In vitro, pierwszy raz 2021 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Sisska, powodzenia!
Sisska lubi tę wiadomość
Naturalny Cud - 2015 rok ❤
Starania o rodzeństwo
Słabe nasienie
AMH 1,24
Kir AA
W planach in vitro - lipiec/sierpień 2021 - tylko dwie komórki, obie nie przetrwały doby.
Decyzja o AZ💚
Transfer 21 sierpnia: 5dpt 32hcg, 7dpt 92hcg, 9dpt 192hcg, 12 dpt 820hcg🍀
Wierzę, że będzie dobrze...
Każdy dzień przybliża nas do spełnienia marzenia. -
Sisska wrote:Trzymajcie kciuki. Mam dziś wizytę u lekarza, jakby mi czytał w myślach, wczoraj dzwonili i pytali czy mogą przełożyć na dziś, a mi to jak najbardziej na rękę. Mega się boję co się dzieje z moim maleństwem.. Od dziś już biorę l4 i będę leżeć..
Ja myslalam, ze jak już będę miała pozytywna betę to bardziej uwierzę, ze wszystko będzie dobrze. Tez do mnie przychodzą mega strachy. Boje się, ze czar pryśnie, ze beta spadnie bo nie jest szalenie wysoka. Cytując lekarza „jest w szerokiej normie jak na ten etap” 😳😳😳 probuje sobie przemówić do rozsądku, ze stres nie pomaga a tylko szkodzi!!!
Jutro powtórka przyrostów i w poniedziałek usg. Chciałabym już poznać jutrzejszy wynik. 🙈🙈🙈🙈
Wczoraj nie mogłam się w pracy skupić, mam nadzieje ze się uspokoję. Wczoraj po pracy to już padłam jak mucha!!! Tylko leżałam i drzemałam 🥱🥱🥱 a rano i tak nie mogłam wstaćWiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2021, 09:30
Sisska lubi tę wiadomość
-
Sisska, super że udało się dzisiaj z wizytą.
Daj znać po!
Koniczynko, na razie przecież nie ma powodu do niepokoju. Jesli według lekarza beta jest w normie.Zobaczysz jak jutro. Jeśli przyrost będzie prawidłowy to ja myślę, że lepiej Tobie zrobi praca niż leżenie w domu, bo tylko bez przerwy będziesz o tym myślała.Sisska, Koniczynka28 lubią tę wiadomość
02.2019 ciąża pozamaciczna , usunięty prawy jajowód
06.2019 Sono hsg - lewy jajowód drożny
AMH 0,62
04.02.2021 Invicta Wawa, krótki protokół, zarodek 3 dniowy 8.2
18.02 beta <0,1 ;(
02/03 . 2021 Kriobank - przygotowania do procedury
17.05.2021 naturalny cud - beta 143,3
19.05 beta 210,6
21.05 beta 62, 9 i koniec cudu
02.08.2021 transfer 2 dniowca, kl.AA
13.08 beta <1,2 ;(
31.08.2021 transfer 3 dniowca, 6A
11.09 beta <1,2 ;(
29.03.2022 transfer 3 dniowca 8.1
08.04 beta <1,2 ;( -
Koniczynka28 wrote:Trzymam kciuki! Będzie dobrze!!!!
Ja myslalam, ze jak już będę miała pozytywna betę to bardziej uwierzę, ze wszystko będzie dobrze. Tez do mnie przychodzą mega strachy. Boje się, ze czar pryśnie, ze beta spadnie bo nie jest szalenie wysoka. Cytując lekarza „jest w szerokiej normie jak na ten etap” 😳😳😳 probuje sobie przemówić do rozsądku, ze stres nie pomaga a tylko szkodzi!!!
