Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO - PAŹDZIERNIK'19
Odpowiedz

IN VITRO - PAŹDZIERNIK'19

Oceń ten wątek:
  • July Autorytet
    Postów: 282 198

    Wysłany: 14 października 2019, 13:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia, 13:19

    Maarti lubi tę wiadomość

  • Ovulka Autorytet
    Postów: 531 314

    Wysłany: 14 października 2019, 13:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka1987 wrote:
    Beta 150!!!! 🥰🥰🥰🥰🥰

    Yoohooo 😍😍 jest fasoleczka. Ca za wspanialy dzien dziewczyny. Odczarowujecie miesiac ❤️
    Ja jutro usg kontrolne i mam nadzieje za tydzien transfer 😍 ❄️❄️

    Pia88 lubi tę wiadomość

  • blair. Autorytet
    Postów: 1638 1723

    Wysłany: 14 października 2019, 13:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maarti, Anka ogromne gratulacje dla was! ☺️☺️☺️

    Pia88, Maarti lubią tę wiadomość

    zEVhp2.png
  • aganieszkam Autorytet
    Postów: 1708 1277

    Wysłany: 14 października 2019, 13:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola. wrote:
    https://zapodaj.net/6488afbf83942.png.html

    Znacie się trochę na tarczycy ? Biorę od lekarza już lek eurhyrox 50 od czwartku a co z resztą wyników ?

    TSH za wysokie, reszta ok. Ale dopiero bierzesz euthyrox kilka dni, więc TSH może być "stare". Powtórz badanie TSH i FT4 za ok.2-3 tygodnie :)

    Madzia 13.12.2019 <3
    ex2b6iyevd39skjn.png
    Starania od 10.2016r.
    01.2019r. Laparoskopia - niedrożne jajowody
    21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)
    26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB (są ❄️❄️)
    Beta: 6dpt- 47,16, 8dpt-140,50, 10dpt-361,70, 16dpt-6550
    23dpt jest <3
  • Makt Autorytet
    Postów: 10624 8087

    Wysłany: 14 października 2019, 13:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola. wrote:
    https://zapodaj.net/6488afbf83942.png.html

    Znacie się trochę na tarczycy ? Biorę od lekarza już lek eurhyrox 50 od czwartku a co z resztą wyników ?

    Reszta jest dobra :) po ft4 widać ze już lek zaczął działać bo ładna wartość :) tylko tsh reaguje z opóźnieniem i dopiero min za 4 tyg zobaczysz ze spadło :)

    4KMCp2.png

    19.03 (39+0) g. 13:35, 3335g, 54 cm Iga ❤️

    #2 IVF: 9.07 - ET (3.1.1);
    6dpt beta 12,37, progesteron 8,6;
    8dpt - 38, prog- 16,4;
    10 dpt - 130,6, prog- 14,79
    14dpt - 1260, prog- 15,04
    15 dpt (4+6) - GS 2,2 mm i YS 1,1 mm
    21 dpt- 9950, prog-15,65
    23 dpt (6+0) - ❤️
    14.11 (21+0) - usg połówkowe, 371g 👧🏼
    Mamy 4 bałwanki! ❄️❄️❄️❄️
    (3.1.2, 4.2.3, bl2, 4.3.2 z 6 doby)

    Nasza historia
  • Makt Autorytet
    Postów: 10624 8087

    Wysłany: 14 października 2019, 13:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka1987 wrote:
    Beta 150!!!! 🥰🥰🥰🥰🥰

    Wow! Dzień dobrych wieści! 😁
    Widzę ze u ciebie tez 7 dpt - miałaś dwa zarodki podane? :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2019, 13:40

    4KMCp2.png

    19.03 (39+0) g. 13:35, 3335g, 54 cm Iga ❤️

    #2 IVF: 9.07 - ET (3.1.1);
    6dpt beta 12,37, progesteron 8,6;
    8dpt - 38, prog- 16,4;
    10 dpt - 130,6, prog- 14,79
    14dpt - 1260, prog- 15,04
    15 dpt (4+6) - GS 2,2 mm i YS 1,1 mm
    21 dpt- 9950, prog-15,65
    23 dpt (6+0) - ❤️
    14.11 (21+0) - usg połówkowe, 371g 👧🏼
    Mamy 4 bałwanki! ❄️❄️❄️❄️
    (3.1.2, 4.2.3, bl2, 4.3.2 z 6 doby)

