dpt - 1260 (2x9t*)
    3 transfer 18.06.20- 8dpt beta 0,2
    Ciąża naturalna czerwiec'20 - pusty pęcherzyk (9t*)
    4 transfer 21.11.20- pusty pecherzyk (9t*)
  • Olgaxxx Koleżanka
    Postów: 33 47

    Wysłany: 9 października 2019, 16:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arcola wrote:
    Zapraszamy serdecznie 😁. Dopisz się według schematu z pierwszej strony.
    Nie wiem czy potrafię :p zaraz spróbuje i będę was nadrabiać 😘

  • Olgaxxx Koleżanka
    Postów: 33 47

    Wysłany: 9 października 2019, 16:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak nie wiem jak;( ktoś mi wytłumaczy? Jestem nowa na forum ...

  • Arcola Autorytet
    Postów: 1337 1230

    Wysłany: 9 października 2019, 17:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olgaxxx wrote:
    Jednak nie wiem jak;( ktoś mi wytłumaczy? Jestem nowa na forum ...
    Nick (Olga) miasto (np. Wrocław) w jakiej klinice sie leczysz - ile masz lat- protokół krótki /dlugi ( przy invitro masz któryś z nich)
    Pytanie czy zaczęłaś już stymulację? Jeśli nie to dopisywanie zakoncz na wieku a resztę się dopisze jak już będziesz wiedzieć.
    Edit:Doczytałam tak więc:
    Olgaxxx Białystok Bocian np 28 l - 1 ivf, krótki
    Tylko wiek popraw.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2019, 17:05

    Kariotypy ok, Mthfr +v (R2) heterozygotyczne
    Nk - 13%, kiry AA/hlac c1,
    Allo 28,5%, Ana - ujemne
    Starania od lipiec`18
    AMH 4,63 ng/ml
    Euthyrox 75mg
    Nasienie:
    styczeń'19- morfologia 0%
    marzec'19 - morfologia 8%
    CB - wrzesień'18 (6t*), kwiecien'19(5t), kwiecien' 20(5t)
    ICSI maj' 19 (14 pobranych i zapłodnionych, jeszcze 4 ❄️)
    1 transfer 27.07.19 - 4.1.1 -złe przyrosty bety. Mały pęcherzyka do tygodnia ciąży. Aniołek (8t*).
    2 transfer 26.10.19 - 4.1.1 9dpt - 241,5/11dpt - 478/14dpt - 1260 (2x9t*)
    3 transfer 18.06.20- 8dpt beta 0,2
    Ciąża naturalna czerwiec'20 - pusty pęcherzyk (9t*)
    4 transfer 21.11.20- pusty pecherzyk (9t*)
  • Olgaxxx Koleżanka
    Postów: 33 47

    Wysłany: 9 października 2019, 17:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam to zapisać jako post?
    Jutro zaczynam
    Stymulację .
    Arcola wrote:
    Nick (Olga) miasto (np. Wrocław) w jakiej klinice sie leczysz - ile masz lat- protokół krótki /dlugi ( przy invitro masz któryś z nich)
    Pytanie czy zaczęłaś już stymulację? Jeśli nie to dopisywanie zakoncz na wieku a resztę się dopisze jak już będziesz wiedzieć.

  • Arcola Autorytet
    Postów: 1337 1230

    Wysłany: 9 października 2019, 17:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olgaxxx wrote:
    Mam to zapisać jako post?
    Jutro zaczynam
    Stymulację .
    Tak. Wpisz w poście dorzuce Cię do pierwszej strony. Jesli jutro zaczynasz to jest duża szansa ze jeszcze w październiku będzie transfer.

    Kariotypy ok, Mthfr +v (R2) heterozygotyczne
    Nk - 13%, kiry AA/hlac c1,
    Allo 28,5%, Ana - ujemne
    Starania od lipiec`18
    AMH 4,63 ng/ml
    Euthyrox 75mg
    Nasienie:
    styczeń'19- morfologia 0%
    marzec'19 - morfologia 8%
    CB - wrzesień'18 (6t*), kwiecien'19(5t), kwiecien' 20(5t)
    ICSI maj' 19 (14 pobranych i zapłodnionych, jeszcze 4 ❄️)
    1 transfer 27.07.19 - 4.1.1 -złe przyrosty bety. Mały pęcherzyka do tygodnia ciąży. Aniołek (8t*).
    2 transfer 26.10.19 - 4.1.1 9dpt - 241,5/11dpt - 478/14dpt - 1260 (2x9t*)
    3 transfer 18.06.20- 8dpt beta 0,2
    Ciąża naturalna czerwiec'20 - pusty pęcherzyk (9t*)
    4 transfer 21.11.20- pusty pecherzyk (9t*)
  • Olgaxxx Koleżanka
    Postów: 33 47

    Wysłany: 9 października 2019, 17:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olgaxxx-Gdańsk-Klinika bocian Białystok-26lat-1ivf krótki

