Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO - PAŹDZIERNIK'19
Odpowiedz

IN VITRO - PAŹDZIERNIK'19

Oceń ten wątek:
  • Meggie1 Autorytet
    Postów: 2335 2272

    Wysłany: 15 października 2019, 13:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    elinkagd wrote:
    Tak teraz był transfer na cyklu naturalnym.

    A ile dni jesteś po odstawieniu leków? Mi @ przyszła tym razem 4 dni po odstawieniu leków z czego trzeciego pojawiło się plamienie.

    Ja nad Embryoglue się zastanawiam czy brać tym razem. A nacięcie otoczki lek. stwierdził że tym razem możemy wziąć bo ostatnio nie chciał. A ja zaczynam czepiać się wszystkiego co może pomóc.
    A jak u Ciebie wyglada sprawa z immunologia?

  • Meggie1 Autorytet
    Postów: 2335 2272

    Wysłany: 15 października 2019, 13:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny te które nie maja - ustawcie sobie proszę stopki. Nie raz chce którejś coś doradzić, ale nic o niej nie wiem, bo stopka jest pusta :(
    mt30 - jak u Ciebie sprawa z immunologia?

    Pia88, Atena000 lubią tę wiadomość

  • Meggie1 Autorytet
    Postów: 2335 2272

    Wysłany: 15 października 2019, 13:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o „wspomagacze” to klej jak najbardziej, biopsja endometrium również, jednak nacięcia otoczki bym nie robiła, bo zdarza się podczas nacięcia uszkodzenie zarodka niestety. Może dlatego niektórzy lekarze nie są za ta opcja.

  • mt30 Autorytet
    Postów: 971 154

    Wysłany: 15 października 2019, 13:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggie1 wrote:
    Dziewczyny te które nie maja - ustawcie sobie proszę stopki. Nie raz chce którejś coś doradzić, ale nic o niej nie wiem, bo stopka jest pusta :(
    mt30 - jak u Ciebie sprawa z immunologia?
    Nie badałam nic w kierunku immunologii:( Zresztą nie wiem co. Moje poprzednie transfery na zardorkach aa beta rosła do 8.
    Mam pytanie jeszcze odnośnie insulinooporności bo mam narazie zbadany cukier 99. Z objawów to jestem głodna po 2-3h i spiąca po zjedzeniu węglowodanów. BMI 22., Jak pytałam dr. czy badać krzywą, to mówiła, że to ma znaczenie przy komórkach a ja miałam 11 komórek, 8 się zapłodniło więc nie wiem. Problem raczej w implementacji zarodków jest.

    2017 - 2019 - mąż , leczenie 2 operacje, 2 biopsje...
    ja - 37
    AMH 3,55
    2019.04 - IUI, beta 2.7
    2019.05 - IV - krótki protokół (3aa, 1bb, 1bb) - 3 transfery, beta w dwóch pierwszych przypadkach max 8, 3 transfer beta 0
    2019.10 IV - długi protokół (1aa, 1aa, 2xmorule)
    2019.12.28 - transfer 3aa, beta 0

    2programy 4transfery ciąży nie ma

    2020.01 - badam immunologię, ... no i wyszło: CBA: IL-2 wysoko 570, IL-10 2240, PAI-1, MTHR hetero, NK-9% w normie, KIR Bx, brak: 2DL5 (grupa 1), 2DS4norm, 2DS5
    2020.02 - wizyta u dr. i zlecenie szczepień, po 3 szczepieniach allo 27%
    2020.06 - transfer: 1aa po odmrożeniu umarł
    2020.06 - piąty transfer 2xmorule: beta 8dpt: 6.5, beta 10dpt: 3:(
    2020.07 -brak * :(
    2020.07 - IV długi protokół start
    2020.09 - punkcja 14(9 zarodków, w II dobie 6 zarodków, 5 doba: 2 zarodki 1aa, 3bc)
    2020.09 - transfer świeży, 5dpt -0.9, 7dpt-3.1, 9dpt - 9, 11dpt - 27, 14dpt - 77, 18dpt - 73💔
  • elinkagd Autorytet
    Postów: 1594 891