    Nasza historia
  • Lola. Autorytet
    Postów: 1626 2453

    Wysłany: 14 października 2019, 13:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ovulka wrote:
    Ja juz pare lat mam niedoczynnosc. Nauczylam sie sama regulowac dawke. Bierzesz dopiero od czwartku i trzeba troche czasu zeby poziom hormonu sie obnizyl. Bodajze po 3 tyg robilam pierwsze badania. Zalezy pewnie tez jaka przyczyna? Czy teraz podwyzszyly ci sie wyniki? To moze szybciej spadnie. A jesli chorujesz na tarczyce to moze troszke dluzej potrwac zeby wyrwgulowac.
    Trzymam ✊🏼 Zeby wyniki szybko sie poprawily


    Pod koniec sierpnia miałam badana i była 2.3 i z taką zaszłam w ciąży bo lekarz mówił że ok. I teraz w ciąży jestem i tak wzrosła.

    Ovulka lubi tę wiadomość

    Mikołaj❤
    lprk20mmo9qhkrvb.png
    3× aid nieudane abovo Lublin
    Rok 2019 0% morfologia
    InvimedWarszawa/1ivf.krotki/27lat
    18.09-14pobranych-10dojrzalych/4oocyty
    6 zapłodnionych-5 blastek
    23.09 transfer ✊4AB 7tydz [*] 💔
    Czekają ❄❄❄
    10.01 transfer 4AB
    5dpt kreska na teście
    10dpt-472.5mIU/ml 12dpt-994mIU/ml 14dpt-1984mIU/ml17dpt6129mIU/ml 19dpt-10700mIU/ml
    21dpt 0.25mm dzidzi i ❤
    7.02-28dpt 0.62mm ❤
    13.02- 7t4d 1.3cm😍
    26.02- 9t3d 2.61cm😍 FHR 184❤
    10.03-11t2d 4.13cm🥰 chłopak? 💙

    MTHFR 6777C-T hetero
    PAI- 1 4G homo
  • Lola. Autorytet
    Postów: 1626 2453

    Wysłany: 14 października 2019, 13:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dozewczyny chyba powoli i do mnie dochodzi że jestem w ciąży robiłam dziś te badania na tarczyce i stwierdziłam że ostatni raz zrobię bhcg 16dpt bylo 2432 a dzisiaj 21dpt 17986😘😘 jadę w środę na usg do kliniki i liczę coś zobaczyć 😊😊😊

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2019, 13:48

    Ovulka, taśta, Pia88, aganieszkam, blair., Nadzieja, skała, magg85, OLa, Makt, dariina lubią tę wiadomość

    Mikołaj❤
    lprk20mmo9qhkrvb.png
    3× aid nieudane abovo Lublin
    Rok 2019 0% morfologia
    InvimedWarszawa/1ivf.krotki/27lat
    18.09-14pobranych-10dojrzalych/4oocyty
    6 zapłodnionych-5 blastek
    23.09 transfer ✊4AB 7tydz [*] 💔
    Czekają ❄❄❄
    10.01 transfer 4AB
    5dpt kreska na teście
    10dpt-472.5mIU/ml 12dpt-994mIU/ml 14dpt-1984mIU/ml17dpt6129mIU/ml 19dpt-10700mIU/ml
    21dpt 0.25mm dzidzi i ❤
    7.02-28dpt 0.62mm ❤
    13.02- 7t4d 1.3cm😍
    26.02- 9t3d 2.61cm😍 FHR 184❤
    10.03-11t2d 4.13cm🥰 chłopak? 💙

    MTHFR 6777C-T hetero
    PAI- 1 4G homo
  • Ovulka Autorytet
    Postów: 531 314

    Wysłany: 14 października 2019, 13:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola. wrote:
    Pod koniec sierpnia miałam badana i była 2.3 i z taką zaszłam w ciąży bo lekarz mówił że ok. I teraz w ciąży jestem i tak wzrosła.

    Burza hormonow, po reszcie wynikow widac ze jest ok. Sprawdz za ok 2 tyg, jesli nie to najlepiej skonsultuj z lekarzem, mozliwe ze potrzebujesz wieksza dawke zeby zbic. napewno bedzie dobrze 😊 z tarczyca potrzeba czasu

    Lola. lubi tę wiadomość

  • taśta Autorytet
    Postów: 509 490

    Wysłany: 14 października 2019, 13:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1987, Marti piękne otwarcie tygodnia <3

    Pia88, Maarti lubią tę wiadomość

    po 6 latach starań, po drodze 2 aniołki, 1 IUI czerwiec 2015 <3 Invimed Wrocław
    powrót po rodzeństwo-
    IUI 18.10.2018 :(
    IUI 11.2018 odwołana
    IUI 12.12.2018 odwołana
    11.2019 ICSI 10 kom., 5 zarodków- transfer 3-dniowca 1 klasy :( zero mrozaków :(
    ja- 36 lat, ponoć wszystko ok, AMH 1,5
    mąż- 35 lat, bardzo słabe nasienie, zwapnienia w jądrach
  • misza90 Koleżanka
    Postów: 54 116

    Wysłany: 14 października 2019, 13:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj miałam kontrolne badania przed pick-upem od rana czułam że coś jest nie tak estradiol 5100 transfer odwołany, pierwszy transfer zrobiło mi się tak przykro.. Jajeczka ok jest ich dużo, ale tak jak zwykle nie poszło po naszej myśli..

    Mąż kryptozoospermia, zamrożone plemniki, Pick-up 18.10 transfer odwołany - hiperstymulacja
    Mamy ❄️❄️❄️❄️❄️
    27.12 Transfer 5 dniowej blastki
  • D_orcia Koleżanka
    Postów: 42 57

    Wysłany: 14 października 2019, 13:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka1987 wrote:
    Beta 150!!!! 🥰🥰🥰🥰🥰


    Rewelacja i gratulacje !!! Oby ten 07.10. był dla Nas wszystkich szczęśliwy <3

    Pia88 lubi tę wiadomość

    Starania od 2018 r. z dłuższa przerwa z uwagi na inne względy zdrowotne
    13.06.2019 r. -IVF IMSI - pobrano 6 oocytów - brak zapłodnień
    03.08.2019 r. - IVF IMSI - pobrano 5 oocytów - jest ❄️
    03.09. 2019 r. - histeroskopia operacyjna - usunięcie polipa endometrium
    07.10.2019 r. - FET :( 10 dpt - bHCG <0,5 :(
    Czynnik męski, morfologia 0%
  • Mila79 Autorytet
    Postów: 563 345

    Wysłany: 14 października 2019, 14:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    magg85 wrote:
    Ja dzisiaj po ostatniej wizycie stymulacyjnej. Najwiekszy pecherzyk 19mm, reszta mniejsza. Lekarka byla zdziwiona, ale nie mozemy przedluzac, bo Estradiol na granicy hiperki. Zastrzyk wyzwalajacy wieczorem 37h przed, zeby w dodatkowa godzine zdazyly dojrzec jajka. Progesteron wysoki, wiec kriotransfer na naturalnym w nastepnym cyklu raczej na pewno odpada.

    🤦‍♀️


    A dlaczego odpada w następnym cyklu na naturalnym? jaki ma to związek z progesteronem z tego cyklu?

    Marti i Anka, gratulacje!!!!!! :)))

    2 x IUI 2018 - :(
    12. 2018 1 IVF - 0 mrożków :( (transfer 3dniowców) :(
    07.2019 2 IVF - 0 zmrożków :( (transfer 3dniowców) :(
    10.2019 3 ICSI - 2 mrożki (blastocysty) oba transfery - :(
    01.2020 4 ICSI - 2 mrożki (blastocysty)
  • July Autorytet
    Postów: 282 198

    Wysłany: 14 października 2019, 14:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia, 13:19

    Meggie1, Pia88, skała, magg85 lubią tę wiadomość

  • Maarti Przyjaciółka
    Postów: 81 196

    Wysłany: 14 października 2019, 14:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka1987 wrote:
    Beta 150!!!! 🥰🥰🥰🥰🥰

    Gratulacje kochana <3 <3 <3

    Pia88 lubi tę wiadomość

    Problem męski

    AMH w 2018- 6,34ng/ml
    AMH w 2019- 2,99ng/ml
    AMH z 20.09- 4,70ng/ml

    Aniołek [*] 13.07.2007

    1 IUI - 15.05 :(
    2 IUI - 12.06 :(

    07.10 - ET blastki 4.1.1
    7dpt beta - 81.90 mlU/ml, prog - 77,90 ng/ml
    10dpt - 340,70 mlU/ml, prog - 104,50 ng/ml
    17dpt - 4074 mlU/ml, prog - 162,70 ng/ml

    Mamy 3 ❄️❄️❄️

    f33e17eeb7.png
  • Maarti Przyjaciółka
    Postów: 81 196

    Wysłany: 14 października 2019, 14:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylv33 wrote:
    Marti, gratuluje. Piekna beta. Masz to!!!!

    Powiedz nam jak sie czulas? PS. Troszke doszukuje sie "objawow" u siebie. Transfer mialysmy tego samego dnia, tylko u mnie byl 3-dniowiec.

