X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro, pierwszy raz 2021 :)
Odpowiedz

In vitro, pierwszy raz 2021 :)

Oceń ten wątek:
  • Sivaa5 Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2021, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniczynka28 wrote:
    Czekam na miesiączkę i startuje ze stymulacja. Tylko nie wiadomo czy start w tym tygodniu czy za miesiąc ze względu na święta. Na święta sa 2 dni wolnego No i wtedy nie może wypaść punkcja. Mam nadzieje, ze natura się wstrzeli i będziemy mogli zacząć stymulację już w tym tygodniu:)

No tak, niby tylko dwa dni ale stresik żeby nie trafiło wtedy, ale myślę że jak ma się ułożyć to się wszystko ułoży 😉
    Czyli już lada chwila 😉
    Wróciliśmy z wizyty wczoraj, beta wiadomo poniżej 2 a progesteron 56, spadł o połowę. Też myślę że to od leków, choć wczoraj już nic nie brałam. Lekarz stwierdził że jestem z tych osób że mają większy prog niż normalnie i przy kolejnej procedurze też będą duże dawki.

Finalnie ustaliliśmy że podchodzimy do kolejnej procedury, miesiąc przerwy, choć nie do końca, bo od wczoraj mam brać tabletki anty, i potem w kolejnym cyklu zaczynamy 😉

Tylko martwi nas bo tym razem miałam słabe oocyty no i prawy jajnik mi już nie pracuje od dłuższego czasu niestety endometrioza pewnie pokazuje co potrafi🙄

Jakieś sposoby na poprawienie ich jakości?
    Chciałabym zrobić teraz co tylko mogę żeby było lepiej..

Póki co wczoraj nie mogłam sobie z tym poradzić.. Niby wiedziałam że nic z tego, ale jak wyszłam z gabinetu to w drodze do domu pękłam..
    Ale dziś już lepszy dzień plan mam taki żeby jakimś cudem się trochę zrelaksować, czymś się zająć przez ten czas 🤷‍♀️

Koniczynka28 lubi tę wiadomość

34l.
    Starania od 2013r
    Listopad 2015 laparo
    Endometrioza 2st 😡
    Lipiec 2016 [*] 7tc
    Lipiec 2019 laparo, udrożniony lewy jajowód
    25.11.2019 1 IUI 😥
    17.12.2019 2IUI 😥
    11.01.2020 3 IUI 😥
    20.07.2020 4IUI ostatnia próba😥

1 procedura
    IVF-ICSI-transfer 3.03.21 😥

2procedura
    IVF-ICSI-transfer 4.05.21
    2❄️❄️
    Criotransfer 28.07 udany!
    Aniołek 9tc 😓

AMH 1,64

Mutacje:
    FV R2_4070A-G,
    MTHFR_1298A-C
    PAI-1 4G
    W układach heterozygotycznych
  • Koniczynka28 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sivaa5 wrote:
    No tak, niby tylko dwa dni ale stresik żeby nie trafiło wtedy, ale myślę że jak ma się ułożyć to się wszystko ułoży 😉
    Czyli już lada chwila 😉
    Wróciliśmy z wizyty wczoraj, beta wiadomo poniżej 2 a progesteron 56, spadł o połowę. Też myślę że to od leków, choć wczoraj już nic nie brałam. Lekarz stwierdził że jestem z tych osób że mają większy prog niż normalnie i przy kolejnej procedurze też będą duże dawki.

Finalnie ustaliliśmy że podchodzimy do kolejnej procedury, miesiąc przerwy, choć nie do końca, bo od wczoraj mam brać tabletki anty, i potem w kolejnym cyklu zaczynamy 😉

Tylko martwi nas bo tym razem miałam słabe oocyty no i prawy jajnik mi już nie pracuje od dłuższego czasu niestety endometrioza pewnie pokazuje co potrafi🙄

Jakieś sposoby na poprawienie ich jakości?
    Chciałabym zrobić teraz co tylko mogę żeby było lepiej..

Póki co wczoraj nie mogłam sobie z tym poradzić.. Niby wiedziałam że nic z tego, ale jak wyszłam z gabinetu to w drodze do domu pękłam..
    Ale dziś już lepszy dzień plan mam taki żeby jakimś cudem się trochę zrelaksować, czymś się zająć przez ten czas 🤷‍♀️
    Będziesz jeszcze pewnie miała gorsze i lepsze dni. Pamiętaj jednak, ze to nie koniec i działacie dalej. Zatrzymujesz się by naprac rozpędu!
    A ja dzisiaj już 2. Raz w klinice. Dzisiaj 2dc zaczynamy stymulację. Wczoraj mnie miesiaczka zaskoczyła po 26 dniach, ogólnie za wczesnie 😝
    Rano badania hormonów itp, teraz wymaz na covid i wizyta u lekarza za 1.5 h.
    Niech się dzieje dobrze! Oby jutro wynik na covid był negatywny. Dzisiaj bez wyniku zaczynam brać zastrzyki na własne ryzyko😅

Co do supli to nie wiem, co bierzesz teraz. Jednak na pewno jedna z rzeczy, która warto przyjmować to koenzym q10 na jakość komórek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2021, 13:22

• Patkaaa2 Debiutantka

Wysłany: 23 marca 2021, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula8815 wrote:
    Staraliśmy się o drugie dziecko, po roku od porodu zaczęliśmy od inseminacji 3x i nic, to zostało tylko in vitro.

Hej @Paula8815, co jest u Ciebie zdiagnozowane jako przyczyna niepłodności? Czy chodzi o niepłodność wtórną? Sama mam podejrzenie, mam już jedno dziecko jednak w drugą ciążę nie mogę zajść już prawie od roku, od kiedy podjęliśmy z mężem decyzję o rozpoczęciu starań :(.

• Sandramome Koleżanka

Wysłany: 23 marca 2021, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jas wrote:
    No właśnie Lily ja mam 44 lata i od lekarza oczywiście usłyszałam o niskim odsetku ciąż w moim przedziale wiekowym o przyczynach itd ale takich badań nie proponował ani nie wspomniał nawet

Wow, @Jas, dzięki za taki wpis :) Dla mnie (mówię to, jako kobieta około 40) to naprawdę pocieszające, że komuś udaje się zajść w ciążę po 40 :). O razu jakoś tak lepiej na duchu :) Jestem po pierwszym ivf, niestety nie udało się, jednak mamy w planach jeszcze kilka podejść. Dzięki Tobie mam teraz od razu więcej wiary w sobie :)

• Yuki Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sivaa trzymaj się i nie bądź dzielna :) ! A jeśli jest w śród nas chociaż jedna, która nie beczała w aucie/ w drodze do domu/ apteki po wyjściu z klinki niech się ujawni i powie jak to robi ;) Jakoś to trzeba odreagować i lepiej tak, dając upust emocjom, niż dusić to wszystko w sobie. Jesteś silna babka, bo podjęłaś tą walkę i nie rezygnujesz :)

Sivaa5 lubi tę wiadomość

Gameta Rzgów
    Liczne polipy endometrialne
    histeroskopia
    AMH 1,24
    problemy z nasieniem
    immunologia
    ❄️❄️
    03.04 transfer blaski
    10 dpt beta 1.2
    biopsja endometrium
    02.06 transfer blaski
    8 tc poronienie
    9 tc poronienie

06.03.2024 r., 3600 g szczęścia 💗

age.png
  • Jas Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2021, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandramome wrote:
    Wow, @Jas, dzięki za taki wpis :) Dla mnie (mówię to, jako kobieta około 40) to naprawdę pocieszające, że komuś udaje się zajść w ciążę po 40 :). O razu jakoś tak lepiej na duchu :) Jestem po pierwszym ivf, niestety nie udało się, jednak mamy w planach jeszcze kilka podejść. Dzięki Tobie mam teraz od razu więcej wiary w sobie :)
    Oj chyba źle zrozumiałaś ten wpis. Chciałabym oczywiście żeby się udało i czekam do środy na badanie beta HCG. Pierwszy transfer się nie powiódł, teraz criotransfer blastocysty i czekam na wynik. Pocieszające jest to że w moim wieku mam wszystkie hormony i amh w normie☺

• Yuki Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jas a jak się czujesz? Jakieś zmiany? Jak humor?

Gameta Rzgów
    histeroskopia
    AMH 1,24
    problemy z nasieniem
    immunologia
    ❄️❄️
    03.04 transfer blaski
    10 dpt beta 1.2
    biopsja endometrium
    02.06 transfer blaski
    8 tc poronienie
    9 tc poronienie

age.png
  • Jas Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2021, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yuki wrote:
    Jas a jak się czujesz? Jakieś zmiany? Jak humor?
    Normalnie☺ nic się nie dzieje. Lenie się na maxa☺ temperaturę mam podwyższoną ale to znaczy że progesteron jest wytwarzany, więc jest jak powinno być na ten moment

Yuki lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2021, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yuki wrote:
    Sivaa trzymaj się i nie bądź dzielna :) ! A jeśli jest w śród nas chociaż jedna, która nie beczała w aucie/ w drodze do domu/ apteki po wyjściu z klinki niech się ujawni i powie jak to robi ;) Jakoś to trzeba odreagować i lepiej tak, dając upust emocjom, niż dusić to wszystko w sobie. Jesteś silna babka, bo podjęłaś tą walkę i nie rezygnujesz :)
    Ja akurat to zawsze wyje, ale mnie to pomaga. Beczenie jest spoko, potem się człowiek ogarnia i ma więcej zapału !

Yuki, Sivaa5 lubią tę wiadomość

• Jas Ekspertka

Wysłany: 24 marca 2021, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, mam złe przeczucia. Plecy bolą mnie jak przed @. Wszystko na naturalnym cyklu więc okres byłby tak niedziela, poniedziałek

• Yuki Autorytet

Wysłany: 24 marca 2021, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże, Dziewczyny co mi się dzisiaj śniło 🙈😱 że niby byłam na wizycie kontrolnej, ale u jakiegoś innego lekarza, bo mojego nie było i zaczął mnie besztać, że co to w ogóle za beznadziejne leczenie, porobił mi badania (jakimś super ekstra sprzętem) i okazało się, że WSZĘDZIE mam stany zapalne 😱 po moich lamentach, niechętnie, zaproponował mi najlepsze leczenie... OPATRUNEK Z WIELBŁĄDA!!! 😂🙈 Nie wiem na co i w jakim celu, bo ze stresu i szoku na taką awangardową terapię obudziłam się 😂
    Rany co też człowiek ma w głowie, przez te leczenia 🙈😂😂

Jaś... Proszę wyrzucić źle przeczucia do śmietnika! Póki nie ma oficjalnie @ masz zakaz martwienia się! 😉 Plecy mogą boleć z wielu innych powodów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2021, 10:34

Anka77 lubi tę wiadomość

Gameta Rzgów
    histeroskopia
    AMH 1,24
    problemy z nasieniem
    immunologia
    ❄️❄️
    03.04 transfer blaski
    10 dpt beta 1.2
    biopsja endometrium
    02.06 transfer blaski
    8 tc poronienie
    9 tc poronienie

age.png
  • Jas Ekspertka

Wysłany: 24 marca 2021, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yuki ale sen😂
    Mi dzień przed transferem śniło się że jedziemy do kliniki z podpiętą przyczepką a na niej węgiel i drabina. A do tego jechał z nami mój znajomy z pracy😂😂😂
    Tak czy siak będę wiedzieć przed betą bo okres mam mieć wcześniej

Yuki lubi tę wiadomość

• agaguska Autorytet

Wysłany: 24 marca 2021, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety moje plamienie przekształciło się w poniedziałek w obfite krwawienie, byłam wczoraj u lekarza, stwierdził, że zarodek przestał się rozwijać, nie ma serduszka, kazał odstawić wszystkie leki i przyjść za tydzień zobaczyć czy macica się oczyściła

Starania od 10.2017
    I IUI luty 2020- cp
    II IUI kwiecień 2020- bhcg 0
    III IUI maj 2020- bhcg 0

In vitro:
    punkcja grudzień 2020 IMSI+ fertile chip: 5 blastocyst i 4 oocyty, hiperstymulacja
    I transfer ❄️ 4AA 25.01.21- cb
    II transfer ❄️ 3AA 01.03.21- 6t4d 💔
    III transfer ❄️ 3AA 14.06.21- bhcg 0
    IV transfer ❄️❄️ 2/3BB 23.08.21 (scratching endometrium, intralipid, neoparin, encorton)
    9 dpt bhcg- 72
    11 dpt bhcg-194
    14 dpt malutki pęcherzyk
    35 dpt jest serduszko i 1.42 cm maleństwa 😍
    10 tydzień 3.3 cm
    13 tydzień 7.19 cm dziewczynka? 🤭
    16 tydzień harmony- zdrowa córeczka 🥰
    11.05.2022- nasz cud Igunia już jest z nami 😍
  • Jas Ekspertka

Wysłany: 24 marca 2021, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaguska wrote:
    Niestety moje plamienie przekształciło się w poniedziałek w obfite krwawienie, byłam wczoraj u lekarza, stwierdził, że zarodek przestał się rozwijać, nie ma serduszka, kazał odstawić wszystkie leki i przyjść za tydzień zobaczyć czy macica się oczyściła
    Starsznie mi przykro 😪 przytulam mocno🥺

• AnkaStaranka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2021, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaguska wrote:

Ojej 😯😪 bardzo, ale to bardzo mi przykro. Ściskam Cię mocno, wyobrażam sobie co musisz czuć...ale chyba trzeba sobie wytłumaczyć to tak, że były jakieś nieprawidłowości (może w jego budowie, rozwoju) i natura sama je wyeliminowała... Trzymaj się Kochana i nie poddawaj!

• prosiulek Autorytet

Wysłany: 24 marca 2021, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam do Was.
    Zaczynam protokuł długi. Dzisiaj pierwszy dzień okresu . Od 2-3 dnia cyklu ovulastan po jednej tabletce wieczorem i wizyta 12-14 dzień brania tebletek. Poźniej wkroczą do akcji zastrzyki których się strasznie boje, nie chodzi tu o ból tylko o robienie ich. Jak jest gotowy pen i nic nie trzeba kombinować to ok , gorzej jak trzeba mieszać jakieś proporcje..

Yuki, Ova lubią tę wiadomość

👩- 30lat 👦-32lat
    🔹IUI-:( 3X
    💉25.03.21- stymulacja
    🔹18 ocytów, 10 komórek
    ❄️4BA❄️3AB❄️3AB❄️ 3BB❄️4BC
    🔹29.05.21 - 4BA 🙏🏼
    ❄️➡️7dpt ⏸🥰 Beta- 43,7 Prog- 27,01 Estr- 1625 ➡️9dpt Beta- 120,8 Prog- 23,5 ➡️11dpt -Beta-275,5➡️ 13dpt -Beta-684,3 ➡️18dpt -Beta- 3373➡️ 26dpt 💓➡️22.02.2022- 👶🏻

🔹11.04.23 - 3AB 🙏🏼
    ❄️➡️7dpt- Beta- 47,26/ Prog- 25,2 Estr- 556,4 ➡️9dpt - Beta- 121,39 Prog- 15 Estr- 134,7➡️13dpt - Beta 695,7
    👼8tc-krwiak/łyżeczkowanie💔

