Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO - SIERPIEŃ 2019
Odpowiedz

IN VITRO - SIERPIEŃ 2019

Oceń ten wątek:
  • kalade Autorytet
    Postów: 1980 1308

    Wysłany: 19 sierpnia 2019, 10:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    diversik89 wrote:
    Kochane trzymam kciuki za punkcje, transfery, bety i testy ...
    tylko spokój nas uratuje ;) ❤️💛💚💙💜

    Niech moc będzie z Nami ❤️

    Ps: z testami różnie bywa, więc nie ma co się stresować, tylko beta rozwieje Wasze wątpliwości ... trzymam kciuki, bedzie dobrze ❤️

    Ciężki tydzień przede mną 😝 wizyta dopiero w piątek, mam nadzieję, że zobaczę po raz pierwszy w życiu bijące serduszko mojego wojownika 😍
    🍀

    Majka, powodzenia na wizycie
    Juna, co u Ciebie ?
    Catlady, ja dalej trzymam kciuki, środa już blisko...
    Musi się udać 😍 ❤️
    Makt, jak się czujesz ?
    Kochana, na pewno zobaczysz!:) Jeszcze tylko kilka dni:)
    Jak się czujesz? Coś nowego z objawów doszło?

    Makt lubi tę wiadomość

    Leoś (*)
    31.07 crio 4AB, 22dpt: serduszko 😍
    qb3c3e5e32vinlzd.png
  • Makt Autorytet
    Postów: 10624 8087

    Wysłany: 19 sierpnia 2019, 10:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    diversik89 wrote:
    Kochane trzymam kciuki za punkcje, transfery, bety i testy ...
    tylko spokój nas uratuje ;) ❤️💛💚💙💜

    Niech moc będzie z Nami ❤️

    Ps: z testami różnie bywa, więc nie ma co się stresować, tylko beta rozwieje Wasze wątpliwości ... trzymam kciuki, bedzie dobrze ❤️

    Ciężki tydzień przede mną 😝 wizyta dopiero w piątek, mam nadzieję, że zobaczę po raz pierwszy w życiu bijące serduszko mojego wojownika 😍
    🍀

    Majka, powodzenia na wizycie
    Juna, co u Ciebie ?
    Catlady, ja dalej trzymam kciuki, środa już blisko...
    Musi się udać 😍 ❤️
    Makt, jak się czujesz ?

    Dobrze, dziękuje ze pytasz :) od jakiegoś czasu inaczej brzuch czuje, chyba dzidziuś faktycznie zaczyna tam harcować :p

    kate2friend lubi tę wiadomość

    4KMCp2.png

    19.03 (39+0) g. 13:35, 3335g, 54 cm Iga ❤️

    #2 IVF: 9.07 - ET (3.1.1);
    6dpt beta 12,37, progesteron 8,6;
    8dpt - 38, prog- 16,4;
    10 dpt - 130,6, prog- 14,79
    14dpt - 1260, prog- 15,04
    15 dpt (4+6) - GS 2,2 mm i YS 1,1 mm
    21 dpt- 9950, prog-15,65
    23 dpt (6+0) - ❤️
    14.11 (21+0) - usg połówkowe, 371g 👧🏼
    Mamy 4 bałwanki! ❄️❄️❄️❄️
    (3.1.2, 4.2.3, bl2, 4.3.2 z 6 doby)

    Nasza historia
  • Catlady Autorytet
    Postów: 3238 4473

    Wysłany: 19 sierpnia 2019, 10:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    elinkagd wrote:
    Cześć dziewczyny. Nie udzielam się za bardzo u Was na wątku. Może raz czy dwa razy mi się zdarzyło :)

    W przyszłym tygodniu pon/wt mam mieć transfer 5 dn. blaski 4bb i zaczyna mi odwalac.
    Proszę napiszcie mi czy jest sens się czym suplementowac w tym tygodniu i tak już pewnie za późno. Czy ten zarodek daje nadzieję bo czytam różnie że bb to już są słabe a u mnie tylko takie wyszły.
    Do piszcie mnie proszę na 1. stronę. Elinkagd - Gameta Gdynia - 35l - 1krotki - 1FET - S - 4bb
    Witaj :) fajnie że jesteś z nami, dopisałam Cię :) powodzenia!!
    Co do suplementacji to ja 1,5 miesiąca przed transferem brałam suplementy na ładne endometrium, i nic poza tym.

    atdc2n0amlg0m4m8.png
    🙋🏻‍♀️:
    • MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny
    • Niedrożny prawy jajowód
    💁🏻‍♂️:
    • Nekrospermia / brak ruchliwych plemników
    Kwiecień 2019 - przygotowanie do procedury IVF (ICSI)
    07.05.2019 - punkcja: 16 komórek, 12 zapłodnionych, 4 zarodki
    12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
    05.06.2019 - FET odwołany (endo 6,6mm)
    14.08.2019 - FET 4.1.1 ☹️
    11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
    7dpt - bhcg 13,3mlU/ml; progesteron 33,28ng/ml
    9dpt - bhcg 46,03mlU/ml; progesteron 45,37ng/ml
    11dpt - bhcg 120,9mlU/ml; progesteron 49,25ng/ml
    15dpt - bhcg 1052mlU/ml; progesteron 36ng/ml
    27dpt - mamy ❤️
    30.05.2020 - Tadziu jest już z nami 🥰

    Został 1 ❄️ (3.2.1)
    Pełni nadziei ❤️
  • Makt Autorytet
    Postów: 10624 8087

    Wysłany: 19 sierpnia 2019, 10:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia90 wrote:
    Dziewczyny u mnie od rana krew...czuje ze już po wszystkim😪 o 13 mam wizytę u lekarza, ale to chyba tylko formalność. Serce mi chyba pęknie, ale nic już nie mogę zrobić. Muszę się jakoś trzymać i odebrać resztę mrozakow☹️ 😪

    Krwawienie wcale nie przekreśla. Może jakieś naczynko pękło albo krwiaka masz. Jeśli byś poroniła to ponoc nie da się tego przegapić ze względu na ból brzucha. Ja ciagle wierze ze jednak jest dobrze :)

    4KMCp2.png

    19.03 (39+0) g. 13:35, 3335g, 54 cm Iga ❤️

    #2 IVF: 9.07 - ET (3.1.1);
    6dpt beta 12,37, progesteron 8,6;
    8dpt - 38, prog- 16,4;
    10 dpt - 130,6, prog- 14,79
    14dpt - 1260, prog- 15,04
    15 dpt (4+6) - GS 2,2 mm i YS 1,1 mm
    21 dpt- 9950, prog-15,65
    23 dpt (6+0) - ❤️
    14.11 (21+0) - usg połówkowe, 371g 👧🏼
    Mamy 4 bałwanki! ❄️❄️❄️❄️
    (3.1.2, 4.2.3, bl2, 4.3.2 z 6 doby)

    Nasza historia
  • Makt Autorytet
    Postów: 10624 8087

    Wysłany: 19 sierpnia 2019, 10:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    palyna wrote:
    Hej Dziewczyny ,

    U mnie dziś beta 12 dni po 500,78
    Chyba w normie przyrost, co ?
    W piatek bylo 143
    Jak tak patrzę na przyrosty iinnych dizewczyn to mój jakiś taki mizerny... :(

    Ja chyba sobie odpuszcze robienie bety , za duzo stresu mnie to kosztuje :)
    Czlowiek sie denerwuje tylko niepotrzebnie zamiast wbijac sobie do glowy ze sie udalo i ze bedzie wszystko ok :)

    Przyrost jest super, wypędzić zle myśli! :) i ciesz się :)

    4KMCp2.png

    19.03 (39+0) g. 13:35, 3335g, 54 cm Iga ❤️

    #2 IVF: 9.07 - ET (3.1.1);
    6dpt beta 12,37, progesteron 8,6;
    8dpt - 38, prog- 16,4;
    10 dpt - 130,6, prog- 14,79
    14dpt - 1260, prog- 15,04
    15 dpt (4+6) - GS 2,2 mm i YS 1,1 mm
    21 dpt- 9950, prog-15,65
    23 dpt (6+0) - ❤️
    14.11 (21+0) - usg połówkowe, 371g 👧🏼
    Mamy 4 bałwanki! ❄️❄️❄️❄️
    (3.1.2, 4.2.3, bl2, 4.3.2 z 6 doby)

    Nasza historia
  • Catlady Autorytet
    Postów: 3238 4473

    Wysłany: 19 sierpnia 2019, 10:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiek2620 wrote:
    U mnie zero objawów. Nic A nic.w sobotę pójdę na betę. A Ty jak tam?
    U mnie też nic, kompletnie. Brzucha nie czuję, cycków też 🤷🏻‍♀️ Sikaniec wczoraj 4dpt i dzisiaj 5dpt pokazał biel.
    Staram się nie nakręcać ale kurcze, nie jest to łatwe.

    atdc2n0amlg0m4m8.png
    🙋🏻‍♀️:
    • MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny
    • Niedrożny prawy jajowód
    💁🏻‍♂️:
    • Nekrospermia / brak ruchliwych plemników
    Kwiecień 2019 - przygotowanie do procedury IVF (ICSI)
    07.05.2019 - punkcja: 16 komórek, 12 zapłodnionych, 4 zarodki
    12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
    05.06.2019 - FET odwołany (endo 6,6mm)
    14.08.2019 - FET 4.1.1 ☹️
    11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
    7dpt - bhcg 13,3mlU/ml; progesteron 33,28ng/ml
    9dpt - bhcg 46,03mlU/ml; progesteron 45,37ng/ml
    11dpt - bhcg 120,9mlU/ml; progesteron 49,25ng/ml
    15dpt - bhcg 1052mlU/ml; progesteron 36ng/ml
    27dpt - mamy ❤️
    30.05.2020 - Tadziu jest już z nami 🥰

    Został 1 ❄️ (3.2.1)
    Pełni nadziei ❤️
  • palyna Autorytet
    Postów: 981 552

    Wysłany: 19 sierpnia 2019, 10:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie mi kordy widać już na usg pęcherzyk ciążowy ? Bo tak się zastanawiam kiedy umówić się do lekarza

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2019, 10:31

    palyna
  • Makt Autorytet
    Postów: 10624 8087

    Wysłany: 19 sierpnia 2019, 10:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiek2620 wrote:
    Misia90 połóż się i leż do samej wizyty. Nie panikuj na zapas bo to nie pomaga. LadyS którą była z nami na forum też miała kilka takich akcji i myślała że po wszystkim A to krwiak były. Leżała i odpoczywała i teraz ma jak dobrze liczę ok 22tyg. Trzymam kciuki

    Lily w tamtym mc tez krwawiła prawie jak przy okresie przez niemal tydzień a ciąża pięknie się rozwija :) wiem ze to jest mega stres, sama to przeżywałam przez 2 tyg ale trzeba być dobrej myśli mimo wszystko ;)

    4KMCp2.png

    19.03 (39+0) g. 13:35, 3335g, 54 cm Iga ❤️

    #2 IVF: 9.07 - ET (3.1.1);
    6dpt beta 12,37, progesteron 8,6;
    8dpt - 38, prog- 16,4;
    10 dpt - 130,6, prog- 14,79
    14dpt - 1260, prog- 15,04
    15 dpt (4+6) - GS 2,2 mm i YS 1,1 mm
    21 dpt- 9950, prog-15,65
    23 dpt (6+0) - ❤️
    14.11 (21+0) - usg połówkowe, 371g 👧🏼
    Mamy 4 bałwanki! ❄️❄️❄️❄️
    (3.1.2, 4.2.3, bl2, 4.3.2 z 6 doby)

    Nasza historia
  • Makt Autorytet
    Postów: 10624 8087

    Wysłany: 19 sierpnia 2019, 10:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    palyna wrote:
    Powiedzcie mi kordy widać już na usg pęcherzyk ciążowy ? Bo tak się zastanawiam kiedy umówić się do lekarza

    To jest bardzo indywidualne. Mówią ze przy becie powyżej tysiąc powinno być widać, ale były tu przypadki dziewczyn gdzie lekarz wypatrzył przy takiej na poziomie 500 :) dużo zależy tez od umiejętności lekarza i sprzętu jakim dysponuje. Ja byłam na wizycie 15 dpt i pęcherzyk miał wtedy 2,2 mm i już miał zalążek ciałka żółtego :)

    4KMCp2.png

    19.03 (39+0) g. 13:35, 3335g, 54 cm Iga ❤️

    #2 IVF: 9.07 - ET (3.1.1);
    6dpt beta 12,37, progesteron 8,6;
    8dpt - 38, prog- 16,4;
    10 dpt - 130,6, prog- 14,79
    14dpt - 1260, prog- 15,04
    15 dpt (4+6) - GS 2,2 mm i YS 1,1 mm
    21 dpt- 9950, prog-15,65
    23 dpt (6+0) - ❤️
    14.11 (21+0) - usg połówkowe, 371g 👧🏼
    Mamy 4 bałwanki! ❄️❄️❄️❄️
    (3.1.2, 4.2.3, bl2, 4.3.2 z 6 doby)

    Nasza historia
  • Majka27 Autorytet
    Postów: 491 649

    Wysłany: 19 sierpnia 2019, 10:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    palyna wrote:
    Powiedzcie mi kordy widać już na usg pęcherzyk ciążowy ? Bo tak się zastanawiam kiedy umówić się do lekarza
    U mnie był w 15dpt blastki ,podobno jest kiedy beta powyżej 1000

    9nzdxc3.png
  • palyna Autorytet
    Postów: 981 552

    Wysłany: 19 sierpnia 2019, 10:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u mnie jutro 13dni po i mój lekarz akurat ma czas żeby mnie przyjąć ...

    palyna
  • elinkagd Autorytet
    Postów: 1593 890

    Wysłany: 19 sierpnia 2019, 10:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy blastka 4bb jest dobrej jakości?

    Makt lubi tę wiadomość

    zem3anlirlcv80b3.png
    III. 2016r - początek starań
    VI.2017r. - Gameta Gdynia
    Jajowody drożne
    Niepłodność idiopatyczna
    08.01.2018 - cb :(
    09-12.2018 3podejscia IUI :(
    04.2019 - start IVF długi protokół - nieudany
    17.07.2019 - start IVF krótki protokół
    29.07.2019 - punkcja pobrano 18 kumulusow z czego 12 MII, mamy 4❄️ blastki
    26.08.2019 - transfer blaski 4bb 8dpt-1,4 U/I 10dpt<1.1U/I :(
    27.09.2019 - transfer blastki 4bb 8dpt<1.1U/I :( zostały 2 blastki
    10.2019 - histeroskopia + stratching - usunięto mały polip
    21.11.2019 - transfer blastki 4bb
    9dpt-19.8 U/I, PRG-32,34 ng/ml
    11dpt-9.1 U/I :( cb
    został już tylko 1 mrożaczek
    29.06.2020 - transfer ostatniego mrozaka, 8dpt<1.1U/l
    Brak zarodków
    Nie wiem co dalej
  • mt30 Autorytet
    Postów: 971 154

    Wysłany: 19 sierpnia 2019, 10:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    elinkagd wrote:
    Czy blastka 4bb jest dobrej jakości?
    Tak, jest dobra

    2017 - 2019 - mąż , leczenie 2 operacje, 2 biopsje...
    ja - 37
    AMH 3,55
    2019.04 - IUI, beta 2.7
    2019.05 - IV - krótki protokół (3aa, 1bb, 1bb) - 3 transfery, beta w dwóch pierwszych przypadkach max 8, 3 transfer beta 0
    2019.10 IV - długi protokół (1aa, 1aa, 2xmorule)
    2019.12.28 - transfer 3aa, beta 0

    2programy 4transfery ciąży nie ma

    2020.01 - badam immunologię, ... no i wyszło: CBA: IL-2 wysoko 570, IL-10 2240, PAI-1, MTHR hetero, NK-9% w normie, KIR Bx, brak: 2DL5 (grupa 1), 2DS4norm, 2DS5
    2020.02 - wizyta u dr. i zlecenie szczepień, po 3 szczepieniach allo 27%
    2020.06 - transfer: 1aa po odmrożeniu umarł
    2020.06 - piąty transfer 2xmorule: beta 8dpt: 6.5, beta 10dpt: 3:(
    2020.07 -brak * :(
    2020.07 - IV długi protokół start
    2020.09 - punkcja 14(9 zarodków, w II dobie 6 zarodków, 5 doba: 2 zarodki 1aa, 3bc)
    2020.09 - transfer świeży, 5dpt -0.9, 7dpt-3.1, 9dpt - 9, 11dpt - 27, 14dpt - 77, 18dpt - 73💔
  • Kaszmi85 Ekspertka
    Postów: 126 100

    Wysłany: 19 sierpnia 2019, 10:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmartwilam się trochę bo zrobiłam tsh dziś i mam 2.57 a miałam 1.33... Myslicie że to z powodu hormonów i leków do stymulacji się podniosło? Mam hashimoto... Reszty wyników nie ma jeszcze... :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2019, 10:50

  • diversik89 Autorytet
    Postów: 1597 1587

    Wysłany: 19 sierpnia 2019, 10:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalade wrote:
    Kochana, na pewno zobaczysz!:) Jeszcze tylko kilka dni:)
    Jak się czujesz? Coś nowego z objawów doszło?


    A wiesz, że przed chwilą pomyślałam o Tobie ....😍
    Czuje się dobrze, czasami brzuch boli, ale staram się myśleć pozytywnie, że to dobry objaw...dziś doszły mocne upławy 🤔 nie wiem czy to nowy objaw, czy infekcja się szykuje...

    Co u Ciebie?

    Makt, pewnie piękne uczucie co ? 😍

    Makt lubi tę wiadomość

    Start 2014r ...

    Maj 2016- CP
    HSG- niedrożny PJ,

    ❕Klinika Poznań- kwiecień 2019
    ❕ Kwiecień (16.04.19r ) Histeroskopia macicy- ok
    💣Niedoczynność tarczycy
    💣PCOS,
    💣insulinoopornosc,
    💣V Leiden heterozygotyczny,
    💣MTHFR C677T homozygotyczny,
    💣PAI-1 1 4G homozygotyczny...
    Nasienie ok ;)

    25.07.19 - Punkcja

    30.07.19- Transfer blastki 5.1.1 -
    7dpt- 56,
    progesteron 20,83 ng/ml
    9dpt- 140,
    13dpt-1087,
    progesteron 27,55ng/ml
    15dpt-2566,84

    23.08.19... mamy serduszko ❤️ (24dpt)

    ,, nasza mała wojowniczka ,,

    17.04.2020 Marcysia jest już z nami...❤

    [link=https://www.suwaczki.com/]74di8ribq0i0e1fv.png[/link]
  • diversik89 Autorytet
    Postów: 1597 1587

    Wysłany: 19 sierpnia 2019, 10:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaszmi85 wrote:
    Zmartwilam się trochę bo zrobiłam tsh dziś i mam 2.57 a miałam 1.33... Myslicie że to z powodu hormonów i kelow do stymulacji się podniosło? Mam hashimoto... Reszty wyników nie ma jeszcze... :)

    Miałam bardzo podobnie, TSH przed stymulacja 0.97 , a po transferze ponad 2,5 ...to chyba normalne, ale trzeba utrzymać na niższym poziomie więc pewnie dr zwiększy Ci dawkę leku...

    Start 2014r ...

    Maj 2016- CP
    HSG- niedrożny PJ,

    ❕Klinika Poznań- kwiecień 2019
    ❕ Kwiecień (16.04.19r ) Histeroskopia macicy- ok
    💣Niedoczynność tarczycy
    💣PCOS,
    💣insulinoopornosc,
    💣V Leiden heterozygotyczny,
    💣MTHFR C677T homozygotyczny,
    💣PAI-1 1 4G homozygotyczny...
    Nasienie ok ;)

    25.07.19 - Punkcja

    30.07.19- Transfer blastki 5.1.1 -
    7dpt- 56,
    progesteron 20,83 ng/ml
    9dpt- 140,
    13dpt-1087,
    progesteron 27,55ng/ml
    15dpt-2566,84

    23.08.19... mamy serduszko ❤️ (24dpt)

    ,, nasza mała wojowniczka ,,

    17.04.2020 Marcysia jest już z nami...❤

    [link=https://www.suwaczki.com/]74di8ribq0i0e1fv.png[/link]
  • Kaszmi85 Ekspertka
    Postów: 126 100

    Wysłany: 19 sierpnia 2019, 10:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    diversik89 wrote:
    Miałam bardzo podobnie, TSH przed stymulacja 0.97 , a po transferze ponad 2,5 ...to chyba normalne, ale trzeba utrzymać na niższym poziomie więc pewnie dr zwiększy Ci dawkę leku...
    Tak mi się właśnie zdawało... Ehh stres mam już teraz wogole.

  • Kaszmi85 Ekspertka
    Postów: 126 100

    Wysłany: 19 sierpnia 2019, 11:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co bierzesz Letrox jaka dawka?

  • Lola. Autorytet
    Postów: 1626 2453

    Wysłany: 19 sierpnia 2019, 11:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arcola wrote:
    Ja bym bardzo chciała ale póki co cigle nie mam jasności co u mnie sie dzieję. Dowiem sie dopiero w czwartek i mam nadzieję że nie bede musiała jednego cyklu odczekać.



    Ja tez mam nadzieję że we wrześniu zacznie się już stymulacja. Czekam na ostatnie wyniki i jadę z tym do lekarza. Robiłam stopień czystości pochwy i lekarka powiedziała że coś się dzieje. Jakaś infekcja. Myślicie że przez to stymulacja będzie przesunięta ? :/

    Makt lubi tę wiadomość

    Mikołaj❤
    lprk20mmo9qhkrvb.png
    3× aid nieudane abovo Lublin
    Rok 2019 0% morfologia
    InvimedWarszawa/1ivf.krotki/27lat
    18.09-14pobranych-10dojrzalych/4oocyty
    6 zapłodnionych-5 blastek
    23.09 transfer ✊4AB 7tydz [*] 💔
    Czekają ❄❄❄
    10.01 transfer 4AB
    5dpt kreska na teście
    10dpt-472.5mIU/ml 12dpt-994mIU/ml 14dpt-1984mIU/ml17dpt6129mIU/ml 19dpt-10700mIU/ml
    21dpt 0.25mm dzidzi i ❤
    7.02-28dpt 0.62mm ❤
    13.02- 7t4d 1.3cm😍
    26.02- 9t3d 2.61cm😍 FHR 184❤
    10.03-11t2d 4.13cm🥰 chłopak? 💙

    MTHFR 6777C-T hetero
    PAI- 1 4G homo
  • Majka27 Autorytet
    Postów: 491 649

    Wysłany: 19 sierpnia 2019, 11:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    palyna wrote:
    To u mnie jutro 13dni po i mój lekarz akurat ma czas żeby mnie przyjąć ...
    To ja bym poszła na wizytę;) A jaka masz betę?No chyba że jeszcze niska to może nie być widać ale to Ci lekarz powie

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2019, 11:20

    9nzdxc3.png
‹‹ 136 137 138 139 140 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego