Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro, pierwszy raz 2021 :)
Odpowiedz

In vitro, pierwszy raz 2021 :)

Oceń ten wątek:
  • prosiulek Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisska wrote:
    Nie kontaktowałam się z klinika bo z nimi ciężko o kontakt i nawet nie pomyślałam o nich.. Ale w piątek mam wizytę u nich to powiem co i jak. A widzisz mi nic nie mówili co w razie ciąży itp.. Po transferze życzyli pozytywnej bety i tyle. Ehh..
    Staram się nie denerwować ale ciężko.. Boję się jak tylko coś mnie zaboli, poczuje ze coś leci.. Nic na temat moich leków nie mówili. A krwiaków ani nic innego nie ma, we środę badał mnie mój ginekolog, w sobotę lekarz na IP i dziś kolejna lekarka i nikt nic nie widział. Nie wiem co robić i myśleć..
    W sumie też bym sama na to nie wpadła , ale koniczynka to zaproponowała i to całkiem dobry pomysł. Mam nadzieje że wszystko będzie ok :)

👩- 30lat 👦-32lat
    🔹IUI-:( 3X
    💉25.03.21- stymulacja
    🔹18 ocytów, 10 komórek
    ❄️4BA❄️3AB❄️3AB❄️ 3BB❄️4BC
    🔹29.05.21 - 4BA 🙏🏼
    ❄️➡️7dpt ⏸🥰 Beta- 43,7 Prog- 27,01 Estr- 1625 ➡️9dpt Beta- 120,8 Prog- 23,5 ➡️11dpt -Beta-275,5➡️ 13dpt -Beta-684,3 ➡️18dpt -Beta- 3373➡️ 26dpt 💓➡️22.02.2022- 👶🏻

🔹11.04.23 - 3AB 🙏🏼
    ❄️➡️7dpt- Beta- 47,26/ Prog- 25,2 Estr- 556,4 ➡️9dpt - Beta- 121,39 Prog- 15 Estr- 134,7➡️13dpt - Beta 695,7
    👼8tc-krwiak/łyżeczkowanie💔

🔹05.10.23 - 3BB 🙏🏼
    ❄️4dpt- Beta <2,30 Prog-25,2 Estr- 1483,5 ➡️ 5dpt- Beta- <2,30➡️ 8dpt- Beta 49,66 ➡️11dpt- Beta 253,57 Prog-27➡️13dpt-Beta 547,17➡️18dpt-Beta 1870,28➡️20dpt-Beta 2108,78➡️22dpt-Beta 2931➡️29dpt-Beta 8223 krwiak ❤️
    preg.png
  • prosiulek Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka87 wrote:
    Ooo to gratuluję, ja myslalam ze mam dużo 😜
    No to jak dobrze pójdzie to jeszcze tydzień i będzie po wszystkim. W sumie też bym tak chciała. U mnie okaże się w środę...
    Gdyby lewy jajnik normalnie pracował i by wyprodukował tyle jajec co prawy to byłoby ryzyko hiperki .... Więc chyba dobrze że jest jak jest . Oby były dobrej jakości. :) Termin transferu jest wstępny. To jest zaraz po majówce no a nie wiadomo jak zarodki będą się rozwijać

👩- 30lat 👦-32lat
    🔹IUI-:( 3X
    💉25.03.21- stymulacja
    🔹18 ocytów, 10 komórek
    ❄️4BA❄️3AB❄️3AB❄️ 3BB❄️4BC
    🔹29.05.21 - 4BA 🙏🏼
    ❄️➡️7dpt ⏸🥰 Beta- 43,7 Prog- 27,01 Estr- 1625 ➡️9dpt Beta- 120,8 Prog- 23,5 ➡️11dpt -Beta-275,5➡️ 13dpt -Beta-684,3 ➡️18dpt -Beta- 3373➡️ 26dpt 💓➡️22.02.2022- 👶🏻

🔹11.04.23 - 3AB 🙏🏼
    ❄️➡️7dpt- Beta- 47,26/ Prog- 25,2 Estr- 556,4 ➡️9dpt - Beta- 121,39 Prog- 15 Estr- 134,7➡️13dpt - Beta 695,7
    👼8tc-krwiak/łyżeczkowanie💔

🔹05.10.23 - 3BB 🙏🏼
    ❄️4dpt- Beta <2,30 Prog-25,2 Estr- 1483,5 ➡️ 5dpt- Beta- <2,30➡️ 8dpt- Beta 49,66 ➡️11dpt- Beta 253,57 Prog-27➡️13dpt-Beta 547,17➡️18dpt-Beta 1870,28➡️20dpt-Beta 2108,78➡️22dpt-Beta 2931➡️29dpt-Beta 8223 krwiak ❤️
    preg.png
  • Koniczynka28 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisska wrote:
    Nie kontaktowałam się z klinika bo z nimi ciężko o kontakt i nawet nie pomyślałam o nich.. Ale w piątek mam wizytę u nich to powiem co i jak. A widzisz mi nic nie mówili co w razie ciąży itp.. Po transferze życzyli pozytywnej bety i tyle. Ehh..
    Staram się nie denerwować ale ciężko.. Boję się jak tylko coś mnie zaboli, poczuje ze coś leci.. Nic na temat moich leków nie mówili. A krwiaków ani nic innego nie ma, we środę badał mnie mój ginekolog, w sobotę lekarz na IP i dziś kolejna lekarka i nikt nic nie widział. Nie wiem co robić i myśleć..
    Jeszcze mi się przypomniało, ze lekarz mówił ze przyczyn krwawienia jest kilka i nawet od wzrostu ciąży może się pojawiać po prostu.
    A może to jest częstsze przy cyklach sztucznych??? Tu na pewno lepiej by się lekarz z kliniki wypowiedział. Ale tak na logikę tu na początku organizm nie wytarza sam tyle hormonów, bo jest wyciszony. A i jak tylko pojawia się krwawienie to trzeba dołożyć więcej progesteronu. Jaki masz poziom proga?
    Nie ma czegos takiego jak telefon alarmowy w Twojej klinice? A jak nie to po prostu płatna teleporada.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2021, 16:58

• Karola34 Ekspertka

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny. Czy któraś miała dodatkowa procedurę tzw. IVM?? Na czym to polega? Czy to procedura tylko dla policystycznych jajników?

• Zosia279 Znajoma

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisska wrote:
    Cześć.. U mnie się nie dzieje zbyt dobrze.. Piszę, bo niektóre z Was mają ogromną wiedzę i może pomogą, chociaż lekarze nie potrafią. Moje krwawienia wróciły, w sobotę w nocy pojechałam na IP, dostałam kroplówkę i ustąpiło, niedziela cały dzień spokój, na obchodzie pytam o wyjście w poniedziałek do domu i była szansa. A chwilę później ból brzucha i znów krwawienie..

W sobotę miałam mega duże skrzepy krwi, wszystko bez bólu jakiegokolwiek, po prostu coś poleciało, myślałam, że to lutinus wypływa a okazało się, że krew.. Wczoraj też były skrzepy ale mniejsze. Rozbolało mnie podbrzusze, poszłam siku i poleciała krew.. Dziś wróciłam do domu ze szpitala, lekarz powiedział, że jak mam poronić to i tak poronię, a bez sensu leżeć w szpitalu i się denerwować, że potrzebuje spokoju.. Nie wiadomo skąd to krwawienie, cyt lek 'przy ciąży z in vitro to się zdarza bo to szok dla organizmu'. Z dzieckiem wszystko dobrze, serduszko bije. Nie widać żadnego krwawienia z macicy, nic się nie odkleja..

Tak sobie myślę, że może to przez neoparin? Za dużo krew mam rozrzedzoną i próbuje ona ujsc, a że tam na dole jestem teraz delikatna to może pęka jakieś naczynko i leci krew? Taką mam teorie, skoro nikt nie wie skąd się to bierze..

W każdym razie mam się nie denerwować, ale ciężko, mam mega strach za każdym razem jak idę do łazienki, jak tylko poczuje, że coś leci ze mnie.. Myślałam, że będzie dobrze, a tu jednak nie..
    Hej Sisska jeśli możesz to przypomnij mi który masz tydzień ciąży i czy miałaś badany progesteron? Niestety w szegolności w tych pierwszych miesiącach musimy bardzo uważać i nie szaleć przy sprzątaniu. Któregoś dnia bardzo rozbolał mnie brzuch po zwykłym myciu podłogi mopem. Całe szczęście jest wszystko ok i muszę się oszczędzać. Krwawienie może występować po wykonywaniu czynności podczas których były unoszone wysoko ręce, np. mycie okien. Nie zaleca się też kucania i schylania. Możliwe że szyjka macicy jest bardzo ukrwiona i przy lekach przeciwzakrzepowych jest ten efekt. Ja przyjmowałam Clexane 40mg i przy 7 tygodniu lekarz mi go odstawił bo ciąża póki co rozwija się prawidłowo. Czasami jednym z pierwszych objawów byt rozrzedzonej krwi jest krwawienie z nosa. Jeśli miałabym coś doradzić to odpoczynek i konsultację w klinice u lekarza który do tej pory Cię prowadził bo podejrzewam że to on zlecał leki i jest kontynuacja zaleceń. Jednak przed wizytą dla pewności pobrałam beta HCG, progesteron i koniecznie INR który jest wskaźnikiem krzepliwości krwi. Trzymam kciuki by wszystko było dobrze i pozdrawiam serdecznie 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2021, 17:37

• Yuki Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisska mam nadzieję, że to krwawienie to nic poważnego i zaraz się ureguluje. Ja chyba nie czekałabym do piątku na wizytę w klinice tylko od razu dzwoniła... od czegoś są.

Czereśniowa jak u Ciebie? Jak się trzymasz?

Ova straciłam wątek, czy Ty miałaś wizytę dzisiaj??

Jas, zaglądasz tutaj? Jak się czujesz?

Gameta Rzgów
    Liczne polipy endometrialne
    histeroskopia
    AMH 1,24
    problemy z nasieniem
    immunologia
    ❄️❄️
    03.04 transfer blaski
    10 dpt beta 1.2
    biopsja endometrium
    02.06 transfer blaski
    8 tc poronienie
    9 tc poronienie

06.03.2024 r., 3600 g szczęścia 💗

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yuki wrote:
    Sisska mam nadzieję, że to krwawienie to nic poważnego i zaraz się ureguluje. Ja chyba nie czekałabym do piątku na wizytę w klinice tylko od razu dzwoniła... od czegoś są.

Czereśniowa jak u Ciebie? Jak się trzymasz?

Ova straciłam wątek, czy Ty miałaś wizytę dzisiaj??

Jas, zaglądasz tutaj? Jak się czujesz?
    Hej, a jakoś słabo. Dostalam dzis @ i umieram...
    W czwartek mam wizytę u mojej dr zobacze co nam powie, mam pomysł na siebie, może się zgodzi... a jak u Ciebie ?

• Sisska Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Progesteron w normie, wszyscy lekarze mówią że musi być powyżej 20, w poniedziałek badałam i miałam 24 a w dodatku biorę 3x1 duphaston, który nie wychodzi w badaniu więc prog jest w porządku. Niestety nie ma nic takiego w klinice. Mi nic nie wiadomo.. Jeśli zadzwonię to każą napisac mejla i odpowiedź gdzieś do 2 dni.. To ja dziękuję za taką komunikację. Powinni zapisywać i żeby lekarz oddzwonił. W szpitalu kazali się zgłosić do 10 dni do swojego lekarza więc jeśli mam wizytę w piątek to powiedzieli ze spoko, bo też nie ma co usg robić za często. A szczerze mówiąc też nie sądzę, że w klinice mi powiedzą coś więcej niż w szpitalu, ale tak jak mówię, w piątek będę to opowiem co i jak i zobaczymy. Nie będę mejli pisać bo weź opisuj co i jak..

Mam leżeć i tyle, nic mi nie wolno robić. Przed krwawieniem też leżałam, bo od środy jak poszłam na l4 to non stop leżałam, nic a nic nie robiłam więc to nie tak, że coś podniosłam, sprzątałam i przez to krwawie. Nie wiadomo skąd się to bierze. Pozostaje mi tylko spokój i odpoczynek. Eh a miałam nadzieję na normalną ciążę. Ale byleby maluch był zdrowy i cały, ja się poświęcę.

12.2021🧒💙🥰
    04.2024 💔8tc👼💙
    10.2024 💔15tc 👼🩷

🥰 Wymarzony 🥰
    age.png
  • Zosia279 Znajoma

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisska wrote:
    Progesteron w normie, wszyscy lekarze mówią że musi być powyżej 20, w poniedziałek badałam i miałam 24 a w dodatku biorę 3x1 duphaston, który nie wychodzi w badaniu więc prog jest w porządku. Niestety nie ma nic takiego w klinice. Mi nic nie wiadomo.. Jeśli zadzwonię to każą napisac mejla i odpowiedź gdzieś do 2 dni.. To ja dziękuję za taką komunikację. Powinni zapisywać i żeby lekarz oddzwonił. W szpitalu kazali się zgłosić do 10 dni do swojego lekarza więc jeśli mam wizytę w piątek to powiedzieli ze spoko, bo też nie ma co usg robić za często. A szczerze mówiąc też nie sądzę, że w klinice mi powiedzą coś więcej niż w szpitalu, ale tak jak mówię, w piątek będę to opowiem co i jak i zobaczymy. Nie będę mejli pisać bo weź opisuj co i jak..

Mam leżeć i tyle, nic mi nie wolno robić. Przed krwawieniem też leżałam, bo od środy jak poszłam na l4 to non stop leżałam, nic a nic nie robiłam więc to nie tak, że coś podniosłam, sprzątałam i przez to krwawie. Nie wiadomo skąd się to bierze. Pozostaje mi tylko spokój i odpoczynek. Eh a miałam nadzieję na normalną ciążę. Ale byleby maluch był zdrowy i cały, ja się poświęcę.

Wspomniałam o tych czynnościach ponieważ moja koleżanka przez głupie umycie okna wylądowała z silnymi krwawieniami w szpitalu i niestety straciła ciążę z tego co wiem to ciąża była zdrowa i badania w normie. Domyślam się że Ci ciężko i się denerwujesz. Bardzo Ci kibicuję bo podczytywałam forum od samego początku i chyba miałyśmy w niedługim odstępie czasu transfer. Tak jak wspomniałam wyżej na wizytę oznaczyła bym chociaż INR 🙂. Trzymaj się i odpoczywaj.

• Yuki Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzeresniowaMama wrote:
    Hej, a jakoś słabo. Dostalam dzis @ i umieram...
    W czwartek mam wizytę u mojej dr zobacze co nam powie, mam pomysł na siebie, może się zgodzi... a jak u Ciebie ?

Czereśniowa, co wymyśliłaś?

Sisska no mam nadzieję, że będzie dobrze, i to tylko niepotrzebne strachy 💪💪

U mnie ciągłe, doprowadzające do szału czekanie i stagnacja...

Gameta Rzgów
    Liczne polipy endometrialne
    histeroskopia
    AMH 1,24
    problemy z nasieniem
    immunologia
    ❄️❄️
    03.04 transfer blaski
    10 dpt beta 1.2
    biopsja endometrium
    02.06 transfer blaski
    8 tc poronienie
    9 tc poronienie

06.03.2024 r., 3600 g szczęścia 💗

age.png
  • Koniczynka28 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaniaaa4 wrote:
    U mnie - trzy zarodki... troszkę jestem rozczarowana.. 18 pobranych komórek, 14 prawidłowych z nich 8 się zapłodniło i zostały tylko trzy.. trzej muszkieterowie 🙂 wiecie jakie mogą być tego przyczyny??
    To aż 3 szanse, a może tam jest rodzeństwo już!
    Hodowlana była do blastocysty? Jeśli tak to podobno czysta statystyka. Do blastki dochodzi zwykle 50-60% zarodkow. Ale warto tak hodować, by wytypować te, które z największym prawdopodobieństwem dadzą ciąże. Oczywiście są i odchylenia w jedna i druga strone z liczba blastek vs zapłodnione komórki.

Aaaniaaa4 lubi tę wiadomość

• Sisska Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia279 wrote:
    Wspomniałam o tych czynnościach ponieważ moja koleżanka przez głupie umycie okna wylądowała z silnymi krwawieniami w szpitalu i niestety straciła ciążę z tego co wiem to ciąża była zdrowa i badania w normie. Domyślam się że Ci ciężko i się denerwujesz. Bardzo Ci kibicuję bo podczytywałam forum od samego początku i chyba miałyśmy w niedługim odstępie czasu transfer. Tak jak wspomniałam wyżej na wizytę oznaczyła bym chociaż INR 🙂. Trzymaj się i odpoczywaj.

Jasne rozumiem 😉 ale wiesz, człowiek się tyle stara, że wie co wolno a czego nie w ciąży, szczególnie na początku i robi wszystko żeby tej ciąży nie starcić. Dziwię się czasem, jak kobiety są nie do informowane i tak jak piszesz będąc w ciąży np. myją okna..

Leżę i odpoczywam. Mega się boję ale nic więcej nie mogę zrobić. Pozostaje czekać.

12.2021🧒💙🥰
    04.2024 💔8tc👼💙
    10.2024 💔15tc 👼🩷

🥰 Wymarzony 🥰
    age.png
  • Ana87 Ekspertka

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety nie udało się. Beta bardzo niska. Nie wiem co robić, nie wiem co myśleć.

7u22skjowgbqdzs1.png
    Starania od listopada 2015
    3 IUI :( Fertimedica Warszawa
    2016 histeroskopia
    2018 laparoskopia - udrożnienie jajowodów
    2019 histeroskopia - usunięty polip
    2019-2020 próby z naprotechnologia, stracony czas
    Grudzień 2020 kwalifikacja do invitro
    Invimed Warszawa
    Marzec 2021 krótki protokół, punkcja
    24 komórki, 16 dojrzałych, 10 zarodków, tylko jeden mrozaczek
    15.04 transfer blastki
    11dpt - beta 1,26
    maj 2021 krótki protokół
    08.06 punkcja 14 komórek, 6 dojrzałych
    6 zarodków,
    11.06 transfer jednego zarodka
    15.06 informacja o braku mrozaczków
    22.06 11dpt dwie kreski, beta 79,2 :)
    25.06 15dpt beta 513 🥰
    20.08 badania prenatalne ok, 5,85 cm szczęścia 🥰
  • Aaaniaaa4 Przyjaciółka

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniczynka28 wrote:
    To aż 3 szanse, a może tam jest rodzeństwo już!
    Hodowlana była do blastocysty? Jeśli tak to podobno czysta statystyka. Do blastki dochodzi zwykle 50-60% zarodkow. Ale warto tak hodować, by wytypować te, które z największym prawdopodobieństwem dadzą ciąże. Oczywiście są i odchylenia w jedna i druga strone z liczba blastek vs zapłodnione komórki.

Miałam punkcję w środę a mrożone były dzisiaj, więc w piątej dobie (to chyba blastocysta? :) )

Początek starań - 2017.
    Cykle naturalne i stymulowane - brak owulacji, LUF, endometrioza IV st.
    Od 2020 Gameta Kielce/Łódź.
    02.2021 - histeroskopia diagnostyczna -> CD138 (+) -> leczenie.
    03.2021 - biopsja endometrium - czysto !
    04.2021 - start pierwszej procedury 😱
    21.04.21 - punkcja, transfer odroczony ⛄️⛄️⛄️
    1xcb 2x beta <1,2
    Wiosna 2022 r - druga procedura - 4 blastocysty
    Lipiec 2022 r. - transfer na cyklu naturalnym - beta < 1,2
    Wrzesień 2022 r. - operacja endometriozy głębokonaciekającej
    Jesień 2022 r. - leczenie hormonalne, immunologia, wizyta u doc. P - bez zaleceń, kontrolna biopsja endometrium - czysto
    01.03.2023 - transfer ⛄️ - beta <1,2
  • Myszka87 Ekspertka

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy się martwić wynikiem estradiolu. Dziś miałam robione badanie i wyszedł 2380 pg/ml czyli chyba poza normą... Progesteron 0,66.

In vitro start 2021
    28.04.2021 punkcja mamy 1 ❄4 BB
    23.06.2021 Transfer❄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yuki wrote:
    Czereśniowa, co wymyśliłaś?

Sisska no mam nadzieję, że będzie dobrze, i to tylko niepotrzebne strachy 💪💪

U mnie ciągłe, doprowadzające do szału czekanie i stagnacja...
    Chciałabym spróbować cyklu naturalnego. Jak najmniej lekow.
    To czekanie to jest coś okropnego... chyba najbardziej wykańcza.

Yuki, Ewkamewka lubią tę wiadomość

• Aaaniaaa4 Przyjaciółka

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka87 wrote:
    Nie wiem czy się martwić wynikiem estradiolu. Dziś miałam robione badanie i wyszedł 2380 pg/ml czyli chyba poza normą... Progesteron 0,66.

Jeżeli masz dużo pęcherzyków to i duży estradiol :). Ja w 5. dobie stymulacji miałam ok.1500 a lekarz powiedział, że do czasu punkcji pewnie urośnie do ok. 5 tys. ale potem już mi nie kazał badać.

Początek starań - 2017.
    Cykle naturalne i stymulowane - brak owulacji, LUF, endometrioza IV st.
    Od 2020 Gameta Kielce/Łódź.
    02.2021 - histeroskopia diagnostyczna -> CD138 (+) -> leczenie.
    03.2021 - biopsja endometrium - czysto !
    04.2021 - start pierwszej procedury 😱
    21.04.21 - punkcja, transfer odroczony ⛄️⛄️⛄️
    1xcb 2x beta <1,2
    Wiosna 2022 r - druga procedura - 4 blastocysty
    Lipiec 2022 r. - transfer na cyklu naturalnym - beta < 1,2
    Wrzesień 2022 r. - operacja endometriozy głębokonaciekającej
    Jesień 2022 r. - leczenie hormonalne, immunologia, wizyta u doc. P - bez zaleceń, kontrolna biopsja endometrium - czysto
    01.03.2023 - transfer ⛄️ - beta <1,2
  • Koniczynka28 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaniaaa4 wrote:
    Miałam punkcję w środę a mrożone były dzisiaj, więc w piątej dobie (to chyba blastocysta? :) )
    Tak, w 5. Dobie dobrze rozwijający się zarodek powinien osiągnąć stadium blastocysty. Natomiast są to tez blastocysty na rożnym etapie. Pierwsza cyferka informuje nas o stadium samej blastocysty. Podobno najlepiej rokują od 4. W górę ale! Są ciąże i z tych 2 jak i 3. A oznaczenia to np 4.1.1 (w zależności od oznaczenia może być 4AA, to jest top Quality), albo 4.1.2. (Taka się rozwija u mnie w brzuchu 🍀).
    Ale to bywa meeega roznie. Czasem 5.1.1. Nie da ciąży a 3.2.2 da zdrowa ciąże. Każdy zarodek, który dojdzie do blastocysty to potencjalna ciąża ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2021, 19:04

Aaaniaaa4 lubi tę wiadomość

• Koniczynka28 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana87 wrote:
    Niestety nie udało się. Beta bardzo niska. Nie wiem co robić, nie wiem co myśleć.
    Przykro mi:/ Rozumiem Twoja bezsilność. Pozwól sobie na przeżycie tego. Na pewnego rodzaju żałobę. W staraniach z pomocą medyczna każda negatywna beta to swojego rodzaju strata. Przynajmniej ja tak to czułam.
    Macie jeszcze zarodki?

• Amelka19 Ekspertka

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam dzisiaj wyniki beta 75,68 mlU/ml 🥰
    Progesteron 18,2

Zastanawiam się czy progesteron nie za niski?
    Za dwa dni spr przyrost

Koniczynka28, Aaaniaaa4, prosiulek, Zosia279, AnkaStaranka lubią tę wiadomość

‹‹ 105 106 107 108 109 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