    Od pierwszego dnia transferu bolał mnie brzuch jak na okres. Nasilał się wieczorami. Po za tym po 3 dpt strasznie bolały mnie piersi (bolą nadal) i mam bardzo wrażliwe sutki :)

    Trzymam kciuki żeby i u Ciebie się udało :)

    Pia88 lubi tę wiadomość

    Problem męski

    AMH w 2018- 6,34ng/ml
    AMH w 2019- 2,99ng/ml
    AMH z 20.09- 4,70ng/ml

    Aniołek [*] 13.07.2007

    1 IUI - 15.05 :(
    2 IUI - 12.06 :(

    07.10 - ET blastki 4.1.1
    7dpt beta - 81.90 mlU/ml, prog - 77,90 ng/ml
    10dpt - 340,70 mlU/ml, prog - 104,50 ng/ml
    17dpt - 4074 mlU/ml, prog - 162,70 ng/ml

    Mamy 3 ❄️❄️❄️

    f33e17eeb7.png
  • Mila79 Autorytet
    Postów: 563 345

    Wysłany: 14 października 2019, 14:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    July wrote:
    Mi zrobili transfer przy estradiolu prawie 8000. Oczywiście nieudany. Zmarnowany 10 komórkowy zarodek klasy a.
    Gdybym wiedziała wówczas tyle co teraz w życiu bym się na to nie zgodziła.
    Nie załamuj się. Odwołanie transferu świadczy na korzyść Twojej kliniki. Statystyki na forum wskazują że crio się częściej udaje i kliniki powoli odchodzą od świeżych transerów.


    July, przy 8000 Ci zrobili?>? Matko!!!
    A gdzie jesteś/ gdzie się leczysz?
    Mi mówili, że do 3500 jest w miarę bezpieczny, żeby nie przestymulować, ale po 3000 to i tak lepiej transfer odwołać, odroczyć, bo estradiol za wysoki...

    2 x IUI 2018 - :(
    12. 2018 1 IVF - 0 mrożków :( (transfer 3dniowców) :(
    07.2019 2 IVF - 0 zmrożków :( (transfer 3dniowców) :(
    10.2019 3 ICSI - 2 mrożki (blastocysty) oba transfery - :(
    01.2020 4 ICSI - 2 mrożki (blastocysty)
  • July Autorytet
    Postów: 282 198

    Wysłany: 14 października 2019, 14:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia, 13:19

  • Pia88 Autorytet
    Postów: 1657 1630

    Wysłany: 14 października 2019, 14:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maarti wrote:
    Gratulacje kochana <3 <3 <3

    Maarti jaki u Was występuje problem męski?

    32l 🇵🇱🤓👠💄👗🧳💻📖🇩🇪
    Happy Briard mommy🥰🐻💗🐾
    6lat starań z przerwami na kryzysy małżeńskie🌈
    💃🏼: insuliooporność (Siofor+dieta superfoods), laparoskopia 2017r - usunięta torbiel endometrialna po stronie prawej, usunięte zrosty - odnownione mimo podania żelu.
    🕴🏼: morfologia 0-2% + chromatyna - 52%/ wrzesień 2019 - 32%/ luty 2020 -21%
    kariotypy ok
    01.11. /01.01. Nowenna Pompejańska📿
    11.2019 1 IMSI + MACS - transfer 1BB (zero mrozaków) :(
    26.02. histeroskopia - jeden mikro zrost przy ujściu jajowodu. Poza tym czysto :)
    Wracam do walki..


    Jezu, Ty się tym zajmij..
  • misza90 Koleżanka
    Postów: 54 116

    Wysłany: 14 października 2019, 14:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    July wrote:
    Mi zrobili transfer przy estradiolu prawie 8000. Oczywiście nieudany. Zmarnowany 10 komórkowy zarodek klasy a.
    Gdybym wiedziała wówczas tyle co teraz w życiu bym się na to nie zgodziła.
    Nie załamuj się. Odwołanie transferu świadczy na korzyść Twojej kliniki. Statystyki na forum wskazują że crio się częściej udaje i kliniki powoli odchodzą od świeżych transerów.

    Masz rację, potrzebowałam jakiś słów wsparcia, jest lepiej, każdą informację trzeba przetrawic i nastawić się na coś innego, wierzę że będzie dobrze :*

    July lubi tę wiadomość

    Mąż kryptozoospermia, zamrożone plemniki, Pick-up 18.10 transfer odwołany - hiperstymulacja
    Mamy ❄️❄️❄️❄️❄️
    27.12 Transfer 5 dniowej blastki
‹‹ 65 66 67 68 69 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego