In vitro, pierwszy raz 2021 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Koniczynka28 wrote:Nie musisz wcale mieć żadnych objawów na tym etapie od ciąży. Nie trac nadziei! Ja tam testów nie lubię No ale przy zarodku 5dniowym pewnie Ci powinien już test wyjść. Przykro mi ze względu na covid:/ Rozumiem, ze na szczęście nie masz objawów?
A co do miesiączki to tak, jeśli się nie udało to dostaniesz dopiero po odstawieniu sztucznego progesteronu. Podobno niektóre kobiety przy niewielkich dawkach sztucznego progra potrafią dostać miesiączkę ale to raczej rzadkie. Zwykle przychodzi 2-3 dni po odstawieniu leków.
Ja miałam 3 Dniowy zarodek
Tak objawów na Covid nie miałam całe szczęście tylko jak jestem zamknięta to tym bardziej tylko myśle co i jak
Dzisiaj mnie brzuch boli tak jak na okres
a do tego jeszcze od parę dni boli mnie jak uzywam Lutinus dzisiaj w Nocy to prawie z powodu tego wogule nie spałam1 AID🍷
2 AID 🍷
3 AID nie udany
4 AID nie udany
In Vitro
13.04 1. Transfer -
szalona1106 wrote:Ja miałam 3 Dniowy zarodek
Tak objawów na Covid nie miałam całe szczęście tylko jak jestem zamknięta to tym bardziej tylko myśle co i jak
Dzisiaj mnie brzuch boli tak jak na okres
a do tego jeszcze od parę dni boli mnie jak uzywam Lutinus dzisiaj w Nocy to prawie z powodu tego wogule nie spałam
Co do boli okresowych to mnie lekarz od początku uprzedzał, ze one są i na okres i w ciąży. Ale jeśli miałaś bóle jajnikow, podbrzusza to ogólnie raczej dobry znak. Ja miałam takie 8 po transferze 5 dniowego zarodka. Nie mogłam właśnie zasnąć z bólu.
Ale znów są tez dziewczyny, które nic a nic nie czuja. To bardzo indywidualne tak jak i dni przed okresem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2021, 19:30
-
Ova wrote:Ja po wizycie.
Są 2 pęcherzyki...raczej jeden już prawie torbielka a jeden ładny.
Coś malutkiego też jest w sluzowce, mini i nawet ciężko powiedzieć co to, bo nie jest to endo jakieś jednorodne.
Endo w ogóle jest dość cienkie.
W poniedziałek kolejna wizyta. W zależności od śluzówki itd wstępnie punkcja w środę. Ale jeśli śluzówka słaba będzie to niewiadomo jeszcze.
Niezależnie od tego p.dr kazała sex )
No i kochane, trzymajcie kciuki dalej jeśli możecie
Ova no to słuchaj się p. dr. skoro kazała szaleć 😎 Kciuki trzymam non stop! 🍀 Kwiecień miał należeć do nas, ale zawsze możemy to trochę przesunąć na maj na przykład
Czereśniowa przekonana byłam, że to za wcześnie kiedy masz wizytę? Trzymaj się.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2021, 19:54
Ova lubi tę wiadomość
-
Yuki!!!
Super napisane, wszystko w punkt
Yuki lubi tę wiadomość
02.2019 ciąża pozamaciczna , usunięty prawy jajowód
06.2019 Sono hsg - lewy jajowód drożny
AMH 0,62
04.02.2021 Invicta Wawa, krótki protokół, zarodek 3 dniowy 8.2
18.02 beta <0,1 ;(
02/03 . 2021 Kriobank - przygotowania do procedury
17.05.2021 naturalny cud - beta 143,3
19.05 beta 210,6
21.05 beta 62, 9 i koniec cudu
02.08.2021 transfer 2 dniowca, kl.AA
13.08 beta <1,2 ;(
31.08.2021 transfer 3 dniowca, 6A
11.09 beta <1,2 ;(
29.03.2022 transfer 3 dniowca 8.1
08.04 beta <1,2 ;( -
nick nieaktualnyYuki wrote:
Czereśniowa przekonana byłam, że to za wcześnie kiedy masz wizytę? Trzymaj się.
Trzymam się dobrze, w srode juz wiedzialam...
QUOTE=Koniczynka28]Eh przykro mi. Powiem Ci, ze myslalam ze to inaczej się potoczy. Oby kolejny transfer był szczęśliwy. Poplacz, daj sobie wytchnienie, przytul swojego szkraba. Pamiętaj jednak, ze są jeszcze kolejne szanse 🍀 To dalej motywuje do działania.
A pewnie 5mg czy tez 10 mg dziennie encortonu do transferu nawet bez badan nie zaszkodzi. Mi kiedyś gin wypisywał bez badan „od niczego”. Tylko każdy lekarz ma inne podejście, szczególnie w pandemie. Mysle jednak, ze warto spróbować z encortonem.
No i powstrzymanie się od tak wczesnego testowania, bo to totalnie niepotrzebne nerwy.
Ja jestem sobie wdzięczna, ze poczekalam 10 dni. Jakbym poszła np 6 czy 8 dpo to może już byłby pozytyw ale widać po moich betach, ze niska by była wartosc na starcie i takie 2 dodatkowe bety to byłby hardcore emocjonalny znów. Im później tym bardziej jednoznaczny wynik. Łatwiej się trzymać sztywno zasady. Żadnych testów, nic zero. Mnie nawet nic nie kusiło. Bo tak jak już się zacznie sprawdzać to pewnie wciąga. Mj było łatwiej 0-1.[/QUOTE]
O tak tu masz zdecydowana racje. Za wczesne testowanie jestem sama na siebie wściekła. Nad encortonem pomysle, chociaż przyznam, że nie wiem czy w mojej sytuacji jest zasadny. -
Cześć dziewczyny. Leczę się w nOvum. Jestem po 3 transferze 2 dniowego zarodka. Dzisiaj mam 8dpt wczoraj strasznie kul mnie prawy jajnik. Betę robię w czwartek. Strasznie się denerwuje. Cały czas ćmi mnie brzuch jak na @..😭 Zostały mi jeszcze 2 mrozaczki..
-
Hej
Jakiś czas temu pisałam tutaj, że będziemy też podchodzić do ivf. Wczoraj byliśmy na wizycie w klinice. Ustalenia takie, że czekam na @ i od 2 dc zaczynam brać Puregon A później dołączam tylko Orgalutran.
Tak byłam przejęta ta wizytą, ze nie dopytalam o kilka spraw. Powiedzcie mi proszę, czy transfer ma się zaraz po punkcji jeśli nie będzie oczywiście hiperki. Czy z reguły jest i tak odraczany na następny cykl? Jak według Was jest lepiej? Ja wiem, ze o wszystkim i tak zadecyduje lekarz, ale napiszcie jak było u Was
Mi chyba by zależało żeby transfer był miesiąc po punkcji, zaczęłam chwilkę temu nowa pracę i głupio jest mi tak od razu mówić że jestem w ciąży...😒2016 - początek starań
2019 - czynnik męski ❌
2021 - IVF ICSI = 7❄
I transfer 4aa - 8tc. krwiak..💔
2022:
12.04 - II transfer 4aa + encorton + neoparin
22dpt - jest serdunio❤️ i krwiak...
Połówkowe: 425 gram miłości 💕
💙It's a boy 💙🧸
Echo serca: zdrowe serduszko🙏🏼
💖38+5 K. 19.12.2022 | 3770 gram | 54cm💖
Mutacja mthfr, niedoczynność tarczycy, zsp. antyfosfolipidowy wykluczony, Ana3 dodatnie, histeroskopia diagn. - wszystko ok.
- Syr 1,23 - -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKejtusia wrote:Hej
Jakiś czas temu pisałam tutaj, że będziemy też podchodzić do ivf. Wczoraj byliśmy na wizycie w klinice. Ustalenia takie, że czekam na @ i od 2 dc zaczynam brać Puregon A później dołączam tylko Orgalutran.
Tak byłam przejęta ta wizytą, ze nie dopytalam o kilka spraw. Powiedzcie mi proszę, czy transfer ma się zaraz po punkcji jeśli nie będzie oczywiście hiperki. Czy z reguły jest i tak odraczany na następny cykl? Jak według Was jest lepiej? Ja wiem, ze o wszystkim i tak zadecyduje lekarz, ale napiszcie jak było u Was
Mi chyba by zależało żeby transfer był miesiąc po punkcji, zaczęłam chwilkę temu nowa pracę i głupio jest mi tak od razu mówić że jestem w ciąży...😒
Marunia wrote:Cześć dziewczyny. Leczę się w nOvum. Jestem po 3 transferze 2 dniowego zarodka. Dzisiaj mam 8dpt wczoraj strasznie kul mnie prawy jajnik. Betę robię w czwartek. Strasznie się denerwuje. Cały czas ćmi mnie brzuch jak na @..😭 Zostały mi jeszcze 2 mrozaczki..
Anka to bardzo indywidualne. Jak masz dużo oocytow, zle znosisz stymulacje, nie chcesz kolejnych procedur to warto. Pamiętaj, że oocyty mroza sie gorzej i nikt nie da Ci gwarancji co bedzie po odmrożeniu. -
nick nieaktualnyMarunia wrote:Cześć dziewczyny. Leczę się w nOvum. Jestem po 3 transferze 2 dniowego zarodka. Dzisiaj mam 8dpt wczoraj strasznie kul mnie prawy jajnik. Betę robię w czwartek. Strasznie się denerwuje. Cały czas ćmi mnie brzuch jak na @..😭 Zostały mi jeszcze 2 mrozaczki..
-
Anka77 wrote:Hej dziewczyny, czy decydowałyscie sie na mnożenie i przechowywanie oocytów??
U mnie nawet nie pytali czy chcę, od razu zamrozili i wysłali fakturę 😂 oczywiście gdybym miała coś przeciwko to bym to zgłosiła. Na początku wydawało mi się to niepotrzebne, bo po co mi aż 5 zarodków i 4 oocyty? Ale zarodków ubywa, dziecka nie ma, a czasu po punkcji nie wspominam jakoś przyjemnie.Starania od 10.2017
I IUI luty 2020- cp
II IUI kwiecień 2020- bhcg 0
III IUI maj 2020- bhcg 0
In vitro:
punkcja grudzień 2020 IMSI+ fertile chip: 5 blastocyst i 4 oocyty, hiperstymulacja
I transfer ❄️ 4AA 25.01.21- cb
II transfer ❄️ 3AA 01.03.21- 6t4d 💔
III transfer ❄️ 3AA 14.06.21- bhcg 0
IV transfer ❄️❄️ 2/3BB 23.08.21 (scratching endometrium, intralipid, neoparin, encorton)
9 dpt bhcg- 72
11 dpt bhcg-194
14 dpt malutki pęcherzyk
35 dpt jest serduszko i 1.42 cm maleństwa 😍
10 tydzień 3.3 cm
13 tydzień 7.19 cm dziewczynka? 🤭
16 tydzień harmony- zdrowa córeczka 🥰
11.05.2022- nasz cud Igunia już jest z nami 😍 -
CzeresniowaMama wrote:Niestety ja również jestem wlasnie po nieudanym transferze - tez miałam bóle jak na @, ale bylam tez w ciąży donoszonej, gdzie również od początku mialam bóle miesiączkowe. Robią tez testy kurczliwości macicy czy jakoś tak i podają kroplówkę na ewentualne skurcze. Bierzesz nosie, magnez ?
Nie miałam robionych tego typu testów. Biorę nospe do 3x1, estrofem 4x1, luteinę podjęzykowe 5x2, i luteinę dopochwowo 3x1. Datkowo rano zastrzyk neoparin a wieczorem acart😔🥺
I oczywiście folik i witaminę 2000Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2021, 11:42
-
nick nieaktualnyagaguska wrote:U mnie nawet nie pytali czy chcę, od razu zamrozili i wysłali fakturę 😂 oczywiście gdybym miała coś przeciwko to bym to zgłosiła. Na początku wydawało mi się to niepotrzebne, bo po co mi aż 5 zarodków i 4 oocyty? Ale zarodków ubywa, dziecka nie ma, a czasu po punkcji nie wspominam jakoś przyjemnie.
-
Koniczynka28 wrote:Hm to dzisiaj 10 dpo. Ja tam testom nie wierze. No ale jeśli Ci jest ciężko przy zamknięciu a jesteś w stanie jakiś zdobyć to mysle, ze możesz jutro spróbować. Dziewczyna już wychodziły cienie, bo często testują bardzo wczesnie. Ale bywa tez, ze test oszukuje nie tylko na minus. Na plus oszukaniec tez był kilka razy na forum. Wiec tu już pytanie, co Ci da większa ulgę. Test teraz i niejednoznaczna informacja czy jednak poczekanie do poniedziałku.
Co do boli okresowych to mnie lekarz od początku uprzedzał, ze one są i na okres i w ciąży. Ale jeśli miałaś bóle jajnikow, podbrzusza to ogólnie raczej dobry znak. Ja miałam takie 8 po transferze 5 dniowego zarodka. Nie mogłam właśnie zasnąć z bólu.
Ale znów są tez dziewczyny, które nic a nic nie czuja. To bardzo indywidualne tak jak i dni przed okresem.1 AID🍷
2 AID 🍷
3 AID nie udany
4 AID nie udany
In Vitro
13.04 1. Transfer -
Anka77 wrote:A jaki u Ciebie był koszt zamrożenia oocytów???
Witryfikacja 600 zł a przechowywanie roczne 450zl. InviMed WarszawaStarania od 10.2017
I IUI luty 2020- cp
II IUI kwiecień 2020- bhcg 0
III IUI maj 2020- bhcg 0
In vitro:
punkcja grudzień 2020 IMSI+ fertile chip: 5 blastocyst i 4 oocyty, hiperstymulacja
I transfer ❄️ 4AA 25.01.21- cb
II transfer ❄️ 3AA 01.03.21- 6t4d 💔
III transfer ❄️ 3AA 14.06.21- bhcg 0
IV transfer ❄️❄️ 2/3BB 23.08.21 (scratching endometrium, intralipid, neoparin, encorton)
9 dpt bhcg- 72
11 dpt bhcg-194
14 dpt malutki pęcherzyk
35 dpt jest serduszko i 1.42 cm maleństwa 😍
10 tydzień 3.3 cm
13 tydzień 7.19 cm dziewczynka? 🤭
16 tydzień harmony- zdrowa córeczka 🥰
11.05.2022- nasz cud Igunia już jest z nami 😍 -
Marunia wrote:Może ktoś podzielić się swoimi objawami pozytywnego transferu? Ja za pierwszym i drugim razem odczuwałam bóle jak na @ i oba transfery się nie powiodły.
Hej u mnie były na początku objawy zbliżone do tych tuż przed miesiączką. Miałam wrażenie ciągnięcia macicy i co jakiś czas odczucie jakby ktoś mnie nakłuwał szpilką w macicy plus do tego uczucie jakby napinał mi się cały brzuch. Uniemożliwiało mi to sen w nocy. Pojawił się ogromny ból piersi i senność głównie w ciągu dnia. Miałam wrażenie że cały czas jestem na kacu po imprezie 😃. Z czasem doszła niesamowita nadwrażliwość na zapachy i mdłości.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2021, 23:57
-
Hej. Jestem tu nowa, w styczniu tego roku dowiedzieliśmy się że jedyną możliwością dla nas aby mieć jakieś szanse na dziecko jest in vitro. Powiem szczerze że była to wiadomość z która na początku nie mogłam sobie poradzić. Teraz po wykonaniu wieluuuu badań, oczekiwań na wyniki jestem w trakcie przyjmowania zastrzyków. Muszę przyznać że z perspektywy czasu w tym momencie zrobiłam tak wiele, że sama się sobie dziwie. Myślałam że zrobienie zastrzyku to coś czego nie będę mogła pokonać a tu proszę już prawie na finiszu. Jutro idę na wizytę do gin. Sprawdzić ilość pęcherzyków i w tym tygodniu punkcja. Oby się wszystko powiodło....
Mam pytanie w związku z punkcja, jak się czułyście na następny dzień. Normalnie można iść do pracy??? Czy trzeba się jakoś do niej specjalnie przygotować???paulity lubi tę wiadomość
In vitro start 2021
28.04.2021 punkcja mamy 1 ❄4 BB
23.06.2021 Transfer❄