🔹05.10.23 - 3BB 🙏🏼
    ❄️4dpt- Beta <2,30 Prog-25,2 Estr- 1483,5 ➡️ 5dpt- Beta- <2,30➡️ 8dpt- Beta 49,66 ➡️11dpt- Beta 253,57 Prog-27➡️13dpt-Beta 547,17➡️18dpt-Beta 1870,28➡️20dpt-Beta 2108,78➡️22dpt-Beta 2931➡️29dpt-Beta 8223 krwiak ❤️
    preg.png
  • Yuki Autorytet

Wysłany: 24 marca 2021, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaguśka trzymaj się! Przykro mi

Gameta Rzgów
    histeroskopia
    AMH 1,24
    problemy z nasieniem
    immunologia
    ❄️❄️
    03.04 transfer blaski
    10 dpt beta 1.2
    biopsja endometrium
    02.06 transfer blaski
    8 tc poronienie
    9 tc poronienie

age.png
  • Ova Autorytet

Wysłany: 24 marca 2021, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaguska wrote:

Agaguska, co za kurewski świat :(
    Potwornie mi przykro.
    Trzymaj się dzielnie.

02.2019 ciąża pozamaciczna , usunięty prawy jajowód

06.2019 Sono hsg - lewy jajowód drożny

AMH 0,62

04.02.2021 Invicta Wawa, krótki protokół, zarodek 3 dniowy 8.2
    18.02 beta <0,1 ;(

02/03 . 2021 Kriobank - przygotowania do procedury

17.05.2021 naturalny cud - beta 143,3
    19.05 beta 210,6
    21.05 beta 62, 9 :( i koniec cudu

02.08.2021 transfer 2 dniowca, kl.AA
    13.08 beta <1,2 ;(

31.08.2021 transfer 3 dniowca, 6A
    11.09 beta <1,2 ;(

29.03.2022 transfer 3 dniowca 8.1
    08.04 beta <1,2 ;(
  • Madzik 1986 Debiutantka

Wysłany: 24 marca 2021, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Jestem tu nowa i pewnie zostanę na dłużej bo od 3 lat błąkam się po różnych lekarzach i teraz zdecydowaliśmy się na in vitro 😉 dostałam zlecenie zrobienia histeroskopii dgn z badaniem immunohistochemicznych. Zastanawiam się czy zapisać się ze znieczuleniem czy bez. Chodzi oczywiście o koszty. Proszę o informację na czym to polega i czy jest bolesne i czy warto płacić za znieczulenie. Dzięki wielkie 😉

• Aguśka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2021, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ova wrote:
    Jas, daj znać po transferze.
    Już zaczynam trzymać kciuki.

A my wracamy z wizyty. Dostałam arsenał zastrzyków do 2.04.
    Jest kilka pęcherzyków, ale dalej polujemy aby było więcej :)

U mnie też doktor walczy, ale lipka - zaledwie kilka sztuk ;) Jutro znów mam podgląd.

W sobotę prawdopodobnie punkcja tych leniuchów.

Widzę, że koleżanka też po CP i to w tym samym miejscu - czyli jest szansa na jakąś zdrową komóreczkę ;)

agaguska wrote:

Ja pierd.... Nie!! :( Tylko nie to! :(

Wiadomo czemu tak?

Ogromnie mi przykro :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2021, 19:45

Historia starań:
    - start 2018 r.
    - 03.2019 CP 💔
    - 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie :(
    - 11.2020 -> 1 IVF
    ~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
    - 12.2020 -> 2 IVF:
    ~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
    - 03.2021 -> 3 IVF
    ~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
    - 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
    ~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
    - 08.2023 - 5 IVF z KD
    ~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
    ~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
    ~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
    ~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
    ~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
    - prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
    ~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
    - w zapasie ❄️ 2

AMH: 0,8.
    Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).

age.png
‹‹ 58 59 60 61 62 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