Jutro powtórka przyrostów i w poniedziałek usg. Chciałabym już poznać jutrzejszy wynik. 🙈🙈🙈🙈
Wczoraj nie mogłam się w pracy skupić, mam nadzieje ze się uspokoję. Wczoraj po pracy to już padłam jak mucha!!! Tylko leżałam i drzemałam 🥱🥱🥱 a rano i tak nie mogłam wstać
Ja tak samo myślałam.. A tutaj ciągle strach, najpierw jaka beta,bo nie mam żadnych objawów, teraz znów jakieś plamienia.. Wydaje się mi, że to niski progesteron(ale już tyle biorę leków, że co wie ej można zrobić na podniesienie 😒) , jadę przed wizytą pobrać krew ale wynik i tak będzie wieczorem. Ja betę zrobiłam tylko 3 razy i więcej nie powtarzałam, żeby się nie denerwować. Być może moja piękna wysoka beta też nie jest niczym dobrym.. Boję się 😞 -
Zrob proga w klinice wynik będzie za godzinęStarania od 09.2019
02.2023 CP (ciąża jajowodowa, prawy jajowód zachowany)
Drugie podejście do stymulacji IVF
24.03 - punkcja 14 komórek 🍀
29.03 - transfer 2 blastek 4AA🍀🍀
06.04 8 dpt beta 112,60 mIU/ml 🍀
🍀
10 dpt beta 227,80 mIU/ml 🍀🍀
11 dpt beta 353🍀🍀
13 dpt beta 659,6 mlU/ml 🍀🍀
14 dpt beta 1220 mlU/ml 🍀🍀
Jest pęcherzyk w macicy ❤️
15 dpt pęcherzyk ma 3,5 mm ❤️
17 dpt pęcherzyk ma 5,7 mm❤️
Beta 3101 mlU/ml
21 dpt pęcherzyk 9 mm 🍀🍀
28 dpt maleństwo ma 5,2 mm i mamy ❤️
13+0 badania prenatalne, wszystko ok 😍
21+1 badania połówkowe, mamy 415 g 😍
29+1 usg III trymestru, jest 1321g 😍
34+3 mamy 2300g ❤️
36+6 mamy 2606g ❤️
38+0 mamy 3 kg ❤️
38+6 06.12.2021🍼3050kg i 51 cm ❤️
Mamy ❄️❄️❄️❄️
"Pamiętaj, najwięcej strachu kryje się w głowie. "
E.L.
-
Siskaa wrote:Zrob proga w klinice wynik będzie za godzinę
W klinice mam wizytę za tydzień dopiero. Dziś mam u swojego ginekologa wizytę bo chciałam w piątek iść po l4 i sprawdzić czy jest zarodek, ale na szczęście przełożyli na dziś 😊 -
Sisska musi być dobrze ! Trzymam kciuki !
Ja jeszcze trochę skołowana po punkcji.. pobrano 18 komórek, z czego 14 prawidłowych i je zapładniamy . Teraz czekanie na informacje jak się będą rozwijać 😍. Transfer odroczony.Sisska, Koniczynka28, Kate1811, Ova, agaguska lubią tę wiadomość
Początek starań - 2017.
Cykle naturalne i stymulowane - brak owulacji, LUF, endometrioza IV st.
Od 2020 Gameta Kielce/Łódź.
02.2021 - histeroskopia diagnostyczna -> CD138 (+) -> leczenie.
03.2021 - biopsja endometrium - czysto !
04.2021 - start pierwszej procedury 😱
21.04.21 - punkcja, transfer odroczony ⛄️⛄️⛄️
1xcb 2x beta <1,2
Wiosna 2022 r - druga procedura - 4 blastocysty
Lipiec 2022 r. - transfer na cyklu naturalnym - beta < 1,2
Wrzesień 2022 r. - operacja endometriozy głębokonaciekającej
Jesień 2022 r. - leczenie hormonalne, immunologia, wizyta u doc. P - bez zaleceń, kontrolna biopsja endometrium - czysto
01.03.2023 - transfer ⛄️ - beta <1,2 -
Sisska wrote:Ja tak samo myślałam.. A tutaj ciągle strach, najpierw jaka beta,bo nie mam żadnych objawów, teraz znów jakieś plamienia.. Wydaje się mi, że to niski progesteron(ale już tyle biorę leków, że co wie ej można zrobić na podniesienie 😒) , jadę przed wizytą pobrać krew ale wynik i tak będzie wieczorem. Ja betę zrobiłam tylko 3 razy i więcej nie powtarzałam, żeby się nie denerwować. Być może moja piękna wysoka beta też nie jest niczym dobrym.. Boję się 😞
Progesteron to mam aż za wysoki 😳 Sam lekarz mówił, ale bal się zostawic mnie bez leków wiec stwierdził ze zobaczymy za tydzień.
To typowe po świeżym transferze. Mam proga 160 😳😳😳 w poniedziałek mam powtórzyć i może mi odejmie leki. Bo biorę 3*200 mg luteiny dopochwowo.
I mówiąc wprost przez tak wysokiego proga mam zaparcia :ppp 😂 -
Aaaniaaa4 wrote:Sisska musi być dobrze ! Trzymam kciuki !
Ja jeszcze trochę skołowana po punkcji.. pobrano 18 komórek, z czego 14 prawidłowych i je zapładniamy . Teraz czekanie na informacje jak się będą rozwijać 😍. Transfer odroczony.
Macie zgodę na zapłodnienie wszystkich, tak? -
Koniczynka28 wrote:Cudny wynik!!!!
Macie zgodę na zapłodnienie wszystkich, tak?Koniczynka28 lubi tę wiadomość
Początek starań - 2017.
Cykle naturalne i stymulowane - brak owulacji, LUF, endometrioza IV st.
Od 2020 Gameta Kielce/Łódź.
02.2021 - histeroskopia diagnostyczna -> CD138 (+) -> leczenie.
03.2021 - biopsja endometrium - czysto !
04.2021 - start pierwszej procedury 😱
21.04.21 - punkcja, transfer odroczony ⛄️⛄️⛄️
1xcb 2x beta <1,2
Wiosna 2022 r - druga procedura - 4 blastocysty
Lipiec 2022 r. - transfer na cyklu naturalnym - beta < 1,2
Wrzesień 2022 r. - operacja endometriozy głębokonaciekającej
Jesień 2022 r. - leczenie hormonalne, immunologia, wizyta u doc. P - bez zaleceń, kontrolna biopsja endometrium - czysto
01.03.2023 - transfer ⛄️ - beta <1,2 -
Koniczynka28 wrote:Ja sie umówiłam z lekarzem, ze jeszcze jutro sprawdzę przyrost po 72h, żeby się mniej stresowac poniedziałkowym usg. Proponował mi już w sobotę, ale ja się bałam, ze moja beta jeszcze nie skoczy na taki poziom by cokolwiek było widać 🙈🙈🙈
Progesteron to mam aż za wysoki 😳 Sam lekarz mówił, ale bal się zostawic mnie bez leków wiec stwierdził ze zobaczymy za tydzień.
To typowe po świeżym transferze. Mam proga 160 😳😳😳 w poniedziałek mam powtórzyć i może mi odejmie leki. Bo biorę 3*200 mg luteiny dopochwowo.
I mówiąc wprost przez tak wysokiego proga mam zaparcia :ppp 😂Koniczynka28 lubi tę wiadomość
-
Koniczynka28 wrote:Trzymam kciuki! Będzie dobrze!!!!
Wczoraj nie mogłam się w pracy skupić, mam nadzieje ze się uspokoję. Wczoraj po pracy to już padłam jak mucha!!! Tylko leżałam i drzemałam 🥱🥱🥱 a rano i tak nie mogłam wstać
Koniczynko niestety po naszych przejściach strach już pozostanie do końca 😔 betą się nie przejmuj jest jak najbardziej prawidłowa spójrz w moja stopkę 😉 też się bałam moje przyrosty niby w normie ale raczej w tej dolnej granicy najpierw prorokowałam puste jajo potem bałam się że dziecko może mieć jakieś wady genetyczne przeanalizowalam całe forum 🙈 i mało znalazłam podobnych przypadków z happy endem wyczytałam że niższe przyrosty są na chłopca i w moim przypadku to się sprawdziło 😊 jestem już po prenatalnych i młody pokazał jakiego pokaźnego siusiaka ma między nogami 😆 czekam jeszcze na wyniki testów NIPT ale usg prenatalne wyszło wzorowo więc liczę że to tylko formalność.
Trzymam mocno kciuki za Twojego maluszka ✊Koniczynka28 lubi tę wiadomość
2019-2020 3xICSI 👎 tylko jedna blastocysta 👎
2021 AZ Nasz cud ❤️❤️❤️
08.02 AZ FET
11dpt - 206 mlU/ml
14dpt - 1292mlU/ml
19dpt - 7688mlU/ml
28dpt - ❤️ -
Ewuszek wrote:Koniczynko niestety po naszych przejściach strach już pozostanie do końca 😔 betą się nie przejmuj jest jak najbardziej prawidłowa spójrz w moja stopkę 😉 też się bałam moje przyrosty niby w normie ale raczej w tej dolnej granicy najpierw prorokowałam puste jajo potem bałam się że dziecko może mieć jakieś wady genetyczne przeanalizowalam całe forum 🙈 i mało znalazłam podobnych przypadków z happy endem wyczytałam że niższe przyrosty są na chłopca i w moim przypadku to się sprawdziło 😊 jestem już po prenatalnych i młody pokazał jakiego pokaźnego siusiaka ma między nogami 😆 czekam jeszcze na wyniki testów NIPT ale usg prenatalne wyszło wzorowo więc liczę że to tylko formalność.
Trzymam mocno kciuki za Twojego maluszka ✊
Ja powiem Ci za dużo nie czytam, bo trafia się na sporo złych informacji właśnie i to podkręca strach. Lepiej mi robić odcięcie się.
Wiem, ze póki co jest dużo niepewności i niestety może pójść w rożna strone. To mnie przeraża, ze po tak wiekiej radości na starcie może znów przyjść rozczarowanie. Próbuje być jednak w miarę spokojna dla dobra tego zarodka a może zarodkow, które się we mnie rozwijają. Mam nadzieje, ze jutrzejsze badanie hcg mnie trochę bardziej jeszcze uspokoi🍀Ewuszek lubi tę wiadomość
-
Uff u mnie wszystko w porządku. Mam się nie martwić takimi plamieniami bo to normalne. Mówił, że progesteron jest okej, że mam tyle leków, że on nic nie będzie dokładał. Ale i tak czekam na wynik proga i najwyżej zwiększę duphaston dla spokoju ducha.. I widać było już zarodek na usg, i bijące serduszko 💛 💛 💛 ulżyło nam jak nigdy 😊
Kate1811, Aaaniaaa4, Ova, Stokrotka 86, agaguska, Ewkamewka, Yuki, Jas, prosiulek, Koniczynka28, Ann_ikaa, Motyl12, moyeu, AnkaStaranka lubią tę wiadomość
-
Sisska, super. Możesz sobie spokojnie teraz egzystować bez stresu
Sisska lubi tę wiadomość
02.2019 ciąża pozamaciczna , usunięty prawy jajowód
06.2019 Sono hsg - lewy jajowód drożny
AMH 0,62
04.02.2021 Invicta Wawa, krótki protokół, zarodek 3 dniowy 8.2
18.02 beta <0,1 ;(
02/03 . 2021 Kriobank - przygotowania do procedury
17.05.2021 naturalny cud - beta 143,3
19.05 beta 210,6
21.05 beta 62, 9 i koniec cudu
02.08.2021 transfer 2 dniowca, kl.AA
13.08 beta <1,2 ;(
31.08.2021 transfer 3 dniowca, 6A
11.09 beta <1,2 ;(
29.03.2022 transfer 3 dniowca 8.1
08.04 beta <1,2 ;( -
Sisska cudowne wieści 😍 gratulacje z całego serca
Sisska lubi tę wiadomość
Starania od 10.2017
I IUI luty 2020- cp
II IUI kwiecień 2020- bhcg 0
III IUI maj 2020- bhcg 0
In vitro:
punkcja grudzień 2020 IMSI+ fertile chip: 5 blastocyst i 4 oocyty, hiperstymulacja
I transfer ❄️ 4AA 25.01.21- cb
II transfer ❄️ 3AA 01.03.21- 6t4d 💔
III transfer ❄️ 3AA 14.06.21- bhcg 0
IV transfer ❄️❄️ 2/3BB 23.08.21 (scratching endometrium, intralipid, neoparin, encorton)
9 dpt bhcg- 72
11 dpt bhcg-194
14 dpt malutki pęcherzyk
35 dpt jest serduszko i 1.42 cm maleństwa 😍
10 tydzień 3.3 cm
13 tydzień 7.19 cm dziewczynka? 🤭
16 tydzień harmony- zdrowa córeczka 🥰
11.05.2022- nasz cud Igunia już jest z nami 😍 -
Sisska gratulacje! I teraz odpoczywaj Najwyższa pora. 🤩
Koniczynka trzymam kciuki i... nie czytaj nie ma co się wkręcać i stresować, ani nie robi to dobrze Tobie ani dziecku. Będzie dobrze 🍀
Jaś jak tam u Ciebie?Sisska, Koniczynka28 lubią tę wiadomość
-
Yuki wrote:Sisska gratulacje! I teraz odpoczywaj Najwyższa pora. 🤩
Koniczynka trzymam kciuki i... nie czytaj nie ma co się wkręcać i stresować, ani nie robi to dobrze Tobie ani dziecku. Będzie dobrze 🍀
Jaś jak tam u Ciebie? -
No to czekam na wiadomość. Jestem pewna, że dobrze
Jas lubi tę wiadomość