In vitro- start listopad
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnypalyna wrote:No ja właśnie miałam 1,49
I teraz się zastanawiam czy dobrze zrobiłam ... chociaż już j tak odwrotu nie ma
W sumie rozmawiałam z embriologiem i P doktor na tet temat , mówili ze progesteron hest wydzielany pulsacyjne i może niekoniecznie jego wartość jest miarodajna. No nic pozostaje mi cierpliwie czekać -
nick nieaktualnypalyna wrote:Czyli jakaś szansa jest
"Dzisiejszy poziom progesteronu 2,56 swiadczy o tym, że cykl nie jest dobry do transferu zarodków i zdecydowanie NIE REKOMENDUJEMY transferu w tym cyklu.
Idealny poziom byłby poniżej 1 ng /ml
Akceptowalny do 1,5.
Robiliśmy transfery przy wyższych poziomach, gdy mimo wszystko pacjentki upieraly się przy transferze, ale najwyższy poziom, przy jakim mieliśmy ciążę był 2.0.
Dlatego u Państwa odradzamy.
Zamrozimy zarodki i przymierzymy się do transferu w następnym cyklu."
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2018, 21:55
WIK lubi tę wiadomość
-
Berbeć wrote:To.sms.od.mojej pani.dr
"Dzisiejszy poziom progesteronu 2,56 swiadczy o tym, że cykl nie jest dobry do transferu zarodków i zdecydowanie NIE REKOMENDUJEMY transferu w tym cyklu.
Idealny poziom byłby poniżej 1 ng /ml
Akceptowalny do 1,5.
Robiliśmy transfery przy wyższych poziomach, gdy mimo wszystko pacjentki upieraly się przy transferze, ale najwyższy poziom, przy jakim mieliśmy ciążę był 2.0.
Dlatego u Państwa odradzamy.
Zamrozimy zarodki i przymierzymy się do transferu w następnym cyklu."
I teraz się zastanawiam - bo wiem ze są kliniki ktore w ogóle nie badają progesteron po zakończeniu stymulacji.
W związku z tym robią pewnie transfery na czuja , bo jak inaczej to wytłumaczyć ?palyna -
Jeżeli chodzi o prowadzenie grudnia, to jeszcze się zastanowie, boję sę, że się nie uda i rzucę to w cholerę :p
Co do zamrazania komorek, mozna. Przydaja sie jak nie chcesz przechodzic stymulacji a nie masz mrozaków. Nie wiem jaka jest ich jakosc, ale na pewno kobiety nawet nie starajace sie mroza, zeby miec je w przyszlosci młodsze.
Mi zaplodniaja 6, a 2 poszly do mrozenia, chociaż nie wiem czy jest sens mrozic tylko 2 (czytałam tu ze od 4 jest sens) ale Pani Dr to zasugerowała wiec sie zgodziłam a teraz główkuje/
Co do leku dostałam właśnie dopochwowe za 220 zl/opakowanie + do tego jeszcze duphaston.
Też się zdziwiłam, że 400 zł (bo dostalam 2 op) za progesteron zaplacilam jak mam ten w tabsach, ale moze do swiezego, po tym calym stymulowaniu i punkcji tak jest leiej.syn 2019
____
03.2021 wpadka - biochem
06.2021 - starania czas start!
07.2021 - biochem
08.2021 - przerwa
11.2021 - ? -
nick nieaktualnypalyna wrote:Dziękuje Ci
I teraz się zastanawiam - bo wiem ze są kliniki ktore w ogóle nie badają progesteron po zakończeniu stymulacji.
W związku z tym robią pewnie transfery na czuja , bo jak inaczej to wytłumaczyć ?
Kiedy To powinno sie badac?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2018, 22:07
-
_Hania wrote:Jeżeli chodzi o prowadzenie grudnia, to jeszcze się zastanowie, boję sę, że się nie uda i rzucę to w cholerę :p
Co do zamrazania komorek, mozna. Przydaja sie jak nie chcesz przechodzic stymulacji a nie masz mrozaków. Nie wiem jaka jest ich jakosc, ale na pewno kobiety nawet nie starajace sie mroza, zeby miec je w przyszlosci młodsze.
Mi zaplodniaja 6, a 2 poszly do mrozenia, chociaż nie wiem czy jest sens mrozic tylko 2 (czytałam tu ze od 4 jest sens) ale Pani Dr to zasugerowała wiec sie zgodziłam a teraz główkuje/
Co do leku dostałam właśnie dopochwowe za 220 zl/opakowanie + do tego jeszcze duphaston.
Też się zdziwiłam, że 400 zł (bo dostalam 2 op) za progesteron zaplacilam jak mam ten w tabsach, ale moze do swiezego, po tym calym stymulowaniu i punkcji tak jest leiej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2018, 22:09
Niedrożne jajowody, 35 lat, 1 dziecko, crio transfer 12.11, testuje 23.11 , 11dpt beta 447,4, 15dpt beta 2897, ❤️❤️ Biją, 20 tc [*], [*], 18.08start II procedury, 30.08 puncja. 02.09 transfer jednego zarodeczka, 13.09 piątek testuje 2 ❄️, 11dpt 182,6, 15 dpt 1610, 28 dpt ❤️ -
W związku z tym robią pewnie transfery na czuja , bo jak inaczej to wytłumaczyć ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2018, 22:13
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
W związku z tym robią pewnie transfery na czuja , bo jak inaczej to wytłumaczyć ? -
truskawa wrote:Mi nikt nie badal progesteronu przed transferem.
Niedrożne jajowody, 35 lat, 1 dziecko, crio transfer 12.11, testuje 23.11 , 11dpt beta 447,4, 15dpt beta 2897, ❤️❤️ Biją, 20 tc [*], [*], 18.08start II procedury, 30.08 puncja. 02.09 transfer jednego zarodeczka, 13.09 piątek testuje 2 ❄️, 11dpt 182,6, 15 dpt 1610, 28 dpt ❤️ -
nick nieaktualnyA przed krio w którym dniu cyklu, kto miał badany?
Zastanawiam sie dlaczego transfer moj sie nie udał (wiem wiem testowanie w pon ale 5 testów sikancow nie kłamie), skoro zarodek był genetycznie ok. Myśle, ze pewnie kwestia endo (8,5cm) lub moze właśnie złego proga.
Nic tu sama nie wysle, bo nie jestem lekarzem. Cierpliwie, lub mniej cierpliwe, czekam do wtorku -
Ja mam długie cykle miałam progesteron badany 3 dni przed transferem i w dniu transferu w cyklu naturalnym. Mam cykle 30-33 dni
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2018, 22:57
Evitaz wrote:Ja miałam dwa zarodki zamrożone 3 lata, teraz miałam transfer crio. Zarodki idealne morfologicznie jest sens
Zarodki tak, ja mowie o samych komorkachsyn 2019
____
03.2021 wpadka - biochem
06.2021 - starania czas start!
07.2021 - biochem
08.2021 - przerwa
11.2021 - ? -
WIK wrote:A przed krio w którym dniu cyklu, kto miał badany?
Zastanawiam sie dlaczego transfer moj sie nie udał (wiem wiem testowanie w pon ale 5 testów sikancow nie kłamie), skoro zarodek był genetycznie ok. Myśle, ze pewnie kwestia endo (8,5cm) lub moze właśnie złego proga.
Nic tu sama nie wysle, bo nie jestem lekarzem. Cierpliwie, lub mniej cierpliwe, czekam do wtorku
Ale najpierw na spokojnie poczekaj na właściwy dzień testu i nie panikuj
Już bliżej jak dalejWIK, adgam lubią tę wiadomość
palyna