    Wysłany: 15 października 2019, 13:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggie1 wrote:
    A jak u Ciebie wyglada sprawa z immunologia?
    Miałam badane komórki NK i fenotyp limfocytow. Białko S i C. Trochę podwyższone NK ale dostałam Encorton i białko S na co dostałam heparynę. Robiłam też trombofolie i mutacje. Ale tu mi wyszedł standard czyli metylowane formy witaminy B no i ta heparyna.

    zem3anlirlcv80b3.png
    III. 2016r - początek starań
    VI.2017r. - Gameta Gdynia
    Jajowody drożne
    Niepłodność idiopatyczna
    08.01.2018 - cb :(
    09-12.2018 3podejscia IUI :(
    04.2019 - start IVF długi protokół - nieudany
    17.07.2019 - start IVF krótki protokół
    29.07.2019 - punkcja pobrano 18 kumulusow z czego 12 MII, mamy 4❄️ blastki
    26.08.2019 - transfer blaski 4bb 8dpt-1,4 U/I 10dpt<1.1U/I :(
    27.09.2019 - transfer blastki 4bb 8dpt<1.1U/I :( zostały 2 blastki
    10.2019 - histeroskopia + stratching - usunięto mały polip
    21.11.2019 - transfer blastki 4bb
    9dpt-19.8 U/I, PRG-32,34 ng/ml
    11dpt-9.1 U/I :( cb
    został już tylko 1 mrożaczek
    29.06.2020 - transfer ostatniego mrozaka, 8dpt<1.1U/l
    Brak zarodków
    Nie wiem co dalej
  • Maarti Przyjaciółka
    Postów: 81 196

    Wysłany: 15 października 2019, 13:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaguś wrote:
    Maarti a czy badalas progesteron w dniu transferu?

    Nie badałam. W dniu punkcji miałam 4,84 ng/ml i od tego dnia brałam luteinę 3x2 dopochwowo i tak samo pod język.

    Problem męski

    AMH w 2018- 6,34ng/ml
    AMH w 2019- 2,99ng/ml
    AMH z 20.09- 4,70ng/ml

    Aniołek [*] 13.07.2007

    1 IUI - 15.05 :(
    2 IUI - 12.06 :(

    07.10 - ET blastki 4.1.1
    7dpt beta - 81.90 mlU/ml, prog - 77,90 ng/ml
    10dpt - 340,70 mlU/ml, prog - 104,50 ng/ml
    17dpt - 4074 mlU/ml, prog - 162,70 ng/ml

    Mamy 3 ❄️❄️❄️

    f33e17eeb7.png
  • dariina Autorytet
    Postów: 401 190

    Wysłany: 15 października 2019, 14:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arcola wrote:
    Ja mam takie kapsulki wiesiołka że biorę tylko raz dziennie. Na naturalnym nawet nie mam takiego kiepskiego tym bardziej ze naturalna owulacja powoduje że ono jeszcze rośnie. Te wszystkie suple biorę tak na wszelki wypadek, bo czas leci (ja punkcje miałam w maju) a ciąży nie ma.
    Kochana czy ja mam Ciebie przepisać do starajacych się za jakiś czas? To już potwierdzone że nie będziesz miała transferu w tym tygodniy?
    Tak, tranfer w kolejnym cyklu. Przepisz proszę.
    Ten wiesioł to do brać do owu tak?

    01.2018r. -01.2020 histeroskopia x 15
    Zespół Ashermana, adenomioza
    PAI hetero
    październik ->1 ivf próbujemy.. invimed kato
    kiepskie endo
    01.2020 biochemiczna.. x
  • Makt Autorytet
    Postów: 10631 8087

    Wysłany: 15 października 2019, 14:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    mt30 wrote:
    7dpt beta nie ruszyła:(

    A jaki był zarodek?

    Doczytałam. Przykro mi :( ale może warto jeszcze sprawdzić za 2 dni? Rzadko się to zdarza ale jednak było tu kilka historii ze beta ruszyła późno..

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2019, 14:14

    4KMCp2.png

    19.03 (39+0) g. 13:35, 3335g, 54 cm Iga ❤️

    #2 IVF: 9.07 - ET (3.1.1);
    6dpt beta 12,37, progesteron 8,6;
    8dpt - 38, prog- 16,4;
    10 dpt - 130,6, prog- 14,79
    14dpt - 1260, prog- 15,04
    15 dpt (4+6) - GS 2,2 mm i YS 1,1 mm
    21 dpt- 9950, prog-15,65
    23 dpt (6+0) - ❤️
    14.11 (21+0) - usg połówkowe, 371g 👧🏼
    Mamy 4 bałwanki! ❄️❄️❄️❄️
    (3.1.2, 4.2.3, bl2, 4.3.2 z 6 doby)

    Nasza historia
  • Makt Autorytet
    Postów: 10631 8087

    Wysłany: 15 października 2019, 14:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka1987 wrote:
    Ratujcie, wczoraj okazało się że jestem w ciąży, a dziś mam gorączkę 37.3 . Jak się ratować? W pracy jestem do 18. Nie zdążę do lekarza rodzinnego.

    Taka temperatura może być normalna w ciąży :) jedyne co mozesz wziąć na obniżenie temperatury to Apap :)

    A masz jakieś inne objawy przeziębienia?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2019, 14:14

    anka1987 lubi tę wiadomość

    4KMCp2.png

    19.03 (39+0) g. 13:35, 3335g, 54 cm Iga ❤️

    #2 IVF: 9.07 - ET (3.1.1);
    6dpt beta 12,37, progesteron 8,6;
    8dpt - 38, prog- 16,4;
    10 dpt - 130,6, prog- 14,79
    14dpt - 1260, prog- 15,04
    15 dpt (4+6) - GS 2,2 mm i YS 1,1 mm
    21 dpt- 9950, prog-15,65
    23 dpt (6+0) - ❤️
    14.11 (21+0) - usg połówkowe, 371g 👧🏼
    Mamy 4 bałwanki! ❄️❄️❄️❄️
    (3.1.2, 4.2.3, bl2, 4.3.2 z 6 doby)

    Nasza historia
  • mt30 Autorytet
    Postów: 971 154

    Wysłany: 15 października 2019, 14:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makt wrote:
    A jaki był zarodek?

    Doczytałam. Przykro mi :( ale może warto jeszcze sprawdzić za 2 dni? Rzadko się to zdarza ale jednak było tu kilka historii ze beta ruszyła późno..

    Odstawiłam już progesteron. Nie ruszy, on był dwa razy zamrażany dr. już mnie nastawiała na kolejną stymulację.

    2017 - 2019 - mąż , leczenie 2 operacje, 2 biopsje...
    ja - 37
    AMH 3,55
    2019.04 - IUI, beta 2.7
    2019.05 - IV - krótki protokół (3aa, 1bb, 1bb) - 3 transfery, beta w dwóch pierwszych przypadkach max 8, 3 transfer beta 0
    2019.10 IV - długi protokół (1aa, 1aa, 2xmorule)
    2019.12.28 - transfer 3aa, beta 0

    2programy 4transfery ciąży nie ma

    2020.01 - badam immunologię, ... no i wyszło: CBA: IL-2 wysoko 570, IL-10 2240, PAI-1, MTHR hetero, NK-9% w normie, KIR Bx, brak: 2DL5 (grupa 1), 2DS4norm, 2DS5
    2020.02 - wizyta u dr. i zlecenie szczepień, po 3 szczepieniach allo 27%
    2020.06 - transfer: 1aa po odmrożeniu umarł
    2020.06 - piąty transfer 2xmorule: beta 8dpt: 6.5, beta 10dpt: 3:(
    2020.07 -brak * :(
    2020.07 - IV długi protokół start
    2020.09 - punkcja 14(9 zarodków, w II dobie 6 zarodków, 5 doba: 2 zarodki 1aa, 3bc)
    2020.09 - transfer świeży, 5dpt -0.9, 7dpt-3.1, 9dpt - 9, 11dpt - 27, 14dpt - 77, 18dpt - 73💔
  • anka1987 Autorytet
    Postów: 733 457

    Wysłany: 15 października 2019, 14:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja gdzieś czytałam artykuł, że kawę trzeba ograniczyć po transferze i w ciąży. Piłam 1 dziennie rozpuszczalną. A teraz przerzuciła się na kawę - inkę :P

    32 lat - starania o pierwsze dziecko <3
    Starania od 11.2016
    Leczenie w Invimed 10.2018
    Ja - AMH -6.06 po roku AMH 3.9
    HSG - drożne dwa jajowody.
    On:
    morfologia 1-2%
    SCD - 33%
    HBA -66%

    2 x IUI - nie udane
    hbIMSI -udane - bliźniaczki <3 <3
  • elinkagd Autorytet
    Postów: 1594 891

    Wysłany: 15 października 2019, 14:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny skąd Wy bierzecie kasę na kolejne podejścia do IVF? Kredyty? Czy macie jakieś inne pomysły?

    zem3anlirlcv80b3.png
    III. 2016r - początek starań
    VI.2017r. - Gameta Gdynia
    Jajowody drożne
    Niepłodność idiopatyczna
    08.01.2018 - cb :(
    09-12.2018 3podejscia IUI :(
    04.2019 - start IVF długi protokół - nieudany
    17.07.2019 - start IVF krótki protokół
    29.07.2019 - punkcja pobrano 18 kumulusow z czego 12 MII, mamy 4❄️ blastki
    26.08.2019 - transfer blaski 4bb 8dpt-1,4 U/I 10dpt<1.1U/I :(
    27.09.2019 - transfer blastki 4bb 8dpt<1.1U/I :( zostały 2 blastki
    10.2019 - histeroskopia + stratching - usunięto mały polip
    21.11.2019 - transfer blastki 4bb
    9dpt-19.8 U/I, PRG-32,34 ng/ml
    11dpt-9.1 U/I :( cb
    został już tylko 1 mrożaczek
    29.06.2020 - transfer ostatniego mrozaka, 8dpt<1.1U/l
    Brak zarodków
    Nie wiem co dalej
  • anka1987 Autorytet
    Postów: 733 457

    Wysłany: 15 października 2019, 14:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makt wrote:
    Taka temperatura może być normalna w ciąży :) jedyne co mozesz wziąć na obniżenie temperatury to Apap :)

    A masz jakieś inne objawy przeziębienia?
    wzięłam apap. Trochę gorączka się obniżyła a innycg objawów nie mam. Teraz leżę w łóżku i pocę się :/

    32 lat - starania o pierwsze dziecko <3
    Starania od 11.2016
    Leczenie w Invimed 10.2018
    Ja - AMH -6.06 po roku AMH 3.9
    HSG - drożne dwa jajowody.
    On:
    morfologia 1-2%
    SCD - 33%
    HBA -66%

    2 x IUI - nie udane
    hbIMSI -udane - bliźniaczki <3 <3
  • kasiek2620 Autorytet
    Postów: 1192 1218

    Wysłany: 15 października 2019, 14:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadę zaraz na monitoring. Zobaczymy co tam się wyhodowało w tym miesiącu(zeszły był bezowulacyjny i dostałam od 15-30dc antyki na wyciszenie a 3-8dc lamette do stymulacji) Na nic się nie nastawiam bo jedna morula zamrożona więc mała szansa że w ogóle się rozmrozi. Jeśli nie dojdzie do skutku to robię scretching i następny cykl naturalnie próbujemy. I zastanowimy się czy podejść jeszcze raz czy odpuścić.

    06.2004-ciąża naturalna zakończona porodem
    25.03.2018-naturalna-8tc[*]
    24.11.2018 1 IUI
    29.12.2018 2IUI
    PCOS
    Marzec 2019 pierwsza procedura do in vitro,długi protokół.
    Miałam ponad 30 pęcherzyków, z tego 11 wartościowych komórek.

    9 się zapłodniło,ostatecznie 5 na zimowisku :-)
    4.05.2019 crio⛄⛄(cykl naturalny) :-(
    17.08.2019 crio ⛄ (cykl naturalny :-(
    19.10.2019 crio :-(
    Czynnik V(R2) heterozygotyczny nieprawidłowy
    MTHFR C677T heterozygotyczny nieprawidłowy
    Translokacja chromosomów 6 i 7 (46XX,t(6;7)(p?22:q11.212)translokacja zrownoważonaQ95.0
    08.20 Zaczynamy przygotowania do AK
  • Atena000 Autorytet
    Postów: 346 488

    Wysłany: 15 października 2019, 14:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maarti wrote:
    Nie badałam. W dniu punkcji miałam 4,84 ng/ml i od tego dnia brałam luteinę 3x2 dopochwowo i tak samo pod język.
    ja tez podobne zalecenia miałam :) ps. Maarti czy Ciebie bolą piersi? bo mnie cały czas i na nospie jadę bo boli mnie czasem podbrzusze

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2019, 14:59

    Maarti lubi tę wiadomość

    INVICTA Warszawa - 33l - 2ivf długi - 1ET FET 1 - S
    PCO
    NK-12%
    Nasienie-Fragmentacja 30%
    MTHFR c.677C>T homozygota (CC)
    MTHFR c.1298A>C homozygota(CC)
    2 ivf -start 27.09 protokół długi- punkcja 07.10, przewidywany termin transferu 12.10- podane 2 zarodki, 0- na zimowisku , (było 10 zarodków 8 przestało się rozwijać :( )
    * 6 dpt - 40,7
    *10 dpt- 121,6
    * wizyta pęcherzykowa 29.10- jest pęcherzyk :)
    * 05.11.2019 - jest serduszko :)
    * 16.12.2019- dzidziuś zdrowy (usg prenatalne)
    na chwilę obecną chłopak - czekamy na usg 20 tc
    mhsv3e5egkhasukv.png
  • Maarti Przyjaciółka
    Postów: 81 196

    Wysłany: 15 października 2019, 15:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atena000 wrote:
    ja tez podobne zalecenia miałam :) ps. Maarti czy Ciebie bolą piersi? bo mnie cały czas i na nospie jadę bo boli mnie czasem podbrzusze

    Wczoraj lekarz kazał mi zmniejszyć dawkę luteiny pod język na 2x1. Piersi to mnie bolą tak, że się dotknąć nie mogę a najbardziej po bokach. Mnie brzuch boli cały czas jakbym miała zaraz dostać okresu, no chyba, że leże to wtedy nie boli, no ale w pracy się nie da :( . Doktorek zalecił mi nospę 3x1

    Atena000 lubi tę wiadomość

    Problem męski

    AMH w 2018- 6,34ng/ml
    AMH w 2019- 2,99ng/ml
    AMH z 20.09- 4,70ng/ml

    Aniołek [*] 13.07.2007

    1 IUI - 15.05 :(
    2 IUI - 12.06 :(

    07.10 - ET blastki 4.1.1
    7dpt beta - 81.90 mlU/ml, prog - 77,90 ng/ml
    10dpt - 340,70 mlU/ml, prog - 104,50 ng/ml
    17dpt - 4074 mlU/ml, prog - 162,70 ng/ml

    Mamy 3 ❄️❄️❄️

    f33e17eeb7.png
  • IGA Autorytet
    Postów: 3076 2651

    Wysłany: 15 października 2019, 15:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    elinkagd wrote:
    Dziewczyny skąd Wy bierzecie kasę na kolejne podejścia do IVF? Kredyty? Czy macie jakieś inne pomysły?


    Moj pomysl to jedynie kredyt. Na razie jestem uziemiona na 9 lat 😭 a jak chcesz szybciej toc hyba zostaje tylko jeden zawod 😉

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2019, 15:35

    b79b4656f3.png

    Luty 2018-laparoskopia, usuniety 6cm potworniak z czescia jajnika
    30.05.18 I 29.06.18- 😥, 28.08.18-3 UIU Odwolana za slabe nasienie
    13.09.18 - odwołany start z IMSI - torbiel
    I IMSI 08.10.18
    transer 8B I 7B )😢
    crio 26.11 - 2BB - cb
    II IMSI krotkie- 0 zarodkow
    III IMSI z KD luty 2019
    04.03.19- FET KD (9A I 9B) -.cb
    14.05.19- FET 2 bla(AZ)-😢
    Wrzesien 2019- FET KD 4 A 😢
    12.11.19- Fet AZ4 BB cb
    16.12.19- AZ 6.1.1 (:
    5dpt-10,1 8dpt- 51,1, 11 dpt- 154,1, 14 dpt- 649,1,17 dpt-2290 pecherzyk 7 mm, 23 dpt-13900, 26 dpt ❤+ krwiak 7 tydzien * 💔
    20.03.20 - AZ 6.1.1 cudzie trwaj :)
    badania nieprawidlowosci:Allo- z partnerem 38 % i z dawcą 15%, Ana 1 I 2i 3 dodatnie,MTHFR 6777C-T układ hetero,PAI- 1 układ homo
  • dariina Autorytet
    Postów: 401 190

    Wysłany: 15 października 2019, 15:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA wrote:
    Moj pomysl to jedynie kredyt. Na razie jestem uziemiona na 9 lat 😭 a jak chcesz szybciej toc hyba zostaje tylko jeden zawod 😉
    Jeden zawód.. haha :D szalona.
    Wiele dziewczyn pochodzi tylko raz, teraz jest w wielu miejscach finansowanie.
    Oczywiście nie u mnie :P byłoby zbyt łatwo..

    01.2018r. -01.2020 histeroskopia x 15
    Zespół Ashermana, adenomioza
    PAI hetero
    październik ->1 ivf próbujemy.. invimed kato
    kiepskie endo
    01.2020 biochemiczna.. x
  • Andziorek Ekspertka
    Postów: 243 114

    Wysłany: 15 października 2019, 16:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cicha. wrote:
    Dziewczyny, jak badacie progesteron, to idziecie na pobranie krwi przed wzięciem Prolutexu?

    Ja robię badanie progesteronu rano przed wzięciem leków.

    Starania od 09.2014
    03.2017 - I IVF - brak transferu
    08.2017 - II IVF - ET- cb, FET 11.2017 cb, FET 06.2018 :(
    08.2018 - III IVF ET - :(
    11.2018 - IV IVF ET - :(, FET 07.2019 :(, FET 10.2019 cb
    03.2020 - V IVF - FET 06.2020 :( FET 08.2020 :( ❄️
  • magg85 Autorytet
    Postów: 566 378

    Wysłany: 15 października 2019, 16:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maarti wrote:
    Nie badałam. W dniu punkcji miałam 4,84 ng/ml i od tego dnia brałam luteinę 3x2 dopochwowo i tak samo pod język.

    Maarti, Invicta bada progesteron jeszcze przed punkcja, krew pobieraja przed zabiegiem, prawda? I luteine kaza brac dopiero po zabiegu? Bo juz nie pamietam dokladnie...

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2019, 16:14

    Starania od paź. 2016
    On: 35l., Astenozoospermia, HBA 76%.
    Ona: 34l., AMH 2.95, Endometrioza I st

    1 IVF: ET 1x 😔, 0 ❄️
    2 IVF: 0 blastek, 0 ❄️
    3 IVF (stym. w f. lutealnej po 2 IVF): 0 blastek, 0 ❄️
    4 IVF Novum 2.09.19, 3x ❄️

    13.11 FET 1x 😔; 16.12 FET 2x 😔*koniec*
‹‹ 69 70 71 72 73 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego