In vitro, pierwszy raz 2021 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyStokrotka 86 wrote:Kasiu, my z mężem też mamy prawidłowe kariotypy ale mimo tego zdecydowaliśmy się na badanie genetyczne zarodków. Na 4 przebadane 1 był nieprawidłowy. Nie miał jednego chromosomu. Lekarz powiedział że i tak super bo najczęściej połowa zarodków jest nieprawidłowa.
Nie wiem czy akurat Ciebie dotyczy ta kwestia ale chciałam żebyś wiedziała że też jest opcja żeby to sprawdzić przed transferem.
Ale mrożone można tez przebadać? Mój był chyba wadliwy że się podzielił i tego nie przetrwał. -
Kasia1991 wrote:Ale mrożone można tez przebadać? Mój był chyba wadliwy że się podzielił i tego nie przetrwał.
Nie wiem jak to jest w bocianie. Zazwyczaj materiał na badanie pgd pobierany jest zaraz po zakończeniu hodowli i uzyskaniu blastocysty. Z tego co wiem, można rozmrozić blastocyste i pobrać materiał a potem ponownie zamrozić ale nie wiem czy wszystkie kliniki to robią.
Ja akurat jestem w invicta w Warszawie. A jako ciekawostkę powiem Ci że ten mój chory zarodek był 5.1.2. czyli bardzo dobrze rokował i się rozwijał. Ale jakby mi go podali to nie byłoby szans na ciążę.
https://klinikabocian.pl/wiedza/artykul/Diagnostyka-preimplantacyjna-PGS-i-PGD
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2021, 17:23
16-01-2022 - synek💙 -
W piątek transfer. Czwartek i piątek mam wolny, ale w sobotę już do pracy. I im bliżej transferu (choć jeszcze się nie odbył) tym więcej myśli, że przecież nie powinnam dźwigać. W prawdziwe nie dzwigam skrzynek piwa, ale myśli w głowie zaczynają robić już swoje... Jest to praca typowo fizyczna, dużo chodzenia, kucania, wstawania, wykładanie towaru na polki.. Głupio na L4 iść. Umowę mam do połowy lipca 😕 jakieś rady ? Boje się że sobie zaszkodzę ...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2021, 17:19
2016 - początek starań
2019 - czynnik męski ❌
2021 - IVF ICSI = 7❄
I transfer 4aa - 8tc. krwiak..💔
2022:
12.04 - II transfer 4aa + encorton + neoparin
22dpt - jest serdunio❤️ i krwiak...
Połówkowe: 425 gram miłości 💕
💙It's a boy 💙🧸
Echo serca: zdrowe serduszko🙏🏼
💖38+5 K. 19.12.2022 | 3770 gram | 54cm💖
Mutacja mthfr, niedoczynność tarczycy, zsp. antyfosfolipidowy wykluczony, Ana3 dodatnie, histeroskopia diagn. - wszystko ok.
- Syr 1,23 - -
nick nieaktualnyStokrotka 86 wrote:Nie wiem jak to jest w bocianie. Zazwyczaj materiał na badanie pgd pobierany jest zaraz po zakończeniu hodowli i uzyskaniu blastocysty. Z tego co wiem, można rozmrozić blastocyste i pobrać materiał a potem ponownie zamrozić ale nie wiem czy wszystkie kliniki to robią.
Ja akurat jestem w invicta w Warszawie. A jako ciekawostkę powiem Ci że ten mój chory zarodek był 5.1.2. czyli bardzo dobrze rokował i się rozwijał. Ale jakby mi go podali to nie byłoby szans na ciążę.
https://klinikabocian.pl/wiedza/artykul/Diagnostyka-preimplantacyjna-PGS-i-PGD
Mega mnie podnioslas na duchu 🍀
Stokrotka 86 lubi tę wiadomość
-
Kejtusia wrote:W piątek transfer. Czwartek i piątek mam wolny, ale w sobotę już do pracy. I im bliżej transferu (choć jeszcze się nie odbył) tym więcej myśli, że przecież nie powinnam dźwigać. W prawdziwe nie dzwigam skrzynek piwa, ale myśli w głowie zaczynają robić już swoje... Jest to praca typowo fizyczna, dużo chodzenia, kucania, wstawania, wykładanie towaru na polki.. Głupio na L4 iść. Umowę mam do połowy lipca 😕 jakieś rady ? Boje się że sobie zaszkodzę ...
Jeśli się boisz to najlepiej by było iść jednak na l4. Ja po transferze tez zaraz na następny dzień byłam w pracy, również praca fizyczna, mogłabym siedzieć w biurze 8h i się nie przemęczać ale jako osoba funkcyjna zawsze pomagałam na sklepie i nie mogłam nagle olać. Tym bardziej że deficyt w pracownikach.. Więc normalnie pomagałam po transferze. Starałam się ciężkich rzeczy sama nie brać, tylko z kimś albo zostawiać. Co do kucania, schylania starałam się też unikać, a jak już musiałam to robiłam to pomału i ostrożnie. A po pracy wracałam do domu i leżałam cały czas, żeby odpocząć. U mnie też fajnie wypadło bo transfer, dwa dni pracy i święta były, więc odpoczęłam trochę. Ale to u mnie, ja ze swoim stanowiskiem mogłam się wymigać od wielu rzeczy, zlecić komuś. Nie wiem jak u Ciebie. Ale rozumiem niechęć do l4. Ja kombinowałam, że jakby było źle to bym wzięła na kilka dni z wymówką że grypa żołądkowa i tyle. -
W sumie jelitowka to nie taka zła wymówka jeśli chodzi o kilka dni L4. Tyle że jestem nowa .. i tu jest niestety problem. Tylko z drugiej strony 3-4 dni posiedzę w domu a do pracy i tak będę musiała wrócić znowu i wtedy też będę trochę dźwigać... I jak to ugryźć teraz ? Tu chodzi o te dosłownie pierwsze dni po transferze? To one są najważniejsze?2016 - początek starań
2019 - czynnik męski ❌
2021 - IVF ICSI = 7❄
2022:
💙It's a boy 💙🧸
Mutacja mthfr, niedoczynność tarczycy, zsp. antyfosfolipidowy wykluczony, Ana3 dodatnie, histeroskopia diagn. - wszystko ok.
- Syr 1,23 - -
Tak mi się wydaje, że te pierwsze dni są najważniejsze, bo wtedy dochodzi do zagnieżdżenia i lepiej się raczej nie przemęczać. Jelitówka może dopaść każdego, nawet nową osobę w pracy, a lepiej kilka dni zwolnienia niż kogoś zarazić i żeby cała załoga miała 😉
Kejtusia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKasia1991 wrote:Ale mrożone można tez przebadać? Mój był chyba wadliwy że się podzielił i tego nie przetrwał.
-
nick nieaktualnySisska wrote:Pokazało, z tego co zauważyłam, bo nie dopytałam nawet z wrażenia, 12 +2 😊 wg aplikacji preglife i zgodnie z transferem 12+4 więc nie duża różnica 😊
Ova jak tam u Ciebie ?Sisska lubi tę wiadomość
-
CzeresniowaMama wrote:Ale super ! Gratulacje chłopaka !!! Opcje na imiona już mamy ?
Ova jak tam u Ciebie ?
Od gimnazjum marzę o Kubusiu 🥰 ale nie rozmawialiśmy jeszcze z mężem, kiedyś też się mu podobało Kubuś, ale teraz nie wiem jak będzie 😁 jeszcze czas na wybór 😁 -
Sisska wrote:Dziękujemy ❤️
Od gimnazjum marzę o Kubusiu 🥰 ale nie rozmawialiśmy jeszcze z mężem, kiedyś też się mu podobało Kubuś, ale teraz nie wiem jak będzie 😁 jeszcze czas na wybór 😁
Mój mąż jest Jakub... ciężki przypadek ale myślę, że to bardzo fajnie dla faceta, bardzo pozytywne i energetyczne.
Sisska wysłałam Ci zaproszenie, weź zerknij jeśli możesz, bo mam pytanie. -
Yuki wrote:Mój mąż jest Jakub... ciężki przypadek ale myślę, że to bardzo fajnie dla faceta, bardzo pozytywne i energetyczne.
Sisska wysłałam Ci zaproszenie, weź zerknij jeśli możesz, bo mam pytanie.
Przyjęłam 😊 ja w sumie mało znam osób o tym imieniu. Mam tylko kuzyna, który jest mega pozytywnie zakręcony i mega zdolny artystycznie 😁 -
Ja znam kilku już dorosłych Kubusiów i są zdolnymi facetami, więc myślę, że to dobre imię
Sisska lubi tę wiadomość
-
Kejtusia wrote:W piątek transfer. Czwartek i piątek mam wolny, ale w sobotę już do pracy. I im bliżej transferu (choć jeszcze się nie odbył) tym więcej myśli, że przecież nie powinnam dźwigać. W prawdziwe nie dzwigam skrzynek piwa, ale myśli w głowie zaczynają robić już swoje... Jest to praca typowo fizyczna, dużo chodzenia, kucania, wstawania, wykładanie towaru na polki.. Głupio na L4 iść. Umowę mam do połowy lipca 😕 jakieś rady ? Boje się że sobie zaszkodzę ...
Moim zdaniem jeśli masz prace fizyczną to wolne po transferze jest podstawą ...
Ja sama nie jestem za zwolnieniami z byle powodu ale są rzeczy ważne i ważniejsze.
W środę mam wizytę pęchrzeykową i jeśli wszystko będzie ok i na kolejnej wiycie będzie serduszko to od razu L4.👩- 30lat 👦-32lat
🔹IUI- 3X
💉25.03.21- stymulacja
🔹18 ocytów, 10 komórek
❄️4BA❄️3AB❄️3AB❄️ 3BB❄️4BC
🔹29.05.21 - 4BA 🙏🏼
❄️➡️7dpt ⏸🥰 Beta- 43,7 Prog- 27,01 Estr- 1625 ➡️9dpt Beta- 120,8 Prog- 23,5 ➡️11dpt -Beta-275,5➡️ 13dpt -Beta-684,3 ➡️18dpt -Beta- 3373➡️ 26dpt 💓➡️22.02.2022- 👶🏻
🔹11.04.23 - 3AB 🙏🏼
❄️➡️7dpt- Beta- 47,26/ Prog- 25,2 Estr- 556,4 ➡️9dpt - Beta- 121,39 Prog- 15 Estr- 134,7➡️13dpt - Beta 695,7
👼8tc-krwiak/łyżeczkowanie💔
🔹05.10.23 - 3BB 🙏🏼
❄️4dpt- Beta <2,30 Prog-25,2 Estr- 1483,5 ➡️ 5dpt- Beta- <2,30➡️ 8dpt- Beta 49,66 ➡️11dpt- Beta 253,57 Prog-27➡️13dpt-Beta 547,17➡️18dpt-Beta 1870,28➡️20dpt-Beta 2108,78➡️22dpt-Beta 2931➡️29dpt-Beta 8223 krwiak ❤️
-
Dziewczyny też macie tyle białego śluzu po progesteronie dopochwowym? Ja mam Utrogestan 2x2.2016 - początek starań
2019 - czynnik męski ❌
2021 - IVF ICSI = 7❄
2022:
💙It's a boy 💙🧸
- Syr 1,23 - -
Kejtusia wrote:Dziewczyny też macie tyle białego śluzu po progesteronie dopochwowym? Ja mam Utrogestan 2x2.
Kejtusia lubi tę wiadomość
👩- 30lat 👦-32lat
🔹IUI- 3X
💉25.03.21- stymulacja
🔹18 ocytów, 10 komórek
❄️4BA❄️3AB❄️3AB❄️ 3BB❄️4BC
🔹29.05.21 - 4BA 🙏🏼
❄️➡️7dpt ⏸🥰 Beta- 43,7 Prog- 27,01 Estr- 1625 ➡️9dpt Beta- 120,8 Prog- 23,5 ➡️11dpt -Beta-275,5➡️ 13dpt -Beta-684,3 ➡️18dpt -Beta- 3373➡️ 26dpt 💓➡️22.02.2022- 👶🏻
🔹11.04.23 - 3AB 🙏🏼
❄️➡️7dpt- Beta- 47,26/ Prog- 25,2 Estr- 556,4 ➡️9dpt - Beta- 121,39 Prog- 15 Estr- 134,7➡️13dpt - Beta 695,7
👼8tc-krwiak/łyżeczkowanie💔
🔹05.10.23 - 3BB 🙏🏼
❄️4dpt- Beta <2,30 Prog-25,2 Estr- 1483,5 ➡️ 5dpt- Beta- <2,30➡️ 8dpt- Beta 49,66 ➡️11dpt- Beta 253,57 Prog-27➡️13dpt-Beta 547,17➡️18dpt-Beta 1870,28➡️20dpt-Beta 2108,78➡️22dpt-Beta 2931➡️29dpt-Beta 8223 krwiak ❤️
-
U mnie jakieś upławy tak jakby się pojawiły a biorę luteinę i estrofem 🤦🏽♀️* starania od 2019r.
* 🙋♀️ona 33, 🙋♂️on 41
*amh 8,41
*morfologia 2%
*12.05.2020 - łyżeczkowanie, 9tc puste jajo plodowe
*luty 2021 wizyta w klinice
*kariotypy ok
*kwiecień - długa procedura
*fragmentacja 40% 👎
*amh 6.39 - 30.04.2021
*punkcja 14.05.2021
*❄❄
*criotransfer 10.06.2021, dwie blaski 4.3.2 i 3.2.3 9dpt beta 3.7 😔😔
*mthfr hetero 👎*pai-1 hetero 👎
*receptywność endometrium - ok
*25.10, 37dc - beta 5.5 cb naturals??
*amh 4.75 29.10.2021
*29.10.2021 start protokół krótki
*10.11.2021 punkcja
...walkę przegrałam ale wojnę z niepłodnością wygram... -
Mam to samo. Utrogestan 3x1.
Po estrofemie lal sie ze mnie przezroczysty sluz niczym kurze jajo. Ogolnie bardzo dobrze-ksiazkowo reaguje na dawki lekow na cyklu sztucznym. Na poczatku przestraszylam sie tych wydzielin ale lekarz prowadzacy mnie uspokoil. -
Warto dopytać lekarza jeszcze na ten temat. Myślę że sam zaproponuje zwolnienie po transferze. U mnie lekarz gdy dowiedział się że mam w dużej mierze fizyczną pracę od razu zapowiedział mi że będę na zwolnieniu po transferze. Miałam też bezwzględny zakaz kucania, schylania się i nie narażania się na zbyt częste kontakty z innymi ludźmi z wiadomych przyczyn. Miałam przede wszystkim odpoczywać. Cieszę się że poszłam od razu na zwolnienie i stosowałam się do wszystkiego bo teraz cieszę się synkiem który rośnie u mnie w brzuszku 🙂