    Arcola lubi tę wiadomość

  • Olgaxxx Koleżanka
    Postów: 33 47

    Wysłany: 9 października 2019, 17:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arcola wrote:
    Tak. Wpisz w poście dorzuce Cię do pierwszej strony. Jesli jutro zaczynasz to jest duża szansa ze jeszcze w październiku będzie transfer.
    Taki mamy plan , jeśli oczywiście nic się po drodze nie przytrafi 🙏🏻

    Arcola lubi tę wiadomość

  • Amilka Autorytet
    Postów: 1184 1501

    Wysłany: 9 października 2019, 17:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sofia 12 dni, przez caly ten czas gonapeptyl (przed stymulacja wzielam 13 gonapeptyli samych), przez pierwsze 5 dni gonal i kolejne 7 gonal i menopur. Dzis ovitrelle wieczorem i punkcja w piatek:) razem 47 zastrzykow w tej procedurze. My to jednak mamy jaja. Doslownie i w przenosni 💪

    Arcola, dariina, skała, Meggie1, Sofia2019, Pia88, misza90 lubią tę wiadomość

    Starania od: 11.2017
    1993. Amh 4.8, maz ok:)
    Kir Bx, obecne 2ds1 i 2ds4
    Mthfr homo i Pai homo
    Nk 17%, io, stan przedcukrzycowy
    Odporność na narkozy i znieczulenia -,-
    01-03.19 3x iui
    05.19 imsi (krótki)-8 pecherzykow-4 komorki-3 prawidlowe-2 zaplodnione-1 blastus 3bb-et:(
    08.19 imsi-msome (dlugi)-11 pecherzykow-7 komorek-3 prawidlowe-2 zaplodnione-2 zarodki 8a-et-cb/beta max.26 11dpt

    Nowe życie
    AZ. Reprofit 03.21 4aa|| 4dpt-4.6, 6dpt- 33.2, 8dpt-119.4, 10dpt-267.5, 12dpt- 646.2
    14 dpt- 1889 - pęcherzyk ciążowy
    🍀🥳
    18dpt-7150
    21dpt- pęcherzyk 12.9mm, żółtkowy 3.6mm
    25 dpt ❤️
    7t4d CRL 1.34 cm, 8t4d 2cm, 9t4d 3cm i macham rączkami🍀

    w4sq43r8x08pv182.png
  • dariina Autorytet
    Postów: 407 197

    Wysłany: 9 października 2019, 17:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi punkcję przełożyli na pon :(

    01.2018r. -01.2020 histeroskopia x 15
    Zespół Ashermana, adenomioza
    PAI hetero
    październik ->1 ivf próbujemy.. invimed kato
    kiepskie endo
    01.2020 biochemiczna.. x
  • Amilka Autorytet
    Postów: 1184 1501

    Wysłany: 9 października 2019, 17:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czemu?

    Migotka lubi tę wiadomość

    Starania od: 11.2017
    1993. Amh 4.8, maz ok:)
    Kir Bx, obecne 2ds1 i 2ds4
    Mthfr homo i Pai homo
    Nk 17%, io, stan przedcukrzycowy
    Odporność na narkozy i znieczulenia -,-
    01-03.19 3x iui
    05.19 imsi (krótki)-8 pecherzykow-4 komorki-3 prawidlowe-2 zaplodnione-1 blastus 3bb-et:(
    08.19 imsi-msome (dlugi)-11 pecherzykow-7 komorek-3 prawidlowe-2 zaplodnione-2 zarodki 8a-et-cb/beta max.26 11dpt

    Nowe życie
    AZ. Reprofit 03.21 4aa|| 4dpt-4.6, 6dpt- 33.2, 8dpt-119.4, 10dpt-267.5, 12dpt- 646.2
    14 dpt- 1889 - pęcherzyk ciążowy
    🍀🥳
    18dpt-7150
    21dpt- pęcherzyk 12.9mm, żółtkowy 3.6mm
    25 dpt ❤️
    7t4d CRL 1.34 cm, 8t4d 2cm, 9t4d 3cm i macham rączkami🍀

    w4sq43r8x08pv182.png
  • Maarti Przyjaciółka
    Postów: 81 196

    Wysłany: 9 października 2019, 17:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    D_orcia wrote:
    U mnie dzisiaj też 2 dpt - 7.10. Mnie brzuch również boli, mam dziwne uklucia i jest dość wzdęty, czuję mocno jajniki i ogólnie słabo się czuje. Być może to skutek hormonów, leków, bo dostałam ich sporo...

    Też mam bardzo dużo leków ale przed transferem miałam taki dyskomfort a teraz ewidentnie ból miesiaczkowy. Czytałam że to też dobry objaw, no ale nic jutro mam pierwszą weryfikację i popoludniu będzie dzwonił lekarz to zapytam o to. Dodatkowo mam też cholerne zaparcia🙄 ale to już po luteine. Podpytam czy mogę pić xenne bo szwagierce kazali jak była w ciąży i miała z tym problem

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2019, 18:02

    Problem męski

    AMH w 2018- 6,34ng/ml
    AMH w 2019- 2,99ng/ml
    AMH z 20.09- 4,70ng/ml

    Aniołek [*] 13.07.2007

    1 IUI - 15.05 :(
    2 IUI - 12.06 :(

    07.10 - ET blastki 4.1.1
    7dpt beta - 81.90 mlU/ml, prog - 77,90 ng/ml
    10dpt - 340,70 mlU/ml, prog - 104,50 ng/ml
    17dpt - 4074 mlU/ml, prog - 162,70 ng/ml

    Mamy 3 ❄️❄️❄️

    f33e17eeb7.png
  • Lola. Autorytet
    Postów: 1631 2481

    Wysłany: 9 października 2019, 18:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam u lekarza i zapisał mi eurhyrox 25. Raz dziennie? Mysliscie że to nie za mało przy taj 4.42? Skierowanie na badanie taj ft3 ft4 antyTPO i anty TG

    Pęcherzyk na dnie macicy😍 i mowil ze nawet chyba widzi ciałko żółte ale nie chce bez potrzeby przesadzać z usg

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2019, 18:06

    Evitaz, Makt, Catlady, Sierściucha lubią tę wiadomość

    Mikołaj❤
    lprk20mmo9qhkrvb.png
    3× aid nieudane abovo Lublin
    Rok 2019 0% morfologia
    InvimedWarszawa/1ivf.krotki/27lat
    18.09-14pobranych-10dojrzalych/4oocyty
    6 zapłodnionych-5 blastek
    23.09 transfer ✊4AB 7tydz [*] 💔
    Czekają ❄❄❄
    10.01 transfer 4AB
    5dpt kreska na teście
    10dpt-472.5mIU/ml 12dpt-994mIU/ml 14dpt-1984mIU/ml17dpt6129mIU/ml 19dpt-10700mIU/ml
    21dpt 0.25mm dzidzi i ❤
    7.02-28dpt 0.62mm ❤
    13.02- 7t4d 1.3cm😍
    26.02- 9t3d 2.61cm😍 FHR 184❤
    10.03-11t2d 4.13cm🥰 chłopak? 💙

    MTHFR 6777C-T hetero
    PAI- 1 4G homo
  • D_orcia Koleżanka
    Postów: 42 57

    Wysłany: 9 października 2019, 18:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maarti wrote:
    Też mam bardzo dużo leków ale przed transferem miałam taki dyskomfort a teraz ewidentnie ból miesiaczkowy. Czytałam że to też dobry objaw, no ale nic jutro mam pierwszą weryfikację i popoludniu będzie dzwonił lekarz to zapytam o to. Dodatkowo mam też cholerne zaparcia🙄 ale to już po luteine. Podpytam czy mogę pić xenne bo szwagier ę kazali jak była w ciąży i miała z tym problem

    Na czym polega ta weryfikacja? Ja mam zrobić tylko 17.10. betę i skontaktować się z klinika jak otrzymam wynik.

    Starania od 2018 r. z dłuższa przerwa z uwagi na inne względy zdrowotne
    13.06.2019 r. -IVF IMSI - pobrano 6 oocytów - brak zapłodnień
    03.08.2019 r. - IVF IMSI - pobrano 5 oocytów - jest ❄️
    03.09. 2019 r. - histeroskopia operacyjna - usunięcie polipa endometrium
    07.10.2019 r. - FET :( 10 dpt - bHCG <0,5 :(
    Czynnik męski, morfologia 0%
  • Arcola Autorytet
    Postów: 1337 1230

    Wysłany: 9 października 2019, 18:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dariina wrote:
    A mi punkcję przełożyli na pon :(
    Ale jak to? Przedłużyli Ci stymulacje - może więcej jajeczek będziesz miała. Co było na ostatnim podgladzie?

    Kariotypy ok, Mthfr +v (R2) heterozygotyczne
    Nk - 13%, kiry AA/hlac c1,
    Allo 28,5%, Ana - ujemne
    Starania od lipiec`18
    AMH 4,63 ng/ml
    Euthyrox 75mg
    Nasienie:
    styczeń'19- morfologia 0%
    marzec'19 - morfologia 8%
    CB - wrzesień'18 (6t*), kwiecien'19(5t), kwiecien' 20(5t)
    ICSI maj' 19 (14 pobranych i zapłodnionych, jeszcze 4 ❄️)
    1 transfer 27.07.19 - 4.1.1 -złe przyrosty bety. Mały pęcherzyka do tygodnia ciąży. Aniołek (8t*).
    2 transfer 26.10.19 - 4.1.1 9dpt - 241,5/11dpt - 478/14dpt - 1260 (2x9t*)
    3 transfer 18.06.20- 8dpt beta 0,2
    Ciąża naturalna czerwiec'20 - pusty pęcherzyk (9t*)
    4 transfer 21.11.20- pusty pecherzyk (9t*)
‹‹ 48 49 50 51 52 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego