In vitro, pierwszy raz 2021 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Kin wrote:Hej,
Miałam dziś punkcję
Zastanawia mnie jedna kwestia. W klinice powiedzieli, że dopiero godzinę przed transferem (który ma być we wtorek) będzie do mnie dzwonił embriolog i powie mi jaki zarodek będzie transferowany.
Jeśli coś po drodze będzie nie tak to tez zadzwonią, ale na te chwile brak wiadomości oznacza, że jest ok...
Czy ktoś miał kiedyś taka sytuacje? Że do ostatniej chwili nie wiedział nic. Ani ile ma komórek, ani zarodków, ani jak się rozwijają?
Będę wdzięczna za odpowiedz
U mnie punkcja była w piątek, więc dzwonili w niedziele (2doba) mówiąc ile komórek się udało pobrać, a później dzwonili w czwartek (6doba) z informacją że wczoraj zamrozili 1 (5), a dziś 3 (6). Ale jak dzwonili w niedziele mówili kiedy znowu zadzwonią.🤵Azospermia 👰niedoczynność
Łódź Salve:
3*IUI nieudane
Gameta Rzgów
2* IUI nieudane
I IVF:
Punkcja 07.05 - 8 komórek. Mamy 4 (❄️ 5, ❄️❄️❄️ 6). Przygotowania do FET (cykl sztuczny).
Estrofem(3*2), Duphaston(3*1), Cyclogest(2*1), Euthyrox n75
*04.06 FET (20dc), 5dniowy ❄️
11.06 prog 8,37 beta <0,2 (7dpt)
*06.07 FET (20dc), 6dniowy ❄️
09.06 prog 11,2; beta <0,2 (3dpt), 13.07 prog 10,9; beta 57,4 (7dpt), 15.07 prog 10,9; beta 149 (9dpt), 17.07 prog 10,9; beta 275 (11dpt), 20.07 prog 9,56; beta 1118 (14dpt), 02.08 beta 40361 (27 dpt)
03.08 (28 dpt) Jest zarodek i 🖤 -
Hejka! Mało się udzielam, ale bardzo Wam kibicuję i bardzo współczuje złych wieści!
7 maja zaczęłam stymulację - Menopur dawka 300IU codziennie, w 5 dniu stymulacji estradiol 18 pg/ml 😱 na USG tylko 4 pecherzyki na prawym jajniku, lewy nie działa (prawdopodobnie uszkodzony podczas wyłuszczania potworniaka, istnieje szansa że on nigdy nie funkcjonował prawidłowo). Od 11 maja dr dorzucił mi Puregon w dawce 75IU. Wczoraj byłam na kontroli ale nie zrobiłam wyników z krwi, niestety nie miałam jak, ale widocznie obraz na USG był dla dra wystarczająco dobry bo powiedział że mam przyjść jeszcze na kontrolę w poniedziałek a w środę prawdopodobnie punkcja. Pomimo dorzucenia Puregonu nic więcej niż te 4 nie podrosło. Na ten moment mam nadal brać te same dawki leków. Mam bardzo niskie AMH więc ten wynik się nie wziął z kosmosu ale liczyłam na więcej 😔 boje się że wszystkie będą kiepskiej jakości i nie dojdzie do transferu 😔 z drugiej strony pierwsza procedura to zawsze trochę strzał na ślepo 🤷🏼♀️30 lat 🍍 starania od II 2018
🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH, jajowody drożne
❌ Mutacja MTHFR wariant A1289C - A/C heterozygota ❌ Białko S
❌AMH
IX 2020 0,72 -> IV 2021 0,42 ->II 2022 0,49 💪🏻
👦🏻On: morfologia 3%, reszta wyników w normie
💉IVF💊
IV 2021 Invimed Warszawa dr K. długi protokół
19.05.21 punkcja - pobrano 2 komórki jajowe - IMSI + FertileChip
22.05.21 transfer 2 zarodków 9bl I i 8bl I - CB 😭
💉IMMUNOLOGIA🦠
IV 2022 pierwsza wizyta u doc. P. w Łodzi, zlecił badania
❌TEST IMK
❌TEST CBA
❓ANA 3
✅P/c przeciwplemnikowe
❓KIR
❓HLA-C
Od X 2021 Trulicity 1,5 mg BMI 30 -> IV 2022 -11 kg, -10cm w biodrach, BMI 26,9 💪🏻 -
Właśnie się dowiedziałam że z 5 zapłodnionych komórek mamy 3 bardzo ładne blastocysty z 5 doby zamrożone to chyba dobry wynik ? Jak myślicie ? Kamień z serca mi spadł bo ostatni tydzień na ta wiadomość to był horror😁
Zosia279, Kejtusia, Koniczynka28, moyeu, prosiulek lubią tę wiadomość
-
Hej,
Melduję, że ja dziś po punkcji, pobrali 20 komórek, w przyszłym tyg się dowiem co i jak bo kazali zapisać się na wizytę kontrolną. Transfer odroczony. Czuje jajniki ale wierzę że z każdą godzina będzie coraz lepiej 😀Zosia279, Kejtusia, moyeu, prosiulek lubią tę wiadomość
* starania od 2019r.
* 🙋♀️ona 33, 🙋♂️on 41
*amh 8,41
*morfologia 2%
*12.05.2020 - łyżeczkowanie, 9tc puste jajo plodowe
*luty 2021 wizyta w klinice
*kariotypy ok
*kwiecień - długa procedura
*fragmentacja 40% 👎
*amh 6.39 - 30.04.2021
*punkcja 14.05.2021
*❄❄
*criotransfer 10.06.2021, dwie blaski 4.3.2 i 3.2.3 9dpt beta 3.7 😔😔
*mthfr hetero 👎*pai-1 hetero 👎
*receptywność endometrium - ok
*25.10, 37dc - beta 5.5 cb naturals??
*amh 4.75 29.10.2021
*29.10.2021 start protokół krótki
*10.11.2021 punkcja
...walkę przegrałam ale wojnę z niepłodnością wygram... -
Dziewczyny zrobiłam dzisiaj beta hcg... lekarz mi kazał powtórzyć dziś wyniki i BETA 1462....!!!! wcześniej 935,51 Zadzwoniłam do lekarza kazał się pojawić na usg za tydzień powiedział, że spr co się dzieje, powiedział, że przyrost jest prawidłowy, że mogło dojść do niepełnego poronienia po transferze lub do ciąży naturalnej
bo przyrost jest w normie
tak.... bardzo to dziwne wszystkoWiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2021, 14:38
-
Amelka19 wrote:Dziewczyny zrobiłam dzisiaj beta hcg... lekarz mi kazał powtórzyć dziś wyniki i BETA 1462....!!!! wcześniej 935,51 Zadzwoniłam do lekarza kazał się pojawić na usg za tydzień powiedział, że spr co się dzieje, powiedział, że przyrost jest prawidłowy, że mogło dojść do niepełnego poronienia po transferze lub do ciąży naturalnej
bo przyrost jest w normie
tak.... bardzo to dziwne wszystko
Amelka19 trzymam kciuki żeby okazało się że jest nowa ciąża 🙂. Myślę że to bardzo prawdopodobne bo jest niezły przyrost. Koniecznie daj znać jak będziesz po wizycie 🙂 -
Ja też przez jakiś czas trochę podczytywałam, ale jutro zaplanowano pierwszą punkcję. Czy Wy też tak źle się czułyście po Ovitrelle? Cały dzień mi dziś niedobrze, głowa boli i nie wiem czy to wina leku, pogody czy jelitówki która w pracy krąży... Cała stymulacja przebiegała spokojnie.
-
Zosia279 wrote:Amelka19 trzymam kciuki żeby okazało się że jest nowa ciąża 🙂. Myślę że to bardzo prawdopodobne bo jest niezły przyrost. Koniecznie daj znać jak będziesz po wizycie 🙂
-
Dziewczyny chciałabym się poradzic w czerwcu podchodzę do in vitro , lekarz chce mi dac zwolnienie od punkcji do bety ale ja za bardzo nie chce zwolnienia bo nie dawno siedziałam w domu . Myślicie że jak wezmę 2 dni zwolnienia po punkcji i od transferu 5dni urlopu to wystarczy? nie zaszkodzi to że nie będę na zwolnieniu. Dodam że pracuje w cukierni . I pytanie z serii głupich. Ile mija dni od punkcji to transferu?
-
paulity wrote:Dziewczyny chciałabym się poradzic w czerwcu podchodzę do in vitro , lekarz chce mi dac zwolnienie od punkcji do bety ale ja za bardzo nie chce zwolnienia bo nie dawno siedziałam w domu . Myślicie że jak wezmę 2 dni zwolnienia po punkcji i od transferu 5dni urlopu to wystarczy? nie zaszkodzi to że nie będę na zwolnieniu. Dodam że pracuje w cukierni . I pytanie z serii głupich. Ile mija dni od punkcji to transferu?
Ja wczoraj miałam punkcję i dziś już byłam w pracy. I czuje się ok
Na transfer biorę jeden dzień wolnego a kolejnego tez się wybieram normalnie do pracy. Nie widzę powodu brać zwolnienia ani urlopu tylko bym siedziała i się nakręcała.
Ale tez mam lekka prace wiec fizycznie nie jestem obciążona. -
Kin wrote:Hej
Na transfer biorę jeden dzień wolnego a kolejnego tez się wybieram normalnie do pracy. Nie widzę powodu brać zwolnienia ani urlopu tylko bym siedziała i się nakręcała.
Ale tez mam lekka prace wiec fizycznie nie jestem obciążona.
Dzisiaj 3 dzień po punkcji. Wiecie może po jakim czasie można się już poprzytulac z mężem?🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2021, 18:41
2016 - początek starań
2019 - czynnik męski ❌
2021 - IVF ICSI = 7❄
I transfer 4aa - 8tc. krwiak..💔
2022:
12.04 - II transfer 4aa + encorton + neoparin
22dpt - jest serdunio❤️ i krwiak...
Połówkowe: 425 gram miłości 💕
💙It's a boy 💙🧸
Echo serca: zdrowe serduszko🙏🏼
💖38+5 K. 19.12.2022 | 3770 gram | 54cm💖
Mutacja mthfr, niedoczynność tarczycy, zsp. antyfosfolipidowy wykluczony, Ana3 dodatnie, histeroskopia diagn. - wszystko ok.
- Syr 1,23 - -
Kin wrote:Hej
Ale tez mam lekka prace wiec fizycznie nie jestem obciążona.
To super , a przy stymulacji też nie brałaś żadnego wolnego ? ja właśnie ja się nad tym zastanawiałam , szkoda mi siedzieć w domu a nie mam ciężkiej pracy A wiesz już kiedy masz może transfer ? Bo ja chciałam zaplanować sobie urlop po transferze a moja szefowa nie może zrozumieć że sama tego nie wiem i nie umiem zaplanować . A nie chce jej mówić prawdy -
Kejtusia wrote:Dlaczego na transfer jest zalecany dzień wolnego? Wiesz może? Ja po punkcji czułam się naprawdę dobrze i poszłam do pracy na II zmianę, miałam na szczęście pracę siedzącą i bez dźwigania, na drugi dzień również, ale nie wien jak to jest z transferem...🤔
Dzisiaj 3 dzień po punkcji. Wiecie może po jakim czasie można się już poprzytulac z mężem?🥰
Wiesz co ja mam transfer zaplanowany na 13. Dla mnie to środek dnia w pracy i w sumie to jest jedyny powód.
Ja mam zakaz przytulania do odwołania 😉 -
Amelka19 wrote:Ja jestem w szoku umówiłam się do swojego lekarza dzisiaj wieczorem zobaczymy co się dzieje gdyby to okazało się, że to ciąża naturalna to byłby cud
Daj znać po dzisiejszej wizycie!02.2019 ciąża pozamaciczna , usunięty prawy jajowód
06.2019 Sono hsg - lewy jajowód drożny
AMH 0,62
04.02.2021 Invicta Wawa, krótki protokół, zarodek 3 dniowy 8.2
18.02 beta <0,1 ;(
02/03 . 2021 Kriobank - przygotowania do procedury
17.05.2021 naturalny cud - beta 143,3
19.05 beta 210,6
21.05 beta 62, 9 i koniec cudu
02.08.2021 transfer 2 dniowca, kl.AA
13.08 beta <1,2 ;(
31.08.2021 transfer 3 dniowca, 6A
11.09 beta <1,2 ;(
29.03.2022 transfer 3 dniowca 8.1
08.04 beta <1,2 ;( -
paulity wrote:To super , a przy stymulacji też nie brałaś żadnego wolnego ? ja właśnie ja się nad tym zastanawiałam , szkoda mi siedzieć w domu a nie mam ciężkiej pracy A wiesz już kiedy masz może transfer ? Bo ja chciałam zaplanować sobie urlop po transferze a moja szefowa nie może zrozumieć że sama tego nie wiem i nie umiem zaplanować . A nie chce jej mówić prawdy
Punkcję miałam wczoraj (czwartek), a transfer mam zaplanowany na wtorek czyli 5 dni później.
I żadnego wolnego poza tymi dniami na te chwile nie potrzebuje -
Kin wrote:Przez całą stymulację chodziłam normalnie do pracy. Wiadomo, były dni gdy czułam się mniej komfortowo (np czułam się spuchnięta), ale generalnie było ok.
Punkcję miałam wczoraj (czwartek), a transfer mam zaplanowany na wtorek czyli 5 dni później.
I żadnego wolnego poza tymi dniami na te chwile nie potrzebuje
Kurczę może też zaryzykuję i zrobię tak jak Ty zapytam jeszcze lekarza , chociaż on chciał mi dac 3tyg zwolnienia
Dziękuję za odpowiedź -
moyeu wrote:Hejka! Mało się udzielam, ale bardzo Wam kibicuję i bardzo współczuje złych wieści!
7 maja zaczęłam stymulację - Menopur dawka 300IU codziennie, w 5 dniu stymulacji estradiol 18 pg/ml 😱 na USG tylko 4 pecherzyki na prawym jajniku, lewy nie działa (prawdopodobnie uszkodzony podczas wyłuszczania potworniaka, istnieje szansa że on nigdy nie funkcjonował prawidłowo). Od 11 maja dr dorzucił mi Puregon w dawce 75IU. Wczoraj byłam na kontroli ale nie zrobiłam wyników z krwi, niestety nie miałam jak, ale widocznie obraz na USG był dla dra wystarczająco dobry bo powiedział że mam przyjść jeszcze na kontrolę w poniedziałek a w środę prawdopodobnie punkcja. Pomimo dorzucenia Puregonu nic więcej niż te 4 nie podrosło. Na ten moment mam nadal brać te same dawki leków. Mam bardzo niskie AMH więc ten wynik się nie wziął z kosmosu ale liczyłam na więcej 😔 boje się że wszystkie będą kiepskiej jakości i nie dojdzie do transferu 😔 z drugiej strony pierwsza procedura to zawsze trochę strzał na ślepo 🤷🏼♀️moyeu lubi tę wiadomość
13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
40+1, 56cm, 3300g, 10/10 🐻 I
14.08.2023 5:44 największa niespodzianka życia wkroczyła w nasze życie 🩵
40+5, 55 cm, 3500g, 10/10 🧸 F
6.12.2022 - najwieksza niespodzianka i kolejny cud 🤰🏻
Starania od 07.2019
11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
01.2021 - IVF start - IMSI
29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚
8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙
8 ❄️ oocytów
Brak ❄️ zarodków
MTHFR hetero i PAI homo ❌
Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌ -
Kejtusia wrote:Dlaczego na transfer jest zalecany dzień wolnego? Wiesz może? Ja po punkcji czułam się naprawdę dobrze i poszłam do pracy na II zmianę, miałam na szczęście pracę siedzącą i bez dźwigania, na drugi dzień również, ale nie wien jak to jest z transferem...🤔
Dzisiaj 3 dzień po punkcji. Wiecie może po jakim czasie można się już poprzytulac z mężem?🥰
Ogólnie nie zaleca się dźwigać, lepiej odpoczywa więcej itp.
Ja np miałam do transferu jeszcze podane ovitrelle i miałam pierwsze 2 dni mini hiperke z mega bólami brzucha i krzyża. Jakbym miała być w biurze to akurat przy tym transferze nie dałabym rady.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2021, 19:16
-
Mlodamezatka wrote:Moyeu tu sie podziewasz teraz ! ❤️ Nie zagladalam na ten watek juz dawno bo nie mialam na to zbyt duzo sily i energii, ale teraz musze Ci napisac, ze ogromnie ogromnie trzymam za Ciebie kciuki! Do szczescia wystarczy tylko 1 dobra komoreczka i waleczny plemnik, wiadomo, ze lepiej gdy jest ich wiecej ale mocno wierze w to, ze wsrod tej czworeczki co wysiadujesz znajduje sie ta jedna silaczka! Ba! Nie jedna ❤️❤️ Najmocniejsze kciuki, bede zagladac sprawdzac co u Ciebie ✊🏻🍀✊🏻🍀✊🏻
Młoda ❤️❤️❤️ Dziękuje! 😘 Patrzę na Twój suwaczek i nie mogę uwierzyć! 18tc! 😍Jak się czujesz? Widzę że będzie chłopiec, wybraliście już imię?30 lat 🍍 starania od II 2018
🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH, jajowody drożne
❌ Mutacja MTHFR wariant A1289C - A/C heterozygota ❌ Białko S
❌AMH
IX 2020 0,72 -> IV 2021 0,42 ->II 2022 0,49 💪🏻
👦🏻On: morfologia 3%, reszta wyników w normie
💉IVF💊
IV 2021 Invimed Warszawa dr K. długi protokół
19.05.21 punkcja - pobrano 2 komórki jajowe - IMSI + FertileChip
22.05.21 transfer 2 zarodków 9bl I i 8bl I - CB 😭
💉IMMUNOLOGIA🦠
IV 2022 pierwsza wizyta u doc. P. w Łodzi, zlecił badania
❌TEST IMK
❌TEST CBA
❓ANA 3
✅P/c przeciwplemnikowe
❓KIR
❓HLA-C
Od X 2021 Trulicity 1,5 mg BMI 30 -> IV 2022 -11 kg, -10cm w biodrach, BMI 26,9 💪🏻 -
paulity wrote:Kurczę może też zaryzykuję i zrobię tak jak Ty zapytam jeszcze lekarza , chociaż on chciał mi dac 3tyg zwolnienia
Dziękuję za odpowiedź
Ja także przed całą stymulację chodziłam do pracy, jedynie czasem się wyrwalam wcześniej na podgląd lub ustalalam wizyty przed pracą. W dniu punkcji, dziś, wzięłam urlop ale myślę że spokojnie jeden dzień wolnego na punkcję wystarczy 😄 Jeśli masz lekką pracę to zawsze lepiej mieć czym zająć głowę bo czas się dłuży niemiłosiernie 😀paulity lubi tę wiadomość
* starania od 2019r.
* 🙋♀️ona 33, 🙋♂️on 41
*amh 8,41
*morfologia 2%
*12.05.2020 - łyżeczkowanie, 9tc puste jajo plodowe
*luty 2021 wizyta w klinice
*kariotypy ok
*kwiecień - długa procedura
*fragmentacja 40% 👎
*amh 6.39 - 30.04.2021
*punkcja 14.05.2021
*❄❄
*criotransfer 10.06.2021, dwie blaski 4.3.2 i 3.2.3 9dpt beta 3.7 😔😔
*mthfr hetero 👎*pai-1 hetero 👎
*receptywność endometrium - ok
*25.10, 37dc - beta 5.5 cb naturals??
*amh 4.75 29.10.2021
*29.10.2021 start protokół krótki
*10.11.2021 punkcja
...walkę przegrałam ale wojnę z niepłodnością wygram...